פורום תביעות קטנות

פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום תביעות קטנות

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

תביעה נגד פרטנר תקשורת

שרונה 29/11/10
שלום רב, מתחילת חודש אוגוסט אני מנהלת מאבק נגד חברת פרטנר (אורנג'). רכשתי מכשיר מתקדם במסלול מתקדם בחודש יולי בסניף דיזינגוף סנטר בתל אביב. לאחר כשעה(!) החזרתי את המכשיר בשל תקלה (לא תמך בשפה העברית) וביקשתי לבטל את העיסקה כולה (ביקשתי שיחזירו לי את המכשיר המקולקל ואת המסלול הקודם). המוכרת והמנהל נכחו במקום ואכן נתנו לי טופס "ביטול עסקה" עליו חתמתי. בירכתי לשלום והמשכתי לדרכי. לאחר כשבועיים, הגעתי לסניף יד אליהו במטרה לרכוש פלאפון חדש, זול יותר. גיליתי להפתעתי, שאני ממשיכה להיות מחויבת על המסלול הקודם+המכשיר (-מחויב כל חודש דרך כרטיס האשראי ע"ס 68 שקלים בחודש). סיפרתי למוכרת את הסיפור והיא אמרה "אין בעיה, אני מבטלת לך את העיסקה הקודמת שכנראה לא עודכנה ואזכה אותך על הסכום". המוכרת האינטלגנטית לא ביטלה לי את המסלול באופן סופי והמשיכו לחייב אותי, וכן גם על המכשיר (אני מזכירה המכשיר המתקדם הוחזר באותו היום). לאחר שהייתי בטוחה וסמוכה שבוטלה העיסקה יצאתי מיד אליהו שמחה מהמכשיר החדש והזול שרכשתי לעצמי, באותה העת לא ידעתי שאני מחויבת על המכשיר המתקדם ש"רכשתי" בדיזינגוף סנטר. לאחר שקיבלתי חשבונות טלפון מטורפים התקשרתי מידי יום לחברת פרטנר ולאחר כחודשיים עלתה על הטעות - חודשיים!!!!!! מנהלת נציב תלונות הציבור אכן זיכתה אותי על המסלול - אך לא על המכשיר. היא אמרה לי שאני חייבת לפנות למנהל סניף דיזינגוף ולבקש ממנו אישור על ביטול עסקה. פיקססה לי, הלכתי אליו, חתם והתנצל ואמר שתוך יום יומיים יישלח אליי צ'ק על סך 2440 שקלים (כאשר אקבל את הצ'ק, אדבר עם חברת האשראי ואבקש לפרוע מהם את החשבון). באותה העת כבר החלה לפקוע סבלנותי. כל כך הרבה פעולות אני צריכה לעשות על פאשלה שלהם?? על מה ולמה?? רק שהסיפור לא נגמר כאן. לאחר שיחות הולכות ונישנות, צעקות בחברה, על מנהל רשת דיזינגוף ש"דפק" את הכל הובטח לי טלפונית בתאריך 22/10 שישלח אליי צ'ק תוך 10 ימי עסקים. כעבור חודש (!) התקשרתי שוב ושאלתי לגבי הצ'ק, תשובתה של ספיר, נציגת שירות - "הצ'ק לא נשלח עדיין". לאחר שאיימתי בתביעה וצרחתי עליהם חזרה אליי ספיר ב22:30 בערב ואמרה "תוך 3 ימים יישלח אלייך צ'ק". היום (29/11) התקשרתי לנציג שירות ששוב עירבב אותי בתשובה של "אני הולך לבדוק את זה וחוזר אלייך". השעה כרגע 21:50 וקיבלתי הודעת SMS "לקוח יקר, אבקש לעדכנך כי פניית הזיכוי תטופל עד 10 ימי עבודה, בתודה orange" . אני לא מאמינה שיחזירו לי את הצ'ק ואני פונה אליכם לעזרה בייעוץ משפטי. אני חושבת שיש לי קייס מובהק. הם לא עומדים בחובה שלהם להחזיר לי את הצ'ק תוך 10 ימי עבודה! הם משקרים לי כל פעם מחדש ומערבבים אותי. אני סטודנטית שאין לה הרבה כסף, סבלנות וזמן להתעסק בזה וכך יוצא שכל יום (!) אני מקבלת אותן תשובות מנפנפות, מזלזלות. לצערי הרב מאוד רוב ההתנהלות שלי מולם הייתה בטלפון. ההוכחות היחידות שיש לי הם: ביטול עסקה ראשונית (ביום שרכשתי וביטלתי את המכשיר), ביטול נוסף לאחר כמה חודשים שמנהל רשת דיזינגוף סנטר חתם עליו, שיחה מוקלטת אחת, וSMS מטעם החברה. איך אוכל להפיל את החברה שעושה לי כל כך עוול? ממשיכה לחייב אותי 68 שקלים בחודש על מכשיר שלא קיים ביידי כלל וכלל! אשמח לתשובה מהירה ומצטערת על ההודעה הארוכה. יום טוב...

התמהמהות בהחזר כספי

עו"ד א. אהרונוב 30/11/10
ערב טוב שרונה,

בנסיבות שתיארת אני סבור שיש מקום להגיש תביעה קטנה ואף לדרוש מביהמ"ש שיחייב את החברה בפיצוי ללא הוכחת נזק בסך 10,000 ש"ח. כדאי לא להתמהמה עם העניין ולהגיש את התביעה מהר. אם, בעקבות זאת, החברה תנסה לסגור איתך את העניין אל תוותרי להם ותדרשי פיצוי מסוים, בנוסף להחזר.

שוב אני

שרונה 30/11/10
מיותר לציין את העובדה שדרשתי לצאת מהחברה וקנס היציאה 5000 (כ2000 שקלים על המכשיר הזול שברשותי, לא המתקדם שאינו ברשותי, וכ3000 שקלים על התחייבות למסלול). אני מעוניינת לצאת מהחברה במהירות עם מינימום הוצאות מצידי

חוסר גילוי נאות במכללה לאומנות

אביבה צבר 29/11/10
ביתי בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ,נרשמה לאחת המכללות לימודי טרפיה באומנות , המכללה היציגה עצמה כמוכרת ע"י המועצה להשכלה גבוהה , חודש לאחר פתיחת שנת הלימודים התברר שאינם מוכרים במל"ג , ושגם לא ביקשו מהמל"ג אישור היכרות . לאור זאת אין כל טעם בלימודים שם . האם יש מקום לתביעה להחזיר לנו את הצ'קים (סה"כ 20,000 ש"ח).וכמובן להפסיק מידית את הלימודים שם.

הטעיה ע"י מכללה

עו"ד א. אהרונוב 30/11/10
ערב טוב אביבה,

יש מקום לבחון הגשת תביעה בהיקף משמעותי ומומלץ להתיעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום.

שאלה

ליאת 29/11/10
שלום רב,אני מתכוונת לתבוע בנק מסוים בתביעות קטנות. הסניף המדובר נמצא בתל אביב, אך מכיוון שאני גרה בעפולה וגם שם ישנו סניף של אותו בנק, נוח לי יותר לתבוע את הסניף בעפולה. האם זה אפשרי ומקובל?ושאלה נוספת: אני צריכה להגיש את התביעה במספר העתקים כאשר אחד מהם ישלח לבנק, אך אחד הנספחים של התביעה מורכב מהקלטת שיחה שאין ברצוני לחשוף לפני המשפט, בטח שלא לשלוח להם את זה, איך אוכל למסור העתק ללא הנספח הזה?תודה רבה!

סמכות מקומית

עו"ד א. אהרונוב 30/11/10
ערב טוב ליאת,

א. מקום התביעה לא נקבע לפי נוחות התובע אלא לפי קריטריונים שנקבעו בחוק וככל שלא אדע את עילת התביעה המדוייקת לא אוכל להשיב לשאלתך לגבי המיקום בו ניתן לתבוע.

ב. ככלל, יש לתת לצד השני עותק של ראיה שעומדים להציג בדיון. אמנם בתביעה קטנה ביהמ"ש יכול לחרוג מכך, אך לרוב זה לא קורה. לכן, באם לא תמציאי לנתבע עותק של ההקלטה מראש את עלולה למנוע בכך מעצמך את האפשרות לעשות בה שימוש במשפט.

נטלי חברת סלולר או שירות רפואה

איימן 29/11/10
היי
אבא שלי סובל מאירועי לב הוא קיבל מכשיר מחברת נטלי שעושים דרכו בדיקה ושולחים על ידי שידור קולות דרך שיחת טלפון !!!!!
אבא חתם על החוזה בלי שידע על התחייבות של שנתיים אני משלם 200 ש"ח בחודש בלי שידעתי שיש התחייבות
הוא לא מצליח להשתמש במכשיר התקשרתי כדי להחזיר אותו והם אמרו שאני מחויב וחייב לשלם קנס !!
חשבתי שאני מדבר עם חברת סלולר
האם יש אפשרות לבטל את המנוי הזה ?!

תודה

הטעיה בהתקשרות

עו"ד א. אהרונוב 30/11/10
ערב טוב איימן,

ככלל, הסכמים יש לקיים. באם ניתן לטעון שהייתה הטעיה בהתקשרות ויש באפשרותך להוכיח זאת (או לכל הפחות לשכנע את ביהמ"ש בגרסת אביך), יש מקום לתביעה.

רמאות ושיטת מצליח מבית אורנג'

עופר לימון 29/11/10
אורנג' ממאנים להחליף לי מכשיר אייפון הנרכש מהם בתקופת האחריות למרות שהוא סובל מבעיית איטיות כרונית הנובעת מתקלת חומרה. הם לקחו והחזירו את המכשיר מתיקון חמש פעמים ללא שום תיקון מלבד בזבוז והשחטת הזמן שלי בהמתנה אינסופית לנציגים ובמרכזי שירות. הם הגדילו לעשות כאשר השיבו לי בפעם השישית מכשיר שרוט במסך וגב המכשיר וכאשר המכשיר חזר לתיקון ניסו לחייב אותי בעלות טוטל לוס למכשיר בסך 1300 ש"ח. לאחר שעות של שיחות והתחננוניות הסכימו לבסוף להחליף לי למכשיר חדש בעלות של 200 ש"ח ואף תיאמו איתי את מועד המשלוח.רגע לפני המשלוח בררתי את המספר הסידורי של המכשיר המיועד ונדהמתי לגלות כי למעשה המכשיר השרוט שקיבלתי הוא בעל מספר סידורי שונה וכן אורנג' מתכוונים להחזיר לי את אותו מכשיר עם תיקון פלסטיקה בלבד. מכאן יוצא כי אורנג' ניסו להחליף לי את המכשיר התקול שלי במכשיר שהוא טוטל לוס וגם סובל מתקלות אסטטיות, ניסו להפיל את עלות התיקון הכולל עליי (חשוב לציין שלא נאמר או נמסר לי דבר בדבר החלפת מכשיר וכן טענו כי השריטות נגרמו על ידי) ובסוף במקום לעמוד בהתחייבות שלהם לספק לי מכשיר חדש התכוונו לשלוח לי מכשיר הנראה חדש אבל למעשה אותו מכשיר טוטל לוס שכלל לא שלי וסובל מאותה בעיית איטיות נוראית.התנהלות נציגי השירות מתחת לכל ביקורת ומשאירה אותי חסר אונים למול התנגדותם להעביר לי מנהל לטיפול בעניין. הם לא חוזרים כפי שהם מבטיחים במסגרת הזמן  וכן לקחו את המכשיר שלי כבן ערובה כבר חודש ולא נראה כי הם מתכוונים להשיב לי מכשיר אייפון חדש. האם ראוי בנוסף להגשת תביעה קטנה להגיש תלונה במשטרה ? האם אני זכאי לקבל את הקלטות השיחות (עשרות שעות במצטבר) ? האם אני זכאי לקבל פירוט שיחות נכנסות ממוקד אורנג' ?כיצד עליי לפעול כדי לפתור את הבעיה ?תודה מראש לכל העונים.

שירות לקוי

עו"ד א. אהרונוב 30/11/10
ערב טוב עופר,

איני מוצא מקום להגשת תלונה למשטרה אלא לכל היותר תביעה קטנה. במסגרת המשפט תוכל לבקש מביהמ"ש שיורה לחברה להשמיע הקלטות, באם ישנן (פירוט שיחות נכנסות הוא בעייתי יותר).

חיוב על גלישה באינטרנט בזמן שהייה בחו"ל

michal 29/11/10
יש לי אייפון שאיתו טסתי לחו"ל. כשהגעתי לחו"ל קיבלתי הודעה שאם ברצוני לצרוך שירותי תקשורת בחו"ל מומלץ לרכוש חבילת גלישה לחו"ל. משום שלא היה בכוונתי לגלוש לא התקשרתי לחברה. לאחר חזרתי ארצה גיליתי חיוב על סך 486 שקלים. התקשרתי לחברה ונענתי שהחיוב הוא בגין גלישה באינטרנט בזמן שהייה בחו"ל. בשיחתי עם נציגת החברה, הבהרתי שלא גלשתי אפילו רגע אחד בטלפון. להפתעתי, היא אמרה לי שמשום שיש לי אייפון שירות המייל מסתנכרן באופן אוטומטי ועל כך החיוב. לא היתה כל אינדיקציה על כך שמיילים חדשים נתקבלו. לטענת הנציגה עליי היה להתקשר לחברה ולרכוש חבילת גלישה או לקבל הוראות כיצד לנטרל את הגלישה האוטומטית. לאחר שיחות עם מוקדנית ומנהל בפלאפון הוצעה לי הנחה בסך 20%. האם יש מקום לתבוע בתביעות קטנות? בתור משתמשת לא היה לי מושג שגלישה מתבצעת גם בלי ידיעתי.תודה

אותה הבעיה

יעל 29/11/10
היתה לי בדיוק את אותה הבעיה וסכום דומה. הגענו לפשרה של 50% השתתפות לבסוף (המון שיחות עם המוקד).בהצלחה.

חיוב על גלישה ללא ידיעה

עו"ד א. אהרונוב 29/11/10
ערב טוב מיכל,

בנסיבות שתיארת אני סבור שעליך לדחות את הצעת הפשרה, לתבוע את החברה ולדרוש פיצוי משמעותי.

פס"ד בהיעדר

אלי 29/11/10
בוקר טוב,
1) ברצוני להגיש בקשה למתן פס"ד בהיעדר לבימ"ש לת"ק בתביעה לביטול עסקה מול ספק רהיטים שלא הגיש כתב הגנה מזה חודשיים.
כתב התביעה נמסר לבית משפט, ובית המשפט עצמו שלח אותו לנתבע, האם בכל זאת עלי לצרף תצהיר לבקשה?? והאם חייב חתימת עו"ד??
2) האם אני יכול לתבוע בתביעות קטנות לקוח שלי שלא שילם בעבור שרותי הובלה? (אני עוסק מורשה ולא חברה) ??

בתודה, אלי

פס"ד בהיעדר

עו"ד שי בייזר 29/11/10
1. בית משפט לתביעות קטנות אינו כפוף לסדרי הראיות של בית משפט אזרחי רגיל. לכן, בנסיבות שאתה מתאר, אינך חייב להגיש תצהיר. עם זאת, הייתי ממליץ לך לבדוק, לפני הגשת הבקשה, שקיים בתיק בית משפט אישור מסירה של כתב התביעה לנתבע (ולבדוק מה התאריך בו הוא קיבל את כתב התביעה), אחרת בקשתך לא תענה בחיוב. במידה ואין אישור מסירה, אתה יכול למסור לו את כתב התביעה בעצמך או לבקש מהמזכירות שימציאו לו את כתב התביעה פעם נוספת..

2. כן

דיוטי פרי

אולגה 28/11/10
שלום, הורים שלי בני 65 ו 70 טסו לגרמנה השבוע ללוויה של דודתי, בדיוטי פרי הם קנו 5 בלוקים של סיגריות לבן דודי בארץ, אך מוכר אמר להם שכדאי להם לקחת עוד חבילה של 5 בלוקים, הם בקושי מדברים עברית,  לקחו איתם סיגריות אך בכניסה לגרמניה הם שילמו כנס של כמה מאות דולרים בגלל שמותר להכניס רק 400 סיגריות והם היו עם 1000 סיגריות במזוודה, האם יש פה מקום לתביעת הדיוטי פרי שלא הזהירו את הורי על סכנות , הרי הם פנסיונרים שלא טסים לשום מקום ולא יודעים את החוקים כאלה.

תביעה נגד הדיוטי פרי

עו"ד שי בייזר 29/11/10
שלום אולגה,
לטעמי, ולאור דברייך, יש מקום להגיש תביעה (ברור שיש לבחון את העניין לאור התמונה המלאה).
ניתן לטעון כי על חנויות הדיוטי פרי, מתוקף מעמדן המיוחד, להכיר את המגבלות על הכנסת טובין למדינות היעד, ולהמליץ לרוכשים אילו כמויות לרכוש, או במידת הצורך, האם עדיף להשאיר את הקניות בארץ עד לשובם.
כמובן שכאשר מדובר בנוסעים אשר המוכר שיכנע אותם לרכוש סחורה בכמות העולה על הכמות הפטורה ממס הרי שמוטלת עליהם אחריות מוגברת לנזקים של הנוסעים.
בנוסף לאמור לעיל יש להביא בחשבון שהמלצת המוכר העמידה את הורייך בסיטואציה שבה הם רכשו סיגריות בכמות העולה על הכמות הפטורה ממס בישראל.
בהצלחה.

חליפה פגומה

זיו 28/11/10
רכשתי חליפה מרשת מוכרת והחליפה עלתה בסביבות 3000 ש"ח לאחר פעם אחת שלבשתי אותה המכנסיים נפגמו והחלו להראות סימנים של התפוררות החזרתי את החליפה לבדיקה ברשת והם בתגובה שלחו זאת ליבואן המתנתי חודש ואז הוחלט שבגלל שלא מוצאים מכנסיים כאלה אז הם יתנו לי לבחור חליפה מהמגוון באותו הסכום אני לא מוצא משהו לטעמי מה גם שכעת המחירים נעים בסביבות ה 5000 ש"ח וביקשתי לקבל זיכוי כללי ברשת כי אני מעוניין באותו הדגם שקניתי ולא במשהו אחר אך הם מסרבים ומגבילים אותי לבחירת חליפה בלבד
מה מומלץ לעשות בנידון ?

רכישת חליפה

עו"ד שי בייזר 29/11/10
שלום,
אנימציע להודיע להם בכתב כי לאור כישלון התמורה והפרת ההסכם היסודית מצידם ולאור בעובדה שאינם מצליחים לתקן את ההפרה, אתה מבטל את ההסכם ומבקש לקבל בחזרה את כספך. לא זיכוי, כסף !.

צילום חתונה

רונן כהן 28/11/10
אני מבקש ייעוץ ממי שמבין עניין:
לפני כשנה התחתנתי, לתדהמתי התברר לי כי כל תמונות החתונה משעה 22:00 עד לסיום החתונה לא יצאו בגלל תקלה במצלמת הצלם,
את מחיר העסקה , 7,000 ש"ח, שילמתי מראש,
הצלם מסרב להחזיר לי חלק מהתשלום, האם יש עילה לתביעה ואם כן על איזה סכום ?


אבקש ייעוץ ממי שמבין :
לפני כשנה שכרתי חברת צילום שתצלם את חתונתי, ושילמתי להם 7,000 ש"ח מראש.
לתדהמתי הסתבר לי כי כל התמונות שצולמו משעה 22:00 עד לסיום האירוע לא יצאו בגלל תקלה במצלמה.
כל נסיונותי להגיע עם הצלם להסדר ופיצוי נכשלו.
האם יש מצב לתבוע אותם ? ואם כן על איזה סכום ?

צילום חתונה

עו"ד שי בייזר 29/11/10
ניתן לתבוע פיצוי בגין הפרת ההסכם.
במקרה זה הפיצוי הוא עוגמת נפש. יש להסביר ולהדגיש בפני בית המשפט את ייחודיות האירוע כלפיכם, את הציפייה הגדולה לקראתו ובהתאם את עוגת הנפש הרבה שנגרמשה לכם עם התברר ה"פשלה" של הצלם.

איתור מספר עוסק

נועם 28/11/10
שלום. כיצד אוכל לאתר מספר עוסק או מס. ת.ז. של נותן שרות, כאשר בידי רק שם פרטי שלו ומספר נייד (כך השגתי את שם העסק שלו)? וזאת לצורך הגשת תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות?
בנוסף - האם חובה לשלוח מכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים? תודה רבה.

מכתב התראה

עו"ד א. אהרונוב 29/11/10
נעם שלום,

אין חובה לשלוח מכתב התראה בטרם פתיחה בהליך, אם כי במקרים מסוימים רצוי לעשות זאת. ניתן להיעזר בחוקר פרטי לצורך איתור הנתבע.

ת.ז. נתבע אינה ידועה

נתי אהרונוביץ' 28/11/10
שלום, ברצוני לתבוע אדם אך איני יודע את מספר ת.ז. שלו. מה עלי לעשות?

איתור ת.ז.

עו"ד א. אהרונוב 29/11/10
נתי שלום,

ניתן להיעזר בחוקר פרטי.

חברת צילום-הפרת חוזה

מרינה 28/11/10
שלום רב,
הנני מרינה, סגרתי עסקה עם חברת צילום לחתונה- מהטובות בארץ.
החתונה הייתה בשעה טובה לפני חודשיים+20 יום. בחוזה שלהם רשום שסרט הוידאו יסופק עד חודשיים אחרי החתונה. הם כבר חרגו 20 יום ועוד לא התחילו לעשותו. מלבד זאת ישנו עיכוב נוסף בהחזרת האלבומים הדיגיטליים הפגומים(חודש). מה עלי לעשות??!

איחור ותקלות.

עו"ד א. מירוז 28/11/10
לפי מה שאת כותבת, את רשאית לתבוע את החברה בגין שתי הסיבות שהזכרת. יחד עם זאתף אני מניח שחוב לך מאוד לקבל את האלבוימים והסרט. לכן, רצוי שתביני למה יש עיכוב ותשתדלי לקבלם לפני הגשת התביעה,

פיצויים בגין הצפה- הבית שלי מוצף!!!!!!!!!!!

דור 26/11/10
שלום
אני גר ביחידת דיור הממוקמת בסמוך לבית המשכירים ומתחתיהם. היום, נוצרה הצפה אדירה ובשל מיקומי הנמוך מסחינה פיזית, הוצפה כל דירתי עד לגובה של 15 ס"מ. ניזוק לי רכוש רב ובכלל זה מכשירי חשמל. ללא קשר לנזק הרכושי, כל דירתי מוצפת!!! למי עלי לפנות? לבעלת הדירה? את מי עלי לתבוע במידת הצורך? יש לציין כי בסמוך אלי בונים בית וייתכן כי הם אלו שגרמו להצפה. מה עלי לעשות? אני זקוק לתשובות בדחיפות.
תודה רבה!!!

מי אחראי לנזק?

עו"ד א. מירוז 28/11/10
המקרה לא פשוט. לפי מה שאתה כותב, אינך יודע מי אחראי לנזק. לכן, כדאי שתתייעץ עם בעל מקצוע על מנת להבין כיצד נגרמה ההצפה.

לאחר שתשמע את דעתו, ניתן יהיה לשקול את המשך הצעדים. חשוב שתפקיד לתעד את כל הפניות שלך לבעלי הבית ולמי שובנים לידך.

פרשנות לחוק הטכנאים (הגנת הצרכן)

הוקי 25/11/10
באוגוסט השנה קניתי מכונת כביסה ולא יכולתי להשתמש בה עד שיבוא מתקין מטעם החברה ויתקין אותה בביתנו. תואמו מועד ושעות שבהן אמתין בבית לטכנאי אלא שהוא לא בא ולא התקשר להודיע שאפשר לחזור לעבודה. כשאני יצרתי קשר שוב נמסר לי מועד חדש ושוב הטכנאי לא בא ולא הודיע שלא יגיע. כך עד הלילה. גם למחרת (למרות שהובטח לי שיתקשרו ויתאמו מועד חדש) לא נוצר קשר ולא הגיע טכנאי. יום נוסף חיכיתי בבית ואז הטכנאי כבר הגיע. הוא הציע לפצות אותי על ההמתנות הממושכות בצעצוע כלשהו וסירבתי.
לדעתי בזה בדיוק עוסק חוק הטכנאים (הגנת הצרכן סעיף 18) ולכן דרשתי את הפיצוי המגיע לי בחוק על המתנה של למעלה מאותן שלוש שעות הנדרשות בחוק אחרי המועד המתואם. מאז עברו כשלושה חודשים.
. עד היום חברת השרות מסרבת לפצות אותי. המנהל בחברת השרות מסנן את שיחותיי ואילו עורך הדין שלהם טוען שהחוק לא מתייחס להתקנת המכונה בביתי אלא רק לשירות אם וכשהמכונה (שכבר הותקנה) תתקלקל. פרשנות יצירתית זו של עורך הדין נראית לי מנוגדת לרוח החוק.
מדברי עורך הדין שלהם אפשר להבין שמותר להם לגרום לי להישאר בבית במשך ימים בהמתנה לטכנאי שלהם ועדיין זה לא אהיה זכאי לפיצוי..יתכן שהפתרון הוא "תביעות קטנות" אבל פתרון זה כרוך בהפסד יום עבודה נוסף בתקופה לחוצה במיוחד... והרי זה מה שהרגיז אותי מלכתחילה.
מה עושים?

זכאות לפיצוי עקב אי הגעה של טכנאי

עו"ד א. מירוז 28/11/10
השאלה מעניינת. נוסח החוק אכן קבוע בסעיף 18 (א) (1):

"תיקון ליקויים ופגמים והחלפת טובין, בשלמותם או בחלקם, בלי תשלום, במשך תקופה שיקבע;"

אבל, קיים גם סעיף 18 (א) (2) שקובע: "מתן השירות במענו של הצרכן;"

לדעתי, אותו דין שחל על תיקון קלקול חל גם על הזמנת טכנאי לצורך התקנת המכשיר. כל פרשנות אחרת נוגדת את התכלית של החוק.

מאידך, סכום הפיצוי אינו גבוה, וזו כמובן החלטתך, אם להתאמץ לתבוע בשבילו.

סלקום- מסע תלאות שמסרב להיפסק

יהודה 25/11/10
שלום רב
הסיפור שלי מתחיל במרץ השנה (וטרם הסתיים) באובדן אנשי קשר מהטלפון או ליין מול המוקדנית
נמשך בנסיונות שחזור כושלים במהלך שבועיים
מנהלי מחלקות שונים איתם הייתי בקשר מודים שאכן "נגרם לך נזק אדיר"
במקביל אני עוסק בעבודה סזיפית לאיסוף אנשי הקשר מחשבוניות, טלפונים ומה לא..
בהתחלה ההצעה שלהם הייתה כל מכשיר שתבחר בסלקום, אך אח'כ צומצמה ל 3 מכשירים
באוגוסט אני מקבל פיצוי של מכשיר N86 "חינם" אך לא לפני שאחתום על תכנית ל 36 חודשים
כאשר התכנית המקורית שלי מסתיימת בתחילת 2011
אחרי כשבועיים מסתבר לי שההתחיבות חלה על כל המנויים שאמורים לפוג בתחילת 2011...
ב 14.11.2010 המכשיר מושבת עקב טעינה, מצלמה ורמקול פגומים
בקבלת המכשיר מסתבר שהמצלמה עדיין מושבת והרמקול עדיין לא תקין
אני פונה לכוכבית עמוס ודורש להחליף למכשיר שיעבוד בצורה סבירה !
דורש איי פון בהנחה שיחזרו להבטחה המקורית "כל מכשיר בסלקום"
מתקשר אלי מנהל בכיר "איי פון לא בא בחשבון, , אתן לך לבחור מכשיר אחר ברמת ה N86."
בשלב זה קשה לי בתפקוד עם הטלפון במצבו הנוכחי.

יש לי את רוב תקצירי השיחות והמיילים בתקופה זו
אשמח אם תוכלו לסייע בייעוץ

אפשרויות התביעה

עו"ד א. מירוז 28/11/10
אם הבנתי נכון את שאתה מספר, אתה רשאי לתבוע פיצוי בגין הנזק שנגרם לך, ואת החלפת המכשיר לאייפון, כפי שלטענתך הובטח לך.

חשוב שיהיה לך תיעוד להצהרות ולהבטחות של החברה.

תביעה לפיצויים + צו – אפשרי?

אש 25/11/10
המקרה הוא כך:
חברה מסויימת שלחה דרישת תשלום בגין שירותים נטענים על ידה שלא סופקו בכלל.
לאחר שיחות רבות עם החברה ולאחר התכתבות ארוכה , החברה ממשיכה לסרב לבטל דרישת התשלום למרות שהוכח לחברה כי השירותים הנטענים על ידה אכן לא סופקו.
השאלה היא: האם אפשר להגיש בבית משפט לתביעות קטנות, תביעה לפיצויים בגין הוצאות ועוגמת נפש + צו שמורה לחברה לבטל דרישת תשלום בגין שירותים נטענים שלא סופקו על ידיה?
או האם עדיף להוסיף את סכום דרישת התשלום לסכום עוגמת הנפש ובכך התבעיה תהיה לפיצויים בלבד וללא בקשה לצו.
מה צריך לעשות? תביעה לפיצויים בלבד אשר תכלול סכום הדרישה או עדיף להגיש תביעה לפיצויים בגין הוצאות ועוגמת נפש ולבקש צו שיורה לחברה לבטל את דרישת התשלום?

שירותים שלא סופקו.

עו"ד א. מירוז 28/11/10
ראשית, אינך צריך להוכיח שלא קיבלת שירות כלשהו. מי שתובע ממך תשלום צריך להוכיח שהיא סיפק לך את השירות.

דרישות חוזרות וטורדניות לתשלום, כשהן אינן מבוססות יכולות להיחשב כחוסר תום לב, ולזכות בפיצוי כשלהו.

יחד עם זאת, ככלל, ביהמ"ש לת"ק אינו נותן פסיקה מהסוג שהזכרת (סעד הצהרתי). אם תכתוב להם מכתב נוסף (אתה או עו"ד מטעמך), רצוי לכתוב במפורש שאתה דוחה את דרישתם הסתמית והלא מבוססת, ושאין בכוונתך להשיב לפניות נוספות שלהם.

אם החברה תתבע אותך, תוכל להתגונן ולזכות (אולי) בהוצאות אם התביעה תדחה.

החזר תשלום אגרת טלויזיה

טימופיי 25/11/10
החל משנת 2004 מתגורר עמי ועם אשתי, חמי - המוכר כנכה מלחמה ע"י משרד האוצר (100% נכות) ועל כן פטור מתשלום אגרת הטלויזיה.
משנה זו ועד שנת 2010 (כולל) שילמנו סכום מלא של האגרה.
כעת נודע לי כי כבני משפחתו גם אנו זכאים לפטור זה.
האם מגיע לנו החזר על כל התקופה הזו?

החזר אגרת טלביזיה

עו"ד א. מירוז 28/11/10
בשלב ראשון, מוצע לפנות (באופן עצמאי או באמצעות עו"ד מטעמך) לרשות השידורבדרישה להשיב את האגרה. כמובן שיש לצרף העתק של המסמכים.

דוח מומחה

אפרת 25/11/10
ע"פ דוח מומחה מטעם בית משפט לגבי ארונות מטבח.
הוא קבע לאחר ביקור בבית, שהליקויים הם עקב טיפול לקוי שלי.
הליקויים הם מאוד ברורים שנעשו עקב עבודה לקויה-ולא ממני.
בדוח מאוד ברור שהוא היה משוחד.
מה ניתן לעשות על מנת לפסול אותו, ולבקש מומחה ששני הצדדים לא ידעו מי הוא. והוא לא ידע מי המומחה שבדק כי זו חבורה שמוכרת אחד לשני.
העיקרון חשוב לי, כי נמאס לראות את הרמאות בכל מקום.

דוח מומחה מטעם ביהמ"ש

עו"ד א. מירוז 28/11/10
ככלל, ביהמ"ש נוטה מאוד לתת אמון ולהסתמך על מומחים שהוא מינה.

האם יש לך ביסוס לטענות החמורות שלך שאת יכולה להציג בפני ביהמ"ש? אם לא, עדיף לא להעלות אותן, מה עוד שהן יכולות להיחשב כהוצאת לשון הרע.

אם כבר, אז עדיף לטעון שהמומחה טעה (טענה שהיא לגיטימית), וגם זה מחייב ביסוס מעבר לתחושות (האולי מוצדקות) שלך, וקשה מאוד לבסס טענה כזו.

אם יש אפשרות לפשרה, כדאי לשקול אותה בכובד ראש.

הגשת תביעה

קרן 25/11/10
כתבתי תביעה קטנה נגד פלאפון. באתר שלהם כתוב שצריך 3 העתקים, האם אכן יש צורך ב 3 העתקים?
ושאלה נוספת האם אני צריכה לשלוח העתק התביעה לחברת פלא פון או שבית המשפט כבר שולח להם?
תודה קרן

תיקון טעות

קרן 25/11/10
באתר שלהם הכוונה לאתר בית המשפט.
קרן

החזר לשעון שהתקלקל אחרי שימוש

איילת 25/11/10
שלום,
קניתי שעון (של 700 שקל!) שיש עליו אחריות של שנה. אחרי שבוע הוא התקלקל, חזרתי לחנות לתקן אותו והם אמרו שאי אפשר ושאני יכולה לבחור דגם אחר ממה שיש בחנות, ואם אני לא מוצאת שעון שאני אוהבת הם יזמינו מהיצרן אותו שעון שקניתי אבל חדש.
האם אני יכולה לדרוש החזר כספי? אני כבר לא סומכת על השעונים של החנות הזאת ומפחדת שאותו דבר יקרה לי אחרי שנה שכבר לא יהיה עליו אחריות..

שעון לא תקין והשבת תמורה

עו"ד א. מירוז 28/11/10
כאשר אין בחנות את השעון הספציפי שבחרת, את זכאית לדרוש את השבת הכסף ששילמת.

מאידך,ניהול התביעה וההוכחה שלה אינם פשוטים, ורצוי לגרום לכך שהדברים (ככל שזה אפשרי) יתבצעו בהסכמה.

סירוב לניתוק ספקית אינטרנט 012

ברגר גיא 24/11/10
לפני כמה חודשים עברתי לאזור בו ספקית האינטרנט 012 לא יכולה לחבר אותי לרשת שלה. מכיוון משדובר בקיבוץ יש הסדר פנימי של הקיבוץ עם 014. לפני שחידשתי את החוזה עם 012 שאלתי בפרוש האם אני יחויב להמשיך את החוזה עימם אם לא תיהיה להם אפשרות לחבר אותי במקום החדש אליו אני עובר (באותה תקופה לא ידעתי בוודאות היכן אני יעבור) , נציגת השרות אמרה באופן חד משמעי כי אני לא יחויב והשרות יפסק ללא עלות מצידי. כעת לאחר שהתקשרתי לבקש שינתקו אותי מהשרות קיבלתי תשובה חד משמעית: אין דבר כזה לנתק ללא דמי ביטול, ההבטחה שניתנה לי לא הייתה מעולם. הדבר היחיד שהצלחתי להשיג היא דחייה של 3 חודשים . כרגע הולכת להיגמר תקופת ההקפאה ואני אמור להמשיך לשלם ל012 את דמי המנוי למרות שאני בכלל לא מחובר.
האם ישנו חוק בנושא או שהחברה יכולה לעשות מה שהיא רוצה?

היי ברגר גיא,

גולן 012Smile 24/11/10
אני כאן ומעוניין לסייע בנושא. שלח לי בבקשה את פרטי המנוי- שם משתמש או ת.ז. למייל - talk2us@012.net ונוכל להמשיך משם.גולן.

ביטול לימודים- עזרה דחוף.

אל 24/11/10
שלום, ביצעתי תשלום מדמי הפיקדון לשיפור בגרות, הקורס מתחיל רק בחודש פבואר. ביצעתי זאת כי נאמר לי ממוסד הלימודים שם אני רוצה ללמוד כי עלי לשפר בגרות.
אך לאחר מס שבועות יצר עימי קשר המוסד לימודים ואמר כי יכולים להכניס אותי ללימודים כבר בפבואר הקרוב ואין צורך בסוף בשיפור.
יצרתי ישר קשר עם הבי"ס וביקשתי לבטל את התשלום בעקבות סיבה זו.
אך מצד בי"ס נאמר לי כי אין ביכולתם לבטל מכיוון שנתנו לי מחיר "משתלם יותר" מה שלא נכון כלל מכיוון ששקיבלתי הנחה זו רק מהסיבה שלמדתי בבי"ס הפרטי הזה בעבר ושילמתי להם כבר 10000 ש"ח.
האם יש אפשרות להגיש תביעה כנגד המוסד לבקשת הכסף בחזרה, והאם יכולה אני לדרוש מהם את כספי? תודה.

ביטול לימודים.

עו"ד א. מירוז 29/11/10
שאלה מעניינת!

ככלל, לדעתי, כשאת מודיעה על ביטול שלושה חודשים מראש, ומסיבה מצוינת, אין הצדקה שתשלתי דמי ביטול מהותיים אם בכלל.

על מנת לתת תשובה יותר ברורה, חשוב לראות גם מה נכתב בהרשמה/ בחוזה.

בהצלחה.

מהו הפיצוי המגיע?

אפרת 24/11/10
מחברת בר הפצה לא הגיע אלי השליח עם המוצר בשעות שנקבעו.
חיכיתי כל היום.
מה הפיצוי המגיע לי?

איחור נציג

עו"ד שי בייזר 24/11/10
הפיצוי הוא בגין הנזק אשר נגרם לך, בהנחה שאתה יכול להצביע על נזק כאמור ולאמוד אותו בכסף.
חוק הטכנאים (תיקון לחוק הגנת הצרכן) קובע פיצוי ללא הוכחת נזק במקרים מסוימים אולם תיקון זה מתייחס לביקור של טכנאי אשר מגיע ללקוח לשם תיקון או מתן שירות בתקופת האחריות של המוצר שנרכש.
לפי הפרטים שמסרת תיקון זה אינו חל על המקרה שלך.
בכל מקרה הפיצוי המירבי (ללא הוכחת נזק) לפי התיקון הוא 600 ש"ח.

תביעה נגד חברת הוואינאס

זואי 24/11/10
שלום,
לפני כחצי שנה רכשתי באילת כפכפים של חברת הוויאנס.
המחיר של הכפכפים יקר מאוד בהשוואה לכפכפים אחרים בשוק, אך על נוחות לא כדאי להתפשר וכך עשיתי.
רכשתי את הדגם עם אבן בודדת על גבי כל רצועה שאוחזת את הרגל ב150 שקלים ללא מע"מ באילת.
כעבור חודש הכפכף נקרע. הרצועה שאוחזת את הרגל נקרעה.
הלכתי לחנות שמשווקת את הדגמים של הוויאנס באזור שאני גרה וביקשתי שיחליפו לי את הכפכפף ושזה לא יתכן שכפכף ב150 שקל יקרע אחרי הליכה של שני מטר.
בקיצור המוכר בחנות שלח את הכפכף ליבואן ששמו אבי. הוא היבואן של כפכפי הוויאנס בישראל.
אבי החוצפן פשוט לקח את הרצועה של הדגם הרגיל של הוויאנס (הדגם ללא האבן) ונעץ בו אבן דומה לזו שיש בכפכף המקורי. הרצועה שהוא לקח היתה בעלת צבע אפור מטלי נוטה ללבן. הרצועה המקורית היתה לבנה ולא מטאלית.
את כל התיסבוכת בחנות אני לא אפרט אני רק אסכם בזה שאחרי שהוא תיקן את הכפכפים נתנו את הכפכפים שלי ללקוחה אחרת שגם החזירה כפכפים כאלו לתיקון.
מסתבר שהצבע הלבן בדגם עם האבן מעורר בעיות בכל העולם והייצור שלו פגום והמון כפכפים כאלו חוזרות ליבואנים ושהבעיה מוכרת לחברה.
אז חזרתי לקחת את הכפכפים המקוריות שלי ושמתי לב בבית שהצבע והעבודה שאבי עשה ממש על הפנים.
הבלגתי ולא התווכחתי.
ואז הפלא ופלא אחרי חודש וחצי שוב נקרעה הרצועה.
הפעם חזרתי לחנות ואמרתי לבחור שם שימסור ליבואן שאו שיחזיר לי את הכסף שלי או שאני רוצה כפכפים חדשות ולא מהסידרה של האבן אלא מהסידרה הרגילה אם לא שלא יחזיר לי את הכפכפים.
לציין שזה לא עזר?
אבי החוצפן תיקן שוב את הכפכף הפעם התיקון שלו יצא ממש גרוע והאבן בכלל לא במקום שבו היא אמורה להיות.
השאלה שלי אחרי כל החפירה הזאת האם אני יכולה לתבוע מישהו כאן, הרי זה לא יתכן שאני אקנה מוצר ואטורטר בגללו ללא הפסק ועוד השירות שנתנו לי הוא בין הגרועים.
אשמח לייעוץ תודה.

כפכפים

עו"ד א. מירוז 29/11/10
ככלל, המקרה שאת מתארת יצור לך עילה לתבוע.

מאידך, הסכום הוא קטן, ויכול להיות שתידרשי לנהל את התביעה באילת.

לשיקולך ובהצלחה.
דילוג לתוכן