פורום זכויות יוצרים

פורום זכויות יוצרים מאפשר לכם לקבל מידע ולהתרשם מהיבטים שונים הקשורים לזכויות יוצרים, קניין רוחני, סודות מסחריים, גניבת עין, גזל מוניטין, שמות מתחם (Domain Names), דיני מחשבים ו- Cyberlaw ועוד.

נעשה את מירב המאמצים לספק לכם מענה ראשוני לשאלות שתועלנה בפורום ולהביא בפניכם קווי מתאר לתמונה המשפטית הכוללת.

מנהלי פורום זכויות יוצרים

עו"ד גיא קדם

עוסק בקניין רוחני – זכויות יוצרים, סימני מסחר והגנה על פטנטים ובדיני מחשבים.

עו"ד אפי אהרונוב

מייצג, מייעץ ומלווה, חוקר, קורא, כותב ובעיקר חי את תחום הקניין הרוחני לענפיו.

רכישת דומיין

יעקב מ 13/06/19
שלום, 


יש לי שאלה קצרה אך לא מצאתי עבורה תשובה.
ברצוני לרכוש דומיין עם סיומת co.il. 
אך ראיתי שבסיומת com יש את אותו שם הדומיין שברצוני לרכוש.


האם זה חוקי?
האם לאתר עם הסיומת com אין זכות ראשונים?
אציין כי אין קשר בתחום בין האתר שאני רוצה להקים לאתר השני עם הסיומת com וכי האתר הנ״ל אינו ממוקם בארץ.

דומיין זהה לדומיין של חברה זרה

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 16/06/19

שלום רב,

ככלל, לסימני מסחר מוכרים היטב ורשומים כדין יש הגנה החורגת מהתחום הספציפי בו עוסק הבעלים של הסימן תחת אותו סימן. המשמעות של זה עבורך, כמי שעומד לבחור שם מתחם, היא שיתכן וקיים סיכוו כי בעתיד ידרשו ממך להימנע מלעשות שימוש בשם מתחם זה ו/או יתבעו פיצוי. לכן, ככל שאתה רוצה לצמצם למינימום סיכונים כעין אלו עדיף לך לבחרו שם מתחם/שם מסחר שאינה דומה לשם שקיים בשוק (אם כי בהחלט יתכן שבדיקה מעמיקה יותר תראה כי הסיכון שלך, בבחירת שם המתחם בו אתנה מעוניין - אינו גבוה). 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פרסום תמונת קטין לתוכנית טלווזיה ללא אישור הורים

אבי 13/06/19
היי

פרסמו תמונה של הבן שלי בגיל 4

ללא הסכמתנו ההורים

בתוכנית טלוויזיה

האם אני יכול לתבוע את אותו גוף

תודה

פרסום תמונה של קטין

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 16/06/19

שלום רב,

קיומה של עילת תביעה עקב פרסום תמונה של קטין היא תלוית נסיבות - צריך לבחון את ההקשר ולאור זאת להעריך אם מדובר בעוולה של פגיעה בפרטיות ו/או הפרת הוראות חוק הנוער - ובמידה וכן, יתכן ויהיה מקום לתביעה. 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

SAFARI PHOTOGRAPHY

Brian 12/06/19
כאשר מועסקים לנסוע ליעדים בינלאומיים ולצלם תמונות ווידאו על ידי חברת ספארי, עם סיורים מאורגנים שלו, למי שייכים התצלומים? האם הקבלן שלי מחזיק בהם 100%? האם הוא יכול להשתמש מעבר למה שהוא חייב לי לירות בהם?

תמונות במסגרת טיול ספארי

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 16/06/19

שלום רב,

הדרך המיטבית היא להסדיר את העניין בהסכם בין מי שעורך את הטיול ובין הצלם (וכן להסדיר עניינים נלווים בהסכמים מול המשתתפים בטיול).

מבחינת החוק היבש ובהיעדר הסכם, הכלל הוא שזכות היוצרים ביצירה מוזמנת (כלומר כזו שנוצרת על ידי אדם שאינו עובד של המזמין אלא קבלן חיצוני) - היא של היוצר (ולא המזמין), אלא אם כן הוסכם אחרת בין הצדדים במפורש או במשתמע. 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים בפונטים

יוסי 12/06/19
קניתי מחשב והמוכר הכניס לי פונטים.
עכשיו מתקשרים אליי מחברה שהשתמשתי בפונט שלהם שלא כדין.
מה אני אמור לעשות, הרי קיבלתי מהמוכר בלי לדעת שיש בזה בעיה.
יש להם עילה משפטית לתבוע אותי?

זכות יוצרים בגופן

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 16/06/19

שלום רב,

גופנים/פונטים עשויים להיות מוגנים בזכות יוצרים (העניין נבדק ביחס לכל מקרה לגופו). ככל שיש זכות יוצרים הרי שהשימוש בפונטים טעון הסכמת בעלי הזכויות. העובדה שהמוכר "הכניס לך פונטים", כהגדרתך, אינה עניינו של בעל הזכויות - באם המוכר הטעה אותך אז יתכן ותהיה לך עילת תביעה נגדו בגין הנזק שנגרם לך ואולם הדבר לא פוטר אותך מהתמודדות מול בעלי הזכויות. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ז י על פוסט והודעת ווצאפ

ירון 10/06/19
שלום.

האם ניתן להגן על הודעות ווצאפ בקבוצה סגורה מפני הפצה חיצונית באמצעות חוק זכויות יוצרים ? מה הסנקציה בגין עבירה על חוק זה? האם יש דרך אחרת/נוספת?

האם יש זכות יוצרים על משפטים שנכתבו ב"וואטסאפ"?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/06/19

ירון שלום,

זכות יוצרים קיימת ביצירה ספרותית מקורית, שהיא תוצר של מידה מינימלית של יצירתיות והשקעה. טקסט עשוי להוות יצירה ספרותית באם הוא מקורי ומגלם בתוכו מידה מסוימת של יצירתיות והשקעה. 

הדברים נכונים אף ביחס לדברים שנכתבו בוואטסאפ. ככל שמדובר במשפטים/קטעים מקוריים שהם פועל יוצא של השקעה מינימלית ומגולמת בהם מידה מסוימת של יצירתיות, ניתן יהיה לטעון שמדובר ביצירה שיש בה זכות יוצרים. אם למשל אדם מפרסם שירים שכתב בקבוצת וואטסאפ הרי שיתכן ויש בסיס לטעון להגנת זכות יוצרים על השירים.

יחד עם זאת, מטבע הדברים רוב ההתכתבויות ברשתות כגון וואטסאפ הן משפטים נטולי מידה משמעותית של יצירתיות או השקעה ועל כן אינן מושא להגנת זכות יוצרים - בהיעדר "יצירה" אין זכות יוצרים. 

מה בכל זאת ניתן לעשות? יתכן ובמקרים מסוימים וככל שמדובר בקבוצה סגורה ניתן יהיה לטעון שהוצאה של קטעים שנכתבו בתוך הקבוצה - החוצה - תהווה פגיעה בפרטיות ו/או לשון הרע ו/או עוולה אחרת - אם כי כל טענה כזו יהיה צורך לתמוך בעובדות שיקימו את יסודות העוולה הנטענת.


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בובות מתוך ספרי ילדים

Hadas 09/06/19
שלום, אני תופרת בובות של דמויות מתוך ספרי ילדים. 
רציתי לדעת אם מכירה שלהן היא הפרה של זכויות יוצרים של הסופרים/מאיירים? 
תודה. 

יצירה ושיווק של בובות על פי ספרי ילדים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/06/19

שלום רב,

דמויות מתוך ספרים (אני מניח שמדובר בדמויות מצוירות) עשויות להיחשב ליצירות מוגנת בזכות יוצרים או, לכל הפחות, לכל מהותי מיצירה מוגנת בזכות יוצרים (הספר כולו) - ועל כן העתקה שלהן או יצירה של בובות על בסיס האיורים (כלומר, "גזירה" של יצירה מתוך היצירה המקורית) - עשויות להוות הפרה של זכות היוצרים, ככל שלא תינתן הסכמה מפורשת ומראש של בעלי הזכויות. הפרת זכות יוצרים עשויה להוות בסיס לתביעה משפטית בגדרה תידרשי לחדול מההפרה ולפצות את בעלי הזכויות. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הוספת מבחני בגרות לאתר

דימה 09/06/19
אני מעוניין להוסיף לאתר שברשותי קבצי בחינות בגרות,
האם בחינות הבגרות מוגנות עם זכויות יוצרים? אני יכול להישפט על זה?
אני מתכוון להעלות את הלינק לקובץ הpdf המקורי שאתר משרד החינוך העלה לאתרו.

האם בחינות בגרות מוגנות בזכויות יוצרים?

עו"ד גיא קדם מנהל 09/06/19

שלום דימה,

בחינות מוגנות בזכויות יוצרים. גם למדינה יש זכויות יוצרים.

ייתכן ששימוש בקבצים המקוריים ללא כוונת רווח לצרכים לימודיים ייחשב שימוש הגון מותר.

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חשד להפרת חוזה וזכויות יוצרים של אמנית

ג'ולי 08/06/19
שלום רב,


אני אמנית שעוסקת בעיקר בציור ובעלת תואר תואר ראשון B.F.A באמנויות יפות.
לפני כשנה וחצי חתמתי על חוזה עם אתר ישראלי (- שכתובתו מסתיימת ב- co.il) מסויים עם בעלים ישראלי, שעוסק בקנייה ומכירה של יצירות אמנות ישראליות מקוריות. בחיפוש אחר אותו אתר בגוגל התוצאה הראשונה מתארת אותו כחנות המציגה אמנות ישראלית מקורית לרכישה באינטרנט.
מיותר לציין שאני חתמתי על חוזה זה בצד של האמנית. אני חתמתי מצידי בשם מלא, תאריך וחתימה והבעלים של האתר חתם מצידו גם בשם מלא, תאריך (אותו תאריך) וחתימה.


החוזה קצר ומראש קראתי ווידאתי וקראתי ושוב ווידאתי שאני יודעת על מה אני חותמת. בחילופי מיילים שבינינו שלחתי לו כמעט מייד את ההסכם החתום והוא מצידו כעבור 10 דקות שלח את החתימה שלו על החוזה.


מעולם לא ראיתי רווח מהאתר הזה, שעליו מפורט הרבה בחוזה - מונחים כמו "תוצע היצירה למכירה", "שינוי במחיר היצירה", "מכירה של יצירה" וכו'.
לאחרונה החלטתי שאני רוצה לסגת מהחוזה והודעתי לצד השני - אני מצטטת מהחוזה "(להלן: "האתר") - על כך, על רצוני בכך. לראשונה הודעתי איך שפנה אליי - בדוא"ל. כעבור יום יומיים כשלא ענה ולא הורדתי מהאתר שלו, שלחתי עוד מייל, וכעבור יום יומיים, כששוב "מככבת" ו"מככב" שמי באתרו, וכשלא קיבלתי עוד אף תשובה ניסיתי ושלחתי עוד מייל וחוזר חלילה. כעבור כמה מיילים החלטתי (במייל הראשון עשיתי את הטעות ורשמתי לו את מספר הטלפון הנייד שלי) להתקשר אליו. התקשרתי מהנייד - שלי - והוא לא ענה ולא חזר - סינן.

עברו מספר דקות והתקשרתי אליו ממספר טלפון נייד אחר של קרובה שלי שהיתה לידי. כעבור שני צלצולים הוא ענה. ביקשתי אז שיוריד כל דבר שקשור בי מאתרו. כששאלתי ענה שלא קיבל את המיילים ששלחתי לו ושלח לי בווטסאפ מייל שהוא אמר עדכני.
שלחתי את בקשתי שוב למייל שהוא רשם לי דרך הווטסאפ שעדכני, וכעבור לא הרבה זמן הוא הגיב לי למייל לכתובת זו שלו ששלחתי, - ש"ירד לפי בקשתי" ואז חתם את שמו. שמחתי וקיוויתי שבכך יסתיים, אך כמו שחתמתי איתו את שיחת הטלפון שבה ביקשתי ממנו להוריד כל זכר לשמי ולעבודות שלי ולתמונת הפרופיל שהוא שם לצד שמי באתרו (שדרך אגב מעולם לא נתתי לו את אישורי להשתמש בה, לא שלחתי לו אותה כקובץ נפרד מלבד היצירות שלי שהעלה לאתרו ששלחתי לו - זוהי תמונה שאני מצולמת בה ואני צילמתי אותה וזכויות היוצרים לגביה הן לגמרי שלי), ולצד שמי ותמונת הפרופיל שהוזכרה לעיל שהוא בחר לשים באתרו, הוא "בחר" לשים גם כמה מילים עליי - שלא נועץ בי לגביהן ולא הראה לי/ שלח לי/ שאל לדעתי - "איך זה נראה לך?" - כאמור חתמתי את שיחת הטלפון הנ"ל ב- "אם לא אראה שירד כל מה שקשור בי אז אתקשר אליך שוב, סבבה?" - וענה לי שכן.
וכך לאחר ששלח לי את המייל שבו כתב שירד לפי בקשתי, בדקתי וראיתי שזה מבחינתי בעירבון מוגבל ביותר - רק האפשרות של קונים פוטנציאליים לקנות מיצירותיי ירדה מאתרו. כך גם בחיפוש שמי בגוגל - התוצאה הראשונה שיצאה מאז שהסכמתי בחוזה שלו להופיע באתרו ועד שהבעתי את רצוני להפסיק להיות משוייכת לאתר שלו  גם במיילים וגם בשיחה הטלפונית איתו שהזכרתי קודם, בה אישר שהבין את בקשתי והסכים - נשארה אותה תוצאה: כתובת האתר שלו, ואז כשלוחצים על הקישור, עם כתובת אתר האינטרנט שלו כמובן - ומופיע אתר האינטרנט שלו, ראו והגיעו (אני לחצתי, ראיתי והגעתי ל) לתמונת הפרופיל שלי, שהוא מצא באינטרנט באתרים לגיטימיים שאליהם העליתי את התמונה הזו.


נתתי לו כמה ימים וקיוויתי שבזמן זה יוריד גם את השיוך שלי בגוגל ותמונתי, - שכאמור הועלתה ללא הסכמתי - ואת ה"כמה מילים על האמנית" - שאותו אדם, אם לא הובן עד כה, - שינה לאיך שהתחשק לו מבלי להיוועץ בי ומבלי לשאול אותי!


בנוסף, בחיפוש תמונות באתר שלו יש גם 10 עמודים של תוצאות שנראות לי - האדם מן הרחוב - משוייכות לחיפוש גוגל אבל עדיין, אלה הן כמעט כל התמונות שנתתי לו את רשותי להעלות לאתרו. והכל, - עכשיו בבודקי - בעמוד הראשון. לא צריך לחפש רחוק.
התמונות הן בקטן אבל כשסמן העכבר עובר מעליהן הן טיפה מוגדלות. ואפשר כמובן לשמור כל תמונה, בקטן אמנם, אך להוריד לכל מחשב (קליק ימני בעכבר...).
כאמור עכשיו כשאני כותבת דברים אלה אני רוצה לדייק ובודקת בו זמנית, - ורואה ש- 4 תמונת מאותן יצירות שלי כבר הוכפלו בתוצאות התמונה האלה! רוב הכפילויות - הראשונה ששומרים היא יוצאת במחשב קטנה והשנייה עוד יותר קטנה אבל בכל זאת (!), ואחת הכפולות עוד יותר חוצפה - בתמונה הראשונה מוצגת יצירתי ברוחבה המקורי עם עיוות קל מאוד, וכך גם כששומרים אותה ופותחים בכל מחשב שלא יהיה, (- חוששתני); ואילו בתמונה השנייה מוצגת יצירתי בעוד עיוות, פחות קל - כריבוע במקום כמלבן!


"חיכיתי חיכיתי ומי לא בא? מיכאל".
אח"כ שלחתי לו בקשה בסמס ולא קיבלתי תגובה, אז בווטסאפ את אותה הודעה - בשתי ההודעות הזדהיתי ובאותו נוסח - ביקשתי שיתקשר אליי בדחיפות (כי הבנתי כבר שאחרת הוא לא יענה).
אחר כך התקשר וזו לי עד כה היתה שיחת הטלפון השנייה והאחרונה שהתקיימה איתו. בשיחה זו פירטתי לו מה נשאר באתרו והבהרתי שוב את רצוני שלא יישאר זכר לשמי באתרו! - הוא מצידו אמר שמבין והסכים..
ושוב חיכיתי וחיכיתי ונתתי לו עוד כמה ימים שישנה כמו שאמר, שהוא יבצע פעולה פשוטה וישנה! שיעיף אותי כבר מאתרו ה"מכובד"!
ואז, לאחר 3 ימים, שלחתי לו את אותו נוסח של הודעה בווטסאפ והוא הגיב לי הפעם - כעבור שתי דקות (!) - "היי **** , בואי נדבר מחר. אדאג להעיף לגמרי כל זכר שלך מהאתר."
אז שלחתי לו חזרה בדרך התקשורת המועדפת עליו כנראה עד כה - בווטסאפ - הבהרה שאני לא מתכוונת להמשיך לרדוף אחריו עד ימות בוא המשיח (זה תיאור שלי כאן באתר הזה שלכם, לא התנסחתי איתו ככה, פשוט נמאס לי להתעסק עם הבן אדם הלא ישר הזה ונשבר לי ממנו!) - ושאם הוא לא משתנע ואני לא שבעת רצון אני מתכוונת לפנות לעורך דין. הוא בתגובה שלח לי משהו לא כ"כ יפה ומכבד - לא בושה לכתוב - "בואי נרגע".
ושוב הבהרתי את רצוני ואת כוונותיי והוא שוב -"**** אני מבקש שתרגעי".
בסופו של דבר נתתי לו אולטימטום להעיף אותי מאתרו עד למחרת אותו יום, ואם לא אני פונה לעורך דין, סיימתי ב'"יום טוב", הוא כתב "להתראות" ואני כתבתי "ביי".
ביום למחרת ראיתי שהוא שינע כמה דברים ושלחתי לו עד כה את הווטסאפ האחרון, ופתחתי ב"ערב טוב... יש לך הארכה עד מחר בצהריים, ושוב הבהרתי את כוונותיי לפנות לעורך/ת דין. הווטסאפ הראה שני ויים כחולים שקיבל.


עד כאן מי שקרא את סיפורי והתמיד - אז תודה!


לשאלותיי:
האם לגיטימי מבחינתי ובעיקר מבחינת דברים כאלה בחוק, להגיש נגד הבנאדם הספציפי הזה תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, על עוגמת נפש רבה מאוד שנגרמה לי ועדיין נגרמת לי ולא רואה מתי זה יסתיים,  יזע ובמיוחד דמעות ?
זאת תהיה טענה אחת בהגנתי.
הטענה השנייה היא (אנא תקנו אותי אם אני טועה) - פגיעה של הנתבע בשמי הטוב, בשמה הטוב של התובעת. ?
ואם כן, אז מה הסכום שמקובל לדרוש פיצויים במקרים כאלה, ובכמה מקרים באמת הצד התובע מקבל את רוב הסכום בפיצויים מהצד הנתבע?


ושוב תודה לכל מי שטרח לקרוא את כל המגילה שלי! וגם כמובן למי שיענה!!

ייעוץ משפטי

עו"ד גיא קדם מנהל 09/06/19

שלום ג'ולי,

לצערי לא ניתן במסגרת האתר לתת ייעוץ משפטי פרטני. זה לא אתי ולא מקצועי.


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גבולות הקניין והפרטיות לזכויות

ניצה 07/06/19
האם קבר ומצבה שנקנים בכסף, הם בבחינת קנין פרטי רוחני, והכיתוב עליו, והאם חלים עליו זכויות יוצרים. או זכויות כל שהם. האם צלום של קבר ומצבה הם דבר חוקי? והאם שימוש בתילום קבר לצורך מסחרי הוא עבירה על חוק כל שהו? 

האם למתים יש זכויות יוצרים?

עו"ד גיא קדם מנהל 09/06/19

שלום ניצה,

צילום (לא חשוב של מה) מוגן בזכויות יוצרים אם יש בו מקוריות.

טקסט (לא חשוב על מה) מוגן בזכויות יוצרים אם יש בו מקוריות.

מוזמנת לחפש בגוגל "האם למתים יש זכויות יוצרים" ולקרוא מאמר שלי לגבי משך ההגנה.


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צילום רחוב

דוד 05/06/19
אני מצלם פרויקט שחלק ממנו זה צילום אנשים (מבוגרים) ברחוב העוברים והשבים. האם צילום מסוג זה מחייב אותי לקבל אישור מהם?

האם צילום אדם ברחוב פוגע בפרטיות שלו?

עו"ד גיא קדם מנהל 09/06/19

שלום דוד,




שימוש בדמותו של אדם לשם רווח ללא הסכמתו או בנסיבות משפילות או מבזות או בסיטואציות אחרות הקבועות בחוק עלול לפגוע בפרטיותו.



יחד עם זאת, לפוגע יכולה לעמוד הגנה אם פעל בתום לב והפגיעה היתה בדרך של צילום, או בדרך של פרסום תצלום, שנעשה ברשות הרבים ודמות הנפגע מופיעה בו באקראי.



 לא בטוח שצילום ממוקד של אדם מסויים ייחשב צילום אקראי.




תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

בר כוכבא 23, בני ברק

03-6515778

guy.kedem.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קריוקי

טלי 03/06/19
האם חברה שמייצרת דיסקים של קריוקי יכולה לדרוש מהמפעיל ומבעל האולם שבו מתקיים ערב הקריוקי לשלם לה דמי רשיון? האם יש צורך לשלם גם לאקו"ם?

האם חברה שמייצרת דיסקים לקריוקי זכאית לתשלום ממפעילי ערבי קריוקי?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 04/06/19

טלי שלום,




ככלל, על פי החוק הישראלי קיימת זכות יוצרים גם בתקליט עצמו וזאת בנוסף לזכויות היוצרים המגולמות ביצירות הטבועות בו (זכות יוצרים בטקסט, בלחן ובעיבוד).



לכן עקרונית יש להסדיר את השימוש הן מול בעלי הזכויות ביצירה והן עם מפיק התקליט.



כמובן שבכל מקרה יש לבחון פרטנית שאכן בעל האולם "מכוסה" מתביעות מצד כל הנ"ל, במסגרת הסדרי התמלוגים שלו (צריך גם לבדוק את הרישיונות ולוודא שאין כפל תשלום על אותה זכות - למשל אם רישיון אקו"ם כולל גם הסדרה של זכות מפיק התקליט אז אין הצדקה לשלם פעמים, גם אם זכותו לדרוש זאת במישור החוזי). 




תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים

עידו 29/05/19
שלום,
אשמח לדעת אם ייצור פריט לבוש לשיווק אינטרנטי המבוסס על סדרה מצליחה בעולם ייחשב כהפרת זכויות יוצרים?
האם אני צריך לבקש את הסכמת יוצרי הסדרה לשיווק המוצר?
תודה לעונים

שימוש ברכיבים מסדרה

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 02/06/19

עדו שלום,

רכיבים מסדרת טלויזיה מוכרת (דמויות, שמות, סיסמאות, תפאורה וכו') חוסים, לרוב, תחת מעטפת משפטית וזכויות שונות ועל כן שימוש לא מורשה בהם חושף את המשתמש לתביעה משפטית בהיקף רחב - כל עוד הדבר לא הוסדר מול בעלי הזכויות באופן ממצה.  


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

השמעת חלק משיר

ג 27/05/19
שלום וברכה,
ברצוני לשאול האם באירוע שמופק ע"י עירייה מותר לקבוצת תלמידים במסגרת חוג להופיע על גבי חלק משיר. כמיטב הבנתי וידיעתי אסור להוריד שיר ולערוך אותו בלי אישור מהאומן. 
מה דין כאשר משמיעים את השיר נניח דרך יוטיוב או ספוטיפיי ופשוט התקליטן שבאירוע דואג לסיים את השיר בנק ספציפית כמובן בידיעה שנושא ההתמלוגים על ההשמעה הפומבית מסודר מראש עם אקום.


תודה

זכות מוסרית

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 28/05/19

שלום רב,

איני בטוח שירדתי לסוף דעתך ואני מקווה שאני משיב לשאלתך:

זכות היוצרים מתחלקת לזכות כלכלית ולזכות מוסרית. הזכות הכלכלית עיקרה בזכות לבצע פעולות שונות ביצירה (למשל להשמיע אותה באופן פומבי) - וככל שמדובר ביצירה מוסיקלית, לרוב ניתן להסדיר את העניין בתשלום תמלוגים.

הזכות המוסרית היא זכות היוצר כי שמו ייקרא על יצירתו בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין וכן זכות היוצר "כי לא יוטל פגם ביצירתו ולא ייעשה בה סילוף או שינוי צורה אחר, וכן כי לא תיעשה פעולה פוגענית ביחס לאותה יצירה, והכל אם יש באילו מהם כדי לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר".

כלומר, על מנת לבסס עילה של פגיעה בזכות המוסרית על היוצר להוכיח שהוטל פה פגם או שנעשה סילוף/שינוי צורה אחר/פעולה פוגענית + שיהיה באחד מהנ"ל בכדי לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר. לטעמי מדובר ברף גבוה (כלפי היוצר) כך שטענה כזו לא תתקבל בנקל אם כי הכל תלוי בנסיבות העניין - אותן יש לבחון בכדי לגבש עמדה.  




תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גרפיקה

שני 26/05/19
ביצעתי עבודת גרפיקה לחברה מסויימת, בשל בעיות תקציב הם החליטו להפסיק את עבודתי וגם לא שילמו לי עבור העבודה שנעשתה עד כה.

כעת הם רוצים להשתמש בחומרים שלי ללא אישורי. האם מותר להם?

לא שילמו לגרפיקאי ובכל זאת רוצים לעשות שימוש בעיצובים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 26/05/19

שלום רב,




ככלל, זכות היוצרים (הכלכלית) ביצירה שיצרה עובדת במהלך עבודתה - היא של המעביד, אלא אם כן הוסכם אחרת.



אשר על כן, בראש ובראשונה יש לבחון את הסכם ההעסקה וכן את התנהלות המעביד על מנת לגבש דרך פעולה (וככל שלא שילמו לך את שכרך/זכויותיך הרי שיש מקום למצות את הדין עמם ויתכן וניתן יהיה לכרוך גם את נושא זכות היוצרים בתוצרי עבודתך - במסגרת הליך כזה). 






תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

משחק קופסא

23/05/19
אני רוצה ליצור משחק קופסא שמתבסס על משחק טריויה טלויזיוני. אני משנה שם כמה מוטיבים כמובן. האם זה מפר זכויות יוצרים?

הפרת זכות יוצרים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 26/05/19

שלום רב,

הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות עקרוניות ולא ניתן לתת במסגרתו יעוץ משפטי פרטני.

ככלל, הפרת זכות יוצרים היא שימוש ביצירה או בחלק מהותי ממנה. אשר על כן, שימוש אסור תוך "שינוי של כמה מוטיבים" ביצירה יהווה, לרוב, הפרת זכות יוצרים, ככל שאכן מדובר ביצירה מוגנת (וזאת יש לבחון באופן פרטני).

מעבר לכך בנסיבות שתיארת עשויות לצוץ מניעות עקב עילות משפטיות אחרות כהפרת סימן מסחר, גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט וכיו"ב. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עיצוב מוצר

רוני 20/05/19


שלום,

קיבלתי הצעת עבודה לעצב מוצר המיועד ליצור המוני, ובתמורה לקבל אחוזים בחברה. האם צריך לחתום על הסכם? מה חשוב לוודא שקיים בהסכם? ממה צריך להזהר?

חשיבות ניסוח הסכם

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 20/05/19

רוני שלום,

תודה על פנייתך בפורום.

קורס בסיסי בדיני חוזים באוניברסיטה נמשך שנה שלימה ואליו מתווספים קורסים בנושאים אחרים המשיקים לשאלתך. מעבר לחומר הנלמד, יש חשיבות רבה לידע ולניסיון המצטברים מעיסוק בעניינים אלו ואת כל זה לא ניתן לקצר לכדי תשובה של כמה שורות בפורום משפטי שמטבעו מיועד לדיון בשאלות נקודתיות ואינו יכול להוות תחליף למתן יעוץ משפטי או קורס מקוצר בניסוח חוזים מורכבים.

ההחלטה אם לחתום על חוזה ואיך נתונה בידך. לטעמי ראוי שתתיעץ באופן פרטני עם עו"ד שילווה אותך בהתנהלות. זה עשוי לחסוך לך ממון רב בטווח הארוך. 

שיהיה בהצלחה. 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים – קומיקס

נ 18/05/19
שלום
אם אני לוקח חוברות קומיקס של מארוול מאתרים שמעלים אותן לרשת באופן פיראטי, מתרגם אותן ומוכר ברחבי הרשת - ניתן לתבוע אותי על הפרת זכויות יוצרים?

הפרת זכות יוצרים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 19/05/19

שלום רב,

כן. החבות בגין הפרת זכות יוצרים קמה כשהמפר "ידע או היה עליו לדעת" כי היצירה בה עשה שימוש לא מורשה היא יצירה מוגנת בזכות יוצרים. העובדה שגם גורמים אחרים מעתיקים את היצירה אינה מבטלת את זכות היוצרים. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ציורים למכירה

איתי 14/05/19
יש לי שאלה יש לי ציורים שיצרתי אני רוצה לעלות אותם

לעלות את הציורים למכירה בפיסבוק וגם באתר. מותר לי לצטט שורה משיר בלי לבקש רשות או לשלם תמלוגים וכו?

ציטוט שורה משיר

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 14/05/19

איתי שלום,

ככלל, אין להעתיק לתוך יצירה מסחרית - יצירה ספרותית או חלק ממנה. שיר הוא במקרים רבים יצירה ספרותית המוגנת בזכות יוצרים. משפט מתוך השיר עשוי להיחשב אף הוא לחלק מהותי מהיצירה השלמה (השיר) ובמקרים מסוימים גם ליצירה העומדת בפני עצמה. העתקה ללא הרשאה עשויה להוות פתח לתביעה משפטית כנגדך. 

אמנם בנסיבות מסוימות ציטוט עשוי להוות שימוש הוגן מותר, אך הדבר נבחן לאור פרמטרים שונים וככלל "מחסה" זה נוצר על מנת לאפשר ציטוט במסגרות של מאמרים וכיו"ב ולא כחלק מרכזי ביצירה אומנותית ועל לטעמי יקשה עליך להיבנות ממנו. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פרסום ספר לימוד המבוסס על סיפורי מתח ובלשות

דב 13/05/19
שלום רב,
אני עוסק בתחום הוראת שפה.
לאחרונה התגבש אצלי רעיון לחבר ספר לימוד שיתבסס על סיפורי מתח ובלשות המשודרים ביוטיוב בשפה אותה אני מלמד. מדובר במספר ערוצי יוטיוב המשדרים עשרות רבות אם לא מאות מאותם סיפורים וזאת לצורך הנאת המאזינים.
הסיפורים נכתבו על ידי קצין משטרה בדימוס, אזרח מרוקאי שהחליט לחלוק עם המאזינים מהחוויות הרבות שלו במשטרה המרוקאית תוך שינוי שמות הדמויות והמקומות(לדבריו)  ושודרו גם לפחות באחת מתחנות הרדיו הצרפתיות.
עוד ידוע לי שהמחבר הוציא ספר בו קיבץ מספר מצומצם של סיפורים אלו.
הרעיון שלי הוא להביא את הטקסטים כפי שהם ולחבר משימות הבנה, הבעה והטמעות אוצר המילים בעיקר.
פניתי לאדם שמשדר את אותם הסיפורים ביטיוב (הקריין - אזרח מרוקאי אף הוא) בניסיון לברר את סוגית זכויות היוצרים אך הלה חסם אותי ומנע ממני לשלוח לו הודעות נוספות בפייסבוק.
אני צופה שגם אם אאתר את פרטי הקשר של מחבר הסיפורים עצמו אתקל בעוינות דומה ולא אקבל את הסכמתו.
שאלותיי הם:
:1- האם אוכל לפרסם ספר שכזה בהיעדר הסכמת מחברו אף שבכוונתי להזכיר ולציין מהיכן לקוחים הטקסים ומי הוא המחבר?
2- בהנחה שהתשובה שלילית- האם שינוי פרטי עלילה רבים מהטקסטים המקוריים תכשיר את פרסום הספר ותמנע ממני תביעה עתידית?
3- האם העובדה שישראל ומרוקו אינם מקיימים קשרים רשמיים לפחות לפי שעה משנה לעניין תביעה אפשרית נגדי מצד האזרח המרוקאי?
תודה
דב

הפרת זכות יוצרים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 13/05/19

שלום רב,


אין באפשרותנו לתת יעוץ משפטי פרטני בפורום ועל כן אתייחס רק בראשי פרקים.


הכלל הוא שמותר לעשות שימוש ברעיון אך לא בדרך הביטוי שלו. לכן העתקה מילולית של סיפור אסורה ואולם מותר לעשות שימוש ברעיון, אשר כשלעצמו אינו מוגן. השראה של יוצר ויצירה על יוצר ויצירה אחרת הם חלק מעולם התרבות. 


ואולם הגבול בין מה שהוא רק "רעיון" (שהשימוש בו מותר) למה שהוא כבר "ביטוי" (שהשימוש בו אסור) - אינו גבול ברור ולפעמים אף בתי המשפט מתחבטים בשאלה היכן עובר הגבול. ככלל אצבע אפשר לומר שככל שאתה עושה שימוש ברכיבים רבים יותר מהיצירה המקורית - גובר החשש לכך שמדובר בהפרה. במקרה שתיארת, בו פנית ליוצר וסורבת - הרי שלטעמי ייקל עליו להוכיח שמדובר בהעתקה, גם אם לא יהיה מדובר בהעתקה - אחד לאחד. העובדה שהוא מתגורר במרוקו אינה מאיינת את החשש לתביעה. כך גם שינוי של היצירה המקורית - די בשימוש בחלק מהותי של היצירה על מנת להוות הפרה ולכן שינוי כזה או אחר לא ימלט אותך מהפרה. לכן ובהיעדר פיתרון משפטי אחר (שאיני מוציא מכלל אפשרות) מומלץ להימנע מהעניין. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש מסחרי בתמונה או ציור הכולל דמות של פוליטיקאי

יוסי 10/05/19
האם חוקי למכור מוצר הכולל הדפס של meme (תמונה עם כיתוב מבדר עליה) הכוללת תמונה או ציור של פוליטיקאי בכיר כגון רה"מ?

גם אם נניח כי מדובר בתמונה ציבורית או ציור מקורי, האם השימוש בדמות עצמה בעייתי?

יש לציין כי הכיתוב לא יהיה כזה העלול להתפרש כפגיעה או בדיחה על חשבון הפוליטיקאי, אלא עם מסר חיובי.

תודה!



שימוש בתמונה של פוליטיקאי

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 13/05/19

יוסי שלום,

השאלה שלך מעוררת סוגיות בשני תחומים נפרדים: הן מצד המצולם והן מצד התמונה בה אתה עושה שימוש (ושאני מבין משאלתך שנוצרה על ידי אחר).

באשר למישור הראשון, החוק קובע כי שימוש בתמונתו של אדם לצורך הפקת רווח מהווה עוולה של פגיעה בפרטיות וחושפת את המשתמש לתביעה לפיצוי כספי. מאחר ואתה מעוניין לעשות שימוש דוקא בתמונתו של אותו אדם (עקב פרסומו) הרי שהחשש לתביעה גובר. 

באשר למישור השני - הרי שהתמונה כשלעצמה עשויה להוות יצירת צילום המוגנת בזכות יוצרים ואשר שימוש לא מורשה בה עשוי להוות פגיעה בזכות היוצרים של יוצר התמונה.

אמנם, ביחס לזכויות יוצרים קיימת בחוק הגנה ל"שימוש הוגן" שהוא, בין היתר, שימוש לצרכי "ביקורת" (ועל פי הפסיקה גם סאטירה עשויה להוות אופן של ביקורת) - ואולם, אין המדובר בהגנה גורפת אלא בעניין שנבחן על פי פרמטרים שונים ובמקרה שלך, לאור העובדה שבסופו של דבר מדובר במוצר שנמכר בשוק - הרי שיש סיכוי רב שההגנה לא תעמוד לך.

אלו העקרונות הרלוונטיים - על מנת לבחון אם ומה ניתן לעשות - חרף מה שכתבתי - אני ממליץ לך להתיעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

למי שייכים הזכויות על פרסום רפואי

אא 04/05/19
שלום,
ישנם מקרה רפואה חריגים ויחודים בו מתפרסם המקרה בבנק עולמי של רפרנטים 
כמו https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed
בדכ רופא מומחה מפרסם את מקרה המטופל שלו. הדבר מתפרסם במנועי מחקר לעיתים צריך לשלם על הורדות המאמר.


למי שייכים הזכויות וקניין הרוחני?  לרופא שדיווח על המקרה הרפואי בבנק המקרים?
או הזכויות וקניין הרוחני שייכים למטופל שעליו מבוססת כל המקרה?
תודה

זכות יוצרים על עובדות

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 04/05/19

שלום רב,

אין באפשרותי להתייחס לאתר שציינת ואף לא לתת יעוץ משפטי פרטני במסגרת הפורום, בפרט כשלטעמי השאלה כרוכה במספר מישורים משפטיים נוספים מעבר לשאלת זכות היוצרים (למשל: פרטיות, סודיות רפואית, חוזים וכו'). 

מבחינת ההיבט של זכויות היוצרים הרי שאחד מהכללים הבסיסיים הוא שאין זכות יוצרים בעובדות - כלומר, לא לחולה ולא לרופאו  יש זכות יוצרים על עובדות המקרה הרפואי. יחד עם זאת, יש זכות יוצרים על דרך הביטוי של עובדות - ולכן ככל שהן מפורטות במאמר הרי שיתכן ויש זכות יוצרים לכותב המאמר (ככל שאכן הוא עולה לגדר יצירה ספרותית מוגנת).


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רישום זכויות יוצרים לספר חדש

hodini 02/05/19
שלום
במידה וכתבתי ספר ואני חותם אותו בשם בדוי
איך ניתן להוכיח זכויות יוצרים במידה ותהיה הפרה
ומישהו ינסה להשתמש בספר ולפרסם אותו כאילו הוא זה שכתב אותו?
תודה


הגנה על ספר שנכתב בעילום שם

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 04/05/19

שלום רב,

בנסיבות שתיארת מומלץ להפקיד עותק של היצירה - עם תצהיר מתאים - בידי עו"ד וכך לקבע מועד ליצירת היצירה וליצר סוג של הוכחה לזהות היוצר.  


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים – שימוש בתמונה

הדר 02/05/19
שלום רב,
אסביר בקצרה, שותפי ואני פותחים עסק למכירת אומנות ייחודית המבוססת צל, כלומר: אנו מוצאים תמונות מפורסמות כמו לדוגמה הקרב של muhammad ali vs joe frazier מבצעים עליהם עיבוד פוטושופ ולמעשה יוצרים יצירה מוחשית המבוססת על קווי מתאר התמונה המקורית.



האם אנו זקוקים במקרה זה לשלם זכויות יוצרים לבעל התמונה?



תודה מראש
הדר



הפרת זכויות יוצרים: אנחנו מעבדים בפוטושופ יצירות מפורסמות ומוכרים אותן

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 04/05/19

שלום רב,




לבעלי הזכויות ביצירות המקוריות יש זכות ליצור יצירה נגזרת מהיצירה המקורית. 



לטעמי, מה שבכוונתכם להציע עשוי להתפרש מבחינה משפטית ככלי ליצירת יצירה נגזרת  - שמהווה הפרת זכות יוצרים, ועל כן, יש לדאוג לקבלת אישור מבעלי הזכויות (אלא אם כן מדובר ביצירות ישנות אשר זכות היוצרים בהם כבר פקעה ומשכך הן הפכו לנחלת הכלל). 




תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שרת הורדת בחול

LIOR 02/05/19
שלום .

אם יש לי שרת בגרמניה . , שאליו אני מורידים טורנטים וצופה בבית בישראל.

מה החוקיות או אי חוקיות שבדבר.. ?

תודה

שרת בחו"ל

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 04/05/19

שלום רב,

אין באפשרותנו לתת יעוץ משפטי במסגרת הפורום. באופן כללי העובדה שמדובר בשרת בחו"ל אינה מכשירה הפרת זכות יוצרים בארץ.  


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בהרצאות/חומרי לימוד לצורך שאינו מסחרי

שלמה 02/05/19
בס"ד
שלום וברכה,
האם מותר להשתמש בהרצאות וחומרי לימוד של מרצים ללא רשותם כאשר הדבר נעשה לצורך לימוד בלבד (לא מסחרי או כל כוונה אחרת).
אציין שלא ידוע לי שהמרצה מוכר את החומרים האלו, וכמו כן, לא ידוע לי אם הוא מרשה או לא. 
תודה רבה.

שימוש בחומרי הרצאות

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 04/05/19

שלמה שלום,

ראשית - כל הכבוד על המודעות והמאמץ שלא לפגוע בזכויות יוצרים.

לגופם של דברים - קשה לתת כלל אצבע שנכון לכל מקרה. הדבר תלוי בפרמטרים רבים - למשל, באלו חומרים מדובר, כיצד הם הגיעו לידך וכו'. אם תוכל להיות יותר ספציפי ניתן יהיה להתייחס באופן יותר ספציפי.

שבוע טוב וחודש טוב,  


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן