פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
שאיר פנסיה
ע"פ תקנון קרן הפנסיה אלמנת פנסיונר הינה בת זוגו של הפנסיונר ביום שנפטר ובלבד שהתקיימו 2 תנאים, במקרה שלי האלמנה הייתה לבת זוגו לאחר חודש הזכאות הראשון לקצבת זקנה וגרה עימו לפחות שנתיים רצופות, אולם ע"פ התקנון היא הנה זכאית רק במידה שביום בו נפטר הגיעה היא לגיל קצבת זקנה משמע 62. במקרה שלי נכון למועד פטירת המנוח עמד גילה על 61 שנים ו- 9 חודשים. כיצד ניתן לעקוף מצב בעייתי וקטנוני זה? שכן חברת הביטוח נחושה בדעתה שלא לשלם.
שאיר פנסיה- דיני עבודה
פיטורים בהריון
פיטורים בהריון-דיני עבודה
פיטורין בהיריון
תוספת
ביטוח מנהלים
ביטוח מנהלים- דיני עבודה
התפתרות והודעה מוקדמת
האם המעביד חייב להעסיק אותי ולשלם לי עבור 30 יום אלו?
האם בגלל שיוזם ההתפטרות הוא אני הוא רשאי לסיים את יחסי עבודה בתוך התקופה לפני תום 30 גם אם איני רוצה בכך?
התפטרות והודעה מיוקדמת- דיני עבודה
2. אתה רשאי לעשות כן אולם במקרה כזה, לא רק שלא תקבלי שכר עבור תקופה זו, המעסיק גם יכול לתבוע ממך דמי הודעה מוקדמת.
שאלה לגבי הוצאת פירוט שיחות נכנסות.
בעוד חודש יתקיים המשפט שלי כנגד המעסיק לשעבר ואני מעוניין להוציא דף פירוט שיחות נכנסות כי אני חושב שזה מאוד יעזור לי בדיון "ההוכחות" שיתקיים בעוד חודש בנוסף לשאר ההוכחות שיש לי.
דיברתי עם חברת "פלאפון" והאם אמרו לי שצריך צו של שופט לזה.
1. איך בדיוק מקבלים צו שכזה? מה צריך לכתוב במכתב הבקשה? והאם צריך לשלוח את המכתב לשופט בתיק?
2. האם השופט בדר"כ מאשר דבר כזה?
3. כמה זמן זה לוקח עד קבלת המכתב עד שהשופט מאשר את הצו?
אני צריך את הפירוט על מנת להוכיח שיחסי עובד מעביד התקיימו גם אחרי התאריך בו טוענת החברה כי פיטרה אותי.הייתי בחופש מחלה והחברה טוענת כי פיטרה אותי לפני חופש המחלה על מנת לא לשלם לי את זה.הייתי בקשר טלפוני עם הבוסית שלי בזמן חופש המחלה.
בתודה מראש,
שי.
פירוט שיחות נכנסות- דיני עבודה
האם המעסיק חייב להפריש לביטוח מנהלים בחופשת לידה?
תודה מראש
פנסיה בחופשת לידה- דיני עבודה
על מעביד למסור הודעה לעובדת בהריון הכוללת את המידע אודות ההסדר הקבוע בתקנות אלה לגבי המשך התשלומים לפנסיה במהלך ההריון וחופשת הלידה:
מעביד צריך להפקיד את חלקו כאשר העובדת בחופשת לידה ואת חלקה של העובדת עבור 3 חודשים עליו לנכות משכרה שלפני חופשת הלידה אם נותרה יתרה ישולמו ההפקדות של העובדת על ידי המעביד כמקדמות על חשבון השכר.
תשובה לשאלתך
https://www.clalbit.co.il/PENSIONPROVIDENTSAVING/Pages/default.aspx
חובת המעסיק להמשך תשלומים הינה אך ורק לקרן פנסיה ובתנאי שהעובד מעביר את חלקו.מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שלות נוספות
זאב, כלל פנסיה וגמל
כל האמור לעיל אינו ייעוץ ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי הניתן בכפוף לחוק.
.
תשובה לשאלתך
https://www.clalbit.co.il/PENSIONPROVIDENTSAVING/Pages/default.aspx
חובת המעסיק להמשך תשלומים הינה אך ורק לקרן פנסיה ובתנאי שהעובד מעביר את חלקו.מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שלות נוספות
זאב, כלל פנסיה וגמל
כל האמור לעיל אינו ייעוץ ואינו מהווה תחליף לייעוץ אישי הניתן בכפוף לחוק.
.
הערת תנאים?
הרעת תנאים- דיני עבודה
פיטורין בהריון לא בגלל סיבת ההריון
לאחרונה נכנס מנהל חדש לתפקיד, במסגרת יעול וקידום העסק, הוחלט לצמצם בכל מיני תחום, כמו כן הוחלט שאת המישרה של חברתי לסיים לחלוטין.
היא עובדת כ5 שעות ביום 5 ימים בשבוע, החוזה שנחתם עימה היה לתקופה של 3 חודשים, משמע, שכיום היא בעצם מועסקתללא חוזה עבודה.
הוחלט להודיע לה על הפיטוירין ב1.9.10, אבל לאחר מחשבה נוספת החליט המנהל להודיעה על כך רק לאחר יום כיפור, כעבור הימים הנוראים,
יומיים לפני יום כפור -הודיעה העובדת כי היא בתחילת הריון
פיטורים בהריון- דיני עבודה
קבלת פיצויים עקב מעבר לאיזור פיתוח
כשהתחלתי לעבוד שם גרתי בי-ם לפני כשנה וחצי עברתי לבית שמש שנחשב איזור פיתוח , האם אוכל להתפטר ולקבל פיצויים או שהייתי צריך להתפטר כשעברתי .
עברתי לבית שמש בגלל שלא יכולתי לקנות דירה בי-ם בבגלל המחירים הגבוהים האם זה לשמשמ לי כסיבה למעבר ?
תודה
מעבר לאזור פיתוח- דיני עבודה
הסכם קיבוצי דרגות שכר
38.על פי החלטת הועדה שחברה עובדים מצטיינים לשנת 2005, תוענק לכל אחד מן העובדים המצטיינים דרגה נוספת מעבר לדרגה לה היו זכאים על פי ההסכמים הקיימים, כפי שנהגה בשנים קודמות. הארגון ימשיך יתנהג כך גם בשנים הבאות ובמקרים חריגים מעבר לדרגה 9 באישור הנהלת מד"א.
39.מוסכם כי דרגה 3 בסולם השכר, ומוסכם כי כל עובד המצוי בה יקודם לדרגה 4 וכי לאחר אישור הממונה על השכר, בכל מקום שנרשם כי דרגה 3 היא הדרגה הבסיסית, יתוקן ההסכם כך שיירשם דרגה 4 (כדרגה התחלתית).
40.תועבר בקשה לממונה על השכר, כי כל העובדים שקידומם בדרגה הוקפא/לא בוצע למן שנת 1999 יזוכו בדרגה נוספת, עד דרגה 9 וזאת לא יאוחר מסוף שנת 2006 (תוספת הדרגה תשולם להם, רטרואקטיבית ממועד חתימת הסכם זה).
סעיף 40 להסכם מה המשמעות שלא כלפי כעובד, האם אני צריך לקבל דרגה 9 ?
עבודה- דיני עבודה
דמי חופשה ומחלה+
אני עובד בשמירה. (סטודנט)
לא לקחתי מעולם ימי חופשה או מחלה ממקום העבודה שלי.
מתי אני יכול לבקש לפדות את הימים הללו לכסף שיכנס לחשבון ?
תודה וגמר חתימה טובה לכולם.
פדיון ימי חופשה- דיני עבודה
איחור בתשלום פיצויים -דילגו על ההודעה שלי
אחרי זה הוא נזכר שהיא צריכה להעביר צ'ק מהחשבון שלה.. אז עבר יומים עד שהוא העביר את זה הלאה, ואחרי זה הוא טוען שהם נזכרו לבקש גם כל מיני מסמכים שלו. בינתיים כבר עברו חודשיים מאז שהיא לא עובדת יותר בחנות.
האם יש קנס שעליו לשלם על האיחור הזה? בינתיים כל החיים שלה משובשבים , אני ואחי עוזרים לה, אבל זה כי יש לה אותנו, האם זה חוקי להתעכב כל כך הרבה זמן?
אודה להכוונה, תודה מראש
איחור בתשלופם פיצויים- דיני עבודה
בירור לגבי זכויותי לאחר פיטורין
מבקשת ייעוץ מעו"ד לדיני עבודה:
אני אם חד הורית מועסקת בעבודות נקיון משרדים אצל מעסיק פרטי מזה כשנתיים וחצי,3 שעות עבודה ביום בערך,5 ימי עבודה בשבוע.
נודע לי בעקיפין שהמנכ"ל עומד לפטר אותי בימים הקרובים ומבקשת לדעת את הפרטים הבאים:
1. האם הוא מחוייב לתת התראה של חודש ימים,ואם לא אז לשלם לי חודש?
2.האם הפיצויים המגיעים לי הם שכר של חודש עבור כל שנת עבודה?
3.איך אני מקבלת פיצויים,דרך המעסיק או דרך חב' הביטוח הראל אליה הופרשו כספים? והשאלה החשובה ביותר שעליה אני מבקשת לדעת,תוך כמה זמן אמור המעסיק לשלם לי את כל מה שמגיע לי ואם הוא מאחר או מעכב כספים איך אני פועלת נגדו?
תודה רבה,
בברכה,נורית.
זכויות לאחר פיטורים- דיני עבודה
2. כן.
3. חובת התשלום היא של המעסיק. אם הופרשו לך כספים לקרן פנסיה המעסיק מחוייב לשחרר את הכספים האלו תוך 15 יום (להעביר את ההודעה לחברת הביטוח תוך זמן זה). אם הוא מעכב את הכספים הגישי תביעה בבית הדין לעבודה.
עבודה ביום כיפור שמחייבת הגעה לפני כניסת הצום
כמובן שמכיוון שאני גר בכפר סבא ולא יכול להגיע רק בשבת בבוקר, אני נאלץ להיות כאן ביום שישי ב 17:00, למרות שהעבודה מתחילה רשמית רק בשבת בבוקר. כמובן שאין ביכולתי להגיע ברגל בשבת בבוקר עקב המרחק הרב בין כפר סבא לרמת השרון.
השאלה היא האם אני זכאי לתשלום על שישי בערב (למרות שאני כביכול לא עובד) למרות שאני מתחיל את המשמרת רק בשבת בבוקר?
תודה על התשובה
עבודה ביום כיפור- דיני עבודה
הסכם עבודה לא חתום
הודעה מוקדמת- דיני עבודה
הרעת תנאי עבודה
הרעת תנאים- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אל תתפטרי בשום פנים ואופן !
מתלבטת uzeuev kgzrv
שמי אילנית ואני עובדת למעלה מ 10 שנים בעסק פרטי. בשנתיים האחרונות העסק נקלע למשבר מתמשך וכיום קשה לשמור על אופטימיות והשלב הבא הוא כנראה סגירה של העסק, בעל הבית נאחז בקש כדי להציל את המקום. אני כעובדת מאוד קשורה רגשית לעבודתי, אוהבת את המקום אולם המשכורת שלי כמעט כל חודש מתעכבת ואני חוששת לעתידי המקצועי והכלכלי, ברצוני לציין שאני נשואה +3 ילדים ואני לא יכולה להרשות לעצמי את חוסר היציבות הזו.
שאלתי - לאור המצב במידה ואני מודיעה למעסיק שלי שברצוני לסיים את העבודה האים עדיין מגיעים לי הפיצויים בגין שנותיי בעבודה? כיצד עליי לפעול כדי לא להיפגע?
אשמח לתשובה
בברכת חג שמח ושנה טובה
אילנית
הרעת תנאים- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שינויים בתנאים לאחר חזרה מחופשת לידה
חזרה מחופשת לידה- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איך מחשבים שעות נוספות?
איך מחשבים שעות נוספות?
ימי חופשה חצי משרה
רציתי לדעת כמה ימי חופשה מגיעים למי שעובד בחצי משרה.
ימי חופשה חצי משרה- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יום גיבוש דרך העבודה ללא תשלום מלא
את אוהבת אתמקום העבודה שלך?
במידה ואת מתכננת לעזוב, תוסיפי את זה לרשימה [הפנקס פתוח והיד רושמת...] ותתבעי אותם
במידה ואת רוצה שיפטרו אותך תתבעי אותם עכשיו
פיטורין בזמן הריון
כמה זמן עבדת שם?
המתנה לתשובתו של המעביד
סיימתי לעבוד אצל המעביד ונערך לי גמר חשבון שלדעתי הוא שגוי.
כתבתי למעביד שהוא טעה בחישוב וביקשתי ממנו שיראה לי את פרוט החישוב, איך הוא בדיוק הגיע לסכומים הללו כי אני חושב שטעות בידו.
במכתבי הנ"ל ביקשתי מהמעביד שאודה לו אם יענה לי לכאן או לכאן,
ז"א, או שהוא יבדוק וישוב אלי, או שמבחינתו זהו החשבון מבחינתו.
המעביד לא שב אלי, ורציתי לשאול מתי מבחינתי אי תשובתו היא בגדר "זהו זה", עד מתי אמתין לתשובתו, וזאת משום שאני בהחלט שוקל לגשת לבית הדין , כי לדעתי המעביד לא ערך לי גמר חשבון תקין.
תודה,
אשכול.
לא ביקשת ממנו יפה
מעסיק חדש
מעסיק חדש- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




