פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
מצלמות סמויות בשטח המשותף בבניין מגורים
צילום בשטח ציבורי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם זאת עבירה פלילית ?
אבל אם אני אגיד לה תחשבי טוב לפני ,שאת מגישה תלונה במשטרה
או להגיד לה . הייתי מעדיפה ,שלא תגישי תלונה . האם זאת עבירה פלילית? כי אני לא אומרת לה מפורשות אל תגישי . אני רק אומרת לה
שאני הייתי מעדיפה ,שהיא לא תעשה את זה . ואם גם זה עבירה פלילית
אז מה אם להגיד תחשבי על התוצאות של המעשים שלך . האם זה גם
עבירה ?. בקיצור איך אני יכולה להראות את ההתנגדות שלי מבלי שזאת
תהיה עבירה פלילית? . הרי מותר לי להביא את דעתי לא? זאת מדינה
דמוקרטית . אני לא מבקשת מימנה ,שלא להגיש תלונה . אני רק מביאה
את דעתי . ובמידה והייתי מבקשת מפורשות. מה העונש על דבר כזה?
שיבוש מהלכי משפט
לא ברור משאלתך במה בדיוק מדובר, מהי קרבתך לאותו אדם שאת מייעצת לו שלא להגיש תלונה או משמיעה דעתך בפניו וכן מה הקשר שלך לעבירות שבגינן רוצה הוא להגיש התלונה.
עם זאת, באופן עקרוני, כל ניסיון להניא אדם אשר רוצה להגיש תלונה במשטרה מלהגיש תלונתו זו, יכול להיחשב כעבירה של שיבוש מהלכי משפט. גם השמעת דעה ו/או מתן יעוץ כזה יכולה להוות עבירה של שיבוש מהלכי משפט כאמור.
יתרה על כן, אמירה כגון: "תחשבי פעמים לפני שאת מגישה תלונה" עשויה, בנסיבות מסויימות, להיחשב כאיום, וזוהי עבירה פלילית נוספת.
אילנה קנטור, עו"ד
שיבוש מהלכי משפט
לגבי עונש - חסרים פרטים רלבנטיים כמו באיזו עבירה מדובר עליה היה רצון להגיש תלונה, עבר פלילי רלבנטי ועוד.
האם שימוש עצמי בסמים הוא עבירה?
ומה שאסור בעצם הוא מכירה וסחר, והדחה של קטינים לשימוש..
האם זה נכון?
כל שימוש בסם הוא עבירה
מכל מקום, ולמען הסר ספק, כל החזקה ו/או שימוש, יהיה המשקל אשר יהיה, מהווה דבר עבירה.
שימוש בסמים
בעקבות תלונת שווא על הסגת גבול,וגרימת נזק הוגש
1 מה הפירוש "אי אשמה" האים זה זיכוי האים יש בזה רישום פלילי?
2.המתלונן הגיש נגדי שנתיים אחרי סיום ההליכים הפליליים,תביעת נזיקין כאשר הוא מסתמך על ההליך הפלילי לבהמ"ש למשפחה{מחפש למרר חיי ולהפחידני משום שאני מצליחה לגבות ממנו מזונות בהוצל"פ}האים יש ממש בתביעה הזאת,ואים כן האים קיימות לי טענות הגנה?
3.כחלק ממלחמתו בתיק המזונות,הגיש תלונות רבות למשטרה על הטרדות שונות אשר כולן נסגרו,גם אותן הגיש בתביעת הנזיקין האים יש לו על מה לסמוך?
מודה מראש על התשובה,ושנה טובה
תשובה
1. "העדר אשמה" - זה הזיכוי הטוב ביותר שנאשם יכול לקבל. ולכן, ברור שלא ישאר רישום פלילי כל שהוא.
2. אינני מבין את התביעה האזרחית על בסיס ההליך הפלילי. משום שהמוטיב המרכזי בתביעה אזרחית נגרר לפלילים הוא זה שמדובר בפסק דין מרשיע. אם זוכית מהאשמה ובעיקר כאשר הזיכוי מתבסס על "העדר אשמה", הרי שאין לו כל בסיס לתביעה במסגרת זו. הוא יוכל כמובן להגיש תביעה אזרחית רגילה ואז ידרש להוכיח את טענותיו, אך לא על בסיס ההליך הפלילי ממנו זוכית. בתביעה אזרחית רגילה יש לך טענות הגנה נגד טענותיו כמו שיש לכל נתבע אחר. הוא ידרש להוכיח את טענותיו ואת כמובן תגישי כתב הגנה ותטעני לחפותך ובית המשפט יחליט.
3. כל אדם זכאי להגיש תביעה. במקרה זה, לאחר שכתב האישום הסתיים בזיכוי מוחלט ולאחר שהתלונות נסגרו, דומני שהוא יתקשה להוכיח משהו. אך קשה לקבוע זאת מראש בהעדר חשיפה לתביעה ולראיות שיש לו.
נ.ב. - אולי כדאי שתחשבי להגיש נגדו תביעת נזיקין על בסיס "עוולת הנגישה" - כלומר, על תלונות השווא נגדך. כאשר הוא יבין שאת מחזירה מלחמה אולי הוא יפסיק את מהלכיו.
שבת שלום ושנה טובה
זקוק לעיצה
ביום ההקראה נציג התביעה בקש מהשופט לבטל את כתב האישום .
קיבלתי מכתב בדואר כי הוחלט לסגור את התיק וכי יש לי זכות ערר .
האם זכותי לדעת מה הסיבה שהחליטו לבטל את כתב האישום ולברר את השיקולים של התובע המשטרתי ?
משהו לא נראה לי הגיוני מאחר ולמה הגישו כתב אישום מלכתחילה ?
תודה
הגשת ערר
אין לך זכות לדעת מה הסיבה שהחליטו לבטל את כתב האישום, אך אתה יכול לנסות ולברר זאת על ידי פגישה עם התובע המשטרתי - שלא חייב להסכים לפגישה כזו.
ישנם מקרים בהם התמונה לא ברורה לתובע עובר להחלטתו להגיש כתב אישום, ורק לאחר שהסנגור או הנאשם מעלה בפניו טענות - הוא משתכנע שלא צריך היה להגיש כתב אישום.
המלצתי לך היא לא להקל ראש בהחלטתך מה לעשות בהמשך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אדם הגון והרשעה פלילית
בת דודתי התבקשה לחתום על כתב ויתור סודיות בו נכתב:
"בהתאם לאמור בסעיף 6 לחוק המרשם הפלילי, תשמ"א – 1981,
אני הח"מ מסכים/ה כי יועבר למשרד הבריאות מידע על הרשעה מן המרשם
הפלילי (אם ישנו) המתייחס אלי מידע מרשויות הסמכה בארץ ובחו"ל.
הסכמה זו היא לצורך הוכחת קיום תנאי אדם הגון בלבד."
לאותה קרובה ברישום הפלילי רשום תיק שנסגר מתוך חוסר ראיות, בשל סכסוך משפחתי ותלונה כוזבת. היא בתהליכים להגיש בקשה לשינוי עילת סגירה, אך עד שזו תבוצע ברצוני לדעת האם יש קשר בין התיק שנסגר לבין ההגדרות- "אדם הגון" ו"הרשעה פלילית". (למיטב הבנתי תיק שנסגר, בשל חוסר ראיות, לא נחשב הרשעה פלילית האם זה נכון?)
במידה והיא תגיש פניה למטה הארצי האם יש סבירות שעילת הסגירה תשתנה, מאחר ועברו שלוש שנים ולא ביצעה שום עבירה בפרק זמן זה.
מדובר בבחורה צעירה ומקסימה שאני מאוד רוצה לעזור לה. האם יש משהו שניתן לייעץ לה?
תודה רבה.
תוספת לשאלה
שוב תודה.
כוונה רגילה וכוונת תחילה
האם בעבירת הריגה חייבים להוכיח כוונה?
אשמח אם תוכלו לשלוח לי קישורים לחוק ולדרך בה יש להוכיח הריגה, ובעיקר את יסוד הכוונה שבהריגה.
תודה
יסוד נפשי בעבירת הריגה
באשר לכוונה תחילה -
מדובר ביסוד נפשי מיוחד הרלבנטי לעבירת הרצח. כוונה תחילה מוגדרת בסעיף 301 לחוק העונשין, ומורכבת משלושה יסודות: החלטה להמית, היעדר התגרות, ולאחר הכנה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם ברמן עובר עבירה בהגשת משקה אלכוהולי לקטין?
מכירת אלכוהול לקטין
החוק בעניין זה הינו מפורש וחד משמעי, בקובעו איסור למכור אלכוהול לקטין - ואין זה משנה מיהו המוכר ומהי הסיטואציה שבה נמכר האלכוהול.
לכן, ברמן שעובד במועדון, חלה גם עליו החובה שלא למכור אלכוהול לקטין.
עם זאת, אם ניתן להוכיח כי הנסיבות הינן כאלו שאותו אדם שמכר את האלכוהול לא יכול היה לחשוד כי מדובר בקטין הרוכש את האלכוהול (למשל: הקטין הציג תעודה מזהה מזוייפת, או האלכוהול נרכש על ידי בגיר והועבר לידיו של אלכוהול ללא שליטתו ו/או ידיעתו של מוכר האלכוהול) - אזי יש מקום להילחם בכתב האישום.
בדרך כלל, מי שמכר בפועל את האלכוהול לקטין - הוא האדם שנגדו יוגש כתב האישום.
לגבי הברמן במקרה שתיארת, החובה היא עליו, בטרם מכירת האלכוהול, לבדוק באם מדובר בבגיר או קטין. עם זאת, בנסיבות המתוארות, במידה ומדובר במועדון סגור, שניתן להוכיח כי אין כניסה למועדון זה לקטינים וכי אכן נשמר כלל זה, ואילו בערב בו מדובר הוכנסו קטינים למועדון בניגוד להנחיות קיימות וללא ידיעתו של הברמן, וכי על פניו לא יכל לדעת ולא היה עליו לחשוד כי מדובר בקטינים הרוכשים את האלכוהול, אזי יתכן וניתן יהיה להביא לזיכויו של הברמן בבית המשפט.
אילנה קנטור, עו"ד
הטרדות טלפוניות ממספר מזוהה (לא חסוי)
הטרדה באמצעות מתקן בזק
אכן המשטרה מטפלת בעבירות מסוג זה, בייחוד כאשר אותו מטריד טלפוני מתקשר אליך ממספר טלפון מזוהה.
גם אם אין מדובר באיומים , אלא בהטרדה בלבד, אזי המחוקק קבע עבירה של הטרדה באמצעות מתקן בזק, והמשטרה אכן מטפלת בתלונות מסוג זה ואף מוגשים כתבי אישום בגין עבירה זו.
המלצתי אליך הינה, במידה וממשיכות להגיע השיחות, להקליטן ולפנות למשטרה עם ההקלטות ומספר הטלפון שממנו מגיעות השיחות, בכדי להגיש תלונה בעניין.
אילנה קנטור, עו"ד
פוליגרף
פוליגרף ?. ידוע לי על מקרה ,שהתפרסם בחדשות (ועוד מספר כאלו)
של אדם ,שילדה טענה שעשה דברים (שלא נדע ) וזיהתה אותו כעבריין
והמשטרה שיחררה אותו רק על סמך זה שעבר פוליגרף .
פוליגרף לא קביל במשפט פלילי
תלונה על נהול חקירה על תקיפה שלי
רק לאחר כמעט חודש זומן התוקף לחקירה ולשאלתי מדוע נמסר לי שאשתו אמרה שהוא שוהה בחול!התוקף נצפה במהלך התקופה נוסע במכוניתו ואפילו עם משפחתו כנראה לנופש!על מכתב לקבלת תשובות לא נענתי ולמי מומלץ לפנות בנדון ?
התנהלות חקירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זימון אפשרי לעימות עם החשוד
עימות במסגרת חקירה פלילית
לא ברור מפנייתך אם נחקרת במסגרת התיק כעד או שמא נחקרת באזהרה (מה שהופך אותך לחשוד).
בכל מקרה, העימות הוא פעולת חקירה שמבצעת המשטרה, בכדי לעמוד על דבקותו של כל צד בגרסתו (כשיש עד וחשוד אשר מוסרים גרסאות הסותרות זו את זו). חשוד המסרב לבצע עימות, הדבר פוגע באמינותו ונספר לחובתו. לעומת זאת, עד המסרב לעימות, אשר מציין את סיבת הסירוב (למשל, חשש מפני החשוד), אין הדבר, בדרך כלל, נספר לחובתו ו/או פוגע באמינות גרסתו.
אילנה קנטור, עו"ד
תביעה בגין עוגמת נפש והוצעת דיבה של עו"ד
באיזה הליך ביכולתי להוכיח העובדות השקריות ולתבוע אותו על עוגמת נפש הוצאה דיבה וכו'?
שאלה בנוגע לתביעה אינה רלבנטית לפורום זה
ישנה אופציה של פנייה למשטרה - אם תוכל להוכיח שמדובר בהונאה וזיוף, וישנה אופציה של פנייה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה אזרחית נגררת להרשעה בפלילים
אודה מאוד על תשובתכם הדחופה...
השאלה רלבנטית לפורום דיני נזיקין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אלימות כנגד בת זוג
מובן שלא עשעתי דבר. היא רצתה לזוק אותי מהבית ולהשאר עם הילדים.
האם זה אומר שיש לי רישום פלילי? שאין לי תעודת יושר. כיצד הרישום הזה מתבטל?
תלונה בגין אלימות במשפחה
האפשרות השנייה היא, שהוגש/יוגש כתב אישום נגדך. אתה תזומן למשפט ואם תורשע, או ייקבע כי ביצעת את העבירה המיוחסת לך - אז יהיה לך רישום פלילי. רישום זה מתבטל שנים ארוכות לאחר מכן.
כרגע אין לך רישום פלילי, אלא ברישום הפנימי של המשטרה ישנו תיק פתוח שתלוי ועומד כנגדך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישום פלילי
אציין בנוסף, כי אם התיק נגדך ייסגר בעילה של אין עניין לציבור או היעדר ראיות מספיקות, באפשרותך להגיש ערר על עילת סגירת התיק (בהנחה שזה מה שיקרה בפועל).
לידיעתך, ניתן לצלם את חומר החקירה לאחר קבלת אישור לכך מהמשטרה, רצוי מאוד לעשות כן ורק אח"כ להגיש את הערר.
רצוי אף כי גורם מקצועי יפעל מטעמך בעניין הערר .
בהצלחה,
דנה שביט, עו"ד
האם על עובד חלה חובת דיווח על העלמות מס של המעביד?
השאלה: מה הסיכון שאני לוקח אם אני לא אומר כלום לאף אחד ויום אחד יעלו על החברה ויבואו לחקור אותי ויתברר שלא דיווחתי למרות שידעתי? האם אני מצוי בסכנה ממשית?
הערה: ברור לי שבאופן עקרוני צריך לדווח וכו' אך קחו בחשבון שאני איש משפחה שלא רוצה למצוא את עצמי בנעליים של חושפי שחיתויות אחרים שקיבלו צל"ש על החשיפה אז כיום רעבים ללחם כי לא מוכנים להעסיקם!
תודה לכל מי שיוכל לעזור!!
דיווח על העלמת מס
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה על תקיפה עם נזק
משפט ללא נאשם
באשר לשאלתך השנייה - לא ניתן לשפוט אדם שלא בפניו למעט מקרים מסוימים, מעט נדירים יותר וחמורים פחות בדרך כלל.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם עריקות ממילואים לתקופה ממושכת נחשבת עבירה פליל
האם עריקות ממילואים לתקופה ממושכת נחשבת עבירה פלילית?
עריקות או נפקדות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הטרדות בטלפון
לפני כמה שבועות יצרה איתי קשר חוקרת מהמשטרה בטענה כי ישנו בחור שמתלונן על הטרדות והודעות . בהתחלה לא האמנתי וחשבתי שעובדים עליי בטלפון ולכן סירבתי למסור פרטים מזהים כגון ת.ז. . לאחרשבוע נוסף יצרה קשר עימי החוקרת והבנתי כי אכן מדובר במשטרה . היא הסבירה לי שהבחור שהייתי עימו בקשר התלונן בגין הטרדות והודעות . הסברתי לה כי אין לי שום קשר לכך וכי הייתי עימו בקשר ואחכ הוא התהפך ונהייה לא יציב אבל ממש לא הטרדתי אותו .
היאביקשה מס' ת.ז. ונתתי לה , אמרה שזה לא תיק ולא כלום לא יכול לפגוע בי . נתנה לי אזהרה בטלפון ולאורך כל השיחה אמרה לי אם את בחורה טובה מה את צריכה עסק עם בחור כזה...
אני לא מאמינה שהבחור הגיע לשפל כזה , אני בחורה טובה ומעולם לא הטרדתי אותו . בנוסף היא אמרה לי כי הוא התלונן כי יופ לפני שחייגה החוקרת אליי אני התקשרתי אליו דבר שאיננו נכון . ציינתי את העובדה כי הוא מכפיש את שמי ומעליל עליי עלילות ולא עושיםדבר כזה . יש לי כבוד ומעולם לא פגעתי בו . היא אמרה שכנראה הוא הבין לא נכון את המצב ושלא אצור עימו שום קשר.
אני לא מעוניינת הכל בקשר עם בן אדם כזה שממציא המצאות ומנסה להכפיש את שמי במשטרה.
ברצוני לדעת מה עליי לעשות במקרה כזה שכן הבחורה הזה לא נורמלי .
החוקרת אמרה שבמידה ואצטרך משהו אוכל ליצור עימה קשר .
בשיחה עימה ציינתי שבמידה וארצה להגיש תלונה מה עליי לעשות ? אמרה בגין מה ואמרתי לה שהוא מעליל עליי עלילות ומכפיש את שמי אמרהשאוכל לתבוע בביהמ"ש . אמרה לי תראי אני יכולה לזמן את שניכם לכאן והמצב יהיה יותר מגעיל או לסיים זאת כך . אמרתי לה כי אין לי שום רצון להיות בקשר עם אדם שכזה ושצריך באמת לדעת עם מי להתעסק. [
היא בעצמה אמרה לי כי עשית טעות תלמדי לקח לעתיד לחיים ..
אני המומה איך בנאדם מגיע למצב שכזה . מה הייתם ממליצים לי לעשות ?
תודה
תיק פלילי
דבר ראשון שאת צריכה לעשות זה לברר במשטרה אם אכן נפתח נגדך תיק חקירה פלילית בגין הטרדה ואיומים כלפי אותו בחור. את יכולה לגשת לתחנת משטרה הקרובה אליך ולבקש תדפיס מרשם פלילי כולל (כולל רשימת תיקי פ"א - תיקי חקירה פתוחים - ותיקים סגורים).
ההליך דורש תשלום של כ- 30 ש"ח בבולי הכנסה.- הרשם בתחנה ידריכך בנוגע לכך.
ברגע שאותו בחור התלונן נגדך במשטרה, קרוב לוודאי שאכן נפתח תיק חקירה. לאור שיחת הטלפון עם החוקרת, הסיכויים הינם גבוהים כי התיק נסגר בעילה של "אין עניין לציבור" ולא בעילה של "אין אשמה", שכן כלל לא נחקרת, לא נגבתה גרסתך בעניין ואין ספק כי גם לא נתבקשו פלטי שיחות מחברות התקשורת לאימות גרסתו ו/או גרסתך.
במידה ואכן התיק נסגר מעילה של "אין עניין לציבור" עלייך להבין כי קיים כנגדך רישום של תיק כאמור במרשם הפלילי המנוהל על ידי המשטרה. - מה שיכול להוות לך מכשול בעתיד.
בנסיבות אלו, ניתן להגיש ערר על סגירת התיק הנ"ל - על עילת הסגירה, בדרישה לסגור התיק מ"אין אשמה". - סגירה מעילה זו גוררת את מחיקתו של הרישום לחלוטין מהמרשם הפלילי.
בכבוד רב,
אילנה קנטור, עו"ד
שאלה על טרום התמחות אצל רשם ביהמ"ש שלום – הוצל"פ
זומנתי לראיון שני לתפקיד טרם התמחות כעוזרת לרשם בהוצל"פ.
האם מישהו יכול לעזור ולהסביר לי מנסיון או ממקום עם יותר ידע מה מהות התפקיד וכמה הוא יתרום לי? אני מעוניינת להתמחות בתחום הפלילי ואני חושבת שנסיון בתפקיד כזה יכול להועיל, מה דעתכם? במקביל הוצעה לי הצעה בחברת הייטק עם תנאים יותר טובים וגם יותר קרוב לבית, האם המשרה הזו של טרום התמחות היא פקידותית?
תודה
דניאל
אם את באמת רוצה תשובה, פני לפורום מתמחים
בעילת קטינה מתעדכן או מה?
בעילת קטינה בהסכמה
לשאלתך, אדם המקיים יחסי מין עם קטינה בין הגילאים 14-16, ופער הגילאים ביניהם עולה על 3 שנים, עובר עבירה פלילית של בעילת קטינה בהסכמה, שהעונש המקסימאלי בצידה הינו 5 שנות מאסר (עבירה מסוג פשע).
ניתן לקיים יחסי מין עם קטינה מעל גיל 16 (בין 16 ל- 18) , כל עוד הם בהסכמה, כמובן, והדבר לא יחשב כעבירה, אלא קויימו היחסים תוך ניצול של יחסי תלות, מרות, חינוך או השגחה או תוך הבטחת שווא של נישואין.
משפט צבאי-עזרה-אולי לא הפורום הנכון..
מה עליי לעשות??
זימון למשפט
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישום במשטרה
אם אני מתמיין לעבודה בביטחון ואני חותם על טופס ויתור סודיות ושיש להן זכות לבדוק אם יש לי רישום פלילי במשטרה, האם הם יכולים ליראות את החקירה שהייתה אם צויין שזה לא יופיע ברישום הפלילי שלי?
רישום משטרתי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מרשם פלילי
הגופים הרשאים לראות את התיק הסגור הינם:
היועץ המשפט לממשלה, משטרת ישראל, השב"כ, משטרה צבאית, מחלקת בטחון שדה של צה"ל לצורך חקירות בטחוניות, קצין מבחן, חוקר מדעי (בסוגי מחקר) וכן מנהל הרשות להגנה על עדים.
באשר לעבודת הביטחון כעולה משאלתך, הרי שיש לדעת האם מדובר בגוף פרטי אם לאו.
עליך לדעת, כי גם אם מדובר בגוף פרטי ובמסגרת תפקידך עליך להחזיק נשק, הרי שהמשטרה יכולה להתנגד לכך, דבר שעשוי להכשילך בעבודה בביטחון/שמירה.
זאת ועוד, באפשרותך להגיש ערר על עילת הסגירה של התיק , זאת בהנחה שלא הודית בחקירה כי הסמים היו שלך ו/או לצריכתך.
אם ערר לא יוגש, באפשרותך, בחלוף 5 שנים, להגיש בקשה למשטרת ישראל, לביטול רישום התיק מפלט המרשם הפלילי שעל שמך.
בהצלחה,
דנה שביט, עו"ד
לקריאה נוספת: משטרת ישראל פלילי >>
שאלה מעצבנת
כיצד עו"ד פליליאים מקבלים שכר ? .האם זה שכר לכול דיון ?. האם השכר משולם בסוף הדיונים המשפטיים?. ובמידה ושכרתי עו"ד שייצג אותי בנוסף לפרקליטות המדינה . האם נראה לכם שיסכים לייצג אותי תמורת חלק מהפיצויים במידה והאדם נגדו הגשתי תלונה יימצא אשם?
תשובה
שכרו של עורך דין פלילי זהה לזה של כל עורך דין אחר. כלומר, השכר נקבע בהתאם לחוזה שכר טרחה שנחתם בין הצדדים. אינני מאמין שיהיה עורך דין כל שהוא שיסכים לקבל שכר רק בסוף ההליך, משום שאז יש סיכוי שהוא לא יראה את הכסף כי ללקוח אין אינטרס לשלם. גם אם אתה אישית לא כזה, עורך הדין יש להניח לא יקבל מתכונת כזו של תשלום.
בכל זאת קיים הבדל אחד בין עורכי דין פליליים לאחרים והוא נעוץ באיסור שחל על עורך דין פלילי לקשור בין שכר טרחתו לתוצאות המשפט.
כלל זה למעשה משיב לך על שאלתך האחרונה.
מכל מקום, ככל שמדובר בהליך פלילי, אז אינני מבין מה תפקידו של עורך הדין שאמור ליצג אותך, שכן אתה לא מהווה גורם בהליך הפלילי והוא מתנהל בין הנאשם לבין המדינה באמצעות הפרקליטות או תביעות של המשטרה. לכן, שאלתך כלל אינה ברורה.
אם התכוונתך לשאול לעניין יצוגך בתביעה נזיקית בהליך אזרחי לאחר ובכפוף להרשעתו של הנאשם, אזי מדובר ביצוג בהליך אזרחי וכאן ניתן לחתום על הסכם לפיו שכרו של עורך הדין יותנה בתוצאות המשפט. מה שכאמור לא ניתן לעשות בהליך פלילי.
אילו הרחבת מעט אודות הנסיבות של המקרה, אולי היה קל יותר להבין מה בדיוק אתה שואל ולמה התכוונתך בשאלתך.
מכתב אנונימי
תשובה
הבסיס לתביעה יכול להיות חוק איסור לשון הרע ואולי גם עוולת נגישה. יחד עם זאת אחת ההגנות בחוק לשון הרע היא תלונה לממונה או לגורמים מוסמכים כגון משטרה וכיו"ב. וזה מה שנעשה כאן.
יהיה קשה להוכיח כוונת זדון בעיקר כאשר מדובר בתלונה אנונימית והרי לא ניתן לתבוע את מי שאינך יודע את זהותו.
באשר לשאלה כיצד ניתן לעצור את כדור השלג, זו שאלה שצריך לבחון אותה במסגרת העבודה. אולי הפעלת חוקר פרטי לחשיפת המקור למכתבים וכיו"ב. אך זה כבר מחוץ למטרת פורום זה.



