פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
זיוף חתימה על היתר בנייה עבירה מתמשכת
אני ירשתי משק חקלאי ובמשק יש לולן שהקים לולים.הלולן
נימצא בשטח כ 10 שנים.לפני כשנה הסתבר לי שהלולן זייף את חתימתה של אימי הנמנוחה על
תוכניות הבנייה וקיבל על בסיס חתימה מזוייפת זו היתרי בנייה.לפני מספר חודשים הגשתי
תלונה במישטרה והמישטרה סגרה את התיק מאחר ולטענתם אינם יכולים לחקור את אימי
ז"ל.הגשתי דוח של מר יצחק חגג שבו כתוב בוודאות כמעט מוחלטת שהלולן זייף את
המסמך.המישטרה לא קיבלה את התלונה וסגרה את התיק.
השאלה היא האם אפשר להגיש היום
תלונה על קבלת דבר במירמה ושימוש במסמך מזוייף לקבל דבר במירמה?לא ניראה לי סביר
בכלל שככה סתם התיק ניסגר והזייפן הזה יוצא לחופשי.מדובר בזכות במקרקעין.(סעיפים
414-420 לחוק העונשין)
איך אפשר להגיש למישטרה את התלונה בצורה כזו שלשם שינוי
תחקור אותה?
תלונה בנושא זיוף וקבלת דבר במרמה
אם העבירות לא התיישנו, הרי חשוב להבין שכשאתה מגיש את התלונה לא מצופה ממך לנקוב בסעיפי חוק אלא לתאר את העובדות אשר מבססות לטעמך עבירה פלילית ומכאן שלא תוכל בגין אותו אירוע פלילי להגיש כעת תלונה חדשה בגין קבלת דבר במרמה ושימוש במסמך מזויף, שכן למעשה עבירות אלו היו כלולות בתלונתך המקורית ממילא.
יחד עם זאת, זכותך להגיש ערר על סגירת התיק ואף לבקש לצלם את חומר הראיות שנאסף כבסיס להגשת עררך.
המלצתי החמה להגיש את הערר שאמור להיות מבוסס על אדנים משפטיים באמצעות עו"ד פלילי.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אחזקת נשק
אני פונה עליכם בנוגע לידידה שלי שלטענת בעלה שהורחק מהבית בעקבות איומים טען שאישתו איימה עליו ודחפה אותו.
אישתו שעובדת בתור מאבטחת במיכללה ומחזיקה נשק בעבודה כתוצאה מהתלונה של בעלה נילקח מימנה רישיון אחזקת הנשק ולכן לא יכולה לעבוד בתור מאבטחת.בתחילת השבוע קיבלה ידידתי הודעה בדבר החלטה שלא להעמיד לדין ושהתיק ניסגר בעילה שלא נמצאו ראיות מספיקות להעמדתה לדין.
ידידתי מעונינת לחזור ולעבוד באבטחה ולהמשיך ולכלכל אותה ואת בנה בכבוד.מיותר לציין שעקב תלונת הבעל ידידתי נאלצה לחפש מקומות עבודה אחרים וכרגע עובדת בשתי עבודות במקביל על מנת להתקיים בכבוד.מה היא צריכה לעשות על מנת לחזור ולעבוד באבטחה?
תודה מראש
אלון
החזרת רישיון אחזקת נשק
א. בקשה לשינוי עילת סגירה;
ב. לראות כיצד נלקח הנשק (תפיסה במסגרת החקירה), או האם הותלה הרשיון, ואילו הליכים נעשו בעניין זה, ואז לפעול.
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
שאלה
פגישה עם שירות המבחן
אם כך המצב, הרי שעל שירות המבחן לערוך את התסקיר/ לתאם עבורך את עבודות השל"צ עד למועד הדיון הנדחה.
יחד עם זאת, אין כל פסול בלהרים טלפון לשירות המבחן הרלוונטי ולברר האם הפרוטוקול של בית המשפט הגיע לידם והאם מינו לך קצינת מבחן ואם התשובה לכך חיובית ליצור עימה קשר ישירות ולתאם מועד לפגישה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מה זה הקראה ודיון לפי סעיף 144 ?
זומנתי להקראה ודיון לפי סעיף 144
הקראה הבנתי...
מה זה אומר במציאות של בתי המשפט דיון לפי סעיף 144 ?
והאם תמיד נוהגים כך במשפט הפלילי ?
תודה
הקראה ודיון לפי סעיף 144
ראשית הקראה- תחילת המשפט, מקריאים את כתב האישום, שואלים את הנאשם האם הבין את תוכנו.
דיון לפי סעיף 144- זה דיון לגבי הסכמות לגבי ראיות ומסמכים.
עושים זאת כדי לקדם את התיק.
זה קורה מדי יום ביומו.
מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל
עישון סמים באמסטרדם
עבירת חוץ
לשפוט על עבירות מסוימות שנעשו במדינות
אחרות, בסייגים ובתנאים
המפורטים בחוק (סעיפים
7 - 17 לחוק העונשין).
בית משפט בישראל מוסמך,
בין היתר, לשפוט
על עישון סמים במדינה אחרת, אבל
אחד התנאים לכך הוא, שהמעשה
הוא גם עבירה לפי חוקי אותה מדינה (סעיף
15 לחוק).
עירור לחוסר אשמה תיק ניסגר
1.האם כדאי כעת לפעול שחלפו 16 ימים מיום שזה ניסגר?בדקתי בר.פ שהוצאתי והודגש בשחור ניסגר עניין לציבור ותתאריך.
2.האם יש סיכוי לבקשה כזאת להצליח?
3.במידה וזה מצליח ומשונה לחוסר אשמה הבנתי שיהיה אפשר לגנוז תטביעות אצבע וצילום פנים שעשו לי כי אז אין אשמה זה נכון?
בקיצור מה לעשות כעת האם אני חייב לצלם תתיק חקירה כל מה שהיה ואז להגיש ערר? או אפשרי לבד ללא שום עזרה לפקד שגנז תתיק מחוסר עניין לציבור תעזור לי בקשה מה לעשות אני סתם תפרו לי רישום של תיק סגור וסתם לקחו לי טביעות וצילום פנים תודה. אני חייב לטפל בזה .. איך תמליץ
תודה עוז.
בקשה לשינוי עילת סגירה
שנית, חייבים לצלם את חומר החקירה לפני שמגישים בקשה לשינוי עילת סגירה והיות ומדובר בבקשה המבוססת על טיעונים משפטיים ועל פי החוק הפורמאלי למעשה אין זכות ערר על דחיית בקשתך- אני ממליץ בחום לפנות לעו"ד פלילי בכדי שיכין בשמך הבקשה.
אשמח להיות לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם המשטרה מחוייבת לחקור?
תלונה על אלימות במשפחה
על אלימות במשפחה, בלי
קשר לזהות המתלונן, משום
שזו עבירה מסוג פשע (ראי
סעיף 58 ו- 59 לחוק
סדר הדין הפלילי [נוסח
משולב] וסעיף 24,
379, 380 ו- 382 לחוק
העונשין).
לחלק השני של שאלתך, אם
המשטרה אמנם חוקרת תלונות כאלה, אני
מעריך שכן, כשהיא מתרשמת
שיש בהן ממש, אך אין לי
ידע וניסיון אישי בתחום.
ראי גם השאלה: "מה
יש לעשות במקרה של אלימות בין בני זוג?"
באתר המשטרה המקושר מטה.
שאלה לגבי אחזקת רכוש גנוב
יש לי בכספת תכשיטים ובמסגרת חיפוש התבקשתי לתת הסבר מה מקורם. אמרתי שקיבלתי זאת במתנה מאחות שהלכה לעולמה בנסיבות טרגיות.
מה השלב הבא לו אני אמורה לצפות - האם נטל ההוכחה שמדובר ברכוש גנוב יעבור למשטרה/תביעה או שעלי להוכיח שקבלתי זאת במתנה כי אין לי שום הוכחה לגבי דבר שהתבצע לפני 10-15 שנים.
תודה
החזקת נכס חשוד כגנוב
הסוגיה היא די מורכבת ואני מייעץ לך לפנות לעו"ד פלילי בנושא.
אשמח להיות לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חשיפת תיק רפואי מחו"ל ע"י עו"ד
האם טופס ויתור סודיות מטעם הלקוח בלבד תופס בחו"ל?
האם יש צורך לערב את השגרירות או לצור קשר מראש עם בית החולים בחו"ל?
מה תהליך העבודה של עו"ד להשגת התיק?
קבלת תיק רפואי מחו"ל
יהיה על הסניגור ליצור קשר עם בית החולים הרלוונטי בחו"ל ולברר מהם דרישותיו להמצאת התיק הרפואי של הלקוח.
יש להניח שלכל הפחות הם ידרשו יפוי כח של עורך הדין וכתב ויתור סודיות רפואית מאושר ע"י נוטריון ואפוסטיל
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עדות אופי
אחותי עומדת לפני משפט פלילי בארה״ב זאת בעקבות חוסר ידע של השפה האנגלית ובעקבות כך נפלה קורבן בעסקאות נדל״ן.
התבקשתי לרשום עליה עדות אופי , ברצוני לדעת איך נכתבת עדות אופי ? האם יש קישור דוגמא לכך?
תודה
עדות אופי למשפט פלילי בחו"ל
נראה לי שהדרך הטובה ביותר לברר כיצד את יכולה למסור עדות אופי בכתב היא ליצור קשר עם פורום דומה בstate הרלוונטי בארה"ב.
יש להניח שהם יצטרכו תצהיר שלך באנגלית מאושר ע"י נוטריון ואפוסטיל אך ייתכן ויהיו דרישות נוספות.
מקווה שבכל זאת הייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם לא מדובר בחברה שנוגדת את תקנות הציבור?
האם לא מדובר בעבירה פלילית?
איך החברה הזאת קיימת?
היא לא רק מסייעת בהתמודדות עם חובות אלא גם מסייעת לחמוק מהתחייבויות
השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
גז מדמיע
במקרה יצא לי להגיע לחדר מיון וראיתי אדם מבוגר שרוסס בגז פלפל התוצאה הייתה מאוד קשה ומזעזעת לדעתי.
לי יש גז פלפל אני לא נושאת אותו איתי אולי לעיתים נדירות עקב טראומה. אין ספק שזה מקל על חרדה.
רציתי לשאול, האם שימוש בגז פלפל לא נחשב לתקיפה?
האם מותר להשתמש רק בהגנה פיסית על הגוף ורק בסכנת חיים?-לדוגמא :אם מישהו עובר ברחוב ויורק עליי מן הסתם אסור לי להשתמש? וכנ"ל אם מישהו מטריד אותי מינית מילולית או משפיל ומבזה אותי למשל רופא נשים גם אז אסור השימוש אחרת זה נחשב תקיפה נכון?
תודה על ההבהרה.
שימוש בגז מדמיע
הטרדה מינית מילולית, השפלה מילולית וכו' אינם נחשבים כתקיפה המזכה את המותקף להשתמש בכוח כהגנה עצמית בכדי להפסיק ההטרדה.
סעיף 34י לחוק העונשין מגדיר הגנה עצמית באופן מצומצם למדי וקובע: " לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים".
בנוסף, סעיף 34טז לחוק העונשין קובע, כי לא תהיה זו הגנה עצמית כאשר המעשה לא היה סביר בנסיבות העניין לשם מניעת הפגיעה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפשטת מעוכב לחקירה מבגדיו
חברי עוכב לחקירה בתחנת משטרה (לאחמ"כ שוחרר), וטרם החקירה אחד השוטרים ערך על בגדיו העליונים חיפוש ידני ובנוסף הורה לו גם להוריד את התחתונים בפניו לכמה שניות.
שאלתי האם צריך לבקש קודם את הסכמת המעוכב? והאם הוראה להוריד תחתונים היא בהגדרה של חיפוש חיצוני או בהגדרה של חיפוש פנימי?
לתשובתכם אודה.
האם מותר להפשיט מעוכב מבגדיו?
סעיף 3 (א) לחוק החיפוש כאמור קובע כי " היה לשוטר יסוד סביר לחשוד שבגופו של חשוד נמצאת ראיה להוכחת ביצועה של עבירה או להוכחת הקשר בין החשוד לבין ביצוע העבירה, רשאי הוא לערוך בו חיפוש חיצוני... והכל אם החשוד נתן את הסכמתו לכך"- יחד עם זאת, ניתן לערוך חיפוש חיצוני אף ללא הסכמה ותוך שימוש בכוח סביר וזאת כאשר החשוד לא נתן את הסכמתו ולאחר שקצין משטרה בדרגת רב פקד ומעלה אישר בכתב לערוך החיפוש ולאחר ששמע את טיעוני החשוד לסירובו.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פסקי דין משפט זוטא
ברצוני לחפש את כל פסקי הדין שהתנלו במסגרת "משפט זוטא" בשנים 2013-2014. מהו סוג ההליך של משפט זוטא?
כיצד עלי לאתר את פסקי הדין?
בתודה מראש,
דוד
משפט זוטא
מדובר בטענה שעולה במהלך המשפט הפלילי ואינה זוכה ברישום נפרד- כך שאם מדובר בתיק פלילי רגיל למשל היא תסומן בת"פ ואם בתיק פלילי חמור היא תסומן כתפ"ח.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מדובר בעבירה פלילית או אתית?
האם מותר לאדם לקרוא סיכומים בתואר בו אינו לומד?
לגבי הפייסבוק העבירה היחידה לטעמי שניתן אולי בדוחק לייחס לך היא קבלת דבר בתחבולה לפי סעיף 416 לחוק העונשין הקובע: " המקבל דבר בתחבולה או בניצול מכוון של טעות הזולת שאין בהם מרמה- דינו מאסר שנתיים"- אך לטעמי, אף אם ניתן היה לראות בהצטרפותך לקבוצת הסטודנטים בפייסבוק כתחבולה, הרי בנסיבות שאתה מתאר, אין לי ספק שלא יפתחו בחקירה פלילית בגין כך שביקשת להרחיב השכלתך ולקרוא סיכומים של קורסים בתואר.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה שלצ
ביצוע של"צ בימי שבת
1. עבודות שירות: הם למעשה עונש מאסר בפועל עד לשישה חודשים אשר דרך ריצויו היא בעבודות שירות.
עובד השירות כפוף למפקח מטעם שירות בתי הסוהר.
בעבודות שירות נקבע במפורש בסעיף 51ו לחוק העונשין, כי עובד שירות לא יעבוד ביום מנוחה ובימי שבתון ( כלומר, אין אפשרות חוקית להעסיק את עובד השירות בימי שבת ).
2. של"צ- שירות לתועלת הציבור- מדובר בצו שמחייב את האדם לבצע בשעות הפנאי שלו וללא שכר שירות לתועלת הציבור. כאן באופן תיאורטי, אם אדם משובץ במקום התנדבותי אשר גם פעיל בימי שבת, הרי שהוא יוכל לבצע את שעות השל"צ גם בשבת.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
העם מותר להחזיק אלה אבל מגומי
האם מותר להסתובב ברחוב עם אלה?
יחד עם זאת, הבעיה המרכזית שאם תיתפס עושה שימוש באלה אף אם יראה לך כי מדובר בהגנה עצמית, הרי שרוב הסיכויים שלא יראו בתקיפה שלך באלה כהגנה עצמית, שכן הכלל הקבוע בסעיף 34י לחוק העונשין המגדיר מהי הגנה עצמית הוא : " אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים".
אם חס וחלילה תעשה שימוש באלה, יבואו ויטענו כנגדך, כי הסיבה שאתה מסתובב עם האלה היא בשל שצפית מראש את האפשרות כי תעשה שימוש באלה והבאת את עצמך בהתנהגות פסולה לכך שתעשה שימוש בה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סמכות השיפוט הבינלאומית בפלילים
עבירה שנעברה בחו"ל ע"י אזרח ישראלי
(ב) הסייגים האמורים בסעיף 14(ב) ו-(ג), יחולו לגבי תחולת דיני העונשין של ישראל גם לפי סעיף זה; ואולם, הסייג האמור בסעיף 14(ב)(1) לא יחול אם העבירה היא אחת מאלה, והיא נעברה על ידי מי שהיה בזמן עשיית העבירה אזרח ישראלי:(1) ריבוי נישואין לפי סעיף 176;(2) עבירה לפי סימן י' לפרק ח' שנעברה בקטין או בקשר לקטין;(תיקון מס' 106) תש"ע-2010(2א) מתן שוחד לעובד ציבור זר לפי סעיף 291א;(3) הוצאה אל מעבר לגבולות המדינה לפי סעיף 370;(4) גרימה לעזיבת המדינה לשם זנות או עבדות לפי סעיף 376ב;(5) סחר בבני אדם לפי סעיף 377א." מכאן שהסעיף בהחלט מתייחס לאפשרות כי תושב זר ביצע עבירת שוד למשל בחו"ל ולאחר מכן התאזרח בישראל והוא מאפשר אף במקרה זה בכפוף לשורת תנאים לשפוט אותו בישראל בגין העבירה שביצע בחו"ל.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כסף שלא מוחזר
תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה !
יש לפנות בתביעה לבית המשפט לתביעות קטנות
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התיישנות עבירת קנס
לפני כחודשיים קיבלתי הודעה כי אני צריך לשלם לעיריית תל אביב 1200 שקל בגין קנס על כלב משוטט, אירוע שקרה בשנת 2012.
לאחר דין ודברים עם משרד עורכי הדין, הפחיתו לי את הקנס לגובה הקנס המקורי בסך 470 ש"ח עקב כך שהראיתי להם שהקנס נשלח לכתובתי הקודמת, עשרה ימים לאחר ששיניתי את כתובתי במשרד הפנים.
הם טענו שהם לא חייבים להוריד את גובה הקנס כיון שלפי סעיף 4 לחוק מרשם כתובת, אם לא עברו 50 ימים מיום שינוי הכתובת, הרי שיש לראות את הקנס כאילו הוא נשלח ליעדו גם אם לא נשלח לכתובת הרשומה.
האם זה נכון והאם אני לא זכאי שיבטלו לי את הקנס לחלוטין עקב התיישנות עבירה?
קנס בשל כלב משוטט
מרשם כתובת", אלא חוק
עדכון כתובת, שסעיף 4
שבו אכן קובע: "שלחה
רשות מסמך בדואר לאחר שחלפו 50 ימים
מיום עדכון הכתובת, לכתובת
למשלוח דואר קודמת של אדם, יראו
את המסמך כאילו לא הגיע ליעדו, אלא
אם כן הוכח אחרת..."
מכאן שאם טרם חלפו חמישים
יום מיום עדכון הכתובות, יראו
את המסמך כאילו הגיע ליעדו.
2. מדובר בעבירה לפי סעיף
11 ו- 18(ב)(2)
לחוק להסדרת הפיקוח על
כלבים, שהיא עבירה מסוג
עוון לפי סעיף 24(2) לחוק
העונשין. עבירה זו
(בניגוד לכותרת שלך)
אינה עבירת קנס כהגדרתה
בחוק סדר הדין הפלילי, אלא
עבירה מינהלית לפי חוק העבירות המינהליות,
ובהתאם לסעיף 22א(ג)(2)
לחוק האחרון, "... לא
יחלו בגביית קנס מינהלי שהוטל בשל עבירה
מסוג עוון, ואם נפסק
ביצועו לא ימשיכו בו, אם
מיום שהוטל הקנס או מיום הפסקת הביצוע,
לפי המאוחר, עברו
חמש שנים" (משמע:
אם טרם עברו חמש שנים כאמור,
אפשר לגבות את הקנס;
וראה גם תקנות העבירות
המינהליות (קנס מינהלי
- כלבת ופיקוח על כלבים)).
חשד לעבירת איומים
אני עובד בקניון במרכז הארץ.
יש שם מאין מתחם אשפה שעובד הנקיון מנקה.
העובד מתנהג בצורה אלימה כלפיי אנשים שזורקים שם זבל.
קורה לי שאני זורק למשל שקית אשפה ונופל לי איזה נייר קטן לריצפה והוא מקלל אותי ואף מניף את המאטא שלו כלפיי(נראה שמאיים שיכה אותי).
השאלות שלי הם:
1.האם הרמת מטאטא ואיום בהכאה נחשב לעבירה פלילית? (למרות שאין פעילות פיזית של הכאה )
2.במידה ואני אחליט להגיש תלונה במשטרה על איומים יש סיכויי שבכלל יחקרו את זה או שלא יצא כלום?
תודה על תשובתכם
כיצד מוגדרת עבירת האיומים?
אתה רשאי להגיש על כך תלונה במשטרה ואתה יכול בנוסף או במקום לפנות אל המנהלים בקניון ולדווח להם על ההתנהגות של העובד.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפחתת שעות בשל"צ ?
לפני זמן מה נשפטתי וקיבלתי 180 שעות של"צ ללא הרשעה.
היום אני קרובה לסיום של כמעט מחצי כמות השעות.
האם ישנן נסיבות כאלו או אחרות שבגינן ניתן לסיים כבר בשלב זה את השל"צ או להפחית את כמות השעות ? או שלא ניתן כלל לערער על עניין זה בשלב זה ?
תודה !
הפחתת שעות של"צ ועוד
71ב. תקופת צו שירות ושינויו
א. תקופת תקפו של צו שירות לא תעלה על שנה אחת, אולם רשאי בית המשפט להאריכה מנימוקים מיוחדים שיירשמו, ובלבד שמכסת שעות העבודה לא תעלה על מכסת השעות שנתחייב בה הנידון מלכתחילה.
ב. בית המשפט שנתן צו שירות רשאי - על פי בקשת קצין מבחן או על פי בקשת הנידון - לעיין מחדש בצו, לשנותו, לקבוע בו הוראות חדשות או לבטל הוראה מהוראותיו, הכל כפי שיראה לצודק בנסיבות העניין.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מצלמה נסתרת
התקנת מצלמה נסתרת בתוך הבית
אך כמובן, שאם אני כבר עסקינן בשאלה, הרי הכלל הראשון אומר שאסור להתקין מצלמות עם שמע- שכן אז את עוברת על חוק האזנת סתר.
לגבי מצלמות ללא שמע החשש היחיד הוא מפני פגיעה בפרטיותה של המטפלת.
כאן הכלל הראשון הוא שאין להתקין מצלמות במקומות כגון שירותים, מקלחת ( ככול שהיא עשויה להתקלח בעצמה ), ומקום בו היא מחליפה בגדים.
בנוסף, אם הפרסום של הקלטות הן רק למשטרה והצילום נעשה בנסיבות בהן היתה מוטלת עלייך חובה חוקית, מוסרית, חברתית או מקצועית לעשותה- נניח כדי למנוע פגיעה בבנך הפעוט, הרי מוקנית לך הגנה מפני משפט פלילי או אזרחי כנגדך.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התנהגות לא הולמת – שכן שמתנדב במשטרה
במקום בו אני גרה (בית פרטי) הוצבו תמרורים אין חניה בצד הימני של השביל המפריד בין ביתי לבית של השכן, השכן חונה את רכבו למרות התמרורים, לפני מס' ימים ראיתי במצלמה של האינטרקום שלי שהשכן ובנו החייל שוברים את עמודי הבטון ע"מ לחנות את הרכב, זה היה בשעת לילה מאוחרת, זה נראה לי חמור ואני לא יכולה לעבור לסדר היום, מלבד זאת השכן משחרר את כלבו מידי יום, פשוט פותח לו את השער לחופשי, אמנם כלב קטן אבל כל פעם שאנחנו עוברים ברחוב הוא מתנפל עלינו, בנוסף השכן התקין מצלה הפונה אל החדר של ביתי(אני מאמינה שזה נעשה בתום לב) לאחר שפניתי אליו בכתב אז החליט אבל כעבור חודשיים להוריד אותה, אני מוכרחה לציין כי מאז שעברנו לבית הזה אין לנו רגע של שקט ממנו, מס' פעמים פניתי אליו ולדבר אל ליבו ונתקלתי באטימות מוחלטת ובהתבטאויות אלימות (קללות וכדומה), יצויין כי הזמנתי מס' פעמים ניידת למקום וכל פעם הוא קיבל הזהרה, האו כל פעם מחדש משתמש בכך שהוא מתנדב במשטרה ואז השוטר רק מזהיר אותו, אני באמת לא יודעת איך אנשים כאלה הם חלק ממשטרת ישראל....לשכן בן חייל והוא נושא נשק, אני חייבת להודות שאני כבר פוחדת מזה, מה עלי לעשות ואיך עלי לנהוג במקרים אלו?
שכן הנוהג בבריונות
אם גם בכך לא תבוא הישועה הרי שאת יכולה להגיש כנגדו קובלנה פלילית פרטית בגין בגין היזק בזדון, פגיעה בפרטיות, איומים ( ככול שהוא איים עלייך ) וייתכן שאף בעבירה של תקיפה באמצעות כלבו בהתאם להגדרה הרחבה המופיעה בסעיף 378 לחוק העונשין.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישום פלילי – סגירה
לפני מס' שנים כ20 לערך הוגשה נגדי ונגד מס' חברים תלונה בגין השתתפות בקטטה, נקנסתי, מאז יש לי רישום פלילי ואני מאוד רוצה לסגור זאת, האם ניתן וכיצד עליי לנהוג, אל מי לפנות
תודה
מחיקת רישום פלילי
על פי חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים הרי שאם מאז לא נשפטת בגין עבירה חדשה, הרי שלאחר 17 שנים התיק אמור להימחק מהרישום הפלילי.
אני מציע לך להוציא על עצמך רישום פלילי עדכני ולבדוק האם התיק אכן לא נמחק .
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!


