פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
חופשה שנתית, במשרה שעתית
אשתי עבדה כמורה במתנ"ס עירוני, בהיקף של 8 שעות שבועיות (4 שעות, פעמיים בשבוע) . את שכרה קיבלה מהעיריה, אחת לחודש על פי כמות השעות בהם עבדה בפועל באותו חודש.
העבודה הייתה מספטמבר 2007, עד יוני 2008 (כולל), סה"כ עשרה חודשים. במהלך יולי, אוגוסט אינה עובדת, ואמורה להתחיל מחדש בספטמבר 2008. היא נדרשת לחתום מחדש על חוזה העסקה.
שאלותי:
1. האם היא היתה זכאית לצבירת שעות חופשה, ואם כן, איך מחשבים כמה?
2. האם היתה זכאית לתשלום עבור שעות בהם המתנ"ס היה סגור (בימי העבודה שלה), למשל עקב חג, או חופשת חג כפויה של העיריה.?
3. האם זכאית לדמי הבראה?
אודה לכל תשובה
תשובה
שאלה קטנה וחשובה
עבודה חדשה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קורס מטעם העבודה על חשבון העובד???
האם מישהו יודע בודאות מה החוק אומר לגבי זה??
אודה מאד לקישור לחוק- לבד לא הצלחתי למצוא אותו!!!
הכשרה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הודעת פיטורים ופיצויים
אני עובד במכללה פרטית ולאחר שנה וקצת הודעתי על התפטרותי,לאחר קריאה ברשת,הבנתי שיש כמה סיבות שבהם ניתן לקבל פיצויים למרות שאני התפטרתי.
הבוס שלי משפיל אותי כל הזמן בעבודה וכל הזמן בא אליי,ונוגע בי (לא מיניתףאבל כל הזמן הוא כאילו לוחץ לי כזה על הצוואר וזה כואב ויום אחד הוא גם נתן לי מכה בישבן).
האם אני יכול לדרוש פיצויים על בסיס הערת עבודה.
אני מאוד יודה לכל מי שיעזור לי.
תודה ושבוע נעים.
פיצויים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום פיצויי פיטורין – דחווווףףףף
ממוצע משכורת מחודש 6/07-6/08 סיום עבודה ב- 7/08 הוא ע"ס 5,754 ש"ח. ממוצע משכורת מחודש 1/07-12/07 הינו ע"ס 5,218 ש"ח.
רציתי לדעת איך מחשבים את פיצויי הפיטורין?
תודה מראש
פיצויי פיטורים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
השלמה
מועד קבלת המשכורת
תשלום שכר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מגיע לי פיצויים
אני יושב במשרדים של החברה (ללא תשלום) ואני נמצא במקום כל יום
לאורך שנים.
החברה שלחה לי מכתב על הפסקת החוזה.
האם מגיע לי פיצויים?
עקרונית אם אתה ספק של חברה
ישנם מקרים מיוחדים שיש צורך בהוכחה כזו ולשם כך עליך לפנות לייעוץ משפטי מקצועי שייטפל במצבך ובהתאם לצורך יגיש תובענה לבית הגין לעבודה על מנת לנסות להוכיח את יחסי העבודה ביניכם אם היו קיימים.
קח בשחשבון כי אתה לוקה בחוסר תום לב שכן, אתה דורש תשלומים המשתלמים במסגרת יחסי עבודה שבד"כ הם נמוכים יותר מהעלויות לספקים ובהתאמה יכול להיות שתחוייב להחזיר חלק מהכספים.
בהצלחה.
הפסקות של עובדים לצורך עישון
והאם אין הרחבת החוק של 3/4 שעה הפסקה מעל 6 שעות עבודה משרדית? תודה
תשובה
העובד המעשן צריך הסתדר במסגרת זמני ההפסקות הרגילים שמקצה המעסיק בהתאם לחוק.
החלק השני בשאלתך לא מובן.
חוק עובדי חברות כח אדם
הוצע לי להיות עובד מין המניין אבל שכר השעה ירד ל28 שח בתוספת של 500 שח החזקת רכב יש לציין שאני עובד כ40 שעות נוספות בכל חודש ההצעה של החברה תגרום לי הפחתה משמעותית בשכר אבל מנגד אם אסרב אפוטר מיידית שאלתי האם מותר לחברה להפחית את השכר ומה עליי לעשות
תתחיל לחפש עבודה אחרת
ובנוסף
במידה ואתה עובד בתחומי המיחשוב יתכן ואין חובה לקלוט אותך לחברה ואז לא תיווצר הבעיה.
הפחתה בשעות העבודה, במשכורת ופגיעה בתנאי עבודה
זה אולי יהיה קצת ארוך אבל חשוב לי לכתוב את כל פרטים במדויק.
הנני עובד שכיר ברשת מועדוני כושר במשרה מלאה גלובלית אשר מורכבת מ-50% שעות הדרכה בסניף אותו הנני גם מנהל מטעם המעסיק שלי (אשר משמש כקבלן המפעיל חדר הכושר בחברת הייטק בה אני נמצא בדרך קבע) ו-50% שעות ניהול אדמיניסטרטיבי של עובדים ומנהלים אצלי ובסניפים אחרים לפי חוזה (לצורך העניין, התפקיד שלי שווה ערך לתפקיד של סגן מנהל מחלקה אצל המעסיק שלי והנני מוגדר כמנהל ביניים ברשת בה אני עובד).
העניין הוא שלפני כחודשיים וחצי חברת ההייטק לה אנו נותנים את השירות ואשר בה אני עובד בפועל מטעם המעסיק שלי סגרה את המקום לרגל שיפוצים למספר חודשים ולאחר כשבועיים נסעתי לחו"ל לחופשה של חודש וחצי אשר תואמה עם המעסיק שלי מספר חודשים לפני כן.
הודעתי למעסיק שכשאני חוזר מחו"ל אני מעוניין להמשיך בתפקידי כרגיל. בינתיים מצאתי מחליף שמילא את תפקידי כמו שצריך כמובן ובאופן זמני בלבד.
עכשיו כשחזרתי מהחופשה, המעסיק טוען שמאחר והמקום שבו הייתי עובד בדרך קבע עדיין סגור לרגל שיפוצים אז אין לו מקום חלופי כדי שאעבוד משם, כך שיוצא שגם שעות ההדרכה וגם שעות הניהול שלי התבטלו לחלוטין וכתוצאה מכך אינני מקבל משכורת מרגע שחזרתי לארץ. הוא טוען שהוא לא יכול לשים אותי במקום מנהל שעובד בסניף אחר ושאני לא יכול לעבוד במשמרות במקום עובדים שעתיים במקום אחר באופן זמני כי אז הוא ייקלע לבעיית כוח אדם אם וכשיחזור הסניף המקורי שלי לפעול ויצטרך להחזיר אותי לשם ולחפש עובדים שעתיים חדשים.
המעסיק מציע לי לנסות להשלים שעות הדרכה בתור מדריך "רגיל" מן השורה במועדני כושר פרטיים של הרשת ושאת שעות הניהול אעשה לפני/בתום המשמרות האלה במקום אחר לגמרי (יוצא שאצטרך לנדוד ממקום למקום כל יום במקום להיות במקום אחד קבוע כבעבר).
אם זה יהיה כך אז יווצר מצב שבו אני עובד הרבה יותר שעות (קודם הייתי יכול לשלב חלק מהניהול בשעות ההדרכה כי במועדון שלי התנאים היו יותר "נוחים" ואני הייתי אדון לעצמי ומעכשיו אני אצטרך להפריד לחלוטין את חלק ההדרכה מחלק הניהול וגם לנדוד בין מקומות, דבר שיגרום לעליית שעות העבודה היומיות מ-9 ל-12 לפחות...) ואצטרך להתרוצץ ממקום למקום הרבה יותר מאשר קודם כדי למלא את מכסת השעות) ומלבד כך, תפקיד ההדרכה ייעשה מעמדת מדריך שעתי רגיל ולא מעמדת מנהל מועדוןבמשרה גלובלית. כך שבפועל, במקום מנהל מועדון ומנהל אדמיניסטרטיבי (לפי החוזה), אני הופך למדריך רגיל במשרה שעתית שעושה גם תפקיד ניהולי בשעות גלובליות ואצטרך לעבוד הרבה יותר קשה כדי להגיע לאותה משכורת שהייתי מקבל אם הכל היה מחושב באופן גלובלי.
המעסיק טוען שזה באופן זמניבלבד, מקסימום עד סוף השנה(!)
הסברתי לו באופן הגיוני את כל הכתוב לעיל ושמבחינתי זאת ירידת מדרגה באופי העבודה ושלא על זה חתמתי כשהתחלתי לעבוד אצלו ושאינני אשם שירד מקום שמספק לו הכנסה (שממנה כמובן גם היה משלם את משכורתי). בסך הכל אני חתום על הסכם עבודה מול המעסיק שלי ולא מול המקום שסגר (שאצלו הרשת שלי משמשת כמפעיל קבלני כאמור) ואינני מוכן להתחיל לרשת בתנאי העבודה ולעבוד באופן שעתי ולהתרוצץ ממקום למקום ולעבוד תחת גורמים שהם שווי ערך לתפקיד המקורי שלי ושאנו עובדים בשיתוף פעולה בדרך כלל.
אופציה אחרת מבחינת המעסיק היא שאני אשב בבית ללא תשלום משכורת עד שתתקבל תשובה מתי והאם ממשיכים לעבוד במקום בו הייתי מאחר ונפתח גם מכרז על המשך הפעלת המקום.
השאלה שלי היא האם המעסיק עושה דבר חוקי בכך שהוא מנסה לשכנע אותי לעבוד בתפקיד ובתנאים שלא עליהם הוסכם מראש?
והאם זה בסדר שאני מסרב לקבל תנאים ובמקרה ולא יימצא פיתרון אוכל לדרוש ממנו לקבל מכתב פיטורין ולקלב את הפיצויים המגיעים לי כתוצאה מכך (יש לי וותק של כמעט שנתיים)?
מה הכי נכון לעשות מצידי מבחינה חוקית?
תודה רבה והמשך יום נהדר!
תשובה
אינך יכול לאלץ את המעסיק לפטר אותך.
זכותך לסרב להרעת התנאים ובמידה וייכפו עליך להתפטר בגין הרעת תנאים.
במקרה כזה, עלית לתת תחילה התרעה על הרעת התנאים ולדרוש את תיקון ההרעה שאם לא כן תנצל את זכותך להתפטרות בגין הרעת תנאים.
במקרה של התפטרות כזו תהיה זכאי לפצויי פיטורים.
עדיף בכל זאת לחפש פשרה סבירה, למשל שתמשיך לעבוד ב 50% משרת ניהול בלבד לתקופה מוגדרת ומוגבלת ובתקופה זו תהיה רשאי לעבוד במקומות אחרים כולל אצל מתחרים.
שאלה חשובה בנוגע לזכויות…
אשמח לתשובה
תודה מראש
ההסתדרות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עו"ד לדיני עבודה במחיר מסובסד
אני עבדתי כחודש בחברת אבטחה התפטרתי עקב אי עמידה בתנאים עלהים סוכם בראיון האישי וחברת האבטחה ללא אישורי לקחה לי את שכרי ולא שילמה לי דבר ובנוסף לא הוציאה לי תלוש. נאמר לי כבר כי יש עילה לתביעה אך אין לי כסף לעו"ד וכמו כן אם שכרו יהיה כ- 20 אחוז מהזכיה בתביעה לא ישאר לי כמעט דבר שכן התביעה היא על סכום קטן (משכורת אחת). האם ישנם עו"ד מתחילים שלוקחים פחות או משרד שמסובסד בדרך זו או אחרת???
תודה ויום טוב.
יש גופים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מניסיוני- היה לי מקרה דומה
אבטלה לאחר לידה
פני לפורום ביטוח אומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רכב חברה
בהסכם העבודה מצוין: "החברה תעמיד לרשות העובדת רכב מתאים לצורכי עבודה. העובדת תשלם שווי שימוש ברכב." האם רשאי המעסיק לקחת ממני את הרכב בזמן חופשת מחלה? או כל חופשה אחרת? אם אפוטר, האם הרכב אמור להישאר ברשותי בתקופת ההודעה המוקדמת?
עבודה לא לא עבודה?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עבודה זמנית
תודה
תשובה
האם ההליך חוקי
תשובה
בטוח מנהלים- מעבר למעביד חדש
עבדתי בחברה מסוימת דרך כח אדם.
עקב החוק החדש המחייב לקבל עובדים מכ"א אחרי 9 חודשים עברתי להיות עובדת של החברה עצמה (המעביד ששילם עד עכשיו לחברת כ"א ישלם לי את המשכורת במקום כ"א).
עם חברת כח אדם היה לי חוזה ששילמו לי בטוח מנהלים וקרן השתלמות מהיום הראשון והיה לי גם יותר ימי חופשה בשנה מהמינימום.
עכשיו המעביד רוצה להקפיא לי את תשלומים לבטוח מנהלים ולקה"ל ל-3 חודשים (ולא לשלם לי עליהם רטרואקטיבי)וגם להוריד לי ל-10 ימי חופשה בשנה. האם זה חוקי??
האם מותר להפסיק תשלומים לבטוח מנהלים?
תודה
החוק לא מתייחס למקרים כאלו
פיצויים
אם קיים האם יש תנאים מגבילים ומהם?
אין חוק כזה
אין חוק כזה
אין חוק כזה
האם רשאי עובד לעבוד 7 ימים מרצונו
7 ימים בשבוע? האם יש חוק שמחייב עובד לקחת יום חופש גם אם אינו רוצה?
תשובה
חיוב איכון (פלאפון בעבודה)
נא לפרט במה מדובר
תשובה ראשונית
חוק כ"א
אני לא נקלטת כעובדת החברה שבה אני עובדת .
האם בעיקבות החוק החדש לגבי העסקת עובדים , החוק האומר - שאם תוך תשעה חודשים מ - 1 בינואר עד תום תשעה חודשים העובד לא נקלט כעובד חברה אז חייבים פטר אותו , האם מבחינה חוקית חובתה של חברת כ"א לתת לי מכתב פיטורים ופיצויים?
לא
בהריון חודש 7 האם המעסיק יכול לפטר אותי עכשיו ???
עובדת במקום עבודתי כ3 חודשים (המעסיק שלי לקח אותי לעבדוה בידיעה שאני בהריון ) הגעתי דרך חברת כוח אדם -אשר סידרו לי עבדוה זמנית -והוא היהי מרוצה ממני וביקש אותי קבועה .
האם עכשיו הוא יכול לפטר אותי ???
תשובה
האם יש חוק חדש על תשלום פיצויים לעובד שמתפטר?
אני עובד בחברה כבר 8 שנים ומעוניין לעזוב על מנת להתקדם.
האם עלי לאבד את הפיצויים?
עדיין אין
אין פיצויים למתפטר
מהו פרק הזמן שעליו חלה התיישנות בהרעת תנאי עבודה ?
בשבועות האחרונים גיליתי שתשלומים רבים לא שולמו לי .
חלפו בין שנתיים ל- 7 שנים להפסקת התשלומים השונים : תוספות יוקר ,קרן השתלמות, הפחתת תשלומי המס למינימום , אי תשלום נסיעות ועוד.
1. אם משתמע מזה שבעצם זה שלא התלוננתי בפני המעסיק הסכמתי לקבל את תנאיו ,אומר הדבר שקיבלתי על עצמי את הרעת התנאים ולכן אינני יכול יותר לתבוע אותו ולהתפטר בדין מפוטר ?
2. מהו פרק הזמן המינימלי שניתן ללכת אחורה ולתבוע את המעסיק ?
הרעת תנאים
2. במקרה שאתה מתאר יש להתריע בכתב על הפגיעה, בכתב, ולדרוש תיקון. אפשר לדבר על סדר גודל שמן של כחודש במהלכו יש לעשות את ההליכים הדרושים כדי שנית יהי להתפטר ולהיות זכי לפיצוי פיטורים. אחרת זו שתיקה שדינה כהסכמה לתנאים החדשים. שונה המצב בזכויות מוגנות כמו נסיעות, עליהן אי אפשר לוותר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תגובה
קרן פנסיה
אני עובדת כ 4 וחצי שנים במקום עבודתי ועדיין לא מפרישים לי כסף לקרן פנסיה. ברצוני לעזוב את מקום העבודה ורציתי לדעת אם המעסיק צריך לשלם לי על התקופה שבה לא הפריש כסף לפנסיה, אם כן כמה ,איך אפשר לאכוף זאת והאם זו עילה לפיטורים?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
קרן פנסיה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





