פורום תביעות קטנות
פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
ביטול הזמנת ספה וכורסא
החזרת ריהוט
בנוגע לסייפא, זו שאלה פרשנית..אין תשובה ברורה...תלוי שופט, ומצב רוח....ולעיתים, נוגע לא רק בתקנות הגנת הצרכן, אלא ברבדים אחרים של המשפט האזרחי...בטח לא ברמה שאפשר להתייחס אליה בפורום...
בהצלחה,
מכירה כפולה של כרטיס למופע
רכשתי 3 כרטיסים באמצעות האינטרנט להצגת ילדים (שורה 12 כסאות 32, 33, 34). הגעתי למקום והכרטיסים שקיבלתי היו לשורה 14 - אותו סדר כסאות. לא היה נראה לי נורא ולא מצאתי מקום להתעקש.
במהלך ההצגה, שכניי לשורה (זוג ושני ילדים) שלפו כרטיס - שורה 14 כסא 32, וטענו שאני תופסת כסא ששלמו עבורו. גם ברשותי היה כרטיס זהה (עדין).
לאחר ההצגה פניתי בכתב למי שרכשתי מהם את הכרטיסים והם העבירו את פנייתי ל"מארגני הארוע". אלה טענו שמדובר בטעות ומאחר שהבלגתי (לא ניגשתי לקופות במקום) אין באפשרותם לפצות.
הם מכרו כרטיס פעמיים. זו טעות עסקית צרכנית חשבונית מקצועית - טעות שנמצאה, מעבר למה שגרמה.
מה הדין?
תודה רבה מראש,
שגית
מכירה כפולה
אבל...לא קצת זוטי דברים? (זה מה שהם טוענים- ודיי בצדק).
הלכת למופע, נהנית, ואף כלשונך- "לא מצאת מקום להתעקש".
אז מדוע את מעוררת שדים מרבצם? אז הם פישלו, את צודקת...אבל מה הלאה? מה יצא לך מזה? לשלוח מכתבים להתווכח ולריב.....
אני חושב שאלו זוטי דברים, בעיקר לפי מה שאת מתארת...
בכל אופן, לא נגרם לך שום נזק בסופו של דבר, לכן אני חושב שאין לך שום עילה...
בהצלחה,
חברת גולן- ניתוק פתאום משום הונאה
הפסקה חד צדדית
לפי מה שאת מתארת, הם בעצם מבטלים את החוזה בצורה חד צדדית.
הם לא מוכנית לתת הסבר?
אני מציע- במובן הפרקטי- לעזוב מיידית את החברה.
אח"כ, לבחון את הנזקים, או את החוזה, ולבחון אפשרות לתבוע....
בנוגע לשאלתך, שוב היא תיאורטית מאוד, אין לי כל מידע (כמוך) מדוע ניתקו אותך.
בהצלחה...
פיצוי בגין תשלומים שסלקום לקחו
גביית יתר
כדאי לתעד ולהציג ראיות שאכן שילמת כסף לאחר שכבר ביטלת את העסקה כדין.
עלייך להראות כמובן שהעסקה בוטלה כדין.
בנוגע לטרטורים- גם כאן, רצוי לתעד כמה שיותר.
אפשר להגיש תובענה קטנה, או באמצעות עו"ד בסדר דין מהיר....
בהצלחה,
למזלך זה קרה לאחר התיקון לחוק הגנת הצרכן
תביעה כנגד עירייה
תשלום דוחות
דו"ח חניה ששולם משול למצב שבו הוגש נגדך כתב אישום, נשפטת,הודית, נמצאת אשם, דינך נגזר ומיצית את הדין.
במצב כזה פסק הדין (המורכב מהכרעת הדין כי אתה אשם וגזר הדין- גובה התשלום) כבר הפך חלוט משמע לא ניתן לעורר את הדברים מחדש. לא בערעור, לא בתביעה חדשה (שכן יש מעשה בית דין).
בשורה התחתונה- לאחר שכבר שילמת, לא ניתן לבקש החזר כספי.
להבא- מה שהיה עליך לעשות זה לפנות לעירייה בבקשה להקפיא הליכי גביה (לרבות עיקול) על מנת לברר את כל השאלות.
בהצלחה בפעם הבאה.
הכחשת עסקה על גבייה של חברת הסליקה פייפל
תלונה נגד ebay ו- paypal
אני לא רוצה להטעות אותך ולכן הייתי ממליצה שתפנה לפורום בנקאות.
מדובר בהתחשבנות בין חברות סליקה ואשראי על בסיס חשבונות כספיים וכרטיסים חוץ בנקאיים ולכן הפורום הזה פחות מתאים לשאלות מהסוג הזה.
בגדול אומר כי אין מניעה לתבוע חברה זרה, בבואך לעשות זאת, עליך לבקש היתר להמצאת חוץ מביהמ"ש.
לגבי דיני הבנקאות וכרטיסים חוץ בנקאיים, כאמור פנה לפורום בנקאות.
בהצלחה.
פיצוי בגין איחור בהספקת מוצר חשמלי
הזמנו מכונת כביסה והבטיחו לנו שהמוצר יגיע ביום שישי בין השעות 12:10 ל-14:10 (נשלח אליי SMS משקם אלקטריק).
בפועל השליח רק בשעה 15:30 התקשר לומר שהוא מאחר והגיע אלינו בעשה 16:40.
סה"כ איחור של שעתיים וחצי.
האם מקרה זה חל על "חוק הטכנאים" ואני רשאי לדרוש פיצוי בגין איחור טכנאי של למעלה משעתיים ? או שהחוק חל רק על הגדרה של טכנאי ולא שליח?
החוק מתייחס לטכנאים בלבד. לא לאספקת מוצרים
התחייבות לכרטיס אשראי משוייך למועדון
כאשר קיבלתי את הכרטיס קיבלתי 5 שוברים ע"ס 65 ש"ח למימוש ברשת החנויות, כאשר אני מחוייב לבצע לפחות 5 פעולות בחודש או לרכוש ב-1,000 שקל בכרטיס האשראי למשך שנתיים (!), אחרת אני אהיה חייב להחזיר את ההטבה (325 ש"ח).
האם זה חוקי?
האם מותר לכבול אותי בהתחייבות לשנתיים (אני משלם על כרטיס האשראי 13 ש"ח בחודש)?
יש לציין שההצטרפות בוצעה לפני שנה.
אם זה מה שהוסכם..
סוגיה בנוגע לפרצה בחוק
מהמוצרים הופכים להיות אלקטרוניים גרידא, וגם התשלום מתבצע במסחר אלקטרוני
על סמך כסף אלקטרוני שדווקא כן יחסר למי שמשלם בשגגה או בהולכת שולל על
שירות אלקטרוני שעלה למוכר מחיר אפסי, עם תיאור אפסי.החלטתי בעקבות ולמרות סיוע שקורא לכאן ולכאן ולמרות שסעיפי החוק הבאים מתוך הגיון וצדקפשוט וקר, אינם חלים על המקרה שלי, להגיש תביעהמשלי כנגד הבטחת העסק להגיש גם תביעה קטנה, ובנוסףהובטח
שמתבצע ניטור של הרשת, ואם לדעתם תמצא הוכחה בפומבי באינטרנט שאני משקר,
לא יהססו לפתוח בתביעה על הוצאת דיבה. כל זאת מוצע לי אם לא ארד מנסיון
לבטל העסקה. ועוד להתלונן על כך בפני אנשים אחרים. העניין מעבר לאישי הוא
דאגה להבאת הנושא לאור, לסתימת פירצות בחוק, ודרישה ששופט יגע בסוגיההמאפשרות
התנהלות שכזאת, בגיבוי חוקי, אפילו אם רק בפוטנציאל. כמו כן פנו אליי
בערוצים אחרים עם מקרים נוספים של אותה הגברת בשינוי אדרת. ככה שכרגילעד שהעניין לא יפוצץ באור יום גלוי ללא אותיות קטנותויציאת ידי חובה, התופעה לא תעלם.
יש כאן שאלה בסיפור?
קנס על הפסקת התקשרות ע"י אורנג'
וקיבל מהם מספר טלפון שיהיה עוקב לכולם וכן גם אני (כאישתו) . המכשירים שלנו
והחשבון נשלח ישירות אלינו . לפני כ-8 שנים בעלי עזב את החברה ועובד לבד. ביקשנו
להתנתק מ"הקבוצה" ונאמר לנו כי אין לנו אפשרות רק ע"י בעל המספר
שהינו בעל החברה. ביקשנו מבעל החברה וקיבלנו סירוב. לפני כשנתיים שידרגנו מכשירים
(טלפונית לא פרונטלית) וכן ביקשתי לשנות תכנית ואכן אשת המכירות עשתה זאת, אולם
לאחר כחודשיים התכנית חזרה למקורית וכשהתקשרתי לשאול מדוע , נאמר לי שאין באפשרותי
לשנות תכנית וכי אנחנו כפופים לתכנית של אותה חברה . ניגשתי פיזית לסניף קרוב
לביתי ולנסות לדבר איתם ולהסביר כי אין לנו ולחברה שום יחסים - לא עיסקיים ולא
חברתיים ואני לא מוכנה להיות איתם ביחסי "חתונה קתולית" ! הם טענו כי
אין דרך לצאת . לפני כחודשיים החלטתי לעבור לחברה אחרת "יו פון"
ופתאום קיבלתי חיוב של אורנג' ע"ס 2770 ש"ח !!!! על ביטול עסקה ??!!
מעולם לא עשיתי איתם עסקה וגם כאשר ניסיתי , הם אלה שביטלו אותה לאחר כחודש וחצי
...!! בטלפונים הם טוענים שבאופן גורף הם מחייבים את הלקוחות העסקיים בביטול עסקה .
למרות שטענתי שלנו אין ומעולם לא הייתה איתם שום עסקה . מה עליי לעשות ?? הם גבו
סכום לא זניח כלל ומצפים שנקבל את הקנס בהבנה . מקווה שתוכלו לעזור לי - האם לפנות
לתביעות קטנות ? אגב- מרבית השיחות נעשו טלפונית , ז"א מוקלטים על יד אורנג'
. אודה על תגובתכם בהקדם"
ניתוק מאורנג'
סביר להניח שמה שקרה הוא שברגע שהתכנית התשנתה לפני מספר חודשים(ואח"כ הוחזרה למקור) הרי שמרגע החזרה, החברה למעשה חידשה את ההתחייבות ל-36 חודשים- דבר שעדיין קיים אצל לקוחות עסקיים (להבדיל מפרטיים, שם החיוב עומד על 18 חודשים למיטב בקיאותי).
מאחר והקווים שהעברתם למעשה לא שלכם אלא שייכים לחברה שאותה בעלך עזב והיא למעשה ה"מנוי" אף אם החשבון מועבר ישירות אליכם ואף אם שמכם מופיע.
[כדי לסבר את האוזן, הרי שניתן לרשום על כל מספר שם שונה וזה לא בהכרח יהפוך את אותו "משתמש" לבעל המנוי אלא רק יגדיר את שמו. שנית, בלקוחות עסקיים בלבד, יש אפשרות לשלם על ידי צד ג' (העובדים), בין אם הלקוח העסקי משתתף בהוצאות הסלולר ובין אם לא].
לאור זאת, גם חברת אורנג' חטאה כי למעשה שינוי התכנית פעמיים גרם לחידוש התכנית.
וגם חברת יופון חטאה מאחר ואסור היה לה לבצע ניוד לקו אשר לא שייך למבקש הניוד.
זו הסיבה שהוקפץ החיוב על שמכם.
אמנם יופון לא נזקקה לאישורה של אורנג' לביצוע הניוד, אך כפי שהבהרתי הניוד אמור להיעשות לבעל הקו ולא למשתמש (שזה אתם).
במאמר מוסגר אציין כי דווקא הנציגים שסרבו לשנות את התכנית מאחר ואתם לא הלקוח, הם אלו שפעלו בהתאם להסכם שבין החברה הקודמת של בעלך לבין אורנג'. הדבר בא למנוע ממשתמשים לעשות ככל העולה על רוחם בקו כאשר החברה היא זו שאמורה לשלם.
ברמה הפרקטית, אציע שתיגשי לנק' שירות ותבקשי לדבר עם נציג בכיר/ראש צוות וזאת לאור הדברים שהסברתי לך.
תצייני כי קיבלת ייעוץ ואת רוצה לדעת האם זה מה שקרה. לנציגים יש אפשרות לראות מתי היו שינויי תכנית ומתי התחדשו ההתחייבויות על כמה תכניות רטרואקטיבית.
ברמה המשפטית, אם את רוצה להגיש תביעה, הייתי ממליצה להגיש תביעה נגד שתי החברות מהסיבות שפורטו
בהצלחה.
חבר מועדון
מועדון לקוחות
להבנתי, מטרתו של מועדון הלקוחות היא לגרום לקהל לקוחות המותג, להיות נאמנים לו. הנאמנות נאמדת בין היתר באמצעות מבצעים, הטבות והנחות.
יחד עם זאת, בעת שהתחברת למועדון ולמעשה שילמת את דמי ההצטרפות השנתיים, הסכמת לתנאי התקנון, בין אם מי שמכר לך את ההצטרפות הראה ובין אם לא. למעשה ובמילים משפטיות, נכרת ביניכם הסכם- תמורת 80 ש"ח ששילמת, קיבלת למעשה את "ההטבות" השונות להן את זכאית כחברת מועדון.
להבדיל מהדעה הרווחת, אין צורך לחתום על מנת שיכרת הסכם מחייב ולצערי אנשים רבים נכנסים להתחייבויות מבלי לקרוא, לאשר ולהסכים לכל התנאים.
במקרה שלך, המועדון רשאי לכתוב כל תנאי (אשר איננו נוגד את החוק ואיננו נוגד את תקנת הציבור). זכותו של מועדון להפסיק מבצע או לשנות את תנאי.
העדכון, אני מניחה, שנעשה באמצעות אתר האינ' של החברה או באמצעות דיוור למייל או בדואר רגיל ובכך יצאה החברה מידי חובה.
לו לא היית מעוניינת בתנאים שכאלה, לא היית חייבת להתקשר עם המועדון וככל שהסכמת, הרי שאישרת באמצעות התשלום את ההתקשרות עימו.
בשורה התחתונה, האפשרות היחידה העומדת כרגע לפניך היא לא להמתין לסיום השנה ולא לחדש בשנית.
בהצלחה.
הגדלת הסעד המבוקש במעבר מתביעה קטנה לתביעה רגילה
הגדלת הסעד
העובדה שהתביעה שלך הועברה לבימ"ש רגיל, לא אומרת שאתה יכול כעת לשנות את כתב תביעתך.
מה שבאפשרותך לעשות הוא להגיש בקשה לביהמ"ש אליו תועבר התובענה ולבקש את אישורו להגיש כתב תביעה מתוקן. שים לב שהמשמעות היא כפולה- יהיה עליך להשלים את גובה האגרה (בתביעה רגילה מדובר ב- 2.5% מגובה התביעה ב-2 פעימות כאשר חצי מהסכום ישולם כבר עם הגשת כתב התביעה המתוקן.
שנית, אם הנתבע כבר הספיק להגיש כתב הגנה, ביהמ"ש יכול להטיל עליך הוצאות(עבור טרחתו של הנתבע ו/או עבור שכ"ט עו"ד שהשקיע הנתבע ו/או בזבוז זמנו של ביהמ"ש באמצעות התיקון).
ולכן, צריך לשקול לאיזה גובה נעשה השינוי.
חוץ מזה, אני מניחה שמרגע שהתובענה תעבור לבימ"ש אזרחי רגיל, תרצה לשכור שירותי עו"ד ולכן היוועץ בו לגבי הנפקויות של השינוי.
בהצלחה.
מוצר שלא סופק בזמן
תודה מראש
ביטול עסקה
תכיני מכתב לחנות המגולל את כל הסיפור ובסוף תצייני כי את מוציאה את השולחן מחוץ לביתך שכן אינך מהווה "שומרת חינם". ואם השולחן לא יאסף תוך שבועיים, את מסירה מעצמך כל אחריות לנזקים שיגרמו לו כתוצאה מכך שיוצא מחוץ לביתך.
תוודאי שהמכתב מגיע אליו עם דואר רשום+אישור מסירה.
הסיבה לכך נובעת מהאפשרות שהחנות תחליט שגרמת לה נזק לשולחן ושאת אמונה על תקינותו ועלולה להגיש נגדך תביעת פיצוי עבור הנזקים שיכולים ויגרמו לשולחן.
ובמילים פשוטות- כסת"ח.
בהצלחה.
מחיר המופיע על תגית מחיר בשער מט"ח יורו
סימון מחירים
עפ"י חוק יש לסמן את המחיר על מוצרים בשקלים בלבד.
יתרה מזאת, רשתות אשר סימנו מחירים במט"ח בלבד, נקנסו (עפ"י דיני החברות וההגבלים העסקיים).
יחד עם זאת, אם הוצג מחיר גם במט"ח, הרי שהמחיר השקלי שיוצג יהיה המרה לפי שער החליפין ביום הרכישה.
הגביה בכל מקרה הינה בשקלים.
בהצלחה.
מה עדיף: תביעה קטנה או סדר דין מהיר?
הבדל בין תביעות קטנות לסדר דין מהיר (סדמ"ר)
בקליפת האגוז ובצורה מאוד מצומצמת אעמוד על ההבדל בין שני סדרי הדין -
סעד- אם הסעד אותו אתם מבקשים עולה על 32,700 ש"ח ונמוך מ-75,000 ש"ח, תוכלו להגיש את התביעה רק בסדמ"ר.
שימו לב כי תביעה שהיא נמוכה מ32,700 ש"ח ניתן להגיש גם כסדמ"ר וגם כתביעה קטנה.
סדרי דין- גם בתביעות קטנות וגם בסדמ"ר יש מה שנקרא גילוי מוקדם של כל הקלפים. משמע לכתב התביעה יש לצרף את כ-ל ההוכחות שלכם, את כל חוו"ד ובנוסף בסדמ"ר עליכם לצרף תצהיר על הנסיבות (תצהיר שווה ערך לעדות בשבועה).
בנוסף יש הליכים כמו הגשת תצהירי עדות ראשית (שזה שווה ערך להודעות עדים וניתן לחקור אותם חקירה נגדית). ישנו הליך נוסף שנקרא- ישיבה מקדמית, דבר אשר לא קיים בתביעות קטנות. במסגרת ישיבה זו, ביהמ"ש בדר"כ מנסה לפשט את ההליך, לעמוד על השאלות העומדות במחלוקת ולנסות להגיע לכדי פשרה.
בתביעות קטנות לעומת זאת, יש דיון אחד בלבד בו אתם אמורים להציג את כל העדויות ואת כל ההוכחות. לדיון הזה אין מקצה שיפורים ולרוב בסופו ינתן פסק דין.
ייצוג- בתביעות קטנות אין יצוג ע"י עו"ד בעוד שבסדמ"ר ניתן להיות מיוצג.
עלות- מאחר ותביעה קטנה הוא הליך מהיר, ללא יצוג ושלא גוזל משאבים רבים, הרי שבמידה ותפסידו העלויות יהיו נמוכות משמעותית מתביעה בסדמ"ר.
כעקרון, הדרישה לקבל מסמך מסוים נקראת- גילוי מסמכים ספציפי אשר אינו קיים לא בתביעות קטנות ולא בסדמ"ר ואולם אני מכירה תביעות בהם הוגשה בקשה דרך ביהמ"ש למתן צו לגילוי מסמכים כאמור ובגלל הרלוונטיות של המסמך, ביהמ"ש נעתר.
בשורה התחתונה, אציין שקיימים עוד פרמטרים רבים לשוני בין שני ההליכים ואני לא יכולה להמליץ על אחד על פני השני. בבחירתכם בהליך מסוים עליכם לבחון שיקולי עלות מול תועלת, חוזק הראיות ומורכבות התביעה.
מקווה שעזרתי לך בבחירת ההליך המתאים. בכל מקרה, אם אתם עדיין לא בטוחים, אמליץ לכם להיוועץ בעו"ד אשר יבחן את כל המקרה לגופו של עניין.
בהצלחה.
ביטול הזמנה של השכרת ציוד לאירוע
(לא מדובר ברכישת הציוד אלא רק בהשכרתו), בית העסק אינו מסכים לביטול בשל העובדה שהציוד שבחרתי נשמר עבורי ולא סופק ללקוחות אחרים. האם באפשרותי לבטל את ההזמנה?
האם באפשרות בית העסק לקנוס אותי בגין ביטול העסקה?
יש ביניכם הסכם??
מתי האירוע עתיד להתקיים?
כמה ימים עברו מיום ההזמנה?
מה עלות ההזמנה?
מה ערך הקנס? (ז"א איזה אחוז מהעסקה הכוללת?)
מקפיץ את השאלה...
חשוב לציין גם כי מדובר בציוד חשמל שאינו מתקלקל או מאבד מערכו.
תודה
כמה זמן לפני האירוע ביטלת?
חיוב נוסף על תשלום באשראי
מסוים, אך דורשים ממני 20% תוספת במידה ואני רוצה לשלם בכרטיס אשראי, האם מותר
לגבות כך תוספת על תשלום בכרטיס אשראי?
בתודה מראשסופ"ש נעיםשי
במידה ומצוין מפורשות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אחריות מוצר חשמל – טלויזיה התקלקלה ביום האחרון
כן
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
טיפול משפטי בחברת פלאפון
חוב לפלאפון
תקלות חוזרות של מזגן תדיראן
עשיית עושר ולא במשפט
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול עסקה תוך 14 יום
על פי חוק ביטול עסקת בגדים תוך 3 ימים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הוגשה תביעה אך מה עליי לעשות בנתיים
תיכנס
חוק הטכנאים
הטכנאי לא הגיע וגם לא הודיע שלא יגיע לתיקון למרות שהמתנתי בבית באותו יום.
כשפניתי לחברה נאמר לי שבכלל רשום במערכת שלהם שהטכנאי הוזמן ליום חמישי ה 30/5.
כמובן שבשני התאריכים הנ"ל אף אחד לא הגיע אליי ולא עידכן אותי בביטול השרות המוזמן.
שאלותיי הן:
1. האם זה חוקי לקבוע טווח המתנה לטכנאי של 4 שעות?
2. האם אני יכולה לדרוש פיצוי מחברת ניופאן בגין השעות שהמתנתי ואיש לא הגיע, חוק הטכנאים? (חשוב לציין שבעקבות שעות אלה נאלצתי לבזבז יום עבודה כמעט מלא -אני עובדת מ8:00 עד 17:00 ונאלצתי לצאת ב 11:00 מהעבודה כדי להיות בזמן בבית ולא לגרום לטכנאי לזמן המתנה מיותר).
אשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש
עד שעתיים המתנה לטכנאי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אפליה מותרת או אסורה?
בית עסק רשאי לא לעשות עסקים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול הרשמה לקורס
ביטול קורס
(3) לרכישת שירות כאמור בפרט 8 ו-9 לתוספת – בתוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם למועד תחילת השירות;
תקנה 9 לתוספת דנה בקורסים שהם אינם קורסי פסיכומטרי.
לידיעתך,
בהצלחה,

