פורום לשון הרע
פורום לשון הרע הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום הפגיעה בשם הטוב. פרסומים פוגעניים, השמצות ברשת, תביעות דיבה, הגנת אמת בפרסום ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
פרסום פרוטוקול בית משפט וצנעת הפרט
תודה.
פרסום פרוטוקול בית משפט בהקשר לפגיעה בפרטיות
כאמור בתשובתי לעיל, פרסום פרוטוקול בית משפט חוסה תחת הגנותיו המוחלטות של חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א- 1981 (מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965) וייחשב כדי פרסום מותר. קל וחומר הדברים אמורים בהינתן שמדובר בהליך המתנהל בדלתיים פתוחות, כמצוין בשאלה. שונה הדבר היה אם המדובר בהליך המתקיים בדלתיים סגורות (למשל תיקי אלימות במשפחה) או אז חל איסור בפרסום, אלא ברשות.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
נזק נפשי כעילה להוצאת דיבה
תביעת נזק נפשי בגין לשון הרע- כיצד?
שלום נויה,
ראשית, אני מצר על הנזק שנגרם לך.
לשאלתך, ככל ואכן יוכח שמדובר בפרסום דבר לשון הרע כמשמעו בחוק ונשללו ההגנות בחוק למפרסם, ישנם שני מסלולי פיצויים שתוכלי לעתור להם, ביחד ו/או לחוד:
פיצוי ישיר (עם הוכחת נזק)-ובלבד שיש בידייך להוכיח נזק בראיות ישירות ממשיות (למשל דו"חות רפואיים) הקשורות לנזק הספציפי.
פיצוי סטטוטורי ללא הוכחת נזק- לחילופין או בנוסף, תוכלי לעתור לפיצויים ללא הוכחת נזק.
אין הכרח בהצגת ראיות ישירות לנזק כללי ודי אם תוכיחי מערכת נסיבות משמעותיות לקרות נזק זה המניחות תשתית להערכתו וראיות, קרי שבית המשפט יסיק מערכת נסיבות שעשויות ללמד על קרות הנזק ולו נזק כללי.
בהצלחה.
אני כאן לשאלות
נוספות.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
לשון הרע
התנצלות בגין לשון הרע- האם ניתן לבקש מבית המשפט?
שלום ארנון,
אתה נוגע בשאלה מורכבת.
בפן המעשי, ועל מנת להימנע מפיצול וסרבול הליכים, אציין כי לרוב נהוג לגלם את סירוב ההתנצלות במסגרת הפיצויים לתובע, על מנת שלא לעשות ההתנצלות מאולצת ומעושה (בתי משפט רוצים לעודד התנצלות כנה ואמיתית ולא בדרך של צו משפטי כופה).
לפיכך הייתי מציע לך או למי מטעמך לתבוע זאת במסגרת סעד פיצויים. לחילופין ניתן לבקש להורות על פרסום תיקון או הכחשה לדבר לשון הרע כחלק מסעדי התביעה.
מקווה שסיפקתי לך את המענה הנדרש. לכל שאלה/הבהרה נוספת, מוזמן לפנות.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
לשון הרע בתוך המשפחה
זה סיפור שאוכל אותי מזה כחצי שנה גיסי האח של אישתי לאחר איזה בדיחה גרועה מצידי החליט להעליל עליי שיש לי משהו עם אישתו דבר שלא היה ולא נברא, לאחר ברור פנימי בתוך המשפחה מסתבר שמזה המון זמן לא יודע להגיד כמה אבל מספר שנים שאני ועוד מספר שכנים הינו חשודים וזה סיפור שרץ בשבט ורק אני לא יודע מזה . את כל הסיפור הזה סיפרה אישתו לאחותו (לא אישתי אלה אחות אחרת) כמה קשה לה איתו ושהוא חושד בכל מיני אנשים בסביבתם ומשגע אותה. ולפני הפיצוץ הזה לא ידענו כלום לא אני ולא אישתי. מאז חיי לא חיים ואני מתקשה מאוד להמשיך בשיגרת חיי הסיפור הזה הורס אותי אפילו עכשיו כשאני כותב שורות אלו אני נחנק מדמעות. אני חייב לציין שבאמת לא היה כלום ביננו ואני התיחסתי אליו כמו לאח אמיתי .היום החלטתי לנסות לעשות מעשה.
לשון הרע בתוך המשפחה
שלום רב,
ראשית צר לי לשמוע על הסיטואציה המשפחתית הלא נעימה אליה נקלעת.
מדבריך עולה על פניו מאורע המקים לך עילת תביעת לשון הרע כנגד גיסך.
ככל ואתה חפץ בהליך משפטי, יהיה עליך להצטייד בתיעוד ראייתי סדור, בין אם בכתב, הקלטות או עדויות מצד בני משפחה לביסוס גרסתך וילמדו על הנזקים שנגרמו לך ולשמך לאור התנהלות גיסך.
יש לבחון אפשרות של טענות הגנה מצדו, ככל וישנן, לרבות עדויות וראיות מטעמו (לשם הוכחת אמיתות דבריו) ולא על בסיס ספקולציות, חשדות או אפילו "בדיחות" חסרות בסיס, כפי שציינת בשאלתך.
לחילופין, הייתי מציע דווקא לנסות להביא לפתרון הסכסוך בהידברות עניינית, שזהו לעולם הפתרון הטוב ביותר, קל וחומר בעטיו של סכסוך משפחתי על המורכבות והרגישות שבדבר.
מקווה שהייתי לך לעזר. אני כאן לשאלות/הבהרות נוספות.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
הוצאת דיבה ושם רע בפייסבוק תחת שם מומצא
הוצאת דיבה ושם רע בפייסבוק ובשם מתחזה ייחשבו כהוצאת דיבה ושם רע, נכון ?
ואיך אפשר לטפל בהתחזות לשם אחר ?
תודה,
ישראל ילטמן
התחזות בפייסבוק ולשון הרע
אצייין כי ככלל עילת לשון הרע איננה נבחנת בהכרח לפי מהות המפרסם כי אם על פי תוכן ונסיבות הפרסום. הדבר תקף הן לגביך והן לגבי המתחזה לכאורה לך או לאחר והן ביחס לכל מפרסם אחר.
שאלתך כללית ואוכל להשיבך קונקרטית בכפוף להשלמת פרטים.
ככלל, יש לבחון האם תוכן הביטוי מהווה לשון הרע כמשמעו בחוק, ולפי מבחן אובייקטיבי, לאחר מכן האם אופן אמירתו אכן מהווה פרסום (במקרה שלך פוסט כתוב בפייסבוק שנחשב ככזה) ולסוף בחינת קיומן של הגנות החוק (שוב בהתאם לטיב האמירה ותוכנה ונסיבות המקרה) בייעוץ משפטי סדור.
לגבי ההתחזות בפייסבוק, ככל ואכן כך מציע שתפנה לגורמים המוסמכים באתר להמשך טיפול.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
רכילות ולשון הרע
מה בין רכילות וחששות לאלימות במשפחה לבין לשון הרע?
חיים שלום,
אני בהחלט יכול להבין את הדילמה בה אתה נמצא.
מחד, ייחוס מעשים על בסיס ספקולציות או חששות שהופצו ללפחות 3 אנשים נוספים (השכנים), בלא ביסוס או ראיות ישירות מוצקות עלול להוות עילת לשון הרע כנגדך ולו במשתמע ואף שלא במתכוון או בזדון מצדך.
מאידך, אין הדבר מחייב בהכרח נשיאה באשמה או חיוב בדין וישנן הגנות בחוק שעשויות לעמוד לימינך.
במקרה שלך תלונה ככל ותוגש לגורמי רשויות החוק והמשטרה במקרה של חשש לאלימות במשפחה, (והייתי מציע בהחלט לשקול לפי צורך), עשויה לחסות תחת הגנות החוק.
כמו כן ככל ותוכיח כי פעלת בתום לב בשעת המעשה:
למשל, שלא ידעת בזמן אמת על הנסיבות מהן משתמעת לשון הרע נגד הבעל; פעלת מתוך עניין אישי כשר שלך כשכן וכאדם או של בעלי עניין אחרים ובראשן רעייתו; פעלת מתוך חובה מוסרית או חברתית (מניעת אלימות במשפחה לכאורה).
כל אלו ועוד יכול ובהחלט ייחסו תחת הגנת תום לב המנויה בחוק.
הכל כמובן אחר בדיקה וייעוץ מסודר.
בהצלחה.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
הוצאת דיבה ולשון הרע
באיזה בית משפט תובעים על הוצאת דיבה ולשון הרע?
אם נעזרים בעורך דין שמקבל עמלה בלבד, איזה אחוז עמלה נהוג לקחת? האם זהו אחוז קבוע או שכל עו'ד יכול להחליט איזה אחוז עמלה הוא לוקח?
יש ברשותי הקלטות שבהן אנשים מודים במעשה האם אני חייבת להזכיר זאת בתביעה או רק להביא לבית המשפט בדיון? או לצרף לתביעה,אם כך איך ניתן לעשות זאת?
תודה רבה מראש , תמר
סמכות עניינית בלשון הרע
שלום רב,
קביעת הסמכות העניינית, קרי זהות בית המשפט המטפל, בתביעות לשון הרע נגזרת עפ"י סעד התביעה. ככל ומדובר בסעד כספי, הרי שעד לסכום של 2.500,000 ₪ תוגש התביעה לבית משפט שלום המוסמך לפי כללי סמכות מקומית, ומעבר לכך, יש להגישה בפני בית המשפט המחוזי.
ככל ומדובר בסעד שאינו כספי , כדוגמת צווי עשה (תיקון הפרסום/הכחשה וכו'), סעדים זמניים וכו' הנכרכים בתביעה העיקרית, הסמכות קנויה לרוב לערכאה שדנה בתיק העיקרי, למניעת פיצול הדיון ומטעמי יעילות (בכפוף לנסיבות המקרה).
באשר לשכ"ט עורך דין, מטבע הדברים זוהי איננה שאלה שניתן לענות לה בפורום זה ו/או בכלל, והדבר תלוי הסכמותיך ויחסיך עם עורך הדין. השוק חופשי בעניין זה והנך זכאית לבחור לך את עורך דינך בהתאם ליכולותייך הכספיות.
באשר להקלטות, הרי שככל ניתן להגישן במסגרת ההליך ותוכלי להיוועץ עם עורך הדין שיטפל בך לגבי עיתוי ואופן הגשתן וכל כיוצ"ב בפגישה מסודרת.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
איש ציבור
ייחוס עבירות פליליות לאדם- האם נחשב ללשון הרע?
שלום חן,
אני מבין את הדילמה בה אתה נמצא.
ייחוס אלמנט פלילי לאדם ובמקרה שלך ייחוס טובות הנאה לאיש ציבור, במפורש או במשתמע (והשימוש במילה "ייתכן" עשוי ללמד על כך), ובפני קהל רב של אנשים, עלול להיחשב כדי עוולת לשון הרע ופגיעה בשמו הטוב של אדם.
זאת אלא אם יש בידיך להוכיח אמת בדבריך בראיות מוצקות ממשיות (לאור הייחוס הפלילי שבדבריך) ועניין ציבורי בפרסום (בפרט עת מיוחסים הדברים לאיש ציבור).
לבקשתך, מפנה אותך לפסיקה בעניין (ר' ע"א 475/81 זיקרי נ' כלל חברה לביטוח) שהתייחס למקרה דומה.
הייתי מציע להבא להשתדל לנקוט משנה זהירות בדבריך טרם ייחוס עניינים פליליים לאדם וככל הניתן להותיר זאת לרשויות המוסמכות להמשך טיפול.
מקווה שקיבלת מענה לשאלתך. אני כאן לכל שאלה נוספת.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
מקום פרטי?
צילום במקום פרטי/ ציבורי כפגיעה בפרטיות
שלום רב,
שאלתך כללית המצריכה בירור עובדתי נוסף לפי צורך. אנסה להשיב ככל האפשר.
ככלל, ההבחנה בין צילום במקום פרטי לציבורי תלוית הקשר, מטרת השימוש בתמונה ונסיבות המקרה. חוק הגנת הפרטיות מונה 11 עילות נורמטיביות לפיהן נבחנת פגיעה בפרטיות (מדובר ברשימה שאיננה סגורה).
כך למשל ככל ומדובר בצילום אדם במקום פרטי, הרי שהדבר אסור בתכלית האיסור.
באשר לצילום במקום ציבורי, הרי שהדבר מותר (שכן האדם חושף עצמו לעיני כל) ובלבד שאין בנסיבות הצילום כדי להשפילו או לבזותו (ובכך גם להיחשף לעוולת/עבירה לפי דיני לשון הרע).
כמו כן ככל והצילום ופרסומו נעשו למטרות ריווח או שלא לשם המטרה אליה נועד מלכתחילה, תוך חשיפת ענייניו הפרטיים של אדם (לרבות מקום הימצאו) הרי שגם במקרה זה, עלול הדבר להיחשב לפגיעה באחת מעילות החוק (המקימה גם עבירה בפלילים בנסיבות מסוימות).
בכל מקרה, ולמען הסדר הטוב, מציע לקבל הסכמתו ואישורו של המצולם, ככל הניתן. לחילופין לבחון בשנית השימוש בתמונה אחר ייעוץ משפטי מסודר ולימוד הנסיבות לאשורן.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
יכולת תשלום
תשלום פיצויים לשון הרע בהליכי פשיטת רגל
השאלה איננה נוגעת לתכליתו המקצועית של פורום זה. בהערה כללית אציין כי ככל ומדובר באדם המצוי בהליכי פשיטת רגל הנדרש בתשלום פיצויים מכוח פסק דין חלוט (סופי), עליו לפנות לנאמן, מנהל או כל גורם אחר שמונה בעניינו מטעם בית משפט. בשלב זה, הייתי מציע להיוועץ עם עורך דין המתמחה בפשיטות רגל (תוכל גם באמצעות הפורום הרלבנטי באתר) לבחינת מצבך לאשורו.
בברכה,
לירן ינקוביץ, עו"ד
מנהל פורום לשון הרע
דבורנית 8ב, נס ציונה
טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com
שאלה חשובה בנושא רישום רפואי שקרי
האם ניתן לתבוע על לשון הרע ?
וגם לאחר שעברתי לרופא משפחה אחר...הרופאה ממשיכה להוסיף לי אבחונים שקריים לתיק הרפואי..והפעם לא מוחקת ומתנצלת..אלא מכחישה שזו לא היא. למרות שזה נכתב ביוזר שלה גם לאחר שאני משוייכת לרופא חדש.
כמו כן בידי סרטון וידאו של מחיקתה את האבחנות..ועוד אסמכות נוספות שישנם בידי.
רישום רפואי שקרי
צהריים טובים,
לא יהיה קל לנהל תביעת לשון הרע במקרה כזה ואולי כדאי להתמקד יותר במישור של פגיעה בפרטיות, רשלנות ועילות נזיקיות אחרות, ככל ואכן ניתן להוכיח כי מדובר ברישום כוזב ומכפיש בזדון.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פרסום סרטון מריבה בפייסבוק
(ששותק ולא מגיב)
...
אדם נוסף בדירה , (לא מהמשפחה) בלי שהתבקש, -(וגם הוזהר מראש לא להתערב ולא לדבר עם האיש שבחוץ)
מתערב ומקלל מהדירה את האיש שלמטה, ומתחיל להסריט את האירוע. האדם שבחוץ שומע את הקללה, מגביר את צעקותיו וגם מעליב את מוצאו של המסריט.......
המסריט מהדירה, שבעצם הוזהר לא להתערב, הסריט את האירוע ללא רשות מבעל הדירה, וגם ללא ידיעתו, הואיל ועמד מאחוריו. (כי רצה לתעד).
כעת, האיש השלישי שהסריט שוקל לפרסם בפייסבוק את האירוע. כשפני האיש שלמטה האדם גלויות וקל לזהותו.
השאלה: מה המשמעות של פרסום כזה? האם האיש שהסריטו אותו יכול לתבוע את המסריט? והאם גם את בעל הדירה ממנה הוסרט הסרטון, ושהריב היה בעצם איתו?
פרסום סרטון פרטי
צהריים טובים,
מדובר בשאלה כבדת משקל שכן יש לבחון את הדברים מכוח חוק הגנת הפרטיות. דברים שצולמו בשטח פרטי יש בעיה לפרסמם ודברים שצולמו בציבור יש יותר מרחב לאפשר לפרסם אותם.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יחד ולחוד
פסק דין ביחד ולחוד
צהריים טובים,
תלוי במקרה ונסיבותיו אבל אם מדובר במעוולים במשותף ובאותו פרסום משותף אז זה כעיקרון ביחד ולחוד.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פרסום סרטון העלבה ואיום
רצתה לפרסם את הסרטון בפייסבוק על מנת לחפש מידע על מקרים נוספים שקרו לאנשים איתו. (רצתה לפרסם רק את הסרטון בלי הוספת מלל) דרשתי ממנה לא לפרסם כי היא עלולה להיות נתונה לתביעת לדון הרע. האם צדקתי?
תוספת:
לשון הרע
לשון הרע ביחד ולחוד
צהריים טובים,
אם מדובר באותו פרסום על ידי מספר מעוולים אז הפיצוי הוא אחד ולא כפול מספר המפרסמים.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המעסיק קרא לי ״גנב״ ו״נוכל״ בפומבי ללא כל ביסוס ..
השמצות על-ידי המעביד
צהריים טובים,
ממש לא. מעביד אינו יכול להכפיש עובד ללא כל סיבה וכינוי בכינויים של גנב ונוכל, כמובן בהנחה שאינם נכונים, יכולים להוות בסיס תביעה בלשון הרע.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פוסט בפייסבוק
משפחתי ואני אימצנו כלב ולאחר סיפור לא פשוט היינו מוכרחים למצוא לו בית טוב יותר. לאחר תקשורת ארוכה מול העמותה שממנה אימצנו , הוחלט כי נשלם על פנסיון שאיתו העמותה עובדת עד שימצא לו בית.
יום לאחר שזה קרה - אני מגלה פוסט בפייסבוק שכולל המון מילות נאצה מצידם כלפינו, עיוות מלוכלך של המציאות והכפשה של המשפחה. כמובן שהם אינם חשפו את זהותנו, אבל כיום בפייסבוק ככ קל לעשות חיבור בין הדברים.
האם יש משהו לעשות בנוגע לכך?
מענה
מכתב מעו"ד שמנגד
האם עו"ד שמייצג את הצד מנגד
שולח לי מכתב עם שליח דאר. אם אני יכול לסרב לקבלו ולחתום על קבלתו?
תודה
סירוב לחתום על אישור קבלה
צהריים טובים,
אתה יכול לסרב אבל אז השליח יציין כי הנמען סירב לקבל את המכתב.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קללות והפעלת לחץ
לפני תקופה התקשרה אליי נציגה מבית ספר מוכר ללימודי המסחר בebay אמרה שיש להם מחיר מעולה לקורס, וממש לחצה עליי שאעשה את הקורס ודרשה ממני שאביא לה את האשראי שלי לצורך תשלום למרות שאמרתי לה במפורש שאני רק מתעניינת, לאחר שיחה ארוכה היא הבינה שאין בכוונתי להירשם היא סיימה את השיחה. כנראה היא שכחה ללחוץ על כפתור ניתוק וקיללה אותי בגלל שלא הצליחה לשכנע אותי.
קיימת אצלי הקלטה של שיחה. על איזה סעיפים בחוק אני יכולה לתבוע אותם?
קללות בשיחה טלפונית
צהריים טובים,
על פניו קשה יהיה לנהל תביעת לשון הרע במקרה כזה, בשעה שמדובר בשיחת טלפון פרטית והצדדים אינם מכירים זה את זה.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רשמתי ביקורת בפייסבוק וכעת מאיימים לתבוע אותי
כעת סוכן הביטוח מאיים לתבוע אותי על הוצאת דיבה והוא אומר שהוא כבר בדיבורים עם עו"ד (אבל עוד לא הגיש נגדי תביעה).
רציתי לדעת:
1. האם יש לו עילה לתביעה נגדי על הביקורת שרשמתי?
2. אם הוא כן יגיש נגדי תביעה, מה עלי לעשות?
תביעה בגין ביקורת בפייסבוק
צהריים טובים,
אתה תצטרך במהלך המשפט להוכיח כי מה שכתבת הוא אמת ונכון ואז תהיה בעיה לחייב אותך בפיצוי כלשהו.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שליחת סרטון וואצאפ בהודעה פרטית
עכשיו מי שנמצאת בסרטון עצמו אמרה לי שזה לא בסדר ששלחתי את הסרטון בפרטי ושהיא תתלונן בבית ספר לגבי זה.
רציתי לדעת מבחינה משפטית האם זה באמת לא חוקי מה שעשיתי?
מענה
שכחת לציין למה היא אמרה שתתלונן. תסביר לנו.
בעייה במימון עו"ד
חוק
מנהל מלון משמיץ אותי ואת הבלוג שלי ברחבי האינטרנט
לצערי הרב, מנהל מלון ששלחתי לו הודעה התייחס אלי בזלזול רב ואף פרסם באינטרנט (בפייסבוק, באתר של המלון) על ההודעה ששלחתי לו בלעג רב.
האם יש לי עילה לתבוע את מנהל המלון על כך שפרסם את ההודעה הפרטית ששלחתי לו וגרם לרושם שלילי על הבלוג שלי (הבלוג הוא פרנסתי כמובן, כלומר שהוא גם פוגע בפרנסה שלי)?
מגיע לך ואין לך שום עילה
מגונה, שבתמורה לאירוח שלך
בבית המלון, אתה תעשה לו
פרסומת במסווה של ביקורת. יפה
עשה המנהל שהזהיר את הציבור מהסתמכות על
ה"ביקורות" שלך.
מענה
כתיבה בפייסבוק
פרסום בפייסבוק
צהריים טובים,
על פניו נראה כי יהיה קשה לטעון שמדובר בלשון הרע. המילים שנכתבו יכולים להיות בגדר הבעת דעה או זוטות של דברים שנראה כי יהיה קשה לתבוע בגינם.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
צילמתי בוידאו קטטה בין שני אנשים מתחת לבית שלי
תגובה
לא ברורה השאלה. בעיה מאיזו בחינה?
תסביר ונענה.
צילום ברשות הרבים
צהריים טובים,
על פניו אין בעיה. מדובר ברשות הרבים ואין בעיה לצלם, כל עוד לא עושים בזה שימוש אסור.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!


