פורום תביעות קטנות

פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום תביעות קטנות

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

אתרי הכרויות

שלומי 29/04/12
היי,נרשמתי לא מזמן לאתר לאבלי אתר הכרויות מוכר, לאחרונה ראיתי המון פניות כשחזרתי לאותן פניות לא היה שום מענה מצד אותן "נשים" , קרה לי כבר משהו כמו שמונה פעמים את אותו הדבר ,אני חושב שהתמונות והפניות מפוברקות .השאלה שלי האם אני יכול לתבוע אותם ?

אתר היכרויות

אדם אשכנזי 29/04/12
אתה יכול לתבוע, השאלה היא האם אתה יכול להוכיח את שהינך טוען?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קניית רהיטים

מיטל 29/04/12
קניתי רהיטים מקיבוץ השלושה :שולחן סלון ,מזנון ופינת אוכל עם 6 כסאות ב- 12,000 ש"ח +500 ש"ח הובלה שילמתי מחיר כולל על כל המוצרים. קיבלתי את הריהוט חוץ מהכסאות 3 חודשים אחרי ההזמנה את הכסאות קיבלתי אחרי 4 חודשים פגומים שרוטים וכל העץ מפוצצץ לא הסכמתי לקבל את הסחורה ואחרי חודש וחצי של התרוצצויות הגיעו הכסאות שוב עם אותם פגמים. שוב סירבתי לקבל את הסחורה. אחרי משא ומתן נאמר לי שגיע לחנות וכל כסא שאני אבחר אני אקבל אותו במקום הכסא שהזמנתי בהתחלה הגעתי לחנות בחרתי כסא ונאמר לי שהכסא הזה יקר יותר ואין באפשרות החנות לספק את הכסא הזה. והגענו להסכמה ששוב הכסאות מההזמנה הראשונית יגיעו אלי אבל עד היום עברו 9 חודשים מההזמנה ולא קיבלתי שום כסאות שלחתי להם מכתב מעו"ד אבל לא הזיז להם בכלל. יש לי בעיה עם הסכום כי זה סכום כולל של כל המוצרים על איזה סכום אני צריכה לתבוע בתביעות קטנות?

הערכת שווי של מוצר

עו"ד א. רשף 29/04/12
מיטל שלום,
נסי להעריך את שווי הכיסאות על ידי השוואה שלהם למחיר של כסאות מאותו טיב/ איכות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מה לעשות?

דלית 29/04/12
חתמתי על הסכם לרכישת מוצר. אחרי שבוע התחרטתי ובקשתי לבטל את הרכישה. החברה מחייבת אותי בתשלום קנס של 10,000 ש"ח. ואני כרגע משלמת 1000 ש"ח כל חודש. מה לעשות ? 

ביטול עסקה

עו"ד א. רשף 29/04/12
דלית שלום,
קודם כל קנס של 10000 ש"ח נשמע גבוה וחריג במיוחד. שנית, החוק מאפשר ביטול עסקה בתנאים מסוימים אך כדי לדעת האם את עומדת בדרישת החוק, יש לברר תחילה מה סוג העסקה שביצעת.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם אני יכול לתבוע את דואר ישראל על חבילה

עומר לביא 28/04/12
הזמנתי חבילה מחו"ל , קיבלתי הודעה מהדואר לקחת אותה ולאחר המתנה אמרו שהחבילה עברה משום מה לסניף אחר.דואר ישראל למעשה איבדלקח את החבילה , שילמתי לספק בחו"ל 70$ על מוצר שלא הגיע ויש בידי פתק על החבילה ופקסים ופניות לפניות הציבור בדואר , האם אפשר לתבוע??(נציגת פניות הציבור אמרה שלא ניתן לאתר את הדואר כי הוא לא רשום??!? ואין לי מה לעשות...למרות שיש בידי את ההודעה המקורית מהדואר)

תביעה נגד הדואר

עו"ד א. רשף 29/04/12
עומר שלום,
לפני הגשת תביעה הייתי מברר לעומק מה מדיניות הדואר במקרים מעין אלו. אם לאחר הבדיקה נראה לך שהדואר התרשל בטיפול בעניינך, אתה יכול להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רכישת טלביזיה דרך אתר RET

אבי 28/04/12
קניתי את הטלביזיה באינטרנט מחנות בשם MY STORE דרך אתר RET במחיר שהם פרסמו, הם קיבלו את כל פרטי האשראי והעסקה בוצעה במלואה.
לאחר כיומיים התקשרו אלי מהחנות MY STORE ואמרו לי שביטלו לי את ההזמנה. שאלתי למה ובאיזה זכות אתם מבטלים עסקה בצורה חד צדדית, הם אמרו לי שהמחיר נמוך מידי ואם אני בכל זאת רוצה את הטלביזיה, אני יכול להוסיף כסף או להחליף בדגם אחר ולגבי ביטול העסקה הם טוענים שאין לי צד בעניין.
לאחר שדברתי עם בעל החנות - ירון טל וכמובן קיבלתי את אותן תשובות, בדיוק כמו העובד שלו. ביקשתי את פרטי החנות (כתובת וכו') כדי להגיש טופס - תביעות קטנות, ואז הילד התחיל ללכלך "אני מקווה שיש לך המון כסף, אני אוהב את השטרות אדומים והמון" ועוד המון דיבור מלוכלך של ילד שאני פשוט רק הקשבתי ולא הגבתי, כי מה שעבר לי בראש זה, שלאנשים כאלה אנחנו מוסרים את פרטי האשראי שלנו מבלי לדעת מי עומד בצד השני.
עוד דבר נוסף על אתר RET שלאחר המקרה קיבלתי מהם תגובות חמורות לגבי חנות MY STORE והם אמרו שיסמנו את החנות שלו ב X גדול, כך שאף אחד לא יקנה מהם.
אני הצעתי שיורידו אותו מהאתר ולא יתנו לאחד כזה במה, אך הם טוענים "ככה אף אחד לא ידע שמדובר בחנות של נוכלים", עדיף שתכתוב חוות דעת ותעלה לאתר.
נכון לעכשיו (לאחר כשבוע), חנות MY STORE עדיין מופיעה באתר, אין X על החנות כדי שהצרכנים יזהרו ויותר מזה, משום מה אני לא מצליח להעלות חוות דעת.
מה דעתכם עלי לעשות כנגד מקרה זה.
תודה מראש.

תביעה צרכנית

עו"ד א. רשף 29/04/12
אבי שלום,
אגיד את המובן מאילו- אם יש לך עילת תביעה ודרך להוכיח אותה, הרי שאתה יכול להגיש כתב תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פגיעה במכונית

avinur 28/04/12
לעו"ד שלום
תוך כדי כניסה לחניה נגעתי במכונית סמוכה ונוצרה סריטה קטנה רק בצבע על חלק אחורי של המכונית החונה. הנזק לפי הערכה של צבעי שלי הינו בין 100 ל250 ש"ח. הצעתי לבעל רכב החונה להפנותו לאותו צבעי במידה ויחליט לתקן. כעבור שבועים קיבלתי ממנו דרישה לתשלום 1700 ש"ח - להפתעתי וללא כל צורך הוא עירב בכך את ביטוח שלו.כמובן שסירבתי. הוא הודיע כי יפנה לתביעות קטנות.
האם נהגתי נכון?

הצבעי שלך יעיד?

עו"ד צבי שמיר מנהל 28/04/12
יש לך עדים כי הצעת לו לתקן?
אם כן אל דאגה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ייעוץ

חגית 27/04/12
היי, הגשתי תביעה קטנה בת"א על "קבלן" ששילמתי לו 12000 כדי שיתחיל
עבודה ולמחרת כבר לא ראיתי אותו. מבית המשפט נמסר לי שהמכתב תביעה חזר כי
כתובתו לא ידועה ושאני צריכה לבצע מסירה אישית. אני ממש לא מעוניינת להתעמת
או להיפגש עם הבנאדם הזה (הוא ערבי שגר במעלה עירון, אני  לא יודעת איפה
זה ואני מפחדת ממנו.) אני כבר מיואשת וחושבת על לבטל את התביעה. האם אוכל
לבטל את התביעה? אני כבר מוותרת על הכסף כי זה סוחט אותי רגשית.
מה לדעתך עלי לעשות

מסירה אישית

עו"ד צבי שמיר מנהל 28/04/12
מסירה אשית אינה בהכרח כי תסעי ותמסרי לו בעצמך.
יש שליחים שמבצעים מסירות משפטיות בעלות סבירה (כ- 200 ש"ח) ומחזירים לך אישור מסירה ותצהיר של המוסר כי ביצע את המסירה.
(את חשבונית המסירה יש לשמור על מנת לבקש הוצאות בסוף המשפט.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצול תביעות קטנות

משה יעקב 27/04/12
הגשתי תביעה לפינוי מושכר והדיריים התפנו לפני הדיון אך נשארו חייבים עבור 3 חודשים. כמו כן יש חובות לוועד הבית והיו לי הוצאות להחזיר הדירה למצב בו יסכים בן אנוש לגור בה.
שאלתי האם אפשר לפצל את הנושא לשתי תביעות קטנות מאחר שתביעה אחת תעלה על המקסימום המותר.

לעקוף את סכום התביעה הקטנה

עו"ד צ. שמיר 28/04/12
לא ניתן לפצל תביעה אחת בגין עילה אחת לשתי תביעות ללא היתר בית המשפט.
גם אם ינ תן ההיתר לא ניתן בגין עילה אחת לעלות על הסכום המקסימלי המותר בתביעות קטנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם יש עילה לתביעה במקרה של מחיר מופקע?

משה 26/04/12
לפי שנה קניתי מכונית מ"קרסו טרייד אין" המוכר הראה לי במחירון ששוויה 58000 ש"ח עכשיו בבואי למכור גיליתי ששוויה 43000 ש"ח ובעצם שילמתי מחיר של דגם אחר הרבה יותר יקר .כנראה שהמוכר טעה בהבחנת הדגם.
האם יש כאן עילה לתביעה?

בכמה קנית את המכונית?

עו"ד צבי שמיר מנהל 28/04/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צריך בדיקה פרטנית

מוטקה 30/04/12
שלום,מומלץ להגיע ל"קרסו טרייד אין" ולבקש את ההחזר. אם לא נותנים לך תשלח מכתב רשמי ותבקש תשובה.אם מתקיימים התנאים הבאים יתכן ויש לך עילה לתביעה משום "עשיית עושר ולא במשפט"אם קנית בהרבה מעל המחירון.אם לא היו ברכב תוספות המצדיקות את המחיר הרב ששילמת.בחוזה ובמכירה מוזכר דגם אחר או שלא מוזכר הדגם הספציפי שלך.אחרת יהיה ניתן להגיש את התביעה אך הסיכויים להצלחה לא גבוהים במיוחד.בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ייעוץ לפני הגשת תביעה נגד חברת פלאפון

יאיר 26/04/12
אני מעונין לתבוע את חברת פלאפון בבית המשפט לתביעות קטנות ורציתי להתייעץ לפני עם אדם בקיא יותר ממני. אתחיל בסיפור המקרה:לפני שנתיים בקירוב חתמתי על עסקה עם חברת פלאפון לפיה אקבל מהם מכשיר וחבילה (דקות, הודעות וכו'), ובתמוקה אשלם להם מידי חודש 240 ש"ח.בתחילה אכן היה כך, אולם לאחר מספר חודשים המחיר עלה. עפ"י החוזה הגנרי אכן מותר לחברה "לעדכן" תעריפים, אולם ה"עדכון" מוגבל להיות עד אחוז מסויים וכמו כן הוא מותנה בהודעה מראש.בפועל ההעלאה הייתה במסגרת האחוזים הקבועים בחוזה אם הם נספרים מהברוטו (שכן החברות הללו תמיד מחייבות על סכום גדול ומזכות על חלק ממנו), אבל בנטו הם עברו את האחוז המותר. החוזה לא מציין איך יספרו האחוזים. בנוסף לא קיבלתי שום הודעה, לא מראש ולא בדיעבד וראיתי את השינוי רק בדיעבד. כאשר פניתי לנציגי החברה נאמר לי שנמסרה הודעה. שאלתי אותם אם יש להם העתק. בתחילה נאמר לי שההודעה נמצאת בחשבונית, ולכשהצעתי להם לעבור ביחד על החשובניות ולחפש את ההודעה גילינו שאין שום הודעה. שאלתי אם יש הודעה אחרת, ונאמר לי שהם לא מוצאים הודעה כזאת. בנוסף הם גם לא מצאו שום עותק של חוזה חתום מה שמערער בכלל את הזכות שלהם לגבות ממני כסף באופן כללי ול"עדכן" את התעריפים בפרט. נושא אחר, לפני כחודשיים פניתי לנציג החברה והוא הציע חבילה משופרת, זולה יותר לטענתו, הפנייה הייתה בטלפון. מאחר ופחדתי מאותיות קטנות ושאוךי אני מפספס משהו שאלתי מספר פעמים אם אני אשלם פחות בגין השינוי בכל נסיבות שהן, וכמו כן ביקשתי מהנציג שישלח תיעוד במייל של השינוי. לא קיבלתי תיעוד (קיבלתי רק הודעה שהתבצע שינוי), וכמובן שהשתלום עלה שוב.לאחר כל הסיפור ביום רביעי 18/4/12 שלחתי אי מייל לנציב תלונות הציבור מטעם חברת פלאפון בדרישה להחזרת הכספים וכמו כן בדרישה לנתק אותי מהשירות ומכל קשר לחברה לאלתר (אני לא נמצא השום התחייבות מלבד התשלומים על המכשיר עצמו שאין לי בעיה להמשיך לשלם). עד לרגע זה לא נתקבלה שום תשובה מפניות הציבור (26/4/12).מאחר ונמאס לי הלכתי בתאריך 24/4 למוקד שירות הלקוחות של החברה ודרשתי מהם לנתק אותי האופן מיידי.לבסוף, נאמר לי שאני מנותק ואני מקווה שאכן כך הדבר.כעת לשאלות:1. האם יש לי עילה לתביעה? הרי על המוציא מחברו עליו הראיה, אבל איך אוכיח שלא קיבלתי הודעה על שינוי התעריף?2. האם על החברה להוכיח שקיבלתי את ההודעה? הרי הם יכולים פשוט לכתוב בדיעבד מכתב ולטעון ששלחו אותו?2. האם אני יכול לדרוש מהחברה להביא לדיון הקלטות של השיחות שלי עם הנציגים (יש לי מספרי אסמכתא של השיחות)?3. האם העובדה שלא נותקתי גם לאחר שדרשתי במשך 6 ימים מהווה הפרה יסודית של החוזה? למיטב ידיעתי הם חייבים לנתק תוך 24 שעות. אם כן האם זה עוזר לי?4. מה כדאי לי לעשות?

האמור להלן לא בא במקום ייעוץ משפטי

מוטקה 30/04/12
שלום

1) אם יש לך חשבוניות שבהם התעריפים שונים זו הוכחה.
2) עליהם הצורך להוכחה שעדכנו אותך. אתה יכול לטעון שלא קיבלת את המכתב אם לא קיבלת.
2) אתה יכול לבקש אך הם לא יביאו לך הקלטות.
אם תיעדת את השיחות אז תגיש את התמליל/תיעוד כראיה/נספח לכתב התביעה.
3) העובדה שלא נותקת מהווה עבירה על החוק. אם יש לך ראיה לכך שביקשת או תאריך ושעה של בקשותיך מהחברה, אזי יש לך עילת תביעה לכאורה.
4) מומלץ לשלוח מכתב (אפשר גם בפקס) ולבקש פיצוי. סביר שהם לא יפצו אותך בסכום הולם. אם בכל זאת אתה מעוניין להגיש תביעה, במקרה שלך הייתי ממליץ לבקש מעו"ד לנסח עבורך כתב תביעה ולהגישו לבימ"ש

בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מוצר שרכשתי והוא פגום

ערן ב 26/04/12
שלום
בתאריך 26/9/11 רכשתי ספריית קודש לביתי, לאחר שבאו והכיבו לי אותה התחלתי לנקות אותה,לתדהמתי גיליתי שבדלתות הזכוכית שלה יש כתמים שאינם יורדים בכל דרך אפשרית,צלצלתי לבעל החנות שממנו רכשתי וסיפרתי לו על כך,הוא אמר שיבוא לראות ואכן בא לאחר זמן מה,הוא ניסה בעצמו להוריד את הכתמים אך ללא הצלחה,ניסה בפעם אחרת עם מטלית מיוחדת אך לשווא,חשבנו אולי להחליפה אצל זגג,אבל זגג אמר שלא ניתן להחליף מפני שבעבודתו הוא יהרוס את העץ של הדלת (כאן אציין שהזכוכית נמצאת בין שכבות העץ ז"א העץ מהווה מסגרת לזכוכית), בעל החנות הציע שאחכה למשלוח חדש שהוא אמור לקבל (הספרייה מיובאת מחו"ל),ואכן חיכית עד פבואר-מרץ אך המישלוח שהוא קיבל היה של ספריות בעלות מידות קטנות יותר משלי ככה שהדלתות קצרות יותר,בנוסף מסתבר שגם ספריות של אותו דגם רק קטנות יותר שיש אצלו ישנם אותם כתמים,אפילו אצל הבת שלו בבית יש את אותה ספריה גם עם הכתמים והיא אומרת שזה לא מפריע לה. בקיצור אני כבר לא יודע מה לעשות,האם לתבוע אותו על מכירת מוצר פגום? או האם ניתן לבטל את העיסקה הזו ופשוט לקבל את כספי בחזרה והוא יקח את הסיפרייה? אם נעשה זאת אשאר ללא מקום לספרים והם המון, אציין גם שחילקתי את התשלום ל-10 תשלומים שמסתיים ב-15/7/12 ואולי על בסיס זה אוכל לבטל את העיסקה.האם יש לכם פתרון בשבילי שתוכלו להציע?
בתודה ערן.ב

הפרה יסודית

עו"ד צבי שמיר מנהל 28/04/12
אתה יכול לבטל העסקה (אם שילמת בצ'קים אתה לדרוש אותם חזרה ואם בכרטיס אשראי להודיע על כשל תמורה)
לחלופין אתה יכול לסכם עם המוכר שיתן לך פיצוי כספי על הפגם.

בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ראיות נגד חברה סלולרית (בהמשך להודעה מ19.4)

יעלה 26/04/12
פניתי לאחד מהאחמשי"ם בחברה ולדבריה אין אפשרות לקבל תיעוד או פירוט של השיחות. האם יתכן??בנוסף, אשמח לשמוע- האם מתן שירות לקוחות הוגן ומקצועי ללקוח (כולל קיום הבטחות בדבר חזרה ללקוח במועד שנקבע)נכלל כחלק מההסכם עם חברת הפלאפון והפרה שלו יכולה להיחשב כהפרה יסודית?

הפרה יסודית

עו"ד צבי שמיר מנהל 28/04/12
הפרה יסודית הנה הפרה שאם ידעת או יכולת מצפות מראש כי תקרה לא היית נכנס לעסקה.
בדעבד, בית המשפט יחליט.

לגבי ההקלטות...
הכלל: "המוציא מחברו עליו הראיה"
ההוכחה של פלאפון לחוזה היא ההקלטה. בהעדרה אינם יכולים להוכיח מהות החוזה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כפל גביה בקופת חולים

רוני 26/04/12
ביקרתי
אצל רופא עיניים לביקורת שגרתית, זמן קצר לאחר מכן ובתוך אותו רבעון הייתי
צריך עזרה ראשונהמחמת גוף זר שחדר לעין, ניגשתי לרופא עיניים אחר שהיה
הזמין ביותר באותו זמן, בגלל הדחיפות שבדבר והן משום שהרופא הראשון לא עבד
באותו זמן.להפתעתי נוכחתי לראות שקופת החולים גבתה פעמיים היטל רבעוני בגין רופא שניוני, למרות הסיבות הנ``ל,במוקד
הקופה נאמר לי שאכן במקרה כזה גובים פעמיים ואם אני רוצה להזדכות שאשלח
פניה לקופה בנוגע לנסיבות הביקור, זה נראה כ``שיטת מצליח``.מדובר
אמנם על כ 20 ש``ח בלבד, אבל זה כפול המון מקרים, רציתי לדעת האם גביה
כפולה זו היא חוקית או לא (בהיבט הצרכני ולא מצד משרד הבריאות)?

החזר או תביעה יצוגית

עו"ד צ. שמיר 28/04/12
לבחירתך
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אחריות גוף מנהלי ציבורי

רפאל 25/04/12
משרד החינוך והמל״ג פרסמו קריטריונים לקבלת מלגה. הגשתי בזמן הנקוב כולל כל האישורים. לאחר 3 חודשים הם שינו את הקריטריונים לקבלת המענק. באיזו עילה אני יכול לתבוע. והאם ידוע לכבודו על תקדים מסויים. האם זוהי אחריות של רשות מנהלית לנהוג בתום לב ולא ברשלנות. לתשובתכם אודה. 

תשלחי מכתב לקבלת נימוקים

מוטקה 30/04/12
שלוםתשלח להם מכתב בו אתה מבקש לצרף את בקשתך הראשונה לפני שינוי הקריטריונים.תבקש מהם לחילופין (במידה שאינם רוצים לצרף אותך) לנמק את החלטתם.אם יש לך תשובה מנומקת שאינה הולמת גוף ציבורי או אינה מספקת אותך, תוכל לשקול להגיש תביעה.שים לב ייתכן שלא היית עומד גם בקריטריונים הראשונים לקבלת המלגה! בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גרופון מסרבים להחזיר את כספי

מעוצבנת 25/04/12
קניתי דרך גרופון שובר לעשרה טיפולי הסרת שיער. אחרי שגרר אותי בתירוצים שונים החליט בית העסק שהוא מבטל את הקופון, והפנה אותי לקבל החזר חלקי מגרופון. עברתי ארבעה מתוך עשרה טיפולים, ואין כל טעם בהם אם לא מסיימים את כל הסדרה. הסכמתי לקבל החזר חלקי כדי לא להתעסק בזה יותר מדי. גרופון מסרבים ומוכנים לתת לי רק זיכוי (ולא החזר כספי). הבהרתי שאני לא מעוניינת לקנות דרכם יותר ואין לי מה לעשות בזיכוי, אך הם מסרבים להחזיר את הכסף. אשמח להתייעץ - מה אומר החוק? השירות לא סופק במלואו ונגרם לי טרטור ובזבוז זמן. האם ניתן להצביע לתקנה שתאלץ אותם להחזיר לי את הכסף?

חוק הגנת הצרכן

מוטקה 30/04/12
שלום,על פניו נראה כי זוהי הפרה בוטה של מספר חוקים ב"חוק בגנת הצרכן" (את מוזמנת לעשות חיפוש בגוגל ותקראי את החוק).אני מציע לך לשלוח התראה: "בקשה לפיצוי כספי  בטרם תביעה". צריך לקרוא את התקנון של גרופון ושל המכון להסרת שיער. כמו"כ צריך לבדוק על איזה מסמכים את חתמת.בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי אמירת אמת

דני 25/04/12
שלום רב,
במאמציי למצוא רכב לקנייה נתקלתי במודעה באתר יד2, במודעה נכתב שהרכב יד ראשונה שמור כמו חדש.
התקשרתי למוכר הרכב ושאלתי אותו מס' שאלות, כגון – האם הרכב עבר תאונות ובמידה וכן האם יש פגיעה לשלדת הרכב ו/או האם הרכב עבר צביעה והאם הוא מוכן להתחייב על כך במעמד הבדיקה, בעל הרכב ענה שלא היו מעולם תאונות לרכב ושהיו תיקוני פח קטנים כתוצאה ממכות חנייה בלבד והוא מוכן להתחייב על כך בבדיקה.
אני וחבר הגענו לראות את הרכב, ממבט ראשון נראה היה שהרכב עבר צביעה במספר מקומות אך לא יותר מזה.
שאלנו אותו שוב את אותם שאלות וקיבלנו תשובות דומות.
קבענו לקחת את הרכב למחרת לבדיקה במכון בדיקות מורשה. בבדיקה התברר שהרכב עבר תאונה בחלקו האחורי, הטמבון האחורי והדלת האחורית הוחלפו ויש בפגיעה בקצה שלדה. בנוסף לכך כל הרכב נצבע למעט הגג.
פניתי לבעל הרכב לקבלת תשובות, הוא טען שלא ידע על התאונה בגלל שרוב הזמן אשתו נהגה ברכב, לאחר ויכוח קל התברר שהוא כן היה מודע לתאונה ויש ברשותו אפילו דוח שמאי המציין את ירידת הערך של הרכב.
אמרתי לו שאני מוכן לקנות את הרכב בקיזוז ירידת הערך מהמחיר שקבענו אפילו שלא אמר את האמת. בעל הרכב סירב. לבסוף אמרתי לו שכפי שהוסכם אליו להחזיר לי את עלות הבדיקה מכיוון שנמצאה פגיעת שלדה, הוא סירב גם לזה בטענה שמדובר בקצה שלדה ולא בשלדה עצמה ושהוא לא סומך על ממצאי בדיקה אפילו שנעשתה במקום מוסדר.
לבסוף סוכם שהוא ישלח לי את דוח השמאי ואז נדבר. כמובן שמאז לא שמעתי ממנו ולא יצרתי איתו קשר בעצמי והמודעה הוסרה.
שאלתי היא האם יש לי עילה לתביעה והאם הדברים שרשמתי הם מספיקים על מנת לזכות בתביעה.
תודה מראש וחג שמח

נטל ההוכחה הוא עליך

מוטקה 30/04/12
שלוםאת צריכה להוכיח את טענותייך.אם יש לך הקלטה של שיחתכם או הסכם או עד ששמע, אזי יש לך עילה לתביעה.סביר להניח שהוא יכחיש את כל מה שאת טוענת ואז לא ממולץ להגיע לבימ"ש.בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כלב השכננים

שרית 24/04/12
שלום.אני גרה בבניין דירות בן 18 קומות.לכל דירה מרפסת. שכניי החליטו להביא כלב והם שמים אותו דרך קבע במרפסת שנמצאת בערך 2 מטר מעליי. הכלב נובח כל היום עד חצות או אפילו אחרי.הדבר מטריד את מנוחתי, אני לא יכולה לשבת יותר במרפסת, ולא בסלון-אלא רק אם אני אוטמת את החלון ומגיפה את התריס. פניתי לשכנים אולם בקשותיי להכניס את הכלב לביתם נפלו על אוזניים אטומות. האם לאור המודעות המוגברת למפגעי רעש וזאת לאחר פניות שלי אל השכנים בע"פ ובכתב, אוכל להגיש תביעה שתורה להם לשים את הכלב בבית כדי שאוכל להינות מהמרפסת שלי ומה סיכוייה של תביעה כזו??

תבדקי את עוצמת הרעש בדציבלים ותקליטי את הכלב

מוטקה 30/04/12
שלום

יש להוכיח כי הרעש יוצר הפרעה בלתי סבירה ולעניין זה רצוי לתעד את שעות הרעש, משכו ורצוי אף להקליט אותו

סע' 44(א) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע כי "מיטרד ליחיד הוא כשאדם מתנהג בעצמו או מנהל את עסקו או משתמש במקרקעין התפושים בידו באופן שיש בו הפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין של אדם אחר או להנאה סבירה מהם בהתחשב עם מקומם וטיבם; אך לא ייפרע אדם פיצויים בעד מיטרד ליחיד אלא אם סבל ממנו נזק". כלומר מההגדרה עולה שמטרד ליחיד הוא שתווצר הפרעה של ממש. לא כל הפרעה עולה כדי מטרד ועל התובע להוכיח כי ההפרעה שנוצרה לו היא בלתי סבירה.

רצוי קודם לפנות בכתב אל השכן. אם לא עוזר אפשר לפנות לעיריה/משטרה. אם לא עוזר אפשר לפנות לבימ"ש.

בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אשמח אם תוכלו לעזור לי

אנדרי **** 24/04/12
שלום רב,
שמי אנדרי *** ,אני מבקש לדעת מה דרכי פעולה שלי במקרה בא:
אני ואישתי יצאנו לירח דבש למשך : שבועות ליעדים ניו יורק ומקסיקו.
לאחר בדידה שביצענו החלטנו כי אנחנו לא צריכים לבצע המרה של כסף ולהביא איתנו דולרים לחול זאת עקב החוץנו לקוחות עסקיים של חברת אשראי(לקוחות עסקיים נהנים מתנאי )
) על מנת שלא ניקלע לבעיות כספיים ביצענו שיחות רבות תרם הטיסה.במהלך השיחות הללו ביצענו הגדלה של מסגרת האשראי .
ימים ספורים לפני הטיסה ביצענו בדיקה מול חברת האשראי על מנת לבדוק את גובה מסגרת אשראי, במהלך בדיקה הזאתנאמר לנו ( יייייש בידנו שני כרטיסים) כי המסגרת בשני הכרטיסים יחד הינה כ20 אלף שקלים( כל מה שנאמר לעיל מתועש במערכת של חברת אשראי) לאחר שהגענו לניו יורק גלינו דאין אנו יכולים לבצע פעולות חיוב ימשיכת הכספים זאת עקב מחסור של מסגרת( נאמר לנו כי היצלנו את המסגרת יד תום) לאחר מספר דילות מניו יורק שעלו כ 1000 שח התברר לנו כי חברת האשראי ביצע לני איחוד של מסגרות האשראי זאת עקב זה שאנחנו משלמים מאותו חשבון בנק(אנחנו ביצענו אילוד חשבון לפני שנה ) הכוונה של אילוד מסגרות
הינה כ הי הטיסה שלנו היה לנו מסרת של 45 כלף וניצול של 25 אלף ואילו לאחא האיחוד ישלנו 25 אלף מסגרת.כאשר ביקשת לתקן את זה נאמג לי כי אין מה לעשות ייש להמתין לפינוי מסגרת.לאחר שיחות
רבות הולךט להביא לנו 3אלף שח מסגרת כדאי שלט נמות
מרעב.כששאלתי למה כל זה קרה נאמר לי כי נפלנו בין כסאןת.
ברצוני לדעת האם אני יכול לתבןע במקרה הנדון תביעת רשלנות
ולמי יש לפנות על מנת לבצע את התהליך.
כמו כן האם אני צריך ךבצע איזשהןצפעולות מיל חברת האשראי?
תודה מראש,
אנדרי
אני מצטער אם היו שגיאות במכתב זאת עקב מגבלות טכניות

הוכחת נזק

מוטקה 30/04/12
שלום אנדרי

בכדי לתבוע את החברה אתה צריך להוכיח שיש לך נזק!
אם היתה לך מסגרת יותר נמוכה אך לא ניצלת אותה אזי יש יותר נטייה להאמין שלא היית צריך את המסגרת הגדולה.
בכל אופן עדיף להיוועץ בעו"ד בנושא זה שכן מדובר בכל מיני חוקיים מאוד ספציפים ומורכבים של חברות האשראי.
בנוסף, זהו גוף משומן היטב ואם לא נגרם לך נזק ממשי רב, ספק אם כדאי להתחיל בהליך של תביעה.

ממליץ להבא לעבור שוב על המכתב ולתקן שגיאות למרות מגבלותיך הטכניות.

בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה לא הגיונית מחברת השכרת רכב גדולה

נדב 24/04/12
שלום רב,

לפני כשבוע אשתי (אשר היא עולה חדשה מארה"ב) קיבלה טלפון מאת חברת השכרת רכב גדולה , כאשר הנציג צועק עלייה בטלפון ומאיים שאנו חייבים לחברת באג'ט 2700 ש"ח בגין תאונה שהיא עשתה לרכב שלהם לפני שלוש שנים.

כאשר ביקשתי שישלחו לי במייל את הטענות שלהם נוכחתי לדעת דבר מאוד משונה.

הם טוענים (ואנו לא מסכימים שהמקרה היה כדבריהם) שפגענו ברכב שלהם ב5/2009 ,
מצורף דו"ח שמאי מ12/2009 - לי לא הגיוני שדוח שמאי על רכב מהשכרה יהיה תקף בבדיקה שנערכה מעל חצי שנה מאת קרות המקרה.

כמו כן בתמונות שכביכול מעידות על המקרה התאריך של התמונות הוא בכלל מ2/2008 , לא הגיוני איך הם מתבססים על תמונות שצולמו לפני קרות המקרה כלל.

אני מרגיש שהם מנסים לסחוט את אשתי וזה רק בגלל שאין השפה העברית שגורה בפיה.

כמו כן הנציג טען בפניי שאין לו בעיה ללכת למשפט למרות הטעויות כי להם זה לא עולה כסף , ולי הזמן שלי יקר ועדיף לי לשלם מאשר להתעסק עם זה.

התאריכים זה לא טעות סופר כי הם חזרו על עצמם כמה וכמה פעמים.

מה עליי לעשות?
ללכת למשפט או עדיף לשלם ולהרגיש שנעשה עימי עוול?

תודה רבה

נדב

דעתי האישית היא (לא ייעוץ בשום אופן)

בעל ניסיון 24/04/12
לדעתי, אם אתה אדם אינטלגנטי, בעל יכולות הבנת הנקרא, התבטאות בכתב ובעל פה טובות, רגוע וסבלני תחת לחץ ובעל חוט שדרה, אין לך ממה לחשוש.זכור כי נטל ההוכחה הוא על התובעת. תעד את כל נסיונות ההפחדה והסחיטה, הקלט את השיחות ותמלל אותן. יש משקל לכך שחברה גדולה החמושה בעורכי דין מאיימת ומפחידה.במידה ותקבל פניה רשמית בכתב, שלח מענה בו מפורטות טענותיך בצורה ברורה אמיתית ועניינית, זכור כי אתה כותב לשופט.נהל מו"מ לפשרה ברוגע ובלי לחץ, אל תאבד את הראש.קרא ברוגע את כתב התביעה, אל תתרגש ואל תתעצבן מהעיוותים ההטיות והניסוחים החלקלקים שיהיו בו.כתוב כתב הגנה ברור, בו מפורטות כל טענותיך. אני ממליץ לפני שלב זה לקרוא היטב את חוק סדר דין אזרחי והתקנות על פיו.אני ממליץ לחפש פסקי דין דומים ולקרוא אותם, יש מאגרי מידע בתשלום הטוב בהם לטעמי הוא הפדאור, אצה יכול לנסות באוניברסיטה הסמוכה אליך.זכור- החוק הוא אחד לעורך הדין המנוסה ביותר ולאזרח הקטן. בית המשפט דן רק בהתאם לחוק, כשיש מקום לשיקול דעת, הגינות, צדק וכיו"ב. עורכי הדין של החברות הגדולות עובדים בריטיינר, ויש להם המון עבודה. אין להם זמן וכח למקרה אבוד חוקית וחסר צדק, שימשך המון זמן ומאמץ. אם הם יראו שאתה מכיר את החוק וההליכים הפרוצדורליים, אני מאמין שלפחות יתפשרו איתך פשרה יפה, ואתה יכול בשקט גם לנצח אם תעבוד קשה. לך זהו תיק יחיד הקרוב לליבך ואתה מכיר בו כל פרט, להם יש המון. אני ממליץ לשבת בדיונים פתוחים, קפוץ לבית משפט תביעות קטנות שלום או מחוזי כשדנים תיקים אזרחיים, תתרשם ותלמד.אישית אני מקווה שתילחם, זה חשוב וחיוני לכולנו. עושקים אותנו ומתבריינים עלינו מכל הכיוונים, כל דאלים גבר. אין כבוד לחוק, והרבה פעמים גם לא הגינות. זו לא החברה שאני רוצה לחיות בה, וכל מי שנלחם תורם משהו להרתעה האזרחית ולכבוד החוק.בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הקלטות מחברת הוט

אפרים 24/04/12
מבקש לדעת איך אני יכול לקבל הקלטות שלי מול חברת הוט ללא תשלום ?

תתקשר להוט בשיחת חינם ותבקש

מוטקה 30/04/12
שלום

אתה מוזמן להתקשר אליהם ולבקש :-)
אני משוכנע שהם לא יביאו לך את ההקלטות.
אני מקווה שהבנת כי הכותרת הייתה בהלצה!

בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מחשב

משה 24/04/12
קניתי מחשב. עוד בתקופת האחריות נשרף לי כרטיס המסך. העסק ממנו רכשתי נסגר בשיחה טלפונית אם הבעלים נאמר לי שמכיוון שלא הבעלים הוא זה שפתח פתיחה ראשונית את המארז הוא איננו חייב לי כלום. אמרתי לו שהכרטיס עדיין באחריות אך הוא התנער בתרוץ שכתבתי מלאה.
האם יש עילת תביעה?

מיקום וסוג עסק

מוטקה 02/05/12
שלום,תבדוק בקבלה שברשותך ותראה מה מספר העסק, אם זה מספר עוסק מורשה אתה יכול לקבל מידע נוסף ממשרד המשפטים.ניתן לחפש לפי מספר תאגיד או לפי שם תאגידאם זה עוסק פטור אתה יכול לתבוע את המוכר באופן אישי מפני שמספר העסק הינו מספר הזהות של בעל העסק.בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קניית רכב

עמי 23/04/12
שלום.קניתי רכב לפני כשבועיים מבן אדם פרטי.נאמר לי וכמו כן גם רשום שהקילומטרז' באוטו הנו 112000.ושאלתי כמה וכמה פעמים אם זה נכון ואמרו לי שכן. עשינו העברת בעלות וקניתי את האוטו. היום התברר לי דרך המוסך המורשה שהאוטו עבר 450000 ק"מ.דיברתי עם הבחור שקניתי ממנו את האוטו והוא מודה שהוא לא אמר לי אבל אינו רוצה לבטל את העסקה או להחזיר לי חלק מהכסף. האם יש אפשרות לתבוע תביעות קטנות ?

קניית רכב

אדם אשכנזי 23/04/12
שלום רב,

אתה רשאי להגיש תובענה, אך קח בחשבון, שהמוכר לבטח יטען כי לא ידע על כך. קרי: יכחיש כל קשר.

יתרה מכך, תהיה לך בעיה בהנחה ולא בדקת את הרכב עובר לקנייתו.

אך אם תוכיח שהטעו אותך, אז אולי תזכה בסעד,

יש לך כמה קשיים בנסיבות, מומלץ להיוועץ עם עו"ד.

בהצלחה,

אדם אשכנזי, צוות פורום צרכנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

יצאיה מחברת פלאפון לחברה אחרת

אור 23/04/12
שלום רב,
בחודש ספטמבר 2011 רכשתי פלאפון גלקסי בחנות פרטית בשם"פלאקום" כעבור מספר ימים התחברתי לחברת פלאפון (אני מנויה אצלם כבר שנים) היום אני מעוניינת לעבור לחברת סלולר אחרת .האם אני אחויב בקנס יציאה למרות שלא קניתי אצלם את המכשיר?
עלי לציין ששירותים כגון תיקון הם לא נותנים לי כמו כן כאשר ביקשתי שישנו לי את שפת התוכנה מאנגלית לעברית הם לא הסכימו בטענה שהמכשיר לא נרכש אצלם.

תודה אור

ניתוק זיקה

אדם אשכנזי 23/04/12
שלום רב,

התשובה מנויה בחוזה עליו חתמת, יכול להיות כי כבר עברתם את התקופה בה ניתן להטיל קנס יציאה, עלייך לבדוק זאת עם החברה.

בהצלחה,

אדם אשכנזי, צוות פורום צרכנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם ישנה חובה לחנות או יצרן למכור?

שני 23/04/12

חובת ממכר

אדם אשכנזי 23/04/12
שלום רב,

ככלל, התשובה היא בשלילה, אלא אם אתה מוכיח כי חוסר הרצון נובע מאפלייה לפי חוק איסור אפלייה במוצרים ובשירותים ציבוריים.

בהצלחה,

אדם אשכנזי, צוות פורום צרכנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מחשב

משה 23/04/12
קניתי מחשב בניגוד למה שהובטח ולאחר תביעה קטנה שהסתיימה בפשרה (לאחר שהמחשב נמסר לא לפי המפרט) ניתנה אחריות לשנתיים בכתב יד לקרטיס מסך שנשרף בתקופת האחריות כמובן יש מסמך שמאמת זאת מתכנאי מוסמך. העסק ממנו קניתי את המחשב נסגר ובשיחה טלפון אם הבעלים נאמר לי שמכיוון שלא הוא פתח את הפתיחה הראשונית של המארז הוא פתור מאחריות. חשוב לציין שזהו מחשב של גיימרים ועלות הכרטיס הייתה 1400 ש"ח. עוד נקודה חשובה האחריות הניתנת על כרטיסי מסך מסוג זה ע"י היבואן היא 3 שנים ולא פחות.

פסק הדין מחייב את מי שמכר לך את המחשב

אדם אשכנזי 23/04/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן