פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
תוצאות DNA
(או שDNA היא ראייה לא מספקת ולא ניתן לדעת אם הייתה תקיפה או שהתובעה משקר)
התוצאות יועברו לידיך רק אם יוגש כתב אישום
סחיטה ואיומים
סחיטה ואיומים
מתן רשיון נשק ולבעל תיק פלילי…אפשרי?!
אפשרי, כי לא הורשעת בבית המשפט
אם זהו ה"עבר" היחיד שיש לך, כנראה שיהיה בסדר
לחברה לא אמורה להיות ידיעה על התיק הסגור ולכן לא נראה שהדבר יהווה מכשול עבורך בדרך אל קבלת הרשיון.
שוטר חוצפן
הנני גר במושב ויש לי בעלי חיים במשק,1 מהם זה חמור שברח לי לפני שבועיים למושב סמוך,היום החמור חזר למושב בו אני מתגורר והגיע לשטח של אחד השכנים,נכנסתי למשק על מנת לנסות לתפוס אותו אך הגברת שגרה שם צעקה עלי והזמינה לי משטרה{אין לי מושג על מה}.
כעבור חצי שעה בערך נכנס אלי הביתה שוטר והחל לצעוק עלי לעיני כל העוברים ושבים ודיבר בצורה מאיימת עם הנפות ידיים ובייש אותי מאוד בפומבי,ביקשתי ממנו להסביר מה קרה אך הוא סירב לשמוע מה שיש לי להגיד.
אני נפגעתי מאוד מהתנהגותו של השוטר{שגם הביכה אותי}.
ברצוני לדעת אם השוטר נהג כשורה והאם אני יכול להתלונן עליו?
אשמח לתשובתכם בהקדם
בתודה מראש
אמיר כהן
לא ברור
1. אתה רשאי להתלונן בפני מח"ש. התוצאה תהיה כלום.
2. מעבר לכך לא כל כך ברור לי מה התרחש. הרי אתה אומר שהוא נכנס אליך הביתה וצעק. כיצד בדיוק יש עוברים ושבים בתוך הבית?
3. האם באמת לא הבנת מדוע הגיע השוטר? משום שאתה מציין שהשכנה שראתה אותך נכנס לחצר שלך הזמינה אותו.
4. גם אם מדובר בהתנהגות ילדותית של השכנה טוב היית עושה אילו פנית אליה כדי לקבל אישור להוציא את החמור.
5. המלצתי אליך, שכח מהנושא. לא קרה שום דבר ששווה לפנות למח"ש בגינו או לחשוב על זה יתר על המידה. זה לא יותר מאשר מקרה לא נעים.
שאלות בנוגע לרצח בכוונה תחילה ובנוגע להריגה
ברצוני להפנות 2 שאלות הנוגעות לעבירות ההמתה:
1. בכדי להוכיח את קיום היסוד הנפשי לעבירת רצח בכוונה תחילה (ס' 300(א)(2) לחוק העונשין התשל"ז-1977), יש להוכיח קיום מצטבר של יסודות כוונה תחילה (החלטה להמית, היעדר קינטור והכנה).
שאלתי היא - האם בנוסף יש גם להוכיח ביסוד הנפשי לעבירה זו את הרכיב ההכרתי (קרי, מודעות לטיב המעשה, קיום הנסיבות ואפשרות גרימת התוצאה)?
2. עפ"י ס' 298 לחוק העונשין התשל"ז-1977, אחת הנסיבות היא כי המדובר במעשה/מחדל אסור.
האם על התביעה עומד נטל ההוכחה כי המעשה דנן לא רק שנעשה - אלא גם שהינו אסור עפ"י החוק (כל חוק בספר החוקים), כדוגמת עבירת ס' 378 (תקיפה)?
אודה לתשובתכם המלומדת.
בברכה,
שינדל
פנה לפורום המתאים
חנוכה שמח!
טיפול משטרתי
למרות כל זה ולמרות כל התקיפה שצולם חלקית מה שהצלחתי לצלם (בגלל שזרקו לי את המצלמה מידיי) וגם הקלטה של איומים של אחיה במשטרה רק הזהירו אותה ואמרו לי שאם קורה משהו להתלונן מיד
אך מה אני אמור לעשות אם אחיה לפי מה שהוא אמר ינסה לתקוף אותי (זה יכול להיות גם בפתח הבניין מאחר והם שכנים ) וזה יכול להיות דברים אחרים נוראים כמו שהוא טוען איך אני יוכל להספיק להתלונן / או אם קורה משהו אז כנראה זה בגללו מאחר ויש איומים שלו וכמו שהוא טען דברים נוראים וחמורים
חקירת משטרה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
טיפול גניקולוגי בכפייה
ברצוני לשאול שאלה מעט מקורית, אך כזאת שהסבה לנו סבל רב למשך תקופה ארוכה.
לפני מעל לשנתיים אשתי ניגשה ניגשה ללדת בביה"ח במרכז.
אשתי, שטאבו עבורה לעבור בדיקות גניקולוגיות חודרניות ע"י גבר ניבדקה במיון הנשים ע"י רופאה בערב ( בבוקר החלו לרדת לה מעט מאוד מים, היא ניגשה אז למיון אבל היה רופא תורן צעיר גבר, והיות והיא לא הסכימה להתפשט בפניו ושיבדוק אותה, וביקשה רופאה, אך הרופא הצעיר לא הסכים להתקשר לבקש שתגיע אחת לעזרתו, למרות שיש מספר רב של רופאות במחלקה זו, אזי היא חזרה לביתנו ). בבדיקה בערב אליה הגיע עדיין ללא צירים וכאבים, אלא עם טיפטוף מיים קל בלבד, הציעה הרופאה שאישתי לא תחזור שוב לביתה אלא תיכנס לחדר לידה שם יחלו בפעולת זירוז.
לאחר התלבטות קלה אישתי אמרה לרופאה שהיא תתחיל בזירור כעצתה אך היא מבקשת שכל הטיפול בה יבוצע רק ע"י נשים. כמו כן עם הגעת האחות האחראית שהובילה את אשתי לחדר הלידה, אישתי ואני אמרנו לה שאנחנו בוחרים ללדת בביה"ח זה רק אם מבטיחים לנו שטיפול גניקולוגי יתבצע ע"י רופאות בלבד, האחות אמרה שזאת לא בעיה, והבטיחה לנו שכך יהיה.
הודענו לה בשימחה שרק לאחר אישור זה אנו מוכנים לכנס לחדר הלידה בביה"ח זה.
במהלך 30 השעות שאישתי שהתה בחדר הלידה עד שהצליחו להגיע לפתיחה מלאה טיפלו בה אך ורק נשים, רופאה ואחיות. חשוב מאוד להדגיש שבזמן זה התחלפו מספר סבבים של צוותים תורניים במחלקת הלידה ולכולם הודענו שאשתי מוכנה לקבל טיפול באופן חודרני ואינטימי רק ע"י נשים. מכל הצוותים עד הצוות האחרון קיבלנו שיתוף פעולה מלא עם הבנה גדולה. בבביקור רופאים שנערך בחדר הלידה נשאלנו למה אנחנו מוכנים לטיפול רק ע"י רופאות ומה יקרה במידה ויהיה מקרה חירום. תשובתנו המפורשת היתה שזהו אורך חיינו והדבר בגדר טאבו עבורנו ובכל מיקרה שיתפתח אנחנו מסכימים לקבל טיפול ע"י הרופאות שהיו בתורנות בלבד. יתרה מזאת, בכל תחילת סבב חדש של תורנים נכנסה אלינו האחות התורנית מיוזמתה לומר לנו שהצוות מודע לנו ושלא נידאג ונקבל טיפול בהתאם.
לצערנו בעת הסבב האחרון בה התרחשה הלידה הרגשנו שעתה הצוות עויין לנו, אף על פי שנאמר לנו באופן מפורש ולא מותנה שבעת הצורך אישתי טטופל ע"י רופאה.
לאחר הקדמה ארוכה זו אסיים בכך שלאחר שאישתי הגיעה לפתיחה מלאה ונשארה במצב זה מעל שעתיים בעודה מתפתלת מכאבים, כל זאת כשאף אחות לא ניכנסת לחדרה של אישתי, ממש עשר דקות לפני שהאחיות נכנסו לחדר ניגשתי שוב לאחות האחראית לבקש שנטופל רק ע"י רופאה,שהבטיחה לי שבמידת הצורך רופאה תטפל באישתי ושנתרכז בלידה...
כאמור לאחר כעשר דקות-רבע שעה בה האחות ניסתה לילד את אישתי, היא הסתכלה בשעון ואמרה שלפי הפרוטוקול לאחר כ 3 שעות מהפתיחה המלאה יש להפסיק את המאמצים ליילד ויש להתחיל בלידה קיסרית או מכשירנית. כל זה באופן טבעי התרחש כאשר אישתי כמעט ומאבדת את הכרתה מרוב כאבים. חשוב לציין שבעת שאישתי החלה לדמם בלידה וכאשר סיבלה היה קשה מנשוא, אני שלא מורגל במצב זה וזאת הלידה של בנינו הבכור, נכנסתי לפאניקה ממשית והלם אותם טרם חוויתי בעבר.
כאשר חזרה המיילדת , היא אמרה לנו ש"אין רופאה...היא הלכה לנו לאיבוד...אנחנו לא מוצאים אותה..."ושמעתה אנחנו חייבים להסכים לרופא-גבר ואין לנו ברירה!
אישתי לא יכלה בשלב זה לשתף פעולה וחוץ מלהיתפתל על המיטה לא יכלה להתרכז בדבר.
בשלב זה התחלתי להיתווכח עם האחות שאנו לא מוכנים לכך והובטח לאישתי אחרת ומבחינתנו מדובר באונס לכל דבר אך האחות טענה שאין לי ברירה, ואני, שכאמור הייתי בפאניקה שטרם ידעתי בעבר, מכאביה העזים של אישתי הבנתי ש"עבדו עלי" על מנת למשוך אותנו לבחור דווקא ללדת בביה"ח זה ורימו אותנו רק על מנת לשמור על "שקט תעשייתי" במחלקה עד רגע האמת..ולא נותר לי אלא לשתף פעולה ולאשר כניסת גבר לחדר בה הייתה אישתי ערומה ובוכה מכאבים.
חשוב לי לציין שלחדר ניכנס רופא תורן צעיר, שניסה לבדוק לפני כן את אישתי, שלדעתי היה התורן האחראי, ושאישתי ואני הודענו לי אישית ובאופן חד משמעי שאנו לא מוכנים שיטפל בנו . כאמור הוא נכנס לחדר והחל מפשק את רגליה של אישתי בעודו בשחצנות ובאופן מזלזל פונה אלי ואומר " שזה לא בית כנסת פה...אנחנו לא דתיים ואתה לא אינטיליגנטי..." בשלב זה אני פשוט קפאתי מההלם והפסקתי לתפקד.
חשוב לי לציין שאני זוכר עוד את עצמי פונה לרופא ומבקש שלא יכנסו גברים נוספים לחדר היות והוא ביקש מאח גבר לכנס ולטפל באישתי, אך כמובן שגם בקשתי זו לא קוימה ונאמר לי שאם אפנה שוב אליו הוא יקרא לביטחון שיסלקו אותי...
לאחר לידה קיסרית בחדר ניתוח אליו נילקחה אישתי ובו לא נתנו לי להיות נוכח, קיבלתי לידי את בני ועימו נכנסתי עתה לחדר הניתוח בו שכבה אישתי ,כמעט מעולפת מהטראומה, בזמן התפירה. בזמן זה נכנס לחדר לבקשת הרופא אח או סניטר שבמהלך כל התפירה עמד מאחורי גב הרופא שישב על כיסא נמוך, הביט בין רגלי אישתי לעס מסטיק וחייך.
כמו כן לאחר סיום התפירה ביצע הרופא באישתי בדיקה רקטלית עם אצבעו, בלי לבקש את רשותנו וכאמור בנוכחות הגבר הנוסף שהביט במתרחש.
לאחר סיטואציה זאת יצאנו עם טראומה קשה של אונס. הרופא פישק את רגלי אישתי והחדיר לאיבר מינה את ידיו בניגוד גמור לרצונה המפורש בעודה בשליטה, תוך קבלת הסכמה בכפייה מאיתנו בסיטואציה בה לא יכלנו להסכים אחרת( גם נאנסת משתפת פעולה כאשר האנס מצמיד סכין לצאוורה, וזאת בדיוק הסיטואציה בעבורנו.).כול זאת תוך זילזול מוחלט בכבודה של איתי כאישה וכאדם
שאלתנו היא האם אנחנו יכולים להגיש כנגד הרופא תלונה במשטרה על תקיפה אונסאינוסמעשה מגונה. אנחנו עוסקים בכך רבות וזה רצוננו אך חשוב לנו לדעת האם וכיצד ניתן לבצע זאת.
הגשת תלונה בגין אינוס
קחו בחשבון שיכול להיות שהמשטרה ו/או הפרקליטות יסברו כי לא מדובר באונס ובהסכמה שהושגה במרמה ויסגרו את התיק - הגם שישנו סיכוי שיוחלט על הגשת כתב אישום.
מדובר על תהליך ארוך של חודשים ארוכים עד שיחליטו לכאן או לכאן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעצר בית
מעצר בית
מעצר בית
שימוע
החלפת ייצוג
העניין הרלבנטי למשפט, לרוב, הוא מה שמופיע בחומר החקירה - אך ודאי שעורך הדין צריך לשמוע את גרסתך ולהתרשם ממנה באופן אישי. אם זה לא נעשה, הרי שהייצוג פחות טוב משאמור להיות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
צו הרחקה קבוע בגין הטרדה מאיימת
אין קבוע. רק מתחדש.
תלונה במשטרה
צו למניעת הטרדה מאיימת
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בעל מזעיק משטרה לעצמו בנושא איום על אשתו
התמונה נכון לכעת- מזה שבועיים וחצי בעלי יושב במעצר עד תום ההליכים, עד כה לא סודר עניין החלופה.
כיצד אני (אשתו) יכולה לעזור לו? מעבר לכך שאני בקשר אם עורך דין פרטי שהינו החבר של בעלי אך מצד שני הוא לא עורך דין פלילי.
האם אני יכולה להגיש תצהיר ובו לגולל את התרחשות המקרה.
על פי ניסיון בתיקים מסוג זה - מה "המחיר" שבעלי עלול לשלם בעבור הטעות האידיוטית שלו. היינו על האיום .
אודה על התייחסות.
המשך . בעל מזעיק משטרה...
תודה
המשך
לבעל אין עבר פלילי, עובד מזה 20 שנה בעבודה מסודרת ומכובדת. בעל משפחה נורמטיבית. לא היו בעיות אלימות במשפחה ובכלל.
תודה.
רישום משטרתי – אודה לעזרתכם
האם יש דרך בה ניתן להסיר רישום משטרתי (לא פלילי!)? ומיהם בעצם הגופים להם ניתנת האפשרות לעיין ברישום כזה?
תודה!
רישום משטרתי הוא רישום פלילי
רישום ניתן להסיר באמצעות פניה בסד זמנים מוגדר לרוב למי שמעל מי שרשם את הרישום מבחינת המעמד ו/או לנשיא המדינה.
בקשר לערעור על חוק
הזה כמה דברים לא צודקים.1,החוק הזה גורם למוסיקאים להרגיש שהם במחתרת ולא
במדינה דמוקרטית כי לפי החוק מספיק ששכן אחד ישמע את הרעש של הנגינה אז הנגן הופך
לעבריין,2,בחוק הזה לא מוגדר במספר דציבלים שקובע שזה רעש סביר וזה דבר לא צודק
כי רק מפריע לפי מה שאומר החוק זה יכול להיות עניין של דעה באופן שבצורה כזה
המתלונן יכול להתלונן על הרעש לא כי זה באמת מפרע לשכן אלא כי באופן האישי הוא אל
אוהב למשל מוסיקה מזרחית.3,החוק הזה פוגע ביהדות כי לפי החוק הזה אסור לשמוע
במוצאי שמחת תורה בהקפות כי יוצא משם רעש,וגם החוק הזה לא נותן לשמוח במוצאי חג
שביעי של פסח חג המימונה,ובמוצאי כל יום יום טוב כמו שהיה קודם,כמו מוצאי חג
השבועות.עד 12 בלילה.4,עצם החיוב של החוק לחייב את העייריה לבטל את החוזים עם
ספקי המפוח עלים ונראה לי גם שהמדינה על ההפרת חוזה הזה לא תשלם לעיריות ושהעירי
תצטרך לשלם כסף ליותא אנשים שיחליפו את פעולת המפוע עלים זה יכול לגרום לעיירה
לדרוד העלאה תשלום ארנונה מהתושבים בטענה שעכשיו חסר לה כסף,אותו הדבר יכול להיות
עם המועצות האזוריות,5,ביטול אזעקה קולית ברכב יכולה לעודד בהרבה פריצות לרכב
כי באזעקה לא קולית,אם זה שני גנבים חזקים בכוח והם רואים שהשכן של הרכב שיוצא
אליהם זה רק אדם אחד מאוחר בלילה שנראה חלש בכוח אז זה יכול לגרום לגנבים לרצות
להסתכן בלפגוע באותו בעל רכב למשל לירות בו ברגל עם אקדע אם משתיק קול לאיים עליו
לפגוע בו אם הוא לא ישחרר את האזעקה של הרכב ולקחת לו את הרכב,לא כמו באזעקה קולית
לרכב שאם הגנבים שומעים קול של אזעקה אז הם לא יודע האם פתאום חבורת אנשים חזקה
בכוח תגבור עליהם,6,הגברת הבירוקרטיה,החוק החדש אוסר לעשות רעש חיצוני שמפריע
למי שבתוך הבניין אז אם בעל רכב ירצה בשעות היום לקרוא ברמקול עם מערכת הגברה
לאנשים באזור שתרימו כסף לבריאות אדם מסויים אז זה יכול לגרום לעיכוב גדול עד
שהעייריה אם בכלל תתן רשות לאותה קבוצה לעשות זאת,אבל רק בשעות היום.
"דעתנו" עוסקת בפלילים ולא באקדמיה
קהל היעד של פורום זה הוא אזרחים עם שאלות בתחום המשפט הפלילי והוא בלבד.
מצלמה בעינית הדלת
יש לי שאלה מאוד ספציפית. התקנתי מצלמה על עינית הדלת בצידה הפנימי של הדלת ואשר מצלמת את חדר המדרגות. האם שופט מוסמך להורות לי להסיר אותה או להזיז את זוית הצילום אף על פי שהיא מותקנת בשטח הפרטי שלי. אעריך מאוד הפניה לפסק(י) דין מתאים או לנוסח החוק. רב תודות, אלי
פרטיות וצנעת הפרט - הצבת מצלמות מרשות היחיד לרבים
הסיבה לכך נעוצה בכך שהמצלמה שהצבת, הלכה למעשה, מצלמת את חדר המדרגות שהינו רשות הרבים ולא את הכניסה הספציפית לביתך.
לעניין זה ראה סעיף 7א' לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ה'תשנ"ב -1992המדבר על פרטיות וצנעת הפרט.
ראה גם חוק הגנת הפרטיות ה'תשמ"א - 1981 והתקנות שנתקנו על פיו וראה גם מהו "היזק ראייה" במשפט העברי.
הצבת מצלמה מרשות היחיד לרבים - פגיעה בפרטיות
הסיבה לכך נעוצה בכך שהמצלמה, הגם שהינה בביתך, קרי: ברשות הפרט/היחיד שלך, היא חולשת על רשות הרבים ומצלמת ללא הבחנה את כל שכניך וללא תכלית ראויה.
ואדגיש ! ככל שהינך רוצה למנוע כניסת מאן דהוא לביתך, הינך יכול לכוון המצלמה בזוית ישירה לכניסה ו/או להציבה בביתך כשהיא מצלמת את קרבת דלת ביתך. לצורך ספציפי זה, אינך נדרש בהכרח לצלם את חדר המדרגות !
ראה לעניין זה סעיף 7א' לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ה'תשנ"ב - 1992שעניינו פרטיות וצנעת הפרט.
ראה גם חוק הגנת הפרטיות ה'תשמ"א - 1981 והתקנות שנתקנו על פיו וראה גם עניין "היזק ראיה" בדין העברי.
שביטת הפרקליטים
האם יהיו משפטים בבית משפט השלום בכלל? או רק במחוזי?
הכוונה בפרקליטים זה אומר קטגוריה ולא סנגוריה?
אנה הסבר לי בבקשה.
תשובה
1. השאלה אינה קשורה למשפט פלילי ומכאן שאינה מתאימה לפורום זה.
2. לגופה של שאלה - הפרקליטות מייצגת את המדינה ולכן מדובר לרוב במשפטים פליליים, א"כ ישנה גם פרקליטות אזרחית המייצגת את המדינה במשפטים אזרחיים.
3. הפרקליטות במשפט פלילי מייצגת את התביעה.
4. היות וישנה שביתה הכוללת את כלל הפרקליטים הרי שהם לא יופיעו בין אם מדובר בבית משפט שלום ובין אם במחוזי ואף בעליון.
ע"פ דורש תצהיר?
אני רוצה לערער על פס"ד שנתן כנגד בבית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה.
לא!
שאלה
תשובה
מה שיש לך הוא רישום משטרתי (סגירת תיקי חקירה שלא בשל חוסר אשמה) ולא רישום פלילי (הרשעה במשפט).
יכול להיות שזה יספק אותם.
במקביל ולדעתי בלי קשר נסה לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה. אם תצליח, זה יעזור לך בהמשך במקרים כגון זה ואחרים.
תיק פלילי
אשמח לתשובה בהקדם
תשובה
שאלתך הינה בעייתית במידת מה. משום שסיכוי תמיד קיים. זה תלוי בתובע שיבחן את התיק, במדיניות של התביעות, בנסיבותיך האישיות וכיו"ב. באופי העבודה של סנגור שיפעל למענך.
כלומר - סיכוי קיים אך קשה לאמוד אותו בדייקנות.
כפירה באשמה
מה יקרה אם הוא כופר באשמה ולא מודה האם התביעה תחמיר איתו ?בהתחשב שיש הרשעות קודמות והוא נמצא בתנאי באותן העיברות לשלוש שנים. בהצעתך לא ביטלתי את התלונה והתקשרתי אף למשטרה למידע והם אמרו ,שבעבירה של אלמ"ב לא ניתן לבטל.
תשובה
1. זכותו של נאשם לכפור באשמה. במקרה זה על התביעה להתאמץ ולהוכיח את אשמתו.
2. התביעה אינה יכולה להחמיר עם נאשם הכופר באשמה.
3. יחד עם זאת. אם וכאשר הוא יורשע עוברים לשלב הטיעונים לעונש. בדרך כלל סנגור בשלב הזה מבקש עונש קל יותר בהסתמך בין היתר על העובדה שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה ולא בזבז את זמנו היקר של בית המשפט. במקרה בו אדם כופר ומנהל שלב הוכחות ואז הוא מורשע, טיעון זה לא קיים מבחינתו. אך יש טיעונים אחרים כגון טיעונים אישיים, שירותו בצבא וכיו"ב.
4. השאלה אם להודות או להכחיש היא שאלה משפטית לא פשוטה, שכדי להשיב עליה יש צורך לעיין בראיות התביעה.
5. סנגור שמעיין בראיות התביעה ומגיע למסקנה שמדובר בתיק "סגור" - כלומר ניתן להוכיח בוודאות את אשמת הנאשם, ייעץ ללקוח שלו להודות בתקווה שזה יעזור לו לאחר מכן ובמקביל לפעול כדי להגיע להסדר טיעון.
6. לעומת זאת אם אין ראיות ולדעתו לא ניתן להוכיח את אשמת הנאשם, הוא ייעץ לו לא להודות ולנהל את שלב ההוכחות בתקווה שיעלה בידו להוכיח את חפותו של הנאשם.
אישומים לחלופין
צירוף סעיפי אישום קרובים
יחד עם זאת, לעיתים מכניסים מספר סעיפי אישום הקשורים בעקיפין לאותה עבירה ולא בהכרח במישרין, למשל: מרמה והפרת אמונים וכו'.
עניין זה נתון לשיקולה הבלעדי של הפרקליטות ולעיתים משמעותו טקטית, למשל: הגעה לעסקת טיעון, הודיה בסעיפים קלים בתמורה להורדת סעיפים קשים, הקלה בעונש וכיו"ב.
הדין העברי עסק רבות בשאלה הנידונה וראה לעניין זה: "קם ליה בדרבא מיניה" (מעמידין אותו - לדין - על העבירה החמורה יותר) וברי גם שאין אדם אמור לעמוד בסיכון כפול על אותה עבירה ממש.
הפרת צו הרחקה והוצאת חפצים מהדירה
1. האם העובדה שהפרנו בהסכמה את הצו מבטלת כעת את זכותי לדרוש שיתרחק או להתלונן שהוא מפר את צו ההגנה שעדין תקף במידה שהוא מטריד אותי?
2. האם יש הגבלת זמן בו עלי לשמור את החפצים שלו אצלי בדירה כדי שלא יתלונן שזרקתי אותם? האם עליי לידע אותו באופן רשמי דרך עורך דין או אחרת שאם לא ידאג תוך תקופת זמן שמישהו ייקח אותם הם יושלכו לפח?
שלום!
אך זה בטח לו לפורום אם תוכלי לספר לי מה עברת זה מאוד יעזור לי
להתמודד המייל שלי הוא:maxvkatni@walla.co.il אשמח
מאוד אם תכתבי אפילו באילום שם.
תודה מראש
שינוי סיבת סגירת תיק
רציתי לשאול למי לכתוב מכתב בקשה על שינוי סיבת סגירת תיק מ"חוסר ראיות" ל "חוסר אשמה". ישנם אנשים נאשמים וכבר יושבים בכלא. מה בדיוק לכתוב .
בקשה לשינוי עילת סגירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תקיפה מינית של קטין היישנות
חסרים פרטים מהותיים
על מנת שניתן יהיה להשיב לשאלה יש צורך בפרטים הבאים:
1. מה הקרבה בין התוקף לקורבן?
2. בן כמה הקורבן כעת?
3. מתי התבצעה התקיפה (באיזו שנה)?
לתשובות לשאלות אלו השפעה קריטית על התשובה.
הודאה
תשובה
1. אין מכונת אמת (פוליגרף) בהליך פלילי. הוא פשוט לא קביל.
2. חקירה חדשה לא תפתח לאחר שהוגש כתב אישום.
3. עליכם להיות מיוצגים על ידי עורך דין על מנת להתמודד עם כתב האישום.
4. המצב שלו לא טוב משום שהוא הודה ומשום שיש ראיות נוספות נגדו.
5. עורך דין פלילי עשוי לשנות את גישת התביעה למחשבה מחדש. אך לא הייתי מסתמך רק על כך והייתי נערך להליך משפטי, בעייתי למדי בנסיבות של הודאת הנאשם ועדויות "חבריו" נגדו.



