פורום דיני עבודה

פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני עבודה

עו"ד נטלי אבני

מלווה מזה למעלה מ 15 שנים מעסיקים ועובדים רבים בכל הנוגע לתחום של דיני עבודה.

עו"ד דן קלדרון

בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום דיני העבודה. עוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה.

עו"ד אליס שמאי

מתמקדת בייצוג מקצועי ולווי משפטי עד לתוצאה הרצויה תוך התמחות מיוחדת בדיני עבודה ובתביעות הטרדה מינית.

עו"ד משה בן בסט

מתן ייעוץ משפטי וליווי שוטף לעובדים ומעסיקים וייצוג בבתי הדין לעבודה.

פיצויי פיטורין משני מעבידים

עדי 24/06/08
האם כאשר עובדת מתפטרת לאחר לידת ילד והיא הועסקה 8 חודשים ע"י חברה קבלנית ולאחר מכן הפכה להיות עובדת חברה באותו מקום עבודה זכאית לפיצויי פיטורין גם עבוד 8 החודשים המקדימים ?
האם יש צורך בקבלת התחייבות בכתב מהמעביד החדש לכך בעת קבלתה לעבודה ?

התפטרות לאור לידה

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
הוותק של העובדת אשר עוברת מחברת כח אדם לחברה המשתמשת נשמר לה. אשר על כן, היא זכאית לתשלום פיצויי הפיטורין מהחברה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קנס בגין התפטרות.

דיקלה 24/06/08
עו"ד רענן קריב ועו"ד אריק שלו, שלום רב.
ב- 30.03.2008 התחלתי לעבוד בחברת אינטרנט, כנציגת שירות לקוחות. עבדתי כחודשיים וחצי, כשמתוך תקופה זו השבועיים הראשונים היו קורס הכשרה של החברה בעלות של 2000 ₪.
אחד הסעיפים בחוזה שלי עם החברה אומר כי אם אני מתפטרת או מפוטרת בגין אי יכולת לספק מינימום של 4 משמרות שבועיות, לפני שהשלמתי שנת עבודה שלמה. אחויב בקנס של 2000 ש"ח - עלות הקורס הנ"ל.
בתאריך 27.05.2008 בעלי קיבל הודעת פיטורין ממקום עבודתו, והודעה נוספת בכתב שבועיים אחר כך.
מאחר ובעלי הוא המפרנס העיקרי בביתנו, ומאחר ומצבנו הכלכלי הדרדר במהירות אנו נאלצים לעזוב את דירתנו השכורה ביקנעם ולעבור בחזרה למקום מגורינו הקודם - קרית שמונה.
לכן ב- 01.06.2008 הודעתי על התפטרותי לראש הצוות שלי בחברה, תוך שהסברתי לה את הסיבות שמחייבות אותי לכך, לרבות העובדות שאני עושה זאת למורת רוחי ומכורח הנסיבות הקשות אליהן נקלעתי, ולא מתוך גחמה או חוסר רצון גרידא לעבוד בחברה. וכן שמעבר הדירה המדובר הוא לקרית שמונה, מרחק של כ 70 ק"מ.
ראש הצוות מצידה מסרה לי כי היא מקבלת את ההודעה וביקשה שאמשיך לעבוד עד 12.06.2008, ואכן כך עשיתי.
במשך 12 הימים שבין הודעתי לבין יום העבודה האחרון שאלתי את ראש הצוות שלי מספר פעמים, מה אני צריכה לעשות בנוגע לקנס. האם אני צריכה להציג את חוזה השכירות החדש שלי? האם אני צריכה להציג את מכתב הפיטורין של בעלי? וכו'. התשובה הקבועה של ראש הצוות הייתה כי "היא תבדוק את העניין ואני לא צריכה לדאוג".
שלושה ימים לאחר יום העבודה האחרון שלי קיבלתי טלפון מראש הצוות בו היא מוסרת לי שני דברים: 1. מעבר לקרית שמונה לא מבטל את הקנס.
2. אני צריכה לשלוח לה מכתב התפטרות בדואר אלקטרוני או פקס כמה שיותר מהר.
3. אני צריכה לשלם לחברה את הקנס של 2000 ש"ח מידית.

עד היום לא עשיתי את שני הדברים, לפי המלצתו הטלפונית של עורך הדין של ההסתדרות, ולפי המלצתם של חברי שהיו במצבים דומים.
ויש לציין שגם לא קיבלתי מכתב פיטורין מהחברה,כך שמצבי לא ברור.
רבותי,
אני לא במצב בו אני יכולה לאפשר לעצמי תשלום של כזה קנס גבוה.
ומצד שני אני גם לא יכולה לאפשר לעצמי להגיע לבית משפט ולשכור עורך דין.
לכן אני שאלת אתכם: כמה הקנס הזה חוקי?
האם כדאי לי לשלוח מכתב התפטרות?
אני צריכה את עצתכם בדחיפות בבקשה.
תודה מראש
דיקלה.

התפטרות

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
את התפטרת ולכן אין המעסיק צריך לתת לך מכתב פיטורין. באם את עוזבת ליישוב קרית שמונה הנמצא בתקנות פיצויי פיטורין יתכן ותהיה זכאית לדמי אבטלה שלא לאחר שלושה חודשים, אומנם אני ממליץ לך לבדוק זאת בפורום ביטוח לאומי. באשר לקנס אנני מוצא סיבה לקבוע שהוא לא חוקי. יש לבדוק האם הקנס מידתי. אני סבור שניתן לקנוס אומנם אך בחלק היחסי לתקופה שלא עבדת מתוך סך כל התקופה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דמימ חגים לעוזרת בית

זהבה 24/06/08
שלום
אבקש לדעת,האם לעוזרת שעובדת פעם בשבוע ביום קבוע מגיע תשלום
במידה והחג יוצא ביום העבודה שלה .אבקש לציין שהיא בעלת ותק של שנה
בברכה
זהבה

תשלום חג

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
בעניין חגים יש מספר תנאים שיש לקיים על מנת להיות זכאי לתשלום ימי חג ואחד מהם זה כביכול לעבוד יום לפני ויום אחרי החג. אני סבור, שגם עובד חלקי שלא עבד יום לפני ויום אחרי החג זכאי לתשלום בגין ימי החג, אולם בהתאם לחלקיות משרתו וזאת בשל העובדה שלא עבד לפני ואחרי החג בהסכמת מעסיקו. בכל מקרה, ישנה גם פרשנות לפיה אין חובת תשלום חגים במצב כזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התפטרות בזמן חופשת הלידה

טלי 24/06/08
שלום רב,
ברצוני להתפטר מעבודתי לאחר הלידה יש לי ותק של 10 שנים בעבודה עובדת משרה מלאה .מעוניינת לסיים בצורה יפה אך לקבל כל מה שמגיע לפי החוק מה צריך לעשות ומה בנוגע להודעה מוקדמת מראש?האם זה יחשב אם אני אתן מכתב בחופשת הלידה?

התפטרות לאחר לידה

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
שלחי מכתב למעסיק בו את מדווחת לו על הפסקת עבודתך לצורך טיפול בילדך. עשי זאת חודש בטרם מועד כניסת הפסקת עבודתך לתוקף גם במהלך חופשת הלידה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עובד שהסתלק מהעבודה לאחר ריב עם הבוס

לי 24/06/08
בהנהלתי חברה,בעקבות התנהגות לקויה של עובד רבנו, הוא עזב את המקום ולא ענה לטל' או SMS מס' שבועות, אבל שלח לי SMS בו הוא כותב כי הוא מתפטר.לאחר מכן נפגשנו והוא ביקש פדיון ימי חופשה בלבד וכן הביא מכתב מרופא שהיה "חולה" שבועיים לכאורה כשנעדר(כאשר ידוע שעבד כמה ימים במקום אחר).העברתי לו כסף על אף שלא היה זכאי לו. כעת הוא תובע אותי בגין פיטורין.האם יש מה בכך? האם התנהגותו והעלמותו מהווה התפטרות? כמו כן הוא התחייב לא לעזוב 3 שנים כי מימנתי לו לימודים(ובכ"ז עזב לפני כן)האם יש עילה לתבוע ?

התפטרות

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
בהתאם לנתונים המפורטים בפנייתך העובד מתנהל באופן לא תקין. על פניו, תביעתו לפיצויים דינה להידחות. בהתאם לאמור גם יש לך עילת תביעה כנגדו ואני סבור שאין לך סיבה לוותר. באפשרותך לפנות אלי בפניה דחופה לצורך קבלת סיוע בעניין זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

טעות בתשלום השכר

שואלת 24/06/08
אני עובדת משרה חלקית, כאשר מוסכם שכל חודש ישלמו את שכרי באופן יחסי.
החודש נדהמתי לגלות שטעו בשכרי. פניתי את האחראית והיא אמרה שתבדוק עם החשב ולא נתנה לי עדיין תשובה.
1.האם יש זמן מסוים שבו חייבים להחזיק לי תשובה?
2.במקרה של טעות מתי מחזירים לי את הכסף שחסר?
תודה

תשלום שכר

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
החשבת צריכה לתת תשובה באופן מידי ולשלם את השכר באופן מידי. שיהוי בתשלום השכר הוא בגדר הלנת שכר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חישוב וותק בהסכם קיבוצי

לנה 24/06/08
שלום רב,
אני עובדת בעמותה אשר רוב העובדים מועסקים בהסכמים קיבוציים. השאלה שלי היא איך מחשבים וותק מקצועי של העובד, מתי ניתן לעגל את החודשים? האם זה כמו בכל דבר עד 15 יום לא מעגלים ומעבר ל 15 יום ניתן לעגל (לדוגמה, לעובדת יש 30 שנה +11 חודשים + 24 ימים של וותק. האם ניתן לרשום לה 31 שנים של וותק מקצועי לפי החוק?)
אודה לייעוץ,
תודה רבה מראש,
לנה

וותק

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
וותק הוא מספר שנות העבודה. קרי, כל עוד את בשנת הוותק ה- 11 לא ניתן לקבוע שיש לך 12 שנות וותק. יש לסיים את השנה על מנת לקבל שנת וותק נוספת וכל עוד לא סיימת מתייחסים אליך כמי שנמצאת באותה שנה. כך מתייחסים לתשלום של כל זכות סוציאלית הנקבעת בהתאם לוותק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיטורים ודמי אבטלה

מנ 24/06/08
עבדתי כ-8 שנים במקום עבודה ולא חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה,
שהסתיימה ב-11/07 מ-12/07 ועד היום אני עובדת בחברה ופוטרתי, האם אני זכאית לדמי אבטלה וממתי?

דמי אבטלה

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
אנא פני בשאלה זו לפורום ביטוח לאומי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דרשתי את המגיע לי אך נתקלתי בהתנגדות

אורנית 24/06/08
שלום,
כשהייתי סטודנטית עבדתי כסייעת לאדם מבוגר כ- 16 חודשים רצופים. 3-4 פעמים בשבוע, כולל שבת, אולם רק לשעה בכל פעם במוסד המצוי ליד מקום מגוריי.
השכר החודשי היה זעום כמובן והסתכם ב- 400 ש"ח לכל היותר. הכל התקבל במזומן.
לא קיבלתי נסיעות בשל הקירבה לבית. לא שולם לי בטל"א, פיצויי פיטורין (האדם חלה ולכן הופסקה עבודתי), שעות שבת- 150%, וחופשה.
בעקבות החוב לבטל"א החלטתי לא לוותר. רשמתי מכתב דרישה שבעקבותיו הגיעו הודעות זועמות לנייד וטלפון זועם. הגב' איימה עליי (אישתו של הנסעד) והמציאה קומבינה הזויה לפיה אמרתי לה שלא תרשום אותי בבטל"א כי קיבלתי מלגות, שאני עבדתי בשחור ושתדווח עליי.
אציין שלא הגעתי לתקרת המס בכלל כך שלא דיווחתי למס הכנסה על ההכנסה. כמו כן, במקביל איליו עבדתי אצל מבוגר נוסף ממנו השתכרתי לחודש כ-300 ש"ח. והיא בונה גם על זה כרגע ומאיימת. היא מכחישה גם שעבדתי בשבתות.
הכל התקבל במזומן.
איך הדבר יראה בעיני בית המשפט?
הרי החובה לשלם בטל"א חלה עליה.

תגובה

שיר ורד 24/06/08
שאלות בנושא ביטוחלאומי נא להפנות לפורום ביטוח לאומי , זכותך לתבוע פצויי פיטורים, שבת וחופשה (עלייך להוכיח את התביעה לפחות באמצעות רישום של ימי ושעות עבודה וההשכר ששולם).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זכאות לדמי אבטלה

אלכס 23/06/08
שלום.
אני בן 71, עובד במקום עבודה 13 שנים.
מקבל קצבת זקנה מביטח לאומי.
לאחרונה פוטרתי מעבודתי .
האם אני זכאי לדמי אבטלה?
תודה.

פנה לפורום ביטוח לאומי

שיר ורד 24/06/08
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זכאות לדמי אבטלה - קריאה נוספת

אתר הפורומים 15/07/08
לקריאה נוספת, מקצועית, אודות זכאות לדמי אבטלה ראה:

זכאות לדמי אבטלה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התפטרות

גלעד 23/06/08
שלום.
בחוזה העבודה שלי כתוב כי:
'העובד יודיע למעביד לפחות 30 יום מראש על כוונתו להתפטר, עובד שהודיע על כוונתו להתפטר יפסיק עבודתו לא לפני תום 30 יום מהודעת התפטרות........במקרה בו העובד לא ימלא אחר התחייבויותיו ליתן לחברה הודעה מוקדמת, ישלם העובד לחברה פיצוי בסכום השווה למשכורת שהיה מקבל עבור תקופת ההודעה המוקדמת שלא עמד בה...'

רציתי לדעת האם סעיף זה חוקי ובמידה אם כן, ועלי לשם קנס, האם אני מחוייב לתת שבועיים התראה מראש או שהקנס מבטל תקופת זמן זו?

תשובה

שיר ורד 24/06/08
הסעיף חוקי עם הותק שלך מעל 3 שנים, או שהותק מעל שנה ואתה מקבלת משכורת חודשית (ולא לפי שעות).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חישוב ימי חופשה

לורל 23/06/08
כיצד מחשבים חופשה שנתית לעובד שובד במשרה חלקית על בסיס שעות?

החישוב לפי החוק די מסובך

שיר ורד 24/06/08
לפי החוק החישוב יכול להעשות רקם בתום השנה או בסיום יחסי עובד מעביד לאחר שיודעים כמה ימים עבד העובד במהלך השנה והאם התקיימו יחסי עובד מעביד בכל השנה או רק בחלקה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שינוי תנאי העסקה

שלומי 23/06/08
אני בעל גן ילדים. חלק מצוות הסייעות מועסק 6 ימים בשבוע: 10 שעות בימי חול וחמש שעות בימי שישי. נכון להיום אני משלם שעה נוספת אחת בימים א-ה, כלומר את השעה העשירית. אחת העובדות טוענת כי בררה וכי עלי לשלם לעובדת שמועסקת שישה ימים , תוספת בגין שעות נוספות החל מהשעה התשיעית. אלא שכל אחת מהעובדות הללו מקבלת שעה הפסקה בצהריים בתשלום. האם אני משלם על פי חוק או שהעובדת צודקת?

תשובה

שיר ורד 24/06/08
אם העובדות רשאיות לעזוב את מקום העבודה (קרי הגן) בשעת ההפסקה, אינך חייב לשלם להם כלל על זמן זה.לגבי שעות נוספות הן צודקות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חופשת חגים

איטה 23/06/08
שלום: זו הפעם השניה שאני מבקשת תשובה לשאלתי. אשמח אם תוכלו לענות לי.
אנוכי עובדת בתור שכירה בגן ילדים, את העבודה שלי אני ממש אוהבת.
שאלתי היא לשם ידע כללי ולא יותר מזה. התחלתי לעבוד בתאריך 5/3/08 במשכורת לפי שעות, ועד היום כולל 25/6/08 . בתקופה זו חלו חגי ישראל ,ידוע לי כמובן שישנם חגים כמו פסח שלא מגיע לי תשלום, אך האם חופשת יום העצמאות וחג שבועות אמורים לשלם לי? בתקופה קצרה זו או אם לא? מתי כן?. אגב אנוכי בת 48 אם ל- 3 ילדים (18.5 + ותאומים בני 14.5) .

אודה על תשובה מהירה( ואם אפשרי לאי-מייל שלי. )
בתודה מראש,
איטה שבי

לא

שיר ורד 24/06/08
תמתיני לראש השנה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ימי מנוחה

עובד 23/06/08
אני עובד בגן חיות ומדי שבועיים ישנה תורנות של שבת דהיינו יום עבודה שביעי שבה מגיעים לעבוד.

בסיטואציה כזו יוצא ששבוע אחד עובדים 6 ימים , שבת חופש ומיום אחרי החופש עובדים רצוף 13 ימים.

ברצוני לדעת אם הדבר תקין ובאם לא מהם סעיפי החוק המופרים במקרה

תשובה

שיר ורד 24/06/08
בקש מהמעסיק שלך להראות לך את האישור להעסקת עובדים בשבת.
ללא אישור אסור להעסיק אותך בשבת, ואם אתה מתחת לגיל 18 אסור בכל מקרה.
אם יש אישור צריך להיות כתוב באישור מהי מנוחת הפיצוי שתינתן לעובד במקום המנוחה בשבת. (וזאת בנוסףלתשלום המוגדל).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

לשון הרע במשפחה

יוסי 23/06/08
במקרה של לשון הרע במשפחה האם אני יכול לבחור בין בימש השלום לבימש משפחה?

אם אני מנהל את התביעה ללא עו"ד האם עדיף לי בימש למשפחה מאחר שלא מקפידים על פרוצדורות?

פנה לפורום דיני משפחה

שיר ורד 24/06/08
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיצויי פיטורין עקב הפרת חוזה

רונן כהן 23/06/08
המעביד שלי עפ"י חוזה צריך להפריש לי קרן פנסיה וקרן השתלמות בפועל הכסף מופרש פעם בחצי שנה (יורד לי מהשכר החלק היחסי שלי כל חודש)
האם אני זכאי להתפטר ולדרוש פיצויי פיטורין

הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

בהמשך ל"פיצויי פיטורין עקב הפרת חוזה "

רונן כהן 23/06/08
פניתי אל המנכ"ל מספר פעמים הוא לא שינה את התנהגותו ולא מפריש בזמן את הכספים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תשובה

שיר ורד 24/06/08
עליך להודיע למעסיק כי הוא מפר את סעיף 26 לחוק הגנת השכר, ואם לא יעביר את הכספים תוך 7 ימים תתפטר בגין תנאי עבודה שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד.
אם יסרב לשלם פיצויים תתבע את הפצויים, ובכל מקרה תתבע ממנו להעביר את הכספים בתוספת פצויי הלנה או ריבית והצמדה.
כמו-כן, אתה יכול להגיש נגדו תלונה למשרד התמ"ת.
אתה יכול להראות לו גם את המסמך שבקישור
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיצויי התפטרות

יגאל 23/06/08
שלום,
אני עובד בחברת בזק מזה 5 שנים תחת חוזה קיבוצי (מצ"ב החוזה)
כרגע מצאתי מקום עבודה חדש וחתמתי כבר על חוזה חדש.
האם בזק מחוייבת לשלם לי פיצויי התפטרות מלאים או לפחות חלקיים?
תודה

מצ"ב החוזה להורדה

יגאל 23/06/08
הקובץ הקודם בפורמטWord2007
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כמה זמן עד מתן הפיצויים-לאחר לידה

שרון 23/06/08
שלום, רציתי לדעת תוך כמה זמן המעסיקה שלי לשעבר אמורה לשלם לי את הפיצויים לאחר הגשת מיכתב ההתפטרות (לצורך טיפול בתינוק), האם מכניסים בפנים גם את 30 יום התראה מראש?

התפטרות ותשלום פיצויים

עו"ד אריק שלו מנהל 24/06/08
על המעסיק לשלם את הפיצויים עד 15 יום ממועד הפסקת עבודתך בפועל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הבטחת אי תביעה

קיי 23/06/08
שלום רב,
עוזרת הבית שלי ואני סיימנו יחסי עבודה אחרי עבודתה כשנה (פעם בשבוע ואח"כ פעם בשבועיים) - בצורה לא נעימה. היא החליטה לעזוב ללא הודעה מוקדמת (יומיים לפני שהיתה אמורה להגיע) ומנגד - דורשת את ימי החופשה של וההבראה (שתקבל) אבל ע"פ תחשיבים לא הגיוניים כמו הכללת נסיעות במונית שקיבלה לצד השכר השבועי שלה - בתחשיב החופשה השנתית. היא לא מוכנה לדבר איתי ודורשת את הכסף באמצעות צד ג' שמכיר את שתינו - לי אין התנגדות. עם זאת, העברתי לה מכתב לחתימתה (שלא תהיינה לה תביעות בעתיד וכד'). לעת עתה היא מתעלמת. המכתב + הודעתי כי אני מוכנה להעביר את הכסף נשלחו לאימייל הפרטי שלה (אין לי כתובת שלה). עד לפני כמה ימים היתה תיקשורת איתה במייל (יש לי הוכחות) וגם מסרונים ששמרתי. מה עוד עלי לעשות כדי להבטיח את עצמי? כמה זמן יהיה זה "תיקני" שאמתין לתגובה ממנה? אני פועלת ע"פ דרישותיה (להוציא את חישוב דמי המונית לתוך תחשיב החופשה). אציין כי כדי לסיים את הפרשה המעצבנת והמיותרת הזו לא הורדתי לה בגין אי הודעה מוקדמת שהיתה חייבת לתת ע"פ חוק ואף כתבתי לה זאת באימייל. עם זאת - ועם כל הכבוד למקומן של עוזרות בית - יש גבול גם להתנהגותה הילדותית (רצתה לטרוק לי את הטלפון כשאמרתי לה שלא נהוג להכניס מוניות לתחשיב חופשה). לעצתכם אודה. (האם כדאי לתת כבר בשלב זה עותק מהמכתב שלי ופרינט של האימייל לעו"ד?). תודה רבה.
הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

תוספת חשובה

קיי 23/06/08
עתה ביקשה ממני להעביר את המכתב (אי תביעות) עם הכסף באמצעות גורם שלישי. מה שאומר שאני נותנת את הכסף ומסמך למישהו אחר ובכך אין לי אחריות שתחתום עליו. אציין כי הגורם השלישי זו מישהי שהיא מנקה אצלה ולא רואה אותה - ובכך אין שום אחריות שלא תיקח את המעטפה עם הכסף ולא תחתום. מה לענות לה?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תוספת שכר

ש.ש 23/06/08
שלום רב, בחברתי הורו לנו שמהיום והלאה לא ניתן יותר להגיע בג'ינסים, חולצות טריקו וכו' אלה בביגוד אלגנטי (מי שאין באמתחתו בגדים אלו צריך לרכוש מכספו ביגוד זה כדי להתאים את עצמו לנוהל החדש). רציתי לדעת אם אנו זכאים לקבל על כך תוספת בשכר כסעיף של ביגוד והלבשה.
ואם כן אודה לכם אם תפנו אותי לסעיף בחוק על מנת להוכיח זאת כראייה. תודה מראש.

ביגוד

עו"ד אריק שלו מנהל 23/06/08
יתכן שדרישה כאמור הינה הרעה מוחשית בתנאי עבודה באם המעסיק לא מספק בגדים לעובדים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויים

שי 23/06/08
במפעל שאני עובד בו נפלו פצמרים נהרג בן אדם ועוד כמה ניפצעו אז אם אני מתפטר מגיע לי פיצויים בגלל שמסוכן ומפחיד לעבוד שם האם זה ניחשב כהרעה בתנאים?

נזכרת מאוחר מדי

שיר ורד 23/06/08
אינך יכול להתפטר בגין הרעת תנאים כי לא מדובר בהרעת תנאים.
לכאורה יכולת להתפטר בגין תנאים שאין לצפות מהעובד שימישך לעבוד. אך מאחר וכרגע יש הפסקת אש, סביר שטענה כזו תדחה, אלא אם כן תתפטר לאחר שתופר הפסקת האש.
לעומת זאת, אם אתה סובל מסיוטים ותציג אישור רפואי שאומר שבגלל מצבך הנפשי אין להעסיקך באותו מקום שבו עבדת והמעסיק לא יוכל למצוא לך מקום עבודה אחר תוכל להתפטר מסיבות רפואיות ולדרוש פצויים.
אם תופר הפסקת האש, יהיה עליך להתריע כי אינך יכול עוד לעבוד בתנאים אלו ואם לא תועבר למקום עבודה בטוח יותר תתפטר ותדרוש פצויים.
כדאי לזכור שזו תביעה לא שגרתית ויתכן שבמקרה של תביעה יתיחסו השופטים אליך כאל "נמושה" ולא יכירו בנימוק זה,זה תלוי בהשקפותיהם האישיות של השופטים שהעניין יפול לידיהם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי תשלום עבודה מהבית

יוסי X 23/06/08
שלום .ביצעתי פרויקט בעבודה מהבית. המקום הפיזי של העבודה נמצא בפ"ת ואני עבדתי מעיר אחרת. מכל הדברים שנשמרו לצערי זה רק טופס 106 שמילאתי ואימיילים ללא מענה שבהם אני שואל מה לגבי התשלום.
הקלטתי עצמי משאיר הודעות :לטלפון הקווי ולטלפון הנייד שבהם אני אומר שאשמח לקבל התשלום המגיע לי.
יצויין שהגעתי למצב של להקליט עצמי ולהיות "נודניק" לאחר שניסיתי בנופת צופים וכשלתי.
האם אני יכול להגיש תביעה קטנה?
האם הקלטה לצורכי משפט קבילה בבית משפט לתביעות קטנות ?
האם עליי להגיש התביעה בפ"ת או במקום מגוריי?
תודה מראש.

תביעה

עו"ד אריק שלו מנהל 23/06/08
תביעה אתה צריך להגיש לבית הדין לעבודה בתל אביב. אתה יכול להגיש תביעה, להציג הקלטות ולהעיד באשר לשעות עבודך ואי תשלום השכר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אישור העסקה

עליזה 23/06/08
עובד חזר לעבודה לאחר חופשת מחלה ממושכת וקיבל אישור זמני לעבודה 6 שעות ביום.העובד נשאר לעבוד 9 שעות על מי חלה האחריות
לאכיפת הוראת הרופא

אין כאן חובת אכיפה

שיר ורד 23/06/08
לאחר שהעובד משגי למעסיק את אישור המחלה על המעסיק לבחור בין העסקה בהתאם לאישור ובין הוצאת העובד לחופשת מחלה מלאה (על חשבון הצבירה של העובד).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מעבר מקום מגורים במהלך חופשת לידה

מירב 23/06/08
במידה ומתרחש מעבר מקום מגורים במהלך חופשת הלידה בשל מעבר מקום עבודה של הבעל, האם המעסיק יכול לחייב אותי לחזור למקום העבודה הקודם (שנמצא במרחק מעל 60 ק"מ)? או לחילופין לתת לי עבודה בתמאים דומים במקום הקרוב למקום המגורים החדש? (מדובר במשרד ממשלתי - שיש באפשרותו לבצע ניוד כ"א בין משרדיו השונים).

אודה לתשובה,
מירב

לא ניתן לחייב מעסיק לנייד עובד

שיר ורד 23/06/08
הדבר תלוי ברצונו הטוב של המעסיק
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן