פורום דיני מיסים
פורום מיסים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום המיסוי בישראל. מס הכנסה, מע"מ, מיסוי מקרקעין, דיווחים לרשויות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
מינוי נציג של חברת בת לחברה זרה אחריותו במס
כעקרון- יש חובה לכל נושא משרה
2. המנהל הוא נושא משרה וחלה עליו אחריות אישית במקרים בהם החברה תעבור עבירות מס שהיו תחת אחריותו הישירה או העקיפה ובעיקר- העברה ודיווח ניכויים ומע"מ, הגשת דו"חות שנתיים וכו'.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הצהרה על שכירות פטורה
האם זוג שכירים אשר משכירים את דירתם השנייה לזוג לצורך מגורים(הראשונה משמשת למגוריהם) ומקבלים בתמורה דמי שכירות חודשיים בסך 4,000 ש"ח צריכים להצהיר למס הכנסה על השכרת הדירה על אף הפטור?
לא, אלא אם ידרשו לדווח או יישאלו על כך
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קופת גמל לקצבה
שאלתי שאלה בנדון ב- 26/6/14 ומשום מה פסחו על שאלתי . לעצם העניין אחזור בשנית :
בסוף 2008 הפקדתי כעמית עצמאי בקופת גמל לקצבה סך 19.500 ש"ח , עליו קיבלתי ניכוי של 26% מס ועל היתרה זיכוי של 35% . ב- 2009 הפקדתי 16.500 ש"ח , עליהם קיבלתי ניכוי של 23% מס ועל היתר 35% זיכוי .
ושאלתי האם אוכל עתה לבקש החזר מס בגובה 35% על הסכומים שהפקדתי , מובן שכפוף לתקרות המס
לאותן שנים ..
ממתינה לתשובה בהקדם !!!
תודה וים טוב .
השאלה לא ברורה לאור זאת שקיבלת את ההטבות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אם כוונתך להגשת בקשה להחזר מס אז כן
קופת גמל לקצבה
צהריים טובים !
קיבלתי הטבה של 26% מס על ניכוי של 12% מהתקרה לנישום (מעל גיל 50) לשנת 2008 .
לשנת 2009 הטבה של 23% מס על ניכוי של 12% מהתקרה . ורק על הסכומים שמעל ל-12% קיבלתי זיכוי של 35% מס . מאידך , מאחר וסף המס שלי נמוך מ- 35% , הרי שעדיף לי לבקש זיכוי על כל הסך שמזכה אותי , בכפוף לתקרה כמובן .
מבקשת תשובה בהקדם .
תודה וסוף שבוע נעים
הקלה במס הכנסה במשמורת משותפת
ההטבות יתחלקו במקרה זה בין ההורים
כשיש משמורת משותפת מלאה המגובה בפס"ד, ובתנאי שאין תשלום מזונות, כל ההטבה הנ"ל מתחלקת חצי חצי בין שני ההורים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מס רכישה לדירה שניה לעולה חדש
בבעלותינו דירה אחת, שרשום בשמי ובשם בעלי, שרכשנו כשבעלי היה תייר. ברצונינו לרכוש דירה שניה.
האשלה שלי כך- האם בעלי יכול להשתמש בזכאות שלו למס רכישה מופחת עבור עולה חדש על הדירה החדשה, למרות שברשותו כבר דירה קיימת?
מס רכישה לעולה
הפרשות מעסיק לעובדת
כהוצאה, לאחד הקופות גמל, או השתלמות , היות ולא הפריש לה
בשנים קודמות , איך אפשר לחלק זאת על פני כמה שנים, עם מינמום
מס.אודה מראש
אי אפשר ליחס הפרשות לשנים עברו
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ניכוי מס הכנסה מפנסיה
לאחר הפרישה מנכים לי מס הכנסה. טענתי שכספי הקיצבה הם כספים שלי, שהפרשתי לקרן הפנסיה מהנטו כעמית עצמאי ולכן מדובר בכפל מס.
טענו במס הכנסה כי הואיל והייתי זכאי לזיכוי/ניכוי הם רשאים לנכות מס הכנסה.
שאלתי: איזה הוראת חוק קובעת שאם התקבלו הטבות מס בעת ההפרשה ניתן יהיה לגבות מס בעת קבלת הפנסיה ?
הכנסה מפנסיה שקולה לשכר ולכן חייבת במס
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הצהרן הון – ידועים בציבור
רואה החשבון שלה טוען שהצהרת הון שלה צריכה לכלול את שנינו. לפני מספר שנים בררתי אצל רואה חשבון (חבר) שאמר שלצרכי מס הכנסה בני זוג זה רק מי שנשואים זה לזאת.
האם הצהרת ההון שלה צריכה לכלול גם את הנתונים שלי כמו שרואה החשבון שלה דורש ?
הגדת בן זוג בפקודת מס הכנסה
אם אתם לא נשואים אז לכל אחד מתנהל תיק בנפרד, והצהרת הון בנפרד
החזר מס בגין תרומות על שם בעלי
אני שכירה ובעלי אברך (לא עובד) יש בידי קבלות על תרומות על שמו, האם אני יכולה להגיש את זה לקבלת החזר מס כי אנחנו בעצם יישות אחת כלפי מערכת המיסים ? למרות שהוא לא משלם מס כי אין לו הכנסות.
או שבסוף שנה בתיאום מס אני בעצם מצהירה רק על עצמי
תודה!
סיון
תרומות בני זוג
זיכוי התרומות יופחת מהמס ששילמת.
תשלום כנגד אי מסירת חשבונית
יש לי שאלה כללית, אשמח לקבל תשובה.
הגיע אלי טכנאי מזגנים (הקיץ הזה הולך להיות חם..)
ביצע את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר, המזגן עובד.
להפתעתי טכנאי המזגנים לא מחזיק חשבוניות, קבלות או משהו כזה.. כלומר.. עובד בשחור ולא מתבייש להסתיר את זה.
האם אני מחויב לשלם לו? מבחינתי הוא עובר על החוק בכך שהוא לא מצהיר על ההכנסה ולא משלם מע"מ כחוק.
אני חייב לשלם לו? או שהחוק מגן עלי במקרה כזה?
אתה מערבב בין שני תחומים שהקשר ביניהם רופף אם בכלל
במישור המיסים הוא עבריין פשוטו כמשמעו, ואתה יכול להעביר את המידע עליו לרשויות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מס לעצמאית
ההכנסה של בן זוגי היא 7000 ש"ח ומיזה 4 נפשות אנחנו חיים בקושי רב.
איך הם הגיעו למסקנה שאני צריכה לשלם את כל זה ומה אני יכולה לעשות עם אני אדבר שם כדי לברר מה קורה פה?
תודה על העזרה
אני
בעלת עסק קטן
אם אין הכנסה חייבת אין חיוב במס.
מקדמות ניתן להקטין על ידי פניה בנושא לפקיד השומה, אם יש לכך הצדקה.
החזר מס אחרי חופשת לידה
יתכן ומגיע החזר אבל כדאי לבצע בדיקה מקדימה
2. מעסיק בשנה השוטפת יכול להתייחס להעדר הכנסות באותה שנה בלבד. מעבר לכך, נדרש להגיש החזר מס למס הכנסה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הצהרת הון
1. בטופס הצהרת הון, ישנה אי בהירות:
א. בסעיף "נכסים והתחיבויות בעסק", נדרשים לדווח על הנכסים בעסק, ללא ציון הגבלת עלות או מועד רכישה.
ב. מאידך, בסעיף "נכסים והתחיבויות פרטיות", הדרישה היא לדווח על נכסים שעלותם גבוהה מ-300 ש"ח ו"נכסים חדשים" שעלותם מעל 6,000 ש"ח.
2. לפיכך, שאלותי: א. האם יש לדווח על כל הנכסים (כולל כאלה שדווחו בהצהרות קודמות) או רק על נכסים שנרכשו מאז הצהרת הון קודמת?
ב. מה הכוונה ב"נכסים חדשים"?
בתודה ובברכה,
רון
הצהרת הון
צריך לציין את ערך הנכסים ששבעלות הנישום לסוף אותה שנה שרשומה בטופס .
ערך הנכסים צריך להיות נכון ליום רכישתם ולא ממודדים.
העברת כסף מחשבון הוריי לחשבון שלי
העברה מההורים
רצוי שתינתן במזומן בהעברה בנקאית לחשבון הבן.
האם מגיע לי פטור ממס שבח?
האם דירה שאני מוכרת נחשבת דירה מזכה (מה זה בכלל מזכה?)? אהם דירה שאני מוכרת נחשבת דירה יחידה? האם מגיע לי פטור ממס שבח לפי החוק החדש מ 1 1 14? תודה
פטור ממס
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלה או חשבונית ?
נגר עשה לי עבודה ,קיבל כסף ונתן לי מסמך מודפס שכתוב עליו קבלה ,האם זה מספיק ?האם לא צריך לתת לי חשבונית ?
תודה מראש
כנראה שמספיק.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קופת גמל לקצבה
ב-2008 הפקדתי לקופ"ג לקצבה סך 19.500 ש"ח .ב-2009 הפקדתי לקופ"ג לקצבה סך 16.500 ש"ח .ב-2008 הייתי בת 68 וב-2009 בת 69 . אני מגישה טופס 1301 למס הכנסה
ושילמתי לקופ"ג כעצמאית . ב- 2008 נתנו לי ניכוי לפי 26% מס ועל היתרה זיכוי . ב-2009 על הניכוי קיבלתי 23% ועל היתרה זיכוי . לאחרונה נודע לי כי לקופ"ג לקצבה הייתי אמורה לקבל על כל הסך שהופקד לקופה 35% ושאלתי האם אני יכולה לבקש את ההפרש בין האחוזים . זה מתבטא בכ- 2.000 ש"ח . אשמח לקבל תשובה .
תודה ויום טוב .
פני לייעוץ פרטני
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מס על פדיון ימי חופשה
לפני חודשיים התפטרתי מעבודתי אחרי חופשת לידה.
נשארו לי מספר ימי חופשה היות ולא לקחתי אף יום חופש בזמן העבודה שלי (עבדתי לפי שעות ולכן לא היה לי בכך צורך). מנהלת כוח האדם אצלינו אמרה כי אני יכולה לקבל כסף עבור ימי החופשה הלא מנוצלים ואכן בתחילת החודש קיבלתי את הכסף לחשבון. כשהסתכלתי בתלוש המשכורת ראיתי כי ירד לי מס בשיעור של 48%!!
אני מרוויחה ממש מעט ומעולם לא נדרשתי לשלם מס הכנסה. גם עבור ימי החופשה הרווחתי סכום הנמוך מזה שצריך למדרגות מס. בנוסף, יש לי ילד בבית. האם יש דרך להקל על רוע הגזרה? אני מאוד לחוצה כלכלית כרגע.
עניין נוסף - לפני הלידה ביקשתי לצאת לחופשה מוקדמת על חשבון ימי החופשה שלי כי הייתי כבר תשושה. מנהלת כוח האדם ייעצה לי שלא לעשות כך כיוון שבמידה ואעזוב אחרי החופשה (הדברים עמדו על הפרק כבר אז), אקבל את הפדיון של הימים. היא לא הזכירה כלום על מס ההכנסה הגבוה. (ד"א, הקשבתי לעצתה ולכן ביליתי את הצירים בעבודה, חזרתי הביתה ונסעתי לבית החולים...). האם היא לא הייתה צריכה לעדכן אותי בכך? זה חוקי?
תודה רבה!!
פידיון חופשה
זה פשוט וכדאי.
מס על זכויות בנייה
צריך לדווח למס שבח. תשלם כ 25% מס.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מע"מ על רכישת תוכנה בחו"ל
1. כאשר אנו מורידים תמונות מבנק תמונות בחול ומשלמים בעצמנו עבור התמונות (חיוב מכרטיס אשראי שלנו) - האם כאשר מגלגלים את העלות של התמונות על הלקוח עלינו לחייבו גם במע"מ? (בהנחה היא שאנו רק מבקשים החזר של העלות ושום רווח עבורנו)
2. עבודת התיכנות נעשתה ע"י קבלן משנה שלנו שהוא המתכנת שלנו. לצורך התיכנות רכש המתכנת תוכנה כלשהי מספק בחו"ל בעלות 195 דולר. האם כאשר המתכנת מגיש לנו את החשבונית הוא צריך לחייב אותנו במע"מ על רכישת התוכנה או שזה נותר 195 דולר?
תודה!
חיוב במע"מ בגין שירות בישראל
2. לגבי התוכנה גם כאן זה מכר בארץ. קבלן המשנה צריך להוציא חשבונית עם מע,מ אותו תוכלו לדרוש כמס תשומות.
מס הכנסה על סכום שנפסק בבית דין לעבודה
נפסק לזכותי 800 ש"ח ומזה החברה שנתבעה ניכתה 48%, האם הם ניכו כדין? בתקופת העבודה עבדתי מתחת לתקרת המס המינימלית בכל מקרה.
תוכל להגיש דוח שנתי ולקבל את הכסף חזרה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פנסיה
פנסיה ומס
יש הנחות במס על פנסיה עד תקרת הכנסות מסויימת , והנחות על הכנסה מריבית.
מס רכוש
קיבלתי מכתב ממס רכוש ובו דרישה לתשלום מס רכוש משנת 1990 עד 1999. שאלתי היא, האם לא חלה התיישנות על חובות אלו? הרי עברו 15 שנים ממועד החוב.
אשמח לעזרה
התיישנות חובות מס רכוש
אין התיישנות
מס רכישה בתשלומים
האם ניתן לשלם מס רכישה בתשלומים?
אם כן בכמה?
תשלום מס רכישה בתשלומים
פחת
לגבי פחת לצורך תחשיב מס שבח לדירה שהושכרה, האם יש פחת גם אם הכנסות השכירות לא דווחו לרשויות המס?




