פורום רשלנות רפואית
ניתח לא מוצלח
אדם מבוגר, cognitive assessment dementia
+ ataxia סכרת, לחץ דם, 2 צינטורים ....ועוד....
נפילות חוזרות, החלפת מפרק ירך ברגל אחת
נפילה נוספת, שבר נוסף ברגל שנייה.
לפני הניתוח היה ויכוח בין מנהל המחלקה לבין האורטופד המטפל. האורטופד רצה להחליף את המפרק, מנהל המחלקה החליט רק לחזק עם בורג. כבר עם סיום הניתוח נאמר לקרובי המשפחה שהניתוח לא הצליח וכנראה לא יחזיק לאורך זמן ויהיה צורך בניתוח נוסף להחלפת המיפרק,
בינתיים המנותח סובל כאבי תופת מזה שנה עד שלבסוף החליטו לנתח שנית. מצבו הבריאותי מאוד ירוד אחרי שנה של סבל וישיבה בכורסא ללא תזוזה ולא רק - אלא שכעת לא מספיק להחליף מפרק אלא יש צורך לחזק את העצם שנשחק מה "מסמר" או "בורג" או מה שהם התקינו.
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית בנושא.
תודה
שבת שלום
בחירה ניתוחית שגויה
במקרה המתואר בהחלט יתכן כי מבחינה אורטופדית מומלץ היה לבצע מיד החלפה של מפרק הירך במישתל מלאכותי, אלא שיתכן שמנהל המחלקה ראה לנגד עיניו לא רק את השיקול האורטופדי הטהור אלא גם את מצבו הרפואי המורכב של המטופל והעדיף שלא לסכן אותו בניתוח החלפת מפרק - ניתוח מורכב הדורש החלמה ממושכת. חולי סכרת סובלים מהחלמה איטית ומסובכת הרבה יותר מניתוחים וכך גם חולים הסובלים מנוקשות שרירים. מאידך, במידה והחלפת מפרק הירך הראשונה עברה ללא סיבוכים (בהנחה שכבר אז סבל מכל מחלות הרקע) הרי שמדובר בשיקול כבד משקל להעדפת החלפת מפרק נוספת. כך או כך, הערכה ראשונית אחראית לשאלתך תיתכן רק לאחר שעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית יעיין בתיקו הרפואי המלא של המטופל הן לפני האשפוז (להערכת סיכוני הרקע) והן בתיק האשפוז והניתוח. מלבד לבדיקת ההחלטה הרפואית לגופה, חובה לבדוק גם האם הוסברו לאפוטרופסיו של המטופל הסיכויים והסיכונים של ניתוח איחוי בלבד לעומת החלפת ירך והאם נתנו הסכמתם לפעולה בכתב לאחר שהבינו הסברים אלו כראוי. במידה ולא ניתנה הסכמה מדעת לניתוח, מדובר בעילת תביעה עצמאית ונפרדת, בנוסף לשאלת ההתרשלות בבחירת סוג הניתוח.
בברכה
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
חוות דעת על נזקי עור המלצה
נדרש סכום שנע מ 7500 ש"ח עד 10000 ש"ח.
אם בין המשתתפים יש שנעזרו ברופא מומחה בעור ונדרשו לחוות דעת בסכום זול יותר אשמח לקבל התיחסותכם
חוות דעת רפואית
במסגרת פורום זה לא ניתן להמליץ על נותני שירות ספציפיים, לרבות מומחים רפואיים. באופן כללי אציין, כי בידי עו"ד המתמחים בתחום קיימות רשימות של מומחים בתחומים השונים. במידה והנך זקוק לחוו"ד להערכת נכות בלבד, ניתן למצוא מומחה אשר יאות לתת חוו"ד בסכום נמוך משציינת. אולם במידה וחווה"ד הנה בתחום הרשלנות הרפואית ודורשת לפיכך התייחסות גם לסוגיית הרשלנות וקשר סיבתי לנזק - תתקשה מאד למצוא מומחה שיאות ליתן חוו"ד בסכום נמוך. חשוב לזכור, כי נודעת חשיבות רבה למעמדו המקצועי של המומחה, מידת נסיונו ויכולתו להעיד באופן משכנע בביהמ"ש ולפיכך לא מומלץ להתפשר בבחירת המומחה.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
נכות כללית
כתב לי: מוגבל בכל עבודה פיזית מאומצת, ובכל עבודה שאין בה נגישות לשירותים. אז הגשתי ערעור לביטוח לאומי, ועוד פעם דחו אותי!
איך אני אמור להתפרנס במדינה הזאת ????
האם יש אפשרות לבטל את ההחלטה של הרופא תעסוקתי ולחזור לעבודה שלי ?
ערעור על החלטת הביטוח הלאומי
אנא הפנה שאלתך לפורום ביטוח לאומי באתרנו. איחולי רפואה שלמה.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
מומחה רפואי
האם להשתמש ברשימה של מומחים המפורסמת באתר בתי דין לעבודה? למה אין רשימה דומה בבית משפט השלום והמחוזי שלשם מגישים את תביעות הנזיקין?
האם רצוי לפנות לרופא מהרשימה או שעדיף לרופא שלא מופיע ברשימה כי הרופאים מהרשימה ממילא יתמנו אחרי זה מטעם בית המשפט?
מומחים רפואיים
אין רשימת מומחה מוגדרת אלא השופטים בוחרים מרשימה המוגדרת אצלם.
אתה יכול ללכת לטיפול אצל אחד הרופאים ובמידה והוא ימונה לבקש להחליף אותו מאחר וכבר טיפל בך.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
גישה לתוצאות בדיקת ראיה בחנות אופטיקה
כשנתיים בדיקת ראיה בחנות אופטיקה, מאז אבדו לי תוצאות הבדיקה וכן המשקפיים. ניגשתי
לחנות וביקשתי את תוצאות הבדיקה שלי שעדיין נמצאות על המחשב שלהם, אך הם דרשו
בתמורה 200 ש"ח. האם זה חוקי? האם הם יכולים למנוע ממני גישה למידע רפואי על הגוף
שלי? הם יודעים את תוצאות הבדיקות שנעשו עלי אך לא מוכנים למסור לי אותן. תודה רבה
מראש.
גישה לתוצאות בדיקת ראיה
אתה זכאי לקבל את המידע יחד עם זאת החנות זכאית לדרוש תשלום עבור כך.
בברכה
אביטל פז, עו"ד
מנהלת פורום רשלנות רפואית
רשלנות נזיקין/ רפואית- בפרשת שמירת הרקמות של אדם פ
מתעניינת בעו״ד תותח בנושא תביעת נזיקין- אחותי נהרגה בתאונת דרכים לפני 9 שנים. לפני כחודשיים קיבלנו מכתב ששמרו רקמות שלה מעוניינים לדעת האם אנחנו רוצים לקבור בקבר ל הנפטרת או שבמשרד הבריאות יקברו את הרקמות... היינו בשוק!!! מעולם לא ידענו ובטח ובטח שלא נתנו הסכמתנו לשמירת הרקמות שלה!!! האם יש כאן עוד משפחות שיוו או חוות את הנושא?????
שמירת רקמות של אדם שנפטר
בברכה
אביטל פז, עו"ד
מנהלת פורום רשלנות רפואית
אורתוכירורגיה
מה שנעשה לי בכירורגי זה "השתלת עצם סינטטית" בחניך הימני הצר. ובאורתודנט גשר בלבד. לאחר 2-3 שנים של טיפול מה שקורה זה לסת עליונה הורחב צד אחד וכרגע היא א-סימטרית, ההרחבה לא בוצעה כמו שצריך,עדיין יש לי סגר אחורי לסת העליונה לא מכסה לגמרי והשיניים העליונות לא בעמדה ימנית יותר לתחתונות כפי שצריך להיות. קו אמצע לא תואם. האם מדובר ברשלנות מצידו של האורתודנט והכירורגיה? הרשלנות בכך שהשתלת עצם מיותרת(אורתודנט אחר טען מיותר) והשתמש בגשר בלבד ולא במכשיר להרחבה כך שהלסת תישאר סמטרית. כל הסבל שעברתי היה לשווא. הרשלנות בנזק לסת לא סמטרית ואולי אם לבדוק נזק בלתי הפיך ללסת או לשיניים
רשלנות רפואית בתיקון מנח הלסת
טיפולים מתקנים, מעצם טיבם, כרוכים בסיכון לא מבוטל לכישלון או להשגת תוצאה שאיננה אופטימאלית. על מנת להעריך האם הכשלון במקרה שלך הוא תוצאה של רשלנות רפואית יש לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית על מנת שיוציא את תיקך הרפואי המלא ויפנה להערכה משותפת עם רופא מומחה בתחום. יהא צורך לבדוק, בין היתר, האם סוג הטיפול שהומלץ לך היה נכון ומתאים לנתוניך הרפואיים ; האם לא היו טיפולים חלופיים בעלי שיעור הצלחה גבוה יותר ; האם הטיפול בוצע באופן מיומן ועל יד רופא המומחה בטיפולים אלו ; האם הוסברו לך סיכוניו והאם הוחתמת על טופס הסכמה. במידה והתשובה לאחת או יותר משאלות אלו שלילית - יש מקום להגשת תביעת רשלנות רפואית ובלבד שהיקף הנזק שנגרם לך מצדיק את עלויות ההליך.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם אני יכול לעיין בתיק פסיכולוגי שלי?
לפני מספר שנים טופלתי על ידי פסיכולוג של קופת חולים בסניף בריאות הנפש.
נפגשתי עם הפסיכולוג אחת לשבוע במשך שנה וכן נערכו לי מבחנים פסיכולוגיים. כיום אני
מעוניין לעיין בכל הרישומים שהפסיכולוג כתב אודותיי ואודות הטיפול, וכן בתוצאות
המבחנים הפסיכולוגיים. לא הצלחתי להבין מה חוק זכויות החולה קובע לגבי רשומות
כאלה,
עיון בחומר רפואי של פסיכולוג
כעיקרון מותר לך לעיין בחומר, אלא אם הרופא סבור שעיון בחומר עשוי לגרום לך לנזק.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
סירוב לתת טיפול רפואי ממניעים זרים לא כשרים
ונעניתי בשלילה בבריאות הנפש ( זה קרה לאחר ששמעו שאני אמור
לעבור וועדה רפואית ) האם אין פה עברה על חוק הבריאות ? מה עלי לעשות ? התייעצתי עם האגודה לזכויות האזרח והם אמרו לי שזה לא חוקי , אבל אצלם הגשת תלונה יכולה לקחת לפחות חצי שנה . האם אני יכול להגיש תביעה כנגד הפסיכיאטרית שסרבה לתת לי טיפול על הוצאות טיפול אצל פסיכיאטר פרטי ? ברור לי שמנהלת המרפאה לאחר ששמעה שאני לפני ועדה רפואית נתנה הוראה לפסיכיאטרית לנפות אותי .
הרופא לא נתן לחולה טיפול פסיכיאטרי עקב מניעים זרים - האם רשלנות רפואית?
ניסיון צינתור נוסף
איך מעודדים צנטרים אחרים בפרקטיקה?
אסכולות רפואיות
בתחומים רבים בעולם הרפואה קיימות מספר אסכולות- גישות רפואיות שונות לטיפול המומלץ במצבים רפואיים מסויימים. כך גם בשטח הקרדיולוגיה, בו בהחלט יתכן שמומחה אחד לצינתורים יפנה לניתוח מעקפים ואילו מומחה אחר יסבור כי יש מקום לנסיון צינתור נוסף, בשיטה שונה. אין מקום לחשש כי החלטת הצוות הקודם תשפיע על המומחה הנוכחי, שכן גם בתי המשפט מכירים בלגיטימיות של גישות רפואיות מוכרות שונות. מובן שלגופו של עניין, יש לקחת בחשבון שייתכן ותשובתו של המומחה הנוסף תהיה זהה, לא בשל עמדת הצוות הקודם אלא בשל הסיכויים והסיכונים האובייקטיביים. איחולי בריאות שלמה.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זלזול של רופא משפחה
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
איחור באבחון מחלת הסרטן
קשה להשיב לשאלתך מבלי לעיין במלוא תיקו הרפואי של אביך.על פניו, אם היה ממצא שיש לבחון אותו ולעקוב אחריו ובמידה ואכן היה נעשה כן ניתן היה למנוע את הפטירה המצערת, הרי שבהחלט יש כיוון לתביעה.אני מציע שתפני לעו"ד בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת שיזמין את התיק הרפואי המלא ומשם יתקדם הלאה.
בכבוד רב,
גיל קראוס,
עו"דמנהל פורום רשלנות רפואית
אנא חוות דעתכם בקשר לרשלנות רפואית
מעוניינת בחוות דעתכם בקשר למקרה, אין לי ספק שיש פה רשלנות אבל השאלה האם כדאי לטעון כנגד קופת החולים...
בשנת 2004 עברה אישה בגיל 45 הליך היסטרוסקופיה לשריפת רירית הרחם עקב ריבוי "מיומות", בוצע ע"י הגניקולוג הקבוע שלה דאז. בשנת 2007 אותו גניקולוג ביצע בדיקת אולטראסאונד ואגינלי שיגרתית ואז צפה בממצא "זוהר" בגוף הרחם, ואף מסר כי הוא מתפלא למצוא אותו שם כיוון שזה נראה לו כמו התקן תוך רחמי, לא הבין מדוע קיים התקן... יצוין, כי האישה הייתה עם ההתקן כבר משנת 2002 לערך (הוחדר ע"י רופא אחר אבל הרופא שביצע את ההליך ב 2004 ידע שהוא שם כיוון שבדק אותה באופן קבוע...). כלומר, ההתקן היה ברחם לפני הליך ההיסטרוסקופיה, תוך כדי ואחרי. יודגש, כי תוקפו של התקן תוך רחמי הנו ל 5 שנים בלבד ולאחר מכן מומלץ להחליפו או להסירו. כאמור, בשנת 2007 הרופא הקבוע צפה באותו ממצא אך שחרר את המטופלת באמירה ש"לא מדובר במשהו שצריך להתייחס אליו". רק בשנת 2013 עברה האישה אולטראסאונד ואגינלי נוסף אצל רופא אחר, ואז נאמר לה חד משמעית שקיים ברחם שלה התקן תוך רחמי, ואף עלה כי חלק ממנו נהרס ולכן לא ניתן להוציאו בקלות... לאור כל האמור לעיל, ובפרט לאור העובדה שההתקן נמצא ברחם למעלה מ 10 שנים, האישה צריכה לעבור כעת הליך היסטרוסקופיה נוסף לשליפת ההתקן התוך רחמי. מדובר בהליך רפואי שיתבצע במרפאה לבריאות האישה של קופת החולים, פעם נוספת יוחדר "בלון" שינפח את חלל הרחם על מנת שניתן יהיה להחדיר לשם סיב אופטי שיסייע בשליפת ההתקן. נמסר כי בהליך כזה ישנו חשש לירידה חדה בדופק ולכן ניתן מראש חומר שמונע זאת. כמו כן, קיים חשש לפגיעה בדפנות הרחם ודימום. מעבר לכך, דימום סטנדרטי בעקבות ההליך, אובדן ימי עבודה, עוגמת נפש ואי נוחות פיזית... מדובר כיום באישה בת 54 שאינה בריאה: עברה בשנת 2007 ניתוח לקיבוע עמוד השידרה עקב עקמת חמורה וכתוצאה מכך הוכרזה ע"י ביטוח לאומי זכאית ל 60% נכות לצמיתות, אחת לתקופה מגיעה למיון אורטופדי בבי"ח עקב כאבים שהינם תוצר לוואי של הקיבוע ואז מוזרק "תרמאל פראמין" במינון גבוה, קיים בקע סרעפתי שנים רבות, לפני מספר חודשים הגיעה למיון עקב התקף חרדה - בהמשך בוצע אבחון ע"י רופא משפחה והוחלט לתת לה כדור פסיכיאטרי (שאת שמו אינני זוכרת)...
חשוב לציין, כי האישה ניסתה לברר מה הרישומים הקיימים בקופת החולים אודות השתלשלות האירועים הנ"ל, ככל הנראה הרופא ש"שכח" את ההתקן לא תיעד את קיומו אך ידוע שקיים רישום על החדרתו בשנת 2002 וקיים תיעוד על הימצאותו ברחם בשנת 2013...
לאור כל האמור לעיל, האם יש בסיס לטענת רשלנות כנגד קופת החולים ? אני סבורה שכן אבל רוצה לוודא על מנת שלא נשלם כסף לעו"ד מקצועי ונוסף על האכזבה, נצא בנזק כלכלי... האם בתור התחלה כדאי להוציא מקופת החולים / הרופאים את כל התיעודים הקשורים למקרה ?
תודה מראש.
רשלנות רפואית במעקב אחר התקן תוך רחמי
תיאור נסיבות המקרה מעלה אכן חשד לרשלנות רפואית בשני מישורים שונים: במהלך הבדיקה בשנת 2004 יתכן וראוי היה להמליץ למטופלת על הוצאת ההתקן כבר אז לנוכח התפתחות המיומות - הדבר תלוי בסוג ההתקן ובמצבה הרפואי באותה עת. בנוסף, בשנת 2007 היה בהחלט מקום ליידע את האישה בדבר הסיכונים הקיימים ולשקול באופן מושכל האמנם יש תועלת כלשהי בהשארת ההתקן לאור מצבה הרפואי הכללי ובכלל זאת שאלת פוריותה בהתאם לבדיקות הורמונליות שראוי היה לבצע באותה עת ומצבה הרפואי הכללי. כמו כן ובמידה והוחלט על השאת ההתקן- חובה היה ליידעה בדבר חשיבות ביצוע מעקב סדיר על מנת לוודא תקינות המכשיר ומיקומו. לעניין הוראות היצרן יצוין, כי התקנים המכילים סליל נחושת ניתן להשאיר גם 10 שנים ועל כן ישנה חשיבות לסוג ההתקן בו נעשה שימוש במקרה שלפנינו. אציין כי קיים קושי בתיק והוא אי פניית המטופלת לבדיקה גניקולוגית בשנים 2007-2013, העשויה להיחשב כרשלנות תורמת מצידה ולעניין זה יש לבחון את הנסיבות במלואן. תשובה מפורטת וספציפית תיתכן רק לאחר בדיקת תיקה הרפואי המלא ע"י עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית ובחינת מלוא השיקולים והסיכונים הרלבנטיים. על כן בוודאי כי חשוב להקדים ולפנות - בעצמכם או באמצעות עו"ד - להוצאת תיקיה הרפואיים מן הגורמים המטפלים השונים. במישור הנזק אציין, כי תהיה זו טעות להגיש תביעה טרם ביצוע הניתוח להוצאת ההתקן. בניתוח זה קיימים מספר סיכונים נוספים ובהם היווצרות הצטלקויות. מומלץ אם כן להמתין עד לאחר החלמת המטופלת מן הניתוח על מנת להיטיב ולהעריך את היקף הנזק המלא ובהתאם לכך- את כדאיות הגשת התביעה. איחולי בריאות שלמה.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המלצה
בנוסף מה מומלץ בכדי לתעד?(צילומים וכו) האם תהיה בעיה לתעד את המצב הקיים ולא לבזבז זמן ולהמשיך לטפל אצל רופא אחר?
איך אני עושה זאת? בוודאות אני רוצה לתבוע ולבדוק אם יש עילה וכו. אשמח לעזרה איך לשלב בין 2 המצבים תיעוד והמשך טיפול.
תודה מראש
תיעוד המצב
לגבי השאלות הרפואיות בשאלתך, תאלץ להפנותם לרופא מומחה.אם ברצונך לתעד את מצב השיניים, תוכל לפנות למכון פרטי לצורך ביצוע הצילומים הנדרשים.ברור שאם תשנה את מצב השיניים אצל רופא אחר, כבר יהיה קשה לטעון טענות שמתבססות על בסיס מצב השיניים לפני התיקון.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
סירוב לשחרור בטיפול נמרץ- בבקשה דחוף
סירוב לשחרור מבית החולים
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
עקירת שתי שיניים ללא צילום מקדים וידוע האפוטרופוס
עקירת שיניים לחסוי
אם הייתה הצדקה לביצוע העקירות, הרי שגם אם היה צריך לקבל את הסכמתך, ככל הנראה תביעה כזו תידחה.
כמובן שאם אין הצדקה לעקירות, אז הסיפור הוא אחר.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
רשלנות בבריכה
בני פתח את הראש בחוג שחייה, ילדה מהחוג קפצה למים ועם השיניים שלה נפתח לו הראש. עשו לו 3 תפרים במרפאה דחופה. האם אני יכולה לתבוע את הבריכה ואת המורה שלימדה בחוג. ואם כן איך אני עושה זאת.
רשלנות בבריכת שחייה
שאלתך איננה נוגעת לפורום רשלנות רפואית, אך בכל מקרה בכדי לתבוע על התאונה בחוג עלייך להוכיח רשלנות של גורם כלשהו בחוג, המדריך או בעל תפקיד אחר.
יש לבחון לעומק את מלוא הנסיבות בכדי לתת מענה האם קיימת רשלנות או לא.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
אחרי לידה
אודה לתשובתכם האם הענין הבא מראה על רשלנות רפואית.
בזמן הלידה הגיעה רופאה לבצע את האפידורל אך לאחר דקירות רבות אמרה שלא מוצאת את הנקודה, האחות שהייתה איתה הציעה שתקרא לרופא אחר אך זו סירבה בתוקף ובסוף לא הצליחה לעשות את האפידורל. האחות אמרה שאחר כך רופא מנוסה יותר יבוא לעשות את זה. הכאב בגב עקב הדקירות היה מטורף והמיילדת הסבירה שזו שניסתה לבצע את האפידורל היא רק בן אדם ואנשים עושים טעויות כי הם רק בני אדם ויגיע מישהו מנוסה ממנה ויעשה את זה כראוי. עכשיו יום אחרי הלידה היולדת מרגישה שהולכת עקום ומרגישה כאבים ממש חזקים בגב.
האם יש פה רשלונות והאם במידה ויהיה נזק בהליכה ניתן לתבוע. אם כן מה כדאי לעשות כעת כי הכל ממש טרי..
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
נזק עקב זריקת אפידורל
לפי השתלשלות הדברים שאת מתארת, אפשר וההתנהלות הייתה בעייתית.
יחד עם זאת, יש לבחון את הנזק לטווח ארוך ולא יום לאחר הלידה, שכן רק במקרה וחס וחלילה יוותר נזק לצמיתות, יהיה כדאי לנסות ולהתחיל לבדוק את הסיפור הזה..
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
בקע טבורי אשר אובחן באיחור
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
הרופא לא איבחן בקע טבורי בתינוק והתרשל
השאלה שיש לברר הינה - מתי ארע הבקע ומתי ניתן וצריך היה לאבחנו לראשונה.
גם אם הבקע היה קיים ממועד הלידה, השאלה שתישאל הינה האם סביר היה לא לאבחנו בבדיקות שנערכו ובהעדר תלונות ואם ניתן היה לטפל בבקע ללא ניתוח.
לא די בכך שהרופא התרשל באבחון צריך להוכיח קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק אשר במקרה הזה הוא, ככל הנראה, הצורך בניתוח.
אשר על כן, יש להיוועץ ברופא מומחה ובעו"ד שעיסוקו רשלנות רפואית, על מנת להבין את כל העובדות וההקשר הרפואי ואז ניתן יהיה להחליט אם יש כדאיות לתביעה.
גם אם נניח לצרכי הדיון שהרופא התרשל וניתן היה למנוע את הניתוח לתיקון הבקע - הרי שמדובר בנזק יחסית קטן אשר יניב פיצוי נמוך בבית משפט. הואיל ותביעה מסוג זה כרוכה בהוצאות עבור חוו"ד וכו' יש לשקול היטב את הכדאיות הכלכלית שלה.
בברכה
אביטל פז, עו"ד
מנהלת פורום רשלנות רפואית
ניתוח שני עקב הדבקה של זיהום-התיישנות
תודה לעוזרים.
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
תביעת רשלנות רפואית וקצין התגמולים לאחר ניתוח גב
התביעה התיישנה בחלוף 8 שנים מאז הניתוח ומאז שהתגלה הזיהום והנזק.
מכל מקום לא כדאי שתחוש פספוס כלשהו משני טעמים:
1. העובדה שנדבקת בזיהום אינה מלמדת על רשלנות רפואית. זיהום הינו סיבוך מוכר וידוע של ניתוח שלא ניתן להוכיח רשלנות בצידו אלא במקרים יוצאי דופן.
2.לרב לא ניתן לתבוע גם את קצין התגמולים וגם את המערכת הרפואית ובזמן אמת היית מחוייב לבחור את מי מהם לתבוע. מאחר וסיכויי התביעה בגין רשלנות רפואית לא היו גבוהים, סביר כי היית בוחר לתבוע את קצין התגמולים, כפי שעשית בפועל.
בברכה
אביטל פז, עו"ד
מנהלת פורום רלשנות רפואית .
פגיעה באצבע – רשלנות במיון?
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בחדר המיון
קרע בגיד הוא מצב המחייב אבחנה והתערבות מהירה באמצעות הרכבת סד על האצבע לאיחוי של שני קצות הגיד הקרוע. במקרים מורכבים יותר נדרש ניתוח. כך או כך, על פניו נראה, כי הטיפול שקיבלת לא היה ראוי. בדיקה רפואית ראויה באמצעות כירוג או אורטופד היתה מגלה בקלות כי קיים קרע בגיד ומאפשרת טיפול מיידי וחיוני לאיחוי. מומלץ כי תפני לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית על מנת להעריך את כדאיות התביעה בראי היקף הנזק שנגרם לך והשלכתו על תפקודך.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עזרה בוועדה רפואית וסדר בדברים
בהתחלה היתה פסיכוליגית שלא שיתפה פעולה ורק סתמה את הפה . אחכ הפנו לרופא שנתן כדורים במקום .
לאחר כמה פגישות החליט לדווח למכון לביטחות בדרכים על המצב והערות שמפריעות לי .
משם התחילו סנקציות בכל מה שקשור לרישיון נהיגה שלי. וזהו. היתי מאושפז 3 פעמים באותה מרפאה פעם ראשונה הרופאה הראתה לי שיש לה כוח כנראה היה חוסר תקשורת ביני לבינה ופעם הבאה שהגעתי אשפזו אותי. מאז נתנו מרשם לתרופות קבועות (אמרו שהמצב חריף) לעזעזעל לא יודע מזה...לא חולה התרופות רק עושות אותי חולה וחסר חיים וכל רופא יאשר שמישהו שלא חולה ולוקח תרופות פסיכיאטריות רק רע יצא לו מזה. האשפוז השני נגרם ע"י מנהל המחלקה שעברתי לשיחות איתו חשבתי אולי דרכו הצליח להסיבר יותר טוב את הטענות שבהתחלה ניסיתי לשפוך ולקבל אור לדברים. כנראה שזה המקום הלא נכון מסתבר ורק נדפקתי מזה. הושפזתי שוב. בשלב מסויום בפיגושת לאחר מכן אמר לי לקחת עו"ד (כנראה שיעשה סדר בדברים) מאז עד היום במהלך אותה תקופה אני רק עם קטנוע ומנסה להגיש בקשה לרכב או שידרוג הקטנוע כל פעם סנקציה אחרת מהכון למבטיחות בדרכים וכו.
בקיצור כאב ראש ובירוקרטיה.
עד הפעם האחרונה שהלכתי ושללו לי הכל. ואז לקחתי עו"ד שהפנה לחוות דעת מטעמו שילמת במיטב כספי המון כסף לרופא ולעו"ד שרק הרגיז אותי לא עשה שעורי בית .
היום היתה וועדה בא מישהו מהמשרד שלחו כנראה את כל החומר לפני הוועדה .
חיכיתי בתור נכנסתי לבד לוועדה ישבו 3 רופאים הכי מרגיזים שיש בעולם.
אני יודע שאני לא חולה ונקלעתי למצב הזה . שאלו לגבי זוגיות לגבי עבודה כמה זמן מנהל עסק . איפה מטופל והאם הולך לפגישות במרפאה.
אמרתי שיש לי זוגיות ארוכה עסק 8 שנים. והולך אחת לחודש לוקח מרשם (זורק תתרופות אחרי שלוקח מהקופח ) אומר שהקול בסדר וזהו.
ביקשו מכתב עדכני מהרופא המטפל .
מכתב שהוא כתב 4 חודש לפני הוועדה . ולמרות שהבאנו חוות דעת חיצונית עדכנית ועו"ד.
עכשיו צריך שוב לקבוע תור לוועדה רפואית . ללכת להמציא מכתב חדש ועדכני. הקטע הוא שאני רוצה לעשות סדר בדברים ולא להגיע לאותה מרפאה יותר ולא לקחת את הטיפול הזה . יש פה היא הבנה. וחשבתי שהעוד מטפל בזה .
אם יוציאו את התיק הרפואי מהמכון לבטיחות בדרכים ויראות מה קיבלו מהמרפאה שלי שלכן התחילו הסנקציות וילכו אחורה לשיחות שהיו לי באותה מרפאה יצליחו לעשות סדר בדברים. יש הגיון בכל הדברים שאמרתי.
מה אני עושה בקטע הזה ? איזה סוג עו"ד אני צריך ? מי יכול לבוא איתי לרופא המטפל ולנסות להסביר הכל .אני חושש .מבחינתי אישפוז זה טראומה ...כדורים = הרס עצמי ודכיוי האדם באיחוד שהוא לא חולה.
הם פשוט פירשו מה שאמרתי ובמקרה יש לזה הגדרה ומונח רפואי שנקרא סכיזפרניה.
וניתן להפריח את השממה.
מבחינתי ללכת עד הסוף גם לבית משפט להלחם על השם שלי והבריאות שלי . למדתי ב 8 שנים של העסק איך הדברים מתנהלים וזה מה שלא הבנתי בהתחלה ואמרתי ורק סיבך אותי (הזוי הקבט הזה ). דרך אגב אמרתי שעם אני כבר היתי מאושפז ונותנים לי כדורים בכפייה אז אפשר לקבל כסף מביטוח לאומי.
הכסף מעולם לא היה חסר לי אבל אמרתי הם נקלעתי למצב ברוך אז שישלמו בנתיים כסף וננסה לעשות עם זה משהו חיובי כמו מה שאני רוצה עכשיו לעשות.
דבר אחרון אני בזוגיות העסק משגשג אני חיובי והכל הולך טוב בלי הכדורים ההרורים הללו. זה מוות . אפילו תאונת דרכים היתה לי זה כמו לנהוג מסטול ...מרגיש מוזר ושונה. דכאוני אין חשק לאכול לשתות לחייך לישון לעבוד בקיצור למות מבחינתי . ובאיחוד שעל זה צריך לקחת ים כדורים לדאון לישון ורק שההרגשה תרד.
כיום אני לוקח רק תמרשם של הכדורים לסיכזופרניה. מבלי כל הכדורים אולי מישהו שם יבחין וידע שבלי כל היתר זה בלתי אפשרי ומהבין מבין טוב מאוד.
אבל כנראה שיש פה משהו שלוקה בחסר.
תודה רבה
שלילת רשיון
למיטב הבנתי עיקר טענותיך מתרכזות בעובדה כי ניתן לך טיפול כפוי בניגוד לרצונך. לעניין זה אמליץ כי תפנה שאלתך לפורום זכויות אדם באתר.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רשלנות רפואית באי מתן תרופות
עברתי אוטם שריר הלב והסיבה לטענת הרופאים היא שהיה לי שנים עודף כלוסטרול שלא טופל תרופתית .
בדקתי את התיק הרפואי שלי ומצאתי רישום של כלוסטרול גבוה מספר שנים לפני האוטם והרופא רשם רק טיפול ע"י "דיאטה דלת פחמימות " ללא תרופות .
האם ניתן לדעתך לתבוע את קופת חולים על רשלנות רפואית שאם היתי מקבל טיפול מתאים לא הייתי עובר אוטם .
תודה
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
רשלנות רפואית באי מתן טיפול להפחתת כולסטרול
במקרה המתואר יש לבחון בקפידה את התיק הרפואי המלא על מנת להשיב על מספר שאלות מהותיות ובהן: מה היתה רמת הכולסטרול במועד בו אותרה החריגה לראשונה, האם ניתנה לך הפנייה לדיאטנית על מנת לבצע דיאטה רפואית מסודרת תחת השגחה רפואית, האם ביצע הרופא מעקב אחר תוצאות הכולסטרול בשנים שלאחר מכן והאם הסביר לך את משמעות מצבך וחשיבות הטיפול. הטיפול ביתר כולסטרול אמור להתבצע באופן מדורג ותוך תיאום מלא עם החולה: על הרופא המטפל להסביר בלשון ברורה למטופל את משמעות העליה בערכי הכולסטרול וחשיבות הפחתתם; עצם ההפנייה לדיאטה תחילה אינה רשלנות ובלבד שזו בוצעה בפיקוח דיאטנית מוסמכת ובמקביל לזימון למעקב כעבור פרק זמן מוגדר, במסגרתו מבוצעת בדיקת דם חוזרת. במידה ומתברר כי ערכי הכולסטרול לא ירדו - חיוני להמשיך בטיפול תרופתי. אם כל אלו לא בוצעו - מומלץ כי תפנה לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית על מנת להעריך את "תרומת" הכולסטרול הגבוה לאוטם שעברת. במידה ויתברר כי אין גורמי סיכון משמעותיים אחרים (כגון עישון ולחץ דם גבוה) הרי שיש מקום להגשת תביעת רשלנות רפואית.
בברכה,
עו"ד אורלי הרמן
מנהלת פורום רשלנות רפואית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אלטרוקסין
אי מימון תרופה
פורום זה עוסק ברשלנות רפואית ואין בשאלתך רלוונטיות לתחום זה.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
דליפת שתלי סיליקון
רשלנות רפואית עקב שתלי סיליקון שדלפו לאחר ניתוח הגדלת שדיים
על מנת לבדוק את הזכות לתביעה אני מציעה שתפני לעו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית והאחריות בגין מוצרים פגומים על מנת שיבחן את העובדות במקרה הספציפי שלך. לאחר שכל העובדות יהיו בפניו וכל המסמכים הרפואיים ניתן יהיה לחוות דעת בענין סיכויי התביעה. צריך יהיה להוכיח כי הנזילה של השתל נובעת מפגם במוצר ו/או מטיפול רפואי בלתי סביר וכן להתייחס לנושא ההסכמה מדעת כפי שציינת בהתאם למידע שהיה ידוע במועד הניתוח.
בברכה
אביטל פז, עו"ד
מנהלת פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית
SOMTING
תרופה פסיכיאטרית שהוא נתן
למישהו ושהיא גרמה לו לפרקינסון
ולתופעות לוואי
רשלנות רפואית בטיפול תרופתי פסיכאטרי גרמה לפרקינסון
על מנת לבחון את האפשרות לתביעה בגין רשלנות רפואית יש לבדוק את המקרה לגופו. עליך לפנות לעו"ד לצורך מתן יעוץ בנושא רשלנות רפואית.
לא ברור שיש מקום לתביעה יכול להיות וזו תופעת לוואי של התרופה ואז הרופא אינו אחראי אלא על מתן הסברים על תופעות לוואי. צריך לבדוק קשר סיבתי אולי הפרקינסון נגרם מגורם אחר.
בכבוד רב
אביטל פז, עו"ד
מנהלת פורום רשלנות רפואית
*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין רשלנות רפואית


