פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
עצור באבו כביר
אנחנו לא בקשר והייתי רוצה להפתיע אותו
האם אפשר לגשת לשם ולבקרו או שהכל חייב להתבצע מול עורך דינו ובתיאום איתו?
ביקור עצור
אתה יכול לקנות לו סיגריות טלכרט ומוצריי סידקית.
לא ניתן להכניס שום דבר מבחוץ.אם הוא רוצה שתכניס לו ביגוד הוא חייב להזמין מראש ברשימה ולקבל אישור מיוחד.הביקור הוא עם חלון זכוכית
ואתה מדבר איתו בשפורפרת.אורך הביקור הוא חצי שעה בלבד.
הודאה
הודאה באשמה
להודאה בחקירה ישנה משמעות כבדת משקל, נקודת המוצא היא שאדם שאינו אשם, לא יודה אלא אם כן הפעלו עליו לחצים שמנעו ממנו את הבחירה (כמו למשל מכות שקיבל במשטרה, מניעת שינה, הפעלת לחץ בלתי חוקי וכו').
הפסיקה והחוק מתיחסים למצבים אלה והם נקראים "אבות הפסול".
העובדה שבנך רצה להגן על חביריו איננה סיבה מספקת להודאת שוא ואולם רצוי לטעון את הטענה בהזדמנות הראשונהבפני בית המשפט.
בכבוד רב
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תקיפה של כלבה מוחררת ברחוב
אינני בטוחה שהגעתי למקום הנכון, במידה ולא אשמח לדעת למי עליי לפנות.
כלבה בשכונה/ רחוב שלי מסתובבת עם בעליה משוחררת כאשר היא אלימה ותוקפנית.
הכלבה תקפה אותי ואת הכלב שלי מספר רב של פעמים ולבסוף פניתי למשטרה ולעירייה על מנת שיטפלו בכך.
פנייתי הייתה לפני שבועיים וחצי, היום יום חמישי האחרון, הכלבה תקפה אותי יחד עם הכלב שלי בנוכחות הבעלים פעם נוספת למרות אזהרות המשטרה.הכלבה שוב הייתה משוחררת, שוב נכנסה למצב תוקפני בו היא חושפת את שיניה ונצמדת אליי ולכלב שלי והבעלים אף הם מפחדים לגשת אליה במצב הזה.
שוב הרגשתי חסרת אונים, במצוקה, בבהלה פן תחליט לנשוך את הכלב שלי או אותי.
שוב פניתי למשטרה ולעירייה ונראה שאין להם מה לעשות בנושא עד שהכלבה לא תהפוך אותי לנכה או תהרוג לי את הכלב.
מה עליי לעשות? האם ישנו דבר שאפר על פי חוק לעשות על מנת להלחיץ את בעל הכלב.
אני לא מעוניינת להפוך לתוקפנית בעצמי על מנת להגן על עצמי ועל הכלב שלי.
ויחד עם זאת אני לא חושבת שאני צריכה להתהלך כקורבן ברחוב שלי ולפחד פן אפגוש שוב את הכלבה.
לא יתכן שהם ישרו טרור בשכונה.
אשמח לייעוץ בבקשה.
בברכה,
טלי כנפי.
אי נקיטת צעדי זהירות בחיה
על פי האמור בפניתך, מדובר בעבירה פלילית על סע' 338 לחוק העונשין שעוסק באי נקיטת צעדי זהירות בחיה.
כלומר העובדה שהכלבה מסתובבת חופשיה ובלי מחסום לפה ורצועה הינה עבירה!
גשי שוב למשטרה והגישי תלונה, נראה לי שסופו של דבר לא ניתן יהיה להתעלם ממך.
בכבוד רב
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אם אדם מציג עצמו כאדריכל ולוקח
כאשר אין תעודת מהמדינה? מה העונש שלו אם
תופסים אותו?
על איזה חוק לחוק העונשין הוא עובר.
תודה רבה מראש.
בין היתר ...
ניתן לייחס לו התחזות, קבלת דבר במרמה, אם הציג תעודה מזויפת אזי ניתן לייחס לו גם זיוף. אולי עוד כמה עבירות, אך זה מה שעולה לי בראש כרגע.
ביטול תלונה
האם ניתן לבטל תלונה אפילו, שהוגש כבר כתב אישום.
אני מניחה שאי אפשר וזה כבר מאוחר האם אני צודקת?
תשובה
יהיה קל יותר להשיב לשאלה אם נדע מה התלונה ונגד מי הוגשה.
ככלל, מהרגע בו הוגש כתב אישום הרי שמדובר בהליך שמנהלת המדינה נגד נאשם. המתלונן במקרה זה הוא לכל היותר עד תביעה. אין לו כל השפעה על ההליך הפלילי.
ובכל זאת חשוב לדעת מה התלונה, מה נסיבותיה ונגד מי הוגשה. תלונה על אלימות במשפחה לא תמנע חקירה והליך פלילי רק משום שהמתלונן/ת חזר/ה בה. מחשש שחזרה כזו נובעת מלחץ או איום.
יחד עם זאת, כאשר החזרה מתלונה היא כנה ואמיתית, לעיתים ניתן למנף זאת כדי לצנן את התלהבות התביעה או להקל בעונשו של הנאשם.
כאמור זו אפשרות בנסיבות מסוימות. התביעה כאמור יכולה להתעלם מבקשה כזו של מתלונן/ת, בעיקר כאשר מדובר בתלונה על אלימות בדגש על אלימות בתוך המשפחה, או בנסיבות חמורות כגון פגיעה בחסר ישע וכיו"ב, וכן תלונה על תקיפה מינית וכדו'.
שימוש עצמי
לפני מספר ימים נתפסתי עם כמות קטנה של חשיש.חשוב לציין שזוהי פעם ראשונה ואין לי שום עבר פלילי ברקע.הובאתי לחקירה שבסופה נאמר לי שנפתח לי תיק פלילי על שימוש עצמי.כמו כן בסופו של החיקרה נאמר לי שהנושא לא יועבר לבית משפט.אז מה בעצם זה אומר? שהתיק יסגר וירשם לי רק רישום פלילי?? או שאי זימון לבית משפט לא אומר שהתיק יסגר?
נ.ב
הטרדה מינית של קטין ע"י קטין
תלונה במשטרה וטוענים שאליו להגיע לרעיון עם משטרה ביום ראשון ושאמא שלו
לא יכולה להיות נוכחת ברעיון. האם יש על מה לדואג והאם זה חוקי לרעיין אותו
ללא נוכחות של אמא שלו.
חקירת קטין חייבת להיות בנוכחות הורה!!
9ח. נוכחות הורה או קרוב אחר בחקירת קטין חשוד [תיקון: תשס"ח]
(א) קטין חשוד שהוזמן לחקירה בידיעת הורהו או קרוב אחר או שנמסרה הודעה על חקירתו לאחד מהם, לפי הוראות סעיף 9ו(א) עד (ג), זכאי שהורהו או קרוב אחר יהיה נוכח בחקירתו וכן זכאי הוא להיוועץ במי מהם, ככל הניתן לפני תחילת החקירה, אלא אם כן הביע הקטין התנגדות לכך מנימוק סביר או אם היה מוחזק במעצר, והכל, אם סבר קצין מוסמך כי אין במתן אפשרות לנוכחות ההורה או הקרוב האחר כאמור כדי להביא לאחד מאלה:
(1) פגיעה בטובת החקירה או בטובת הקטין;
(2) אחד הטעמים המנויים בסעיף 9ז(א);
(3) אחד הטעמים המנויים בסעיף קטן (ג)(2)(א) עד (ה);
(4) חשיפת עניין הנוגע לצנעת חייו של קטין אחר.
(ב) הורה או קרוב אחר של קטין חשוד שהתקיימו לגביו הוראות סעיף קטן (א), יוזמן להיות נוכח בחקירה והחקירה תעוכב עד להגעתו.
(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי קצין מוסמך להורות, בהחלטה מנומקת בכתב, על התחלת חקירתו של קטין כאמור באותו סעיף קטן בלי להמתין לנוכחות הורהו או קרוב אחר -
(1) אם ההורה או הקרוב האחר לא הגיע לחקירה בתוך זמן סביר בנסיבות העניין מהמועד שבו הוזמן;
(2) אם שוכנע כי המתנה כאמור עלולה להביא לאחד מאלה, ובלבד שחקירת הקטין בלא נוכחות הורהו או קרוב אחר תימשך רק כל עוד מתקיים הטעם שהצדיק את אי-ההמתנה כאמור:
(א) פגיעה בשלומו הגופני או הנפשי של הקטין;
(ב) סיכול או שיבוש של החקירה או של חקירתם או מעצרם של חשודים נוספים בקשר לאירוע שלגביו נחקר הקטין;
(ג) מניעת גילוי ראיה או תפיסת חפץ הקשור לעבירה שהקטין חשוד בביצועה;
(ד) סיכול של מניעת עבירות נוספות;
(ה) מניעת שחרורם ממעצר של הקטין או של חשודים אחרים;
(3) לא ניתן לאתר מי מהם במאמץ סביר.
(ד) הורה קצין מוסמך על חקירת קטין חשוד בלא הזמנת הורהו או קרוב אחר להיות נוכח עמו בחקירה כאמור בסעיף קטן (א), ינמק את החלטתו והיא תתועד בכתב.
(ה) הוחל בחקירתו של קטין חשוד בלי להמתין לנוכחותו של הורהו או של קרוב אחר, מאחד הטעמים האמורים בסעיף קטן (ג), והגיע הורהו של הקטין או קרוב אחר לתחנת המשטרה במהלך החקירה, יורשה אותו אדם להיות נוכח בהמשך חקירת הקטין והחוקר ייתן לקטין הזדמנות להיוועץ באותו אדם במועד האפשרי הראשון בהתאם למהלך החקירה.
(ו) נכח הורהו של קטין או קרוב אחר בחקירת הקטין, לא יתערב במהלך החקירה ולא יצא מחדר החקירה, אלא אם כן התיר לו החוקר לעשות כן ובתנאים שיקבע; בטרם תחל חקירת קטין בנוכחות הורהו או קרוב אחר, יודיע החוקר להורה או לקרוב האחר, לפי העניין, על המגבלות החלות עליו כאמור.
(ז) ראה חוקר כי הורהו של קטין או קרוב אחר הנוכח בחקירת הקטין מפריע לחקירה באופן שאינו מאפשר לנהלה, מתערב בחקירה אף שהוזהר שלא לעשות כן או מאיים על הקטין באופן ישיר או מרומז, רשאי החוקר, בהחלטה מנומקת בכתב, להרחיק את ההורה או הקרוב האחר מן החקירה.
בגדול ייאמר, כי ישנה חובה לנוכחות הורה אלא אם הקטין סירב - וגם כאן, יתקבל רק סירוב מנימוק הגיוני וסביר. עוד סייג הוא החלטה של קצין מוסמך שהנוכחות תפגע בחקירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מחיקת רישום פלילי
התיישונות תיק שנסגר במשטרה ומחיקתו
ניתן למחק תיק בבקשה מנומקת לנשיא המדינה ורצוי לעשות זאת באמצעות עו"ד.
באשר למכרזים וכיו"ב, הנך יכול לגשת ולא בהכרח להיפסל בגין כך.
אמנם תיתן הרשאה לראות את המרשם הפלילי אך השיקול לפסילה בגין רישום פלילי הוא מורכב ולא תלוי רק ברישום עצמו שכן חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים בעל ראציונלים שונים.
ייצוג נאשם ע"י מתלונן
שנית מה על נאשמת שהודתה בפה מלא בשריטת המתלונן לעשות
לפנות לסניגוריה, לעו"ד פלילי או לנסות להגיע להסדר טעון עם התביעה לבדה?
תשובה
1. מוטב להצמיד שאלת המשך לשאלה קודמת על מנת לשמור על רצף של שאלה/תשובה.
2. זו אפשרות על מנת להשפיע/להקל על העונש שהוא יקבל במהלך המשפט. אני מניח שזה לא ישפיע על עצם המשפט. בעיקר מתוך מה שעולה בסוף השאלה ממנו עולה שהנאשמת הודתה בעבירה.
3. עלולה להיווצר בעיה אם למשל בחקירה, המתלונן אמר דברים אחרים. וסביר להניח שהוא אמר דברים אחרים, עובדה היא שהוגש כתב אישום. שינוי הגרסה יתקבל כלא אמין וכפועל יוצא מלחץ או איום על המתלונן.
4. מוטב להתמקד במחילה שניתנה לנאשם ולא בשינוי גרסה, מהטעם שהוצג לעיל.
5. על הנאשמת להיות מיוצגת בין אם על ידי הסנגוריה הציבורית ובין אם על ידי עו"ד פרטי העוסק בתחום הפלילי. נאשם/ת לא אמורה לפעול בכוחות עצמה להשגת הסדר טיעון כי הוא יהיה רע יותר מבחינתה אילו יעשה זאת עו"ד.
בירור פ.א…
פנה אישית ליחידה החוקרת
אני מסופק אם מספר 100 רלוונטי כאן, ולא רק משום שזה מספר חירום והשאלה שלך אינה נמנית עם קטגוריה זו. אלא גם משום שאף אחד לא יודע לזהות אותך טלפונית ומידע כזה על חקירה משטרתית, בעיקר כזו שהועברה לפרקליטות היא בגדר חסויה.
לכן מוטב לך להתאמץ מעט ולפנות ליחידה החוקרת עם ת.ז. ושם תקבל את מספר תיק החקירה. זה יאפשר לפרקליטות לבחון את התיק שלך ולתת לך תשובה מוסמכת יותר.
השאלה היא האם אתה לא מעיר את הדוב משנת החורף שלו. כלומר, מזכיר להם לטפל בתיק שלך.
בירור פ.א
ב-100 לא תוכל לקבל את מס' הפ.א אבל פניה לתחנה בה נחקרת תענה לך על כל השאלות.
נסה להגיע לחוקר/רכז החקירות, אשר טיפל בעניינך.
דחוףףףףףףףף
האירוע
בעקבות
הודעתו של מגיש הטלוויזיה והעיתונאי יאיר לפיד כי הוא שוקל להיכנס לחיים
הפוליטיים, וכי ייתכן שיחליט על כך "ברגע האחרון", הועבר בכנסת ביום 18.11.2010
חוק על פיו יש לחייב אנשי תקשורת בתקופת צינון לפני שיוכלו להתמודד בבחירות לכנסת.
החוק חל על עיתונאים, מגישים, מנחים, בעלי טור קבוע בכלי תקשורת, עורכים ובעלי
עיתון, וקובע כי אנשי תקשורת יחויבו להפסיק את פעילותם התקשורתית לפחות שנה וחצי
לפני מועד הבחירות על מנת שיהיו רשאים להתמודד כמועמדים בבחירות.
א.
דונו בסוגיות
החוקתיות שמעורר החוק ונתחו את חוקתיותו.
ב.
כעת הניחו כי החוק
התקבל ברוב של 70 חברי כנסת ונקבע בו כי הוא תקף על אף האמור בחוק היסוד. דונו
בסוגיה החוקתית שמתעוררת לאור נתונים אלו.
זהו אינו פורום לימודי
ייצוג נאשם ע"י המתלונן עצמו
הכוונה גם לייצוג בהליך וסיוע בהסדר טיעון
לא נראה כאפשרות סבירה
הליך משפטי אינו נתון לרצון המתלונן. במקרה זה המתלונן הוא עד תביעה. עד תביעה אינו יכול לשמש סנגור לנאשם.
לא במקרה התביעה אינה מתחשבת בביטול התלונה. משום שבמקרים כאלה של אלמ"ב, יש נטייה של מתלונן לבטל את התלונה בשל לחץ או איומים וכיו"ב.
תוך כמה זמן מוגש כתב אישום?
בהנחה שיש הרשעות קודמות באותן העבירות והנאשם הוא על תנאי?
לתביעה מותר להגיש כ"א בתוך תקופת ההתיישנות
גיל ההסכמה לקיום יחסים ?!?!?!?!
שלא לדבר על זה שהחוק מתייחס רק לנשים לעניין בעילה ולא מתייחס כלל לגברים ממשששש מוזר. ילד בן 16 ילך עם בני 50 וזה מותר ?!?!?!
אמנם לא שאלתי שאלה אבל למה אף אחד לא מתייחס ????
האם מדובר בהטרדה מינית?
ואז הוא אמר לי שאני מדהימה בעיניו והציע לשלם לי כסף בשביל לקיים איתי
יחסי מין, ואמר שאם אני לא רוצה יחסי מין הוא מוכן לשלם קצת פחות בשביל שאעשה לו מופע חשפנות.אמרתי לו שממש לא, והוא אמר שאוקי אין בעיה מבחינתו והוא מקבל את זה, הוא לא הטריד אותי אחרי זה או משהו כזה.האם יש מקום להגיש נגדו תלונה על הטרדה מינית? או שמדובר בהצעה שמותר לו להציע לי, מותר לי לסרב, וכל עוד הוא מקבל את זה ולא מציק לי אז אין כאן איזושהי עבירה?
מדוע אני לא מקבלת תשובה? תודה
עניין לציבור
מבחינת חוק ההטרדה המינית - ישנן בגדול שתי הגדרות אפשריות להטרדה מינית - האחת, המסר כה בוטה מינית שאפשר להגדירו כהטרדה מינית. במקרה זה, מספיקה פעם אחת כדי לקבוע שזו הטרדה מינית - כמו במקרה הזה, אבל לדעתי אין עניין להעמידו לדין כי לאחר פעם אחת בה הבהרת שאינך מעוניינת, הוא עזב אותך ולא חזר להטרידך.
האופציה השנייה להגדרת הטרדה מינית היא כאשר מדובר בהצעות חוזרות ונשנות בעלות אופי מיני - וכאן אין הצעה חוזרת ונשנית.
יצוין, כי תשובה זו עסקה בניתוח כללי ביותר של המקרה עפ"י חוק ההטרדה המינית שמונה אפשרויות נוספות שלא אוזכרו כאן, שכן קצרה היריעה.
רישום פלילי
עכשיו אם במשפט יוצא נאשם כזכאי
האם מוחקים את הרשום הפלילי ? או צריך ללכת למשטרה ולהגיד שיש פסק דין ותמחקו את הרישום איך זה מתנהל הדבר הזה
זיכוי = חוסר אשמה! אבל...
פירוש הדבר הוא, שלא הייתי שקט עד שהייתי מברר בעצמי ובעיניי שלי שברישום הפלילי שלי נמחקה שורת העבירה ההיא.
יצצוג באופן עצמאי
ייצוג עצמי במהלך ייצוג ע"י עו"ד
יחד עם זאת, כל עוד אתה מיוצג (ולא אמרת אם זה מהסנגוריה הציבורית או באופן פרטי), ביהמ"ש והתביעות לא מתנהלים מולך, ולכן, עד שלא תפטר אותו וביהמ"ש יאשר זאת (כך נדרש במשפט הפלילי), תוך שתעמיד סניגור אחר במקום הנוכחי, לא תוכל לייצג את עצמך או לעשות פעולות מקבילות לעורך דינך.
המלצתי- בחר עו"ד בדחיפות למען ייכנס בנעליו של הנוכחי מהר ככל שניתן, ולא תידרש סחבת בדיונים ועצבים מטעם השופט.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
דחוף דין תקיפה בנסיבות מחמירות לצורך הגנה עצמית
יש לציין כי א' בעל עבר פלילי עשיר ומוכר היטב למשטרה
ב' בעל ר"פ פלילי אשר לא נמצאו כל ראיות בחקירתו ע"מ
להעמידו לדין, והחקירה לגביו הסתיימה ע"י הודעה מהמשטרה
האם ניתן לטעון במקרה זה להגנה עצמית של ב' מחשש ממשי לחייו?
האם הסיוע של קרוב המשפחה הינו עבירת סיוע על פי חוק העונשין?
אודה למענה מהיר ופרטני ככל שניתן במסגרת הפורום.
תודה
תגרה רבת משתתפים או הגנה עצמית
לכן לא אוכל לספק לך תשובה מניחה את הדעת כאשר כל שהוסבר זה מספר שורות סובייקטיביות מצידך.
אמליץ לך לפנות לעו"ד פלילי בהקדם, למען יעבור על חומר החקירה (במידה והוגש כבר כתב אישום) ויעריך את סיכויי טענות ההגנה העצמית.
"בגדול", לטעון להגנה עצמית תמיד ניתן, ובנסיבות המתוארות זה לא ייחשב לכזה בלתי הגיוני (בעיקר אם מדובר בשניים נגד המון זועם).
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
בירור מצב תיק…
תיק פרקליטות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נאנסתי אל ידי חבר של אימי מגיל 12 עד 15
תשובה
1. ראשית, השתתפותי בכאבך.
2. תלונה ניתן להגיש ועשי זאת מהר.
3. אינני יודע בדיוק מה טיב היחסים בן "החבר" של אימך. האם מדובר ביחסים ההופכים אותם לבני זוג, ואז אולי ניתן לטעון שמדובר בעבירת מין בתוך המשפחה או שאין מדובר בבני זוג ואז מדובר בעבירת מין "רגילה".
4. ככל שהאפשרות השניה מדויקת יותר (וכך נראה לי) אזי טרם חלפה תקופת ההתיישנות על העבירה. ואולם, היות שחלפו למעלה מ- 10 שנים מהעבירה, יש צורך באישור היועמ"ש להגשת כתב אישום. יחד עם זאת, דומני שלא יימצא יועץ משפטי לממשלה שלא יאשר הגשת כתב אישום, אם ימצאו ראיות על פיהם ניתן לבסס הרשעה בפרשה זו.
נ.ב. - עליך להזדרז בהגשת התלונה. אך קחי בחשבון במה זה כרוך מבחינתך והצעתי היא קודם להתייעץ עם ארגון סיוע לנפגעות עבירות מין (כגון מרכז נוגה). הם ידריכו אותך ויעניקו לך תמיכה נפשית במהלך החקירה (יתכן ויהיה עימות) ובמהלך המשפט אם וכאשר יהיה. האמיני לי - את תזדקקי לסיוע זה ולכן טוב תעשי אם תפני אליהם תחילה.
מכל מקום, בהצלחה
בירורים לגביי צו מעצר
תשובה
אתה שואל על צו מעצר בדנמרק. קשה לעו"ד בישראל להנחות אותך כיצד פועלים, ואינני מכיר את הדין הדני לעניין צו מעצר. יתכן ועליך למצוא עו"ד המתמצא בדין האירופי ו/או הדני. או שהחבר שלך, אותו אתה מתכוון לבקר, יפנה לרשויות החוק בדנמרק ויברר עבורך מה הסטטוס המשפטי שלך.
נ.ב. - אין צורך בראיות על מנת להוציא צו מעצר משום שהמעצר נועד להבטיח את התייצבותך לחקירה על מנת להשיג ראיות, ככל שאכן ביצעת את העבירה המיוחסת לך.
חקירת משטרה בתור עד
תשובה
1. אין חובת התייצבות לחקירה לעדים. הייתה הצעת חוק בנושא זה אך היא טרם עברה הליכי חקיקה.
2. יחד עם זאת במידה ומדובר בעדות מפתח לחקירה עצמה, בידי המשטרה כלים חוקיים (צו בית משפט) כדי לחייבה להתייצב לחקירה. א"כ במצב בו המשטרה תפנה לקבלת צו התייצבות מבית משפט, מן הסתם השופט יתן דעתו למצבה הבריאותי של האישה וימצא פתרון שיאפשר לה למסור עדות ומנגד לא להטרידה יתר על המידה.
3. יש ליידע את המשטרה על מצבה הבריאותי של האשה ואני משער שהם ימצאו לכך פתרון. המשטרה זקוקה לעדותה לצורך הכרעה בחקירה ואין לה אידיאולוגיה של התעמרות באישה שהם זקוקים לה. שכן המשטרה חושבת גם צעד אחד קדימה. כלומר, הצורך להביא את אותה אישה לעדות בבית משפט שכן החקירה במשטרה אינה מספיקה והיא תידרש למסור גרסתה גם בהליך משפטי על מנת לאפשר חקירה נגדית מצד הסנגור של הנאשם. התנהגות בלתי סבירה כלפיה יפגעו בצורך זה ומכאן שחשוב למשטרה להיות חכמה ולאו דווקא צודקת.
שלום, יש לי שאלה בקשר לגידול קנאביס וחומרת העבירה
גידול סם
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ס' 5 לחסד"פ (עצור בעבירת בטחון)(הוראת שעה)
ידוע לי כי ס' 5(2) לחוק הנ"ל אכן אפשר זאת, אולם בבש"פ 8823/07 בוטל ס' החוק האמור מחמת היותו נוגד את חוק יסוד כאו"ח. האם ההלכה נהפכה בינתיים, ואם כן - באיזה פסק דין?
הפסיקה נותרה בעינה
התיישנות לאחר פתיחת חקירה
התיישנות
התיק יכול לא להיסגר מבחינת רשויות המס/הפרקליטות, אך אם עברה תקופת ההתיישנות, לא ניתן להגיש כתב אישום
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




