פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
מחלת עובד – ניצול ותשלום
שאלה נוספת- אם עובד חלה מיום רביעי ועד יום א' כולל האם ניצול ימי המחלה יהיה 5 ימים או רק לפי ימי התשלום בפועל שזה חמישי וראשון ? (יום רביעי זה היום הראשון וללא תשלום).תודה .
ימי מחלה
תקופת המחלה של עובד במשכורת חודשית כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים (כך שיש לנכות גם ימים אלה ממכסת ימי המחלה הצבורה לזכותו), ואילו תקופת המחלה של עובד ששכרו משולם על בסיס שעתי/יומי לא כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים (כך שאין לנכות ימים אלה ממכסת ימי המחלה הצבורה לזכותו), פרט למקרה של עובד הנוהג לעבוד בימי מנוחה וחגים על פי היתר.
פיטורים עקב מצב בריאותי
אני עובד בחברה להפצת עלונים , ולאחרונה עברתי פציעה בכף הרגל שנבעה ממאמץ ייתר והליכה ממושכת( שחיקה במפרקים ) ובנוסף התגלו אצלי מספר פריצות דיסק בעמוד השידרה.
במקום העבודה שלי לא "ממהרים" לפטר אותי , אלא מנסים למצוא לי תפקיד אחר , יותר קל , אך שיכול גם לדרוש ממני מאמץ גופני בין היתר , ולכן אני הייתי מעדיף שיפטרו אותי כדי שאוכל לפנות למישרד העבודה כדי לקבל מהם הסבת מקצוע או הצעת עבודה שמתאימה למצבי הבריאותי. בנוסף יש לי מכתב מהרופא שמבהיר שעליי להימנע לעסוק בעבודה עם מאמץ ממושך . אני כבר מושבת שבועיים , וניצלתי את כל ימי המחלה שלי וגם החופשה . מה עליי לעשות ?
פיטורים עקב מצב בריאותי
ככל שאין תפקיד כזה בנמצא עליהם לפטר אותך ולשלם את כל המגיע לך.
במידה שאינך יכול לבצע את התפקיד היחיד שמוצע לך ואינך מפוטר, עומדת בפניך האפשרות להתפטר מחמת מצב רפואי בהתאם לסעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים, איך עליך לעמוד ב-3 תנאים התיק הרפואי המעיד על מצבו הבריאותי של העובד, תנאי ההעסקה ונסיבות הרלוונטיות לנושא.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מותר למעסיק להחזיק עובד
בחודש ינואר במהלך שיחה עם הבוס שלי ובקשתי החוזרת לקצר לי את שעות העבודה בשעה מ 9 ל 8 וסרובו נאמרו לי משפטים כגון : שהוא "מחזיק אותי בשיניים" , שהוא "צריך לשלם לי על ימי מחלה" וכו'. המשפט הראשון פגע בי מאוד , וגרם לי להשיב לו בכך שבכל שיחותיי עימו לבקשה להעלאת שכר הוא היה משיב לי שהשכר שלי "לא מורכב רק מהנטו אלא גם מכל הברוטו וכל ההפרשות שהוא מפריש בגין הביטוחים ופיצויים שיהיו לי כשאעזוב וכו' " אזי ביקשתי שייתן לי את הפיצויים שלי כעת ואלך.
הוא השיב שהבנתי אותו לא נכון והוא לא התכוון לכך (שאקבל את הפיצויים שלי) וביקש לחשוב על זה ואמר שהוא ייתן לי את הפיצויים בתנאי שאשאר לעבוד עד סוף מרץ או עד סוף אפריל - הוא עוד לא יודע. (הוא נוסע לחו"ל למס' שבועות בין מרץ לאפריל )
מאז ועד היום איני שקטה,
מה גם שאני מפחדת שיחזיק אותי עד שיחזור מחופשתו ולאחר מכן יחזור בו מסיבה כלשהי והרי לא קיבלתי שום מסמך שמאשר את הדברים.
מרגישה שהוא מנצל את כוחו בכל.
האם זה חוקי מצידו לעשות כן?
אם הוא מחזיק אותי ב"שיניים" (9 שנים) מדוע לא הביא כבר מישהי שנעשה "חפיפה" ואוכל ללכת והרי מחודש ינואר זה הרבה זמן.
אנא עזרתכם,
תודה.
שאלתך לא ברורה
על פניו נשמע שהוא מרוצה מעבודתך ומעוניין שתמשיכי בה, ולא ברור מדוע את רוצה לקצר את יום העבודה ומדוע הוא מסרב, לכן לא ברורה שאלתך האם חוקי מצידו להמשיך להעסיקך.
ככל שאינך מעוניינת להמשיך בעבודה כיוון שסירב לקצר את יום עבודתך, עומדת בפנייך האפשרות להתפטר. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני כדי לבחון האם התפטרותך יכולה להיות בדין מפוטר.
בהצלחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בונוס ודמי נסיעות
קיבלתי היום את התלוש הראשון מהעבודה החדשה שלי כמוכר.
בתלוש מפורטים שעות העבודה עם משכורת מינימום כחוק, דמי נסיעות, ובונוס על מכירות.
תשלום הנסיעות שאני מקבל עומד על 5.10 ש"ח למשמרת, בעוד שהסכום שאני מוציא על הנסיעות בפועל עומד על 16 ש"ח למשמרת. מחישובים שערכתי גיליתי שהבונוס מכסה את ההפרש בנסיעות.
האם אני זכאי לתשלום על ההפרש בין הנסיעות והאם עלי לדרוש אותו?
תודה.
נסיעות ובונוס
לא ברור מדוע הבונוס מכסה את ההפרש בנסיעות, תברר אולי נפלה טעות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים
אשמח לדעת האם כשפוטרתי אני אמורה לקבל פיצויים לחשבון הבנק שלי?
כשפוטרתי לא קיבלתי שקל, נאמר לי שאם אקבל את הפיצויים זה יפגע בפנסיה שלי.
היום אני תוהה על נכונות הדבר
תודה, דש
תבדקי בקרן הפנסיה שלך האם המעביד
קבלת פיצויים
אכן, אם תשחררי את כספי הפיצויים כיום (מעבר למס שתשלמי), סכום הקרן יקטן כך שכשתהיי זכאית לקבלת פנסיה תקבלי סכום נמוך יותר.
בהצלחה.
פקיעת הזכות לפיצויים בעזיבת מקום עבודה
התפטרות בדין מפוטר - מעבר דירה ונישואים
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיטורי עוזרת – כמה לשלם לה ?
פיטרתי עוזרת, מה עלי לשלם לה ?
פיצויים, חופשה, הבראה ?
להלן הנתונים:
1. התחילה לעבוד ביולי 2009
2. ארבע שנים עבדה 4 שעות , פעם בשבוע והשאר, פעם בשבועיים
3. השכר לשעה 50 שח.
תודה למשיבים
:-)
פיטורי עוזרת - כמה לשלם
לשם כך מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הוצאת ילד ממעון באמצע שנה
בני בן שנה ורבע נמצא במעון יום של התמ"ת מתחילת השנה, רשום בהתאם לנהלים.
המעון קיבל כמות ילדים עודפת על המותר והתנהל עד היום באופן לא תקני. בשבוע שעבר הגיע פיקוח למעון בעקבותיו נדרשנו להגיש מחדש טפסים, התכנסה ועדת קבלה והיום 24/2 קיבלנו מכתב שמודיע לנו שהתכנסה ועדת קבלה ולפי מסקנותיה אין לנו מקום במעון. עלינו להוציא את הילד מתחילת מרץ - יום ראשון. (כלומר - יש לי יומיים למצוא מקום חילופי!).
שאלותי:
1. האם חוקי להודיע הודעה כזו באמצע השנה אחרי שנרשמנו והתקבלנו בהתאם לנהלים, קיבלנו דרוג והשתתפות של התמ"ת?
2. האם יש לי אפשרות לתבוע אי מי על הנזקים שיגרמו לי בעקבות העברת הילד למקום אחר - זמן עבודה עד שאמצע מקום חילופי, הכנסת הילד בדרוג למקום חדש, פער בתשלום - אם יהיה?
תודה!!
לא שייך לדיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הרעת תנאים לאחר חופשת לידה.
לאחר חופשת לידה תפקידי אויש והמעסיק שם אותי כממלאת מקום במקום עובדת אחרת שיצאה לחופשת לידה.
לדעתי אין לו תפקיד בשבילי והוא יפטר אותי כשהיא תחזור.
האם מדובר בהרעת תנאים?
חזרה מחופשת לידה
ככל שתפוטרי כשהעובדת שאת מחליפה תחזור - יכול שיהיה מדובר באפליה שכן אם לא היית יוצאת לחופשת לידה היית ממשיכה בעבודתך.
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סיכוי קבלה ללימודים – לבעל צרכים מיוחדים.
אני הייתי מעוניין לשאול אותך בנוגע לסיכוים שלי להתקבל ללימודי רפואה לאור במצב הנפשי- שלי ועבר הפסיכאטרי.
אני בן 21 לוקה PDD תפקוד דבוהה שזה סוג של אוטטאזם קל, יש לי עבר פסיכאטרי כולל אישפוז כפוי אחד אני נוטל תרופות פסיכיאטריות ואני כרגע נמצא במצב יציב וחל שיפור גדול במצבי, השאה שלי היא בעצם האם יש לי סיכוי להקבל לימודי הרפואה? אני הייתי תלמיד מצטיין ( תואר במתמטיקה כבר בכיתה יא יכלתי לעשות) אין י בעיה מבחינת צינים אני יכול להצליח בלי ממש המון מאמץ, אבל השאלה האם יש להם זכות לפסול את המעמדות שלי רק בגלל הרקע הנפשי?, יש בתיק מקרי אלימות אבל כיום איני ני מזה כבר למעלה משנה וחצי בלי מקרה אחד,
התייעצתי אם הרופאה המטפלת שלי והיא אמרה שהיא תעזור לי וזה אפשרי, השאלה עד כמה זה ראלי ואם הם פוסלים אותי ולא נותנים לי זימיון לראיונות אני יכול לפעו מבחינה משפטתית? יש לי עילה? תודה מראש אם תענה לי בברכה נתנאל ואם זה לא מתאים לפה בבקשה להפנות אותי לפורום המאים.
לא שייך לדיני עבודה, פנה לפורום תביעות קטנות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דמי נסיעות פיקטביות בתלוש
דמי נסיעות כחלק מהשכר
בנוסף, לעובד שזכאי לתשלום נסיעות (שאתה אינך זכאי לו כעובד מהבית), לא ניתן לעשות פיצול כזה אלא בהסכמת העובד.
בנוגע לדמי ההבראה, הם לא נלקחים בחשבון לצורך הפרשות לפנסיה ו/או חישוב פיצויים, לכן אם דמי ההבראה משולמים לך בנוסף לשכר לא נראה שקיימת בעיה. אם המעסיק מפחית משכרך כמו שעושה בתשלום הנסיעות - אז ישנה בעיה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מדובר על עבירה על "חוק שוויון ההזדמנויות"
אני מחפש בימים אלה עבודה כסוכן שטח, פניתי
לחברת השמה עם קו"ח למשרה ספציפית של סוכן שטח, החברה החזירה לי תשובה:
"לצערי תחום עיסוקך אינו תואם לסוג המשרות שיש לנו", כאשר שאלתי האם לכלל
המשרות או למשרה הספיציפית הזאת? אז ענו לי "בכלל",
למרות שרב המשרות שהם מפרסמים מתאימים לסוכני
שטח, והחברות שאת משרותיהן הם מפרסמים, מחפשים "סוכן שטח" ופונות לאנשים
עם ניסיון בתחום "מכירות שטח", תחום בו אני עוסק היום,
האם עצם הפסילה הגורפת שלהם לא להפנות אותי
לכלל המשרות שהחברות מפרסמות אצלם, אין בה מהאפליה התעסוקתית ועבירה על "חוק שוויון
ההזדמנויות" , "חוק שירות התעסוקה"?
אשמח לקבל את תשובתכם היא מאוד תעזור
לי.
המון תודות,
חן
קורות חיים וקבלה לעבודה
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מועד תשלום שכר
האם על פי חוק, תלוש השכר חייב לבטא את שעות השכר עבור חודש קלנדרי (כלומר- ה- 1 עד ה- 30 בחודש) או שהוא יכול לשקף את שעות העבודה גם לחודש שאינו קלנדרי (למשל, מה- 21 לחודש קודם ל- 20 לחודש).
תודה,
ליאת
חודש קלנדרי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שינוי בדרגת שכר
אני מוקדן, עובד קבלן(חברת אבטחה גדולה).
אני עובד במתקן הנוכחי כבר 3 שנים. לאחר שלושה חודשים במתקן ניתן לי תפקיד קטן נוסף הקשור בשכר העובדים, עליו קיבלתי תמורה של 300 שקלים לחודש.
במקביל- ביקשתי העלאה בשכר ללא כל קשר לתפקיד הניתן לי- וקיבלתי, החל מהמשכורת שלאחר מכן- שונה השכר שלי לשכר אחמ"ש. לפני מספר חודשים נלקח ממני התפקיד והתוספת(בשל שינוי שיטת השכר). כעת הועלה שכר המאבטחים והאחמ"שים באופן משמעותי וכן שונתה שיטת החישוב לשנ"ג(שעות נוספות גלובליות). בשיחה עם המעסיק הוא הודיע לי שלא אקבל יותר שכר אחמ"ש אלא מאבטח. כששאלתי אם לא מדובר בהרעת תנאים הוא טען שאוכל פשוט להשאר בשכר הנוכחי שלי(נמוך יותר משני התעריפים החדשים),
האם מדובר בהרעת תנאים? האם ניתן לעשות דבר מה נגד המתרחש?
יום נעים.
שינוי דרגה
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני כדי לבחון את הדברים לעומק.
בהצלחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים לאור סגירת סניף
לא מעבירים אותי לסניף אחר.
האם לאור כך, מגיעים לי פיצויים?
אודה לתשובה!
סגירת סניף
ככלל, תקופת עבודה של 12 חודשים ומעלה מזכה בפיצויים אך קיים חריג לכלל זה, בסעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים, לפיו פיטורים בסמוך לסוף שנת העבודה הראשונה, יראו אותם- אם לא הוכח היפוכו של דבר, כאילו נעשה מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ויתור על הפרשה רטרואקטיבית לפנסיה
אני מועסק בחנות כבר כמעט שנתיים, כבר למעלה משנה וחצי אני רודף אחר המעסיק כדי לסדר את העניין והוא מצידו רק ממשיך לדחות את זה.
ככל הנראה, בזמן הקרוב באמת העניין יסתדר, אך העניין הוא שאין לי את האפשרות להפריש את כל הסכום רטרואקטיבית לקרן הפנסיה כי כפי שהסברתי זהו סכום שנצבר במשך כשנתיים.
האם קיימת האפשרות לוותר על חלקי והמעסיק יפריש אך ורק את חלקו?
כמו כן, האם קיימת עילה לתביעה מסיבה נוספת מעבר להפרת חוק פנסיה חובה?
אשמח לקבל תשובה, תודה מראש!
אתה צריך לבקש גם הפסדי תשואה
פיצויי הלנה
תתפלא, בית דין לא מתיחס כלל
סעד שלא נתבע
תפקידו של חברי הוא נהג במפעל מתכת
הוא מספק סחורה מוגמרת ללקוחות ונוהג כל היום.
ענף ההובלה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דמי הבראה חופשה לעוזרת בית
נא עזרו לי לחשב דמי הבראה וחופשה לעוזרת הבית שלי בנתונים הבאים.
עובדת שנה אחת , 10 שעות שבועיות , מחולק ליומיים בשבוע .פעם אחת 7 שעות ופעם שניה 3 שעות. שכר שבועי 600 ש"ח ועוד 30 ש"ח עבור נסיעות.
המון תודה
דמי הבראה וחופשה לעובדת משק בית
חישוב דמי הבראה נעשה באופן הבא: תעריף יום הבראה (378 ש"ח) כפול מספר ימי הזכאות (5 ימים) כפול מספר שעות עבודה בשבוע חלקי 43.
באשר לימי החופשה - יש הבחנה בין עובד שהחל עבודתו בינואר ועבד עד דצמבר ובין עובד שהחל עבודתו באמצע שנה.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התפטרות – פיצויים
התפטרתי מעבודתי שעבדתי בה כשנה וחודשיים.
בחוזה אני חתום על סעיף 14.
עמדת החברה היא שאיני זכאי לפיצויים ע"ס חודש עבודה מאחר שהתפטרתי.
האם זה תקין?
תודה רבה
פיצויים בהתפטרות
נתחיל בראשונה - עובד שהתפטר, ולא בשל אחת העילות הקבועות בחוק המזכות בפיצויים, אינו זכאי לפיצויים לפי החוק אך הכסף שצבור לזכותו בקופת הביטוח שייך לו והוא זכאי לקבלם.
באשר לשאלה השניה, ככל שהתפטרת בדין מפוטר - לא תהיה זכאי להשלמת פיצויים מאחר שאתה חתום על סעיף 14 וגם במקרה זה - תקבל את הכסף שצבור לזכותך בקופת הביטוח.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה – סעיף 14 לחתום או לא?!
סעיף 14
מאחר ומבקשים ממנו לחתום על הסעיף באמצע ההעסקה - עבור ה-3 שנים הראשונות הוא יקבל את כל הפיצויים שמגיעים לו והסעיף יחול רק ממועד החתימה והלאה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התפטרות
עבדתי בעסק זמן לא קצר, ולפני כשבועיים הגשתי מכתב התפטרות שיכנס לתוקף חודש מאז החתימה עליו. בינתיים דברים קצת השתנו בעבודה, לקוחות ואנשים שם התחלפו כך שיותר נעים כרגע שמה, וגם סיכמתי עם הבוס על חלק מהתנאי העסקה משופרים יותר. רציתי לשאול אם מקובל לחזור בי מההתפטרות ועד מתי ניתן לעשות זאת?
במידה ושוב דברים יחזרו לסורם ניתן להגיש מכתב התפטרות שוב, או שיש איזה סיכום שניתן להאריך את השהות שלי בעבודה לחודשיים שלושה ולבחון את העיניינים , ואם דברים יסתדרו להמשיך, אך אם לא לממש את ההתפטרות ?? כיצד בפועל לעשות זאת? ( זה בטח נשמע כמו יויו של להתפטר ולחזור בי אך לא רוצה לעזוב מהר מקום שהתנאים בו לא רעים..)
חזרה מהתפטרות
1. במקרה שההתפטרות נעשתה בלהט הרגע (עידנא דריתחא) והחזרה מהתפטרות נעשתה בסמוך לכך
2. בכל מקרה אחר - רק בהסכמת המעסיק.
לכן, ככל שהתפטרותך לא היתה בלהט הרגע תוכלי לחזור בך רק אם המעסיק יסכים ואז תקופת עבודתך כמו גם התנאים יהיו תלויים בסיכום ביניכם.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קרן השתלמות
הפקדות לקרן השתלמות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שעת הנקה ועבודה ביום שישי כשעות נוספות
אני עובדת בשכר גלובלי. 8.5 שעות חמישה ימים בשבוע. כעת אני נמצאת בשעת הנקה. זאת אומרת שאני עובדת 7.5 שעות חמישה ימים בשבוע. לאחרונה ביקשו שעות נוספות ביום שישי ואני נענתי. לשאלתי כמה אלוז מהשכר לשעה אני אמורה לקבל?
תודה
תעריף של שעות נוספות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
העלאת שכר מינימום
רציתי לדעת ממתי מעלים את שכר המינימום והאם זה מחייב את כולם ללא יוצא מהכלל.
כמו כן, אבקש לדעת האם תשלומי קרן פנסיה הינם חובה ע"י המעסיק? וכמה הוא צריך להפריש
העלאת שכר מינימום
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




