פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
שתי הטרדות מיניות שקשורות האחת לשניה
באחת מדובר באדם שעובד בין השאר כמודל עירום. דיברנו על מין ומיניות (לא שיחת סקס, שיחה על נושא המין, כנושא שיחה אינטלקטואלי, בהסכמה שלי), הוא שאל אם הוא יכול לשתף אותי בצילומים שלו כמודל עירום. אמרתי שכל עוד שזה במטרה לחלוק אמנות ולדבר אמנות זה בסדר, אך במידה וזה משרת מטרה מינית כזו או אחרת, אני לא מעוניינת בלראות את התמונות או לקבל הצעות מיניות. הוא שלח, דיברנו על התמונות עצמן, ובשלב מסויים הוא הציע לי הצעה מגונה וגסה. אמרתי לו שהוא בהחלט חצה את הגבול, שזה לא מקובל עליי, ובתגובה הוא הצטער ושלח עוד תמונת עירום שלו, שכעת גם היא וגם התמונות הקודמות גרמו לי להרגיש מאוד מוטרדת. לאחר העניין הזה נודע לי שהוא צילם מישהי בעירום, היא הסכימה לפרסם את התמונות כל עוד לא יראו את פניה, והוא פרסם את תמונותיה שכללו את הפנים באופן מפורש בקבוצה שמנתה כמאה או יותר חברים בפייסבוק. במהלך השיחה הציע לי להצטלם צילומים נועזים, ואיך אני נראית בעירום. התחמקתי באלגנטיות וחשבתי שהוא פשוט חסר טאקט. לאחר ההצעה המגונה כבר הבנתי שזה לא חוסר תאקט אלא נסיון להתייחס אליי בצורה מינית, שהבהרתי שאני לא מעוניינת בה.
במקרה השני מדובר בצלם שניהל את הקבוצה המדוברת (שנמחקה), שפניתי אליו כדי שיטפל באותו מטרידן. גם המנהל וגם אני חולקים נטיה מינית בדס"מית. דיברנו מעט על הנושא (שוב שיחה על הנושא, ולא שיחת סקס), שלחתי לו את השיחה המטרידה עם מודל העירום, בה סיפרתי לו שעברתי אונס ובה אמרתי שאיני מעוניינת בצילומי עירום, צילומים פרובוקטיביים או הצעות מיניות. כשהמנהל ראה זאת הוא אמר שזה נורא, שהוא התנדב במרכז סיוע לנפגעות אונס, נחשף להרבה מקרים, שהוא מבין ושהוא שם בשבילי אם ארצה לדבר על זה. הוא שכנע אותי לשלוח לו תמונות מצילומים קודמים, הציע לצלם אותי כמה פעמים, כשרציתי להביא איתי את אחי או חברה ששניהם למדו איפור באופן מקצועי, הוא גרם לי לחוש מעורערת על כך שאני לא סומכת עליו ומבקשת שמישהו קרוב יהיה על הסט. והנה החלק המטריד באמת: הוא ניסה לברר שוב ושוב את פרטי האונס שלי במהלך השיחות. רצה לגרום לי לספר לו איך נאנסתי אך סירבתי. הוא ארגן הפקת אופנה גותית עם כמה צלמים ודוגמניות, במטרה שאגיע וניסה לשדל אותי. כשלא הגעתי הוא הוציא אותי מהקבוצה שלו ואמר לצלם אחר שאני משוגעת, שלא יתקרב אליי או יעבוד איתי. דיברתי עם מרכז הסיוע, שם נאמר לי שבמרכזי הסיוע מעולם לא היו להם מתנדבים גברים. ההטרדה שלו זרקה אותי למקום נפשי מאוד רע. גם במקרה שלו נודע לי שהוא הטריד אחרות, ואף אסר על מודליות להצטלם אצל צלמים אחרים אחרי שצילם אותן בעצמו. איני יודעת מי הנשים הללו בודאות, נראה לי שכולן מפחדות כי מדובר באדם מניפולטיבי ובעל זרועות ארוכות.
נכון, דיברתי על מיניות, (אני לומדת פסיכולוגיה ומיניות זה נושא שמעניין אותי מבחינה אינטלקטואלית) אך אני גם מותחת גבול בשיחות כאלה ומבהירה שיש הבדל בין שיחה על מיניות לבין שיחה שמדגישה אותי כאובייקט מיני, הצעות מגונות וכל אינטראקציה מינית איתי לא באה בחשבון. ולא משנה מה נושא השיחה היה, זה לא נותן לאף אחד זכות להטריד אותי.
נמאס לי לשתוק, אני רוצה שהעניינים הללו יטופלו, אך אני יודעת שהמשטרה אינה מתייחסת בכבוד ובכובד ראש למקרים של הטרדות ומאוד חוששת לפנות אליהם. מה עליי לעשות על מנת שיענשו?
הטרדה מינית
שנית, בהחלט ניתן להגיש תלונה במשטרה כנגד אותם גברים ואפשר אף להיעזר במרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בנושא.
שלישית, המעשים שאת מתארת מהווים אף פגיעה קשה בפרטיות ואת יכולה להגיש בגינם קובלנה פלילית פרטית.
ולבסוף, אפשר אף לתבוע הגברים הללו בתביעה אזרחית.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התגוננות בפני צו מניעת הטרדה מאיימת בבית משפט שלום ומשפחה
זומנתי היום, יום ראשון, לדיון בבית משפט שלום ומשפחה ליום רביעי הקרוב ! בגין תלונה של שכני במושב.
ההזמנה ניתנה לאחר ששכני פנה לבית משפט וגולל בפני השופטת את טענותיו (חסרות השחר ,על כך נגיע בהמשך).
להזמנת בית המשפט צורפה בקשת לצו מניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד, תצהיר בקשה לצו למניעת הטרדה
מאיימת חתום ע"י עו"ד, ואישור מ"י בדבר הגשת תלונה.
מסכת הדברים כפי ששכני גולל בפני השופטת וכפי שנכתב בצו למניעת הטרדה הינו אסופת שקרים וביניהם : אני עוקב אחריו, מסיג גבול, גונב מחצרו וכו'.
השופטת נתנה צו עד לדיון בו מוטלים עלי איסורים (להטריד, לאיים, ליצור קשר, לבלוש...) שגם ככה איני עושה
אציין יש לשכני יש חריגות בניה בחצרו אשר מטופלות במועצה ואני משמש עד בנושא, כמו"כ בעבר התלוננתי עליו למשטרה.
איך אני מתגונן בפני הזימון ?
אציין כי מניסיוני הרע איני מאמין לבתי המשפט ורצונם להוצאת הצדק לאור, האם עלי לקחת עו"ד או שאני יכול להתגונן בעצמי ?
בתודה מראש
התגוננות מפני צו למניעת הטרדה מאיימת
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ערעור בגין עילת סגירת תיק חקירה
נסגר בפב' 2013 בעילת חוסר עניין לציבור תיק חקירה שנפתח נגדי. לא קבלתי על כך כל הודעה מהמשטרה ורק במקרה לאחר שהיום הוצאתי רישום פלילי ראיתי כי התיק נסגר בפב' 2013.
אני רוצה לערער על עילת סגירת התיק ולשנות לחוסר אשמה,
אני גם יודע שלפי החוק יש לעשות זאת תוך 30 יום מההודעה על הסגירה.
מה אני יכול לעשות אם לא ידעתי על כך? האם בכל זאת ניתן להגיש ערעור ולמי יש להגיש אותו בפרקליטות?
נחקרתי בירושלים,
תודה לתגובה וערב טוב,
בקשה לשינוי עילת סגירת תיק
אשמח להיות לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חיסיון מפני הפללה עצמית
תודה!
לכל אדם חסיון מפני הפללה עצמית
אבל לחשוד בחקירה, כמו לנאשם במשפט, זכות רחבה יותר: הוא זכאי לשתוק לגמרי.
כך לפי סעיף 2 לפקודת הפרוצדורה הפלילית (עדות), 47 ו- 52 לפקודת הראיות ו- 161 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], כפי שפורשו בפסיקה.
ודוק את דבריי, תראה שהם מדויקים ואף מגובים בחוק סדר הדין הפלילי.
חברה הביאה לי כלי פריצה
אני עובד בחברה של הפצת עלונים ברחבי באר שבע מזה כחודש.
ולפעמים יש דלתות סגורות בבניינים שאני מצלצל בפעמון של הדיירים כדי שהם יפתחו לי את הדלת.
היום במהלך עבודתי המנהל האישי שלי בא במהלך היום הביא לי ברזל . ואמר לי" ככה תוכל לפתוח את הדלתות בלי לצלצל" כמובן שלא פתחתי שום דלת כי זה פריצה השגת גבול.
השאלה שלי אם יש עילה לתביעה ואם כן באיזה סכום.?
יש להפנות את השאלה לפורום נזיקין
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מתמחה יכול לבקר בקלא
כניסת מתמחה לכלא
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לימודים בעת עבודות שרות
ושולמו מראש למוסד ממלכתי, ובמשפט נידון ל6 חודשי עבודת שרות ?? הלימודים לצורך רכישת מקצוע והשתקמות !!
עבודות שירות המתנגשות עם הלימודים
אני מניח שלו היית נידון לחצי שנת מאסר בפועל לא היית שואל את שאלתך, אך למעשה התשובה כמעט זהה בשני המקרים.
יחד עם זאת, סעיף 51ו לחוק העונשין קובע, כי שבוע עבודה של עובד שירות יהיה בן חמישה ימי עבודה כשמספר השעות בכל יום עבודה יהיה שמונה וחצי שעות רצופות אולם ניתן במקרים חריגים לבקש מהממונה או בית המשפט כי בשל נסיבות מיוחדות תעבוד בהיקף של 6 שעות או לפחות ביום הלימודים שתעבוד רק שש שעות.
אם הלימודים הם אחר הצהריים אז זהו פתרון חלקי.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלת המופנית לעד
ברצוני לשאול, האם זה נשמע בוטה, לשאול עדה, בביהמש, האם לבשה חזייה באותו הבוקר נשוא האירוע...
השאלה כמובן רלוונטית להבנת המקרה.
תודה
שאלה המופנית לעד
נניח שאת היית מנהלת פורום והייתי שואל אותך השאלה הבאה- האם לשלוח פרחים לאמו של ילד ולרשום בפתק המצורף למשלוח " מזל טוב ליום הולדתו ה- 4 של בנך היקר" האם מדובר באיום?
סביר מאוד שהיית משיבה לי שאין אם כך שום בעיה ולמעשה אפילו מדובר בהתנהגות מאוד יפה.
אך אם הייתי מספר לך את מלוא הפרטים ומגלה לך שהפרחים נשלחו ע"י עבריין לפרקליטה המנהלת את התיק בעניינו, אשר הינה אם חד הורית שהכתובת שלה, לרבות העובדה שיש לה בן ואכן מלאו לו 4 לא אמורים להיות מובאים לידיעתו של הנאשם- הרי נראה לי שהיית אומרת שאכן יש כאן איום ואף איום קשה.
הוא הדין בשאלה שלך, בעקרון השאלה אכן נשמעת בוטה ובטח אם מדובר בשאלה הנשאלת את המתלוננת בדיון בדלתיים פתוחות הטוענת למשל שהנאשם שלח ידו אל מתחת לחולצתה ומישש את שדיה כשהנאשם סובר שאם האישה לא לובשת חזייה אות הוא בעיניו שהיא מעוניינת שהגברים אשר סביבה יגעו בה.
אך ייתכן ואכן השאלה היא רלוונטית להבנת המקרה ואין מנוס מלשאול את השאלה אם היא אכן רלוונטית להבנת המקרה ובמיוחד אם אפשר לדאוג לקיים את החקירה של העדה בדלתיים סגורות.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הותקפתי באלימות עם סכין ונפצעתי
הגשתי תלונה במשטרה וצירפתי תמונה של התוקף עם מספר הרכב שלו צירפתי גם אישורים רפואיים על הפציעה
מה הסיכויים שיתפסו אותו?
אני צריך עוד הוכחות כדי שהוא יענש?
ומה העונש שמגיע לו?
תודה
תלונה במשטרה
ראשית, צר לי לקרוא שנפלת קורבן למעשה אלימות ואני מקווה מאוד שהחלמת מהפציעה.
לצערי, אנו לא משמשים כדוברי המשטרה ואיננו מגידי עתידות- אך יש להניח שאם צירפת את תמונת התוקף ומספר רכבו, הרי שהתוקף יאותר.
הצעתי לך להיות בקשר עם היחידה החוקרת בכדי להתעדכן האם התוקף נתפס והאם ישנן פעולות שאתה יכול לעשות בכדי לתרום למיצוי החקירה.
לעניין העונש המגיע לעבריין, הרי כאן הדברים תלויים מאוד בסיבות ובנסיבות שגרמו לתקיפתך, כמו גם בנתונים של התוקף עצמו, לרבות עברו הפלילי וכידוע הענישה במדינת ישראל היא אינדיבידואלית וכל מקרה נדון לגופו בהתאם להנחיות שבחוק ובפסיקה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מסירת סיסמא בחקירה
אני תוהה
אם נניח מחשב הוחרם לצורך חקירה והחוקרים אינם מצליחים להשיג את החומר הנדרש מהם משום שהמחשב מוגן בהצפנה מתקדמת (ברמה צבאית), יהיה ברור להם כי המידע עשוי להיות קיים אך על מנת להגיע אליו הם חייבים את המפתח של ההצפנה.
האם יכולים להכריח אותי איכשהו לתת להם את המפתח?
או יכולים להטיל עלי סנקציות כלשהן?
האם יש חיוב במתן סיסמא במהלך ביצוע חיפוש?
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
האם יש אחריות פלילית בגין עבירה של מישהוא אחר
הדירה שלי מעט מוזנחת כי היא לא נקייה ויש מעט הזנחה שהיא איננה נחשבת לדעתי הזנחה הפוגעת בחוזק הבניין.
הגשתי תביעה בטאבו למתן צו עשה לאטום את הדירה מלמעלה וכן גם לתקן את הטיח אצלי. מהנדס מומחה מטעם הטאבו קבע כי הרטיבות באה מהדירה של השכן מלמעלה, וכי צריך לתקן את הטיח בלבד ללא צורך בתיקון הברזל וכן צריך לאטום את הדירה של השכן מלמעלה.. בית המשפט של הטאבו קבע כי הדייר השכן מלמעלה חייב לאטום את המרפסות שלו ובכך למנוע חדירת רטיבות לדירה שלי. בגלל ההזנחה קבע הטאבו בפסק דין כי אני צריך לתקן את הטיח בתקרה לפי חוות הדעת של המהנדס המומחה. עכשיו הגשתי על זה ערעור למחוזי כי טענתי כי את הנזק של תיקון הטיח בתקרה צריך לבצע השכן מלמעלה ועוד טענות של החזרת הוצאות משפט. בית משפט מחוזי קיבל ערעורי בעניין הוצאות משפט אך קבע כי אני אתקן את הטיח מכיוון שהדירה מוזנחת , וסך הכל עלות תיקון הטיח בלבד הוא נבלע בעלות השיפוץ הכללי ולכן בית משפט מחוזי לא חייב את השכן למעלה לתקן גם את הטיח אצלי בדירה. אני פוחד מכך כי התקרה עלולה להתמוטט. מהנדס הבניין המומחה מטעם הטאבו קבע בחוות דעתו כי לא צריך להוסיף ברזלים לתקרה אלא רק לנקות את החלודה מהברזל וכן לעטוף את הברזל בחומר מגן ולתקן את הטיח לאחר מכן. מהנדס אחר שהבאתי קבע כי צריך לשים תמיכות לתמוך את התקרה לפני התחלת העבדה של תיקון הטיח בתקרה. עכשיו אני רוצה לערער על פסק הדין של המחוזי על כך שחייב אותי לבצע את תיקון התיקרה בדירתי בטענה כי מחיר עלות התיקון נבלע בשיפוץ הכללי. עכשיו השאלה היא בנושא האחריות הפלילית של כל אחד מהגורמים המעורבים בפרשה באם התקרה תתמוטט. האם השכן מלמעלה נושא באחריות פלילית , כי השכן מלמעלה טרם תיקן את האטימה של דירתו ועדיין חודרים מים לדירה שלי? האם יש אחריות פלילית למהנדס המומחה מטעם הטאבו שלא קבע כי צריך לשים תמיכות לתמיכת התקרה? האם עלי גם רובצת אחריות פלילית בעיין הזה , על מעשה או מחדל שעשה מישהו אחר , כגון השכן מלמעלה או המהנדס המומחה?
פסק הדין עדיין לא חלוט , ומה קורה אם אגיש ערעור לבית המשפט העליון בעניין ובית המשפט העליון יחייב את השכן מלמעלה גם לתקן את הטיח אצלי בדירה ולהגן על הברזל?
האם עד אז שיפסוק בית משפט העליון, אין לי אחריות פלילית בעניין חוזק התקרה?
אשמח לקבל כל ייעוץ בעניין הנושא הפלילי במיוחד, ואם אפשר גם בנושא האזרחי - מה הסיכוי שלי לזכות בעליון? תודה רבה מראש ושבת שלום.
האם קיימת אחריות פלילית בגין עבירה של אחר בהקשר מקרקעין
ככל שתיגרם עבירה פלילית, חס וחלילה של מוות, אז בהחלט יכולה להיות עבירה של גרם מוות ברשלנות (ראה ערך אולמי ורסאי), וכן יש חובה על פי חוק העונשין ברגע שאדם ממונה על דבר מסוכן- ראה סעיף 326 לחוק העונשין המצורף.
בנוסף, באם יקרה האמור לעיל, התקרה תתמוטט ותקרה אותה סכנה צפויה, יתכן וגם יעמידו לדין על אי מניעת פשע.
מצ"ב סעיף 326 לחוק העונשין.
חובת הממונה על דבר שיש בו
סכנה [א/232] [תשכ"ה]
326. מי שבאחריותו או בשליטתו נמצא דבר - בין חי ובין
דומם, בין נייד ובין נייח - ממין או בתנאים שיש בהם כדי לסכן חיי אדם, בטיחותו או
בריאותו אם לא ינהגו זהירות וקפידה בשימוש או בטיפול בו - חובה עליו לנקוט מידה
סבירה של זהירות וקפידה למניעת הסכנה, ויראוהו כמי שגרם לתוצאות שבאו על חיי אדם
או על בריאותו מחמת שלא קיים את חובתו האמורה". מכל האמור במקרה שתיארת, לא נראה שאנו מתקרבים לסכנה שמאפשרת העמדה לדין פלילי בגין סעיפים אלו. מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
סיוע לחקירת משטרה
עבדתי בחברה X במשך כך וכך שנים וסיימתי את עבודתי בה.
עם זאת, עדיין יש לי גישה לחומרים כלשהם מאותו מקום עבודה.
כעת, המשטרה מבקשת ממני לסייע לה בחקירה כלשהי ולהוציא להם מידע שהם זקוקים לו.
יצויין שהמשטרה מודעת לזה שיש לי גישה לחומרים.
שאלותי היא:
1. האם אני מחוייב עפ"י חוק לסייע למשטרה? מה משמעות הסירוב?
2. האם אני עלול להיות חשוף לתביעה מהמעסיק הקודם על כך שניגשתי לאותם חומרים על אף שאני כבר לא עובד באותה חברה?
3. בהנחה שהמשטרה תוציא לי צו - האם עדיין סעיף1 ו-2 עומדים בעיניהם?
תודה
סיוע לחקירה משטרתית
קשה לי לענות לך מבלי להיחשף למכלול הנתונים בפרשה- אני כן יכול להגיד לך שאם אתה לא עובד בחברה ואתה יכול באמצעות המחשב שלך למשל, לחדור לחומרים מסווגים של החברה- הרי אתה ממש לא מחוייב לעשות זאת- ולטעמי המשטרה אף לא תוכל לקבל צו שיצווה עליך לעשות כן וזאת להבדיל מצו לתפיסת החומרים בחברה עצמה ובמחשביה.
יש להניח כי אם אתה לא מחויב לשתף פעולה עם המשטרה, הרי שיתוף הפעולה יכול אף לחשוף אותך בפני תביעה של החברה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הבטחה שלטונית
אם הוא מגיש כתב אישום בלי לזמן אותי כמו שהוא התחייב (זה מוקלט בטלפון).
אם אני יוכל לבטל את המשפט בטענה שלא ניתנה לי אפשרות להגיש ראיות וכן הודעה מטעמי?
ואם הוא ניסה לתפוס אותי נניח בטלפון ולא הצליח (או כך הוא טוען) אם זה תופס או שהוא חייב להגיש מכתב רשמי בדואר?
בכל מקרה שלחתי לו מכתב על עניין זה ובקשתי שישלח מכתב רשמי.
תודה
כץ
הבטחה שלטונית
אם זה המצב, הרי שמדובר במקרה לא פשוט אשר סביר שאם יועלה בפני בית משפט - הרי שבית המשפט יאפשר לך דחיית הדיון בכדי לשוב ולשוחח עם התביעה תוך ניסיון לשכנעם לבטל את כתב האישום אך בית משפט לא ייטה לבטל את כתב האישום.
במיוחד שאף עליך רובץ הנטל, אם אתה רואה שלא חזרו אליך ( או כפי שהתובע טוען, ניסה ליצור עימך קשר טלפוני ולא חזרת אליו ) -הרי גם לך יש אחריות ליצור קשר עם התובע ולהעביר אליו את החומרים הרלוונטים.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חקירה נגדית
האם ניתן לאמת את העד בנגדית, עם דברים שעד אחר מסר במשטרה לגביו?
למשל: דנה נחקרת בנגדית. גדי, מסר במשטרה שדנה סיפרה לו שנפלה במדרגות ונחבלה ברגלה. האם כשחוקרים את דנה, ניתן לאמת אותה עם כך, שגדי סיפר במשטרה כי היא סיפרה לו שנפלה וכתוצאה מכך נחבלה....
תודה לעונים.
חקירה נגדית
חלק מרכזי מהליך החקירה הנגדית בבית המשפט הוא לפגום במהימנות העד, דבר הנעשה בין השאר ע"י השוואת דבריו של העד עם דברים שעדים אחרים אמרו בהקשר לעדותו.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה בגין הונאה, האם מקלים לאור התנהגות טובה
ענישה בעבירות הונאה
תסקיר חיובי בעניינך יכול בהחלט להוביל להקל משמעותית בעונשך .
אשמח להיות לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עבודה ללימודים בתשלום
ברצוני האם זה חוקי שחברות אשר מפרסמות עצמן באינטרנט ככתיבת אקדמית מכינות עבודות סמינריוניות עבור סטודנטים בתשלום.
האם העבודה שלהם חוקית?
הכותב עבודה סמינריונית עבור אחר
העונש על קבלת דבר במרמה, בנסיבות רגילות, הוא עד שלוש שנות מאסר, ובנסיבות מחמירות עד חמש שנות מאסר (סעיף 415 לחוק העונשין).
העונש המרבי על סיוע לעבירה זו הוא מחצית העונש שנקבע (בחוק) לעבירה עצמה (סעיף 32 לחוק העונשין).
ודוק את הדברים שנכתבו והשכל מהם.
האם כתיבת עבודה עבור אחר הינה עבירה פלילית?
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
מחלת נפשטיפול אצל פסיכולוג והזמנה לחקירה במשטרה
אם אני מטופל אצל פסיכולוג קליני, עכב דיכאון, מצב רגשי ירוד,הפרעות קשות של קשב וריכוז,ומטופל בכדורים, ואף יש לי חופשת מחלה.
נקראת להמשך חקירה בטרם התיק עובר לתביעות, מדובר בעבירת תקיפה סתם ועבר מאז מעל שנה, אם ניתן לדחות את המשך החקירה עכב המצב הרפואי (נפשי) שלי, ואם כן באיזה טענה.
חשוב לי להתייחס לא לטובה מהחוקר אלא לחוק ונוהלים בעניין זה.
תודה רפי
האם מחלת נפש עוצרת חקירה משטרתית?
רפי שלום, על פי חוק חוק הליכי חקירה והעדה (התאמה לאנשים עם מוגבלות שכלית או נפשית), התשס"ו-2005, סעיפים 16 ו-17, יש ליווי לחקירה במצבים כאלו וגם תיעוד שונה למצבים כאלו. אין האמור עוצר חקירה, ולכן לא ניתן יהיה אלא אם החוקר יסבור אחרת (ושלא מכוח החוק), לעצור אותה.
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
אכיפה סלקטיבית של החוק
אני מבין שאכיפה סלקטיבית של החוק היא לא חוקית.
האם יש סעיף בחוק שקובע שאם ניתן לאדם קנס באופן סלקטיבי אז הקנס פסול?
היפוטתית, נניח וחונים לכל אורך הרחוב מכוניות בכחול-לבן בלי תו חנייה, והעירייה שולחת פקח לתת קנס למכונית ספציפית בלבד. האם ניתן לטעון שהקנס לא חוקי ולבטל אותו? אני יכול להביא הוכחות בצורה של סרטוני וידאו.
יתרה מכך, במצב היפוטתי אחר חונים לכל אורך הרחוב מכוניות בכחול-לבן בלי תו חנייה, והעירייה שולחת פקח לתת קנס למכונית שחונה במקום לא מסומן (לא כחול-לבן).
יש לי במרץ משפט בו אני אמור לטעון "לא אשם". אח"כ צריך להיקבע מועד לדיון הוכחות. האם אני יכול לבקש מהשופט לבטל את הקנסות לאלתר מסיבה של אכיפה סלקטיבית של החוק בלי קשר לאשמה או חפות מאשמה? במידה וכן, אני צריך לבקש זאת בדיון הראשוני או בדיון ההוכחות?
שאלה נוספת: האם במסגרת אותו דיון על קנסות אני יכול להגיש נגד העירייה תביעת נזיקין נגדית בשל אכיפה סלקטיבית של החוק, הטרדה חוזרת ונשנית שלי ושל הלקוחות שלי, חדירה לפרטיות, הוצאת דיבה וכיו"ב?
מה סעיף החוק של אכיפה סלקטיבית, והאם ניתן להגיש בדיון פלילי תביעת נזיקין נגדית
ליאור שלום, אכיפה סלקטיבית, או אכיפה בררנית, נקבעה בעבר מכוח הפסיקה, בין היתר בפסקי הדין זקין ובורוביץ ואחרים. לאחר עיגון סעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), הרי שאכיפה בררנית/סלקטיבית מעוגנת כחלק מהטענות הנטענות במסגרת טענה של "הגנה מן הצדק".
באשר לתביעה נזיקית- הרי תיארת פה הליך פלילי, שאין אפשרות כלשהיא שבמסגרת אותו דיון על קנסות, תוכל להגיש תביעה נזיקית. אותה יש להגיש בנפרד.
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
בקשה לפסילת שופטת מדיון
יש לי בשנים האחרונות תביעות שהעירייה תובעת אותי בבית המשפט בשל העבודה שלי. יש בבית המשפט שופטת מסויימת שיש לה דעה קדומה נגדי ושופטת אותי עוד לפני שהמשפט מתחיל. באחת הפעמים שנשפטתי מולה היא אמרה בבית המשפט שאם אני אופיע מולה שוב אז היא תוציא נגדי צו הרחקה מהעיר (כמובן שלא לפרוטוקול). לפני 3 חודשים, היה דיון בבית המשפט והיא הוציאה נגדי צו הרחקה ממקום העבודה שלי בלי סיבה. הגשתי נגדה תלונה בנציבות תלונות על שופטים. עדיין לא קיבלתי תשובה בנוגע לתלונה הזאת.
שופטים אחרים בתיקים שלי הסכימו לאיחוד תיקים ולדחיית משפט, והתנהגו ללא משוא פנים. אותה שופטת לא הסכימה לאיחוד תיקים ואמרה לי שאני אבלה בבית המשפט שלה הרבה זמן ואגיע שוב ושוב (כמובן שלא לפרוטוקול), וגם לא הסכימה לדחיית משפט למרות שהתובעת לא התנגדה לדחיית משפט.
במרץ יש לי עוד תביעה בבית המשפט מטעם העירייה. במידה ואותה שופטת תהיה בבית המשפט, אז אני יכול לבקש ממנה לפסול את עצמה מהדיון? האם היא חייבת לפסול את עצמה? במידה והיא לא מסכימה לפסול את עצמה, אז מה אני יכול לעשות?
פסלות שופט
אתה אמור להעלות את טענת הפסלות בהזדמנות הראשונה והשופטת חייבת להכריע בטענה לאלתר.
אם החליטה שלא לפסול את עצמה ( והשופטת צריכה לתת החלטה מנומקת ) יש לך זכות להגיש על כך ערעור לנשיא בית המשפט העליון.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כתב אישום בגין מכירת אלכוהול לקטינים ס' 193 (א) (א1)
לפני כחצי שנה עבדתי בפיצוציה ובמסגרת העבודה הגיעו 2 בנות שנראות גדולות (בערך גיל 30), אחת מהן קנתה בירה. לאחר מכן הם חזרו ומסתבר שמדובר בשוטרות. היום הגיע לביתי כתב אישום בגין מכירת אלכוהול לקטינים, האם זה תקין שמתחזה מטעם המשטרה היא ה"קטינה"??? (אולי היא עושה שירות צבאי ובגלל זה מתחת לגיל 18) והאם העובדה שלצד הקטינה עמדה אישה מבוגרת (שנכנסנו ביחד לחנות) ולכן זה לא ניראה לי חשוד משפיעה?
מכירת אלכוהול לקטינים
" (א) המעודד או משדל קטין לשתות משקה משכר, דינו - מאסר שלושה חדשים.
(א1) המוכר משקה משכר לקטין, דינו – מאסר שישה חודשים.
א2) המספק משקה משכר לקטין או הרוכש משקה משכר בעבור קטין, במקום ציבורי, שלא הנוכחות האחראי על הקטין ובהסכמתו או שלא בחוג משפחתו, דינו – מאסר שישה חודשים; בסעיף קטן זה, "אחראי על קטין" – הורה, הורה חורג, אפוטרופוס, או מי שהקטין נתון במשמורתו או בהשגחתו, לפי דין או לפי הסכמה של הורהו, הורהו החורג או אפוטרופסו
(ב) בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים לשם שתיה במקום, לא ימכור ולא יגיש משקה משכר לקטין ולא יעודד אדם כאמור לשתות משקה משכר; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר ששה חדשים.
(ג) בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים, רשאי לדרוש מאדם המבקש שיספקו לו משקה משכר, שיציג לו תעודה בה ניתן לוודא את גילו
(ג1) בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים, אשר מכר, הגיש או סיפק משקה משכר לקטין בניגוד להוראות סעיפים קטנים (א1) עד (ב), חזקה כי היה מודע לכך שמכר, הגיש או סיפק משקה משכר לקטין, אלא אם כן הוכיח, ברמת ההוכחה הנדרשת במשפט אזרחי, שהקטין הציג לו תעודה כאמור בסעיף קטן (ג), ולפיה הוא אינו קטין
(ד) בעל עסק שבו נמכרים משקאות משכרים, יציג במקום בולט בעסקו, בצורה שיקבע שר המשטרה בתקנות, הודעה המפרטת את הוראות סעיף זה ואת הוראות סעיף 193(ג).
(ה) מי שלא קיים הוראות סעיף קטן (ד) רואים אותו כמי שלא קיים תנאי מתנאי רשיון שניתן לפי חוק רישוי עסקים, תשכ"ח–1968, והוראות החוק האמור יחולו עליו."
לפי החוק, לכאורה, האחריות על מכירת אלכוהול לקטינים היא כמעט מוחלטת והדרך היחידה "לצאת מכתב האישום" היא רק אם תוכיח כי שהקטין הראה לך תעודה לפיה אינו קטין ( נניח הציג תעודת זהות מזויפת ) .
יחד עם זאת, ברור שאם מגיע אליך אדם בן 40 אתה לא תבקש ממנו להציג בפניך ת"ז מחשש שהוא קטין והשאלה היכן עובר קו הגבול והאם מקרה בו סוכנת משטרתית הנראית כבת שלושים ומלווה בבגירה בגיל 30 לא יצרו סוג של הטעיה לא הוגנת המקימה לך הגנה המכונה " הגנה מן הצדק".
שאלה נוספת האם אין בשום מקרה מקום לטעון טענת הגנה מהסוג של "טעות במצב דברים" במיוחד שעה שהטעות הינה בלתי נמנעת נוכח המראה המבוגר של הקונה.- מדובר על הגנה משפטית הקבועה בסעיף 34 יח לחוק העונשין.
עצתי לך להיות מיוצג במשפט.
אשמח להיות לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מידע
האם תפסו אותו וכו'?
או להתקשר לפרקליטות?
שאלות הבהרה
האם את למשל הגשת תלונה במשטרה? אם כן, באיזה נושא?
מתי הגשת תלונה? וכו'
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לעניין עבירות מין עם קטין
הנשיקה בהסכמה, כשלעצמה, לא תהווה עבירה
האם נשיקה עם קטינה (בפער גילאים של 4 שנים כמעט) הינה עבירת מין?
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
צו הבאה,מעצר
מה זה אומר שמוציאים נגד מישהו צו הבאה ? חבר לשעבר שלי שנמצא בתוכנית גמילה מסמים לא הופיע בדיון בבית משפט וניתק קשר עם שירותי המבחן.
מה יעשו לו ואיך זה בדיוק הולך?
מהו צו הבאה, ומה המשמעות?
מקווה שהייתי לעזר.
אייל
דירה
לבעלי יש דירה שרשומה על שמו מלפני הנישואין, יש לנו הסכם ממון שבו רשום שהדירה , אנחנו גרים בדירה עם 4ילדינו .
יש לכל אחד מאיתנו חשבון בנק משלו
יש לנו 700 אלף שח שחסכנו ונמצאים בחשבון השקעות שרשום על שמו,
אם הוא מווציא את הכסף שלנו, ואביו עוזר לנו ומוסיף עוד 2 מיליון לקנות דירה נוספת להשקעה שרשומה על שם בעלי, מה החלק שלי בדירה?
תודה
פניה בנוגע לחלק בדירה
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
על אילו עבירות ניתן להגיש קובלנות פליליות אם אני לא הנפגע?
על לשון הרע אי אפשר הבנתי.
בברכה.
קובלנה פלילית פרטית
לשאלתך, נפגע עבירה רשאי להגיש קובלנה פלילית פרטית על שורה של עבירות המפורטות בתוספת השנייה לחוק סדר הדין הפלילי- ביניהן עבירות של איומים, תקיפות שונות, הסגת גבול, היזק בזדון, עבירות לפי חוק הגנת הפרטיות, שמירת ניקיון, זכות יוצרים ועוד ועוד.
לעניין עבירה לפי חוק איסור לשון הרע- אמנם העבירה לא מופיעה בתוספת השנייה לחוק סדר הדין הפלילי, אך סעיף 8 לחוק איסור לשון הרע קובע במפורש, כי ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית אף בגין לשון הרע- ולדעתי מדובר באחת העבירות הנפוצות יותר בגינן מגישים קובלנות פליליות.
אינני יודע למה הייתה כוונתך בתוספת לשאלתך " אם אני לא הנפגע"- האם אתה מתכוון שאתה הפוגע? אם אתה הפוגע, הרי הרשימה של העבירות שציינתי הם העבירות בגינן ניתן להגיש כנגדך קובלנה פלילית פרטית.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!


