פורום דיני עבודה

פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני עבודה

עו"ד נטלי אבני

מלווה מזה למעלה מ 15 שנים מעסיקים ועובדים רבים בכל הנוגע לתחום של דיני עבודה.

עו"ד דן קלדרון

בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום דיני העבודה. עוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה.

עו"ד אליס שמאי

מתמקדת בייצוג מקצועי ולווי משפטי עד לתוצאה הרצויה תוך התמחות מיוחדת בדיני עבודה ובתביעות הטרדה מינית.

עו"ד משה בן בסט

מתן ייעוץ משפטי וליווי שוטף לעובדים ומעסיקים וייצוג בבתי הדין לעבודה.

שעות נוספות

162 17/03/09
שאלתי בשבוע שעבר כאן ובמקומות אחרים, שאלה בקשר לשעות נוספות. כמו כן קראתי את החוק בעניין, ודיונים בפורומים בעניין הזה.
גיליתי שכל הבעיות המשפטיות שדנים בהם נוגעות לתשלום בגין שעות נוספות, או לעובדים המעוניינים לעבוד יותר שעות נוספות.
בד"כ זה מה שרוצה העובד.
השאלה שלי נדירה היות שהיא באה מהכוון ההפוך. אני לא מעוניין לעבוד שעות נוספות כפי שדורש המעביד.
נדהמתי לגלות שאף תשובה שקיבלתי לא התייחסה לסיבות בהן החוק מתיר העבדה בשעות נוספות. הרי הסיבות מוגדרות בחוק היטב. ואני מתלונן על סדרת קורסים/השתלמויות שהמעביד דורש ממני לעבור בשעות נוספות - סיבה שאינה מוזכרת בחוק כמצדיקה העבדה בשעות נוספות.
מדוע אף אחד מהמשפטנים לא מתייחס לסוגייה במדוייק ?

דיני עבודה - שעות נוספות

עו"ד רענן קריב מנהל 18/03/09
יש היתר כללי להעבדה בשעות נוספות בכל המשק. לכן ענין השעות הנוספות נתון לשיקולי המעסיק הקובע את צרכי העבודה. אם המעסיק זקוק לעבודת שעות נוספות הוא רשאי לדרוש זאת, בכפוף למגבלות החוק וכמובן תוך תשלום גמול שעות נוספות.
אם צרכי העבודה (אותם קובע המעסיק) דורשים שעות נוספות, המעסיק רשאי לדרוש והעובד חייב לציית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויי התפטרות לטיפול בתינוק

אנה 17/03/09
שלום. אני מתכוונת להתפתר לאחר חופשת הלידה. כפי שידוע לי על המעביד לשלם לי פיצויי התפטרות. איך אני יכולה לדעת מהו סכום הפיצויים שאני אמורה לקבל מן המעביד? אני עובדת בחברה 3 שנים. המנהל אינו מפריש כסף לביטוח מנהלים. יש לי סכר יסוד חודשי שממנו מופרש הכסף למיסים.תעזרו לי בבקשה לבצע את החישוב של סכום הפיצויים.תודה רבה מראש. אנה

שכר חודש העבודה האחרון ללא החזרי הוצאות ושעות נוספות, כפול מספר שנות העבודה.

עו"ד רענן קריב מנהל 18/03/09
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כוננות בימי חופש

cfc 17/03/09
החברה שאני עובד בה מאלצת אותי לצאת לחופשה על חשבון ימי החופש שלי בפסח אבל מחייבת אותי להיות בכוננות למקרה של תקלה. האם זה חוקי?

זה חוקי

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
השאה היא איזו תמורה משלמת לך עבור המטלה המוטלת עליך בימי החופש. זהו עניין חוזי, שאינו מוסדר בחוק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דמי מחלה

זהר 17/03/09
ערב טוב, פוטרתי מהעבודה אחרי 3 חודשים במשרד פרסום בצפון, ביררתי עם חבר שלי שסיים כרגע משפטים מה שמגיע לי מבחינה הודעה מוקדמת, חופשה ומחלה. השאלה שלי היא לגבי דמי מחלה- החבר שלי אמר לי שמגיע לי לקבל תשלום על הדמי מחלה. אמרתי זאת לבוס שלי בעבודה והוא בירר עם הנה"ח ואמרו לו שמקבלים דמי מחלה רק עובדים שיש להם הסכם קיבוצי ונמצאים בסקטור הציבורי. אמרתי זאת לחבר שלי והוא טוען עדיין שזה לא נכון ובדק בחוק ואמר שאני נחשבת לעובדת שאין לי הסכם קיבוצי וצריכה לקבל ע"פי חוק דמי מחלה. רציתי לשאול ולהתייעץ אתכם אם זה אכן נכון לפי החוק .

הבוס צודק

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
אין יסוד לדברי החבר. אין פדיון דמי מחלה אלא כשיש הסכם מפורש על כך, קיבוצי או אישי, וזאת בשונה מדמי חופשה הניתנים לפדיון.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

יציאה לפנסיה

ברהמי 17/03/09
שלום,
אני אלמנת צה"ל,ילידת 1949, עובדת עיריה משנת 1993 בדירוג מינהלי 8+. ברצוני לדעת האם מגיע לי אחוזי פרישה כמו לעובדי מדינה.
בתודה

דיני עבודה - פנסיה

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
זכויות הפנסיה שלך זהות לאלה של עובדי המדינה. בעניין זכויות עודפות של אלמנת צה"ל, פני לארגון אלמנות צה"ל או למדור השכר ברשות המקומית בה את עובדת, שפנו למינהל הגימלאות במשרד הפנים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מטפלת שמסרבת לתשלום ביטוח לאומי

אלירד ברטל 17/03/09
לאחרונה נולדה לי בת ואשתי יצאה לחופשת לידה. כעת היא חוזרת לעבודה ולכן חיפשנו ומצאנו מטפלת לבתנו.
לקראת תחילת העבודה המטפלת אמרה שהיא איננה מעוניינת שנשלם עליה ביטוח לאומי מאחר והיא מקבלת מביטוח לאומי 1500 שקל על היותה מעל גיל 60 והיא לא רוצה שקצבה זו שהיא מקבלת תפגע.
לאחר בירור שעשתה היא אמרה שאני יכול להצהיר על עד 1500 שקל לביטוח לאומי בלי שקצבתה תפגע.

לאחר שחקרתי את הנושא הבנתי כי אם המטפלת תטפל בילדתנו בביתה שלה, אזי אין עלי חובת תשלום ביטוח לאומי היות והיא איננה בגדר עובדת שכירה שלי. אולם אני מעוניין כי לפחות בחלק מהזמן היא תטפל בבתי הקטנה בבית שלנו.

אני מחפש פתרון חוקי ויצירתי בפורמט הבא :
- 3 ימים בשבוע היא תטפל בבית שלה ועל כך אשלם לה ישירות וחובתה להפריש לביטוח לאומי/מס הכנסה...
- 2 ימים בשבוע היא תטפל בבית שלנו ועל כך תקבל שכר של של 1500 שקל שעליו אצהיר ואשלם ביטוח לאומי.

האם הפתרון הנ"ל הוא חוקי וקביל ?

לא זו הכתובת

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
זו שאלה לפורום ביטח לאומי או פורום מיסים או שניהם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אני עובדת כעוזרת בית ורוצים לפטר אותי

שואלת 17/03/09
אני עובדת כעוזרת בית פעם בשבועיים (בית אחד), (התחלתי לפני כשנתיים פעם בשבוע 5 שעות, ולפני שנה בעלת הבית ביקשה שאגיע רק פעם בשבועיים ל 5 שעות) עכשיו בעלת הבית הודיעה לי שמתכוונים לפטר אותה מהעבודה ושהיא לא יכולה להעסיק אותי יותר.
קיבלתי ממנה תשלום מזומן ואני לא חושבת שהיא רשמה אותי בביטוח לאומי.
רציתי לשאול: מה מגיע לי מימנה ? יכול להיות שהיא תיטען שאני עובד אצלה רק שנה, למי יאמינו (לדעתי אין רישום), ולמי אני יכולה לפנות ?

דיני עבודה - פיטורי עוזרת בית

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
פני למועצת הפועלים במקום מגורייך. הם מסייעים למקרים כאלה.
ככל אם תפוטרי תהיי זכאית פיצויי פיטורים. הכיני כבר רישום של שעות עבודתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיטורים והתפטרות אחרי לידה

נורית 17/03/09
שלום, אני לפני חופשת לידה ויש לי כמה שאלות בוערות. אשמח לתשובתכן/ם:
1. אני עובדת שכירה שתצא לחופשת לידה אחרי שנתיים וחצי עבודה רצופות במישרה מלאה.
אם החלטתי ולא לחזור לעבודה לאחר הלידה, האם דיני כמפוטרת ואקבל פיצויים מהמעביד (אני ללא סעיף 14, אבל בחברה נהוג לשחרר את מה שהצטבר בקופות- גם הפיצויי פיטורים), או דיני כמתפטרת והפיצויים הם לפי שיקול דעת המעביד?

2.לאחר סיום החל"ת, או חופשת לידה לא אוכל לשוב למישרה של 100%, אלא של 80%.אם המעסיק לא יאשר לי זאת, האם זה נחשב כהתפטרות (הפרת החוזה שחתמתי עליו), או פיטורים ע"י המעסיק?

3. יש לי בחוזה העבודה המקורי הודעה מוקדמת של 30 יום בתשלום.

לפי החוק, עובדת שיצאה לחופשת לידה ניתן לפטרה באישור התמ"ת 60 יום לאחר חזרתה מחופשת הלידה/חל"ת. האם אהיה זכאית אם אתפטר מיוזמתי ל-60 יום בתשלום הללו, או שאת ה-60 יום בתשלום מקבלת רק עובדת מפוטרת ?

4. בחוזה עבודה שלי רשום כי עובד/ת מפוטר/ת ו/או עובד/ת מתפטר/ת מגיעים לעבוד את ימי ההודעה המוקדמת. האם ניתן לאלצי לכך, למרות שאני עם תינוק?
האם זהחוקי לאפשר למעביד להתנות את אי הגעתי לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, באי מתן תשלום ? (כלומר, לא תגיעי, לא תקבלי תשלום/שכר על זמן הודעה מוקדמת).

5. מבחינת דמי אבטלה, חוק השכר החדש מחייב את המעביד לרשום בתלוש משכורת : שכר יסוד ושכר שעות נוספות בנפרד, כך שאת הברוטו שרשמו לי בחוזה פיצלו לי מהחודש ל80% בסיס ו-20% רכיב שכר גלובלי לשעות נוספות. על שני המרכיבים אני משלמת ביטוח לאומי. האם דמי האבטלה ייגזרו מהברוטו הנ"ל (כולל השעות נוספות), עליהם שילמתי בטל"א, או ייגזרו רק מהשכר יסוד/בסיס?
תודה על המענה לשאלות הרבות. נורית.

דיני עבודה - חזרה מחופשת לידה

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
1. את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד עד תום 9 חודשים מהלידה ותהיי זכאית לפיצויים במקרה זה.
2. עלייך לחזור לאותה משרה שבה עבדת. שינוי יכול להיעשות רק בהסכמה עם המעסיק. אם תפרי את חוזה העבודה ייתכן שתפוטרי, ואולי יהיה עליך להיאברק על פיצויי הפיטורים. אלא אם ההיעדרות תהיה מסיבות רפואיות, ואז יהיה עליך להציג אישור רפואי.
3. 60הימים אינם תשלום. הם חובה של המעסיק להעסיק את העובדת החוזרת מחופשת לידה בעבודה בפועל ל-60 יום. אין קשר למתפטרת ול-60 הימים.
4. המעסיק קובע את אופן מימוד ההודעה המוקדמת. אם לא תתייצבי לעבודה למרות שבמעסיק ידרוש - לא תהיי זכאית לתשלום בתקופת ההודעה המוקדמת.
5. שאלות על דמי אבטלה הפני לפורום ביטוח לאומי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שינוי תפקיד

אושרית 17/03/09
שמי אושרית, אני עובדת קרוב לשנה וחצי בחברת כח אדם כרכזת כח אדם 8:00- 17:00. לפני שבוע וחצי נקראתי לשיחה והמעסיק הודיע שהוא מוציא אותי לחופשה ע"ח ימי חופש וכשיהיה עבודה הוא יקרא לי. במעמד אותה שיחה ידעתי שאני בהריון אך לא אמרתי לו שאני בהריון בגלל שזה הריון צעיר (שבוע 6) וחיכיתי לבדיקת דופק. השבוע דיברתי עם המעסיק והודעתי לו בתחילת השיחה שאני בהריון. הוא הציע לשנות לי תפקיד לעבודה בתור מפקחת ביחידת ביטחון בשדה תעופה עבודה במשמרות עד 22:00, תפקיד שכולל עמידה על הרגליים.
האם מותר לו ? האם אני חייבת להסכים?
ובמידה והוא צריך אישור מהתמ"ת כמה זמן לוקח לו להשיג אותו?
אושרית

דיני עבודה - עובדת בהריון

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
לא הבהרת אם מדובר בפגיעה או בהרעה בתנאי העבודה. אם כן - יש לקבל לכך היתר ממשרד התמ"ת, והיתר כזה יינתן רק אם הפגיעה לא נעשתה עקב ההריון.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הרעת תנאים בהריון

יעל 17/03/09
צהריים טובים.
אני עובדת במקום עבודתי כבר שנתיים וחצי, התחלתי בתור פקידת קבלה אחה"צ וקודמתי כעבור שנה למזכירת מנכ"ל אחה"צ, עכשיו אני בהריון (חודש חמישי), לפני כחודש החסרתי שבוע מהעבודה (הייתי עם שפעת, חום ושיעול בבית, כשהגעתי לעבודה המנהלת הכניסה אותי לחדרה ואמרה לי שעקב חיסוריי הרבים (סליחה רבים? סה"כ 5 ימים? ואני לא מחסירה אף פעם!) אני חוזרת לשבת בקבלה והם מביאים מזכירת מנכ"ל ערב מבחוץ... אני ממש מתוסכלת, שנה חיכיתי לקידום ועכשיו מחזירים אותי שוב אחורה... בא לי לבכות, אם לא הייתי בהריון הייתי לוקחת עכשיו את הרגליים והולכת לחפש עבודה אחרת.
מה עושים האם זה בסדר? אני חייבת לציין שלא פגעו לי במשכורת ובשעות.

דיני עבודה - פגיעה בעובדת בהריון

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
קודם כל, קשה לקבוע שאכן מדובר בפגיעה, אם כי יתכן שמדובר בפגיעה במעמד.
אסור לפגוע בעובדת בהריון עקב הריונה, ועל המעסיק לקבל היתר לפגיעה כזו ממשרד התמ"ת. לא ציינת אם המעסיק יודע שאת בהריון. אם כן, אסור היה לו לבצע את השינוי ללא היתר, בהנחה שאכן יש פגיעה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קיצוץ בימי עבודה

ערן 17/03/09
שלום, בחברה שלנו הודיעו שעוברים ל 4 ימי עבודה וקיצוץ בשכר של בערך 20 אחוז, האם מצב זה הוא הרעה בתנאי עבודה ואם אני לא מעוניין להמשיך לעבוד בתנאים האלה האם אני מקבל זכויות של מפוטר?

תודה

דיני עבודה הרעת תנאי העבודה

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
כן, זו הרעה מוחשית בתנאי העבודה. בטרם תוכל להתפטר בזכאות לפיצוים עליך להודע על התנגדותך להרעה ולדרוש שלא תבוצע, ואם בוצעה לדרוש שתתוקן.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוק דמי מחלה

עומר 17/03/09
האם תוכלו לספק קישור לחוק שלפיו דמי מחלה הם 37.5, 75 אחוזים?
החוק היחידי שמצאתי טוען כי בימים 2-3 למחלה מגיעים 50 אחוזים ולרביעי והלאה מגיע שכר מלא.

ראה את סעיף 5 לחוק דמי מחלה.

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מועד תשלום שכר בעבודה על בסיס שעות….

מיקו 17/03/09
שלום,

סעיף 10 לחוק הגנת השכר קובע כי שכר על עבודה על בסיס שעות יש לשלם בתום מחצית החודש בו הועבד העובד.

אם עבדתי ב-14 לחודש, צריך לשלם לי את השכר ב-15 לחודש?
ואם עבדתי ב-16 לחודש צריך לשלם לי את השכר בראשון לחודש שאחריו?
ואם עבדתי ב-1,3,14,16,28 לחודש את השכר על 1,3 ו-14 יש לשלם לי עד ה-15 לחודש ואת השכר על ה-16 וה-28 יש לשלם לי בראשון לחודש שלאחר מכן?

תודה מראש על התשובה.

דיני עבודה - המועד לתשלום שכר

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
קרא את כל הסעיף. מה אומר חוזה העבודה? בדרך כלל שכר, גם לפי שעות, משולם בתחילת החודש העוקב לחודש העבודה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הפסקה בעבודה

רון 17/03/09
שלום
עבדתי ברשתת מכירות והורידו משש שעותעבודה רבע שעה מהמשכורת ומעל זה חצי שעה
אף על פי שלא יצאתי להפסקות מחוץ לעבודה
האם זה חוקי
תודה

דיני עבודה -הפסקות

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
השאלה איננה אם יצאת אלא אם מותר לך לצאת. אם מותר לך לצאת ההפסקה על חשבונך. אם המעסיק דורש שתישאר במקום העבודה ההפסקה על חשבונו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מועד תשלום בסיום העבודה

גלעד 17/03/09
עובד שעבד למעלה משנה, ומסיים את יחסי עובד-מעביד ב-1 לחודש, מתי הוא זכאי לקבל את התשלום עבור היום הבודד של אותו החודש? ומתי הוא זכאי לקבל את התשלום עבור יתר הזכויות המגיעות לו עקב החוזה בסיום עבודתו (כמו מענק קבוע)? תודה

דיני עבודה - סיום עבודה

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
יש לשלם את כל המגיע ביום סיום יחסי העבודה, חוץ מפיצויי פיטורים, אם מגיעים, שאותם מותר לשלם תוך 15 יום. לא ברור מהו "מענק קבוע". מקרוו אינו בחוק אלא בהסכמה, ואז יש לבדוק בחוזה העבודה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם זו הלנת שכר?

רונן 17/03/09
האם תשלום בעשירי לחודש (ובעקבות שבתות לפעמים ב-11) נחשב הלנת שכר?
לכאורה, מותר לאחר עד 9 ימים מיום התשלום (האחרון בחודש). אבל משום מה מקובל לשלם ב-10 לחודש.
מדוע?

כן, זו הלנת שכר. את השכר יש לשלם עד ה-9. תשלום ב-10 הוא הלנת שכר מה-1 לחודש.

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התחייבות בחוזה עבודה לחצי שנה

נתן 17/03/09
האם מעביד יכול לחייב עובד על התחייבות לחצי שנה כאשר ההכשרה היא במהלך העבודה,כלומר העובד לומד את העבודה במהלך העבודה.

דיני עבודה -התחייבות לעבודה

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
לא ברור מה פירוש "התחייבות לעבודה". אם הכוונה לתחייבות חוזית שמולה יש התחייבות של המעסיק להעסיק בתקופה מקבילה - אין בכך פסול. אם מדובר ב"קנס עזיבה", הוא עשוי להיות חוקי אם הוא פרופורציוני להכשרה שניתנה. אין כללים חדים וברורים בעניין ויש לבחון את נסיבותיו של כל מקרה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חישוב משכורת אחרונה

הדר 17/03/09
שלום
האם יש חוק המחייב את המעביד לשלם שכר חודשי מלא אחרי שפיטר עובד באמצע החודש?

זו שאלה של הודעה מוקדמת.

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
יש לתת הודעה מוקדמת או לשלם את תמורתה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איסור קנס כספי על המשכורת

משה 17/03/09
ככל הידוע לי, ומבדיקה קצרה, מעביד אינו רשאי לקנוס עובד במשכורתו מכל סיבה שהיא. לאחרונה התחוור לאחותי, שעובדת כקופאית באחת מרשתות המזון הגדולות, כי מנהלה קיזז ממשכורתו 200 שקלים כיוון שבקופתה בתום המשמרת נמצא שטר של 200 שקל מזוייף. אחתי פנתה למנהל וטענה להגנתה כי לצערה אין לה את היכולת לגלות שטרות מזוייפים באיכות גבוהה והבהירה כי על פי חוק אין המעביד יכול לקזז זאת משכרה. בפעם הקודמת קוזזה משכורתה ב- 100 שקלים משום שבספירה של קופתה בתום המשמרת היו חסרים 100 שקלים. כל הפצרותיה על איסור בחוק לפגוע בשכרה מכל סיבה שהיא לא הועילו. בקשתי לכל מי שיוכל לסייע בעניין, לעזור לי לאתר את הסעיפים הכתובים בחוק שאוסרים על המעביד לקנוס את העובד במשכורתו. אם תוכלו להפנות איזשהו לינק בנושא כדי שאוכל להעביר אליה את החוק בכתב ושתציגו בפני מנהלה. תודה מראש

דיני עבודה - ניכוי מהשכר

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
סעיף 25 לחוק הגנת השכר. ראי בלינק המצורף.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויי פיטורין?

ענבל 17/03/09
ההנני עובדת כשנה וחצי במשרד של עורכת דין כמזכירה. מסגרת עבודתי היא 5 ימים בשבוע 5 שעות ביום עם אפשרות לשעות נוספות (שברוב המקרים אכן היו: כשעה שעתים נוספות).
נתבשרתי ע"י עורכת דין כי עליה לקצץ בעבודתי עקב קיצוצים שעליה לעשות, ובכך להוריד את עבודתי ל-3 ימים בשבוע ל-5 שעות כל יום.
בנוסף מסרה כי היא מעוניינת להכניס עו"ד נוסף למשרד (רעיון כרגע) ורק אם הדבר יתאפשר אוכל לחזור למשרתי הקודמת ואולי אף למשרה מלאה.
כמובן שהקיצוץ הנוכחי (שיתחיל בחודש אפריל) אינו מתאים לי.
אני מעוניינת לדעת האם מדובר בהרעת תנאים והאם מגיע לי פיצויים על כך או לפחות זכות לחתום בלשכה כדין מפוטרת.
אשמח לתשובה מהירה בנושא,
בברכה
ענבל .

דיני עבודה -הרעת תנאים

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
מדבר בהרעה מוחשית של תנאי העבודה, העשויה להקים לך זכות להתפטר תוך זכאות לפיצוי פיטורים. כדי להתפטר בזכאות לפיצוייים, עלייך להודיע על התנגדותך להרעה ולדרוש שלא תבוצע ואם התבצעה כבר לדרוש תיקון ולקצוב זמן, שאם במהלכו לא יתוקן המצב תתפטרי בזכאות לפיצויי פיטורים. רק אחרי זה תוכלי להתפטר ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
בנוגע לדמי אבטלה פני לפורם ביטוח לאומי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חישוב שעות נוספות מעל 43 לשבוע

חדרתי 17/03/09
שלום לכולם, על ימי שישי שאני עובד ( 5 שעות ליום ) בשבועות בהן בימים א-ה כבר אני מעל 43 שעות, איך צריך לחשב אותן, לפי 125 או לפי 150 אחוז?

דיני עבודה - שעות נוספות

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
חישוב השעות הנוספות לתשלום הוא יומי. בשבוע עבדוה של 5 ימים יום שישי כולו שעות נוספות. על יום שישי יש לשלם 125% על השעשיים הראשונות ו-150% על השעות שמעבר לכך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הרעת תנאים הריון

רינת 17/03/09
אני בחודש 7 להריון אני עובדת במישרה של 6 שעות 6 ימים בשבוע
פתאום המנהל שלי ציין שפעם בשבוע אני לא יעבוד עקב קיצוצים
הסברתי שזה לא פייר 3 חודשים אחרונים להריון להודיע לי על דבר כזה אשמח לקבל תשובה האם זה חוקי ומה ניתן לעשות

דיני עבודה - הרעת תנאים בהריון

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
אין לפגוע בתנאי העבודה של עובדת בהריון בלא היתר. על המעסיק לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לפגיעה בתנאי העבודה. היתר לא יינתן אם הפגיעה היא עקב ההריון.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכות לקבל עמלה לאחר סיום עבודה

אירן 17/03/09
האם עובד שעשה עסקה בהיותו עובד, אח"כ התפטר, אך העמלה בגין העסקה התקבלה אחרי שנתיים ממועד ההתפטרות, זכאי לקבל את אותה עמלה?

תלוי מה אומר חוזה העבודה בעניין עמלות לאחר סיום העבודה.

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שעות עבודה במוצ"ש

תומר 17/03/09
האם שעות עבודה במוצ"ש נחשבות כשעות שבת או שעות רגילות?

דיני עבודה - שעות שבת

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
עם צאת השבת השעות נחשבות שעות רגילות ולא שעות שבת.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויי פיטורין שהופרשו לקרן פיצויים

עומר 17/03/09
לאחר 5 שנות עבודה פוטרתי. חלק גדול מהכסף הופרש לקרן פיצויים. הקרן טוענת שצר להם אבל הם הפסידו חלק מהכסף לאור המצב הכלכלי בעולם ועלי לספוג את ההפסד. אני מעולם לא אישרתי לשחק עם הכסף ולא ידעתי שאם הם ירוויחו אני אקבל יותר ממה שמגיע לי לפי חישוב שכרי האחרון כפול מספר שות עבודתי. האם כך הדבר? האם עלי לספוג את ההפסדים ולקבל סכום כולל מופחת של פיצויי פיטורין? המעסיק הפנה אותי חזרה לקרן...מה לעשות?



לקריאה נוספת:

חישוב פיצויי פיטורין

דיני עבודה - פיצויים מופקדים

עו"ד רענן קריב מנהל 17/03/09
חובת תשלום הפיצויים היא על המעסיק.הקרן משלמת את מה שיש אצלה ואינה חייבת להשלים דבר מעבר למופקד אצלה. לא ציינת מה אומר חוזה העבודה שלך, והאם ההפקדה היא במקום פיצויי פיטורים או על חשבון הפיצויים. אם במקום, והכל נעשה כדין בעניין זה, אין מה לעשות. אם על חשבון - על המעסיק להשלים עד לחודש לשנה. אגב, סוגיית ירידת ערך הפיצוים המופקדים היא בעיה חדשה ואין לה עדיין פתרון.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן