פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
שימוע
החלפת ייצוג
העניין הרלבנטי למשפט, לרוב, הוא מה שמופיע בחומר החקירה - אך ודאי שעורך הדין צריך לשמוע את גרסתך ולהתרשם ממנה באופן אישי. אם זה לא נעשה, הרי שהייצוג פחות טוב משאמור להיות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
צו הרחקה קבוע בגין הטרדה מאיימת
אין קבוע. רק מתחדש.
תלונה במשטרה
צו למניעת הטרדה מאיימת
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בעל מזעיק משטרה לעצמו בנושא איום על אשתו
התמונה נכון לכעת- מזה שבועיים וחצי בעלי יושב במעצר עד תום ההליכים, עד כה לא סודר עניין החלופה.
כיצד אני (אשתו) יכולה לעזור לו? מעבר לכך שאני בקשר אם עורך דין פרטי שהינו החבר של בעלי אך מצד שני הוא לא עורך דין פלילי.
האם אני יכולה להגיש תצהיר ובו לגולל את התרחשות המקרה.
על פי ניסיון בתיקים מסוג זה - מה "המחיר" שבעלי עלול לשלם בעבור הטעות האידיוטית שלו. היינו על האיום .
אודה על התייחסות.
המשך . בעל מזעיק משטרה...
תודה
המשך
לבעל אין עבר פלילי, עובד מזה 20 שנה בעבודה מסודרת ומכובדת. בעל משפחה נורמטיבית. לא היו בעיות אלימות במשפחה ובכלל.
תודה.
רישום משטרתי – אודה לעזרתכם
האם יש דרך בה ניתן להסיר רישום משטרתי (לא פלילי!)? ומיהם בעצם הגופים להם ניתנת האפשרות לעיין ברישום כזה?
תודה!
רישום משטרתי הוא רישום פלילי
רישום ניתן להסיר באמצעות פניה בסד זמנים מוגדר לרוב למי שמעל מי שרשם את הרישום מבחינת המעמד ו/או לנשיא המדינה.
בקשר לערעור על חוק
הזה כמה דברים לא צודקים.1,החוק הזה גורם למוסיקאים להרגיש שהם במחתרת ולא
במדינה דמוקרטית כי לפי החוק מספיק ששכן אחד ישמע את הרעש של הנגינה אז הנגן הופך
לעבריין,2,בחוק הזה לא מוגדר במספר דציבלים שקובע שזה רעש סביר וזה דבר לא צודק
כי רק מפריע לפי מה שאומר החוק זה יכול להיות עניין של דעה באופן שבצורה כזה
המתלונן יכול להתלונן על הרעש לא כי זה באמת מפרע לשכן אלא כי באופן האישי הוא אל
אוהב למשל מוסיקה מזרחית.3,החוק הזה פוגע ביהדות כי לפי החוק הזה אסור לשמוע
במוצאי שמחת תורה בהקפות כי יוצא משם רעש,וגם החוק הזה לא נותן לשמוח במוצאי חג
שביעי של פסח חג המימונה,ובמוצאי כל יום יום טוב כמו שהיה קודם,כמו מוצאי חג
השבועות.עד 12 בלילה.4,עצם החיוב של החוק לחייב את העייריה לבטל את החוזים עם
ספקי המפוח עלים ונראה לי גם שהמדינה על ההפרת חוזה הזה לא תשלם לעיריות ושהעירי
תצטרך לשלם כסף ליותא אנשים שיחליפו את פעולת המפוע עלים זה יכול לגרום לעיירה
לדרוד העלאה תשלום ארנונה מהתושבים בטענה שעכשיו חסר לה כסף,אותו הדבר יכול להיות
עם המועצות האזוריות,5,ביטול אזעקה קולית ברכב יכולה לעודד בהרבה פריצות לרכב
כי באזעקה לא קולית,אם זה שני גנבים חזקים בכוח והם רואים שהשכן של הרכב שיוצא
אליהם זה רק אדם אחד מאוחר בלילה שנראה חלש בכוח אז זה יכול לגרום לגנבים לרצות
להסתכן בלפגוע באותו בעל רכב למשל לירות בו ברגל עם אקדע אם משתיק קול לאיים עליו
לפגוע בו אם הוא לא ישחרר את האזעקה של הרכב ולקחת לו את הרכב,לא כמו באזעקה קולית
לרכב שאם הגנבים שומעים קול של אזעקה אז הם לא יודע האם פתאום חבורת אנשים חזקה
בכוח תגבור עליהם,6,הגברת הבירוקרטיה,החוק החדש אוסר לעשות רעש חיצוני שמפריע
למי שבתוך הבניין אז אם בעל רכב ירצה בשעות היום לקרוא ברמקול עם מערכת הגברה
לאנשים באזור שתרימו כסף לבריאות אדם מסויים אז זה יכול לגרום לעיכוב גדול עד
שהעייריה אם בכלל תתן רשות לאותה קבוצה לעשות זאת,אבל רק בשעות היום.
"דעתנו" עוסקת בפלילים ולא באקדמיה
קהל היעד של פורום זה הוא אזרחים עם שאלות בתחום המשפט הפלילי והוא בלבד.
מצלמה בעינית הדלת
יש לי שאלה מאוד ספציפית. התקנתי מצלמה על עינית הדלת בצידה הפנימי של הדלת ואשר מצלמת את חדר המדרגות. האם שופט מוסמך להורות לי להסיר אותה או להזיז את זוית הצילום אף על פי שהיא מותקנת בשטח הפרטי שלי. אעריך מאוד הפניה לפסק(י) דין מתאים או לנוסח החוק. רב תודות, אלי
פרטיות וצנעת הפרט - הצבת מצלמות מרשות היחיד לרבים
הסיבה לכך נעוצה בכך שהמצלמה שהצבת, הלכה למעשה, מצלמת את חדר המדרגות שהינו רשות הרבים ולא את הכניסה הספציפית לביתך.
לעניין זה ראה סעיף 7א' לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ה'תשנ"ב -1992המדבר על פרטיות וצנעת הפרט.
ראה גם חוק הגנת הפרטיות ה'תשמ"א - 1981 והתקנות שנתקנו על פיו וראה גם מהו "היזק ראייה" במשפט העברי.
הצבת מצלמה מרשות היחיד לרבים - פגיעה בפרטיות
הסיבה לכך נעוצה בכך שהמצלמה, הגם שהינה בביתך, קרי: ברשות הפרט/היחיד שלך, היא חולשת על רשות הרבים ומצלמת ללא הבחנה את כל שכניך וללא תכלית ראויה.
ואדגיש ! ככל שהינך רוצה למנוע כניסת מאן דהוא לביתך, הינך יכול לכוון המצלמה בזוית ישירה לכניסה ו/או להציבה בביתך כשהיא מצלמת את קרבת דלת ביתך. לצורך ספציפי זה, אינך נדרש בהכרח לצלם את חדר המדרגות !
ראה לעניין זה סעיף 7א' לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ה'תשנ"ב - 1992שעניינו פרטיות וצנעת הפרט.
ראה גם חוק הגנת הפרטיות ה'תשמ"א - 1981 והתקנות שנתקנו על פיו וראה גם עניין "היזק ראיה" בדין העברי.
שביטת הפרקליטים
האם יהיו משפטים בבית משפט השלום בכלל? או רק במחוזי?
הכוונה בפרקליטים זה אומר קטגוריה ולא סנגוריה?
אנה הסבר לי בבקשה.
תשובה
1. השאלה אינה קשורה למשפט פלילי ומכאן שאינה מתאימה לפורום זה.
2. לגופה של שאלה - הפרקליטות מייצגת את המדינה ולכן מדובר לרוב במשפטים פליליים, א"כ ישנה גם פרקליטות אזרחית המייצגת את המדינה במשפטים אזרחיים.
3. הפרקליטות במשפט פלילי מייצגת את התביעה.
4. היות וישנה שביתה הכוללת את כלל הפרקליטים הרי שהם לא יופיעו בין אם מדובר בבית משפט שלום ובין אם במחוזי ואף בעליון.
ע"פ דורש תצהיר?
אני רוצה לערער על פס"ד שנתן כנגד בבית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה.
לא!
שאלה
תשובה
מה שיש לך הוא רישום משטרתי (סגירת תיקי חקירה שלא בשל חוסר אשמה) ולא רישום פלילי (הרשעה במשפט).
יכול להיות שזה יספק אותם.
במקביל ולדעתי בלי קשר נסה לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה. אם תצליח, זה יעזור לך בהמשך במקרים כגון זה ואחרים.
תיק פלילי
אשמח לתשובה בהקדם
תשובה
שאלתך הינה בעייתית במידת מה. משום שסיכוי תמיד קיים. זה תלוי בתובע שיבחן את התיק, במדיניות של התביעות, בנסיבותיך האישיות וכיו"ב. באופי העבודה של סנגור שיפעל למענך.
כלומר - סיכוי קיים אך קשה לאמוד אותו בדייקנות.
כפירה באשמה
מה יקרה אם הוא כופר באשמה ולא מודה האם התביעה תחמיר איתו ?בהתחשב שיש הרשעות קודמות והוא נמצא בתנאי באותן העיברות לשלוש שנים. בהצעתך לא ביטלתי את התלונה והתקשרתי אף למשטרה למידע והם אמרו ,שבעבירה של אלמ"ב לא ניתן לבטל.
תשובה
1. זכותו של נאשם לכפור באשמה. במקרה זה על התביעה להתאמץ ולהוכיח את אשמתו.
2. התביעה אינה יכולה להחמיר עם נאשם הכופר באשמה.
3. יחד עם זאת. אם וכאשר הוא יורשע עוברים לשלב הטיעונים לעונש. בדרך כלל סנגור בשלב הזה מבקש עונש קל יותר בהסתמך בין היתר על העובדה שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה ולא בזבז את זמנו היקר של בית המשפט. במקרה בו אדם כופר ומנהל שלב הוכחות ואז הוא מורשע, טיעון זה לא קיים מבחינתו. אך יש טיעונים אחרים כגון טיעונים אישיים, שירותו בצבא וכיו"ב.
4. השאלה אם להודות או להכחיש היא שאלה משפטית לא פשוטה, שכדי להשיב עליה יש צורך לעיין בראיות התביעה.
5. סנגור שמעיין בראיות התביעה ומגיע למסקנה שמדובר בתיק "סגור" - כלומר ניתן להוכיח בוודאות את אשמת הנאשם, ייעץ ללקוח שלו להודות בתקווה שזה יעזור לו לאחר מכן ובמקביל לפעול כדי להגיע להסדר טיעון.
6. לעומת זאת אם אין ראיות ולדעתו לא ניתן להוכיח את אשמת הנאשם, הוא ייעץ לו לא להודות ולנהל את שלב ההוכחות בתקווה שיעלה בידו להוכיח את חפותו של הנאשם.
אישומים לחלופין
צירוף סעיפי אישום קרובים
יחד עם זאת, לעיתים מכניסים מספר סעיפי אישום הקשורים בעקיפין לאותה עבירה ולא בהכרח במישרין, למשל: מרמה והפרת אמונים וכו'.
עניין זה נתון לשיקולה הבלעדי של הפרקליטות ולעיתים משמעותו טקטית, למשל: הגעה לעסקת טיעון, הודיה בסעיפים קלים בתמורה להורדת סעיפים קשים, הקלה בעונש וכיו"ב.
הדין העברי עסק רבות בשאלה הנידונה וראה לעניין זה: "קם ליה בדרבא מיניה" (מעמידין אותו - לדין - על העבירה החמורה יותר) וברי גם שאין אדם אמור לעמוד בסיכון כפול על אותה עבירה ממש.
הפרת צו הרחקה והוצאת חפצים מהדירה
1. האם העובדה שהפרנו בהסכמה את הצו מבטלת כעת את זכותי לדרוש שיתרחק או להתלונן שהוא מפר את צו ההגנה שעדין תקף במידה שהוא מטריד אותי?
2. האם יש הגבלת זמן בו עלי לשמור את החפצים שלו אצלי בדירה כדי שלא יתלונן שזרקתי אותם? האם עליי לידע אותו באופן רשמי דרך עורך דין או אחרת שאם לא ידאג תוך תקופת זמן שמישהו ייקח אותם הם יושלכו לפח?
שלום!
אך זה בטח לו לפורום אם תוכלי לספר לי מה עברת זה מאוד יעזור לי
להתמודד המייל שלי הוא:maxvkatni@walla.co.il אשמח
מאוד אם תכתבי אפילו באילום שם.
תודה מראש
שינוי סיבת סגירת תיק
רציתי לשאול למי לכתוב מכתב בקשה על שינוי סיבת סגירת תיק מ"חוסר ראיות" ל "חוסר אשמה". ישנם אנשים נאשמים וכבר יושבים בכלא. מה בדיוק לכתוב .
בקשה לשינוי עילת סגירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תקיפה מינית של קטין היישנות
חסרים פרטים מהותיים
על מנת שניתן יהיה להשיב לשאלה יש צורך בפרטים הבאים:
1. מה הקרבה בין התוקף לקורבן?
2. בן כמה הקורבן כעת?
3. מתי התבצעה התקיפה (באיזו שנה)?
לתשובות לשאלות אלו השפעה קריטית על התשובה.
הודאה
תשובה
1. אין מכונת אמת (פוליגרף) בהליך פלילי. הוא פשוט לא קביל.
2. חקירה חדשה לא תפתח לאחר שהוגש כתב אישום.
3. עליכם להיות מיוצגים על ידי עורך דין על מנת להתמודד עם כתב האישום.
4. המצב שלו לא טוב משום שהוא הודה ומשום שיש ראיות נוספות נגדו.
5. עורך דין פלילי עשוי לשנות את גישת התביעה למחשבה מחדש. אך לא הייתי מסתמך רק על כך והייתי נערך להליך משפטי, בעייתי למדי בנסיבות של הודאת הנאשם ועדויות "חבריו" נגדו.
עצור באבו כביר
אנחנו לא בקשר והייתי רוצה להפתיע אותו
האם אפשר לגשת לשם ולבקרו או שהכל חייב להתבצע מול עורך דינו ובתיאום איתו?
ביקור עצור
אתה יכול לקנות לו סיגריות טלכרט ומוצריי סידקית.
לא ניתן להכניס שום דבר מבחוץ.אם הוא רוצה שתכניס לו ביגוד הוא חייב להזמין מראש ברשימה ולקבל אישור מיוחד.הביקור הוא עם חלון זכוכית
ואתה מדבר איתו בשפורפרת.אורך הביקור הוא חצי שעה בלבד.
הודאה
הודאה באשמה
להודאה בחקירה ישנה משמעות כבדת משקל, נקודת המוצא היא שאדם שאינו אשם, לא יודה אלא אם כן הפעלו עליו לחצים שמנעו ממנו את הבחירה (כמו למשל מכות שקיבל במשטרה, מניעת שינה, הפעלת לחץ בלתי חוקי וכו').
הפסיקה והחוק מתיחסים למצבים אלה והם נקראים "אבות הפסול".
העובדה שבנך רצה להגן על חביריו איננה סיבה מספקת להודאת שוא ואולם רצוי לטעון את הטענה בהזדמנות הראשונהבפני בית המשפט.
בכבוד רב
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תקיפה של כלבה מוחררת ברחוב
אינני בטוחה שהגעתי למקום הנכון, במידה ולא אשמח לדעת למי עליי לפנות.
כלבה בשכונה/ רחוב שלי מסתובבת עם בעליה משוחררת כאשר היא אלימה ותוקפנית.
הכלבה תקפה אותי ואת הכלב שלי מספר רב של פעמים ולבסוף פניתי למשטרה ולעירייה על מנת שיטפלו בכך.
פנייתי הייתה לפני שבועיים וחצי, היום יום חמישי האחרון, הכלבה תקפה אותי יחד עם הכלב שלי בנוכחות הבעלים פעם נוספת למרות אזהרות המשטרה.הכלבה שוב הייתה משוחררת, שוב נכנסה למצב תוקפני בו היא חושפת את שיניה ונצמדת אליי ולכלב שלי והבעלים אף הם מפחדים לגשת אליה במצב הזה.
שוב הרגשתי חסרת אונים, במצוקה, בבהלה פן תחליט לנשוך את הכלב שלי או אותי.
שוב פניתי למשטרה ולעירייה ונראה שאין להם מה לעשות בנושא עד שהכלבה לא תהפוך אותי לנכה או תהרוג לי את הכלב.
מה עליי לעשות? האם ישנו דבר שאפר על פי חוק לעשות על מנת להלחיץ את בעל הכלב.
אני לא מעוניינת להפוך לתוקפנית בעצמי על מנת להגן על עצמי ועל הכלב שלי.
ויחד עם זאת אני לא חושבת שאני צריכה להתהלך כקורבן ברחוב שלי ולפחד פן אפגוש שוב את הכלבה.
לא יתכן שהם ישרו טרור בשכונה.
אשמח לייעוץ בבקשה.
בברכה,
טלי כנפי.
אי נקיטת צעדי זהירות בחיה
על פי האמור בפניתך, מדובר בעבירה פלילית על סע' 338 לחוק העונשין שעוסק באי נקיטת צעדי זהירות בחיה.
כלומר העובדה שהכלבה מסתובבת חופשיה ובלי מחסום לפה ורצועה הינה עבירה!
גשי שוב למשטרה והגישי תלונה, נראה לי שסופו של דבר לא ניתן יהיה להתעלם ממך.
בכבוד רב
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אם אדם מציג עצמו כאדריכל ולוקח
כאשר אין תעודת מהמדינה? מה העונש שלו אם
תופסים אותו?
על איזה חוק לחוק העונשין הוא עובר.
תודה רבה מראש.
בין היתר ...
ניתן לייחס לו התחזות, קבלת דבר במרמה, אם הציג תעודה מזויפת אזי ניתן לייחס לו גם זיוף. אולי עוד כמה עבירות, אך זה מה שעולה לי בראש כרגע.
ביטול תלונה
האם ניתן לבטל תלונה אפילו, שהוגש כבר כתב אישום.
אני מניחה שאי אפשר וזה כבר מאוחר האם אני צודקת?
תשובה
יהיה קל יותר להשיב לשאלה אם נדע מה התלונה ונגד מי הוגשה.
ככלל, מהרגע בו הוגש כתב אישום הרי שמדובר בהליך שמנהלת המדינה נגד נאשם. המתלונן במקרה זה הוא לכל היותר עד תביעה. אין לו כל השפעה על ההליך הפלילי.
ובכל זאת חשוב לדעת מה התלונה, מה נסיבותיה ונגד מי הוגשה. תלונה על אלימות במשפחה לא תמנע חקירה והליך פלילי רק משום שהמתלונן/ת חזר/ה בה. מחשש שחזרה כזו נובעת מלחץ או איום.
יחד עם זאת, כאשר החזרה מתלונה היא כנה ואמיתית, לעיתים ניתן למנף זאת כדי לצנן את התלהבות התביעה או להקל בעונשו של הנאשם.
כאמור זו אפשרות בנסיבות מסוימות. התביעה כאמור יכולה להתעלם מבקשה כזו של מתלונן/ת, בעיקר כאשר מדובר בתלונה על אלימות בדגש על אלימות בתוך המשפחה, או בנסיבות חמורות כגון פגיעה בחסר ישע וכיו"ב, וכן תלונה על תקיפה מינית וכדו'.
שימוש עצמי
לפני מספר ימים נתפסתי עם כמות קטנה של חשיש.חשוב לציין שזוהי פעם ראשונה ואין לי שום עבר פלילי ברקע.הובאתי לחקירה שבסופה נאמר לי שנפתח לי תיק פלילי על שימוש עצמי.כמו כן בסופו של החיקרה נאמר לי שהנושא לא יועבר לבית משפט.אז מה בעצם זה אומר? שהתיק יסגר וירשם לי רק רישום פלילי?? או שאי זימון לבית משפט לא אומר שהתיק יסגר?
נ.ב
הטרדה מינית של קטין ע"י קטין
תלונה במשטרה וטוענים שאליו להגיע לרעיון עם משטרה ביום ראשון ושאמא שלו
לא יכולה להיות נוכחת ברעיון. האם יש על מה לדואג והאם זה חוקי לרעיין אותו
ללא נוכחות של אמא שלו.
חקירת קטין חייבת להיות בנוכחות הורה!!
9ח. נוכחות הורה או קרוב אחר בחקירת קטין חשוד [תיקון: תשס"ח]
(א) קטין חשוד שהוזמן לחקירה בידיעת הורהו או קרוב אחר או שנמסרה הודעה על חקירתו לאחד מהם, לפי הוראות סעיף 9ו(א) עד (ג), זכאי שהורהו או קרוב אחר יהיה נוכח בחקירתו וכן זכאי הוא להיוועץ במי מהם, ככל הניתן לפני תחילת החקירה, אלא אם כן הביע הקטין התנגדות לכך מנימוק סביר או אם היה מוחזק במעצר, והכל, אם סבר קצין מוסמך כי אין במתן אפשרות לנוכחות ההורה או הקרוב האחר כאמור כדי להביא לאחד מאלה:
(1) פגיעה בטובת החקירה או בטובת הקטין;
(2) אחד הטעמים המנויים בסעיף 9ז(א);
(3) אחד הטעמים המנויים בסעיף קטן (ג)(2)(א) עד (ה);
(4) חשיפת עניין הנוגע לצנעת חייו של קטין אחר.
(ב) הורה או קרוב אחר של קטין חשוד שהתקיימו לגביו הוראות סעיף קטן (א), יוזמן להיות נוכח בחקירה והחקירה תעוכב עד להגעתו.
(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי קצין מוסמך להורות, בהחלטה מנומקת בכתב, על התחלת חקירתו של קטין כאמור באותו סעיף קטן בלי להמתין לנוכחות הורהו או קרוב אחר -
(1) אם ההורה או הקרוב האחר לא הגיע לחקירה בתוך זמן סביר בנסיבות העניין מהמועד שבו הוזמן;
(2) אם שוכנע כי המתנה כאמור עלולה להביא לאחד מאלה, ובלבד שחקירת הקטין בלא נוכחות הורהו או קרוב אחר תימשך רק כל עוד מתקיים הטעם שהצדיק את אי-ההמתנה כאמור:
(א) פגיעה בשלומו הגופני או הנפשי של הקטין;
(ב) סיכול או שיבוש של החקירה או של חקירתם או מעצרם של חשודים נוספים בקשר לאירוע שלגביו נחקר הקטין;
(ג) מניעת גילוי ראיה או תפיסת חפץ הקשור לעבירה שהקטין חשוד בביצועה;
(ד) סיכול של מניעת עבירות נוספות;
(ה) מניעת שחרורם ממעצר של הקטין או של חשודים אחרים;
(3) לא ניתן לאתר מי מהם במאמץ סביר.
(ד) הורה קצין מוסמך על חקירת קטין חשוד בלא הזמנת הורהו או קרוב אחר להיות נוכח עמו בחקירה כאמור בסעיף קטן (א), ינמק את החלטתו והיא תתועד בכתב.
(ה) הוחל בחקירתו של קטין חשוד בלי להמתין לנוכחותו של הורהו או של קרוב אחר, מאחד הטעמים האמורים בסעיף קטן (ג), והגיע הורהו של הקטין או קרוב אחר לתחנת המשטרה במהלך החקירה, יורשה אותו אדם להיות נוכח בהמשך חקירת הקטין והחוקר ייתן לקטין הזדמנות להיוועץ באותו אדם במועד האפשרי הראשון בהתאם למהלך החקירה.
(ו) נכח הורהו של קטין או קרוב אחר בחקירת הקטין, לא יתערב במהלך החקירה ולא יצא מחדר החקירה, אלא אם כן התיר לו החוקר לעשות כן ובתנאים שיקבע; בטרם תחל חקירת קטין בנוכחות הורהו או קרוב אחר, יודיע החוקר להורה או לקרוב האחר, לפי העניין, על המגבלות החלות עליו כאמור.
(ז) ראה חוקר כי הורהו של קטין או קרוב אחר הנוכח בחקירת הקטין מפריע לחקירה באופן שאינו מאפשר לנהלה, מתערב בחקירה אף שהוזהר שלא לעשות כן או מאיים על הקטין באופן ישיר או מרומז, רשאי החוקר, בהחלטה מנומקת בכתב, להרחיק את ההורה או הקרוב האחר מן החקירה.
בגדול ייאמר, כי ישנה חובה לנוכחות הורה אלא אם הקטין סירב - וגם כאן, יתקבל רק סירוב מנימוק הגיוני וסביר. עוד סייג הוא החלטה של קצין מוסמך שהנוכחות תפגע בחקירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מחיקת רישום פלילי
התיישונות תיק שנסגר במשטרה ומחיקתו
ניתן למחק תיק בבקשה מנומקת לנשיא המדינה ורצוי לעשות זאת באמצעות עו"ד.
באשר למכרזים וכיו"ב, הנך יכול לגשת ולא בהכרח להיפסל בגין כך.
אמנם תיתן הרשאה לראות את המרשם הפלילי אך השיקול לפסילה בגין רישום פלילי הוא מורכב ולא תלוי רק ברישום עצמו שכן חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים בעל ראציונלים שונים.




