פורום תביעות קטנות

פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום תביעות קטנות

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

חיסון לדלקת ריאות

הלן 01/02/14
בוקר טוב

נשלחה לי הודעה מקופ"ח שאומרת : מאחר ולא קיבלתי חיסון לדלקת ריאות ואני מעל גיל 65 , אני מתבקשת לקבל החיסון נגד דלקת ריאות למניעת תמותה וכי החיסון הוא פעם לכל החיים . אציין שמאז גיוסי ל- צ.ה.ל לא רציתי לבצע שום חיסון ופה התפתיתי מאחר וזה חיסון חד פעמי נגד דלקת ריאות . כעבור שבועיים אושפזתי עם דלקת ריאות . מאחר ולא היה גילוי נאות , העובדה שחליתי והחיסון לא מנע את דלקת הריאות כפי שנטען , כלומר היתה הסכמה שלא מדעת - כי חובה להסביר . התלוננתי למשרד הבריאות ולהפתעתי פתאום טוענים שיש כל מיני סוגים של דלקות ריאות ולא מן הנמנע שחליתי בסוג אחר של דלקת ריאות . מאחר ותשובה זו סותרת את הנטען בדף קופ"ח  ואי לכך בעלי בן 82 ,לאחר ביקור של יומיים בביה"ח חטף ברונכיט , הובל באמבולנס לביה"ח , הוזמן רופא לילה בבית והנכדה נותרה יומיים בבית והפסידה 2 ימי עבודה , על מנת לסעוד אותו ולבקר אותי בביה"ח ושאלתי : האם עקב אי גילוי נאות , עוגמת נפש והוצאות אני יכולה לתבוע את קופ"ח ? .אציין , אני לא נוטלת תרופות ובקושי רב אני מבקרת בקופ"ח , גם מעולם לא עישנתי . אוסיף בפנייה אלי נרשם pneumovax בהמשך טענו כי החיסון היה נגד חיידק הפנאומוקוק

אשמח לקבל תשובה בהקדם .

חיסון לדלקת ריאות

עו"ד אבי קיסוס מנהל 01/02/14
אם לא היה גילוי נאות של כל המידע ונגרם נזק ניתן לתבוע. 

אני ממליץ לפנות לייעוץ משפטי בעניין זה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עדה בתביעה קטנה

k 31/01/14
ידיד  ביקש   מימני  להופיע  כתור עדה מטעמו בתביעה קטנה

משום , שאיני  יודעת  אם  אוכל לקחת חופש מהעבודה  קבענו

שבמידה  ואוכל  להגיע  . רק  ביום הדיון  הוא יודיע  לשופט

שהןא הביא עדה מטעמו . האם מותר לעשות זאת ?

כמו כן . במידה  ואהיה נוכחת במשפט . האם  יהיה  רשום  בפרטוקול  , שאני  נוכחת בחדר  ?.  הבנתי , שנהוג לכתוב בתחילת  פרוטוקול  את  הנוכחים בדיון . האם נהוג לרשום  גם את העדים  ?

עדה בתביעה קטנה

עו"ד אבי קיסוס מנהל 31/01/14

לא, כן, כן.


אם יש בעיה עם העבודה ואת רוצה לבוא להעיד לטובת הידיד ניתן לבקש צו מבימ"ש שיורה לך לבוא להעיד ואז מקום העבודה יהיה חייב לתת לך חופש באותו יום.


את יכולה גם לבקש מבימ"ש שיקבע לך הוצאות לטובתך על כך שהגעת להעיד בדיון.


 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שוקלת לתבוע את חברת הדואר

אלין 30/01/14
הזמנתי חבילה מחו"ל בתאריך 2.12 והיא הגיעה לדואר ב-5.1.

הגיעה לי הודעה ראשונה והודעה שניה ללכת לאסוף את החבילה, ומכיוון שאני בדרך כלל לא פנויה בשעות של הדואר, הגעתי לאסוף את החבילה ב-23.1 (18 ימים אחרי ההודעה הראשונה).

אני אציין שבהודעה השניה מצוינת ההערה שחבילה שלא תילקח תוך 14 יום תוחזר לשולח. וחבילות מחו"ל יוחזרו תוך 30 יום.

הגעתי לדואר לאחר 18 ימים (חבילה מחו"ל - צריכה להמתין לי בדואר במשך 30 יום) ואמרו לי שהחבילה הוחזרה לשולח לפני יומיים (ב-21.1). כששאלתי למה ומה קרה ענו לי בתשובה "אנחנו לא מחסן". גם פניה למנהלת לא עזרה.

מה אני יכולה לעשות?



תודה רבה

שוקלת לתבוע את חברת הדואר

עו"ד אבי קיסוס מנהל 31/01/14

בהנחה והדואר התחייב להחזיק את החבילה אצלו 30 ימים את יכולה לתבוע.


בהצלחה

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם נחוץ אישור מראש

אלי 29/01/14
למומחה שלום,

האם נחוץ לבקש/לקבל מראש אישור פורמלי מבית המשפט להזמין עדים שיעידו במהלך הדיון המשפטי בה? בברכה,  אלי

האם נחוץ אישור מראש

עו"ד אבי קיסוס מנהל 31/01/14
צריך לכל הפחות להודיע לשופט שאתה מביא עד, לא מפתיעים שופט בעדות חדשה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הליך פלילי

אלי 29/01/14
שלום למומחה,

האם תביעה קטנה היא "הליך פלילי"? והאם בתביעה קטנה מקובל להשביע את הצדדים (ואת עדיהם) לומר את האמת, כל האמת ורק את האמת?  בברכה,  אלי

הליך פלילי

עו"ד אבי קיסוס מנהל 31/01/14

לא


כן

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום עורכי דין

שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה

aykisos@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעת סוכן נסיעות

דני 29/01/14
רכשתי כרטיס אצל סוכן נסיעות בטלפון שילמתי מהכרטיס אשראי כחודשיים לפני הטיסה הסכום היה 290 דולר, קיבלתי את הכרטיס טיסה במייל והכל היה תקין, הינו 8 חברים בטיסה הזאת ולפחות 4 מאיתנו הזמינו דרך הסוכן שאני הזמנתי, כאשר הגעתי לשדה תעופה לצ'ק אין נאמר לי ע"י הדיילת קרקע כי הייתה תקלה אצל הסוכן שלי, הם אומנם הזמינו את הכרטיס היא אומרת אבל לא ביצעו כירטוס, השעה הייתה 4 לפנות בוקר מיותר לציין כי אין אם מי לדבר בסוכנות בשעה כזאת, אז היא אמרה לי שאו שאני ישאר בארץ ויטפל בנושא הזה או שאם אני רוצה לטוס עם החברים שלי אז עליי לקנות כרטיס חדש, אז ללא בררה קניתי כרטיס חדש וזה עלה 500 דולר, זאת אומרת שילמתי עד כה על שני כרטיסי טיסה על השם שלי אחד בסכום של 290 דולר והשני סכום של 500 דולר, כאשר חזרתי לארץ דיברתי עם הסוכנות הם לטענתם אומרים שהכרטיס טיסה תקין ואין בעיה למרות כל המסמכים ששלחתי הם מתנערים מאחריות ואומרים שאני אשלח מכתב באנגלית לחברת תעופה שהם עובדים איתה אותה חברת התעופה שאני טסתי איתם כדי לברר איתם מדוע הם אמרו לי לרכוש כרטיס חדש בשדה תעופה בארץ, מכל ה 8 אנשים ו4 מתוכם שהזמינו באותו סוכן אני היחיד שהייתה לו את הבעיה הזאת היחיד מכולם והם אומרים לי שהכרטיס תקין, שלחתי את המכתב באנגלית בכל זאת, היום ביקשתי לדעת מה קורה אז הסוכנות אמרה לי שהחברת תעופה עוד לא ענתה וכשהיא תענה אז הם יגידו לי, מבחינתי הסוכנות עשתה פאשלה, ואני רוצה את ה 500 דולר חזרה, אני רוצה לתבוע את זה בתביעות קטנות השאלה שלי היא האם אפשר ? והאם אני יכול לתבוע גם עוגמת נפש שנגרמה לי, לצרוך העניין ביום טיסה במקום להיות עם חברים שלי אני הייתי עסוק בכל העניין הזה והגעתי כחצי שעה בסך הכל לפני המראה למטוס כשהייתי בשדה תעופה 3 וחצי שעות לפני המראה....אני הבנתי שאסור לנפח סכום בעוגמת נפש אז רציתי לדעת מה הסכום שעליי לדרוש פה ? ביחד עם ה 500 דולר ? 

תודה רבה לעונים !!!

נא לפנות לייעוץ פרטני

עו"ד אדם אשכנזי 29/01/14
הפורום נועד לשאלות קצרות וממוקדות, נא לנסח מחדש או לפנות לייעוץ משפטי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ניתוק זיקה

אבי 29/01/14
שלום

האם חוק ניתוק זיקה קיים כיום או שהוא בוטל

מה מעמדו כיום תודה

ניתוק זיקה

עו"ד אדם אשכנזי 29/01/14
החוק חיי וקיים.

לא שמעתי דבר על ביטולו.



בהצלחה,
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שילמתי ולא קיבלתי את המוצר

יונתן 28/01/14
שלום רב



נזקקתי לחומר מבודד רעש עבור דלת.

מצאתי אתר  ורכשתי טלפונית ספוג מבודד רעש ( ספוג ביצים ) והוספתי 60 ש"ח עבור דואר שליחים. ( סה"כ 175 ש"ח )

הובטח לי שהמוצר יגיע תוך שבוע.

כעבור שבוע וחצי התקשרתי וענו לי שזה יגיע בעוד שבוע.

כעבור עוד שבוע שלחתי מייל כועס ובו ביקשתי את הכסף חזרה או את המוצר באופן מיידי. 

במייל ענו לי " עוד קצת סבלנות" הספוג בדרך.



מאז שלחתי עוד שני מיילים ולא נעניתי, וגם הם מסננים אותי בטלפון באופן קבוע כך שלא הצלחתי ליצור איתם קשר כבר כמה שבועות.



בקיצור שילמתי וכבר חודשיים וחצי לא קיבלתי את המוצר, והעסק מסנן אותי.



האם אפשר לקבל את הכסף חזרה בעזרת תלונה לחברת האשראי?

אם אתבע אותם לתביעות קטנות, איזה פרטים עלי לגלות על העסק?

האם אפשר לקבל בחזר הוצאות משפט גם בתביעות קטנות ?

אני גר בכרמיאל והעסק בתל אביב,  האם אני יכול לתבוע אותם בכרמיאל ? ( הנסיעה תעלה לי יותר מהספוג )



תודה רבה.

נ.ב. איפה אפשר לכתוב חוות דעת על העסק בכדי שאחרים יזהרו לא לפול בבור הזה?

עסקה באינטרנט

עו"ד אדם אשכנזי 29/01/14
העסקה בוצעה טלפונית, כך שאתה רשאי להגיש תביעה במחוז הצפוני, ולאו דווקא בתל אביב.



להגיש תביעה תמיד אפשר.



לחברת האשראי אתה יכול לפנות, בהנחה ולא חויבת. אם חויבת אז זה לא יעזור לך כבר.



לדווח על העסק? פייסבוק, עיתונות, תלונה למועצה לצרכנות.



בהצלחה,
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפסקת לימודים במכללה פרטית

אוסי 28/01/14
נרשמנו לקורס תמחיר כחלק מלימודי הנהלת חשבונות מדופלמים במכללה פרטית. 

קצת רקע על המכללה: 

את המכללה מנהל המורה לתמחיר. 

אשתו של המנהל היא המזכירה/מנהלת משרד של המכללה וכל נושא הרישום התנהל מולה. 

בחודש נובמבר 2013 הקורס התחיל ולאחר שניים/שלושה שיעורים נכנס המורה לכיתה ובישר לנו שהוא ואשתו מתגרשים וכחלק מההסכם בניהם המכללה נשארת אצלה. 

תוך כדי שהוא מבשר לנו אשתו נכנסה לכיתה והתנהל בניהם ויכוח מולנו (אנחנו כיתה קטנה של שבע בנות), כל זה היה ממש מביך ולא מקצועי. 

בשיעור שלאחר מכן הופתענו לגלות בסוף הוא נשאר והיא עזבה. 

כמובן ששמחנו כי הסיבה שהחלטנו ללמוד שם היא כי שמענו שהוא מורה טוב. 



מאז כל השיעורים מתנהלים בצורה לא תקינה, המורה שלנו סגר קורס חדש בסניף בתל-אביב באותו יום ושעה שהוא מלמד אותנו ורק לאחר שהוא סגר הוא ביקש מאיתנו לשנות את יום הלימודים משני לראשון. 



השיעורים אמורים להיות משעה 17:30 עד שעה 21:00 ובפועל הם אף פעם לא מתחילים בזמן ותמיד מסתיימים מקסימום בשמונה. 

במהלך כל השיעור מנהל המורה את המכללה במקביל, יוצא לדבר עם תלמידים מקורסים אחרים, מדריך את המזכירה החדשה שהחליפה את אשתו, עונה לשיחות טלפון וכו'. 

הדבר ממש מפריע לניהול תקין של השיעור ומוציא מריכוז. 



לפני כשבועיים הוא ביקש להוריד את כמות השיעורים לאחת לשבועיים כי לדעתו אנחנו בהספק טוב של החומר הנלמד למרות שבפועל אנחנו לא מבינות כמעט כלום ואת כל התרגילים שאנחנו פותרות (במידה ואנחנו מצליחות) אנחנו פשוט מעתיקות מהתרגילים הקודמים כמו "תוכי". 



החלטנו שאנחנו לא מעוניינות להמשיך ללמוד בצורה כזאת ושלא ייתכן שלאחר שעברנו בהצלחה ארבעה קורסים מתוך שבעה סה"כ נכשל בקורס שאמור להיות הכי קל. 



פנינו אליו בבקשה לקבל החזר על הקורס מכיוון שנאלץ לשלם אותו שוב במכללה אחרת. 

סך כל הקורס הוא חצי שנה ועלה 2,500 ש"ח. 

בתחילה הוא לא הסכים להחזיר לנו את הכסף אך לאחר כמה ימים החליט שהוא מסכים להחזיר לנו רק 800 ש"ח. 



חשוב לציין שלא נחתם בינינו הסכם/חוזה ולא נאמר לנו גם בעל-פה שאין החזרים כספיים. 



נודה על הכוונה בנושא ועצה האם אנחנו זכאיות להחזר או לא?

נא לפנות לייעוץ פרטני

עו"ד אדם אשכנזי 29/01/14
הפורום מיועד לשאלות קצרות וממוקדות.



בהצלחה,
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עדות

אלי 28/01/14
האם דברי שקר הנאמרים ע"י נתבע בפני שופט - נחשבים "עדות שקר" (המהווה עברה פלילית)?  אלי

עדות שקר

עו"ד אדם אשכנזי 29/01/14
לכאורה כן.

אבל כדי שיגישו כתב אישום, צריך ראיות שהן מעבר לכל ספק סביר שמי שהעיד העיד עדות שקר.

שהוא היה מודע לכך שהעדות היא עדות שקר.



ולא פחות חושב, אתה צריך להראות שיש אינטרס ציבורי.



את כל אלו, התביעה (הפלילית) צריכה לקבוע.



בהצלחה,
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חברת חשמל

אנגל 28/01/14
שלום רב !!



אני  ישמך לקבל אזרה . אני עצמאי -הגעתי לעבודה ומשעה 9 בבוקר ניתקו לי חשמל .בבירור קצר עם שכנים היתברר שחברת חשמל מגדילה באחד מהחנויות מתך וזות הסיבה.בא חברת חשמל תאונו שהיזהירה את העסקים אך זה לא נכון-אף אחד מעסקים בבניין לא קבל  אזהרה  בשום סורה. אני רוצה ליתבוע אותם. הנזק אולאי לא גדול -אך התנהגות הביריונית הזות פשות אן מילים...נאלצתי לשלוח עובדים הביתה,טלפונים לא עובדים לא ניתן נתת שרות ללקוחות..

אז מה לעשות ??  תודה רבה

חבת החשמל

דליה 28/01/14
שלום רב ,

קראתי את פנייתךואני מבקשת להתנצל בשם חבר החשמל אם נגרם לך עוול. אודה לך מאוד אם תפנה אלינו אמצעות כתובת מייל המצורפת או עמוד הפייסבוק של חברת החשמל ותציין את הכתובת של העסק כך שנוכ לבדוק עם הגורמים בשטח כיצד קרה שלא קיבלת הודעה על העבודות הצפויות.

בברכה ,

דוברות חברת החשמל
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סינון אתרים חינם

ישראל 28/01/14
שלום רב,

קיבלתי תגובתכם כי הצעת חוק אינה חוק אולם לאחר חיפוש באינטרנט מצאתי כי יש חוק ממשי לגבי הסינון :

מתוך דה מרקר:"לפי החוק כיום, כל ספקיות האינטרנט מחויבות לספק לצרכנים תוכנת סינון בחינם - אם הלקוחות מבקשים זאת"

כעת לגבי שאלתי האם החברה אשר מערימה קשיים וטוענת שניתן להפעיל את הסינון רק כשמחוברים בחייגן וחייגן עולה כסף כל חודש-האם אין בכך רצון לעשוק את הצרכן?

לפי מה שאתה מתאר יש כאן טעם לפגם

עו"ד אדם אשכנזי 29/01/14
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם יש סמכות בעניינים לפי חוק הפלת"ד

מיכאל 28/01/14
שלום

בכוונתי להגיש תביעה בגין כאב וסבל שנגרמו עקב תאונת דרכים .

האם ניתן להגיש את התביעה לבית משפט לתביעות קטנות? 

בברכה

מיכאל

תביעת פלת"ד בתביעות קטנות

עו"ד מור יהודה 28/01/14
מיכאל שלום,



תביעות פלת"ד לרוב הן תביעות מורכבות מכיוון שאלא אם, יש לך נכות עפ"י דין (קביעה של הביטוח הלאומי או של משרד הבטחון), ביהמ"ש לרוב ימנה מומחה רפואי אשר יקבע את גובה הנכות שממנה נגזרים הסכומים לפיצוי כזה או אחר. 



עבור כאב וסבל ב-100% נכות, הפיצוי עומד סביב ה-170-180 אלף ש"ח (מתעדכן מעת לעת) ומושפע מימי אשפוז בעקבות התאונה והורדה על כל שנה מעל גיל 30. 

אם כי עד 10% נכות, ביהמ"ש יכול לתת פיצוי שבשיקול דעת. 



אני מאמינה בלב שלם, שבימ"ש ובטח שופט שלא בקיא בנזקי הגוף (ברוב בתי המשפט המזכירות מנתבת את התיקים לפי מומחיות השופט. כמו בת"א למשל) לא ינהל הליך של פלת"ד בתביעות קטנות תוך כדי שיכול לעשות שימוש בסמכותו ולהעביר את התובענה לפסים של תביעה אזרחית רגילה.



יחד עם זאת, תמיד תוכל לנסות ולהגיש את התביעה, לתמוך אותה במסמכים ולקוות שביהמ"ש לא יעביר את התביעה.



בשורה התחתונה, ניתן להגיש את התביעה כתביעה קטנה אבל סביר להניח שביהמ"ש לא ידון בה. 

הייתי מציעה ללכת על זה ולזרום עם התפתחות התיק. 



בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוק חדש -סינון אתרים חינם

ישראל 27/01/14
שלום רב,

הצעת חוק  בנושא סינון אתרים אושרה בכנסת.

פניתי לספקית האינטרנט בבקשה להפעיל את סינון האתרים.התשובה שקיבלתי נראתה לי מופרכת על מנת להרויח כסף:

לדברי הנציגה ניתן להפעיל את הסינון רק על לקוח המחובר בחייגן והחיבור בחייגן עולה כסף בכל חודש.

מה אכפת לי איך אני מחובר?לדעתי זה פשוט רצון של החברה להרויח כסף נוסף.האים מדובר על הסבר מניח את הדעת לעעתכם או שגם אתם שותפים לדעתי כי זה רק נסיון להפיק רוחים.האם ניתן לתבוע אותם אולי אף תביעה ייצוגית?

הצעת חוק איננה חוק ולכן לא ניתן לחייב גוף לפעול לפיה.

עו"ד מור יהודה 28/01/14
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הצגת מחיר פומבית ללא מע"מ

יאיר 27/01/14
במקום העבודה שלי הציעו לנו מבצע מיוחד על מוצר. בפגישה עם נציגי החברה המוכרת, הם הסבירו על המוצר וסיפקו דף ניר ובו פירוט המחיר מבצע.

המחיר שניתן למוצר היה בשתי אופציות - מזומן או תשלומים כאשר להצעת המזומן המחיר היה נקוב ללא מע"מ ובהצעה לתשלומים המחיר לתשלום היה כולל מע"מ (מיותר לצין שהמחיר למזומן אחרי מע"מ היה גבוה יותר מהמחיר בתשלומים)

מעבר לעובדה שלא רכשתי את המוצר האם ישנה כאן עילה לתביעה על הטעית הצרכן, או שמא הדבר נתון רק למי שרכש את המוצר וגילה לאחר מעשה כי המע"מ לא חושב.



יום טוב

יאיר

מע"מ

עו"ד מור יהודה 28/01/14
ס' 17 ב' לחוק הגנת הצרכן קובע כי יש להציג את המחיר כאשר הוא כולל מע"מ ולכן לא ברורה לי שיטת המכירה. 



בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דבר שקר

אלי 27/01/14
שלום,

האם יש חוק האוסר על אדם לומר בבית משפט, או לכתוב לבית משפט (למשל, במסגרת כתב הגנה), דבר שקר, או הטעיה? אם כן, מה שם החוק? תודה.  אלי

דבר שקר

עו"ד מור יהודה 28/01/14
אלי שלום,



לגבי כתב הגנה, הצד השני יכול לכתוב דבר שקר.

התובע הוא זה שצריך ברוב רובם שלך המקרים להוכיח את טענותיו.

ביהמ"ש הוא זה שיבחן בסופו של יום למי הוא מאמין.



המקום היחיד שיש חובה חוקית לומר את האמת הוא בתצהיר כתוב (החתום על ידי ביהמ"ש) או בעדות שקר בפני שופט.

בשני המקרים, מדובר בהצהרות כוזבות המהוות עבירה פלילית. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קניית רכב משומש

צבי 27/01/14
שלום רב



קניתי רכב משומש מסוחר רכב (במגרש). בחתימת החוזה הוא רשם שהרכב יד 1 כפי שהוא גם הציג לי ברשיון הרכב שהיה בידו (הרישיון הוא של חברת ליסינג). בגלל שהוא סוחר רכב הבנתי שהוא לא יחשב ל"יד" נוספת. 



עתה לאחר חודש מהקניה קבלתי חידוש לרשיון הרכב ומסתבר שלרכב כבר היו 2 בעלים ולא אחד. לדבר כמובן יש משמעות כספית בשווי הרכב וגם בעתיד יהיה יותר קושי במכירת הרכב. יש לציין שהרכב עוד לא בן שנה! כך שנתון זה משמעותי עבורי (סביר שלא הייתי רוכש את הרכב). 



הבנתי שיש חוק חדש "גילוי נאות למכירת רכב משומש 2008" לגבי מידע שהמוכר צריך לגלות ובמיוחד לסוחרי רכב וזו אחריותם לדווח על מספר בעלים ועוד. 



רציתי לדעת האם אכן החוק כאן לצידי במקרה זה? 

אני מעוניין לקבל החזר בעבור שווי רכב מופחת וכמובן ל"העניש" את הסוחר.



כמובן אגש למשרד הרישוי לגלות מי הבעלים השניים.



מה דעתכם? מה עלי לנקוט?



תודה רבה.

גילוי נאות במכירת רכב משומש

עו"ד מור יהודה 28/01/14
צבי שלום,



אכן החוק לצדך. אחד מתנאי עסקה כאמור הוא גילוי אמיתי של מספר הבעלים.

מאחר והסוחר ידע שהוא הבעלים השני, מדובר בחוסר גילוי נאות וחוסר תום לב. 



הייתי ממליצה להיעזר בחוו"ד שמאי כדי להעריך את גובה ההפרשים ולתבוע אותם בתביעות קטנות.



בהצלחה. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ייצוג בבימש לתביעות קטנות

אנה 27/01/14
שלום רב,



במקרה שהתובע הינו עולה חדש ומעוניין לבקש שבן משפחה ייצג אותו.

האם יש להגיש בקשה זו במסגרת כתב התביעה או בנפרד?

האם קיים טופס קבוע?

בנוסף, מתי צפוי להתעדכן גובה הסכום המקסימאלי שניתן לתבוע במסגרת תביעה קטנה?

תודה מראש

ייצוג בתביעות קטנות

עו"ד מור יהודה 28/01/14
אנה שלום,



לגבי הבקשה, רק בשביל להפנות את תשומת ליבו של ביהמ"ש, הייתי ממליצה להגיש בקשה נפרדת. אין דרישה לפורמט מסוים אלא פשוט להסביר את המצב, לציין כי מי שמעוניין לייצג את התובע אינו עוסק בייצוג כדרך קבע, בכף או כחלק ממקצועו. יתכן וביהמ"ש יסרב ואז יהיה צורך להביא לדיון מתרגם. הסיבה לסירוב אפשרי היא שביהמ"ש מתרשם לא רק מהתוכן הדברים של מי שעומד מולם אלא גם מאופן הדרך  וצורת הדיבור. 



לגבי עדכון הסכום, לצערי לא אוכל לתת לך תאריך שכן הסכום מתעדכן מעת לעת. 



בהצלחה. 




תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול עסקה שלא מומש ותביעה ללא הוכחת נזק

טלי 27/01/14
שלום רב,

לפני חצי שנה רכשתי מחברה גדולה ומוכרת מכשיר סלולרי. הרכישה נעשתה באמצעות אתר האינטרנט ובתשלומים. יום למחרת ביקשתי בכתב לבטל את העסקה ונענתי כי העסקה בוטלה כולל מספר אישור (ולא קיבלתי את המכשיר). לצערי הרב גיליתי היום, חצי שנה מאוחר יותר, שהחברה לא ביטלה את העסקה ובינתיים המשיכו לרדת החיובים בסכום מצטבר של 500 ש''ח.

הבנתי שלפי החוק אני יכולה לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק. האם תביעה על סכום כזה, שעבורי הוא משמעותי בכיס, תחשב קנטרנית? כמו כן, מה גובה הפיצוי שאני יכולה לצפות לקבל? 

סכום העסקה כולה היה 1600 ש''ח

טלי 27/01/14
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה ללא הוכחת נזק

עו"ד מור יהודה 28/01/14
טלי שלום,

לא ברור מאיפה הבנת את זה, אבל הנזק שלך הוא בר כימות.

נגרם לך נזק של 500 ש"ח בצירוף ריבית והצמדה +דרישה לביטול תש' עתידיים. 



בנוסף, מאחר ומדובר בכשלון תמורה מלא, תוכלי לפנות לחב' האשראי במכתב, להסביר להם את המצב ולבקש לבטל את העסקה.



בהצלחה 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול מנוי לקאנטרי קלאב

אוהד 27/01/14
שלום,

רציתי לדעת האם ניתן לבטל מנוי לקאנרטי לאחר תקופה מאחר והחלטתי שאיני מעוניין בו עוד. (המנוי הינו מנוי לשנה).

האם הם יכולים להכריח אותי לסיים את השנה?

תודה

סיום מנוי בקאנטרי

עו"ד מור יהודה 28/01/14
אוהד שלום,



עפ"י חוק תצטרך לשלם עלות של חודש במכפלת החודשים בהם היית מנוי.

אם לקאנטרי פוליסת ביטולים אחרת, מקלה, תוכל לברר מולם. 



בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מזוודה שהגיעה בעיכוב של חודש!

ליאור 27/01/14
טסתי לחופשה. המזוודה לא הגיעה במשך כל החופשה אלא רק לאחר חודש משחזרתי הביתה! עו"ד אחד שפניתי אליו אמר לי שמאחר ולא פניתי לחברת התעופה תוך 21 ימים מיום שהמזוודה חזרה אלי, אני לא יכולה עכשיו לתבוע כי זה לפי אמנת ורשה. עו"ד אחר שפניתי אליו אמר שבגלל שהאיחור הוא למעלה מ7 ימים אז האמנה הזו בכלל לא מתקיימת ואפשר לתבוע רגיל... מי צודק?

איחור כבודה

עו"ד מור יהודה 28/01/14
ליאור שלום,



בעבר האמנה הבינלאומית אשר הייתה תקפה על חברות התעופה אכן הייתה אמנת ורשה. 

אלא שבמרץ 2011 נכנסה לתוקף אמנה אחרת והיא אמנת מונטריאול. 

אני מצטטת מתוך אתר אינטרנטי של עוה"ד אמיר קליינמן, הסבר מאלף לעניין איחור כבודה והמועדים הרלוונטיים-



"אמנת מונטריאול בדבר איחוד כללים מסוימים לתובלה בינלאומית באוויר מיום 28.05.1999, שנכנסה לתוקף לגבי ישראל ביום 20.03.2011, באמצעות חוק התובלה האווירית (תיקון מס' 2), התש"ע–2009, מסדירה את אחריותו של המוביל האווירי לנזקים הנגרמים לכבודה או למטען ומעדכנת, מרחיבה ומתאימה את כללי אמנת וורשה למאה ה- 21. סעיף 22(2) לאמנת מונטריאול קובע בהאי לישנא:"בתובלת כבודה, חבות המוביל במקרה של השמדה, אובדן, נזק או איחור מוגבלת לסכום של 1,000 זכויות משיכה מיוחדות לכל נוסע (1,600 $ נכון להיום. הערה שלי: א.ק.), אלא אם כן הנוסע נתן, במועד מסירת הכבודה הרשומה לידי המוביל, הצהרה מיוחדת בדבר האינטרס במסירה במקום היעד, ושילם סכום נוסף אם יש צורך לפי המקרה. במקרה זה יהיה המוביל חייב לשלם סכום שאינו עולה על הסכום המוצהר, אלא אם כן יוכיח שסכום זה גדול מסכום האינטרס בפועל של הנוסע במסירה ביעד."נקודת המוצא של אמנת מונטריאול היא שהמוביל אחראי לנזק שנגרם לכבודה תוך כדי התובלה האווירית, כאשר אי מסירת הכבודה מהווה ראייה לאובדנה תוך כדי התובלה האווירית.כנגד האחריות המוחלטת, קיימת הגבלה לסכום הפיצוי שהמוביל חייב בו בכל מקרה. בכך ביקשו מנסחי האמנה לאזן בין האינטרסים השונים.במקרה שבעל כבודה משגר כבודה בעל ערך מיוחד (ציוד סקי, ציוד גלישה, ציוד צילום, מכשור רפואי וכד') הוא יכול למסור הצהרת ערך מיוחדת ולשלם תשלום מיוחד נוסף עבור משלוח אותה כבודה. במקרה כזה המוביל אחראי עד כדי הסכום המוצהר, וטבעי שינקוט אמצעים מיוחדים כדי להבטיח כי המשלוח יגיע בביטחון ליעדו. מומלץ לברר מראש את מלוא הפרטים והתנאים עם המוביל האווירי. סך הפיצוי הסופי מוגבל כאמור ל- 1,600 $ נכון להיום והוא כולל הן את הנזקים הממוניים (קבלות בגין מזוודה, תכולתה, שיחזור פריטים ומסמכים וכיוצא באלה) והן את הנזקים הלא ממוניים (עוגמת נפש, אובדן זמן יקר, אכזבה וכד') בגין איחור, אובדן או נזק לכבודה.חשוב לזכור כי גבול הפיצוי הנ"ל הנו גבול עליון השמור למקרים של אובדן מוחלט של כבודה. כך, בגין איחור של יומיים בהגעת כבודה ליעד בחו"ל פסק ביהמ"ש בתל-אביב פיצוי בסך של 500 ₪ בצרוף 100 ₪ הוצאות בלבד (ת"ק 31352-04-12 שמיר ואח' נ' אל-על נתיבי אויר לישראל בע"מ, ש' מי-טל אל-עד קרביס, 29.07.2012). מאידך גיסא, בגין איחור מלא בהגעת כבודה (נמסרה לנוסעים רק בשובם ארצה) פסק ביהמ"ש בנתניה פיצוי בסך 2,500 ₪ בצרוף 500 ₪ הוצאות (ת"ק 12627-12-11 וילהלם ואח' נ' אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ, ש' יפעת אונגר-ביטון, 02.08.2012).    יחד עם זאת, אם יוכח כי הנזק לכבודה נבע ממעשה או מחדל של המוביל, עובדיו או שליחיו, שנעשו בפזיזות ובידיעה שקרוב לוודאי שייגרם נזק בעטיים, ניתן יהא לחרוג מתקרת האחריות הנ"ל.קיימת חבות הדדית של מובילים מתקשרים ומובילים בפועל וניתן להגיש תביעה לפיצויים כנגד המוביל המתקשר או כנגד המוביל בפועל או כנגד שניהם ביחד, לפי בחירת התובע.כל תביעה תוגש בשטחה של אחת המדינות שהן צדדים לאמנה, בפני בית משפט שבו ניתן להגיש התביעה כנגד המוביל המתקשר או בפני בית המשפט שיש לו סמכות שיפוט במקום שבו יש למוביל בפועל מקום מושב או מקום עסקי עיקרי, לפי בחירת התובע.כל הוראה חוזית שמטרתה לפטור את המוביל המתקשר או את המוביל בפועל מחבות או לקבוע גבול אחריות נמוך יותר, תהיה בטלה ומבוטלת.     עוד יש לזכור, כי חלה תקופת ההתיישנות מקוצרת של שנתיים על כל תביעה שעילתה מכוסה באמנה.  אף על פי כן, המוביל לא יהיה אחראי לנזק שנגרם מחמת איחור אם יוכיח שהוא ועובדיו ושליחיו נקטו בכל האמצעים שהיו עשויים להידרש באופן סביר כדי למנוע את הנזק או שנקיטה באמצעים כאמור הייתה בלתי אפשרית מבחינתו או מבחינתם.בשולי הדברים יובהר ויודגש, כי במקרה של אובדן מזוודה ייצא הנוסע ידי חובתו על ידי הודעה לחברת התעופה מיד עם גילוי האובדן. במקרה היזק, על הנוסע למחות בפני המוביל מיד עם גילוי הנזק, ולכל המאוחר בתוך שבעה ימים מיום קבלת הכבודה. במקרה של איחור, תוגש המחאה לכל המאוחר בתוך עשרים ואחד ימים מהתאריך שבו הועמדה לרשותו הכבודה. כל תלונה חייבת להיעשות בכתב וחובה להמציאה בתוך המועדים שצוינו.
"
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול

גילי 26/01/14
הזמנתי ריהוטים וקיבלתי אחרי 35 יום במקום 21 וגם לא דגם ש הזמנתי העם אני יכולה בכלל לבטל היסקה חנות אומר שצרכים לדגם שלי אובל אני לא רוצה לחקות עד 

ביטול עסקה

עו"ד מור יהודה 28/01/14
גילי שלום,



ככל שיש אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שקיבלת, מדובר בהפרת הסכם העולה כדי הזכות לביטולו. 



אם ההתנהלות עם החנות עולה לפסים לא נעימים, את יכולה להגיש תביעה קטנה. 



בהצלחה. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התיחסות בית דין לתביעות קטנות לנתבע שלא הגיש כתב הגנה?

מרדכי 26/01/14
שתיי שאלות:

1.איך בית המשפט רואה את העובדה שנתבע לא מגיש כתב הגנה? הרי אם היו לו השגות על כתב התביעה הוא היה ממהר להגיש כתב הגנה!

2. איך אני יכול לנצל את העובדה שהנתבע לא הגיש כתב הגנה לטובתי ביום הדיון בבית המשפט?

תודה רבה

העדר הגנה

עו"ד מור יהודה 28/01/14
מרדכי שלום,



בתי משפט לתביעות קטנות נוטים להיות מאוד סלחניים כלפי שני הצדדים בכל הנוגע לפרוצדורות דווקא מתוך ההבנה שלא מדובר באנשים הבקיאים בדיני הפרוצדורות המשפטיות.

יתרה מזאת, ביהמ"ש לתביעות קטנות אינו מוגבל בהרבה מקרים לדיני הראיות למשל ולעוד דברים ולכן לדיון יש אופי גמיש יותר מאשר בניהול תביעות רגילה.



מצד שני, עפ"י דין, על הנתבע להגיש כתב הגנה בתוך 15 יום, ככל שלא עשה זאת ובטח שעד הדיון, ואולי אפילו לא טרח להתייצב, ביהמ"ש יכול לתת פסק דין בהעדר הגנה.



פסק הדין הזה ניתן לביטול משיקולים של סיבת ההעדרות (כמו למשל נתבע שלא קיבל את כתב ההגנה) משיקולי צדק (האם צודק בנסיבות המקרה לבטל) ומסיכויי ההגנה.  



היה ועד לדיון לא יוגש כתב הגנה, במעמד הדיון, תבקש לקבל פסק דין לטובתך. 



בהצלחה. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בירור מחיר טלפוני

ארנון 26/01/14
שלום רב,



אני רוצה לעשות השוואת מחירים בבית לפני שאני יוצא לקניות על מנת לדעת היכן אוכל לקנות את המוצרים במחיר הזול ביותר, 



אני יודע שלחלק מהסופרים אכן יש אתר אינטרנט שבו ניתן לבצע קנייה הכוללת משלוח עד הבית, אך אני מבין שברוב המקרים המחירים באתר שונים מהמחירים שיש בסניפים,



התקשרתי לסניף מסויים של רשת סופרים מוכרת וביקשתי לברר מחיר של מוצר מסויים,

הפקידה שענתה לי אמרה שאסור לה לומר לי את המחיר בטלפון ושעליי לבוא לסניף ולראות,



ברצוני לדעת האם זה חוקי, שהם בעצם מכריחים אותי להגיע פיזית לסניף, במקום לענות לי בטלפון מהו מחיר המוצר?



תודה

אני לא רואה בזה משהו לא חוקי

עו"ד מור יהודה 28/01/14
אתה רוצה לעשות סקר שוק אבל אתה לא מוכן לכתת רגליים.

נשמע קצת מופרך. 



בהצלחה עם זה. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה

יחזקאל 26/01/14
שלום,



הוגשה נגדי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בדרום, בשל נזק אגב פגיעה ברכב מאחור.

במקביל הוגשה נגדי תביעת שיבוב לבית משפט במחוז תל אביב, בשל אותה תאונה.



שאלתי היא מה עלי לעשות על מנת לאחד את שתי התביעות, שכן אין סיבה לנהל שני הליכים בשל אותו אירוע ואותם בעלי דין?



למי עלי לפנות על מנת לצרף את שני התיקים לאחד?



תודה

איחוד תובענות במחוזות שונים

עו"ד מור יהודה 28/01/14
יחזקאל שלום,



לפי תקנה 7 לתקנות סדר הדין האזרחי, בקשה כאמור יש להגיש לנשיא ביהמ"ש העליון. 



מאחר ויתכן ובקשה כאמור יכולה להיות מעט מורכבת ולעלות כסף  (לדוג' עבור החתמת עו"ד על תצהיר שיש לצרף לבקשה) אולי כדאי בכל זאת (על אף צדקתך הגמורה בעניין), לא להתעסק בזה. 



מה שכן ניתן לעשות, אולי.. זה לפנות לעו"ד שמייצג את חב' הביטוח בתביעת השיבוב ולבקש למחוק את התביעה ולהגיש אותה באותו בימ"ש בו הוגשה התביעה הקטנה. אם כי יש לקחת בחשבון שיכולים להטיל עליך את ההוצאות.



מה שגם לא תמיד איחוד תביעות משרת באופן יעיל את הנתבע. 



אני הייתי ממליצה להתיר את המצב כמו שהוא. 



בהצלחה. 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן