פורום ביטוח לאומי
פורום ביטוח לאומי הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנושאי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי. נכות כללית, תאונת עבודה, זכויות רפואיות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
הלנת תשלום? או שאני טועה?
אני נכה 15 שנה, נכות מעבודה, אבל מוכר גם כנכה כללי בשיעור 75 אחוזים. עקב "כפל קצבאות על נייר" בחרתי בנכות הכללית.
ב 2005 נפגעתי בתאונת עבודה, נקבע לי נכות צמיתה בשיעור 19 אחוזים בסוף 2009. ביררתי אצל פקידי מחלקת נפגעי עבודה בסניף, האם לאור זה שאני מקבל נכות הכללית מלאה יהיה זכאי למענק קצבה. נמסר שמענק 43 קצבאות, אינו קשור לנכות הכללית ולכן אקבל את המענק כנפגע עבודה.
כמו כן, המוסד לביטוח הלאומי הערר על החלטת ועדה מדרג ראשון (טרם שילם תשלום מענק - קצבה. האם זה מקובל? חוקי?), כפל נכויות באותו המקום נירולוגי ואורטופדי. משכך ועדת עררים קבע 10% נכות אורטופדית, הועדה הפנתה תיק בעינייני לרופא תעסוקתי לצורכי בדיקה ויועץ להפעלת תקנה 15. רופא תעסוקתי קבע שיש להפעיל תקנה 15 בחלקה ללא ציון אחוזים.
פניתי למנהל מחלקת נפגעי עבודה בבקשה לשלם מקדמה, כיוון שהיו לי הוצאות רבות, אני חנוק כלכלית - הוא השיב, איני ראה שאנו מפגרים בתשלום וחוץ ממזה יש לך ממה לחיות, הרי הנך מקבל נכות כללית, מה בוער?
1. כאמור כעת תיקי ממתין לקביעת סיכומים. לא הבנתי מה זה
מה זאומר בחלקה?
2. האם המוסד לביטוח הלאומי נדרש היה לשלם מענק קצבה עוד
בסוף 2009?
3. מה ניתן לעשות?
אודה מראש למענה.
עיכוב תשלום נכות מעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עיכוב תשלום נכות מעבודה
עיכוב נכות מעבודה
שאלה בנוגע להשלמת/הבטחת הכנסה לעצמאי
חסרים פרטים נוספים בכדי לענות לך,מספר ילדים
קצבה ושכר מעבר לקצבה
במידה והוא מסרב להגיש ט' 101 מה ניתן לעשות(כמעסיק)?
עיין בקישור המצורף מאתר המל"ל על תיקון החוק לרון
http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/laron/Pages/default.aspx
מזונות ויציאה לעבודה
תודה ויום טוב!!
לצערי לא הבנת הכתוב באתר המל"ל - מזונות וזאת מאחר
60% מכל שקל עד לקיזוז המלא של הקצבה בהשתכרות של 5743 ש"ח,
במידה ותגבי ישירות מול האב או דרך ההוצל"פ השתכרותך לא תפגע כפי
שקורה בגבייה מביטוח לאומי.מקווה שהבנת.בהצלחה.
האם בקשה לשיקום יכולה לגרום לביטול הקצבה?
האם לא עדיף לא לבקש מהם טובות כדאי לא להיות חשוף אליהם?
והאם כשאני מבקש עזרה בתיקון שניים אני גם צריך לעבור ועדות וכדומה?
מאחר ואתה מקבל קצבת נכות אתה זכאי לשיקום מקצועי
לך להשתלב החברה למרות מגבלותיך,לגבי טיפול בשיניים נסה לפנות ליד שרה באזור מגוריך בעבר הם סייעו.בהצלחה.
האם קוראים שוב
בגלל כניסת חוק לרון לתוקפו תבדק רק לאחר 1/8/10
לא תיעשה בדיקה מחדש ביוזמת הביטוח הלאומי
המוסד לביטוח לאומי לא יבדוק מחדש ביוזמתו דרגת אי כושר של מקבלי קצבת נכות. זאת במהלך שנתיים מיום כניסת חוק לרון לתוקפו. כלומר, עד לתאריך 1.8.2011 או עד להתקנת תקנות בנדון. בתקנות ייקבעו כללים שעל פיהם יהיה הביטוח הלאומי רשאי לערוך בדיקה מחדש.
רק בריאות.
האם כשהורים רשמו דירה על שמי זה פוגע בתלויים?
בעקרון באם יהיו או לא הכנסות מדירה זאת המל"ל
הפחתת קצבה בשל הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד בן זוג וילדים
נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד תלויים בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה:
1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה.
2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע, 3,206 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - ינוכו 60%.
בכל מקרה, ההפחתה בשל ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד - 2,160 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) , ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה.
בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה.
אי תשלום למבטחים מצד המעביד
מה ניתן לעשות ?
האם זאת עילה להתפטרות מצידה ודרישה לפיצויים ?
האם החא מתפטרת על רקע זה האם מגיעה לה דמי אבטלה ?
אנא עזרתכם.
לפני כל פעולה רצוי שאשתך תברר את פשר הסירוב במידה
לאחר תגובתו החיובית או השלילית,זה עדין לא מבטיח שביטוח לאומי יקבל זאת כעילה להתפטרות מוצדקת לכן על אשתך לשקול את צעדיה.
בהצלחה.
תאונת עבודה ועוד…
אני בהריון חודש חמישי .
אני נמצאת בחופשת מחלה בעקבות תאונה עבודה (שהוכרה בביטוח לאומי), הייתי מעורבת בת.ד. וההחלמה מאוד איטית (צליפת שוט), נכון לעכשיו יש לי חופשת מחלה ל- 65 ימים ייתכן והחופשה עוד תוארך.
שאלתי היא למי ניתן לפנות כאשר עוברים את מכסת ה-90 ימים עבורם משלם ביטוח לאומי?
מה קורה ובמידה ואחרי שעברו 90 ימים אני חוזרת לעבודה אך למשרה חלקית? האם יש אפשרות לתשלום הפרשים?
במידה ואעבוד לפני הלידה במשרה חלקית (בעקבות התאונה) כיצד יחושבו לי דמי הלידה האם עפ"י שכר מלא או חלקי?
תודה מראש,
רינת
לאחר ה-90 יום תוכלי לבקש הכרה נכות זמנית או קבועה
http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/Pages/default.aspx
לגבי דמי הלידה ראי הסבר על השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה:
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה
א.יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
ב.יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/default.aspx#anchorSpan_69dd8569c8964bfe87aa4d6ac299640d
תשלום הפרשים בגין דמי לידה
לצערי כעובדת מדינה את חשה בעצמך עד כמה הבירוקרטיה
דמי פגיעה בתאונת עבודה
ושילם חודש אחד לעכב תשלום חודש נוסף בתענה שרופא הביטוח
בודק את העניין .האישורים הם מירופא אורטופד+אורטופד מומחה בבית חולים +מכוני הדמיה הודה לתשובה
עיכוב תשלום דמי פגיעה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מאבטח מוסדות חינוך בחופשת הקיץ, בחופשה מאונס
השאלה העקרונית האם צבר ב-18 חודשים האחרונים 360יום
התנאי השני: השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך.
תקופת האבטלה מתחילה ביום שבו נרשמת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה.
תקופת האכשרה הנדרשת כדי להיות זכאי לדמי אבטלה:
לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לעניין תקופת אכשרה, ימי העבודה בחודש עבודה מלא יהיו כמניין ימי הלוח לאותו החודש.
לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
בחודש שהעובד היומי עבד אצל מעסיק אחד 18 ימי עבודה או יותר, ייחשב, לצורך תקופת האכשרה, כאילו עבד 25 ימים באותו החודש (גם בחישוב השכר היומי הממוצע של המובטל לצורך חישוב גובה דמי האבטלה, יילקחו בחשבון 25 ימי עבודה באותו החודש).
מי שהיה עובד בשכר חודשי ועובד בשכר יומי לסירוגין, ייחשב כעובד בשכר יומי, ויידרש להשלים 300 ימי עבודה. חודש עבודה מלא שבו עבד כעובד חודשי, ייחשב ל-25 ימי עבודה.
עובד במשמרות - משמרת שהתחילה לפני חצות הלילה והסתיימה לאחר חצות הלילה תיחשב כשני ימי עבודה, ובלבד שהמשמרת הבאה לא התחילה באותו יום קלנדרי.
אפשר לרכוש את תקופת האכשרה רק מגיל 18. תקופות עבודה שקדמו לגיל 18 לא יובאו בחשבון.
במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו:
ימי עבודה
ימי חופשה וחג ששולם בעדם שכר
ימי אבל
ימי שירות סדיר - עד 180 ימים
ימי התנדבות בשירות לאומי - עד 180 ימים - למי שסיים תקופת התנדבות של 24
חודשים לפחות, וכן למי ששירתה לפחות שישה חודשים, ונישאה בתוך 30 ימים
מיום שהפסיקה את השירות.
ימי שירות מילואים
ימי מחלה שבעדם היה העובד זכאי לדמי מחלה.
ימים שבעדם שולמו דמי פגיעה בעבודה.
ימים שבעדם שולמו דמי לידה.
ימים שבעדם שולמה גמלה לשמירת הריון.
שני חודשי חופשה ללא תשלום (חל"ת) ראשונים, שבהם חייב המעסיק לשלם את דמי הביטוח בעד העובד.
התקופה שבעדה ניתן תשלום בשל אי-מתן הודעה מוקדמת על פיטורין.
תקופות היעדרות מעבודה שמאריכות את תקופת ההתייחסות של 540 הימים
ימי הכשרה מקצועית - על פי הפניה או אישור של שירות התעסוקה - עד 360 ימים.
ימי מחלה או תאונה, שלא שולמו בעדם דמי מחלה - עד 180 ימים.
חופשת לידה, לפי סעיף 6 לחוק עבודת נשים, אם לא שולמו בעדה דמי לידה
תקופת שמירת הריון, אם לא שולמה בעדה גמלה לשמירת היריון
חופשה ללא תשלום לאחר לידה, לפי סעיף 7 לחוק עבודת נשים
ימי היעדרות מעבודה מסיבות שאינן תלויות ברצונו של העובד - עד 30 ימים.
http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/default.aspx
להלחם כנגד ערעור שני, אפשרי?
פנה לשר הרווחה ויועצו יוני
ערעור שני
קצבת זקנה ושאירים
האם סכום זה כולל את קצבת הזקנה שלה? אם אינו כולל יתכן ולא הגישה מעולם בקשה לקבלת קצבת זקנה. האם תוכל להגיש עכשיו? אם כן, האם תקבל קצבת זקנה רטרואקטיבית עבור כל השנים שלא קבלה קצבה?
אין לה פנסיה שלה ולא של בעלה. אין לה דירה או הכנסה אחרת והיא נמצאת בבית אבות. האם היא זכאית להשלמת הכנסה?
תודה על התיחסות לשאלות
ראי הסבר על קצבת שאירים וקצבת זקנה כמו כן שהותה
תנאים לקבלת קצבת שאירים וקצבת זקנה, זכאים לקצבת שאירים ולקצבה אחרת, זכאים לקצבת שאירים ולקצבה אחרת עקב אותו מאורע, שאירים של מי שנפטר עקב תאונת עבודה או פעולת איבה, תביעה מצד שלישי.
בגיל קצבת זקנה, מקבלי קצבת שאירים יהיו זכאים לקצבאות זקנה ושאירים על פי הפירוט שלהלן:
מי שצברו תקופת ביטוח כנדרש בחוק (תקופת אכשרה), יהיו זכאים לקצבת זקנה מלאה ולמחצית קצבת שאירים.
מי שלא צברו תקופת ביטוח כנדרש בחוק, אך הם מבוטחים בביטוח זקנה, יקבלו מלוא קצבת שאירים. כאשר ישלימו תקופת ביטוח, יקבלו קצבת זקנה מלאה ומחצית קצבת שאירים
עקרת בית המקבלת קצבת זקנה אינה זכאית למחצית קצבת שאירים, אולם היא יכולה לבחור בין קצבת זקנה לקצבת שאירים בגיל הזכאות לקצבת זקנה.
עולה ובת זוגתו שעלו לארץ לאחר הגיעם לגיל 62-60, על-פי תאריך לידתם, ונפטר אחד מהם – ימשיך בן הזוג לקבל גמלת זקנה מיוחדת (עבור יחיד).
עולה שעלה לארץ לאחר הגיעו לגיל 62-60, על-פי תאריך לידתו, ואשתו עלתה מתחת לגיל הזה – האלמנה תקבל, לפי תנאי הזכאות, גמלת שאירים מיוחדת עד הגיעה לגיל פרישה. עם הגיעה לגיל פרישה תקבל קצבת זקנה על-פי החוק, שתחליף את גמלת השאירים המיוחדת.
זכאים לקצבת שאירים ולקצבה אחרת שאינה קצבת זקנה על פי חוק הביטוח הלאומי
- מי שזכאי לקצבת שאירים וזכאי גם לקצבה אחרת על פי חוק הביטוח הלאומי, כגון קצבת תלויים בנפגעי עבודה, קצבת נכות, קצבת נכות מעבודה, אינו יכול לקבל יותר מקצבה אחת, ועליו לבחור באחת מהן.
- מי שזכאי לקצבת שאירים ונעשה זכאי לקצבת נכות, ובחר בקצבת נכות, הזכות לקצבת שאירים יכולה להתחדש בגיל פרישה.
- מי שזכאי לקצבת שאירים ולקצבת נכות מעבודה לצמיתות, זכאי במקרים מסוימים להיוון קצבת הנכות (קבלת כל הסכום במזומן).
- כאשר יש יותר משני ילדים הזכאים לקצבת שאירים, וההורה מקבל קצבת נכות, תשולם הקצבה הגבוהה מבין השתיים.
זכאים לקצבת שאירים ולקצבה אחרת, שלא לפי חוק הביטוח הלאומי, עקב אותו מאורע
מי שעקב אותו מאורע זכאי לקצבת שאירים וזכאי גם לקצבה אחרת לפי חוקים שחלקם מפורטים להלן, יבחר באחת משתי הקצבאות, על פי שיקוליו.
ואלה החוקים: חוק משפחות החיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום), תש"י-1950; חוק המשטרה (נכים ונספים), תשט"ו-1955; חוק שירות בתי הסוהר (נכים ונספים), תש"ך-1960; חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, תש"ל-1969.
שאירים של מי שנפטר עקב תאונת עבודה או פעולת איבה
- שאיריו של מי שנפטר עקב תאונת עבודה או פעולת איבה, זכאים לקצבת תלויים מן הביטוח הלאומי. במקרה כזה יבחר הזכאי בין קצבת השאירים לקצבת התלויים.
- ילד יתום משני הורים יכול לקבל שתי קצבאות שאירים. אם הוא זכאי גם לקצבת שאירים וגם לקצבת תלויים, הוא יוכל לבחור בין קצבת התלויים ובין שתי קצבאות השאירים.
תביעה מצד שלישי
אדם המקבל קצבת שאירים, והוא תובע מצד שלישי פיצוי כלשהו על הנזק שנגרם (לפי פקודת הנזיקין, נוסח חדש, או לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים), חייב להודיע על התביעה למוסד לביטוח לאומי. המוסד רשאי אף הוא לתבוע לדין את הגורם לנזק.
בבית אבות ממומן בחלקו ע"י קצבת זקנה לכן להבנתי היא לא תהיה זכאית להשלמה.
הראת תנאים אצל קבלן
משתנה , לאחרונה מיזה שנה אני עובדת בבית הספר 9,שעות, היום הילדים יצאו
לחופשה שנתית ,ולמעסיק שלי אין לא שעות לתת לי מה עלי לעשות ,
אני בקשתי שיתן לי יותר שעות אבל אין לא,השאלה שלי העם זה הראת תנאים
אין כאן הרעת תנאים אלו התנאים הקבועים שאת עובדת
קצבאות פטירה
לצערי אבי נפטר לאחרונה. שמעתי שבמקרים כאלו המשפחה זכאית לתשלומי ביטוח לאומי של השתתפות בקבורה והוצאות שבעה. האם זה נכון ואם כן מה עלינו לעשות?
ראה הסבר על מענק פטירה וקישורלהוצאות דמי קבורה
מענק פטירה הוא מענק חד-פעמי בגובה 8,074 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) המשולם במקרים האלה:
אם נפטר מי שקיבל מהביטוח הלאומי קצבת זקנה, שאירים, נכות כללית,שירותים מיוחדים לנכים, נפגעי עבודה או תגמולים למתנדבים, ישולם מענק חד-פעמי למי שהיה בן זוגו בשעת פטירתו. באין בן זוג, ישולם המענק לילדו של מקבל הקצבה, ובלבד שהילד עונה על הגדרת ילד על פי חוק הביטוח הלאומי. מענק הפטירה משולם בדרך כלל באופן אוטומטי ואין צורך להגיש תביעה.
אם נפטר בן זוגו של מי שמקבל קצבת זקנה בתוספת השלמת הכנסה, ישולם למקבל הקצבה מענק פטירה באופן אוטומטי.
מענק פטירה ישולם גם לאדם שנשא בעיקר ההוצאות על המצבה בעקבות פטירתם של בני הזוג בהפרש זמן קצר, ואם מתקיימים כל התנאים האלה (במקרה זה יש להגיש תביעה למענק פטירה):
1. מכוחו של המנוח הייתה זכות למענק פטירה לבן/בת זוג
2. בן זוגו של המנוח נפטר בתוך 100 ימים ממועד פטירת המנוח, ולא שולם מענק פטירה.
3. אין למנוח ילד כהגדרתו לפי חוק הביטוח הלאומי.
4. המנוח נפטר החל ב-1 בינואר 2003 ואילך.
לתשומת לבכם,
תעודת פטירה מונפקת על ידי משרד הפנים.
ילדו של מבוטח (כולל ילד חורג ומאומץ) וכן נכד שכל פרנסתו על המבוטח, עד גיל 18, חוץ מנער ונערה שנישאו. אם מסיים את לימודיו במוסד חינוכי על-יסודי או אם שוחר במסגרת קדם-צבאית - עד גיל 20, אם מתנדב בשנת שירות - עד גיל 21, אך אם מתגייס לצהל בתכוף לאחר תקופת התנדבותו - ללא הגבלת גיל, אם משרת בצה''ל, למעט צבא קבע - עד הגיעו לגיל 22 אך לא יותר מאשר עד תום 36 חודשי שירות, בת בשירות לאומי ועתודאי - עד גיל 22.
http://www.btl.gov.il/benefits/dmaykvura/Pages/default.aspx
תביעה נגד ביטוח לאומי
אני אלמנה שהביטוח הלאומי סרב לשלם לי קצבת שארים בטענה מופרכת. אני טרודה בהרבה דברים ולא הגשתי תביעה לבית משפט לעבודה תוך 6 חודשים ואמרו לי שגם אם יש לי טענות טובות זה אבוד לי. האם זה נכון? האם יש לי דרך לזכות במה שמגיע לי למרות שעבר הזמן?
תביעה נגד ביטוח לאומי, הארכת מועד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דיווח על אדם נכה שעובד
מותר לבן אדם נכה לעבוד
אסור לו להיות מוגדר כנכה אם הוא לא באמת נכה.
ואסור לו לעבוד בלי להצהיר על כך.
אבל לעבוד מותר לו. ועד מדרגה מסוימת (די גבוהה) הקצבה שלו גם לא תיפגע.
חשד כנגד מקבל תגמולי ביטוח
סיפור מזעזע שיש להעביר לתקשורת:
בספטמבר העברתי מסמכי נכות כללית וכל הטפסים שהיו בעמדת המידע, ובשל הטראומה כתבתי שם שם משפחה ת.ז. וחתמתי בסוף הטפסים ושילשלתי לתיבת הפניות כפי שכתוב במעטפה בל/905:
"אין צורך להגיע לסניף בשעות קבלת קהל ולהמתין בתור. נא להניח מעטפה זו בתיבת השירות החיצונית ליד הכניסה לסניף בכל שעות היממה או לשלוח בדואר במעטפה נוספת".
כמו כן כתוב באותיות של קידוש לבנה על גבי המטעפה: "מסירת מסמך בדרך זו תקבל עדיפות בטיפול"
באוקטובר 2007 שוב הגעתי והוצאתי מעמדת המידע פרטים אך לא היה כתוב שם כלום על נכות.
יובהר שבשנת 2003 ושנת 2004 עברתי ועדות רפואיות שם נקבע אחוז קבוע של נכות 47% כאשר סעיף אחד הוא 30% קבוע.
שביקשתי עוד לפני ספטמבר 2007 בקשה האם אני זכאי לשיקום מקצועי השיבו לי בשלילה. כמו כן בביקורי במוסד לביטוח לאומי השיבו שגם לא רואים כלל נכות של 47% במחשבים.
מספטמבר 2007 במשך שנתיים וחצי המוסד לביטוח לאומי התמהמה בטענות כלשהן.
שהגעתי לסניף אחת מהעובדות הבכירות ציינה את שמי בחוזקה לעיני אנשים זרים בנימה לא מחמיאה וכתוצאה מכך יצאתי משם ולא חזרתי לעולם.
זאת ועוד גם עשן הסיגריות שנכנס לתוך הסניף מאחד העובדים לא התאים לי כלל וכלל. מקום ממשלתי שמעשנים בתוך הבניין ו/או ריח הסיגריות נכנס לתוך הבניין - עבירה על חוק איסור עישון במקומות ציבוריים.
אתה בא לדרוש את זכויותיך ומושפל ונחשף לעשן סיגריות על ידי מי מאנשי המוסד לביטוח לאומי. זה לא הגיוני בעליל.
עד לפני מספר חודשים עוד יכלו לשלוח בדוא"ל את המסמכים למוסד. עכשיו גם את זה סגרו. לא נותנים לי כל קוד גישה לעמדת המידע. רוצים שאגיע אליהם לסניף לקבל. אך בשל מה שעברתי שם רגלי לא תדרוך שם.
בנוסף באמצע מאי 2010 עברתי ועדה נוספת להערכה תפקודית - זאת לאחר המתנה כאמור של שנתיים וחצי ותוך שאני שוב כותב תביעה לנכות כללית בשנת 2010 כי נמאס לי לריב איתם בצדקתי. אחרי זה אני אתחשבן איתם.
בנתיים דיבר איתי יועץ שר הרווחה.
אך גם הוא לא מטלפן יותר.
לפני למעלה מעשרה ימים הועבר התיק לסניף המוסד בפתח תקווה ולא נעשה כלום שם. אני לא מקבל קיצבה והמצב לא טוב.
אודה לדעת מה לעשות בנושא?
כתבתי לפניות הציבור שלא עושים מהומה חוץ ממכתבים לקוניים.
כתבתי למנכ"ל המוסד לביטוח לאומי שלעולם לא משיבה ישירות.
אודה כל עזרה
לעשות תביעה יצוגית נגד בטוח לאומי-גם לנו יש זכויות
היות ויש כאן כל כך הרבה עורכי דין רציתי לשאול אם אכן זה אפשרי .
כמו כן , אבקש מכל מי שנפגע מביטוח לאומי באופן הזה לפנות אלי במייל שלעיל . הגיע הזמן לטפל בתופעה הנפסדת והמלוכלכת הזאת שלא מתאימה למוסד ממשלתי אלא לשוק . קדימה בואו נעשה משהו ביחד אפילו שאנחנו נכים וחולים אנחנו נראה להם מאיפה הדג משתין , כי גם לנו יש זכויות
דמי אבטלה אחרי לידה
ילדתי ב-2008, המעסיק קרא לי בהיותי בחודש שביעי למשרדו ואמר שהוא מוציא אותי לחופשה במשך חודשיים כי אין עבודה.
אני עובדת במקום הזה 6 שנים.
אחרי שילדתי לא חזרתי לעבודה, הגשתי מכתב פיטורים וקיבלתי את הפיצויים שלי מהמעסיק.
פניתי אחרי חופשת הלידה לביטוח לאומי לשם קבלתי דמי אבטלה ונודע לי כי לא זכאית מפני שב 18 החודשים האחרונים לא צברתי 300 ימי עבודה, חסרים לי 46 ימים.
המעסיק טוען שאני זו שביקשתי לצאת לחופשה חודשיים לפני שילדתי כי התלוננתי על כאבי בטן.
איך אני אמורה לקבל דמי אבטלה והאם עליי לתבוע את המעסיק? הרי בחודשיים חופשה יכולתי לצבור 46 ימים לצורך דמי אבטלה.!!!
ראשית למה נזכרת רק עכשיו למעלה משנתיים אחרי ?
לך בפתרון הבעייה. בהצלחה.
החזר הוצאות קבורה
ח.
עייני בקישורים דמי קבורה והסבר מענק פטירה
מענק פטירה
מענק פטירה הוא מענק חד-פעמי בגובה 8,074 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) המשולם במקרים האלה:
אם נפטר מי שקיבל מהביטוח הלאומי קצבת זקנה, שאירים, נכות כללית,שירותים מיוחדים לנכים, נפגעי עבודה או תגמולים למתנדבים, ישולם מענק חד-פעמי למי שהיה בן זוגו בשעת פטירתו. באין בן זוג, ישולם המענק לילדו של מקבל הקצבה, ובלבד שהילד עונה על הגדרת ילד על פי חוק הביטוח הלאומי. מענק הפטירה משולם בדרך כלל באופן אוטומטי ואין צורך להגיש תביעה.
אם נפטר בן זוגו של מי שמקבל קצבת זקנה בתוספת השלמת הכנסה, ישולם למקבל הקצבה מענק פטירה באופן אוטומטי.
מענק פטירה ישולם גם לאדם שנשא בעיקר ההוצאות על המצבה בעקבות פטירתם של בני הזוג בהפרש זמן קצר, ואם מתקיימים כל התנאים האלה (במקרה זה יש להגיש תביעה למענק פטירה):
1. מכוחו של המנוח הייתה זכות למענק פטירה לבן/בת זוג
2. בן זוגו של המנוח נפטר בתוך 100 ימים ממועד פטירת המנוח, ולא שולם מענק פטירה.
3. אין למנוח ילד כהגדרתו לפי חוק הביטוח הלאומי.
4. המנוח נפטר החל ב-1 בינואר 2003 ואילך.
לתשומת לבכם,
תעודת פטירה מונפקת על ידי משרד הפנים.
ילדו של מבוטח (כולל ילד חורג ומאומץ) וכן נכד שכל פרנסתו על המבוטח, עד גיל 18, חוץ מנער ונערה שנישאו. אם מסיים את לימודיו במוסד חינוכי על-יסודי או אם שוחר במסגרת קדם-צבאית - עד גיל 20, אם מתנדב בשנת שירות - עד גיל 21, אך אם מתגייס לצהל בתכוף לאחר תקופת התנדבותו - ללא הגבלת גיל, אם משרת בצה''ל, למעט צבא קבע - עד הגיעו לגיל 22 אך לא יותר מאשר עד תום 36 חודשי שירות, בת בשירות לאומי ועתודאי - עד גיל 22.
הבטחת הכנסה לתושב חוזר
אמי חזרה לארץ אחרי מחייה של 9 שנים בחו"ל. הגשנו תושבות בביטוח לאומי ובמקביל גם נרשמה בלשכת התעסוקה והגישה בקש להבטחת הכנסה. היום, כחודש לאחר הבקשה, פנינו לביטוח הלאומי בכדי לראות היכן הדברים עומדים ונמסר לנמסר לנו שיש תקופת המתנה של 24 חודשים עד לקבלת הבטחת הכנסה. הדבר כמובן הכה בנו בהלם כיוון שהרי לא הגיוני הדבר, אך אני מבינה שזהו החוק במדינת ישראל.
ממה היא אמורה להתקיים 24 חודשים??? אבי לא חזר עמה, הוא נשאר בחו"ל, אין לה עבודה, בית או כל הכנסה שממנה היא יכולה להתקיים. האם יש מקום להגיש בקשה חריגה? מה הם התנאים להבטחת הכנסה במקרה כזה?
תודה מראש!
זה נשמע לי לא סביר העבירי לי את פרטיה האישיים במסר
שקלול נכויות משתי תאונות עבודה?
שאלתי היא- אם תתקבל טענתי החלופית שהפגיעה בצוואר נגרמה בעקבות עבודתי הנוכחית (עבודה משרדית וישיבה מול מחשב-, בשעה שהפגיעה הקודמת הייתי בעבודה אחרת כמאבטח- )האם הנכות שתקבע לצוואר (כמחלת מקצוע?)תעמוד בפני עצמה- או ששתי הנכויות ישוקללו לאחת?אציין כי אין לי כל עבר או תאונה אחרת בצוואר.
כמו כן, האם נכון שהתנאים להפעלת תקנה 15 הינם מצטברים ולא חלופיים-אובדן מקום+ירידה בשכר או שדי בקיום אחד מהם להפעלת תק' 15?
תודה על תשובתכם
צירוף נכויות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קצבת נכות
קצבת הנכות הבסיסית +הק.ח.ן לא תפגע אך תוספת
הפחתת קצבה בשל הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד בן זוג וילדים
נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד תלויים בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה:
1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה.
2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע, 3,206 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - ינוכו 60%.
בכל מקרה, ההפחתה בשל ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד - 2,160 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) , ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה.
בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה.
מעביד מסרב לחתום על ב.ל. 250 ודמי פגיעה
ראה תשובה בפורום נזיקין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



