פורום דיני חוזים

פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני חוזים

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

עו"ד יעל גוליס

למעלה מ-15 שנות ניסיון בליטיגציה, חוזים, נדל"ן ומשפט מסחרי.

עו"ד עמית שלו

עו"ד עמית שלו מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי עם ניסיון של כמעט 20 שנה.

עו"ד שחר אילוז

בעל ניסיון עשיר בתחום הליטיגציה האזרחית-מסחרית ודיני החוזים.

הגשת תביעה קטנה

מימי קארנון 06/05/09
שלום רב,
ברצוני להגיש תביעה קטנה כנגד חברה שלא קיבלת את המוצר (למרות שהם רוצים לתת לי החזר כספי באמצעות כרטיס אשראי אולם פחות)
2 שאלות:

א. האם מקובל לשלוח לפני התביעה מכתב שאני דורשת סכום X ואם לא אחרת אתבע.

ב. ההזמנה נעשתה על שם החבר שלי השאלה אם בכתב התביעה - תביעות קטנות אני יכולה לרשום גם את שמי וגם את שמו למקרה שהחבר שלי לא יכול להגיע אותו יום לתביעה האם זה מקובל???
אשמח על כל תשובה ואפשר פה או ישירות לאימיל שלי
MIMIKA555@WALLA.CO.IL
תודה מראש. לכל מי שיכול לעזור תודה.

החר כספי

ד.קובי 06/05/09
שלום, החברה מעוניינת להחזיר לך את התמורה עבור המוצר שלא קבלת, השאלה כמה פחות? ההזמנה על שמו של החבר כך שרק הוא יגיש על שמו והוא זה שיופיע לדיון, עצה,,,, עשי חשבון מה הנזק שנגרם לכם, וכמה פחות תקבלי ואם זה שווה את הריצה לבית המשפט.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול אופציה בחוזה שכירות

אנה 05/05/09
ברצוני לקבל את עזרתכם בנושא חשוב. אני רכשתי קוטג' שגר בו שוכר עם משפחתו. החוזה של השוכר מסתיים בעוד כחצי שנה ויש לו אופצייה לשנה נוספת. האם החוזה של בעל הקוטג' הקודם, הופך לחוזה שלי ביום קניית הבית? כיצד ניתן לבטל חוזה שכירות? אנחנו השבוע חותמים חוזה רכישה ונאלצים לגור בשכירות חצי שנה עם אופציה לעוד שנה באם השוכר יממש את האופציה שלו.

אופציה

ד.קובי 05/05/09
שלום, בקנית הקוטג' אתה הופך אחראי לחוזה עד גמר התקופה, השוכר בכדי להמשיך את האופציה יאלץ לחתום חוזה מולך עם תנאים אחרים שיתכן ולא ירצה להמשיך, בכול מקרה לאחר החתימה, שלח לשוכר מכתב רשום המודיע לו שאינך מעוניין להמשיך את האופציה, (חודשיים לפני גמר החוזה).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עזרה בפרשנות

אורי 05/05/09
אינני יודע האם זהו הפורום המתאים (ההודעה קיימת גם בפורום הוצל"פ), אבל אשמח לתשובה מהירה.
מהי המשמעות של המשפט הבא : "מובהר ומוצהר על ידי החייב כי עובדת מחיקת החוב, תרשם בספרי הבנק וכי הובהרו לו נפקויות הרישום הנ"ל" ? זהו משפט המהווה חלק מהסדר חוב שלי עם מוסד בנקאי ואינני בקיא במשמעות המלאה שלו.

אשמח להבהרה
אורי

המשמעות

ד.קובי 05/05/09
שלום, במילים פשוטות, ברגע החתימה על ההסדר אם הבנק אומנם אתה לא חייב כסף אבל ישאר לך רישום בבנק שבעתיד תרצה לבצע פעולה עם הבנק יעלה השם שלך,
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שכירות

חגית 05/05/09
שלום,

אני כיום שוכרת דירה מזה 5 שנים עוד 4 חודשים אני צריכה לפנות שאלתי היא האם בכלי הבית יכולים להכנס לדירה ללא ידיעתי ולא תיאום מראש . הם רוצים את הדירה והבית נהפך לטיילת מרכזית ביקשתי שאני לא מוכנה לזה ואז הם איימו עלי שאם אני לא אסכים הם ייכנסו לבית ללא ידיעתי ובתיאום מראש

אבקש את עזרתכם האם מקובל הדבר בנוסף בחוזה השכירות לא מוזכר שום דבר בעניין
תודה חגית

הסגת גבול

ד.קובי 05/05/09
שלום, הכניסה לבית חייבת להיות ברשות ממך, כל כניסה לבית ללא רשותך היא הסגת גבול, ועל כך ניתן להגיש תלונה למשטרת ישראל, המשכיר בהיתהגותו מסתכן בכך שיעלם מדירתך חפץ יקר ערך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הסכם למכירת עסק

יעקב 05/05/09
שלום רב
לפני חודשיים מכרתי את חלקי בעסק, התשלום סוכם בהסכם עם שני חלקים עיקריים, נושא התשלום והזמן המוקצב לו ואי השייכות שלי לעסק, על הצד השני מוטלת האחריות לשחרר אותי מכל התחייבות,
כעת הצד השני נקלע למקושי כלכלי ולא עומד בהתחיבויותיו הכספיות והבירוקרטיות. האם יש לי דרך לאכוף עליו לעמוד בהתחיבויותיו?

מכירת עסק

ד.קובי 05/05/09
שלום, לגבי אי שייכות לעסק לאחר שחתמת חוזה ניתן לסדר זאת, אבל לעניין הכספי שעדיין חייב לך על המכירה יש בעיה, הקונה במצב כלכלי קשה גם בתביעה מעיין נגבה את הכסף, לדעתי צריך לבדוק האם יש ברשות הקונה רכוש שניתן לתפוס, ולגיש תביעה ולעקל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

יציאה מוקדמת מחוזה – למה אני מחויב?

רמי 04/05/09
שלום,

נשארו לי שלושה חודשים בחוזה ואני מתכוון לעבור לדירה אחרת עוד חודש.
בחוזה מצוין שבמקרה כזה עליי למצוא דייר חלופי. העניין הוא שבעוד שלושה חודשים מתחילה האופציה בה עולה המחיר מ-3800 ל-4250.
מה נהוג במקרה כזה, האם עליי למצוא מישהו שיסכים לחודשיים פלוס העלייה באופציה? פשוט נראה לי שיהיה קשה למצוא דייר שיסכים לזה.

נוסח -

סיום מוקדם של השכירות:

א. השוכרים לא יהיו רשאים לסיים את השכירות לפי חוזה זה לפני תום תקופת השכירות. מכל מקום אם ירצו לסיים השכירות כאמור, לא יהיו זכאים השוכרים להחזר דמי השכירות בגין יתרת תקופת השכירות ואף יהיו חייבים להשלימם במלואם כמוסכם בחוזה זה.

ב. המשכירים יהיו רשאים למכור את המושכר בכל עת ובתנאי שכל הזכויות של השוכרים ישמרו לפי הסכם שכירות זה. (השוכרים מתחייבים, באם יימכר המושכר, לחתום על הסכם שכירות חדש ובאותם התנאים עם המשכירים החדשים אשר יקנו את המושכר).

ג. על אף האמור בסעיף א' דלעיל, באם ימציאו השוכרים דיירים חלופיים במקומם לשביעות רצונם של המשכירים, המשכירים לא יתנגדו ליציאתם המוקדמת של השוכרים. ההסכם אשר ייחתם עם הדיירים החדשים יהיה באותם תנאים כמו הסכם זה.


תודה מראש

ביטול חוזה

ד.קובי 05/05/09
שלום, עניתה על השאלה , או שתמצא דייר חדש, או שתסיים את התקופה, לא נראה שאתה יכול לעשות קיצור דרך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המשך הפרה יסודית חוזה מכר דירה

אילן 04/05/09
שלום רב ערכתי חוזה מכר לדירה שברשותי כשאני הצד המוכר אצל עו"ד אך קונים שילמו רק את התשלום הראשון התשלום השני שהיה אמור להתבצע בתאריך 01.04.09 טרם בוצע רשום בחוזה כי מעל 7 ימים זה הפרה יסודית וישנו פיצוי מוסכם שליו הסכמנו ביום חתימת החוזה יש לציין כי הקונים טוענים כי טרם אישרו להם משכנתא אך למזלי יש סעיף בחוזה שאומר :"מוסכם כי קבלת משכנתא או אי קבלתה אינה מהווה תנאי לתשלום" הודעתי לקונים כי אני רוצה לבל את החוזה אך הם לא מסכימים ואומרים שעלי להמתין עוד שוע עד 10 ימיםואים לא אעשה כך יפנו לבית משפט בטענה של חוסר תום לב,האים זכותי לבטל את החוזה?האים יש סיכוי לתביעה שלהם? האים אהיה חייב לשכור שירותי עו"ד עקב זה שהם "יגררו אותי לבית משפט שלא כצדק אודה לתשובה תודה רבה.

שלום אילן, אל תקשה את עמדתך ותנצל את הימים לטובתך, לדעתי הרוכשים ביקשו עוד 10 ימים תן להם, כידוע לכולם בגלל מצב הכלכלי במשק הבנקים מקשים יותר על הלווים, ודורשים עוד ועוד מסמכים עד לאישור. בעיקרון אתה יכול לטעון להפרת חוזה, אל תעשה צעד שלא הייתה רוצה שיעשו לך עוד 10 ימים לא יזיק לאף אחד תן להם צאנס לפתור את הבעיה בדרך הטובה. בברכה.

שלום בהמשך לפניה ולתשובה הקודמת ניתן לקונים 7 ימים נוספים אך עדיין לא אישרו להם את המשכנתא ולפי מה שהבנתי מהם לא בטוח כי יאשרו להם בחודש הקרוב האים עלי להמתין חודשים בשביל לקבל את הכסף שמגיע לי ע"פ החוזה? הצעתי לקונים שכל צד ילך לדרכו וכי אני מוכן לוותר להם על הפיצוי המוסכם,אך הם שוב מאימים עלי בתביעה שאים לא המשיך לחכות הם יגשו לבית משפט ויטענו לחוסר תום לב,האים יש סיכוי לתביעה מצידם? האים אהיה חייב לשכור עו"ד בשל תביעה מופרכת וחסרת כל בסיס עובדתי? אשמח לשמוע הצעה נוספת כי לפי מה שנראה לא כעת ובכלל התשלום לא ישולם,אודה המשך תשובה תודה מראש.

שלח להם מכתב

קובי בני, עו"ד 07/05/09
אפשר להמתין את אותם 10 ימים אולם אם חלף המועד פשוט תודיע להם כי אתה מבטל את ההסכם עקב הפרה יסודית מצדם וכל אחד ילך לדרכו..

סיכויי התביעה שלהם קלושים

לא ניתן לצפות ממך כי תמתין לנצח

היות שהם אלו שהפרו את ההסכם ניתן לדרוש את הפיצוי המוסכם אבל זה כבר פחות הוגן (אלא אם נגרם לך נזק)
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הגשת תביעה קטנה

מליה ט. 03/05/09
שלום רציתי לדעת את הדרך להגשת תביעה קטנה. וחיפשתי באינטרט דפי תביעה יצא משהו מאוד קצר אם יש קישור לממש הטופס והכל אשמח על אינפורמציה כללתי בנושא.

עוד משהו לגבי הגשת תביעה קטנה

מליה . 03/05/09
הנושא שהגעתי לתביעה קטנה זה מאחר וסכום פיצוי שרוצים לתת לי לא מספיק לי ועקב זה אני נאצלת לתבוע אולם שאלתי לפני הגשת תביעה האם עלי לרשום מכתב לחברה שאני דורשת סכום X מסוים לפני הגשת התביעה..או מה??? סכום התביעה הוא 300 דולר זה ההפרש ואני פשוט הנזק שנגרם לי הוא בערך 200 דולר אז אם זה היה 100 לא היה משנה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ליקויי בניה

רבקה 02/05/09
שלום רב
רכשנו דירה ובה ליקויי בניה רבים, פנינו לקבלן ובפגישה שהיתה לנו אתו
הוא דרש שנחתום על טופס שיש לנו דרישה רק לתיקון שלושת הליקויים החמורים ביותר. מכתב כעין ויתור על שאר הליקויים. לאחר החתימה הוא מתנער מתנו ולא מוכן לתקן מאומה, האם החתימה שחתמנו יכולה להוות גורם לרעתנו. כאילו שאנחנו מוותריםן על שאר התיקונים.

תודה רבקה

ליקויי בניה

עו"ד יפת תומר 03/05/09
רבקה שלום,

בוודאי שישנה משמעות לחתימתכם.

יחד עם זאת הקבלן מחוייב לתיקון ליקויים מכוח ההסכם בינכם ומכוח הוראות הדין.

כדי לתת תשובה יותר מפורטת יש לבדוק זאת באופן פרטני. ניתן לפנות להנהלת האתר שתנסה לסייע בכך.

בהצלחה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כמה זה מוכר וואו רכישת דירה חדשה ולהחתים את כולנו

חווה 04/05/09
שאין תיקונים ותמיד יש אחרי מנסיון אישי שלי לאחר רכישת דירה ואפילו חתמנו כל הזמן טלפונים לקבל וצעקות ומכתבים ותכתבות ועושים טובה כאילו ובאו ולא באו וסידרו חלק ולא סידרו עוד ..וגם אני אמרתי שאתבע..אבל עדיים בטלפונים ועדין אחרי 5 שנים יש עוד תיקונים ואזלו לי הכוחות . פשוט לנדנד..
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קומבינציה

גדי 02/05/09
שלום רב
שאלתי היא האם זכויות לבעל קרקע שקיבל דירות בעסקת קומבינציה הם אותם הזכויות כמו לרוכש דירה לפי חוק מכר.

תודה על התשובה גדי

זכויות במקרקעין

עו"ד יפת תומר 03/05/09
גדי שלום,

נא הפנה שאלתך לפורום מקרקעין.

בברכה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוק הבוררות

רוית 02/05/09
האם ניתן לערער לבית משפט על פסק הבורר עפ"י חוק הבוררות?
תודה

ערעור על פסק בורר

עו"ד יפת תומר 03/05/09
רוית שלום,

זו אינה שאלה הקשורה לפורום.
יחד עם זאת, על פסק דין של בורר לא ניתן להגיש ערעור אלא רק בקשה לביטולו.

בברכה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ועד הבית דורש מבעל הדירה תשלום ועד הבית-דירה בשכיר

שיר 02/05/09
לאבי ישנה דירה בבת ים שבשכירות מאז שרכש אותה. לפני כיומיים , פנתה אליו ועד הבית ודרשה תשלום על כך שמלפני 3 שנים, היה דייר (לא הנוכחי) שלא שילם ועד הבית במשך חצי שנה. הדייר אכן עזב את הבית בפתאומיות ולא ניתן לאתרו.
אבל האם היא יכולה לבוא ולדרוש מבעל הדירה תשלום שמלפני 3 שנים, על סך דמי ועד של חצי שנה ?? האם מבחינת החוק היא לא אמורה לסגור עניין זה מול הדייר ששכר את הדירה ולא משנה מה? האם לפי חוק היא יכולה לדרוש לגבות כספים אלו מאבי?

תודה, שיר.

תשלום ועד בית

עו"ד יפת תומר 03/05/09
שיר שלום,

זו אינה שאלה הקשורה לפורום זה.
יחד עם זאת, למיטב ידיעתי תשלום ועד בית הנו באחריות בעל הנכס (בניגוד למשל לתשלום ארנונה שם ניתן להעביר את חובת התשלום לשוכר באופן בלעדי).

עילת תביעה מתיישנת רק לאחר שבע שנים.

בברכה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ייעוץ דחוף

אילנית 02/05/09
שלום רב, יש לי שאלה- אני עו"ד צעירה, ולא מזמן ערכתי חוזה מכר דירה. ייצגתי את הקונה. הקונה פעלה בשם אמא שלה שחיה בצרפת, ובקרוב מגיעה לארץ. לא היה ייפוי כוח בתוקף, ולכן ערכנו חוזה לפיו היא פועלת בשם אמה בנאמנות (וזאת בעצתה של עורכת הדין של המוכרים). כמו כן, הקונה מילאה טופס שכל הכסף הינו של אמה בלבד, וביתה פועלת בשמה.

שאלתי היא, האם בשל כך (נאמן שפועל בשם הנהנה) בעת הרישום הדירה על שם אימה אכן לא תצטרך לשלם היא מיסים מעבר למה שמחוייבת על פי חוק? מה המשמעות של כך? (אין לי את מי לשאול כי העו"ד שלי טס לחודש לחו"ל, והתחלתי לעבוד במשרד לפני שבועיים. אני צריכה תשובה דחוף!!! מפחדת שעשיתי טעות..... תודה

ראי תשובתי לעיל

עו"ד יפת תומר 03/05/09
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

צריכה עזרה דחוף

אילנית 02/05/09
שלום רב, יש לי שאלה- אני עו"ד צעירה, ולא מזמן ערכתי חוזה מכר דירה. ייצגתי את הקונה. הקונה פעלה בשם אמא שלה שחיה בצרפת, ובקרוב מגיעה לארץ. לא היה ייפוי כוח בתוקף, ולכן ערכנו חוזה לפיו היא פועלת בשם אמה בנאמנות (וזאת בעצתה של עורכת הדין של המוכרים). כמו כן, הקונה מילאה טופס שכל הכסף הינו של אמה בלבד, וביתה פועלת בשמה.

שאלתי היא, האם בשל כך (נאמן שפועל בשם הנהנה) בעת הרישום הדירה על שם אימה אכן לא תצטרך לשלם היא מיסים מעבר למה שמחוייבת על פי חוק? מה המשמעות של כך? (אין לי את מי לשאול כי העו"ד שלי טס לחודש לחו"ל, והתחלתי לעבוד במשרד לפני שבועיים. אני צריכה תשובה דחוף!!! מפחדת שעשיתי טעות..... תודה

מכר דירה

עו"ד יפת תומר 03/05/09
אילנית שלום,

נא הפני שאלה זו לפורום דיני מקרקעין.

בהצלחה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה בעל פה

אילן 01/05/09
אם היתי עד לחוזה בעל פה מה הערך של זה

דיני חוזים - חוזה בעל פה

עו"ד יפת תומר 03/05/09
אילן שלום,

יש לזה משקל ראייתי בבית המשפט של עדות.

בברכה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

יציאה מדירה לפני תום החוזה- דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!

טל ליהיא 01/05/09
דחוף מאוד!!!
הי. אחותי חתמה על חוזה ונכנסה לדירה באוקטובר 2008,אין בחוזה שום דבר על יציאה מוקדמת מהדירה לפני תום השנה. לפני חודש וחצי אחותי מצאה דירה אחרת (לא הסתדרה בדירה ההיא). הבעיה שעכשיו היא משלמת על שתי דירות,כי כל אחד שהיא מביאה לדירה ההיא, איכשהו החוזה "מתפוצץ" והוא לא חותם עם אף אחד אחר.
האם היא מחוייבת לשלם בעצם עד סוף השנה או שיש איזשהי התראה שמספיקה למרות שלא מצויין על כך כלום בחוזה
זה ממש דחוף. המון תודה

ביטול הסכם שכירות

עו"ד יפת תומר 03/05/09
טל שלום,

הסכמים צריך לכבד.
אם בעל הנכס הוא זה אשר מסכל את האפשרות למצוא דייר חלופי אז צריך לפעול כנגדו.

להבא, צריך להיזהר מאוד מהסכמים שאין שום דרך לבטלם באמצעות הודעה מראש.

בהצלחה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

העלאת שכר דירה

שואלי 01/05/09
שלום, בעוד כחודשיים מסתיים חוזה שיש לדירה בבעלותי עם השוכרים. החוזה הוא חוזה סטנדרטי שרוכשים בסטימצקי. שאלתי היא, האם אני יכול להעלות את עלות השכירות כרצוני (ב 60%). הם גרו שם כבר שנתיים בעלות נמוכה יחסית. האם אני מוגבל בגובה השכירות? האם ישנו עיניין של העלאה לא יותר ב 5%?
תודה

דיני חוזים - העלאת דמי שכירות

עו"ד יפת תומר 03/05/09
שאולי שלום,

ככל שאין בהסכם לשוכרים אופציה להמשיך בשכירות לפי מחיר מסויים הרי אתה יכול לדרוש דמי שכירות כרצונך.

בברכה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול חוזה רכישת מוצר

רועי 30/04/09
לפני כ~3 ימים הייתי אצל ספק המטבחים בפרויקט בו רכשתי דירה.
הצליחו לשכנע אותי לרכוש מבטח בטענות כאלו ואחרות ותנאי תשלום כאלו ואחרים.
לכשיצאתי הרגשתי מרומה ואני רוצה לבטל את הרכישה.
האם אני זכאי?
חשוב לציין כי הספק עדיין לא החל בייצור המטבח (יתחיל רק בעוד כשנה!), הספק לא הכין תוכניות וגם התשלםו הראשון נקבע רק לעוד שבוע.
תודה רבה,
רועי

בקשה לביטול עסקה

עו"ד יפת תומר 03/05/09
רועי שלום,

האם חתמת על הסכם כל שהוא?
אם כן, יש לבחון את תנאיו.

על פניו, לפי המידע שמסרת נראה שחייבת להיות אפשרות לביטול ההסכם. ככל שאין כזו בהסכם עצמו יש לשלוח הודעה בכתב על ביטול ההזמנה ולפעול בהתאם לתגובה שלהם.

בהצלחה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התייעצות בנוגע לתנאי העברת בעלות בחוזה

עו"ד בלה 30/04/09
הסיפור הוא כזה- אדם רוכש דירה מעמידר שכן קיימת לו הזכות. אין לו יכולת כלכלית ולכן דוד שלו שהוא הלקוח שלי מעניק לו את הכסף לרכישת הדירה תמורת הבטחה כי הבעלות על הדירה תעבור אליו לאחר 5 שנים (זהו פרק הזמן שעל הרוכש להחזיק בדירה).
עלי להכין חוזה אשר יבטיח כי הבעלות על הדירה אכן תעבור אליו לאחר התקופה המצויינת. כיצד עלי לעגן זאת בחוזה?
האם אין בכך משום טעם רע? אני חושבת כי ניתן לערוך חוזה שכזה שכן הוא בהסכמת הצדדים כמובן, אך אשמח לשמוע את דעתכם.

חוזה פסול

עו"ד צורי דוד 30/04/09
לדעתי אין מדובר בטעם רע, אלא בחוזה שמטרתו אינה חוקית, היות ומועד ביצוע עסקה במקרקעין הוא מועד חתימת החוזה ולכן יש כאן למעשה עסקה למראית עין (עסקת הרכישה מעמידר ע"י בעל הזכות) ועסקה שהיא בעצם העסקה האמיתית שאותה מבקשים הצדדים להעלים, כי היא נוגדת את החוק (אין המתנה). רק חסר שבעל הזכות ישלם למספק הכסף שכירות במהלך 5 השנים.
התנאי של 5 השנים נועד למנוע מקרים כאלה בדיוק של ניצול הזכות ע"י מי שאינו זכאי לה, הרי בסופו של דבר בעל הזכות ישאר מחוסר דיור, כי בכסף של התשלום לעמידר הוא לא יוכל לרכוש דירה (לפחות לא באותו סטנדרט). לך כעורכת דין, אסור לתת יד לעסקה כזו ויתרה מכך, עלייך להסביר למעורבים את אי החוקיות של תוכניתם.
מה שהם כן יכולים לעשות הוא הסכם הלוואה בו המלווה נותן את הכסף לבעל הזכות אשר יתחייב להחזיר את הכסף לאחר 5 שנים ובמידה לא יצליח להחזיר את הכסף, אז ניתן יוכל המלווה לממש משכנתא שתרשם על הנכס לטובתו לצורך כיסוי ההלוואה - סידור זה מאפשר לבעל הזכות לקבל את ההפרש בין התשלום שדורשים עמידר לבין ערך הדירה כפי שיהיה בעוד 5 שנים בשוק הדירות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מימוש ערבות לפינוי חוזה

אלון 30/04/09
השוכר שלי מעכב את היציאה שלו מהדירה בכל מיני תירוצים (אין לו שום תירוץ קביל בהתאם לחוזה) ומורח אותי. נתתי לו כמה ימים להתפנות אבל הוא לא עושה סימנים חיוביים. הוא כבר אמר לי שישלם על הזמן שהוא נשאר, אבל אמרתי לו שאני לא רוצה את הכסף ורק שיעוף החוצה (בן משפחה אמור להכנס). הוא עושה זאת למרות שהוא יודע שיש לי ערבות בנקאית שהוא נתן בתחילת החוזה.
בחוזה שחתמנו כתו שבמקרה של אי פינוי הדירה אני יכול להחליף מנעולים, לחלט ערבות בנקאית, לסלק ציוד ולאחסון על חשבונו.
הרבה אמרו לי שהסעיפי האלה לא באמת ברי מימוש.
האם מותר לי באמת לעשות כך ונצל הזדמנות שהוא לא נמצא, להביא מובילים שיקחו את הציוד לאחסנה על חשבון הכסף שאני אחלט מהערבות הבנקאית שלו ?
כבר התחלתי איתו תכתובת של התראה בודאר רשום והכל, ואני עם כל מה שאני צריך תיאורטית כדי להתחיל לפעול (גם אם לא בדרך הזו).

אודה להתייחסותכם.

פינוי בתום חוזה

עו"ד צורי דוד 30/04/09
אתה יכול לממש את הערבות הבנקאית ולפנות לביהמ"ש לקבלת צו פינוי כנגד השוכר. כיום ההליך לקבלת צו פינוי אמור להיות מהיר יותר, היות ואת התביעה הכספית עושים מאוחר יותר ובנפרד. לצערי גם התחזית האופטימית ביותר לא תביא לפינוי הדייר תוך פחות מחודש (וזה אופטימי ברמה כמעט לא מציאותית).
שימוש באפשרות של החלפת מנעולים ופינוי הציוד, עלולה להסתיים בכך שתחוייב ע"י בימ"ש להחזירו לדירה ואף לשלם לו פיצוי ולכן לא מומלץ לנקוט בדרכים אלו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בטוחות לחוזה שכירות

איתמר 30/04/09
שלום,

במידה ושוכר פוטנציאלי מוכן להעמיד ערבות בנקאית כערבות לקיון החוזה (בסך של 6 חודשי שכירות 15K), האם יש טעם להתעקש על החתמת שניערבים או שברגע שיש לי את הערבות הבנקאית זה מיותר.
אני בטראומה מהשוכר הקודם שלי ואני משתדל לקבל כמה שיותר בטוחות, ושוכר פוטנציאלי שנראה בעיניי אמר שאין לו שום בעיה לתת לי ערבות בנקאית אוטונומית אבל ביקש ממני לחסוך ממנו את הקטע של הערבים.

מה מומלץ ? האם ערבות בנקאית "לוקחת" ערבים ?

תודה.

דיני חוזים - ערבות בנקאית

עו"ד צורי דוד 30/04/09
ברמה העקרונית ערבות בנקאית על סכום של 6 חודשי שכירות אמורה להיות בטוחה מספיקה. יש להקפיד לממש את הערבות מיד לאחר שהתרעה על הפרה של החוזה לא עוזרת ולפעול מיידית לפינוי. בצורה כזו לא צפוי להיגרם נזק כלכלי, כי הפינוי יקח כ- 3 חודשים והערבות אמורה לכסות על חודשים אלו ועל הנזק הנוסף שיקרה.
ובכל זאת הייתי מנסה להוציא ממנו ערב אחד, כי לפעמים זה עובד כאמצעי מניעה (מניעת הפרה של החוזה) טוב יותר מערבות בנקאית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ברצוני לקבל תשובה לשאלה שמופנית אליכם, אודה מאוד.

שני 29/04/09
חברת המשפץ המהיר בע"מ חברה שמתמחה בשיפוצים אשר בראשה עומדת גברת שרה שמשמשת גם כבעלת מניות בחברה
שרה התקבלה לעבודה ברשות מקומית והיציעו לה שכר יומיי בסך 250 ש"ח, ונאמר לה שהכל יפורט בחוזה בנתיים שרה התחילה לעבודלשביעו רצונה של הרשות אבל תוך כחודש בזמן שישבה בטרקטור פ]געה בה משאית זבל של העירייה ופגעה בה פגיעה חמורה שהותירה בה 30% נכות, מה תהיינה טענותיה המשפטיות של שרה.

דיני חוזים - תשובה

עו"ד צורי דוד 30/04/09
לרגע הרגשתי כאילו החזירו אותי בזמן לתקופת הלימודים לקראת תואר ראשון במשפטים והציגו בפני עבודה לפתרון.
הנסיבות המתוארות דורשות בדיקה מעמיקה של היחסים בין שרה לרשות - האם מתקיימים יחסי עבודה (דיני עבודה) מהי האחריות של העיריה וחובת הזהירות החלה (דיני נזיקין) האם מדובר בתאונת דרכים (ע"פ חוק הפלת"ד) ו/או בתאונת עבודה (דיני ביטוח לאומי) ועוד.

לאור המורכבות של הבעיה, מומלץ לפנות לעו"ד שיוכל להתעמק ולהשקיע את הזמן הרב הדרוש להכנת התיק כראוי (דבר שלמרבה הצער אינו אפשרי במסגרת הפורום).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עסקת קומבינציה

שרית 29/04/09
שלום רב
סבי מכר שטח בעסקת קומבינציה,הוא קבל דירה מהקבלן, האם חל עלי מקבל הדירה חוק מכר דירות?
2. האם לבעל הקרקע שקבל דירה מעסקת קומבינציה יש זכויות כרוכש דירה מקבלן?

דיני חוזים - עסקת קומבינציה

עו"ד צורי דוד 30/04/09
עסקת קומבינציה, הינה עסקה מורכבת אותה יש דרכים רבות לבצע. לצורך מענה על שאלתך יש לבחון את החוזה שנחתם בין הצדדים, כדי לדעת באיזה מסלול בחרו הצדדים ללכת בעסקה זו, לכל מסלול יש השלכות על הזכויות והחובות של הצדדים, גם כלפי שלטונות המס.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפסקת 'הארכת שכירות ללא חוזה'

מיכאל 28/04/09
אני השכרתי דירה למשך כשנה עם אופציה לשוכרים להארכה. בחוזה היה סעיף שמאפשר לכל אחד מהצדדים להפסיק את השכירות בכל זמן בהתראה בכתב של 60 ימים.
בסיום השנה, השוכרים אמרו שיודיעו לנו אם הם רוצים להמשיך את ההסכם. בפועל הם לא חזרו אלינו עם תשובה מפורשת. בשלב מסויים הם כן רמזו שהם בודקים אלטנרנטיבות. ביקשנו שברגע שיש להם החלטה ברורה שיודיעו לנו כמוסכם.
השבוע, אחרי כמעט 3 חודשים מאז סיום השנה הראשונה, הם הודיעו לנו שבסוף החודש הם עוזבים את הדירה.
הטענה שלנו היא שהם לא יכולים להודיע בצורה כזו אלא צריכים לתת הודעה בכתב כמוסכם בחוזה.
מה נכון ?

*הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

דיני חוזים - יציאה מחוזה ע"פ תנאיו

עו"ד צורי דוד 30/04/09
אתם צודקים הם צריכים לקיים את החוזה - הודעה בכתב 60 יום מראש - ואם הם לא עושים זאת אתם זכאים לפיצוי מתאים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול רישום ללימודים – מבקש לדעת אם יש עילה משפטית

שמעון 28/04/09
שלום רב,

בשנה שעברה נרשמתי למכללה התחום ההיט-טק וחתמתי על חוזה שלדעתי אינו תקין.
מצורף קובץ אם פירוט המקרה והייתי מעוניין לדעת אם יש עילה לפנות לבית משפט כדי לקבל את כספי בחזרה.

תודה,
שמעון

ביטול רישום ללימודים

עו"ד יפת תומר 28/04/09
שמעון שלום,

שאלתך אינה מתאימה לפורום בהיקפה.

ככל שהנך סבור כי המוסד נהג בניגוד להסכם הרי שבהחלט יש מקום להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.

בהצלחה,

יפת תומר, עו"ד
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן