פורום דיני חוזים
פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
הסכם עם חב" פלאפון
בקיצור אני לא מרוצה מהשירות של החברה .
האם אני יכול לטעון שפלאפון הפירה את ההסכם ביננו כי כידוע הסכמים צריך לכבד ולראות בחוזה כבטל מאחר והיא לא ממלאת את חלקה בחוזה .
לטיפולך!
ביטול הסכם עם חברת פלאפון
כמו שעורכי דין נוהגים לומר: "הנייר סופג הכל".
אולם, טענות צריך להוכיח בראיות אובייקטיביות. דהיינו, לא מספיק שאתה תגיד שאין קליטה או שהמכשיר לא טוב - צריך להביא חוות דעת של מומחים בתחום, ערוכה בהתאם לדרישות, להגשה בבית משפט - שהם קובעים, כל אחד בתחומו, שאין קליטה או שיש פגם במכשירים.
בהנחה שההסכם שלך עם חברת פלאפון כולל התחייבויות של חברת פלאפון בנושאים האלה, ובהנחה שתוכל להגיש ראיות מתאימות לטענות שלך, תוכל לטעון שחברת פלאפון הפרה כלפיך את ההסכם. במידה ותוכיח שמדובר בהפרה יסודית של ההסכם (כנדרש בחוק) - תוכל גם לבטל אותו.
לדעתי, הטענות שלך כרגע, כפי שתיארת אותן, די קלושות וסיכוי נמוך שיתקבלו בבית משפט.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אופציה להארכת חוזה שכירות
במאמרים מסויימים קראתי שבמידה ולא צוינו תנאי השכירות בתקופה השנייה,ניתן להתייחס לאופציה כלא קיימת כלל.
האם אני רשאי ע"פ החוק לבקש לקבוע תנאים חדשים (סבירים) בתקופה השנייה או לדרוש את ביטול האופציה בכלל?
תודה מראש על התייחסותכם.
בברכה,יוסי
אופציה להארכת הסכם השכירות
מכיון שמדובר בנושא של פרשנות - אין תשובה שחור או לבן לשאלה שלך.
הייתי מציעה לך לנסות ולדרוש עדכון של דמי השכירות, בהתאם למחיר הגיוני של השוק - בטענה שלא קבעתם שדמי השכירות בתקופת האופציה יהיו זהים לדמי האופציה בתקופת השכירות ובכך בעצם השארתם את הנושא פתוח למו"מ.
לא בהכרח שזה מה שהייתי מציעה לך אם היית צריך כעת להחליט אם להגיש תביעה בעניין בבית המשפט. לא בטוח שהסיכויים שהטיעון הזה יתקבל בבית משפט מצדיקים את המאמץ, והעלויות הכרוכות בניהול תביעה משפטית בעניין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הודעה מראש על ביטול הסכם שכירות למרות שלא סוכם כמה זמן מראש צריך
אני חתומה על הסכם שכירות בלתי מוגנת, ואני רוצה לסיים אותו לפני תום התקופה הקצובה בחוזה. יש בחוזה סעיף שאומר "כל אחד מהצדדים רשאי להביא הסכם זה לכלל סיום ובלבד שימסור הודעה מוקדמת מראש ובכתב לצד השני... ימים מראש".
אבל, בעת חתימת החוזה לא כתבנו כמה ימים מראש, והרובריקה הזו פתוחה.
כמה זמן מראש אני יכולה להודיע על סיום החוזה? באם לא הסכמנו על מספר ימים מראש, האם המשכיר יכול לדרוש ממני לשלם עד תום תקופת החוזה?
תודה
סעיפים בחוזה שהושארו ריקים
העובדה שהסעיף נרשם בחוזה מעידה, לטעמי, על כך שהצדדים היו מעוניינים בו.
העובדה שלא רשמתם את מספר הימים הנדרשים מראש - לא מעידה, לדעתי, על כך שלא התכוונתם לכלול את הסעיף, אלא על כך שמתוך רשלנות או חוסר שימת לב, לא טרחתם למלא את החסר.
הייתי אומרת שבהיעדר מספר ימים עליו הוסכם בין הצדדים, נדרשת הודעה זמן סביר מראש. זמן סביר בנסיבות העניין - זה הודעה מוקדמת של 30-60 יום (המאפשרת למשכיר להתארגן ולמצוא שוכר חלופי).
מבלי שנשאלתי על כך - אני מציעה לך לנסות ולסייע למשכיר למצוא שוכר (להראות את הדירה וכו'). ככל שהוא ימצא שוכר יותר מהר, כך את תהיי פחות חשופה לטענות שלו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דחוף- ביטול הסכם כי הלקוח לא יודע לקרוא
האם לקוחה שחתמה על הסכם גירושין מבלי לקרוא אותו . יכולה לבטל את ההסכם כי גרושה לא עומד בהתחייבותיו כלפיה?
ביטול הסכם
במקרה שהצד השני הפר את ההסכם, הפרה יסודית, אחד הסעדים האפשריים הוא ביטול ההסכם.
מכיון שמדובר בהסכם גירושין חלים פה, במקביל לדיני החוזים, דיני האישות. מומלץ להפנות את השאלה לפורום דיני משפחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
למה היא לא קראה אותו???
חשוב!! אני חייבת שיהיה בחוזה השכירות שלי סעיף שנותן לי עדיפות בחידוש השכירות על פני אחרים?
עדיפות בחוזה שכירות, משמע "אופציה"
היותך שוכרת לא מקנה לך כל זכות קדימה בחתימת חוזה שכירות חדש בעניין אותו הנכס, אלא אם הדבר מצויין מפורש בחוזה השכירות.
"דרך המלך" הינה להוסיף סעיף אופציה בחוזה, שבו את מבטיחה את זכותך להאריך את החוזה לתקופה מסויימת ומצויים שם באילו תנאים.
בברכה,
טלא
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה שכר מקום
אופציה להארכת השכירות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול מנוי בחדר כושר
יש לי מנוי בחדר כושר עד חודש אוגוסט. לפני שנרשמתי לחדר הכושר התלבטתי האם להירשם לחצי שנה או לשנה כי לא ידעתי אם אני אעבור דירה או לא. בחדר הכושר אמרו לי לא לדאוג ושהם יבואו לקראתי אם אני אעבור דירה ושאני יכולה להירשם בשקט למנוי של שנה. בסופו של דבר, נאלצתי לעבור דירה ועכשיו אני רוצה לבטל את המנוי שלי בחדר כושר כי אין לי אפשרות להגיע. אני לא ניידת ולכן זה כבר נהייה מסובך בשבילי להגיע.
כמובן שמחדר הכושר נמסר לי שאני יכולה לנסות למכור את המנוי. ניסיתי אבל זה לא פשוט ודיי בלתי אפשרי. ביקשתי שתתקשר אליי הבעלים של המקום, אבל אני מחכה כבר שבועיים שהיא תתקשר!
מצאתי כתבה YNET שיצא תקדים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3379336,00.html
האם החוק עובד לטובתי במקרה הזה??
ראיתי כאן בפורום כל מיני שאלו תעל ביטול מנוי בחדר כושר אבל לא מצאתי משהו שעונה לשאלתי ולמצב שלי.
אשמח מאוד לתגובה.
תודה רבה:-)
מיטל
מנוי בחדר כושר
אכן העניין כבר נדון בצורה די נרחבת בפורום ...
מכל מקום, וכפי שאמרנו בעבר, את בהחלט יכולה לנסות ולתבוע את ביטול החוזה בנסיבות שציינת מכוח היותו תנייה מקפחת בחוזה אחיד, ואולי אכן בימ"ש יקבל את הטענה.
מומלץ לפני הפנייה לבימ"ש לפנות בכתב למכון ולפרט את הנסיבות שהובילו לדרישתך, אולי תמצאי אוזן קשבת בצד השני (ואת יכולה לצרף את הכתבה על הפס"ד הנ"ל, דבר שיכול לסייע למכון לקבל את ההחלטה הנכונה מבחינתך ...).
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה ללא סעיף יציאה
אני חתומה על חוזה שכירות לדירה עד אוקטובר 8002, לצערי בזמן חתימת החוזה לא חשבתי להכניס סעיף "יציאה מחוזה". החוזה נחתם בנוכחות עו"ד. האם אני יכולה לצאת מהחוזה מבלי להסתכן בתביעות?
קיצור תקופת השכירות הקבועה בחוזה
בפורום תראה התייחסות עניפה לסוגייה שהעלית.
מכל מקום, מומלץ כי תקבל ממנו הסכמה לאתר שוכר חליפי שייכנס בנעליך לחוזה, היה ותאתר כזה, על הצד המשכיר לפעול בתום לב, ואסור לסרב לבקשתך מטעמים שרירותיים גרידא.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת חוזה
מכרנו דירה לפני מספר חודשים. שכרנו עו"ד משותף (מה שהתברר שטעות), בתחילה כאשר העו"ד ייצג רק אותנו הוא אמר לנו שבשום פנים ואופן הוא אינו מוכן שנחתום על פינוי דירה בתקופה שתפחת מחצי שנה מיום חתימת החוזה. אך לאחר שגם הקונים באו אליו, הוא החליט להתגמש ואמר שלאחר ארבעה חודשים מיום חתימת החוזה, יש לפנות את הדירה. כשאמרנו שזה קצת זמן, הקונה אמרה לנו שגם כך היא לא נכנסת לפני שיפוץ לדירה ושבמהלך הקמת היסודות מסביב לדירה נוכל עוד להישאר בדירה. - לתומנו הסכמנו.
במועד התשלום הראשון - קיבלנו את הכסף.
במועד התשלום השני - של הנתח הגדול והעיקרי - היה ***** של חודשיים בתשלום, אי לכך מועד מסירת הדירה נדחה בחודשיים ג"כ.
שאלתי היא:
בנוסף להצמדה שיצטרכו לשלם, וכמובן גם ריבית *****ים שתידרש מהם,
האם יש לי זכות לדרוש את גובה הקנס שמצויין בחוזה במקרה של הפרת תנאי בסיסי? האם ***** תשלום בחודשיים מהווה הפרת תנאי בסיסי למרות שישולמו לי שאר התשלומים? האם יש לי זכות לא למסור את מפתחות הדירה עד לתשלום כל הקנסות?
יש לציין שזה לא מתוך רוע, פשוט הקונים ששים להעיף קשיש מדירתו וזאת למרות שאמרו לנו שיוכל להישאר שם עם בניית היסודות וחזרו בם...
מידע נוסף: הפרת חוזה
עיכוב בלוח התשלומים
ראשית, הנני שותף לדעתך כי ראוי שכל צד יהיה מיוצג ע"י עו"ד מטעמו, והסוגייה שהצגת הינה רק דוגמה אחת מיני רבות.
בכל מקרה, בשביל ליתן התייחסות לשאלתך, יש לעיין בקפידה בהוראות ההסכם ושם ניתן למצוא את התשובות לשאלותייך.
בדר"כ השלמת חיובי הקונה (התשלומים ובמועד) ומסירת החזקה בנכס ע"י המוכר, הינם חיובים שלובים זה בזה.
יש לראות בחוזה שחתום, באם רשום כי תשלום הקנס הינו חלק מהחיובים השלובים במסירת החזקה בנכס, וכן אם תשלום הקנס הינו רק במקרה שהצד הניפר ממש את זכותו לבטל את החוזה.
בכל מקרה, מומלץ לכל הפחות שתעלי טענותייך על הכתב, ולדרוש את הפיצוי המוסכם כתנאי להשלמת החיובים שלך.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה רכישת נדל"ן בקנדה
האם זה אפשרי?
לא
בהצלחה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רכישת דירה יד שנייה
לפני כשבועיים החלטתי לרכוש דירת מגורים יד שנייה.
נחתם זיכרון דברים ובו הוסכם המחיר בשקלים וכי 10% מהכסף יועברו ביום חתימת החוזה ואילו יתרת הכספים(90%) יועברו ביום קבלת המפתח.
יום הכניסה לדירה נקבע לעוד 8 חודשים.
העוברה אליי טיוטת חוזה ובה סעיף אשר מבקש להצמיד את יתרת הסכום (90%) למדד המחירים, מיום חתימת החוזה ועד ליום קבלת המפתח.
יש לציין כי בזכרון הדברים נחתם סכום בשקלים (ולא דובר על הצמדה כלשהי).
במידה וסעיף זה היה עולה במעמד זיכרון הדברים, ההסכם לא היה נחתם מאחר והסעף לא מקובל עליי.
לאחר שיחתי עם המוכר, הוא הבהיר לי שהוא לא ימכור את דירתו באם הכסף לא יהיה מוצמד ומבחינתו אין עיסקה והוא לא ימכור את דירתו.
שאלתי היא:
1. האם עלי לתבוע אותו בגין הפרת זיכרון הדברים שכן אין שם כל איזכור לעניין ההצמדה.
2.האם יש תקדימים התומכים במכירות הנעשות על בסיס נומינלי ולא ריאלי.
3.האם לבטל את העיסקה ללא תביעה, האם דרישתו מוצדקת ועליי להסכים להצמדה(20 ל 30 אלף ש"ח).
תודה מראש לכל העוזרים...
מנגנון הצמדה שלא צויין בזיכרון הדברים
האם נכון לבטל את העיסקה בנסיבות שציינת, הינה שאלה סובייקטיבית שמושפעת מהרבה גורמים. כך למשל, מי מבטיח שבשוק הנדל"ן הרותח כרגע תמצא דירה אחרת במחיר טוב יותר וששם לוח התשלומים אינו צמוד למדד ?
מכל מקום, הדרישה שלו כי בלוח תשלומים כה רחב (החלק המשמעותי הרי משולם רק בסוף), כי הסכום יוצמד למדד, הינה לגיטימית בהחלט ואף סבירה.
מצד שני, הדבר לא צויין בזיכרון דברים ול כן אתה בהחלט יכול לטעון לניהול מו"מ בחוסר תו"ל ולהפרת הוראות זיכרון הדברים.
חשוב שתדע כי ניהול תביעה בעילה שציינת בשל פערים של עד 30 אלף ש"ח (מבלי לזלזל בסכום) אינה בהכרח כדאית לאור הזמן, האנרגיות, שכ"ט עו"ד שתידרש להשקיע.
הייתי מציע שתנסו בכל זאת, להגיע לפיתרון מוסכם, בו כ"א מהצדדים יתפשר, שכן זו אלטנטיבה עדיפה על פני התדיינויות בבימ"ש ...
בברכה ,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה עבודה
יחסי עבודה ללא חוזה חתום
שאלתך מתאימה לפורום דיני עבודה, שם תוכל לקבל התייחסות מפורטת יותר.
כך או כך, אתייחס בקצרה, ואומר כי יחסי עובד מעביד אינם מחייבים חוזה כתוב והיה והנך עובד באותה מתכונת אף כי החוזה לא חודש, הרי ש"חוזה" העבודה ממשיך להתקיים, וכך גם יחסי העבודה והותק והותק ממשיך להיצבר לזכותך.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת הסכם יצוג ע"י עורך דין תשובה דחוף סליחה על האורך
הוא העביר את התיק לעורכת דין שכירה במשרדו ובייחד איתי בנינו את התיק
במהלך הצגת המסמכים בפגישתנו הראשוה חשפתי בפניו מסמך שעליו אני חתום שאם אתבע את החברה היא תתבע ממני סך 100.000ש"ח
והוא לא הרחיב על הנושא במהלך הגשת התביעה החברה הגישה נגדי תביעה נגדית על הסך הנקוב והוא טען שהוא לא מייצג אותי על פי שהתביעה תדון בכריכה אחת כמובן שלא הסכמתי משום שהוא היה חשוף כך ואם היה מזהיר אותי ייתכן שהייתי מתנה זאת בהסכם שכר הטרחה
במרוצת הזמן העורכת דין שהוא שם לי ילדה ממש לפניי קדם המשפט והוא שם את בנו שכלל לא מכיר את התיק לייצגני הרשמת בקדם משפט הציעה לי לקבל את העסקה שהוצאה לי בעבר קרי הפיצוי שהוצע לי והוא אף ניסה לשכנע שאני אקבל את הפשרה ואני סירבתי הריי לא לשם כך נזקקתי לשירותיו היה לי את זה ביד טרום משפט.עכשיו בכל פעם שייצרתי איתו קשר הוא דיבר על כסף וכמובן שציינתי בפניו כי אני אשלם לו את המגיע לו וכי אין סעיף בהסכם שאני צריך לשלם לו את הסכום במהלך התקופה מה גם שקבלתי בפניו על דרך טיפולו ואי בקיאותו בתיק לדוגמא בבית המשפט הצד שמנגד העלה טיעון שכלל לא קשור לתביעה והיה בשנים עברו והוא אף לא התנגד ומצד שני כשנשאל האם ברצונו לזמן עדים אמר שלא מבלי להתייעץ איתי .במהלך הדיון הרשמת נתנה ארכה לי של שבוע להסכים לפשרה בהמלך אותו שבוע הוא כלל לא ייצר איתי קשר ואילו כשהתקשרתי למשרדו נאמר לי כי הוא ובנו בחופשה וייחזרו רק כמה יימים מאוחר יותר בעקבות השתלשלות העניינים כתבתי לו מכתב ובו אני מלין על דרך טיפולו וביקשתי ממנו לקבוע פגישת הבהרה במהלך אותה פגישה העליתי בפניו את הסתייגותי מדרך טיפולו והוא היה מוכן לכך ושאל אותי מה עם הכסף וכמובן שאמרתי לו שאני נוהג על פי ההסכם ושהוא ייקבל את כספו.
ואז הוא אמר שהוא מפסיק לייצגני ושהוא מגיש בקשה לבית המשפט על הפסקת ייצוגי כמובן שמייד אמרתי לו שהוא מפר את ההסכם ושבגלל שאני לא מסכים לפשרה אז עבודתו נעשית קשה יותר ולא רואה את הכסף מהר והוא מצד שני טען שהוא מדבר מקצועית ורואה רק את טובתי {היכן הוא היה עת נחשף בפניו כבר בפגישתנו הראשונה המסמך פיצוי} לעניין הוא נתן לי את התיק ואמר שהוא שולח לבית המשפט מכתב.כמובן שביקשתי את כספי חזרה והוא אף אמר לי שאגיד תודה שהוא לא מחייב אותי בכל הסכום.
אמרתי לו שלא העבור על כך בשתיקה ואפנה ללשכת עורכי הדין
למחרת היום אף כתבתי לו מכתב תגובה חריף מאוד ובו הלנתי על דרך התנהלותו ואף שם ביקשתי את כספי בתגובה הוא שלח לי מכתב שבו הוא מספר כל מיני סיפורים ושקרים וברוב חוצפתו אף דורש את ייתרת התשלום
עד כאן ההשתלשלות של העניין.
מה דעתכם וכייצד עליי לנהוג ?
האם נכון לפנות המכתב ללשכת עורכי הדין?
האם נכון לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות?
סליחה מראש על האורך אבל חשוב היה לי לציין הכול .
הסכם עם עו"ד
המדובר בסיטואציה בה אין כל ספק כי ישנה בעיה בתיאום הציפיות בין הצדדים.
ברור כי אתה לא יכול לכפות על עו"ד להעניק לך שירותים והוא לא לא יכול לכפות את שירותיו עליך.
עו"ד יכול להתפטר ברגע שהוא סבור כי הלקוח שלו פועל בניגוד לעמדתו המיקצועית ובתום לב, ומשיקולים ענייניים הוא סבור כי אי קבלת עמדתו עלולה להזיק ללקוח כמו במקרה שלך (כפי שאני מבין ממה שתיארת)
מאחר ולא כללת בהסכם שכ"ט מדד להצלחה, על פניו בנסיבות שתיארת, עו"ד יכול להתפטר ולדרוש את הכסף המגיע לו.
כעיקרון באשר לתביעה שכנגד, הרי שזו מהווה הליך נפרד שמקובל לגבות בגינו שכ"ט בנפרד, ודרישת עו"ד הינה בהחלט לגיטימית.
מעבר לכך, לגבי תלונה ללשכת עו"ד, כמובן שאתה יכול לעשות כן, אך איני חושב שלאור מה שפירטת הלשכה תמצא כי נפל פגם משמעתי בהתנהלות העו"ד, והסכסוך ביניכם הוא במהותו מסחרי.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איחור בהודעה על רצון במימוש אופציה
בחוזה לשכירות הדירה בה אני מתגוררת, שנחתם ב-15 בינואר 2007, קיים סעיף המציין כי עלי להודיע לא יאוחר מ-60 לפני תום חוזה השכירות על רצוני לממש את אופציית השכירות לשנה נוספת. כמו כן מצויין בחוזה כי דמי השכירות בשנת האופציה יהיו 1075 דולר לחודש (כנגד 1025 בשנה הראשונה). עקב חוסר תשומת לב מצדי לקיומו של גבול 60 הימים (אני מודה) פניתי אל המשכיר אך אתמול (19/12) בבקשה לממש את זכות האופציה לשנה הבאה. יש לציין ששגיאתי נבעה מן העובדה שגם אם הדירה הושכרה בשמי (ע"י הורי) באמצע ינואר, הרי שהיא אוכלסה רק בסוף מרץ, עם שובי לארץ כתושב חוזר, וטעותי נובעת מבלבול תמים בין תאריך הגעתי לארץ לתאריך השכירות האפקטיבי (שוב, מודה בטעות הטפשית). בשיחתי עם המשכירמאתמול, האחרון טען כי מכיוון שלא הודעתי בזמן על רצוני לממש את האופציה, יש בזכותו לדרוש כעת העלאה בשכר הדירה ל-1300 דולר (במקום ה-1075 שסוכמו) עקב צניחת ערך הדולר וחוסר הכדאיות הנובעת מכך עבורו שבעסקה שנחתמה. חשוב לציין, שהמשכיר מצדו, בעת חתימת החוזה התחייב לתקן כמה דברים בדירה לפני מסירתה ולפני כניסתי לדירה ולא עמד בכך. התיקונים בוצעו באיחור רב (מספר חודשים) וכן התגלו ליקויים נוספים שלא דווחו ע"י המשכיר עם כניסתנו לדירה (למשל, זרם מים חלש עד מגוחך שאינו מאפשר מקלחת, כיריים גז, הכלולים בחפצי הבית לשימוש המושכר, שנותקו ע"י חברת פזגז מכיוון שנמצאו דולפות בצורה המסכנת את הבית ויושביו - ועל כך לא דווח לי דבר וחצי דבר עד שגיליתי בעצמי את מדבקת האזהרה של פזגז, כאשר ניסיתי להצית את הכיריים.....). כל הנזקים הנ"ל תוקנו בסופו של דבר אך באיחור של מספר חודשים, ללא התערבות המשכיר ותוך גרימת אובדן ימי עבודה שלי בהמתנה ובמהלך ביצוע התיקונים. התשלום עבור התיקונים הוחזר לי כמובן במלואו אך המשכיר, בשיחתנו אתמול, עוד העז להתלונן על "ההוצאות שנגרמו לו" כביכול על ידי, ושרק מצדיקות את רצונו להעלות את שכר הדירה. זאת למרות, אני מדגישה שוב, שהתיקונים היו אמורים להתבצע על ידו עוד בטרם כניסתי לדירה והוא הפר את התחייבותו בצורה גסה ועמד בה רק אחרי הפצרות וטענות מצדי.
מכאן ששאלתי היא:
האם האיחור בהודעה על רצון במימוש האופציה מאפשר העלאה במחיר השכירות שנקבע לאותה תקופה?
האם העובדה שבעל הדירה הפר את התחייבותו בחוזה ותיקן את הליקויים בדירה באיחור רב יכולה "לחפות" על האיחור בהודעה שלי?
האם לבעל הדירה יש זכות לסיים עמי את החוזה אם לא אסכים להעלאה בשנת האופציה רק עקב האיחור הנ"ל??
אשמח לקבל תשובתכם בהקדם האפשרי - כפי שניתן לראות מהתאריך, העניין דחוף למדי...
תודה מראש,
גילה
איחור בהודעה מצד השוכר מחד גיסא ומאידך גיסא ...
על פניו, איחור הוא איחור וניתן לטעון בהחלט, כי מאחר ואיחרת בהודעה על מימוש האופציה, הוא אינו מוייב בסכום שצויין בחוזה. אולם, בנסיבות שתיארת, ייתכן ויש מקום לטעון לחוסר תום לב מצד המשכיר.
הייתי ממליץ לך לפנות אליו בכתב, ולפרט את טענותייך ולפיהן המדובר בהודעת מימוש באיחור של "מה בכך" (כארבעה ימים), ולפיהן המדובר בהודעה מחייבת בהתאם לחוזה שעליו כאמור לקיימו בתום לב. הדברים יפים, מכוח עיקרון קל וחומר, בנסיבות שפירטת בהן הוא הפר את הוראות חוזה השכירות.
אני מאמין שהאמור לעיל יסייע, הוא לפחות יאפשר לך לנהל עימו מו"מ שיחתור לפיתרון שיהיה טוב לכולם.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הסכם בין שכנים שהאחד מבקש לבנות
סליחה לא ציינתי אשמח לקבל תגובות לאימייל שלי, תודה.
עבודות בדירה הסמוכה
ראשית, אציין כי איננו שולחים התייחסות למייל האישי של החברים בפורום ובכלל, וההתייחסות שלנו נעשית דרך האתר בלבד.
לגופו של עניין, מומלץ כי תפני לעו"ד בעל ניסיון בתחום שיערוך ביניכם הסכם שיכלול התייחסות להסכמתך כאמור, וכן יחייב את שכנתך (ואת מי שיבוא בנעליה בעתיד !!!) ליתן לך הסכמה גם כן לנצל את זכויות הבנייה הלא מומשות הצמודות לדירתך, וכן יכלול הוראה בדבר שיפוי לכל נזק ישיר ו/או עקיף שייגרם בדירתך כתוצאה מהעבודות שיבוצעו בדירת השכנה (ואולי לגבות זאת בערבות בנקאית).
בברכה,
טל רכניץ
ביטול עסקה עם חברה סלולארית
ביטול עיסקה עם חברת סלולר
בנסיבות שתיארת, אני מציע כי תיפני בכתב שוב לחברה ותעלי בצורה מפורשת את טענותייך ודרישתך.
היה ולא תיעני בחיוב, את יכולה לפנות לבימ"ש (לתביעות קטנות) ושם יש לקוות כי בימ"ש ייענה לבקשתך (שעל פניו נראית מוצדקת).
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כמה זמן צריך להודיע מראש על העלאת שכ"ד?
2. בחוזה נאמר שבעל הדירה יוכל לעלות את שכ"ד בכל חידוש חוזה ב-10% בלבד ואילו בחידוש החוזה הנוכחי (ה-2 במספר) הוא העלה בהרבה יותר מזה, האם זה חוקי?
עידכון שיעור שכ"ד
אין הוראה ספצ' בחוק המגדירה כמה זמן מראש יש להודיע על העלאת שכ"ד. בכל מקרה, שלושה חודשים מראש, נראה לי סביר והגון.
היה ובעל הדירה מעלה את שכ"ד מעבר לשיעור המוגדר בחוזה (10%), הרי שהדבר מנוגד לחוזה ויש להעמידו אל טעותו, שאם לא כן, תמיד שמורה לך הדרך לפנות לערכאות בעניין ...
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שבירת חוזה שכירות
אנחנו בבעיה. אנו גרים בדירה שכורה יותר משנתיים. בחודש אוקטובר חידשנו את החוזה לשנה. כבר לפני מספר חודשים אמרנו לבעל הדירה שאנחנו נרצה לעבור בעתיד הקרוב לרגל הרחבת המשפחה ובגלל שהדירה קטנה לנו. הוא אמר שאין לו בעיה רק שנמצא מישהו שיחליף אותנו.
לפני כחודש מצאנו דירה גדולה יותר (הכניסה בעוד שבועיים). הודעתי לבעל הדירה (בע"פ) ופירסמתי מודעה באינטרנט. הגיעו הרבה אנשים. הבעיה שהוא מבקש בטחונות שנראים לכולם מוגזמים: ערבות בנקאית בגובה 3 חודשים וגם שטר בטחון עם שני ערבים. בחוזה שלנו אין ערבות בנקאית אלא נתנו לו סכום של 3 חודשים שישים בפקדון+ שטר בטחון עם שני ערבים. בנוסף הוא גם דורש שכר דירה גבוה יותר ממה שאנחנו משלמים (טוען שאיתנו הוא היה "בסדר" ולא העלה לנו מספיק).
חשבנו שנמצא שוכרים בלי בעיה, אבל כרגע נשארו שבועיים לסוף החוזה ומכל האנשים שבאו לראות (ומאוד רצו את הדירה), כולם נרתעו בגלל החוזה.
בחוזה שלנו אין שום סעיף שמדבר על עזיבה מוקדמת של הדירה.
מה עושים???
*הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה
דייר חלופי ובאילו תנאים ?
ראשית, אני חייב להביע את דעתי, כי הביטחונות שבעל הדירה מבקש לאור מה שציינת, הם בהחלט סבירים, ולמעשה המדובר באותם ביטחונות שאת נתת לו (ערבות בנקאית וכסף מזומן שניתן למשכיר, חד הם !!!).
אם בחוזה השכירות שלך, לא מצוייינת אפשרות המתירה להביא דייר חלופי טרם תום תקופת החוזה, הרי שהמשכיר אינו מנוע לדרוש מחיר גבוה יותר. היה ויש לך אפשרות כאמור בחוזה, עד תום תקופת החוזה שאת חתומה עליו, הוא מחוייב לאותם תנאים, לרבות מחיר שכ"ד.
שיהיה לך בהצלחה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה טלפוני עם סלקום
אני עשיתי רכישה טלפונית עם נציג מכירות של חברת סלקום. למחרת הגיע שליח והביא לי את המכשיר + ניירת. חתמתי רק על תעודת המשלוח. לאחר כחודשים קבלתי חשבונית וגיליתי כי יש סעיף התחייבות של מינימום שיחות בסך 15 ש"ח - המכשיר משמש למספר שיחות מעטות ולא הגיע למינימום הדרוש, כך שנגבו 15 ש"ח נוספים (קנס). בהסכם הטלפוני הנושא אפילו לא עלה, למרות שבפירוש ציינתי כי הטלפון ישמש אישה מבוגרת אשר כמעט ולא תשתמש בו. סלקום מצדם טוענים שיש חוזה עסקה ובו הנושא מצוין. חזרתי לניירת וגילית שאין לי כזה חוזה. וכמובן שלא חתמתי עליו.
האם מספיק הסכם טלפוני - למרות שלא כל הסעיפים הוזכרו או שסלקום חייבת להציג חוזה חתום?
על מי חובת ההוכחה?
איפה אפשר למצוא הגדרה טובה למונח "תום לב"?
תום לב ב ב ב ב ב
-- נשיא ביהמ"ש העליון, אהרן ברק, ע"א 2643/97 גנז נ' בריטיש וקולוניאל חברה בע"מ ואח', פ"ד נז(2) 385.
עקרון תום הלב הינו מושג משמעותי ביותר במשפט הישראלי, ופעמים רבות יש בו כדי לזכות אדם מחבות ע"פ המשפט הפרטי ולעתים אף ליצור חובות כלפי אדם הנפגע מהתנהגות שנעשתה שלא בתום לב.
חובת תום לב מופיעה בחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, בסעיפים 12 ו-39 ביחד עם הדרישה לדרך מקובלת. הדרישה לתום לב ולדרך מקובלת פורשה בפסיקה כדרישה אחת. עקרון תום הלב מוחל גם על תחומי משפט נוספים מעבר לדיני חוזים ודרך סעיף 61 ב' לחוק החוזים הוא מוחל גם על דיני הנזיקין, דיני קניין ועוד.
כמו כן, מופיעה החובה לתום לב במספר מקומות ספציפים בספר החוקים הישראלי.
בתזכיר חוק דיני ממונות, המוצע כקודקס של המשפט האזרחי הישראלי, מופיע תום הלב בעקרונות היסוד. בסעיף 2 של ההצעה נאמר: "בשימוש בזכות, בביצוע פעולה משפטית ובקיום חיוב, יש לנהוג בתום לב".
הדרישה לתום הלב בסעיפים 12 ו-39 לחוק החוזים, פורשה כדרישה לתום לב אובייקטיבי. לפיכך, טענתו של אדם שהוא האמין שהתנהגותו היא תקינה לא תהווה הגנה ובמידה ובחינה אובייקטיבית של ההתנהגות תקבע שהיא לא היית כזו.
תום הלב הינו מושג שסתום במשפט הישראלי וככזה הפרשנות שלו הינה גמישה יחסית. בפס"ד רוקר נ' סולומון (רע"א 6339/97 רוקר נ' סלומון, פ"ד נה(1) 279) הגדיר נשיא ביהמ"ש העליון אהרן ברק את עקרון זה כמצב שבו "אדם לאדם - לא זאב, ולא מלאך; אדם לאדם - אדם".
ביטול חוזה שכירות דירה
*הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה
שכירות
ביטול חוזה שכירות כעבור יום
אנא הוסיפי עוד פרטים על הנסיבות של העניין ופרטי החוזה ע"מ שנוכל לתת לך תשובה יותר רצינית.
ביטול חוזה שכירות
סיטואציה מאוד בעייתית. דירה שפתאום לא מוצאת חן בעינייך, אינה עילה טובה המוכרת בדין לחזור בך מהסכם שכירות.
בדר"כ נהוג לציין בחוזה שכירות, כי השוכר מצהיר כי ראה את הדירה ומצא אותה מתאימה לצרכיו והוא מוותר על כל טענה, ולכן אני לא רואה אפשרות שלך לבטל את ההסכם.
אולם, היה וישנה אי התאמה יסודית, שלא מאפשרת לגור בדירה, את יכולה לנסות לחזור בך מההסכם, ולקוות שבימ"ש יקבל את טענותייך במסגרת התביעה שככל הנראה ינהל נגדך המשכיר ...
בברכה,
טל רכניץ
חידוד העניין
ב. לשם החידוד - אם אני חותם על ההסכם המשולש - כאשר בתחתית רשום המשפט "בכפוף לתשלום מחצית סכום המכירה" האם אני בעצם מצמצם את טענותיי כפי שהגדרת?
טענות בעל פה אחרי חתימה על מסמך בכתב
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יזם קטן מול טייקון
אני בחור בן 24, לפני כשנתיים פתחתי עסק בקניון וחתמתי מול הקניון על חוזה. בחוזה ישנו סעיף האוסר עליי למכור/להשכיר את הדוכן שברשותי.
אולם המצב בקניון היה כדלקמן:
כל מי שרצה למכור עסק היה מבקש חוזה משולש חדש (בין המוכר - הקניון -והקונה) והיה נהנה מיד בחיוב. כך החלטתי גם אני לעשות. אולם פתאום בעל הקניון קיבל "קריזה" ואמר: רוצה למכור? אין בעיה - הב לי מחצית מסכום המכירה! לא מביא? - לא נותן אישור. עשיתי קצת בדיקות ומצאתי כי ס' 22 בחוק השכירות והשאילה אומר כי בעל הנכס רשאי לסרב להעביר את השכירות ממני לצד ג' רק מסיבות ענייניות. מה אתם חושבים? זה יכול להחזיק בבימ"ש? ועוד דבר. אני כבר התחייבתי למכור את הדוכן ולהעבירות ב1.1 (היה אישור מילולי של המנכ"ל - לא הבעלים - לעסקה) כך שאני צריך בלית ברירה להסכים לתנייה הסחטנית. אם אני חותם על כך בלית ברירה - האם יש לי דרך לבטל זאת בבימ"ש? אני מאוד רוצה ללמד את "הטייקון" הזה לקח בביהמ"ש (הוא מדבר פשוט באופן זוועתי). השאלה היא האם אני לא חוסם לעצמי את העילה אם אני חותם ומסכים "על הנייר".
העברת שכירות
ראשית, להקליט את כל השיחות שאתה מקיים עם הבעלים של הקניון והמנכ"ל של הקניון כך שבמידה והעניין יגיע לבית המשפט הם לא יוכל להתכחש לדברים שנאמרו.
שנית, לא לחתום על שום מסמך שיש בו כדי לצמצם את טענותיך בעתיד.
שלישית, אחרי שתקיים את השיחות הדרושות ותקליט אותן, תפנה לקניון בכתב כי בהסתמך על אישור המנכ"ל התחייבת כלפי צד שלישי למכור לו את הדוכן ולהעבירו ב-1/1 ואתה מבקש לקבל טיוטת הסכם משולש, כמקובל וכנהוג בקניון ולצפות ולראות כיצד ישיבו לך.
ייתכן שבנסיבות שאתה מתאר, ובהתחשב בכך שכנראה תיאלץ להתעמת בנושא בבית המשפט - כדאי להתייעץ עם עורך דין שמתמצא בתחום כבר כעת, ולקבל ליווי משפטי לתהליך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חניון
במידה ונגרם נזק לאוטו האם המשפט הנ"ל מכסה החניון מבחינה משפטית או שמא אלו דברים בעלמא?
אודה לתשובתכם





