פורום תביעות קטנות

פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום תביעות קטנות

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

אופטיקה

אור 16/08/13
שלום רב, בשבוע שעבר הלכתי לקנות משקפי ראייה באופטיקה מסויימת כאשר שאלתי את המוכרת האם קיימת הנחה לחיילים הנושאים תג חוגר קבלתי תשובה שלילית וסמכתי על דבריה , לאחר כמה ימים קיבלתי מידע מהצבא שאני זכאי לטופס הנחה עד 300 ש"ח, כשהלכתי ביום קבלת המשקפיים לאופטיקה סירבה המוכרת לענות לבקשתי בטענה ש"אין כפל מבצעים" וכבר ניצלתי מבצע אחד של אחוזי הנחה.. שוב לצערי האמנתי, לקחתי את המשקפיים ויצאתי, לאחר כמה דק' הבחנתי בסעיף בטופס הצבאי שההנחה תקפה ללא כל קשר למבצעים המתקיימים בחנות , חזרתי לחנות ושוב המוכרת סירבה הפעם , בטענה שלא הצגתי את הטופס בשעת הקנייה , יש לציין שהתשלום בוצע במס' תשלומים בכ. אשראי 

אשמח לתגובה משפטית , להיכן החוק נוטה תודה רבה

כנס לקרוא

איש אחד 16/08/13
הפניה שלך קצת מבולבלת ומעט לא מובנת.

שורה תחתונה,על סמך שהבנתי, אתה מתלונן על הטעיה ובכך שלא נתנו לך לממש את ההנחה שהיתה מגיע לך (או במילים אחרות,אתה זכאי לכסף מבצעים).

באופן ראשוני, העבר מכתב להנהלת הרשת, גולל את הסיפור והמקרה שקרה לך, אל תבייש לציין כי הוטעית על ידי המורכת, צרף למכבתך חוגר והבהר כי הינך חייל.

אני מעריך שיפתרו לך את הסוגיה.

מה דינם של ניתבע או תובע, שמשקרים בדיון בפני בית משפט לתביעות קטנות

schlommi 16/08/13
מה דינם של נתבע או תובע, שמשקרים בפני בית משפט לתביעות קטנות בזדון ובכוונה, על מנת להטעות את בית הדין. האם עדויות של נתבע הם תחת אזהרה? 

כנס לקרוא

איש אחד 16/08/13
כל עדות הינה תחת אזהרה וכל דבר הנאמר אשר אינו אמת יכול להוביל לעונשים ועד מאסר.

בזק עושה לי נזק!!

דרור כהן 16/08/13
היי  שמי דרור ויש לי שאלה מה אני אמור לעשות במצב הנתון?!



לפני שנה עברנו אני ובת זוגתי לדירה חדשה והזמנו מבזק בין לאומי ספק אינטרנט בת זוגתי דיברה עם נציג שמיהר לקחת את פרטי האשרי שלי ונותקה השיחה שניסינו לחזור באותו היום נאמר לנו שהמוקד כבר סגור ורק מחר יום למחרת יצרתי קשר וסיפרתי לנציגה שאתמול לקחו מימני את פרטי האשראי והיא בדקה במחשב ואמרה לי שהיא לא רואה כלום היא ביקשה ממני שוב את פרטי האשראי ואמרה לי שהאשרי שלי לא מתאים ושאני יחתים את הבנק על הוראת קבע החתמתי ובמשך חצי שנה אני רואה שמחייבים אותי פעמיים על אותו הקו התקשרתי וביקשתי הסבר הם אמרו לי אנחנו לא יודעים אולי יש לך 2 קווים בבית של איטרנט ואני מסביר לה שאין וביקשתי להתנתק התקשרתי לבנק וביטלתי את כל החיייובים אך בזק עדייין המשיכה לחייב אותי ואף שלחה לי מכתב מע"ד לפני הוצאה לפועל על חוב שלא מגיע להם בכלל מה עושים??? אשמח ליעוץ תודה ושבת שלום

פניה בכתב לשירות לקוחות

עו"ד צבי שמיר מנהל 18/08/13
במקרה הכי גרוע, אם יתבעו תתגונן ותקבל הוצאות

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטול עסקת חר ארונות

לי 16/08/13
הזמנו חדר ארונות לפני ימים ספורים.שילמנו שיק ראשון. טרם באו למדוד. מה זכותנו לביטול ואיפה בדיוק בדיוק מעוגןבחוק/תקנות?

כנס לקרוא

אדם אחד 16/08/13
יש לגשת ולפעול במהירות במקרה זה.

ריהוט,בעיקר ארונות,הם אחד מהפריטים שבמקרים מסויימים אינם ניתנים לביטול ע"פ חוק, הם מוגדרים ע"פ החוק כמוצרים שיוצרו במיוחד ולכן אינם ניתנים לביטול.

במקרה זה,טרם מדדו עבורכם, ולכן מן הסתם גם לא יכלו לייצר, אם כך לגשת ולבטל דיי דחוף..יש לכם קנס של 5% דמי ביטול ועד 100 ש"ח ובתנאי נוסף: שטרם חלפו 14 יום ממועד ביצוע ההזמנה.

תביעה כנגד המשטרה נזיקין

מיכאל 15/08/13
יש לי שאלה, אם חוקר משטרה התייחס אלי בצורה משפילה בוטה, איים עלי ולא רצה לאפשר לי להעיד וכד בניגוד לחוק.



אם יש לי הקלטה של אותו שיחה+ עדות של שוטרת כי אותו חוקר נוהג כך בשגרה.

אם לערכת יש לי סיכוי לזכות בתביעה קטנה?



נ.ב יש לי חוות דעת מפסיכולוג על החמרת מצב נפשי עכב חקירה והפחדות.

ואני תובע את המשטרה לא את החוקר נכון?



ועוד טיפים יעזרו לי תודה

המקרה מצדיק התייעצות פרטנית עם עו"ד

עו"ד צבי שמיר מנהל 18/08/13

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עסקה טלפונית לא מתועדת

ניר 15/08/13
גילתי שחברת הסוללר שלי מחייבת אותי למעלה משנה בגין חבילת שירות שלא זכור לי שביקשתי. לאחר שהתעקשו על כך שהזמנתי את השירות באפליקציה והוכחתי להם שהדבר בילתי אפשרי הנציגה התנצלה ואמרה שהתבצעה עסקה טלפונית ושאין בידיהם את הקלטת השיחה(כמובן שמשכו אותי עוד זמן אבל אני מקצר). יתכן שיחייבו אותי ללא חתימתי או הסכם טלפוני מתועד?

המוציא מחברו עליו הראיה

עו"ד צבי שמיר מנהל 18/08/13
דרוש זיכוי ואם לא יזכו תבע בתביעה קטנה. 



מי שמחייב אותך חייב להוכיח כי החיוב כדין.

מנהל פורום עורכי דין

צה"ל 26, גן יבנה

072-2485511

shamir@nonstop-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

החזרת ספה לחנות

קלרה 15/08/13
שלום,

הורי רכשו ספה בחנות רהיטים. עכשיו שהיא הגיעה לאחר מספר חודשי המתנה הורי מאוד לא מרוצים ממנה ומהמראה שלה בסלון. האם ניתן להשיב מוצר כספה לחנות? מה החוק אומר לגבי זה?

תודה, קלרה

כנס לקרוא

אדם אחד 16/08/13
תוכלו להחזיר את המוצר תוך 14 יום ובעיקר שהוא במצבו כפי שקיבלתם אותו.

עלות ההובלה עליכם, ולאחר הביטול,ינוכה 5% ועד 100 ש"ח מסכום העסקה.

יש סיכוי שתקלו בעיות, החנות יכולה לטעון ייצרה עבורכם במיוחד את המוצר, אולם שימו לב, שטענה זאת מצידם תעמוד בבית משפט רק אם יצליחו להוכיח זאת.

ואיך?  במידה ולמשל היה נגר מטעמם ולקח מידות,או החתימו אתכם על מסמך שהמוצר מיוצר במיחד עבורכם..אזי ייתכן ותהיה בעיה.בכל סיבה אחרת..עמדו על שלכם ובקש להחזיר.

החזר כספי ללקוח

טלי 15/08/13
חתמתי הסכם עבודה עם לקוח שלי לפני שנה וחצי, וביצעתי לו את החלק העיקרי של העבודה,

מסיבות שלו (חוסר זמן שלו לסיים את העבודה) הוא לא סיים את העבודה עדיין, ונשאר לו ייתרת עבודה אצלי (בערך 30 אחוז עבודה)



אני קיבלתי ממנו תשלום מלא עבור כל העבודה,

כרגע לאחר שנה וחצי, הוא לא מעוניין בעבודה ודורש החזר כספי. עבור החלק היחסי שהוא לא קיבל,אני מצידי רוצה לתת לו את השירות , אבל לא מעוניינת להחזיר לו כסף.

האם אני חייבת לתת לו את הכסף?


כנסיא לקרוא

אדם אחד 16/08/13
כל עוד,בהסכם בינכם,לא קיימת לו האפשרות לקבלת החזר כספי בגין החלק היחסי, אז אין הצדקה או סיבה להשיב לו.

בעיקר לנוכח התנהלות שסחב אותך שנה וחצי,

האופציה היחידה שתשאר לו בעת סירובך,הוא לתבוע אותך ואז כאמור,ההסכם הוא זה שיהווה עם מי הצדק.

אי הגעת טכנאי

דרור 14/08/13
היום היו צריכים לחבר אותי לאחת מחברות הטלויזיה, נקבע לי טכנאי לשעות 12-2 ובתום של חלון הזמן הודיעו לי על איחור. כך זה נמשך במשך כל שעתיים עד 8 בערב. ב9 וחצי בערב התקשר אליי הטכנאי אמר לי כי הוא בדרך ומאז נעלמו עקבותיו. כשפניתי לשירות הטלפוני נאמר לי כי טכנאי לא יגיע כלל וכי לא מגיע לי פיצוי בגלל שמדובר בחיבור ציוד בתור היותי לקוח חדש ולא בגין תקלה כלשהי.

האם זה אכן נכון עפ"י חוק?

לא, לפי מה שאתה מתאר.

עו"ד אדם אשכנזי 15/08/13
זהו שירות לאחר מכירה, ואין נפקא מינה אם חיברו אותך או תיקנו.



תירוצים של חברות גדולות שחושבות שהעולם שייך להן!.



תתעקש!! או תתבע.



בהצלחה,

רכישה באינטרנט וביטול העסקה

יוסי 14/08/13
שלום רב לכל עורכי הדין הנכבדים .



רציתי לברר לגבי ביטול עסקה.



רכשתי באתר שנקרא סטופשופ הוא אתר שתורגם לאתר טאובו של הסינים,זה חברה משל עצמה בישראל 

הבעיה היא:

 עשיתי שם 2 קניות ו ואני מעוניין לבטל אחת מהם מסיבות מסים וכ'ו עבר רק 3 ימים מהקניה שלמרות שיום אחרי הקניה כבר רציתי לבטל,הם טוענים באתר שהם עובדים 247 אך הם לא עונים לי כבר יומים ובהודעה האחרונה הם כותבים שהם מעבירים את זה להנהלת חשבונות.

לי נראה שהם מנסים למשוך זמן.. אין להם טלפון לשרות לקוחות אני לא יודע מי הבעלים איכן החברה יושבת מי תרגם אותה.בחיוב של האשראי רשום לי "אימונית"וכתובתשל רחוב שהשגתי את המספר אומרים שזה סליקת כרטיסי אשראי ושאין להם את פרטי הבעלים והביאו לי טלפון שגוי

האם הם לא יודעים מי עובד איתם?

 מתבשל כאן משהו לא טוב הם מושכים זמן..



מה עושים למי פונים לפי החוק עד 14 יום אני יכול לבטל אני רוצה לטבוע אותם האם יש הילה לכך .? תודה ויום מצוין 

רכישה באינרטרנט וביטול עסקה

עו"ד אבי קיסוס מנהל 14/08/13
בהנחה וכל הסיפור נכון, ועדיין לא עברו 14 יום תבטל את העסקה בחברת האשראי, ותיתן לחברה המוכרת לרדוף אחריך. אם הם יוציאו לך פניה תדע איפה הם יושבים ומה הכתובת שלהם ותוכל לספר להם את השתלשלות העניינים כפי שהעלית בפורום. בכי חשוב; תשמור את כל הנייירת ו/או המיילים ו/או הניסיונות שלך להשיג אותם לתקופה של שבע שנים מהיום שבו אתה מבטל את העסקה כי הם יכולים באופן תיאורטי גם לבוא אליך בעוד שש וחצי שנים.

דרך אגב, אם אתה מבקש לבטל עסקה אחת אז כשתגיע החבילה מהעסקה השניה סביר להניח שגם שם יהיו הפרטים המלאים שלהם. 

בהצלחה

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מותר ללקוח לבקש מחבר שנתנה לו שירות למחוק את כל המידע שיש להם על הלקוח?

לקוח לשעבר 14/08/13
האם מותר ללקוח לבקש מחבר שנתנה לו שירות למחוק את כל המידע שיש להם על הלקוח?

אני יודע למשל, חברות כמו גוגל או פייסבוק אשר מאחסנות מידע מסויימים, יש מידע מסויים כאשר הלקוח מבקש למחוק, הם מחוייבים למחוק.(עד כמה שאפשר כמובן)

מאחר ומדובר ביחסי לקוח נותן שירות.

למרות שגם אם המיילים ימחקו, עדיין יהיה ניתן לשחזר אותם מהשרתים.

הם פשוט משתמשים במיילים האלה לרעה מול הלקוח כדי להעליל עליו.



אם יש אפשרות מבחינת חוק הגנת הפרטיות? בהקשר צרכני?

הגנת הפרטיות

עו"ד אדם אשכנזי 15/08/13
זו שאלה מאוד מאוד מורכבת.



בדיוק היום אגב פורסמה על כך כתבה בהארץ.



כמו כן, יש פסיקה של בית המשפט האירופי בנושא שהורתה לגוגל להעביר לבחור אוסטרי את כל החומר שקיים ברשותה לגביו.



המצב החוקי בארץ לא ברור, אומנם ישנו חוק הגנת הפרטיות, אך לא ברור האם אגירת המידע נכנסת תחת החלופות בחוק.



כמו כן, ישנה שאלה עוד יותר מורכבת שמא ישנה פרטיות כאשר אנו מוסרים לאדם שלישי מידע מסוים.



אלו שאלות כבדות משקל, שלא ניתן להשיב עליהן בצורה החלטית, ובכלל זה, לא ניתן להשיב להן בצורה מנומקת במסגרת פורום צרכנות. 



בהצלחה,

ביטול עסקה

רונית 14/08/13
לקוחה חתמה על הזמנה לשרותי ושילמה מקדמה של 400 ש"ח וכעבור חמישה שבועותהתקשרה האם של הלקוחה ביקשה לבטל.

הלקוחה סרבה לשמוע הסברים בגין אי החזרה של המקדמה והחלה להשתולל ולאיים.באותו היום התקשרה הבת והתנצלה על הצורה בה אמא שלה דיברה וביקשה לבטל גם הוסבר לה מדוע לא ניתן להחזיר את דמי המקדמה אך הוסבר לה שהכסף עומד לרשותה בבית העסק לשימוש בפעם אחרת או לקניית מוצרים ומרצון טוב אף הצעתי לה החזר של 150 ש"ח ובמקום תודה קיבלתי שם חדש "גנבת"...כאן סיימתי את השיחה ..

היום האם הזועמת ממשה את האיום והופיעה בבית העסק שלי בדיוק כשאני חותמת עסקה עם לקוחה חדשה...היא נכנסה והחלה במסע השמצות ואזהרות לעבר הלקוחה החדשה והטיחה שקרים  והוסיפה לאיים שתשבור את המקום ולא תצא עד שיוחזר לה מלוא הסכום.למזלי שמי טוב בתעשייה וזה לא מנע מהלקוחה לא לסגור את העסקה ...לאחר מכן מצאתי את עצמי רושמת צ'ק ללקוחה הזועמת...

מה דעתכם?

אממממ....

עו"ד אדם אשכנזי 14/08/13
יצאת קצת חסרת אופי- זו דעתי בלבד.



בן אדם שבא אלייך לעסק ומתנהג כפי שאת מתארת, לא רק שלא הייתי מחזיר לו כסף, הייתי מזמין משטרה, והייתי תובע אותה על לשון הרע אם היא השפילה אותך בפני אנשים אחרים.



ושוב- זו דעתי בלבד, ואין לי שמץ של ביקורת, כל אחד היה פועל כפי שנכון בעיניו באותו רגע. קל לבקר בדיעבד.



בהצלחה,

זמן סביר לתיקון המחשב

סשה 14/08/13
שלום רב.

ברצוני לברר על המקרה הבא:

הבאיתי את המחשב שלי לתיקון בחודש מאי, כאשר במהלך המשלוח נגרם נזק למחשב. הודעה על כך קיבלתי מחברת המשלחת את המחשבים לחברת איי בי אמ. הסברתי להם שהמחשב נשלח תקין ויש טופס מסירה שמעיד על כך. דיברתי עם חברת איי בי אמ על הנושא ונאמר לי שאכן המחשב התקבל עם נזק פיזי, ושהם יתקנו זאת על חשבונם. כל זה קרה במהלך חודש מאי, ומאז המחשב אצלהם . הייתי קרוב לחודשיים בלי מחשב, עד ששלחו לי תחליפי. כשאני מתקשר לברר על מצב התיקון, כל הזמן אומרים לי שמחכים לתשובה מחברת אסוס (שלהם שייך המחשב שנשלח לתיקון), ושבלי תשובה שלהם אין מה לעשות, ושמנסים להוציא אישור למחשב חדש בשבילי או לזיכוי כספי. אנחנו כבר באמצע החודש השמיני, וזה אומר שהמחשב נמצא בתיקון כבר 3 חודשים וחצי. 

כל הזמן מבטיחים לי לחזור אליי, וכך עוברים עוד שבוע ועוד שבוע ואני תקוע עם מחשב תחליפי, והמחשב שלי נמצא ב"תיקון" שזה על חשבון תקופת האחריות.

רציתי לברר אם יש לי עילה משפטים מסויימת כלפי המקרה, האם זה זמן סביר של התיקון, והאם אני יכול לתבוע בגין איזו שהיא עוגמת נפש ?

אודה לתשובה,

סשה.

עוגמת נפש

עו"ד אדם אשכנזי 14/08/13
עוגמת נפש- מדובר סה"כ במחשב (ואני יודע כמה קשה להיות בלי מחשב). ככה שזהו ראש נזק מאוד גבולי (מבלי חלילה לזלזל בכעס שלך- שהוא מוצדק לחלוטין).



אתה כן יכול לבחון אם באמת נגרם לך נזק כלכלי כתוצאה מכך שלא נעזרת במחשב. (למשל- הפסדת עבודה, עזבו אותך לקוחות).



אבל באמת מדובר בפרק זמן קיצוני, אולי טקטית כדאי לך דווקא לפנות אליהם בצורה תקיפה קצת בכתב.



בהצלחה,

תביעה כנגד חברת סלוללר

אורן 14/08/13
שלום. 



בכוונתי לתבוע את חברת הסלולר שלי בגין הבטחות של נציגת שרות לזיכויים של חיובי יתר שהיינו חלוקים עליהם, ושבגינם עזבתי את החברה ( התנתקתי ועברתי לחברה אחרת וחזרתי בעקבות הבטחות אילו).

מזה כ 4 מחזורי חיוב אני ממתין לזיכוי וכאשר הצלחתי להשיג אותה בטלפון (לפני חודשיים) היא הבטיחה שזה יטופל במחזור החיוב הבא ואמרה שהמנהל שלה יעשה זאת בימים הקרובים ,כמובן שאני משאיר מאז הודעות שתחזור אליי ומנסה בכל דרך לקבל את המגיע לי ולא מצליח. 

שאלתי היא: האם אני יכול להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ללא הראיות העיקריות (הקלטות השיחות) שהם מסרבים לתת לי אותן ללא בקשה רשמית מעו"ד? ולבקש שבית המשפט ייתן צו בנדון למקרה שיכחישו את האמור בתביעתי, וגם אני לא רוצה כעת לחכות/להתפשר מפני שאם המצב היה הפוך הייתי מזמן נתבע בסדר דין מקוצר.

תביעה קטנה

עו"ד אדם אשכנזי 14/08/13
אתה יכול להגיש תביעה בלי ראיות, ובלי כלום.



השאלה היא האם התביעה תתקבל.



אם אין לך ראיות, והם יכחישו, סביר להניח שתביעתך תידחה.



והכל כמובן מבלי להכיר לעומק את המקרה הפרטני.



בהצלחה,

תביעה כנגד חברת סלולר

עו"ד אבי קיסוס מנהל 14/08/13
גילוי נאות; קרה לי מקרה דומה בחברת סלולר והגשתי נגדם תביעה בהתאם לתשובה שתובא להלן, בימים אלו היא מתנהלת בפני בימ"ש.

באופן עקרוני אם הם הודו שהם חייבים לך זיכוי הם חייבים להשיב לך את הכספים מקסימום תוך 30 יום. כל סכום שהם משיבים לך צריך לבוא בתוספת קנס של ש"ח. זה תיקון חדש שנכנס לתוקפו החל מחודש ינואר 2013, במסגרת ס' 13ד1 לחוק הגנת הצרכן. 

לפי ס' 31א (2ב1) לאותו חוק אם החברה הפרה את ההוראה אזי בימ"ש רשאי לפסוק פיצוי לדוגמא בסך של עד 10,000 ש"ח בגין ההפרה. יחד עם זאת טרם הריצה להגשת התביעה יש לשלוח לחברה התראה בכתב בדבר ההפרה וליתן לה זמן סביר להגיב לכך. 

לעניין הראיות; עצתי, אישית ולא משפטית, לך היא כי תתקשר למרכז השירות ותבקש את מספרי הפניות שלך ומה נאמר בהם (אלו פרטים שזכותך לדעת כי אתה היית חלק מהשיחה) ובמסגרת התביעה שאתה מגיש תציין באילו תאריכים פנית אליהם, מהם מספרי הפניות שלהם ובמסגרת כתב התביעה תבקש מבימ"ש שיורה להם להציג בפניו ובפניך את הקלטות השיחה. 

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ידידה של הבן שלי נפצעה אצלנו בטרמפולינה

רויטל 14/08/13
הבן שלי בן 17 והוא הזמין ידידה שלו אלינו הביתה. היא קפצה בחצר לבדה על הטרמפולינה שלנו אשר מאובטחת עם גדרות רשת מסביב ותקינה לחלוטין. והיא כמובן קיבלה אישור מאיתנו לשחק בה.  

אך לצערי היא ניסתה לעשות גלגלון לאחור והיא נפלה על הראש ושברה חוליה בעמוד השדרה וכרגע היא מאושפזת בבית חולים. אני ממש מקווה שמצבה ישתפר ואני מאוד דואגת לה אבל אני חוששת שהוריה יחליטו לתבוע אותנו. האם הם יכולים לתבוע אותנו על כך? האם אנחנו אשמים במשהו?

אחריות לנזקי גוף בדירה

עו"ד אדם אשכנזי 14/08/13
כעיקרון כן, האחריות היא עליכם, ואני מאוד מקוה שיש לכם ביטוח נזקי גוף כלפי צדדים שלישיים בדירה.



הדבר נתון כמובן להוכחת רשלנות מטעמכם, על ידי הוריה (זה לא על ידי הוריה, אלא על ידה באמצעות הוריה).



מדובר במקרה מורכב, אני מתאר לכם תיאורטית את הקונסטלציה, במקרה הפרטני שלכם, מומלץ להתייעץ כבר עכשיו עם עו"ד, במהרה.



רק בריאות.



בהצלחה,

אחריות על טלוויזיה שנצרבה

דוד 14/08/13
קניתי לפני כ-7 חודשים טלוויזיה לבית כנסת שמציגה את שמות הנפטרים במשך שעות היממה, כ- 12 שעות בממוצע ביום היא דלוקה קבועה.  

יום אחד גילינו שכאשר היא כבויה השמות של הנפטרים נצרבו במסך וניתן לראות אותם אפילו כשהיא כבויה או כאשר רואים כל דבר אחר.  

החברה טוענת שאין אחראיות על צריבת תמונה, האם זה חוקי?

טלוויזיה

עו"ד אדם אשכנזי 14/08/13
ככל שהם החריגו את זה בתעודת האחריות, אז אני לא רואה בעיתיות.



בהצלחה,

קניית מוצר באינטרנט באתר של החברה

נדב 14/08/13
שלום.

במקרה שהחלטתי לקנות לדוגמא גיטרה מאתר של חברה כלשהי באינטרנט, האם הם מחוייבים לספק לי אותה בפרק זמן מסוים? כיוון שבתקנון שלהם רשום כי מוצרים הנמצאים במלאי יסופקו תוך 10 ימים. ואם צריך הזמנה מיוחדת הם ייצרו איתי קשר לתאם את מועד המשלוח. האם הם יכולים להתקשר ולהגיד לי: צריך להזמין מחו"ל ותצטרך לחכות 3 חודשים?  

האם הם לא מחוייבים למה שהם מפרסמים באתר שלהם?

קניה דרך האינטרנט

עו"ד אדם אשכנזי 14/08/13
הם מחויבים, אם המוצר מצוי במלאי.



אם לא, אז לא, עליהם לפעול כפי שתיארת (ככל שהם קובעים כך בתקנון). קרי: לתאם מועד אספקה.



בהצלחה,

ביטול עסקה בתשלומים, המוצר הוחזר ללא שימוש כלל

אלון 13/08/13
בזמנו רכשנו 2 מצלמות מעקב ביתיות שהיו אמורות לשמש למעקב אחרי אימי הקשישה בדירתה והמטפלת שלה. עד שהמוצר התקבל אימי עברה אישפוזים רבים, ניתוחים ולאחר תקופה קצרה בבית הועברה לדיור מוגן למחלקה סיעודית. כל אותו הזמן המצלמות נותרו בארגז ומעולם לא נפתחו או נעשה בהן שימוש כלשהוא. לאחר מספר חודשים, החזרנו את המצלמות לספק כאמור סגורות בארגז וללא שימוש. העסקה הרשונית הייתה בגין המצלמות ושירות גיבוי נתונים מסויים ל 36 חודשים. העסקה חוייבה מספר חודשים ללא כל שימוש בשירות או במצלמות. ביקשנו עם החזרת המצלמות שיופסקו החיובים החודשיים ועבור מה ששולם לא ביקשנו החזר כלשהוא. הספק מסרב להפסיק את התשלומים ומוכן לזכות 50% מכל תשלום שנותר עד לסיום 36 החודשים.



האם יש כאן עילה מצידנו לבטל את עסקת התשלומים חד צדדית? האם תשובת הספק הוגנת?

ביטול עסקת תשלומים

עו"ד אדם אשכנזי 13/08/13
לא,

מניין הימים להחלפת מוצר חלף.



אתם מבקשים לבטל את העסקה בשל טעות בכדאיות. (ספק אם טענת סיכול תתקבל).



הם נוהגים עמכם לפנים משורת הדין ברובא דרובא.



הייתי מקבל בחפץ לב את ההצעה שלהם...הם יותר מבסדר לפיו העובדות שהצגת.



בהצלחה,

ביטול קניית דירה

מירב 12/08/13
קיבלתי על דירתי מקדמה בסך 10000 שח ללא זכרון דברים . לאחר מכן התחרטתי והחזרתי לקונה את המקדמה, הקונה מבקש החזר כספי על עוגמת הנפש וטוען שמכר מטבע זר כדי לקנות את הדירה. שאלתי היא האם יש לו "קייס" לתבוע אותי בתביעות קטנות למרות שלא היה הסכם חתום אלא רק בעל פה תודה רבה   

ביטול הסכם דירה

עו"ד מור יהודה 13/08/13
שלום, 

סעיף  8 לחוק המקרקעין קובע כי כל עסקה במקרקעין (לדוג' מכירה) תעשה רק בכתב.


משמע, כל עוד העסקה בוצעה בע"פ בלבד, אין לה נפקות.

הייתי ממליצה פחות להדאיג את עצמך בנושא. 

קל וחומר אם הביטול נעשה בסמוך לקבלת הכסף ואין כאן עניין של ריביות והצמדה. 



אם תרצה להרחיב את הדיון בנושא, הייתי ממליצה שתתייעץ בפורום נדל"ן.



בהצלחה. 

ביטול עסקה – רכישת מפת כבישים

Avigail_G 12/08/13
שלום, 

רכשתי היום מפה ב"ממסי", ואני מעוניינת להחזירה. ראיתי בקבלה שכתוב שזיכויים יינתנו עד 14 יום מיום הרכישה וכי לא יינתן זיכוי בעבור מפה או ספרים.

האם זה חוקי? האם זה אומר שלא אוכל לקבל את כספי בחזרה?? מה המדיניות במקרים כאלו? (לא מצאתי תשובה ברורה דיה בחוק) 

המפות בממסי נמכרות פתוחות וללא אריזה בחנות, ככה שלא הייתה כל אריזה שפתחתי או משהו כזה.





תודה לכל המשיבים,

אביגיל.

השבת מוצר

עו"ד מור יהודה 13/08/13
אביגל שלום,

עליך לדרוש החזר כספי בניכוי 5% או 100 ש"ח לפי הסכום הנמוך.

יתכן וממסי לא עדכנה את הכיתוב על החשבונית לדרישות החוק.

זכותך לבטל את העסקה.



בהצלחה. 

תנאי שימוש באתר

נופר 12/08/13
שלום,

קיבלתי מכתב ממשרד של עורך דין שבו רשום שאני חייבת כסף לחברה שהוא מייצג. החברה היא אתר. נטען שנרשמתי לאתר ע"י מכשיר הסלולר לפני שש שנים וביקשתי לקבל הודעות לפלאפון בעלות. קיבלתי מכתב מהעורך דין שבו רואים שחודשים מסוימים שילמתי את הסכום וחודשים אחרים לא.

אינני זוכרת שנרשמתי לאתר. הייתי מתחת לגיל 18 והפלאפון היה על שם אמי. אני לא הייתי מתחייבת לשלם כסף מהחשבון שלה.

בדף שקיבלתי מהעורך דין היה רשום שיש לי שם משתמש וסיסמא באתר. -אין לי שם משתמש וסיסמא באתר.

אני אובדת עצות ואיני יודעת מה לעשות. במשך השש שנים הללו לא קיבלתי איזה שהיא הודעה מהאתר שלדעתם יש לחי חוב אצלם.

אני מנסה ליצור קשר עם משרד של העורך דין על מנת לדלות מידע ואני מרגישה שאני דורכת במקום, יש שם בקושי מענה וגם אם יש מענה הוא מזלזל בצורה בוטה ופוגענית.

בכתב נרשם כי יש לי 14 יום לשלם את הסכום שבו חוייבתי שעומד על 2500 ₪.

תנאי שימוש באתר

עו"ד אבי קיסוס מנהל 12/08/13
מכתב הוא רק מכתב. לא כדאי להזניח את העניין אך אין מה להלחץ. תשלחי להם מכתב תשובה מפורט, ובו תעלי את מה שהעלית בפורום פה. תטעני שאמא שלך היא זו ששילמה את החשבונות באותם השנים. במכתב גם תבקשי אסמכתאות בכתב על בסיס התתחייבות שלפיו הם מחייבים אותך היום. את המכתב תשלחי בדרך שבה תוכלי לוודא שהם קיבלו אותו; פקס שמוציא אישורי מסירה, דואר רשום, דואר רשום עם אישור מסירה, דואר אקספרס שמאפשר לך לקבל הודעת טקסט שהם קיבלו את המכתב וכדו' (האופציה המועדפת היא דואר רשום עם אישור מסירה). 

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוק לחברת תקשורת

עו"ד מור יהודה 13/08/13
בנוסף למה שציין חברי, אבקש להגיד כי אני ממליצה שתגבילי את תקופת מתן התשובה. לדוג' ל-21 יום מיום קבלת המכתב (לפי אישור המסירה).



בנוסף, אם המכתב לא יעזור, סביר להניח שאותו עו"ד יבחר להגיש את החוב להוצאה לפועל וכי אז יהיו באפשרותך 2 אופציות- האחת היא לשלם את החוב תחת מחאה  (משמע תשלמי אך במקביל תשלחי מכתב לפיו את מתנגדת לחוב ואת שומרת על כל זכויותיך הנובעות ממנו). האופציה השניה היא להגיש התנגדות בהוצאה לפועל ולהגיע עם התיק הזה לבימ"ש לדיון בפני שופט. בכל מקרה, אם אכן העניין יגיע לכדי הוצאה לפועל, הייתי ממליצה להיוועץ באופן פרטני עם עו"ד.



בהצלחה.


תביעה קטנה על שליחת דואר ספאם (פרסומות)

גבי 12/08/13
האם ניתן לתבוע חברה על שליחת דואר ספאם / פרסומות   מחברות שמעולם לא פניתי אליהם און השארתי להם פרטים באתר או שאישרתי להם בכתב לשלוח לי פרסומות. הבעיה  שהדואר לא נשלח ישירות מהם אלא דרך חברות שמתמחות בכך או באמצעות מיילים לא מוכרים. האם החוק עובד באותה צורה כאשר מודבר בגורם של צד שלישי שמבצע את השליחה בפועל?

חוק הספאם

עו"ד מור יהודה 13/08/13
התיקון לחוק התקשורת (חוק הספאם) החיל את האיסור הן עבור המפרם (קרי מי ששמו מפורסם) והן על הגוף השלישי אשר מפיץ את דבר הפרסומת.



תפנה בכתב לגוף אשר שולח את הפרסומת ותבקש להפסיק את שליחת ההודעות. אם יסרבו, הגש תביעה קטנה נגד שני הגופים.



בהצלחה 

ביטול נסיעה עקב פטירה של אח

יורם 12/08/13
שלום. לפני כשלושה חודשים בערך היינו אמורים לצאת לנופש משפחתי ברודוס אח יומיים לפני הנסיעה אח של אשתי נפטר בפתאומיות מדום לב. חב' הנסיעות כתבה לי שמכוון שמדובר בפחות משני ימי עסקים לא מגיע לנו שום פיצוי.אפילו ביקשתי שיקפיאו עד לאחר תום ימי האבל ונצא לחופשה באותו המחיר פחות או יותר.

כמו כן גם בזמן רכישת החבילה כחודש לפני תאריך היציאה לנופש עשיתי ביטוח נסיעות לחו"ל כולל ביטול נסיעה. שלחנו לחב' הביטוח את כל הטפסים והמסמכים הנדרשים לבקשתם והם דחו את תביעתנו . האם יש מקום להגשת תביעה קטנה הן כנגד חב' הביטוח והן כנגד חב' הנסיעות ? אציין שאנו משלמים את מלוא מחיר הנופש מבלי שניצלנו ולו יום אחד ממנו.

ביטול טיסה עקב פטירת קרוב

עו"ד מור יהודה 13/08/13
שלום,

ראשית, אם לפי דבריך הביטוח אשר רכשת כולל גם ביטול עקב מקרי מוות (לא של אחד הנוסעים), על חברת הביטוח לפצות אותכם עקב הביטול הלא צפוי.

דגש חשבו לעניין זה הוא שצריך לקרוא את פוליסת הביטוח ולהבין אילו החרגות קיימות שם למקרה דומה.

אם אין בידייך את הפוליסה, דרוש אותה מחברת הביטוח.



אם אכן בהתאם לפוליסה אתה זכאי לקבל פיצוי בגין הביטול, תנסה להבין מחברת הביטוח על איזה בסיס הסירוב שלה. 



לאחר שתעבור את השלב הזה, הגש תביעה קטנה אשר תכלול הן את חברת הנסיעות אשר פעלה באופן שרירותי בעיקר בגין עוגמת הנפש שנגרמה (להבדיל ממקרים אחרים בהם לרוב עילת עוגמת הנפש לא קיימת, במקרה הזה אני מאמינה שחברת הנסיעות פעלה בצורה קרת לב ויש מקום לדרוש פיצוי בגין רכיב זה).

בנוסף, כלול את חב' הביטוח (בהכרח לאחר שהפוליסה תהיה בידיך על מנת שתוכל לבסס את התביעה).



בהצלחה ותנחומיי.


ביטול עסקה חבילת נופש

קובי 11/08/13
יש לי שאלה

הזמנתי ביום שישי חבילת נופש )טיסה+מלון(  לי ולאישתי

ביום ראשון התקשרתי לבטל את העסקה, 

לפי מיטב ידיעתי, וגם לפי התקנון שכתוב באתר של חברה אשר ממנה בוצעה העסקה כתוב 5% מסכום העסקה או 100 שקלים לפי הנמוך. 

דיברתי עם הנציגה, אשר היה לה טון מזלזל מאוד, והיא הודיעה לי כי עליי לשלם 100 שקלים על כל כרטיס טיסה, כלומר 200 סה"כ.

דבר אשר הכעיס אותי מאוד, מדובר בעסקה אחת חבילת נופש,  למה עליי לשלם כאילו ביצעתי 2 עסקאות? נאמר לי על ידם כי טיסות לא נכללות בחוק הזה.

האם באמת עליי לשלם 200 שקלים? באם לא האם לתבוע לפני תשלום 200 השקלים או לאחר התשלום? כי הם אמרו לי שעליי לשלם תוך 14 יום את הקנס, אחר. לא יכולו לבטל לי כלל את העסקה. 

קראתי באתר מסוים כי גם ניתן פסק דין שקובע שגם בלי להוכיח נזק ברגע שבית המשפט יראה שלא מזכים אותי לפי חוק אני יכול לקבל 10000 שקלים פיצויים



אודה על תשובתכם המהירה 

כנס

אחד 11/08/13
אני מניח שמדובר בטיסה סדירה.

האם בהזמנה ניתנו 2 כ.א? כלומר,האם בהזמנה

הזאת,כל אדם שילם עבור עצמו א ההזמנה בוצעה בכרטיס אשראי אחד בלבד?

ביטול עסקה

עו"ד מור יהודה 12/08/13
קובי שלום,

תשובתה של הנציגה איננה נכונה. ביצעת עסקה אחת ועל כן עליך לשלם 100 ש"ח או 5% לפי הנמוך.

מדובר בביטול עסקה אחת ולא ביטול פריט.



חוק הגנת הצרכן (סעיף 14) קובע כי עליך לשלוח מכתב לחברה בדרישה לבטל את העסקה בתוך 14 הימים. בין אם בפקס (כזה שמנפיק אישור מסירה) ובין אם בדואר (עם אישור מסירה כמובן).



אם החברה תסרב לבטל או שלא תבטל, תוכל להגיש תביעה קטנה לביטול העסקה והשבת הכסף וכמובן שבמסגרתה תגיש את אישור הפקס/הדואר.



בהצלחה. 

האם ביטול שק זה עבירה פלילת? מה דעתכם?

נטלי 11/08/13
ב-1.8 נרשמתי למבחן כניסה במכללת תילתן ,(שהיה אמור להיתקיים 14.8) שלמתי בשק 235 ש"ח. אבל יום למחרת ביטלתי שיק, כי דווקא באותו יום התוכניות הרחוקות הישתנו בצורה דרסתית והיתברר שלא אוכל לילמוד באף מקום בשנה הקרובה... עוד כ-10 ימים חיפסתי פתרון למצבי ולא הודעתי למכללה בכדי לשמור מקום (במידה וכן הייתי מוצאת פתרון פשוט הייתי משלמת שוב).

היום כשהתקשקתי להודיעה על ביטול שק ואי-הגיעה למבחן, נאמר לי שביצעתי עבירה פילילת (???). בסדר, ציפיתי שבסופו של דבר היכריחו אותי לשלם - אבל איפה התוכן הפלילי בזה שאני מבטלת תשלום עבור פעולהשירות שעוד לא השתמשתי בו?!

מאוד אשמח לשמוע דעתם של מומחים.     

כנסי

אחד עם יידע 11/08/13
ביטול צ'ק ע"פ חוק הינו סוג של עבירה פלילית (כך מוגדר החוק) למעט במקרים מסויימים בהם ניתן ורצוי לעשות זאת,בטח לא במקרה כמו שלך.

תראי,במילים פשוטות,נטל את החוק לידיים, ביטלת את הצ'ק מכיוון שידעת שזאת הדרך היחידה שלך לא לשלם,אולם לא כך נוהגים.

מדובר בסכום באמת פעוטוחבל להכניס את עצמך למקומות לא ראויים בעיקר שעושה הרושם שהאשמה בך.

המלצתי,פני למכללה במכתב מסודר, בקשי לפנים משורת הדין(או במילים אחרות,באופן חריג.) לוותר על התשלום,פרטי את הסיבות שלך ותקווי שהם ייתפשרו .

במידה ולא,שלי להם את המגיע ןסיימי את הסיפור.

יש לקחת בחשבון שאם לא תעשי זאת,הם יוכלו לפתוח תיק בהוצאה לועל בגין הצ'ק.

סיימי זאת ברוח טובה מולם.
דילוג לתוכן