פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
ניסיון לשידול לתלונת שווא
תודה רבה
ניסיון שידול למסירת ידיעה כוזבת
"המוסר לשוטר או למי שמוסמך להגיש תביעה פלילית, ידיעה על עבירה כשהוא יודע שהידיעה כוזבת, דינו [קרי: עונשו המרבי, עב"א] - מאסר שלוש שנים, ואם העבירה היא פשע - מאסר חמש שנים; ואין נפקא מינה אם הוגשה תביעה פלילית בעקבות הידיעה ואם לאו".
2. על-פי סעיף 33 לחוק, הניסיון לשדל אדם לבצע עבירה עונשו מחצית העונש שנקבע לביצועה העיקרי.
3. מסעיף 30 לחוק משתמע, שניסיון שידול הוא שידול שנכשל, כלומר: המשודל לא עבר את העבירה בסופו של דבר (לדעתי, זה לא מדויק מבחינה לשונית, אך זה החוק).
4. יש עבירות מין חמורות מסוג פשע ויש עבירות מין קלות יותר מסוג עוון.
5. מהמקובץ נובע (לדעתי), כי מי שניסה לשדל (לפי ההגדרה שבחוק) אדם להגיש למשטרה תלונת שווא על עבירת מין, עונשו המרבי מאסר שנתיים וחצי אם העבירה היא פשע ושנה וחצי אם העבירה היא עוון.
סחר בלתי חוקי בתרופות
עבירה על פי פקודת הרוקחים
לפי פקודת הרוקחים:
26. חובת מרשם(23) [תיקונים: התשנ"ה, התשנ"ט (מס' 2), התשס"ב (מס' 2), התשס"ו (מס' 2), התשס"ט (מס' 2)]
26. (א) לא ינופק תכשיר מרשם אלא לפי מרשם חתום בידי רופא, רופא שיניים או רופא וטרינר, או בידי רוקח מורשה שהוא בעל ניסיון ברוקחות של חמש שנים לפחות בישראל וקיבל הרשאה אישית לכך מידי המנהל לפי הוראות סעיף קטן (א1) או בידי אח או אחות מוסמכים שהם בעלי ותק של חמש שנים לפחות כאח או אחות מוסמכים וקיבלו הרשאה אישית לכך מידי המנהל, או מידי המנהל הרפואי הראשי של קופת חולים כהגדרתה בחוק ביטוח בריאות או של מוסד רפואי כהגדרתו בפקודת בריאות העם, 1940, שהמנהל הסמיכם לכך, וזאת לפי הוראות כאמור בסעיף קטן (א2).
פקודת הרוקחים [נוסח חדש], התשמא-1981
עבירת האיומים – סע' 192 לחוק העונשין
אשמח לתשובה..
תודה...
עבירת איומים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הודיה בחקירה במשטרה
הודאה בחקירה
בגדול, אם מיות הוא להגיע רה, וברצונו להודות במשפט - מה שיש לעשות הוא להגיע להסדר טיעון (אלא אם נסיבות התיק מאפשרות לבחון סגירת התיק מחוסר עניין לציבור). עניין נוסף הוא שיכול וההודאה לא מספיקה להרשעה שכן נדרשת תוספת ראייתית להודאה, אמנם לא משמעותית במשקלה, אך עדיין היא נדרשת. לכן הייתי ממליץ להגיע עם סנגור לדיון. בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עזרה לגבי זכויות מול המשטרה
לפני כמה זמן התקשר שוטר לאבא שלי ואמר לו שהוא צריך לבוא לתחנת המשטרה. השוטר טוען שאבא שלי היה מעורב בתאונת דרכים או היה עד לתאונת דרכים באותו יום (אין לנו מושג על מה הוא מדבר) ושהוא צריך למסור פרטים בתחנה.
כשאבא שלי ביקש מהשוטר לקבל עוד מידע, השוטר סירב וכל פעם אומר שהוא לא מוכן לחשוף מה קרה ושהוא יגלה רק כשאבא שלי יגיע לתחנה.
האם ההתנהלות של השוטר חוקית בכך שהוא מסרב לתת איזשהו מידע?
זה ממש הזוי...
זימון לחקירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תרסיס גז מדמיע במסיבות
שימוש בגז מדמיע על ידי מאבטחים
האם זה נחשב להטרדה מינית?
באתי לבחורה וקדתי מולה, היא חייכה.
נטלתי את כף ידה, קדתי ונישקתי נשיקה קלה את גב כף היד .(כמו בסרטים כזה) היא חייכה
נטלתי את ידה ברכות ורקדנו כמה שניות, במהלכן עשיתי לה סיבוב סלסה (סיבוב והטית הגוף הצידה)
היא אמרה שיש לה חבר.- ואז הלכתי ולא חזרתי אליה יותר
הזי בכלל שאני חושב על "אירוע" כזה בכלל..
ז נחשב להטרדה מינית? או שאני סתם מתעסק בשטויות ?
התשובה השנייה היא הנכונה
בני, בני, ילד רע
האם זה עבירה על החוק למכור ספרי שלג?
צעצועים מסוכנים
פגיעה בשם טוב, בכבוד והוצאת דיבה
ייתכן וכי פנייתי איננה מתאימה לפורום זה . לכן , במידה ולא אקבל תשובה אשמח לדעת מיהו הגורם שכן יכול להתייחס לפנייתי .
לפני זמן מה רבתי עם חברה שלי והקשר נותק .
אמש , על רקע של אי הבנה מצדה ומחשבה שגויה היא שלחה לי הודעת SMS לפלאפון הנייד שלי המכילה קללות חמורות ופוגעות .
מה שגורם להכפשת שמי והוצאת דיבה .
אשמח לדעת האם אוכל לעשות משהו בנדון והאם קיים סעד משפטי במידה ואחליט לגשת עם הנושא הנ''ל לביהמ''ש .
תודה רבה.
אם ההודעה נשלחה רק אלייך
הטרדה במאצעות טלפון
ראשית ייתכן ותוכן המסרון מהווה עבירת האיומים, לכאורה. שנית, במידה והבהרת כי אינך מעוניינת בקשר עמה , ייתכן ובוצעה עבירה של הטרדה באמצעות טלפון
מה העונש על נסיון רצח , ואם מדובר בכמה נסיונות
מה העונש על התעללות פיזית ונפשית ממושכת? כלא? תודה, אפרת
עבירות ניסיון וסיוע
חוק העונשין מתייחס אל עבירות הניסיון (באם הוכח כי הניסיון הושלם) כעבירה מושלמת- דהיינו, עונשו של המנסה לרצוח הוא זהה לזה שרצח.
בשונה מכך, עונשו של המסייע לפי חוק העונשין הינו חצי מעונשו של המבצע העיקרי קרי- עונשו לש המסייע לרצח הינו חצי מזה של הרוצח..
יתר שאלתך מאוד כללית , על כן אני מתקשה להשיב לה..
בברכה,
ציקי פלדמן, עו"ד
עונשים על ניסיון רצח וסיוע לו, ועל התעללות
2. העונש על סיוע לעבירה הוא מחצית העונש הקבוע לעבירה (אך אם העונש על העבירה הוא מאסר עולם חובה, שהוא העונש על רצח, העונש על סיוע לעבירה הוא עשרים שנות מאסר), כאמור בסעיף 32 לחוק.
3. "העושה בקטין או בחסר ישע מעשה התעללות גופנית, נפשית או מינית, דינו - מאסר שבע שנים; היה העושה אחראי על קטין או תסר ישע, דינו - מאסר תשע שנים" (סעיף 368ג לחוק).
4. ככלל, העונשים הקבועים בחוק הם העונשים המרביים. את העונש בפועל קובע בית המשפט לפי שיקול דעתו, בהתאם למכלול הנסיבות (עבר פלילי קודם, נסיבות מקילות וכדומה), כמוסבר בסעיף 35 ו- 35א לחוק.
5. "מי שנידון במשפט אחד לעונשי מאסר בשל עבירות שונות, ולא הורה בית המשפט שיישאם, כולם או מקצתם, בזה אחר זה, לא ישא אלא את עונש המאסר של התקופה הארוכה ביותר" (סעיף 45(א) לחוק), כלומר: בית המשפט קובע אם העונשים יהיו מצטברים או חופפים.
מהי האחריות הפלילית של ב'?
ניסיון לקבל דבר במרמה
עם זאת, אתה יכול להתנחם בעובדה, שיש לא מעט עורכי דין, שרכשו את תוארם בדרכים מפוקפקות כאלה ואף גרועות מאלה (העתיקו במבחנים, הגישו עבודות שארים כתבו עבורם וכדומה), והתוצאות ניכרות, בין היתר, בתשובותיהם (ולפעמים גם בשאלותיהם) בפורומים באינטרנט ובכלי תקשורת אחרים.
תפיסת מכשיר טלפון על ידי המשטרה
תפיסת מכשיר טלפון
לא ברורה לי הסוגייה, כתבת כי הגשת תלונה במשטרה ובשל כך נתפס מכשיר הטלפון שלך כמוצג.
האם המשטרה זקוקה למכשיר עצמו או שמא לתכנים שיצאו או התקבלו ?
אם המשטרה זקוקה למכשיר עצמו אתה עשוי לקבלו בסוף ההליך אולם אם המשטרה זקוקה לתכנים אזי סביר שתקבל את המכשיר לאחר שתבקש אותו.
בכל מקרה, כל עניין הוא לגופו אך בגדול זוהי הפרוצדורה.
אני ממליצה לך לפנות לפרקליט המטפל בתיק ולבקש ממנו את מכשיר הטלפון..
בברכה,
ציקי פלדמן, עו"ד
התנהלות לקויה של תביעות במשטרה
הגשת ערעור.
שאלתך אינה ברורה. הגשת ערעור הנה מעשה לגיטימי ומקובל בעולם המשפט במידה והצד אינו משלים עם תוצאת ההליך המשפטי.
האם זה יכול להיחשב כאיום ברצח?.
"אתה יודע אם הייתי במקום אחר הייתי נותן לך בעיטה ומעיף אותך מהחלון בחיי"
האם זה יכול להיחשב כאיום ברצח, כשמדובר בקומה שביעית?.
עבירת איומים
שימוש ציני בפורום זה
מה הייתה השאלה?
פרסום לא נאות
מאחר ובפלילים עסקינן, לא נראה כי יש כאן חשד לפלילים. אולי חשד לעבירה אתית לכל היותר.
מתחזה לרופא שינים בטלפון
הטרדות טלפוניות
לא ברור מסיפורך מה הסיבה לכך האיש מתקשר אליך. במידה ומדובר במטריד, שיודע היכן מתגורר המתלונן/ת, רמת המסוכנות הפוטנציאלית יותר גבוהה, וסביר שהמשטרה תתייחס לכך יותר ברצינות. בכל מקרה מציע להגיש תלונה במשטרה.
ערעור על החלטת תובע להגיע להסדר עם נאשם
הסדר טעיון ללא קבלת עמדת נפגע העבירה
השאלה איננה פשוטה כלל. ראשית, יש לבדוק האם העבירה היא בין האלה שיש לגביהן חובה לקבל את עמדת נפגע העבירה. במידה וכן (ואם מדובר בתקיפה בנסיבות מחמירות ע"פ סעיף 382 לחוק העונשין אז התשובה לשאלה הראשונה היא חיובית), שנית יש לבדוק האם קוימה הוראת חוק זכויות נפגעי העבירה:
(ד) בדיון לגבי כתב אישום בעבירת מין או אלימות חמורה, שבו מציג התובע לפני בית המשפט הסדר טיעון שאליו הגיע עם הנאשם, יברר בית המשפט האם קוימו הוראות חוק זה לעניין זכויותיו של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה לפי סעיף זה, לרבות האם הובאו פרטיו של הסדר הטיעון המוצג לפניו, כאמור בסעיף זה, לפני נפגע עבירה כאמור.
יבמידה והוראת החוק לא קוימה, יש לברר מדוע לא קוימה חובה זו, שכן החוק מתיר לא לקבל את עמדת נפגע העבירה אם:
"(ה) הוראות סעיפים קטנים (א) עד (ג) יחולו, אלא אם כן קבע פרקליט המחוז או ראש יחידת התביעות במשטרה, לפי העניין, כי יש בכך כדי לפגוע באופן ממשי בניהול ההליך."
באופן כללי, אי קיום הוראות החוק יכולים לשמש להגשת הערעור, למרות שחלפו 45 ימים לערעור.
הודעות פוגעות
הודעות מעליבות בפייסבוק
העמדה לדין מהי?
העמדה לדין
זהו השלב שבו מגישים כתב אישום.
שוחד
תודה
עבירת שוחד
שכר טרחה לבקשת חנינה
שכר טרחה בגין בקשת חנינה
בפורום ניתן מענה בנושא עבירות פליליות בלבד.
ניסיון לתפור תיק
האם הניסיון מהווה עבירה? איך בדיוק זה נקרא בשפה משפטית?
ניסו "לתפור" לי תיק
חוק העונשין מקדיש פרק שלם למקרים כאלו, פרק זה נקרא: פגיעה בסדרי השלטון והמשפט.
ישנן מספר עבירות שיכולות להיות רלוונטיות כגון: עדות שקר, בידוי ראיות, ידיעות כוזבות וכיו"ב.
יש לבחון את המקרה ולהחליט איזו עבירה בוצעה, אם בכלל. אבל זהו תפקידה של התביעה. תפקידך להגיש תלונה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דיווח כוזב על אלימות
חקירה בחשד לאלימות במשפחה
1. אינך חייב להיוועץ בעו"ד, אולם המלצתי אליך לעשות זאת. כדי לדעת האם התיק נסגר או שמא בכוונת המשטרה לבצע פעולות חקירה נוספות (שזה עונה לך על השאלה השניה) יש לישות בירורים מול קצין החקירות בתחנה. בירורים אלו מומלץ לעשות בליווי עו"ד פלילי (שמא תיכשל בלשונך).
2. לגבי תביעה אזרחית- פנה לפורום דיני נזיקין/בית המשפט.
3. אם אתה בטוח שאותה אישה פעלה מתוך כוונה להזיק לך באפשרותך גם להגיש נגדה תלונה במשטרה. אך ספק רב האם המשטרה תפעל נגד אותה אישה שתטען כי פעלה בתום לב.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שתי שאלות בנושאי עדות שקר
2.מהו העונש על עדות שקר ?
אני מבקש לא להתיחס לקודים בין המילים.
פתיחה מחדש של תיק
העונש יכול לנוע מכלום ועד עונש מאסר.
מילואים בזמן עבודות שירות
קריאה למילואים בזמן עבודות שירות
2. כעיקרון ימי מילואים לא ינוכו מימי עבודות השירות. הסמכות להחליט היא של הממונה על עבודות השירות שקובע את מספר הימים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




