פורום תביעות קטנות

פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום תביעות קטנות

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

שאלה משפטית

אורית 17/12/10
ישבתי עם חבר שלי במסעדה, הזמנתי טוסט. טעמתי שני ביסים ולא היה לי טעים. ביקשתי להחליף את המנה. אמרו שאי אפשר ושאני צריכה לשלם. אמרתי למלצר שאני לא אוכלת את זה כי זה לא טעים וביקשתי שייקח את המנה מהשולחן. בחשבון הוא חייב אותי לשלם. השאלה שלי האם אני הייתי חייבת עפ"י חוק לשלם? יודגש כי הוא לקח את המנה מהשולחן וחייב אותי. אודה לקבלת תשובה בהקדם. תודה מראש.

זה לא טעים...

עו"ד א. מירוז 18/12/10
אני לא וראה את ביהמ"ש נכנס לעניין כדה, אלא אם היתה עוד בעיה מעבר ללא טעים. את כמובן יכולה להביע את אי שביעות רצונוך בפורומים שונים ובאתרים כמובן בפוף להימנעות מלשון הרע.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

העברת קרן השתלמות למסלול מניות ללא אישור הלקוח

ברונו 17/12/10
קרן ההשתלמות שלי מנוהלת ע"י חברת ניהול. לפני מספר חודשים מלאתי עם סוכן החברה טפסי בקשה להעברת הקרן מחברה אחת לאחרת למסלול ככלי. לאחר כחודש נאמר לי שהייתה בעיה עם הטפסים והם מולאו מחדש ו"הכל בסדר". לאחרונה גיליתי שכל הכסף הועבר למסלול של 100% מניות ולא למסלול כללי כפי שביקשתי. מתברר שכאשר מולאו הטפסים מחדש ע"י חברת הניהול סומן מסלול מיות במקום מסלול כללי.קרן השתלמות זו, שנצברה במשך כ 8 שנים היא כמעט כל חסכונותי והדבר גרם לסיכון משמעותי של כספי, לדוגמא אם עכשיו היה קורה מה שקרה ב 2008 והבורסה הייתה נופלת.האם יש מקום לתבוע את חברת הניהול על כך ששינתה את מסלול ההשקעה ללא רשותי וסיכנה את כספי גם אם בפועל לא נגרם לי נזק? (בפועל הבורסה עלתה בתקופה זו). האם יש מקום להגיש תלונה על זיוף חתימה?תודה.

מסלול השקעה בניגוד לרצונך.

עו"ד א. מירוז 18/12/10
לא ברור ממה שכתבת האם החתימה זויפה או שהחתימו אותך על טופס חדש. בכל מקרה, למיטב ידיעתי, ניתן לעבור מסלול בכל עת, ואם אכן כך, אז הכי פשוט לבקש לשנות למסלול כללי כפי שרצית.אם זה לא מסתדר, אפשר כמובן לחזור לפה לשאול שוב.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה נגד חברת סלולר "פלאפון"

שירי וקנין 17/12/10
לפני כשבוע רכשתי מכשיר מסוג blacberry בעת הרכישה הפנתי לנציג מס' שאלות בדבר תפעול המכשיר כגון: סוללה, שימוש במכשיר ועוד. התשובה מצד הנציג הייתה כי מכשיר מסוג זה הוא הטוב ביותר. כאשר הגעתי לבית ניסתי קצת ל"הכיר " את המכשיר שהיה מורכב מידיי בשבילי הטענתי את המכשיר כפי שהתבקשתי והתקשרתי למוקד של "פלאפון" כדי להסביר זאת הנציג ענה לי "יש אנשים שיתחברו למכשיר ויש שלא (לאהוב)עניתי שאני לא מסוג האנשים שאוהבים גאד'טים וכי אני לא מצליחה . תשובותו הייתה שתוך 48 שעות אני יכולה לגשת לשירות והמכשיר יוחלף הסברתי לו שאני סטודנטית ואני לא אצליח להגיע למרכז שירות שנסגר כל יום בשעה 18 וביקשתי שיחת מנהל כדי לראות איך לפתור את הבעיה נאמר לי כי מנהל יחזור אליי בשעות הקרובות. דבר שלא קרה.
יום למחרת אני מתקשרת שוב(ראוי לציין כי שמרתי את שמות הנציגים ואת מס' המשימות שנפתחו לי לאורך הטיפול) ואותה תשובה בידו שתוך 48 שעות אני יכולה להחליף ושוב תשובתי הייתה זהה לקודמת ולמה מנהל לא חוזר אליי? שוב הנציג רשם את בקשתי ומנהל יחזור אלייך ושוב לא קרה.
ביום חמישי לאחר 5 ימים ממועד הרכישה חוזרת אללי מנהלת וטוענת כי אישור שאני רוצה לוקח 3 ימי עבודה הסברתי לה שאני מחכה מיום ראשון לשיחת מנהל ושאני כמעט כל יום מחכה בין 20-30 דק' ורק היום קיבלתי שיחת מנהל שדורשת אישור להחליף את המשכשיר שאני ביקשתי אותו לפני 5 ימים היא אמרה לי שרק מיום חמישי הבקשה נקלטה במערכת(דבר שהוא לא נכון) ולכן הוא מצריך אישור ממנהל בכיר. היא קבעה איתי שביום שלישי בין השעות 19-21 יחזור אליי מנהל (דבר שלא קרה) באותו היום היה לי אירוע משפחתי ולכן התקשרתי בשעה 13(לא ממש זוכרת) למוקד ודיברתי עם נציג (שהתייחס לבעיה שלי יותר ברצינות מאשר הקודמים) ואמר שתוך שעה הוא חוזר אליי כדי לראות עם מנהל חזר אליי והוא מבחינתו שלח הודעת בקשה למנהל כעבור שעה קיבלתי שיחה אך מנהל לא חזר אליי. התקשרתי שוב בשעה 18 ונשארתי על הקו עם נציג כ 25 דק' עד שמנהל ענה לי.
המנהל פנה אליי בצורה מאוד לא נעימה אני חושבת שזה נבע מכך שאני עמדתי על זה שאני לא יורדת מהקו עד שמנהל מדבר איתי הוא היה חסר סבלנות וטען בשתי מילים כי אין עדיין תשובה לבקשה שלי עניתי לו כי הובטח ללי תשובה היום וגם פה תשובתו הייתה מזלזלת עניתי לו שיש תוכנית בשם "יהיה בסדר" בגלי צה"ל וכי כל עוגמת הנפש הזאת לא תישאר ככה לדעתו חברת "פלאפון" מכוסה מבחינה חוקית. ביום חמישי(אתמול) חזרה אליי המנהלת ששוחחה איתי שבוע לפני כן וטענה כי כבר מס' ימים היא חולה ולכן לא הגיעה לי תשובה אמרתי לה שאני מצטערת לשמוע אך מחובתה לעדכן אותי במועד שהחא התחייבה תשובה הייתה שהיא חולה ולא היה לה מה לעשות בנדון... כמובן שהתשובה הייתה שלילית מכיוון שאני פניתי לאחר 48 שעות דבר שלא היה.
כמו שציינתי אני סטודנטית במשך השבוע וקצת הזה בילתי מרבית מהזמן עם חברת פלאפון עם מענה מצידם מזלזל.
מה עליי לעשות?

החלפת מכשיר

עו"ד א. מירוז 18/12/10
ראשית, חשוב לצעד את הקשר עם החברה בשביל שניתן יהיה להוכיח את תטענותיך.

המקרה לא פשוט לנכוח זה שחלפו ה "48 שעות".
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

החלפת מכשיר

אסף עופר 19/12/10
שירי,
בלי קשר לנושא המשפטי, אני אשמח לעזור לך להחליף את דגם המכשיר מאחר ואני לא רוצה שתהיה מאוכזבת מהשירות והמוצרים שלנו. אנא שלחי אלי מייל עם מספר הפלאפון שלך, ואני אבקש שיטפלו בזה בהקדם.
שוב, זה לא קשור להיבטים המשפטיים, וזכותך המלאה לפעול בכל דרך שתבחרי.
בברכה,
אסף עופר
פלאפון
מייל asafo@pelephone.co.il
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה נגד חברת תקשורת – בהול

עמי 16/12/10
שלום רב,

אנוכי לקוח סלקום הרבה שנים ובתקופה האחרונה לרבות 4 חודשים אחרונים היו טעויות רבות בחשבוניות והן ובמיוחד חייבו אותי לפני שלושה חודשים על חבילת גלישה בסך 80 ש"ח לחודש על אף שיש לי כבר חבילת גלישה גדולה, דיברתי איתם כמה פעמים ואף נסעתי לנקודת שירות חודש שעבר והובטח לי שאקבל זיכוי ולא קיבלתי וגם החודש המשיכו לחייב אותי ... היום שוב פעם דיברתי איתם 3 פעמים ולאחר אין ספור ניסיונות להסביר להם וטרטורים בסוף ידעו שאני צודק ואמרו שבחשבונית של חודש הבא יזכו אותי עבור התשלומים שבוצעו בשלושת החודשים האחרונים.

עכשיו שאלתי היא האם יש לי עילת תביעה לפי חוק הגנת הצרכן לפיצויים לדוגמא, עוגמת נפש וטרטור והוצאות בגלל מה שהיה ?

תודה מראש.

טעות והטעייה

עו"ד א. מירוז 17/12/10
טעות אינה מזכה בפיצוי לפי החוק (רק בהשבה ובנזק אם נגרם). הטעיה כן. זאת יהיה עליך להוכיח.

בתי משפט, בדרך כלל אינם מגלים נדיבות בסעיף עוגמת נפש במקרים מסוג זה, וחבל שכך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערעור על פסק דין

יובל 16/12/10
שלום ,
תבעתי חברה בתביעות קטנות וזכיתי במשפט , החברה הגישה בקשת רשות ערעור והושפט ביקש את תגובתי , מסרתי את תגובתי והוא קבע דיון בבקשה .
השאלה האם אני צריך להופיע בדיון ?
והאם בגלל שהוא קבע דיון בבקשה יש בזה כדי להצדיק את מתן רשות ערעור ?

דיון בבקשת רשות ערעור

עו"ד א. מירוז 17/12/10
כשבית משפט מזמין אותך, עליך להתייצב. חשוב לראות את החלטה. יכול להיות שהרשות כבר ניתנה ומדובר בדיון בערעור עצמו. לדיון כזה עליך לבוא מוכן, ורצוי מאוד שתתייעץ עם עו"ד.

אגב, ערעור אין משעותו עיכוב ביצוע. אם לא ניתנה החלטה אחרת, אתה זכאי לאכוף את פס"ד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנוי מעריב

שירה 16/12/10
שלום רב,

עשינו מנוי לעיתון יומי מעריב ביום ה' לפני שבוע ימים
קבלנו העיתון באופן ח"פ ביום ב' השבוע ולאחריו הפסקה של הספקה של 3 ימים.
למרות פניותינו לאיש הקשר, אשר הבטיח שהוא מטפל בנושא, העיתון לא הגיע.
שלחתנו אמש הודעה בפקס' לפניות הציבור עם הסבר מפורט והוראה לבטול המנוי.
להבנתינו,על פי חוק ניתן לבטל עסקה מרחוק במהלך 14 ימים גם ללא סיבה,על אחת כמה וכמה כאשר יש עוגמת נפש מיותרת.
(הסכם לתשלום חודשי שבסופו של דבר יהיה משתלם,כאשר בחודש הראשון פותרים אותנו מהתשלום).

לתדהמתי,קבלתי היום שיחת טלפון משירות לקוחות שהודיעו לי חגיגית ובאופן בלתי משתמע לשתי פנים שאין אני יכולה לבטל את העסקה וממחר העיתון יגיע.
למרות טענותי,נענתי שזהו הנוהל במעריב ומטפלים בביטול רק לאחר 3 תלונות ומבחינתם פניותי לאיש השירות אשר טיפל בנו בעת המכירה אינה תקפה.

האמנם?
האם הם פועלים על פי החוק?
האם מעריב יכולה לכפות עלינו המשך ההתקשרות?
איך אני יכולה לבטל את ההתקשרות שנכפתה עתה עלינו?

תודה לכל סיוע והכוונה.

הסכם וביטולו.

עו"ד א. מירוז 17/12/10
כל הסכם כפוף להוראות חוק. יחד עם זאת, חשוב לראות את ההסכם ולמה התחייבת. האם יש תקופת נסיון? לנכוח זה שאחרי יום אחד היתה תקלה 3 ימים, התעקשות שלהם על קיום המנוי יכולה להיחשב כחוסר תום לב,

לשיקולך אם לבטל את הו"ק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חיוב על ידי חברת מירס

נדב 16/12/10
שלום,
במהלך שרותי בצבא היה ברשותי מכשיר מירס צה"לי. עוד בשירותי החלטתי לקנות מכשיר נוסף מחברת מירס(ללא קשר למכשיר הצה"לי), רכשתי מכשיר זה בחודש יולי 2008. בעת הרכישה חתמתי על עסקה בה אני משלם כ-17.90ש"ח כל חודש לחבילת שירות על המכשיר. שילמתי על העסקה עם כרטיס אשראי. במהלך שנת 2009 שידרגתי את המכשיר השני שברשותי, המכשיר הצה"לי. בעת השדרות סיפקתי למירס כרטיס אשראי אחר(שונה מזה בו שילמתי עבור המכשיר הלא צה"לי). לפני 3 חודשים השתחררתי והחזרתי את המכשיר הצה"לי.
בשלושה חודשים מאז השחרור שמתי לב שמירס ממשיכים לחייב אותי על 57ש"ח כל חודש, וזאת בכרטיס אשראי החדש(שנתתי כאשר שדרגתי את המכשיר הצה"לי).
בשיחה עם מירס הם הסבירו לי זאת בכך:
1. הם "החליטו" להעביר את החיוב לכרטיס אשראי החדש כאשרששדרגתי את המכשיר הצה"לי(וזאת ללא הסכמתי או אישורי בכתב).
2. לטענתם ה-17ש"ח של החבילת שירות שחתמתי ב-2008 התנפחו ל-57 ש"ח עקב "העלאות מחירים תקופתיות שמאושרת עם משרד התקשרות".

לשאלתי האם הם לא צריכים להודיע לי על העניין הם ענו ש- "הייתי אמור לראות זאת בחשבוניות". ציינתי בפניהם שמעולם לא קיבלתי חשבונית מהם לאחר החתימה על העסקה ב-2008.

אציין שלמעשה לא שמתי לב שהחיוביים "טפחו" זאת משום שהם העבירו את החיובים לכרטיס האשראי החדש, וכל תקופת שרותי בצה"ל, הייתי בטוח ששני החיוביים הם על המירס הצה"לי וזאת משום שידעתי שבעסקה הבאתי להם את הכרטיס הראשון.
עוד אציין שאינני משתמש בקו שרכשתי באופן פרטי כבר תקופה ארוכה.

שאלתי היא כזו:
1. האם מותר להם לשנות חיוב לכרטיס אשראי אחר וזאת ללא הסכמה שלי וללא ידיעתי?
2. האם מותר להם לעלות את התעריפים בכמעט 150% במהלך שנתיים, וזאת מבלי להודיע ללקוח? כאמור לא קיבלתי מהם אף ולו חשבונית אחת.

מירס

עו"ד א. מירוז 17/12/10
איני מכיר את ההסכם התקשרות עם צה"ל, ומה הוא אומר לגבי עסקאות עם אדם לאחר שחרורו. חשוב לראות את הסכם ההתקשרות שלך איתם.

אם אין לך עותק ממנו, תוכל לדרוש לקבל את זה מהם בכתב.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם ניתן לתבוע אי עמידה בהסכם שותפות בתביעות קטנ'?

דניאל 16/12/10
המדובר בהסכם עם תיווך שפשוט מן הרגע הראשון המתווך עמו חתמתי על הסכם שותפות מפר אותו ואני מגלה עליו דברים לא ממש פשוטים?
תודה רבה!

הפרת הסכם

עו"ד א. מירוז 17/12/10
בגין הפרת חוזה ניתן לתבוע. עם זאת, "דברים לא פשוטים" כשלעצמם אינם מהווים עילת תביעה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי עמידה בהסכם

תמי 16/12/10
התארחתי עם קבוצה בבית הארחה. המקום לא עמד בחלק מן ההסכמים הכתובים ביננו!!!
האם אני יכולה להגיש תביעה ל"תביעות קטנות"
הנני עוסק מורשה

תודה רבה
תמי

תביעה

עו"ד א. מירוז 17/12/10
אין מניעה לכך. יהיה עלייך להוכיח את ההפרות שהיו, וכן את הנזק שנגרם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אספקה מאוחרת

שרון 16/12/10
שלום!

רכשתי קרמיקה ביום שלישי והבטיחו לי שהאספקה תהיה ביום ראשון לכל המאוחר ויכול להיות שזה כבר ביום חמישי יגיע אבל הכי מאוחר יהיה ביום ראשון, וזה היה התנאי שרכשתי מאותו מקום את הריצוף. ואחרי הבטחות חוזרות ונשנות סגרתי עיסקה שהריצוף יהיה אצלי ביום ראשון לכל המאוחר.

היום התקשרו אליי לקבוע מועד אספקה והודיעו לי שרק ביום שני יהיה ניתן לספק לי את הסחורה.

מאחר ורכשתי את זה על תנאי שזה יגיע ביום ראשון, למרות שלא סיכמנו את זה בכתב רק בעל פה, הודיעו לי שרק ביום שני זה יגיע בסביבות השעה 11-12. ואני קבעתי עם הפועלים כבר ליום שני בשבע בבוקר.

אם אני אחליט לבטל את העיסקה האם אני אוכל לקבל את כל כספי חזרה?
שילמתי להם במזומן, חצי בשטרות חצי בציק אבל הכל מזומן.

ואם הם צריכים להחזיר לי הכסף האם כשאני באה לבטל הם צריכים לתת לי ישיר את הכסף או שיש להם אופציה לדחות לי את ההחזר?

תיאוריה ופרקטיקה

עו"ד א. מירוז 17/12/10
בתיאוריה, אם את יכולה להוכיח שאספקה ביום ראשון היתה תנאי להתקשרות, את זכאית לבטל את החוזה, לקבל את כספך בחזרה +פיצוי.

פרקטית, בעיקר אם אין ביוכתלתך להוכיח תנאי זה, הרי שמדובר בהפרה לא יסודית שאינה מזכה בביטול. מה עוד שלצורך קבלת כספך, תדרשי להגיש תביעה על כל המשתמע מכך.

יחד עם זאת,תוכלי לנסות להקליט אותם מודים שהם התחייבו לספק את הסחורה ביום א' ושם מודעים לכך שהם מאחרים. או אז, תוכלי גם אחרי קבלת הסחורה לתבוע אותם בגין הנזק שנגרם לך מהאיחור.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כדאיות תביעה

עו"ד א. מירוז 17/12/10
חשוב שיהיו לך הוכחות על הליקוי,כולל הודאה שלהם ביחת טלפון שתקליטי.

אני ממליץ לפני הגשת תביעה להוציא מכתב התראה (עצמאי או באמצעות עו"ד).

בתי משפט,ככלל, אינן מגלים נדיבות בעניין עוגמת נפש במקרים כנ"ל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה

אלי 16/12/10
שלום
אשמח לדעת אם בתביעה קטנה יש איסור להשתמש בעו"ד ועל התובע להגיע בעצמו ולייצג עצמו ?

שנית-מה הסכום המקס' הנחשב כתביעה קטנה בבית משפט לתביעות קטנות ?

שלישית-
באיזה תחומים ניתן לתבוע ?

תודה רבה !

כללים בתביעות קטנות

עו"ד א. מירוז 17/12/10
אין יצוג עו"ד בת"ק, למעט במקרים חריגים מאוד ובאישור ביהמ"ש. מותר (ולפי העניין, גם רצוי) ליהעזר בעו"ד לצורך יעוץ מקצועי, הוצאת מכתב התראה (שלעתים מייתר את התביעה) ובניסוח כתב התביעה או ההגנה לפי העניין. בדיון על הצדדים להתיייצב ולטון בעצמם.

ניתן לתבוע עד 31,200 ש"ח בכל עניין בו לביהמ"ש שלום יש סמכות לדון. לכן, לא ניתן לתבוע בת"ק בענייני עבודה, משפחה וכו'.

אגב, גם במקרים בהם מותר לפנות לת"ק, מותר גם לפנות לביהמ"ש שלום, ואז כמובן,אפשר להיות מיוצג באופן מלא.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ניתוק מהוט- קנס

ניר 16/12/10
אני מנוי בחברת הוט ומשלם 255 ש"ח לחודש.
לאחרונה רציתי להתנתק והגשתי להם בקשה לניתוק ולתדהמתי גיליתי שיש לי לשלם קנס ניתוק בגובה 750ש"ח.
לא חתמתי על שום טופס התחייבות ולא ציינו בפני שיש לי התחייבות שכן אם הייתי יודע שישנה התחייבות לא הייתי מתחייב.האם יש לי עילה לתביעה?

שלום ניר

HOT פניות הציבור 16/12/10
שלום ניר,
קראנו את הודעתך וברצוננו לבדוק את הנושא לעומק ולחזור אליך בהקדם. לשם כך, נא פנה אלינו למייל hot.service@hot.net.il עם פרטי המקרה, שם מלא ומספרי טלפון ליצירת קשר.

בברכה,
HOT פניות הציבור
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אם אין התחייבות,

עו"ד א. מירוז 17/12/10
אין חובה לשלם. ההתחייבות יכולה להיות בכתב או בע"פ. רצוי להוציא הודעה על ההינתקות בכתב.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המשך ניתוקים ושאר פגמים בהוט

נמרוד 15/12/10
כאמור הוט היא החברה המספקת לי בימים אלו תשתית אינטרנט-או לפחות מנסה. בשמונת החודשים האחרונים ביקר אצלי טכנאי של הוט בעקבות ניתוקים חוזרים 5 פעמים! ואפילו פעם אחת הבריז לי טכנאי! כאמור לחברת הוט היו אינספור תירוצים - פעם זה המודם שצריך החלפה,פעם זו הכבלים של הבניין,פעם זו נקודה חדשה שלא הותקנה נכון,פעם זה חיבורים רופפים ופעם זה פשוט משהו באוויר.לפני מספר חודשים פניתי למנהל וביקשתי לשים סוף לעניין לאחר שיחה ארוכה הוחלט לשלוח שוב טכנאי שיבדוק מקרוב את העניין ויטפל בו -כמובן שזה לא עזר! בסוף השבוע שעבר שוב החלו ניתוקים,נקבע לי טכנאי ליום ראשון-הגיע סידר והלך,ביום שני שוב חזרה אותה בעיה ועל כן החלטתי לסגור את העניין סופית,התקשרתי למוקד התמיכה וביקשתי שיגיע אליי טכנאי בשנית ועל הדרך ביקשתי לשוחח עם מנהל על מנת לבצע תהליך של ניתוק,הטכנאי נקבע ליום רביעי-היום בשעה 15:00 ומנהל הובטח לי יחזור אליי תוך מספר שע',ואכן לאחר כשעתיים חזר אליי מנהל אולם לא הצלחתי לקבל את השיחה ועל כן הושארה הודעה "מדבר...חוזר אלייך בעקבות פנייתך אצור עימך קשר בהמשך אין צורך שתחזור אלינו בעניין שוב.." עברו יומיים ואין קול ואין עונה. מיהרתי היום הבייתה מהעבודה על מנת לחזור בזמן ולקבל את פניי הטכנאי שאמור להגיע אליי אולם הוא לא הגיע,התקשרתי שוב למוקד וביקשתי לברר מדוע הטכנאי לא מגיע ומדוע מנהל עדיין לא יצר עימי קשר בשנית כפי שהובטח בהודעה, נאמר לי ע"י נציגה כי כנראה נפלה טעות במערכת שמנעה מהטכנאי להגיע ולגביי המנהל היא מבטיחה שעד סוף היום יחזור אליי,סוף היום מתקרב ואין קול ואין עונה,שוב התקשרתי למוקד והפעם הבטיחו יחזור אליי מנהל כבר מחר וזאת הבטחה! להזכירכם אני מעוניין להתנתק!!! אבל חייב לעבור דרך מנהל קודם כי ככה המערכת שלהם עובדת-ולגביי הטכנאי-אי אפשר לקבוע כי פתאום באורח פלא חזר לי החיבור לאינטרנט וזה עוד חוק של המערכת. אני פשוט מרגיש חסר אונים!!! אפילו להתנתק אני לא מצליח! ברצוני לבדוק האם קיים מצע לתביעה ייצוגית.אינני מוכן שיעשו ממני צחוק ועוד שאשלם על כך את מייטב כספי.בבקשה עזרתכם.בתודה מראש.נמרוד.

יצוגית נגד הוט

עו"ד שי בייזר 16/12/10
אתה לא לבד !
ראה לינק למטה.
זו אמורה להיות תשובה לשאלתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

איך לרשום הודעת ביטול?

תומר 15/12/10
רשמתי הודעת ביטול שבה ציינתי את שמי ומספר ההזמנה והסיבה לביטול, האם זה מספיק או שעליי לרשום גם את מס' ת.ז ופרטים נוספים?

דואר שליחים.

עו"ד שי בייזר 16/12/10
במדריך הדואר של דואר ישראל יש התייחסות לעניין.
בדוק שם.
חשוב שתוכל להראות שהחבילה הגיעה מחו"ל ארצה ואבדה כאן בארץ.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הודעת ביטול

עו"ד שי בייזר 16/12/10
שלום רב,
בהודעת הביטול צריך שיהיה ברורו מי המבטל (אם הדבר מחייב לציין ת.ז. - אז לציין), מהי העסקה, שהיא מבוטלת ומה הסיבה לביטול.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אובדן חבילה מחול בדואר שליחים

סולודקי גנדי 15/12/10
חבילה,שהזמנתי מחול,היגיע לדואר שליחים,אבל שליח לא היגיע לביתי וחבילה אובדה. דואר לא מתייחס ולא רוצה להחזיר כסף או פיצוי. מה אפשר לעשות? תודה

דואר ישראל

עו"ד שי בייזר 16/12/10
במדריך הדואר של דואר ישראל יש התייחסות לעניין.
בדוק שם.
חשוב שתוכל להראות שהחבילה הגיעה מחו"ל ארצה ואבדה כאן בארץ.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ניתוקים ושאר פגמים בהוט

נמרוד 15/12/10
שלום רב,מזה כשנתיים אני נמצא בקשר עסקי מול חברת הוט בשילוב חברת 012 כאשר 012 היא החברה אליה פניתי לטובת רכישת אינטרנט והוט היא החברה הקבלנית אשר מספקת את התשתית - החיוב בכ.האשראי הוא דרך 012.  לפני כחודשיים קיבלתי הצעה טלפונית מ 012 לשדרג את מהירות הגלישה שלי בהתחייבות לשנה - הסכמתי. היום ברצוני להתנתק מהוט כחברה המספקת לי את תשתית האינטרנט להפתעתי גיליתי כי הסכמתי להתחייבות מול 012 לשנה גוררת עימה גם התחייבות עם הוט - דבר שלו הייתי יודע אותו לא הייתי מקבל! האם יש כאן הטעייה? עליי לשלם 250 ש"ח דמיי יציאה מהוט האם נגזר עליי לשלם אותם? מעולם לא נאמר לי כי אני בהתחייבות כל שהיא מול הוט מלבד בשנה הראשונה בה התחברתי.אשמח לעזרה -

שלום נמרוד

HOT פניות הציבור 16/12/10
שלום נמרוד,
ברצוננו לבדוק את תלונתך לעומק ולדאוג שנציג בכיר יחזור אליך בהקדם. לשם כך נא פנה אלינו למייל hot.service@hot.net.il בצירוף שם מלא, פרטי המקרה, ומספרי טלפון על מנת שנוכל ליצור איתך קשר.
בברכה,
HOT פניות הציבור
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חיובים בניגוד להסכם של הוט

נגה 15/12/10
שלום, לפני כשנה הצטרפתי להוט, התחייבתי לתוכנית שהיא +3 (בידור,ספורט,סרטים) בעלות 278 ש"ח לחודש, אולם למרבה הפתעתי קיבלתי חיובים גבוהים בעלות של 210 ש"ח לחודש בניגוד לחוזה שנשלח אליי במייל. מייד שלחצי מכתבים, התקשרתי והתרעתי על הטעות, אך ללא הועיל כל הזמן חייבו אותי על סכומים לא נכונים, בנוסף חייבו בחודש הראשון על חודשיים מראש מבלי לשאול ומבלי שקיבלו אישור, פשוט חייבו את כרטיס האשראי כרצונם. למרות פניותיי ובקשתי להתנתק איימו לחייב אותי עוד בקנסות של אלפיי שקלים על התנתקות. אני רוצה להגיש תביעה על כל עוגמת הנפש והנזקים שנגרמו לי (שיחות טלפון רבות, זמן רב שהתרוצצתי בגללם) כיצד עליי לעשות זאת? תביעות קטנות, מהיר, האם כדאי לפנות למשרד התקשורת או שחבל על הזמן?

הוט

עו"ד שי בייזר 16/12/10
שלום נגה,
אינני מכיר את הטיפול של משרד התקשורת.
באפשרותך להגיש תביעה קטנה.
ראי לינק להנחיות למטה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שלום נגה

HOT פניות הציבור 19/12/10
שלום נגה,אנו מקפידים כי נציגי המכירות ימסרו מידע מלא ומדויק ובכל מקרה שבו חלה אי הבנה, אנו דואגים לבדוק את המקרה ולפצות בעת הצורך. נשמח אם תפני אלינו לכתובת hot.service@hot.net.il בציון שם מלא, מספר פניה (4549927), פרטי המקרה ומספרי טלפון בהם נוכל ליצור עמך קשר.בברכה,HOT פניות הציבור
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תוקף לזיכוי כספי – האם חוקי???

שירי 15/12/10
יש לי זיכוי ברשת המשביר לצרכן ששכחתי בארנק ונזכרתי לאחר שפג תוקפו. הרשת סירבה לקבל אותו.
מדובר כמובן בכסף ששולם להם והם למעשה לא נתנו תמורה בעדו!! מכעיס!
איפה בחוק יש התייחסות לסוגיה הזו במידה ואני רוצה לפנות אליהם ואם לא תיפתר הסוגיה - לפנות לבית משפט??
תודה

תוקף של זיכוי

עו"ד שי בייזר 15/12/10
לצערי הדבר חוקי ונקבע לפי מדיניות החנות.
אבל - אל תוותרי. תפני לשירות לקוחות של הרשת ותילחמי על מימוש הזיכוי.
מניסיון אישי שלי עם המשביר לצרכן - זה עובד.
הדבר כמובן תלוי בפרק הזמן אשר חלף... תנסי לפחות לקבל זיכוי חלקי אם לא מלא.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סלקום מנצלת לקוחות שבויים-הגשת תלונות ותביעות

ניר גרני 15/12/10
ב 2008 חתמתי לצערי על הסכם עם חברת סלקום כלקוח עסקי עם 36 חודשי התחייבות.ההסכם כלל 550 דקות בתעריף של 250 ש"ח + מע"מ.לאחר כשנה העלו את התעריף ב 25 ש"ח לחודש + מע"מ, וזאת למרות שהמשיכו למכור תכנית זהה ב 250.בעקבות פניות שלי ותלונה למשרד התקשורת העבירו לי זיכוי לא מספק.לאחר כשנה נוספת, העלו את התעריף שוב, והפעם ל 300 ש"ח. פניותי בנושא נענו בשקרים בוטים, כולל התייחסות לעליית תעריפים לכאורה בכל השוק, בעוד שכרגיל, המחירים ממשיכים להיות דומים לאלה בהם נכנסתי לחוזה הכובל.עכשיו קיבלתי הודעה על עליית תעריף נוספת של 30 ש"ח וראיתי בעצמי עלייה בתעריף חבילת האינטרנט.יוצא שלקוח פרטי חדש משלם תעריף של 52 א"ג כשלסלקום אין יכולת להעלות לו את התעריף תוך כדי עסקה, ואני מגיע לתעריף המופרך של 70 א"ג לדקה וסלקום יכולה כל יום להעלות את התעריף.הנציגים מנסים למשוך אותי להגדלת התחייבות (כמובן התחייבות חד צדדית מצדי, הם רשאים להמשיך ולעשוק אותי), ואני לא נופל שוב בפח.אני מעוניין לברר מה הסיכונים שלי בהגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.בנוסף אני קורא לכל נפגעי תוכניות "מושלמת לעסקים" של סלקום להגיש תלונות ולכתוב באתרי אינטרנט על השתלשלות האירועים שפקדו אותם.העניין הוא עקרוני, יש גבול ליהירות של סלקום שאני מוכן לספוג, 3 שנים בחברת פלאפון לא ספגתי אפילו עליית מחיר של אגורה.

סלקום

עו"ד שי בייזר 15/12/10
שלום רב,
תקרא טוב את ההסכם שלך עם סלקום.
הם לא אמורים להעלות מחירים באופן חד צדדי וללא הסכמתך.
ההסכם והתעריפים המוסכמים מחייבים אותם כמו שהם מחייבים אותך.
אל תוותר.
במידת הצורך תתבע (אבל בכל מקרה תקרא וב את ההסכם קודם)
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זיוף חתימה על גבי טופס התחייבות

כוכי 15/12/10
חברת בזק זייפה חתימה שלי על גבי טופס שלא חתמתי ובעקבות כך הם טוענים שאני מחוייבת ל- 24 ח' בשירותי האינטרנט. דיברתי איתם ואמרתי להם שלא אני חתמתי אז הם אמרו כי אני צריכה להגיש תלונה למשטרה. מה עושים?

בזק

עו"ד שי בייזר 15/12/10
שלום רב,
תגישי תלונה למשטרה ואל תוותרי לבזק על ההתחייבות.
תעמדי על כך שתשוחררי מההתחייבות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה לקבלן

בניה 15/12/10
שלום, לפני כ- 5 חודשים הזמנתי קבלן כדי שישפץ לי את המטבח, את כל האריחים והכלים הסנטרים הזמנתי אצלו (כולל שיש) העבודה התבצעה לאיטה אך בראש השנה היה לי מטבח לא גמור, זה אומר שאת הדלתות הוא לא הביא ואת הקרמיקה שהזמנתי הוא לא הביא והשיש יומיים לפני החג נשבר!! ההזמנה שלי היתה שיש קיסר אך לצערי הוא הביא לי שיש אורפל (דבר שהתגלה בזכות זה שהשיש נשבר) לאחר רק כחודשיים הוא החליף השיש (שיש סיליסטון בהסכמתי) לאחר יומים השיש שוב נשבר!! עדין אין לי את התעודת אחריות כך שאני מקווה מאוד שזה באמת סיליסטון, את הדלתות עדיין לא קיבלתי!!!!!!!לטענתו הדלתות הגיעו והוא לא מוצא אותן ולכן הוא יצטרך לשלם גם על הדלתות שהגיעו כביכול וגם על הדלתות החדשות שהוא הזמין, ובנוסף הוא שלח את הנגר 4 פעמים לקחת מידות לדלתות. מה שמרגיז אותי בכל העניין הזה זה שהוא נותן לי להרגיש שכל העיקוב הזה הוא בגללי ונמאס לו מהמטבח הזה וכו'... הקרמיקה הגיעה לאחר חודשים אך לא יכולתי להדביק אותה כי הייתי צריכה להחליף שיש ועכשיו אני עומדת שוב באותה בעייה, השיש שבור אין דלתות ואין קרמיקה תכלס,, 5 חודשים!!!! מה עושים???

קבלן מטבח

עו"ד שי בייזר 15/12/10
התשובה אינה פשוטה בכלל ויש לשקול שיקולים שאינן מתחום המשפט.
יש שלושה מסלולים אשר ניתן לבחור:
1. לבקש לבטל את העסקה לחלוטין ולדרוש בחזרה את כל הכסף (בתנאי שההפרות הן כאלו חמורות אשר אילו היית יודע עליהן מראש לא היית מתקשר עם הקבלן).
2. לעצור את העבודה עכשיו להשלים אותה עם קבלן אחר ולדרוש פיצויים.
3. לתת לו לסיים את העבודה ולדרוש פיצויים.
כמובן - בכל מסלול יש לחשוב מה עושים אם עדיין צריך להעביר לו תשלומים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפסדתי בתביעה קטנה – עזרה

יניב 15/12/10
שלום רב- הפסדתי בתביעות קטנות וחויבתי על ידי בית המשפט לשלם לנתבע 500 ש"ח הוצאות. שאלתי היא כיצד אני משלם את זה? עליי לפנות אליו אישית או שלשלם בבית המשפט או אולי אני מקבל בדואר שובר תשלום -- נא עזרתכם?

תשלום לפי פסק דין

עו"ד שי בייזר 15/12/10
שלום רב,
לשלם ישירות לצד השני.
תקפיד לתעד את התשלום - כלומר, אם אתה מוסר מזומן או שיק שהנתבע יאשר בחתימתו את קבלת השיק או המזומן.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה נגד חברת פלאפון

אנדרי דרוז 15/12/10
שלום,הגשתי תביעה נגד חברת פלאפון (מסמך מצורף). לאחר הגשת תביעה קבלתי מכתב מעו"ד של חברת פלאפון שהם מתחילים בתהליכי גביה בגין אותה חשבונית שאליה אני תובע את פלאפון. איך אפשר לעצור תהליך גביה עד להחלטת בית משפט?תודה,אנדרי.

מכתב של חברת פלאפון

אנדרי דרוז 15/12/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מכתב של חברת פלאפון

אנדרי דרוז 15/12/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פלפון

עו"ד שי בייזר 15/12/10
שלום רב,
יש להתנגד להליך בלשכת ההוצאה לפועל, קרי - להגיש התנגדות (הטענות הן אלו המפורטות בכתב התביעה שלך) ולאחר מכן (ובהנחה שההתנגדות תתקבל) לבקש לאחד את הדיון בשני התיקים.
בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אחריות אישית ?

ליאור 15/12/10
שלום רב!ברצוני לשאול שאלה כללית לגבי אחריות אישית של עובד חברה או נציג חברה ,כמו שירות לקוחות ,כאשר הוא ביודעין  אומר אמירות שייש בהן הטעייה מכוונת ואו חוזר על מנטרות שנוגדות את החוק הכללי .א)האים ניתן לתבוע אותו ישירות למשל ?ואים כן ,האים הוא יכול להשתמש בטיעון   של " יישום מדיניות חברה"(אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאל).....תודה ליאור

אחריות אישית

עו"ד שי בייזר 15/12/10
יש לבחון את הפרטים המלאים.
אבל, באופן "גס" התשובה חיובית.
ניתן להטיל אחריות לנזק על אדם אשר פעל ביודעין ובמכוון על מנת להטעות, גם אם פעל בשם חברה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אחריות מקצועית

פלונית 14/12/10
שלום ,
בעת נסיעת מבחן , בעל מוסך עשה תאונה עם רכבי . חברת הביטוח שלו שלמה עבור הנזק אך עודני ממתינה מזה כחודשיים לתשלום עבור ירידת ערך שנקבעה לי ע"י שמאי שהגיע מחברת הביטוח שלי . בעל המוסך הפעיל "ביטוח סחר" ולא ביטוח שנקרא " אחריות מקצועית " .
לטענתו אינו אשם בתאונה ומסכים לשלם את ירידת הערך אך הוא ממתין לתשלום מחברת הביטוח שלו בטרם יעבירו אליי . כמה זמן כדאי לחכות עם זה או שיש לי סיכוי בתביעות קטנות ולבקש גם ריבית בשל הסחבת ועוגמת הנפש שנגרמה לי בתקופה שהרכב תוקן אצלו במוסך ?

אחריות מקצועית

עו"ד שי בייזר 14/12/10
אינני מכיר את ההבדלים בין סוגי הביטוחים ולא אתייחס לכך.
לגבי התביעה - אם הוא אומר שישלם, הייתי ממתין עוד חודש חודשיים.
בינתיים הייתי משוחח איתו ומקליט את הסכמתו לשלם סכום זה, על כל מקרה.
לא מקובל לפסוק פיצוי עוגמת נפש בתביעות "פח".
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן