פורום דיני ביטוח
פורום דיני ביטוח הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום הביטוח הפרטי והציבורי. ביטוח חיים, בריאות, רכוש, סירוב תשלום תגמולים, התנהלות מול חברות הביטוח ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
ביטוח חיים , התיישנות
כאשר יש פוליסת ביטוח חיים ובה 2 תחנות:
1.במקרה של מוות לא כתוצאה מהתאבדות
2.במקרה בו מצויין תאריך שבו ניתן למשוך את הכספים
(הקודם מבין השניים) "המאורע אשר עם בואו ישולם סכום הביטוח תאריךXX.XX.XX , או במקרה מותו הקודם של המבוטח
ונניח שכחתי מהתאריך הכספים השתחררו ולאחר 7 שנים שמתי לב שאני יכולה למשוך את הכספים , האם יש בו עניין של התיישנות
הרי ההתיישנות היא להגשת תביעה, כאן החברה החזיקה בכספים שהשתחררו ואני מגיעה לאחר 7 שנים ורוצה למשוך אותם
מה הדין ומה ניתן לעשות בעניין זה
תודה
אין לפי הפולסיה חובה למשוך מייד
היתישנות לא חלה כאן
אני מציע לפנות מייד למבטחת
האם זה חוקי
השתתפות עצמית במקרה של תאונה עצמית
בכל מקרה, לא מדובר בצד ג', ועל כן לא ניתן לגבות השתתפות עצמית הנגבית בתביעות צד ג', אלא השתתפות עצמית הקבועה בפוליסה ביחס לתביעות מקיף ( לעתים בתביעות טוטלוס אין בכלל השתתפות עצמית ).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול טיסת צ'רטר עקב תאונה
היתה לי טיסת צ'ארטר לחג, שבוטלה עקב תאונה קטנה כמה שעות לפני מועד הטיסה.
האם אקבל את כספי חזרה , אם לא הודעתי על ביטול הטיסה?
ביטול טיסה
יתכן ומאחר ומדובר בכוח עליון, יתאפשר לך לקבל השבה חלקית של כרטיס הטיסה, אם כי הסיכוי נמוך למדי.
בכל מקרה, עליך לבדוק האם החזקת בביטוח ביטול טיסה. העובדה כי לא הודעת על הביטול בוודאי שאינה משפרת מצבך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטוח מקיף
ביטוח מקיף במקרה של הצתה
במידה ולא, ובהנחה כי הבעל הוא המבוטח, ולאישה אין זיקה ביטוחית לרכב, הרי שעל פניו הבעל זכאי לכיסוי.
כמובן שהוא יצטרך להוכיח את מקרה הביטוח, דהיינו כי הרכב נשרף, וכי ידו לא היתה במעל.
חב' הביטוח תוכל לפצות את הבעל ולחזור בתביעת שיבוב לאישה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
גביית השתתפות עצמית
קיזוז השתתפות עצמית
שאלתך אינה ברורה לי לגמרי. אם טרם הוגשה תביעה, אז ממה קוזזה ההשתתפות העצמית?
נסי להבהיר את השאלה ואשתדל לתת לך מענה.
חיוב כפול ביטוח למשכנתא
לאחרונה העברתי את ביטוח החיים+מבנה למשכנתא מחברה אחת לאחרת.
החברה הישנה ממאנת לבטל את הביטוח וממשיכה לחייב אותי מדי חודש בהוראת קבע בבנק. לטענתה היא צריכה לקבל מסמך מחברת המשכנתא בגין סילוק הלוואה אבל נאמר לי שעל פי חוק הביטוחים היא חייבת בתוך 30 יום להפסיק את הביטוח.
החברה החדשה הבטיחה לי שכל התהליך יעשה על ידה על מנת שלא אצטרך "לרוץ" ואכן הראתה לי את המסמכים שהתקבלו חתומים על ידי החברה הישנה.
העניין עבר לטיפול משפטי על ידי החברה החדשה נגד החברה הישנה אבל בנתיים הישנה ממשיכה לחייב אותי.
האם מותר לי על פי חוק לבטל את הוראת הקבע בבנק לחברה הישנה ובמקביל להמשיך עם הטיפול המשפטי להחזרת הכסף שנגבה?
ביטול הוראת קבע
ראשית, אכן לא ברור לי מדוע חברת הביטוח ממשיכה לחייב אותך שלא כדין ואין כל בעיה לעבור מחברת ביטוח אחת לאחרת.
אם אכן אין שום בסיס לגבייה הלא חוקית הנ"ל, את רשאית לכאורה לבטל את הוראת הקבע.
לא מבין מה הוא סכום התביעה
שאלתי היא האם אני תובע את המבטחת שלי או את המבטחת של הצד הפוגע ?
בחוות דעת השמאי כתוב שערך הרכב הוא 78000 ש"ח , וערך הרכב במצבו הניזוק הוא (-)10056 ש"ח , סה"כ 67044 , מה זאת אומרת ואיזה סכום עליי לתבוע עבור הרכב , והאם יש עוד דברים שאני יכול להוסיף לדרישה שלי כמו אובדן ועיכוב זמן ???
תודה רבה רבה לעונים
תביעה לאחר total-lost
בעקרון, ניתן לתבוע את מבטחת הרכב הפוגע, או את מבטחת רכבך, ע"פ בחירתך.
השאלה היא בעיקר, זמני טיפול בתביעה, והשלכות הפעלת תביעת הפוליסה, על התייקרות הפרמיה העתידית.
בעקרון, המבטחת שלך לא נושאת בנזקים עקיפים שציינת, כמו עוגמת נפש ואובדן זמן, ובמידה ואתה רוצה לקבל נזקייפם עקיפים מעין אלו, עליך לתובע את מבטחת הרכב הפוגע (ואת הפוגע עצמו).
לגבי סכום התביעה, הרי שהשמאי העריך את רכבך במצבו הניזוק, וקבע כי הוא לא בר תיקון.
הסכום אשר ציין השמאי בדבר שווי הרכב במצבו הניזוק, מיועד בעיקר לחב' הביטוח, אשר תדרוש סכום זה עבור מכירת הרכב לפירוק.
אותך צריך לענין ערך הרכב במועד התאונה (ע"פ השמאי 78,000 ש"ח) , וזהו הסכום שעליך לקבל מחב' הביטוח שלך או מבטחת הרכב הפוגע.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
את מי תובעים
שאלתי היא את מי תובעים במקרה הזה , את חברת הביטוח שלי או את חברת הביטוח של הצד שכנגד . ( לגבי הנזק הכספי ולגבי נזק הגוף).
תודה מראש
את מי תובעים
נזק רכוש - עליך לתבוע את הנהג הפוגע ואת מבטחת רכבו. לחלופין, במידה וקיימת לך פוליסת מקיף, ניתן לתבוע את הפוליסה, ולאחר מכן לתבוע מהגורמים המצוינים רק את הנזקים העקיפים כתוצאה מהפעלת הפוליסה ובכלל ( לדוג': הפסד פרמיה, רכב חלופי וכיו"ב ).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגדרת קרוב משפחה לעניין מימוש ביטוח נסיעות לחו"ל
ידועה בציבור במסגרת ביטוח נסיעות לחו"ל
ההגדרה המקובלת בפוליסות לחו"ל, לפטירתו של בן משפחה קרוב, איננה מתייחסת לידועה בציבור.
יש התיחסות להורים, וכן התיחסות לחמות.
בעקרון, אם הפוליסה שותקת,לגבי "ידועה בציבור", ניתן רק על דרך פרשנות מרחיבה לראות בבת זוגתו של אביך, כבת משפחה קרובה.
ישנן סיצואציות משפטיות רבות, בהן ידועה בציבור הוכרה בפסיקה לצורך הענקת זכויות שוות ערך לאישה חוקית, ויתכן וגם כאן המקום לתחולה רחבה שכזאת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עורך דין צעיר
במהלך שעור נהיגה נכנס בהם רכב משטרתי מאחור והועברה לבית החולים עם האמבולנס. לאחר בדיקות שונות שוחררה הביתה בלי פגיעות מסוימות, בין התאריכים 24.12.07 ל- 8.1.08 ממלא יש חופשת חורף בבתי ספר ערביים. התאונה אירעה ביום 31.12.07 בשעות הבוקר (כשהיא בחופש).
אחרי שלמדתי את כל התיק אני מתכוון להגיש טופס ויתור על סודיות לבתי החולים בהם טופלה ולאסוף יותר חומר.
היא מתלוננת עד היום מכאבי צוואר וגב ומתקשה לעמוד לזמן ארוך כמו בעבר.
היא הלכה למס' ביקורי פיזיוטרפיה .
היא עברה תאונה בשנת 2004 לא קשה במיוחד והגיעה להסדר עם חברת הביטוח על סכום של 3000 ש"ח.
אין לה קבלתו על הטיפולים שעברה ועל הנסיעות שביצעה.
מאיפה מתחילים בתביעה כזו ואיך עושים את זה בכלל.
סליחה על ההארכה
ותודה על המענה מראש
aslaw
ניהול תיק תאונת דרכים
בעקרון, עליך לבחון את מצבה הרפואי העכשווי של הלקוחה, ואת הסיכוי לאובדן השתכרות עתידי.
במקרה שלך, מדובר בתאונה אשר התרחשה לפני קרוב לשנתיים, וזה פועל לטובתך ולרעתך בו זמנית.
מחד, הלקוחה עדיין סובלת לאחר זמן רב, כך שייתכן ונגרם לה נזק צמית, אשר מקנה לה אחוזי נכות רפואית, ויתכן ותפקודתה התעסוקתי וכושר השתכרותה נפגעו כתוצאה מכך.
מאידך, לאחר זמן כה רב, עליך להראות רצף רפואי, וכן להצביע על אובדן הכנסה בפועל, שהרי כבר לא מדובר בניהול מו"מ צופה עתיד דווקא, וסביר כי חב' הביטוח תדרוש הוכחה על אובדן הכנסה לעבר, כאינדיקציה לאובדן שכזה בעתיד.
מומלץ להפנות את הלקוחה למומחה אשר ייתן לה הערכת נכות ראשונית (לא חוו"ד ), כך תדע לכלכל צעדיך, ביחס למצבה הרפואי של הלקוחה.
כמו כן, יש לערוך בירור מקיף עם הלקוחה ביחס להשפעת מצבה הרפואי על כושר התשכרותה.
לאחר כל אלו, יש לפנות לחב' הביטח בדרישה.
כמובן, עליך לוודא כי לא צפויה החמרה ממשית במצבה הרפואי של הלקוחה.
עם ניהול זהיר ונכון של התיק, תוכל למקסם את שיעור הפיצוי מחב' הביטוח.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
Total Lost
השמאי קבע כי הרכב במצב של Total Lost.
חברת הביטוח אמרה לי כי בגלל שלא היו מעורבים בתאונה אנשים נוספים, אז הם רוצים לשלוח אלי חוקר. לדבריהם זהו הנוהל במצבים כאלו.
החוקר הגיע וביצע את החקירה.
בתום החקירה ביקש החוקר המסמכים רפואיים ביחס לתאונה.
כאשר הגעתי לקבל את הטיפול הראשוני לא דיווחתי כי עברתי תאונת דרכים, כי לא חשבתי שנגרם לי כל נזק (חשבתי שמדובר במכה יבשה, אך בסוף התברר כי שברתי את היד)
חברת הביטוח אמרה כי במידה ולא אעביר לה את המסמכים הרפואיים לא אהיה זכאי לפיצויים רכוש בגין התאונה.
1. האם ההליך המתואר לעיל מקובל?
2. האם אני מחוייב לעבור תהליך זה לצורך קבלת הפיצויים?
3. האם אני חייב להעביר לחברת הביטוח את המסמכים הרפואיים?
4. במידה ואיני מעוניין להעביר את המסמכים הרפואיים האם אני עדיין אהיה זכאי לפיצויים?
5. במידה וחברת הביטוח לא תסכים לפצות אותי מה עלי לעשות?
תודה
חקירת תאונה ע"י חב' הביטוח
במסגרת בירור חובתה, בוחנת המבטחת את אמיתות האירוע, ולשם כך זכאית היא לבצע פעולות חקירה, ולדרוש ממך מסמכים אשר יכולים לתמוך בגרסתך לקרות האירוע, ואשר נמצאים ברשותך.
אני סבור כי מסמכים רפואיים הנוגעים לטיפול הרפואי, אותו קיבלת בסמוך לאחר התאונה, הנם רלוונטיים לצורך בירור החבות, ובמידה ודבר התאונה לא מצא ביטויו במסמכים אלו, הרי שתוכל לתת לחב' הביטוח הסבר לכך, כפי שהסברת בשאלתך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כמה מגיע לי מחברת הביטוח
בעלי מקצוע ששלך השמאי העריכו את הנזק בין 20 ל25 אלף שח + מעמ .
חברת הביטוח מוכנה לשלם לי 14500 שח + מעמ , בתנאי שאציג קבלות לביצוע העבודה בפועל .
ובמידה ולא אציג קבלות מוכנים לשלם לי 10000 ש"ח , וזאת בטענה שיש הבדל בין כינון לשיפוי .
האם צודק שמאי חברת הביטוח במהלך זה ?
האם מגיע לי סכום גדול יותר , ואם כן כמה ?
תודה .
כיסוי ביטוחי לאחר שריפה
כמובן שיש הבדל בין ערכי שיפוי לערכי כינון.
בעוד ע"פ ערכי שיפוי, אתה זכאי להשבת המצב לקדמותו, על בסיס שווי משוער של האוביקטים אשר ניזוקו בשריפה,
הרי שע"פ ערכי כינון, שולט עקרון "חדש תחת ישן", דהיינו, תוכל לבצע תיקון בדירה (תוך פרק זמן הקבוע בפוליסה), ולקבל החזר בגין עלויות התיקון ע"פ קבלות.
במקרה שלך, לא זו בלבד, כי קיימת אי בהירות לדרך הפיצוי, אלא אף לגבי גובהו הממשי של הנזק.
עליך לעמוד על כך, כי תפוצה עד לשקל האחרון, וכי חב' הביטוח תעשה זאת בהתבסס על דו"ח השמאי אשר לפי גרסתך, מתייחס לערכי כינון בסכום גדול באופן משמעותי מכפי שחב' הביטוח מוכנה לשלם.
כמובן שאם אתה זכאי לערכי כינון ע"פ הפוליסה, הרי שעליך לוודא מבעוד מועד כי חב' הביטוח תפצה אותך, על מלוא הוצאות התיקון, כפי שצופה השמאי בהתבססו על הצעות המחיר של אנשי המקצוע.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה בגין תאונת "פגע וברח"
ברצוני להעלות שאלה דחופה שמעסיקה אותי. ידידה מאוד קרובה נפגעה בתאונת דרכים לפני מספר ימים. היא נמצאה מוטלת על הכביש ולצערי הנהג הפוגע ברח, כמנהגם של הנהגים לאחרונה.
אובחנו שברים בגפיים ועוד פציעות כתוצאה מהחבטה, אך היא איננה זוכרת כלום.
מדובר בבחורה אשר מתגוררת בגפה ומתפרנסת בקושי, ללא כל קשר וסיוע מצד המשפחה.
מה עליה לעשות בנושא? בשיחה עם בט"ל נאמר לה שתגיש תביעה וכי מדובר בהליך של 3-4 חודשים. כיצד אדם שבקושי סוגר את החודש, יכול לשאת בהוצאות רבות כ"כ ובהפסד הכנסה במשך תקופה כ"כ ארוכה. האם ישנה אפשרות לפנות לועדה מיוחדת ? אודה לתשובה מפורטת ככל האפשר (אם יש הפניה לחומר בנושא, אשמח גם כן).
בנוסף, אולי זה לא המקום, אבל נאמר לה שעליה להיוועץ עם עו"ד ולהגיש תביעה גם לחברת הביטוח "קרנית". מישהו יכול לומר משהו לגבי הליך זה ?
אודה לעזרתכם,
אורי
תאונת פגע וברח
ההמלצה הכי טובה שניתן לתת לידידתך, היא לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין בתחום הנזיקין, בדחיפות.
עליה לקבל ייעוץ מקיף לגבי כל הזכויות העומדות לרשותה וכן מה ניתן לעשות על מנת לקבל כספים כמה שיותר מהר. במידה ואכן מדובר בתאונת פגע וברח והמשטרה לא תצליח לאתר את פרטי הנהג, התביעה אכן מתנהלת מול חברת קרנית אשר אמורה לשאת בנטל הפיצויים במקרה שבו זהות הנהג הפוגע איננה ידועה.
הסכם
אחרי שעברנו על פרטי התאונה ונזקי הגוף הוא אמר שהוא לוקח אחוזים מהרווח של התביעה והחתים אותי על טפסים של יפוי כוח והסכם שכר טרחה ועשה עותק של דוח מיון מאיכילוב ואמר שהוא יטפל לי בתיק אחרי שאתן לו את כל החומר ונקבע פגישה נוספת.
האם אני מחוייב לאותו עו"ד שחתמתי לו על וויתור סודיות ויפוי כוח והסכם שכר והכל או שאני יכול ללכת לעו"ד אחר שחבר שלי המליץ לי עליו כי אני מעדיף מישהו שיש לי עליו המלצה . תודה
מעבר לעורך דין אחר
אין מניעה לעבור מעורך דין אחד למשנהו בכל שלב, וודאי בשלב כה מוקדם.
אם עורך הדין טרם עשה פעולה כלשהו בתיק, הוא אמור לשחרר לך את התיק ללא בעיה.
פנה אליו טלפונית והסבר לו בנימוס כי הינך מעוניין להפסיק את הייצוג ולהעביר את התיק לעורך דין. לאחר מכן, שלח לו גם משהו כתוב ליתר ביטחון.
תשלום חברת ביטוח עבור רכב גנוב
חברת הביטוח שלמה לי בסופו של דבר, לאחר שהמשטרה לא הצליחה למצוא את הרכב, 66% ממחיר המחירון כאשר ההורדות שאני חושב שהן לא הוגנות היו: (1) 19% בגין בעלים קודמים - חברת הליסנג; (2) 11.5% בגין קילומטרז גבוה; (3) 1.5% בגין ירידת ערך.
את כל אחד מהסעיפים האלו אני יכול כמובן להסביר בפרוטרוט ולהגיד מדוע הם לא הוגנים, לדעתי. בנוסף, יש להדגיש שתשלום הפרמיה לביטוח נעשה בהתאם למחיר המחירון המלא של רכב מסוג זה ומחיר זה לא לוקח בחשבון רישום בעלים קודמים ו/או קילומטרז' וכד' ו/או מצב הרכב.
אודה לכם באם תוכלו להתייחס לנאמר ולחוות דעתך באם, לפחות לפי האמור לעיל, יש מקום לתביעה בבית דין לתביעות קטנות את חברת הביטוח.
בברכה וחתימה טובה,
אברהם מורדוך
פיצויים לפי מחיר מחירון
נושא זה כבר שכה לטיפול של הפסיקה והמחוקק
הפיצוי לפי כל הקריטריונים שציינת הוא סביר.
אתה יכול רק לטעון כי המחיר שוק בפועל הוא אחר וזאת ע"י שמאי משלך. אפילו לא צריך בימ"ש בשביל זה.
ביטוח משכנתא – מזגן חלון
הינני עו"ד במקצועי אך אינני מכירה היטב את התחום הנ"ל.
להוריי ישנו ביטוח משכנתא, בין היתר ביטוח מבנה ללא תכולה.
בחדר השינה שלהם היה מזגן חלון, מאז ומתמיד.
לפני כמה חודשים אירעה שריפה במזגן, אשר התחילה להצית את החדר ואת הקיר החיצוני.
הגיע שמאי לאמוד את הנזק ושלח בעל מקצוע לתקן את הנ"ל.
תיקנו את הקיר, סיידו, ואף אמרו לה כי כיוון שזה היה מזגן חלון - מגיע לה לקבל מזגן חדש ע"ח הביטוח!! כך גם רשם השמאי בחוו"ד לחב' הביטוח.
היום מתנערת חב' הביטוח כיוון שאין ביטוח תכולה. מיותר לציין כי מזגן 1 כ"ס אינו עולה "בשוק" 4,000 ש"ח... וכי אימי כלל לא ביקשה אותו...
ע"פ הבנתי, מזגן הנקרא מזגן חלון אינו נחשב לביטוח תכולה, אלא למבנה כיוון שהוא קשור לקיר.
מצטערת על הסיבוך בשאלתי - אבל בשורה התחתונה - האם מזגן חלון אכן נחשב מבנה?
אודה לתשובתכם בכל עת.
ביטוח מבנה
שאלה של פרשנות היא האם מזגן נחשב "צמוד מבנה" אם לאו.
נראה לי כי בכל מקרה אין פיצוי עבור מכשיר חשמלי שהתקלקל בשל תקלה חשמלית בביטוח מבנה.
בהצלחה.
ביטוח חיים
תודה מראש.
ביטוח חיים כפול
עלייך לבקש ביטול הריסק הפרטי שלך או לחילופין לשעבד אותו להלוואה במקום הביטוח של המשכנתא היום.
בדוק איזה ביטוח עולה לך פחות.
הכפפה לעבודה מול סוכן ביטוח ותנאיו
אותו סוכן טוען כי בגלל שאני מחוייבת לעבוד ולעבור דרכו הוא לא יוכל להעניק לי את התנאים הנ"ל. אני מבינה, בין השורות, כי הוא מעוניין בקבלת עמלה מסויימת מהעסקה הזו.
אני בעצם כפופה לעבור דרך הסוכן אך לא יכולה לקבל דרכו את התנאים שהשגתי.
האם זה חוקי ?
פנסיה חובה
במקרה וזכות זו נחסמת, עקב סוכן ביטוח המקובל ע"י המעביד, נראה לי כי מדובר בהפרה בוטה של זכות זו.
תוכלי להיעזר בהסתדרות על מנת לשמור על זכויותייך.
כמו כן, תוכלי לפנות לפורום דיני עבודה באתר על מנת לקבל פרטים נוספים במישור יחסייך מול המעביד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פגיעה מאחור וטיפול הביטוח
אודה על תשובתך
פגיעה מאחור
אם אכן תבעת, לא ברור מדוע הרכב לא תוקן בשלמותו, והוחזר לך מתוקן חלקית, שהרי אין קשר בין אחריותה של הפוגעת לנזקייך, לבין חובתה של חב' הביטוח, ומוסך ההסדר, לדאוג לכך כי רכבך יתוקן בשלמותו.
בהתייחס לפוגעת, הרי שמנסיוני, פעמים רבות כאשר רכב נפגע מאחור, במבט ראשוני, נראה כי הרכב לא ניזוק, אולם בשלב מאוחר יותר, אם במבט מעמיק או בבדיקה יסודית במוסך, מתברר כי נגרם נזק כפי שאכן ארע בענינך, ועל כן, במידה ותרצי לתבוע את הפוגעת בגין נזקייך, הרי שסיכויי תביעה שכזו טובים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטוח מנהלים
תודה.
הפרשות לפי חוק פנסיה חובה
חוק פנסיה חובה מגדיר מדרגות שונות להפרשה שהולכות וגדלות עם השנים ותלויות גם בשכר העובד (שכר בסיס בלבד ללא תוספות).
כמדומני, ההפרשה המינימאלית ביותר היא 2.5%, הכוללת את הפרשות המעביד לפנסיה ולפיצויים וכן את הפרשות העובד. ן
בוקר טוב
ביטוח צד ג'
שלחו את התביעה לסוכן שיטפל בה
בדיוק עבור זה ערכתם ביטוח צד שלישי.
בהצלחה.
ביטוח דירה צד ג
בחוזה לשכירת דירה שחתמתי עליו כשוכר מופיע סעיף ולפיו "השוכר מצהיר כי קיבל על עצמו אחריות מוחלטת לכל נזק שיגרם לכל מי שמבקר במושכר מטעמו של השוכר - בתור מחזיק בלעדי בתקופת השכירות".
האם סעיף זה מקובל? האם במידה והדירה תבוטח בביטוח תכולה נזקים אפשריים מסוג זה יכוסו?
תודה
ביטוח דירה צד ג'
המדובר בסעיף גורף מדי. יש להדגיש במשפט שזה רק במקרה שהאירוע נגרם עקב אשמו ו/או רשלנותו של השוכר.
ביטוח צד שלישי לדירה מכסה נזקים שנגרמו לכל אדם שביקר בדירה, עקב רשלנותו של בעל הפוליסה.
כתב הגנה
לאחר ת.ד הגשתי בתביעות קטנות(כתב תביעה) פיצוי על הנזק ברכוש שגרם צד ג' שלא מודה,אחרי שבועיים שלחו לי כתב הגנה רק מחברת הביטוח של צד ג' (אני מציין:צד ג' הניתבע עצמו לא שלח כלום) הם גם לא חתומים על הכתב הגנה שחברת הביטוח שלחה בנוסף לכתב הגנה של חברת היטוח יש רק הכפשות קשות כגון: הוא עברייו תנועה, הוא זה שנידחף..וכו' כי האמת לא איתם.השאלה שלי היא *האם השופט יקבל את כתב התביעה בצורה כזאת .*והאם ניתן להוסיף לתביעה את המילים שניכתבו בצורה גסה ועויינת ומשפילה שהם קובעים מי עביין תנועה(דיבה או איך שקוראים לזה)
תודה שלומי
כתב הגנה מטעם חברת הביטוח
ראשית, על הדברים הנכתבים או נאמרים במסגרת הליך משפטי, קיים חיסיון בפני לשון הרע ולאחרונה נקבע על-ידי בית המשפט כי מדובר בחיסיון מוחלט, כך שלא תוכל לתבוע את החברה בגין הכפשות בכתב ההגנה.
ככל הנראה, חברת הביטוח במקרה שלך נטלה את התביעה עליה.
אם קיימים לטענתך בכתב ההגנה פגמים פרוצדוראליים, ניתן לבקש למחוק את כתב ההגנה.
ביטוח מנהלים
תודה חיים
אי הפרשה לביטוח מנהלים
הפסקת הפרשה של המעביד לביטוח חיים כמוה כהלנת שכר וניתן לתבוע את המעביד על כך.
ניתן לשלם את הכספים ישירות לביטוח ולא דרך הסוכן.
אני מציע שתבדוק את העניין ישירות בחברת הביטוח ובמידה ולא הופרשו הכספים תפנה למעביד ותדרוש את הפרשת הכספים.
תאונה במונית
הנהג עשה תאונה עם המונית, מי אמור לשאת בהוצאות התיקון (למונית ביטוח צד ג')?
נזקי רכוש למונית
אינני יודע האם התכוונת לנזקים של המונית של אביך או לנזקים של הצד השלישי. כמו-כן, יש לבדוק את ההסכמות בין אביך ובין הנהג וכן את תנאי הביטוח.
בגדול, אם התכוונת לנזק של הצד השלישי ובהנחה שהפוליסה מכסה את נהיגתו של הנהג השוכר, אז חברת הביטוח תפצה את הצד השלישי בגין נזקיו והשוכר אשר גרם לתאונה יצטרך לשלם את ההשתתפות העצמית.


