פורום זכויות יוצרים

פורום זכויות יוצרים מאפשר לכם לקבל מידע ולהתרשם מהיבטים שונים הקשורים לזכויות יוצרים, קניין רוחני, סודות מסחריים, גניבת עין, גזל מוניטין, שמות מתחם (Domain Names), דיני מחשבים ו- Cyberlaw ועוד.

נעשה את מירב המאמצים לספק לכם מענה ראשוני לשאלות שתועלנה בפורום ולהביא בפניכם קווי מתאר לתמונה המשפטית הכוללת.

מנהלי פורום זכויות יוצרים

עו"ד גיא קדם

עוסק בקניין רוחני – זכויות יוצרים, סימני מסחר והגנה על פטנטים ובדיני מחשבים.

עו"ד אפי אהרונוב

מייצג, מייעץ ומלווה, חוקר, קורא, כותב ובעיקר חי את תחום הקניין הרוחני לענפיו.

זכויות יוצרים צילום

אלי כהן 29/08/14
שלום,בעקבות דיון שעבר בין צוות צילום רציתי להתייעץ ולדעת מה דעת החוק בנושא. במידה ואני צלם פרילנסר שנותן שירות לחברת הפקות צילום לאירועים. האם אני כצלם יכול לעשות שימוש בתמונות שאני עצמי צילמתי עבור הזוג מבלי לשאול את חברת ההפקות ( אישור הזוג בלבד ). האם בעל חברת ההפקות יכול לדרוש ממני את התמונות או איסור הפצתם. תודה

זכות יוצרים של צלם "פרילנסר"

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 02/09/14
אלי שלום,



ככלל, בחוק נקבע כי זכות היוצרים ביצירה מוזמנת היא של היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע. יחד עם זאת, ככל שהיצירה היא דיוקן או צילום של אירוע משפחתי או אישי, זכות היוצרים היא של המזמין.



בנסיבות שתיארת ובהנחה שלא מתקיימים יחסי עובד-מעביד בין הצלם לחברת ההפקות, יש לנו מערכת כפולה של יחסי יוצר-מזמין: האחת, מערכת יחסים בין הצלם לחברה, והשנייה מערכת יחסים בין הצלם והחברה (יחד ולחוד) למזמין. בנסיבות אלו, לדעתי, זכות היוצרים היא של המזמין. חרף זאת אני סבור שמנימוקים שונים (לאו דווקא מתחום זכויות היוצרים), יתכן והחברה יכולה למנוע מהצלם ה"פרילנסר" לפעול מאחורי גבה, בין היתר, באופן אותו תיארת.



בשורה התחתונה, אני ממליץ להסדיר את הדברים באופן ברור במסגרת חוזה מתן השירותים בין הצלם לחברה, ומומלץ להסתייע בעניין בעו"ד הבקיא בתחום ובניסוח חוזים מסוג זה.



שיהיה בהצלחה.



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

מוטי 28/08/14
שלום,

ראיתי במכרז שכתוב "המציע מכר את זכות הצפייה או השידור של כל אחד מהסרטונים הנ"ל במהלך 12 החודשים שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות, כאשר בכל סרטון צפו לכל הפחות 100 איש."

למה הכוונה 'מכר את זכות הצפייה'? ואיך להוכיח את זה?

תודה מראש!

מכירת זכויות יוצרים

עו"ד גיא קדם מנהל 29/08/14

שלום מוטי,


אני לא יודע מה מטרת המכרז ומה כתוב ביתר הסעיפים כך שאיני יודע למה הכוונה. כנ"ל לגבי אופן ההוכחה. יכול להיות שצריך להגיש שאילתא לעורך המכרז. בכל מקרה, לא ניתן במסגרת הפורום לתת ייעוץ משפטי פרטני.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש מסחרי בצילום של מכשיר גלקסי/אייפון

28/08/14
הי אני מאוד אשמח לדעת אם אני יכול לצלם את המכשיר שלי ולהשתמש בתמונה לצרכים מסחריים לדוגמא לשים  באתר אינטרנט.

תודה מראש

שימוש בצילום של סמארטפון

עו"ד גיא קדם מנהל 28/08/14

שלום ליאור,


בנסיבות מסויימות, בעיקר כשמדובר בשימוש אמת, ניתן להשתמש בתמונה של המכשיר. הכל תלוי באופי השימוש.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

Library of Congress U.S. Copyright Office הפקדה

ilan 27/08/14
שלום.

האם ניתן להפקיד חומרים גם בשפה העברית במרכז הספרות והקונגרסים לזכיות יוצרים בארצות הברית Library of Congress U.S. Copyright Office?או שכל החומר המעובר שרטוטים סרטונים חומר טכני שמופקד חייב להיות רק בשפה האנגלית?תודה

התנאים אמורים להיות מפורטים באתר הקונגרס

עו"ד גיא קדם מנהל 28/08/14

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חייבת עזרה

חן 27/08/14
שלום רב,
לפני כחודש התקשרה אליי מישהי מפונטביט חברה של פונטים והציגה את עצמה כעדי .ואמרה לי שהיא מתכוונת לתבוע אותי כי גנבתי להם פונטים .אמרתי לה בואי תסבירי לי איך גנבתי לכם פונטים כי אני מורידה פונטים בחינם מכל מיני אתרים .אז היא עדין איימה עליי והחליטה שהיא תחזור אליי עם פשרה.
לאחר כמה שעות היא התקשרה אליי ואמרה לי שיש לי שלוש אפשריות :1- לשלם על 6 פונטים שכביכול גנבתי מהם 3890 שח
2- על 150 פונטים שבניהם יש את הפונטים שהיא טוענת שגנבתי בסך של 6000 שח
אפשרות שלישית היא שהיא תעביר את התיק לעו״ד ועל כל פונט הוא יקח לי 10,000 שח .
ואחרי התייעצות עם כמה עוה״ד שאני מכירה אמרו לי לא לענות לה כי היא ממש הציקה לי ולרשום לה בהודעה שלא תתדרוש ממני את הכסף כי היא צריכה לפנות אליי במכתב מסודר בדיוק על מה היא תובעת אותי וגם לרשום את הפונטים שמודבר עליהם.
והיום לצערי קיבלתי מכתב מהם שבו לא צויין על איזה פונטים מדובר וכמה פונטים אלא רק שתוך 7 ימי עסקים הם רוצים שאני ישלם סכום של 50,000 שח.
אני בעבר למדתי תקשורת חזותית במכללת אריאל וכשהייתי סטודנטית עשיתי עבודות וגם לא סיימתי את לימודי שם בגלל סיבות אישיות .רוב עבודות שעשיתי היום בשביל חברות ומשפחה קרובים ובחיים שלי לא גנבתי כלום !ואני מורידה רק דרך אתרים שכתוב בגוגל פונטים בעיברית בחינם.
האם הם יכולים לתבוע אותי ובכלל לדרוש ממני את זה ?
ודרך אגב היא הגיע אליי דרך הפייסבוק שלי היא עברה כל תמונה בפייסבוק שלי האם זה מותר?
אני חייבת ייעוץ דחוף איך להמשיך ומה לעשות ?אני גם עכשיו לא עובדת כי אני מחפשת עבודה ואין לי מאיפה להשיג את הסכום הזה?

העתקת פונטים

עו"ד גיא קדם מנהל 28/08/14

שלום חן,


קודם כל - אל תלחצי! לא כ"כ מהר תובעים, וגם אם תובעים - לא מיד זוכים.


צריך לדרוש פירוט מסודר של מה ההפרה, מתי ואיפה ואז לקבל החלטה. לא מן הנמנע ששימושים שעשית הם שימושים מותרים ואז ממילא אין קייס.


כדאי להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום כדי לגבש אופן פעולה מסודר.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

העתקת תיאור סרט מאתר אחר

עופר 24/08/14
שלום,



אני מעוניין להקים אתר המכיל ביקורות על סרטים.



רציתי לדעת אם אפשר להעתיק תיאור של הסרט מאתר ביקורות אחר או האם התיאור עצמו מוגן בזכויות יוצרים.

במידה והתיאור אכן מוגן במקרה זה, האם זה בסדר להעתיק תיאור של סרט ישירות מהאתר השיווקי של אותו סרט  (אתר רשמי של החברה שיצרה את הסרט ומטרתו לפרסם את הסרט ברבים).

האם מותר להעתיק תיאור של סרט?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 25/08/14
עופר שלום,



בין סוגי היצירות המוגנות בזכות יוצרים כלולה גם היצירה הספרותית. יצירה ספרותית מוגנת היא יצירה המבוטאת בכתב, שהינה יצירה מקורית (כלומר לא העתקה של יצירה אחרת) המגלמת בתוכה מידה (מינימלית) של יצירתיות ושהיא פרי השקעה (מינימלית) של היוצר. טקסט תיאורי קצר עלול לעמוד בתנאים הללו ועל כן הנחת המוצא שלך צריכה להיות שמדובר ביצירה מוגנת. 



שימוש ביצירה מוגנת ללא אישור של היוצר חושף אותך לתביעה מצד בעלי הזכויות, ועל כן כדאי לטעמי להימנע מהעתקת טקסטים כאלו מבלי לקבל אישור מפורש מבעלי הזכויות בהם.



שיהיה בהצלחה.



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מוניטין ושם עסק

אורטל 21/08/14
מקרה
בו מוכר מכר עסק לרבות מוניטיו ושימוש בשם העסק וכלשון ההסכם: "לרבות הזכות
להשתמש בשם העסק לרבות הבעלות על כל השמות המסחריים... ובתנאי שהקונה ישא בהוצאות
העברתם ורישומם".




כיצד מעבירים בעלות על שם עסק?  

במקרה בו הקונה רק רשם את שם העסק ברשם החברות והמוכר השתמש בשם העסק לאחר
שמכר אותו, האם הדבר מהווה עניבת עין ותיאור כוזב לפי חוק עוולות מסחריות?

מוניטין ושם עסק

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 24/08/14
אורטל שלום,



א. יש לבחון את ההסכם בין הצדדים ואת מכלול העובדות הרלבנטיות על מנת להביע דעה בעניין, ולא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום המיועד למתן מענה לשאלות משפטיות נקודתיות ולא למתן יעוץ משפטי.



ב. קיומן של עוולת גניבת עין ועוולת תיאור כוזב נבחן לאור היסודות המופיעים בחוק ואשר גובשו בפסיקה ואף אליהן ניתן להתייחס לאחר בחינת מכלול העניינים הרלבנטיים.



בברכה,



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים בתחום העיצוב

ענת 21/08/14
שלום. אני מעצבת גראפית ועובדת כבר כמה שנים כפרילנסרית. אחת החברות עימן אני בקשר עבודה ממושך עכשיו מבקשת ממני לחתום על הסכם סודיות. בהסכם הם דורשים ממני להחזיר את כל האלמנטים שעיצבתי עבורם, במקרה של הפסקת עבודה. האם אני חייבת להחזיר גם את הסקיצות שהוצעו לחברה אך לא נבחרו להפקה בפועל ולא נעשתה עליהן עבודה נוספת? חשוב לציין שמתחילת העבודה עם אותה חברה לא היה בינינו הסכם מוסדר כלשהו. 

כמו כן, האם הם יכולים להצהיר שהחברה היא בעלת זכויות קנין בכל אותו מידע, נסיון, כשרון וידע שנעשה בו שימוש לצורך עיצוב המוצרים של החברה?


זכויות יוצרים של מעצב גראפי

עו"ד גיא קדם מנהל 21/08/14

שלום ענת,


ככלל, כשאין יחסי עובד-מעביד היוצר הוא בעל זכויות היוצרים הראשון, אלא אם הוסכם בין הצדדים אחרת. נראה שמטרת ההסכם היא "להסכים אחרת". השאלה שלך - האם לחתום או לא - היא עניין למו"מ.


לגבי ידע ש"אצלך בראש" - הוא שלך ולא של הצד השני (כל עוד לא מדובר על סודות מסחריים של הצד השני).


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים

גרפיקה 27/08/14
שלום ענת,



אני עובדת כפרילנסית, ואני מאוד ממליצה לעשות חוזה עבודה עם כל לקוח/ה. משהו מסודר שבו את מבהירה מה הלקוח/ה מקבלים ומה לא. וכמובן מקשיבה גם לדרישות שלהם.  לדוגמה אני לא מוסרת קבצים פתוחים, אבל אני כן מתחייבת לשמור על פרטיות הלקוח/ה וכל הקשור בעבודה הנעשת עבורו, לא להשתמש באלמנטים שבוצעו בעבודה שלו (הכל כתוב). הלקוח/ה מקבלים קבצים סגורים מוכנים לדפוס או לנושא אחר.  הלקוח/ה חותם על חוזה העבודה שלך העתק נשאר אצלך והעתק נשאר אצלו.  אל תמסרי כל כך מהר את דרך עבודתך, שהרי זו העבודה שלך, היצירה שלך, הדרך שבה הגעת לרעיון שעיצבת ללקוח/ה. אני מאחלת לך המון הצלחה.

זכויות שם דומיין

חיים 20/08/14
שלום,

ברשותי שם דומיין googlelab.com

הדומיין פעיל, יש עליו אתר שמפרסם קורס

לפרסום ושיווק באמצעות גוגל.



לאחרונה פנתה אליי המחלקה המשפטית של גוגל בדרישה להסיר את התוכן מהדומיין ולא לחדש אותו עם סיום תוקפו.



האם עליי לעשות זאת או שיש לי זכות להמשיך ולהשתמש בו?

בתודה

הפרת זכויות בדומיין

עו"ד גיא קדם מנהל 21/08/14

שלום חיים,


לא מן הנמנע ששימוש בתום לב בדומיין לצורך אתר שמסביר על שירותים או אופן השימוש בגוגל הוא שימוש מותר. יחד עם זאת, אם ברצונך להתעקש על המשך השימוש עליך להיות מוכן לסיכון שגוגל תנקוט נגדך בהליכים משפטיים - או באיגוד האינטרנט או בביהמ"ש.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום סימני מסחר זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות על תוכניות ושידורי רדיו

יוני 20/08/14
היי, רציתי לדעת האם יש זכויות יוצרים על שימוש בחלק מתוכניות רדיו ששודרו כבר,או מתוכניות טלוויזיה. מדובר בכמה שעות לאחר ששודרה התוכנית. השימוש הוא למאזינים טלפוניים



תודה

הפרת זכויות יוצרים ברדיו

עו"ד גיא קדם מנהל 21/08/14

שלום יוני,


תוכנית רדיו, כמו תוכניות טלוויזיה, מוגנות לפי דיני זכויות יוצרים וכן לפי דיני זכויות מבצעים ומשדרים. שימוש לא מורשה עלול להוות הפרה.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם יש זכויות יוצרים לסלוגן.

דורון 20/08/14
סלוגן שלי, שאני חושב שמישהו/חברה יעתיק את הכיתוב או יעשה משהו בדומה.האם ניתן למנוע את זה?!

איך שומרים על סלוגן מפני העתקה?

עו"ד גיא קדם מנהל 21/08/14

שלום דורון,


בנסיבות מסויימות סלוגן יכול להיות מוגן בזכויות יוצרים ולעיתים אף כסימן מסחר. אופן ההגנה המתאים (יכול להיות גם זכויות יוצרים וגם סימן מסחר) מחייב בדיקה והתייעצות פרטנית עם עו"ד הבקיא בתחום.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום סימני מסחר זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עילה לתביעה

טל 18/08/14
שלום רב.

יש לי עסק של תכשיטים(טבעות,צמידים,שעוני מותגים כמו guess armani tissot casio)מדובר ביבוא מקביל. ורציתי לדעת,במידה ואני מצלם תמונות לאינטרנט ומעלה אותם,האם אני חייב שיהיה לי לוגו(שם העסק) על התמונות על מנת שאם אראה תמונות אלו באתרים אחרים אתבע אותם?האם ללא לוגו בעצם ידיי כבולות במצב הזה?

ובנושא אחר,האם יש עילה משפטית נגדי שבמידה ואקח תמונות מגוגל של אותם מוצרים אך אין על התמונות לוגו של אותה חברה?האם קשה לאכוף את זה?במיוחד שמדובר על חברות מחו"ל,מדובר למשל באלפי מוצרים שמוכרים אותם מאייבי,את אותם תמונות שיש בגוגל,וקשה לי להאמין שמגישים תביעה מול כל מוכר בebay

,תודה מראש.

שימוש בתמונות

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 19/08/14
טל שלום,



קיומה של זכות יוצרים בתמונה אינו טעון רישום או ציון כלשהו על התמונה (מאידך, על מנת שתמונה תהיה מוגנת בזכות יוצרים עליה להיות תמונה מקורית אשר ביצירתה מגולמת מידה מינמלית של השקעה ומידה מינמלית של יצירתיות). בתור יוצר של תמונה, רצוי לעשות שימוש ב"עקבות" מהסוג שציינת, מה שיכול לסייע לך במקרה שגורם אחר יפר את זכויותיך בהם (אם כי כאמור עצם קיום הזכות לא תלוי בכך).



בדומה לכך, ככל שתעשה שימוש בתמונות של אחרים ללא הרשאה תהיה חשוף לתביעה משפטית, גם בהיעדר לוגו או פרטים דומים. תביעות מסוג זה הן רבות וכדאי שתיקח זאת בחשבון (לעתים התובע הוא גורם שרוכש מהצלמים את הזכויות בתמונות ותובע משתמשי קצה).שיהיה



בהצלחה,



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פגיעה בזכות מוסרית

נטלי 17/08/14
שלום רציתי לדעת אם יש אפשרות להסרת הפסל ממקומו בלי הסכמתו של האומן ? ומה התנאים לכך

הסרת פסל ממקומו

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 19/08/14
נטלי שלום,



השאלה כללית מדי. יש לבחון במה מדובר, איפה מוצב הפסל ומכוח מה, מי רוצה להסיר אותו, האם יש הסכם בין הצדדים וכיו"ב. בקיצור, ככל שמדובר בשאלה שלא נשאלה באופן תיאורטי מומלץ לבחון את העניין באופן פרטני בעזרת עו"ד.



בברכה,



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תודה גיא…

סהר 17/08/14
בהקשר לשאלה הקודמת....איך אפשר לדעת אם האתר והתמונות מוגנות בזכויות יוצרים אם לא רשום באתר: האתר מוגן בזכויות יוצרים בתחתית האתר או במקומות אחרים?

היכן שיש יצירה - יש יוצר

עו"ד גיא קדם מנהל 21/08/14

שלום סהר,


נקודת המוצא היא, שהיכן שיש יצירה יש גם יוצר, ויש בעל זכויות.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אשמח לעזרה בבקשה

סהר 14/08/14
שלום רב,



שאלתי היא:

אני בעל עסק חנות פרחים ומתנות בבעלות פרטית

אני עובד כבר כמה שנים עם רשת גדולה בארץ בעלת סניפים רבים בארץ ועם קו המוצרים משלהם. בעיר בה אני נמצא אין להם סניף לכן אני עושה עבורם את השירות עם (המוצרים שלהם כמובן) עקב חוסר כדאיות מבחינתם לפתוח. 

שאלתי היא האם אני יכול לקחת מאתר האינטרנט שלהם את התמונות למוצרים והפירוט ולהוסיף אותם לאתר של העסק שלי...?

בתודה מראש

כמובן שהמוצרים אותם מוצרים בידיוק

זכויות יוצרים בצילומים באינטרנט

עו"ד גיא קדם מנהל 15/08/14

שלום סהר,


בהנחה שהתמונות והטקסטים מוגנים בזכויות יוצרים  ואתה אינך היוצר, הרי ששימוש ללא רשות יהווה הפרה של הזכויות. אין רלבנטיות לכך שאתה מספק את השירות.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כתיבת ספר

מתן 14/08/14
שלום, בימים אלו אני שוקד על כתיבת ספר. ברצוני לדעת, האם המסמך שאותו אני כותב מוגן כעת בחוק מפני גניבת זכויות יוצרים? האם עליי לכתוב הצהרה כלשהי במסמך שהוא אכן מוגן בזעויות יוצרים?

איך אני מוכיח שהמסמך הוא באמת שלי, ושלא יקום שרלטן שיגיד שזה שלו?

אשמח לעזרה, בניסוח הצהרה משפטית כלשהי, ואם יש צורך לכתוב מסמך כלשהו שיהווה ראייה משפטית כלשהי.

אני רוצה לפרסם את חלקים ממנו באינטרנט לקבלת ביקורות בונות, אך לא אוכל לעשות זאת כל עוד יש חשש לגניבת זכויות היוצרים שלי.

בתודה, מתן.

איך מגינים על זכויות יוצרים?

עו"ד גיא קדם מנהל 15/08/14

שלום מתן,


ככלל, זכויות יוצרים קיימות ליוצר עם מעשה היצירה. יחד עם זאת, יש כמה דרכים משפטיות "לחזק" את ההגנה - כגון הפקדה של היצירה וכו'. לצערי לא ניתן במסגרת הפורום לתת ייעוץ פרטני ומוצע לפנות לעו"ד הבקיא בתחום.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הצגה בתערוכה הדפס של ציור שנמכר לפני מספר שנים

עירית דלל 13/08/14
האם לצייר מותר להציג בתערוכה הדפס של ציור שנמכר, ללא קבלת אישור מהקונה/בעל הציור?

האם יש זכויות יוצרים בהדפסים?

עו"ד גיא קדם מנהל 15/08/14

שלום עירית,


הדפס של יצירה קיימת ומוגנת ללא אישור האומן, עלול להפר זכויות יוצרים. הכל בהנחה כמובן שזכויות היוצרים לא פקעו (70 שנה לאחר מות היוצר).


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בפתגם של ריצארד באך

שר 13/08/14
ברשותי ערכת קלפי אימון וברצוני לשווקה באמצעות הפייסבוק, והכותרת שברצוני לתת היא פתגם של ריצארד באך שמתקשר  יפה להסבר על הערכה שאלותיה ומטרותיה. 

האם אפשרי הדבר?

האם יש זכויות יוצרים בפתגם?

עו"ד גיא קדם מנהל 15/08/14

שלום שר,


פתגם יכול להיות מוגן בזכויות יוצרים. לצערי במסגרת הפורום לא ניתן לתת ייעוץ פרטני האם יצירה היא מוגנת או לא, אבל הרף הנדרש בחוק להגנת זכויות יוצרים הוא נמוך.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בעבודותי למטרת קידום עסק

טל 13/08/14
מצאתי דף ישראלי, המקדם קורס איפור על ידי שימוש בתמונת עבודת איפור שלי (אני איפרתי וצילמתי) ללא אישורי.

העבודה שלי מופיעה בצירוף לינק לדף נחיתה של אותו קורס איפור, כשהמטרה היא מן הסתם רווח.

בנוסף, מהתמונה שלי הוסר בפוטושופ הלוגו שלי שהיה עליה.

זה לא מקובל מבחינתי בשום צורה.

האם יש פה עילה לתביעה? אם כן, איך נהוג לפעול? 

תודה רבה.

הפרת זכויות יוצרים בצילומים

עו"ד גיא קדם מנהל 15/08/14

טל שלום,


על פניו מדובר בהפרת זכויות יוצרים וכדאי לבחון אפשרות תביעה.


מומלץ להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום כדי לבחון את הדברים באופן יסודי.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תמונות

יוסי 13/08/14
שלום

ברצוני להדפיס פוסטרים של שחקני כדורגל

ולמכור אותם בחנויות

האם אני צריך אישור

ואם כן למי אני צריך לפנות

זכויות יוצרים בצילומים של שחקני כדורגל

עו"ד גיא קדם מנהל 15/08/14

שלום יוסי,


צילומים של שחקני כדורגל מוגנים מן הסתם בזכויות יוצרים ולכן יש לקבל רשות מבעלי הזכויות. קח בחשבון, שיתכן שצריך גם לקבל אישור מהשחקן עצמו על מנת לעשות שימוש מסחרי בדמותו. לגבי למי לפנות - איני יודע. נסה לחפש בגוגל.


עו"ד גיא קדם, מנהל פורום זכויות יוצרים

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים על סיפורים

מעין 12/08/14
שלום

אני מספרת סיפורים בפני קהלים של עד 50 איש בערך. פניתי להוצאות ספרים המייצגים את הסופרים שאת סיפוריהם אני מספרת על מנת להסדיר זכויות יוצרים.

ביקשו ממני לשלם 10% מהכנסתי וזה נראה לי מאוד גבוה ולא סביר יחסית. אודה לכם אם תוכלו לחות דעה

תודה

זכות יוצרים בסיפורים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 12/08/14
מעין שלום,



היצירות הספרותיות מוגנות בזכות יוצרים ועל כן בכדי לעשות בהם שימוש מהסוג שאת מתארת עליך לקבל את הסכמת בעלי הזכויות. מחיר האישור הוא פונקציה של יכולת מיקוח ואין אנו מביעים דעה בעניינים מסוג זה בפורום. בכל מקרה, עליך לקחת בחשבון שככל שלא תסדירי את העניין אל מול בעלי הזכויות ותמשיכי לעשות שימוש ביצירות את עלולה להיתבע על כך.



שיהיה בהצלחה,



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בסמל אייקוני

ש. 12/08/14
שאלה שאני מקווה שתוכלו לעזור לי איתה.אני מעוניינת להקים עסק קטן שעוסק במתן פתרונות לארגון ולסידור הבית ולניהול זמן אפקטיבי.יש את התמונה המפורסמת הזו (http://goo.gl/3ukRy9)ואני רוצה להצטלם כמוה ולהשתמש בתמונה שלי בכרטיס הביקור שלי. האם זה אפשרי או שזה עלול להוות הפרה של זכויות יוצרים?

שימוש בתמונה בכרטיס ביקור

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 12/08/14
שלום רב,



הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות בלבד. אין באפשרותנו לתת יעוץ משפטי פרטני במסגרת הפורום (מה גם שיש לבדוק עניינים שונים טרם מתן חוות דעת שכזו, למשל, ביחס לתמונה עצמה, ביחס למה שבכוונתך לעשות וכו').



שיהיה בהצלחה.



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בדומיין שקיים אליו אפליקציה בחו"ל.

אביב 08/08/14
שלום 



חשבתי על שם יפה לאתר שאני רוצה לפתוח ומבדיקה קצרה שמתי לב שיש אליו אפליקציה בחו''ל ב google play. השאלה אם חוקי לרכוש דומיין CO.IL באותו שם ולהקים אתר שלא קשור לחלוטין לאפליקציה ? האם בכללי מותר לקנות דומיין זהה לכזה המופיע בחו''ל ללא סיכון ? תודה.

רכישת דומיין זהה לסימן שנעשה בו שימוש בחו"ל

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/08/14
אביב שלום,



ככלל, כשאתה מבקש לרכוש דומיין אתה נדרש להצהיר שאין בכך פגיעה בזכויות של גורמים אחרים. רכישת דומיין כזה עלולה לחשוף אותך לסיכון כי בסופו של יום ולאחר שתשקיע מאמצים בבניית האתר ילקח ממך הדומיין כך שתידרש למתג את האתר מחדש. בנוסף וללא תלות בכך אתה עלול להיתבע בתביעה כספית מצד גורם שיטען שהוא בעל זכויות בסימן (מילה/צירוף אותיות במקרה הזה) שרשמת כדומיין.



באשר למידת הסיכון, היה ומדובר בסימן שרשום בישראל כסימן מסחר רשום הרי שהסיכון שלך גבוה במיוחד. ואולם, גם אם הסימן אינו רשום בישראל אך נחשב ל"סימן מוכר היטב" הרי שבנסיבות מסוימות ניתן יהיה לחסום אותך מלעשות בו שימוש ו/או לתבוע ממך פיצוי על שימוש שכבר נעשה.



להשלמת התמונה ולהדגמה אני מצרף להודעה החלטה שניתנה ע"י הוועדה ליישוב סכסוכים של איגוד האינטרנט הישראלי בה נדרש אדם שרשם על שמו את שם המתחם facebook.co.il להעביר אותו לבעלות חברת פייסבוק.



שיהיה בהצלחה.



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פרסום תמונה באינטרנט

יעל 07/08/14
שלום אני ציירת במקצועי ולאחרונה גיליתי שאתר כלשהו משתמש בתמונה שלי.

פניתי במכתב אך לא עונים לי...

ברצוני להגיש תביעה..

מה גובה האגרה בתביעות מסוג זה? מה סכום המקסימלי שניתן לתבוע? לאיזה בית משפט נתונה הסמכות?

תודה

מה גובה האגרה בתביעה בגין הפרת זכות יוצרים?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/08/14
יעל שלום,



בהנחה שבכוונתך לתבוע פיצוי כספי בלבד (ולא סעדים לא-כספיים אחרים), הרי שהסמכות העניינית וגובה האגרה ייגזרו מגובה הסכום אותו תתבעי. כלומר:



א. באם תגבילי את תביעתך לסעד כספי בסך 33,800 ש"ח תוכלי להגיש את התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. גובה האגרה במקרה כזה הוא 1% משווי התביעה ולא פחות מ-50 ש"ח. בתביעה כזו תידרשי לייצג את עצמך בדיון ולא תוכלי להסתייע בעו"ד. כמו כן לא תהיה לך זכות לערער על פסק הדין היה ותהיי מעוניינת בכך, אלא אם כן תקבלי רשות ערעור מבית המשפט המחוזי.



ב. אפשרות אחרת היא להגיש את התביעה לבית משפט השלום אליו ניתן להגיש תביעות כספיות בסכום של עד 2,500,000 ש"ח וגובה האגרה הוא 2.5% מהסכום הנתבע (כאשר מחצית משיעור זה יש לשלם עם הגשת התביעה). בתביעה המתנהלת בפני בית משפט שלום תוכלי להיות מיוצגת על ידי עו"ד ויש לך זכות לערער על פסק הדין היה ותמצאי לנכון לעשות זאת.



זה המקרה הפשוט. במקרים מורכבים יותר (למשל כשתובעים גם סעדים נוספים על הסעד הכספי) גם התשובה יותר מורכבת.



שיהיה בהצלחה,



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים  

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רעיון לגבי מוצר המשתלב בליין מוצרים קיים

דיאנה 07/08/14
שלום לחברי הפורום,

נולד לי רעיון למוצר בתחום של ציוד משרדי מעוצב, אשר יכול להשתלב, לדעתי, בקו העיצובי של סטודיו ישראלי לעיצוב מוצר. מוצרי הסטודיו נמכרים בחנויות רבות וברשת.

אני מעצבת במקצועי, ויכולה לפתח את הרעיון עד לכדי דגם מוגמר. 

שאלתי אליכם היא: איך לפנות לסטודיו ומה להציע להם? רעיון/ מוצר מוגמר/ שת"פ?

תודה מראש,

דיאנה

רעיון למוצר חדש

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/08/14
דיאנה שלום,



 הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות ולא לדיונים מסוג זה, דיונים אותם יש לערוך במסגרת הולמת אל מול עו"ד הבקיא בתחום אשר יראה במה מדובר וינחה אותך בהתאם לידע שלו ולניסיונו.



בברכה, 



עו"ד אפי אהרונוב 

מנהל פורום זכויות יוצרים 

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן