פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
צו הטרדה על עישון
דיירת בבלוק המשותף מעשנת סיגריות בחדר מדרגות דבר שמאד מפריע דברתי איתה כמה פעמים אך הדבר חוזר על עצמו האם אני רשאי להוציא לה צו הטרדה בבית משפט תודה
יש להפנות את השאלה לפורום דיני מקרקעין
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מותר לי בתור אדם פרטי כעסק להציע שירותי ייעוץ
המותר לאדם שאינו עו"ד להעניק שירותיי יעוץ משפטי?
איתן יקר התשובה לשאלתך היא בשלילה!
סעיף 20 לחוק לשכת עו"ד קובע כי : ". הפעולות המנויות להלן, לא יעשה אותן דרך עיסוק, או בתמורה אף שלא דרך עיסוק, אלא עורך דין; ואלה הפעולות:
1) ייצוג אדם אחר וכל טיעון ופעולה אחרת בשמו לפני בתי משפט, בתי דין, בוררים וגופים ואנשים בעלי סמכות שיפוטית, או מעין שיפוטית;
(2) ייצוג אדם אחר וכל פעולה אחרת בשמו לפני –
משרד ההוצאה לפועל;
לשכת רישום הקרקעות;
הפקיד המוסמך לענין חוק בתים משותפים, תשי"ג-1952;
רשם החברות;
רשם השותפויות;
רשם האגודות השיתופיות;
רשם הפטנטים והמדגמים;
הרשם כהגדרתו בחוק העיצובים, התשע"ז-2017;
רשם סימני המסחר;
פקיד השומה ונציג מס ההכנסה לענין פקודת מס הכנסה;
המנהל לענין חוק מס שבח מקרקעין, תש"ט-1949;
מנהל מס עזבון לענין חוק מס עזבון, תש"ט-1949.
(3) עריכת מסמכים בעלי אופי משפטי בשביל אדם אחר, לרבות ייצוג אדם אחר במשא ומתן משפטי לקראת עריכת מסמך כזה;
(4) ייעוץ וחיווי דעת משפטיים."
סעיף 96 לחוק לשכת עורכי הדין קובע כי : " מי שאינו עורך דין ועושה פעולה שנתייחדה לפי חוק זה לעורכי דין, דינו – קנס כאמור בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין." ( מדובר בקנס של 29,200 ש"ח )
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה על הטרדה בטלפון
כמה שיחות טלפון ייחשבו כהטרדה?
לנועה שלום,
החוק והפסיקה אינם קובעים מספר מסוים של שיחות אשר מעבר לו כל שיחה נוספת תיחשב כהטרדה. הדבר תלוי בנסיבות הספציפיות של כל מקרה.
אם את בצד שמקבל את השיחות, ואת מרגישה מוטרדת כתוצאה מכך, אני מציע שתגישי תלונה למשטרה (הטרדה באמצעות מתקן בזק היא עבירה פלילית).
אם את בצד המתקשר, ואת סבורה שאולי זו הטרדה, הפסיקי להתקשר.
ביטול כתב אישום אי ביצוע עבירה
הסניגוריה ייצגה וכעת לא (בשל חילוקי דעות עם עורך דין שלא ניסה לבטל את כתב האישום המעוניין לנהל הליך משםטי ופעל בלי להתייעץ איתי) ביהמ"ש אז פסק כי אני זכאית לייצוג סנגוריה וכעת פטר את הסנגוריה (קיבל את טענותיהם" לעת עתה "). מדובר בעבירה המיוחסת לי כחטא. אודה לייעוץ על פי הדברים שרשמתי כי אין לי יכולת כלכלית לעורך דין פרטי
האם ניתן לבטל את כתב האישום אם לא ביצעתי עבירה?
לענת שלום,
הטענות שאת מעלה, ככל שהצלחתי להבין אותן, הן טענות הגנה שצריכות להתברר במהלך המשפט. השופט אינו יכול לבטל כתב אישום בשל טענות שלך שלא ביצעת עבירה - אם הייתה אפשרות כזאת, כל כתבי האישום היו מבוטלים.
אינני רואה כיצד את יכולה לשכנע את בית המשפט בנכונות טענותיך ללא ייצוג של עורך דין פלילי. אינני יודע אם הטענות שלך כלפי עורך הדין שייצג אותך מטעם הסניגוריה הציבורית מוצדקות או לא. בכל אופן, אני מליץ לך להשיג ייצוג משפטי, בין אם מטעם הסניגוריה ובין באופן פרטי.
אין שום אפשרות לתת לך ייעוץ לגופו של עניין במסגרת פורום זה, ומבלי לקרוא היטב את חומר הראיות בתיק (ובוודאי מבלי שראיתי אפילו את כתב האישום).
שאלה על צו מבחן
רציתי לשאול מה יכול לסיים צו מיבחן כי לדוגמא אם לא עברתי על שום תנאי או עבירה יכול להיות מצב שהתקשרתי אליה יותר מידי זו יכולה להיות סיבה? אני פשוט דואגת
שאלה בנוגע להפקעת צו מבחן
נועה יקרה, צו מבחן יכול לפקוע בשני מצבים : 1. אם לא מילאת אחר תנאי המבחן או 2. אם הורשעת בעבירה נוספת שבוצעה במהלך תקופת צו המבחן. ככל ולא הוגשה כנגדך תלונה על הטרדה והורשעת בגינה, הרי שאין סיבה לדאוג.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עלילות שווא על הטרדה מינית
אני יודע שמי שהעליל עלי הוא בעצמו תקף מינית - קטין. האם כדאי לי ללכת לדווח למשטרה? כי יש חוות דיווח אבל מצד שני זה יכול לפתוח את התיק שוב וזה יכול להכניס אותי לכל החקירות האלה שוב - ואין לי עניין בכך.
מה אתם ממליצים?
באילו מקרים קיימת חובת דיווח
פונה יקר,
פורום זה נועד ליתן ייעוץ משפטי ראשוני בלבד ובלתי מחייב משפטית, שכן אין תחליף לייעוץ משפטי מסודר כשמלוא העובדות נפרסות בפני עורך הדין בטרם ייעץ כך או אחרת. יחד עם זאת, ייתכן מאוד שכלל אין חובת דיווח במקרה שאתה מתאר ועצתי לך לעיין בסעיף 368ד לחוק העונשין שעניינו חובת דיווח ולבדוק האם המקרה שלך נופל לאחד המקרים המתוארים בסעיף.". (א) היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע בידי האחראי עליו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שלושה חדשים.
(ב) רופא, אחות, עובד חינוך, עובד סוציאלי, עובד שירותי רווחה, שוטר, פסיכולוג, קרימינולוג או עוסק במקצוע פרה-רפואי, וכן מנהל או איש צוות במעון או במוסד שבו נמצא קטין או חסר ישע - שעקב עיסוקם במקצועם או בתפקידם היה להם יסוד סביר לחשוב כי נעברה עבירה בקטין או חסר ישע בידי אחראי עליו - חובה עליהם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר ששה חדשים.
(ג) היה לאחראי על קטין או חסר ישע יסוד סביר לחשוב כי אחראי אחר על קטין או חסר ישע עבר בו עבירה, חובה עליו לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר ששה חדשים.
(ג1) היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה בקטין או בחסר ישע עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 347, 348 ו-351, בידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנים, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר שלושה חודשים; בסעיף זה, "בן משפחה" – כמשמעותו בפסקה (2) להגדרה "אחראי על קטין או חסר ישע" בסעיף 368א.
(תיקון מס' 94) תשס"ז-2007 (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
(ג2) בעל מקצוע מהמנויים בסעיף קטן (ב), שעקב עיסוקו במקצועו או בתפקידו היה לו יסוד סביר לחשוב כי נעברה בקטין או בחסר ישע עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 347, 348 ו-351, בידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנים, חובה עליו לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר שישה חודשים.
(ג3) היה לאחראי על קטין או חסר ישע יסוד סביר לחשוב כי נעברה בקטין או בחסר ישע עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 347, 348 ו-351, בידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנים, חובה עליו לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר שישה חודשים.
(ד) נעברה בקטין או בחסר ישע הנמצא במעון, במוסד או במסגרת חינוכית או טיפולית אחרת, עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 348, או עבירה של גרימת חבלה חמורה לפי סעיף 368ב(ב) או עבירת התעללות לפי סעיף 368ג, חובה על מנהל או איש צוות במקום כאמור, לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שישה חדשים.
(ה) חובת דיווח לפי סעיף זה לא תחול על קטין.
(ו) עובד סוציאלי שמונה לפי חוק שקיבל דיווח לפי סעיף זה יעבירנו למשטרה בצירוף המלצתו לפעול או להימנע מלפעול בקשר לדיווח, אלא אם כן קיבל אישור שלא להעביר את הדיווח למשטרה מאת אחת הועדות שהקים שר המשפטים לענין זה; חברי ועדה כאמור יהיו נציג פרקליט מחוז והוא יהיה היושב-ראש, קצין משטרה בדרגת רב פקד ומעלה ועובד סוציאלי שמונה לפי חוק לאותו מחוז.
(ז) הגיע למשטרה מידע לפי סעיף זה, תעביר אותו לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק, ולא תפעל לפני שתיוועץ בו אלא אם כן נדרשת פעולה מיידית שאינה סובלת דיחוי; אין בפעולה מיידית כאמור כדי לשלול את חובת העברת המידע לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק וההתייעצות עמו לאחר מכן.
(ח) בסעיף זה, למעט בסעיף קטן (ד), "עבירה" – אחת מאלה:
(1) עבירת זנות ותועבה לפי סעיפים 199, 201, 202, 203, 203ב, 203ג, 205א
ו-214(ב1);
(2) עבירה של סיכון החיים והבריאות לפי סעיף 337;
(3) עבירת מין לפי סעיפים 345, 346, 347, 347א, 348 ו-351;
(4) עבירה של נטישה או הזנחה לפי סעיפים 361 ו-362;
(5) עבירה של תקיפה או התעללות לפי סעיפים 368ב ו-368ג;
(6) עבירה של סחר בבני אדם לפי סעיף 377א."
מקווה שהייתי לך לעזר
"
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המשפחה מאיימת להפיץ עלי מידע
האם מותר לאיים בחשיפת מידע אישי?
למאיה שלום,
איום מהווה עבירה בפני עצמה. אמנם במקרה הזה מדובר על איום לפגוע בפרטיותך - פגיעה שאינה מפורטת במפורש בסעיף האיום בחוק העונשין, אך הסעיף כן אוסר במפורש לאיים בפגיעה בשם הטוב.
שאלתך היא "האם עדיין יש מה לעשות בנדון". אם מדובר על איום שבוצע לפני זמן רב ולא חזר על עצמו, אינני חושב שיש טעם להגיש תלונה למשטרה. לגבי צו מניעה - גם במקרה זה, אם מדובר באירוע חד פעמי, או באירועים שהסתיימו לפני זמן רב, אין מקום לפנות לבית המשפט בבקשה למתן צו (הצוים הרלוונטיים הם צו הגנה או צו מניעת הטרדה מאיימת). יתכן שיהיה מקום לכך אם האיום יחזור על עצמו, או שתהיה לך אינדיקציה ממשית לכך שיש כוונה לממש את האיום.
כמובן שאם האיום יתממש, הדבר בהחלט עשוי להוות עבירה בניגוד לחוק הגנת הפרטיות.
בקשה לשינוי עילת סגירת תיק חקירה
לתשובתכם אודה.
האם ניתן לערער על החלטה בבקשה לשינוי עילת סגירה?
לאלי שלום,
סעיף 62(ב)(4) לחוק סדר הדין הפלילי קובע את זכותו של חשוד לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה לשינוי עילת הסגירה. החוק אינו מפרט את המועד למתן תשובה על הפניה, אולם ברור שיש להשיב בתוך זמן סביר. לעניין זה ניתן להסתייע בחוק לתיקון סדרי המנהל (החלטות והנמקות) (המכונה "חוק ההנמקות") המחייב את הרשות להשיב לאזרח בתוך 45 יום. חוק סדר הדין הפלילי אינו מקנה זכות ערעור על החלטה בבקשה זו. עם זאת בפועל, ניתן לפנות לדרג שמעל לדרג שנתן את התשובה השלילית. גם אם החוק אינו מפרט זכות ערר, הדין הכללי מאפשר תמיד לאזרח לפנות אל הרשות, ובכל מקרה ניתן לתקוף את החלטת הרשות בהליך משפטי.
האם מותר להפעיל עסק שנותן שירותי שיחות סקס ומצלמות
מדובר בעסק שנותן רק שירותי שיחות סקס בטלפון או שירותי מצלמות סקס ללא מפגשים או מגע מיני חלילה
תודה
האם מותר להפעיל עסק של שיחות ומצלמות סקס?
ליוסי שלום,
ניהול עסק מהסוג שאתה מתאר עלול להיות כרוך בביצוע עבירות של סרסרות, פרסום בדבר שירותי זנות, או פרסום תועבה. חוק העונשין, אף שהוא אוסר על ביצוע שלושת העבירות המפורטות לעיל, אינו מגדיר לא מהי זנות ולא מהי תועבה. בפועל לא נתקלתי בפעילות משטרתית כנגד עסקים מסוג זה (כל עוד לא מעורבים קטינים).
לשאלתך בעניין המסים - כמובן של הכנסה מעסק חייבת במס.
שאלה לעו"ד מורשתי
האם מדובר בעבירה פלילית [אולי זיוף?] או רק עבירה אתית?
תודה
עו"ד המאמת חיתימה על יפוי כח מבלי שהתייצבו מולו
אבי יקר, המקרה שאתה מתאר אינו עבירה פלילית ולמעשה גם לא עבירה אתית ( הגם שצריך לציין שאימות החתימה נעשה בפקס למשל ) . ככל והיה מדובר בתצהיר, הרי שאז מדובר בעבירה אתית אך שוב אין המדובר בעבירה פלילית.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חניה מול שער בבית פרטי
יש לי שכן שכל הזמן מחנה את רכבו מול השער שלי ואני נאלצת להזמין משטרה.
שאלה שנייה האם השוטר יכול לתת לו דו"ח?
האם השוטר יכול לתת דוח חניה?
לשרה שלום,
אם מדובר במקום האסור לחניה השוטר יכול לתת דוח לנהג שחונה שם.
שאלה לגבי התיישנות עבירת בנייה
שאלה זו נשאלה ביום 30.11.19 בפורום דיני מקרקעין. התשובה שניתנה ביום 9.12.19 היתה להפנות אותה לפורום בתי המשפט. תשובה ממש לא ברורה. מה לפורום בתי המשפט שעוסק בסדר דין אזרחי, לשאלה מתחום המשפט הפלילי?
מכל מקום
בניתי ללא היתר לפני למעלה מ - 10 שנים והגישו נגדי כתב אישום.
אני מודע לזה שעבירת שימוש היא עבירה מתחדשת ולכן אין התיישנות.
אך מה לגבי עבירת הבנייה שהתיישנה לאחר 5 שנים [עבירת עוון]?
מה המשמעות לעובדה שהעבירה התיישנה, מה זה אומר לגבי העונש שיינתן?
האם גם בעבירת בנייה שהתיישנה, ניתן לתת צו להרוס את המבנה?
תודה
האם יינתן צו הריסה למרות שעבירת הבנייה התיישנה?
ליוסי שלום,
סליחה על העיכוב במתן התשובה.
המשמעות של התיישנות עבירת הבניה היא בכך שלא ניתן להעניש אותך על הבניה, אלא רק על השימוש. בפועל אין לכך משמעות של ממש. צו הריסה יינתן כנגד בניה ללא היתר, גם אם עבירת הבנייה התישנה.
שאלה בנושא הוראות החוק כניסה לביתו של אזרח
באילו מקרים יכולה המשטרה לפרוץ לביתו של אזרח?
מיכאל יקר, המשטרה יכולה להיכנס לביתו של אזרח ואף להשתמש בכוח לצורך הכניסה במקרה שאתה מתאר או על פי צו של שופט או בהתאם להוראות סעיף 25(1) לפקודת סדר הדין הפלילי ( מעצר וחיפוש) הקובעת כי שוטר רשאי להיכנס ללא צו לכל מקום בו : "(1) יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע שם זה מקרוב" . הבעיה במקרה שאת מתארת, שהמשטרה לא בנקל תרצה לחשוף את שם השכן אשר הזעיק את המשטרה לביתכם וזאת מתוך הרצון לעודד שיתוף פעולה עם המשטרה במקרים אחרים- כך שנראה שדרך המלך היא קודם להגיש תלונה כנגד השכן האנונימי בכדי שהמשטרה תחקור אותו ואם הם יגיעו למסקנה שאכן מדובר בתלונה זדונית, הרי שכנפגעי עבירה תוכלו לקבל את פרטי השכן ואף לתבוע אותו בהמשך- מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
להוסיף פורום ניפגעי העיריות בארץ
מזה זמן אנו עדים לעוולות שהעיריות המקומיות גורמות לתושבים צריך שישיה פורום בנושא ואיך תובעים את היריות ובאיזה בתי משפט ובאיזו עיר?
השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
Alonelan20@iCloud.com
כמובן שאלה נוספת ואם ניתן למסור אנונימי למשטרת ישראל את מידע ?
מסירת מידע למשטרה המוביל לחשיפת מעשה פלילי
אלון יקר, ככלל אם לא נאמר אחרת, סיוע למשטרה בחשיפת מעשה פלילי לא מזכה אותך בתגמול כספי אלא נחשב לאזרחות טובה ולעיתים אם בעקבות הדיווח שלך נחשף מעשה פלילי חמור, הרי שיכול ותוענק לך תעודת הוקרה בגין האזרחות הטובה שגילית. לשאלתך השנייה- בהחלט ניתן לפנות לרכז מודיעין בתחנה ולבקש שהמידע שאתה תעביר יהיה חסוי מבחינת זהות מוסר המידע.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם זוהי עבירה פלילית
האם מעשה שאינו אתי יכול להוות עבירה פלילית?
דרור יקר, התשובה לשאלה האם מעשה מסויים הוא מעשה פלילי אם לאו נעוצה בתשובה לשאלה האם המעשה נאסר במפורש על פי חוק. למשל חוק השבת אבידה קובע כי: "2. (א) המוצא אבידה ונוטלה (להלן - המוצא) חייב להשיבה לבעלה או להודיע עליה בהקדם למשטרה, זולת אם בנסיבות הענין יש להניח שבעל האבידה התייאש ממנה מחמת מיעוט שוויה." העובר על הוראה זו עובר עבירה פלילית לפי חוק זה. לעומת זאת, ייתכנו התנהגויות שלא נאסרו בספר החוקים אבל יכולים להוות עבירה אתית כלפי מי שכפוף לדין המשמעתי, כגון עורכי דין, מהנדסים, עובדי ציבור וכו' אותם ניתן להעמיד לדין משמעתי בגין עבירות משמעת שאינן בהכרח עבירות פליליות. מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ערעור בתיק תו"ב
תודתי מראש
ערעורים על תיקי תכנון ובנייה
תמר יקרה, בהתאם להוראות חוק בתי המשפט, ערעורים על הכרעת דין /גזר דין של בית משפט לעניינים מקומיים ( שם נדונים תיקי התכנון והבנייה ) יישמעו בפני דן יחיד בבית המשפט המחוזי
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ערעור פלילי
תודה
הגשת ערעור בדקה ה 99
יורי יקר, אם תגיש ערעור פלילי ביום האחרון הרי שהמשמעות היא שהמאשימה לא תוכל להגיש ערעור מטעמה אלא אם בקשתה להארכת מועד להגשת הערעור תתקבל והסיכויים לכך הם קטנים, שכן מצופה מהמאשימה לשקול האם להגיש ערעור אם לאו במנותק מהשאלה האם הנאשם הגיש ערעורו.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זימון למתן עדות בבית משפט
האם אני חייבת להגיע למתן עדות מבלי הזמנה רשמית בדואר רשום, אלא משיחה טלפונית בלבד? ( טלפון חסום או כל פעם מספר שונה... מזדהה כ"רכז או מפקח חקירות ועורך דין של בית המשפט"). מה אומר החוק בנוגע לזימון עדים? האם האיומים בטלפון מסוג "אם לא תגיעי, את עוברת על החוק,מספיק שקיבלת הודעה טלפונית" הם בגדר הנורמה?
תודה
על פי החוק כיצד יש לזמן אדם למתן עדות בבית משפט?
סבטה יקרה,
סעיף 106(ב) לחוק סדר הדין הפלילי קובע במפורש כי הזמנת עד לעדות תהיה בהמצאת הזמנה בכתב או בהודעה בעל פה לעד ע"י בית המשפט בשעת הדיון- כלומר, במקרה שאת מתארת, רק הזמנה בכתב מחייבת אותך להגיע למתן עדות. מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כתב אישום נגד חולה סופני
כתב אישום כנגד חולה סופני
יונתן יקר, ככל שהפשע הוא חמור יותר כך ישנו אינטרס ציבורי גדול יותר להעמיד את החשוד למשפט פלילי וזאת אף אם הוא חולה במחלה סופנית, כך שבהחלט ייתכן ובמקרה כזה יזרזו ההליכים לרבות יגישו כתב אישום ובקשה למעצרו עד לתום ההליכים בעניינו.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ראיות הגנה
האם ההגנה יכולה להפתיע את התובע בהצגת סרטונים?
אמיר יקר, בהליך הפלילי, אין חובה על ההגנה לחשוף את עדיה וראיותיה בפני התביעה וככל והסרטון הינו קביל משפטית, אין כל מניעה מצד ההגנה להציגו בהפתעה במהלך פרשת ההגנה במשפט. מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישומים פלילים, רישומים במשטרה, אכיפה עירונית
האם קיים מאגר מידע של האכיפה העירונית?
למשה שלום,
אינני יודע למה בדיוק אתה מתכוון במושג "אכיפה עירונית". המשטרה מנהלת מרשם פלילי, ומרשמים פנימיים של תיקים פתוחים וסגורים, הכל בהתאם להוראות חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. כמו כן קיימים רישומי יומן המתעדים את פעילות המשטרה, וכן תיעוד של פניות טלפוניות, אך אלה אינם מנוהלים כמרשם על פי חוק, אלא כתרשומת לצורך מעקב ודיווח.
האם יש ענין פלילי במקרה של הגשת
עד כה, המשטרה לא חקרה את מגיש התלונות, אמרו שהם מחויבים לבוא לכל פניה ולבדוק אותה. בכל המקרים השכנים הוערו תושאלו, נאמר להם שאין כלום לא שמעו כלום לא היה כלום. סגרו את הארועים. ככה זה כל הזמן. מדובר בזוג מתוחכם שמתעלל בשכנים ומנצל את החוק לרעה. האם ניתן לטפל בנושא במידור הפלילי? או אחר.מדועה משטרהה לא קושרת את כל המקרים לכללהבנה שמשהומטרטרר אותה סתם.נודה על עצה מעשית.ו
האם מסירת ידיעה כוזבת למשטרה היא עבירה פלילית?
לאיתן שלום,
מסירת ידיעה כוזבת למשטרה היא עבירה פלילית לכל דבר. אכן, בדרך כלל לא ממצים את הדין עם אנשים שהגישו תלונות, גם אם התלונות התבררו כלא מדויקות, וזאת כדי לא להרתיע אנשים מהגשת תלונות אמת, מחשש שינקטו לגביהם הליכים אם תלונתם לא תוכח.
במקרה שאתה מתאר יש בהחלט מקום להגיש תלונה למשטרה. יחד עם זאת מומלץ שהועד יפנה - עצמאית או באמצעות עורך דין - לקצין החקירות בתחנה הרלוונטית, כדי להבהיר שמדובר בפעילות שיטתית ומאורגנת.
פגיעה בפרטיות
מתוך התעניינות רציתי לדעת אילו חוקים וסעיפים מביאים לעירייה את הכוח לפלוש לפרטיותו של אזרח פרטי כאשר אין סכנה לציבור או לחייו?
יש לציין שהפנו אותי לפורום זה מפורום נדל"ן.
תודה, אלכס.
האם מותר לעירייה לצלם באמצעות רחפן בתוך ביתי?
לאלכס שלום,
סעיף 287 לפקודת העיריות מסמיך את העירייה להיכנס בכל זמן סביר למקרקעין ולערוך בהם בדיקות ומדידות, לצורך ארנונה.
סעיף 254טז לחוק התכנון והבניה מסמיך רשות מקומית (ואף מחייב אותה) לבצע סקר בניה . סעיף 257 לחוק התכנון והבנייה מסמיך מפקח להיכנס לחצרים, אך זאת רק בהודעה מראש ובהסכמת מחזיק המקרקעין.
הסעיף מפקודת העיריות פורש ע"י בתי המשפט בחלק מהמקרים כמסמיך כניסה גם ללא הסכמת המחזיק.
משאלתך אני מבין שהרחפן נכנס לחצר וטס מתחת לסככה - בוודאי שהדבר אינו עולה בקנה אחד עם הוראות חוק התכנון והבניה.
האם זה חוקי לאתר מספר תעודה זהות דרך אנטרנט ?
אשמח לקבל אלטרנטיבה
בתודה במענה מראש
האם מותר לאתר מספר תעודת זהות של אדם אחר?
לאלון שלום,
חוק מרשם האוכלוסין אינו אוסר על קבלת מידע מן המרשם, אך הוא מציב מגבלות על מסירת המידע. ככלל, על מנת שתוכל לקבל את המידע בדרך המלך מן המרשם, עליך לפנות בהתאם לנוהל המצורף להלן. על מנת לקבל מספר תעודת זהות של אדם אחר עליך להראות כי יש לך עניין לגיטימי בכך. בכל אופן - קבלת המידע אינה מהווה עבירה.
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/locating_adres_id_name_procedure/he/%D7%A0%D7%95%D7%94%D7%9C%20%D7%94%D7%A4%D7%A7%D7%AA%20%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA%20%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A8%20%D7%9E%D7%A2%D7%9F%20,%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8%20%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8%20%D7%96%D7%94%D7%95%D7%AA%20,%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8%20%D7%A9%D7%9D.pdf



