פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
תלונה במשטרה על הטרדה מינית ומעשה מגונה
תשובה
1. עימות בין חשוד/ה למתלונן/ת הוא בגדר אמצעי חקירה. המשטרה נוקטת בו כאשר היא סבורה שיש בו כדי לסייע לגילוי האמת. אין שום חובה בדין לקיים עימות כזה.
2. על החלטה לסגור את תיק החקירה ניתן להגיש ערר לגורם שמעל זה אשר סגר את התיק, באמצעות היחידה שהחליטה לסגור את התיק.
3. על מנת להיות מעשי, הייתי ממליץ לשלוח את הערר ישירות למשרד היועמ"ש ו/או פרקליטות המדינה. הם כבר יעבירו אותו למקום הנכון.
הטרדה מינית
בדר"כ בתיקים מסוג זה בהם מתברר כי קיימת גירסה מול גרסה ואין ראיות נוספות, יכול החוקר לבקש הסכמת הצדדים לעבור בדיקת פוליגרף. אין חובה להסכים ואף התוצאות לא ישמשו ראיה במשפט, עם זאת יש בכך כדי להשפיע על מסקנת החוקרים בסופו של יום. אם להמשיך בחקירה או לא.
בכבוד רב
עו"ד גיל משה
המשך לדחוף ותודה על הסבלנות והתשובות
תשובה
במקום לעסוק בשאלת הסמכות (ולדעתי יש לשופט סמכות לקבל החלטה כזו), יש להתמודד עם החלטתו לגופה. דהיינו, להגיש ערר לעליון. אין טעם להתעסק בשאלת הסמכות כן או לא. כי בכל מקרה רק ערכאה שתדון בערר תוכל לבטל את החלטת השופט המחוזי.
המשך לדחוף
זהו אכן השופט העיקרי בתיק אשר איננו מאפשר את המשך הטיפול במלכישוע לאחר חודשיים טיפול, וזהו שופט המעצרים אשר כתב בפרוטוקול כי הוא : " מאשר לאסיר זה כל מסגרת טיפולית נדרשת על מנת להחזיר אותו חזרה לדרך המלך"
המשפט כבר עכשיו מתנהל בבית משפט מחוזי.
לא הבנתי את תשובתך, ניתן לבטל כך את סמכות שופט המעצרים? מה עושים כעת? תודה רבה על תשובתך הקודמת
שוב לא ציינת מדוע הוא מבקש לבטל את ההחלטה?
פריצה לרכב
הגשתי תלונה במשטרה, אין לי ביטוח מקיף לרכב רק צד ג'.
החשודים באירוע הם נערים מתחת לגיל 18 המשטרה לא מוסרת מידע לגביהם מכיוון שטרם הורשעו והבחורים הם נערים.
מה עלי לעשות? איך אני יכול הלגיש תביעה אזרחית ללא שמות הנאשמים? האם בכלל אני יכול לקבל שמות של נערים לאחר שהורשעו ונמצאו אשמים?
תשובה
1. אכן, לקטינים יש דין שונה לגבי חשיפת זהותם.
2. אך נניח לרגע שאתה יודע מי הם. מה בדיוק תעשה? כיצד תוכיח שהם אלה שפרצו לרכבך? העובדה שהם חשודים, אינה מוכיחה את אשמתם. גם אם וכאשר יוגש כתב אישום, עדיין אין זה מוכיח את אשמתם.
3. כאשר הם יורשעו, אם יורשעו, דומני שתוכל להגיש נגדם תביעה על בסיס ההרשעה. אם יזוכו, הרי שלמעשה לא תוכל לעשות כלום, גם אם תיאורטית, רמת ההוכחה הנדרשת בהליך אזרחי קטנה מזו הנדרשת בהליך פלילי.
יעוץ אישי דחוף דחוף דחוף דחוף תודה
ועכשיו לאחר כברת דרך של חודשיים טיפול השופט הראשי מעוניין לבטל את ההחלטה.
שאלתי האם ניתן לערער כך על סמכות בית משפט ושופט אחר לבטל את הפרוטוקול כאילו הוא לא קיים ולהוציאו מהטיפול הרפואי?????
מהו החוק בעניין זה ???? דחוף מאוד בתודה מראש שירלי אחות המטופל/
תשובה
אינני מבין את הביטוי "שופט ראשי"? - מה בדיוק הכוונה?
האם מדובר בשופט בתיק העיקרי (התיק הפלילי)?
סביר להניח ששופט שמחליט לבטל החלטה כזו, יש לו על מה לסמוך ולהסתמך. חבל שאינך מציינת עובדה זו.
אומנם, נתון זה אינו משפיע על התשובה לשאלתך העיקרית, אך יש בו לאפשר לשער מה תהיה ההחלטה בערר, לכשיוגש.
מכל מקום, החלטה שיפוטית זו בהליך מעצרים, ניתן להגיש ערר לערכאה גבוהה יותר (מחוזי).
אם התוצאה של הביטול היא פועל יוצא מגזר דין (כגון: מאסר בפועל), הרי שניתן להגיש ערעור על ההחלטה במסגרת ערעור על פסק הדין כולו.
תגובה לבקשה לתיקון פסק הדין
עליך לציין מה מבקשים לתקן בפסק הדין
ככלל, ניתן לתקן טעות סופר, כלומר טעות ששורבבה לפסק הדין בהיסח דעת. כגון טעות חישובית וכיו"ב.
חפש את הסעיף הרלוונטי באינטרנט ותוכל להתרשם בעצמך מה ניתן לעשות במסגרת תיקון פס"ד.
לאילו מדינות אין הסכם הסגרה עם ישראל?
מה שיותר קצרה ויותר נוח לתת לי.
תשובה
1. הפורום עוסק בשאלות מתחום המשפט הפלילי ולא במה לשאלות מהאקדמיה.
2. לגופה של שאלה, חפש את חוק ההסגרה באינטרנט. דומני שבסופו של החוק יש רשימת המדינות עימן יש לישראל הסכם הסגרה. מי שלא מופיע ברשימה, הרי שאין עימו הסכם הסגרה.
3. במידה ואין רשימה, ניתן לנסות להשתמש במנוע החיפוש של גוגל או כל מנוע חיפוש אחר.
4. אפשרות נוספת היא פניה למשרד המשפטים.
בהצלחה
שאלה לגבי משפט סמים
כו כן רציתי לשאול האם מחלקת תביעות של המשטרה קשוחה יותר מהפרקליטות?
התביעות אינן פרקליטות
תיקי פשע כגון רצח, אונס, סחר כבד בסמים וארגוני פשיעה ינוהלו לעולם ע"י הפרקליטות.
אשר על כן, התביעות אינן חלק מהשביתה, והדיונים מולם ממשיכים כסדרם.
מדור תביעות אינו "קשוח" יותר, אך מטבע הגדרותיו, הוא מוגבל בענישה.
אמליץ לך לפנות לעו"ד פלילי בהקדם (אם טרם עשית זאת), משום שעבירת הגידול איננה עבירה שמתייחסים אליהבקלות ראש בבתי המשפט.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב - עו"ד פלילי
אי קבלת כתב אישום
המצב הנתון הוא כי לאחר 10 חודשים יחידת התביעה הגישה כתב האישום לבית המשפט לנוער. ההורים האופוטרופסים, הנער עצמו וגם עו"ד של המשפחה לא קיבלו את כתב האישום עד היום כ-11 חודשים לאחר הגשת כתב האישום לבית המשפט. האם ניתן לעשות משהו בנדון? האם יש בכך פגם כדי לבטל את כתב האישום?
כתב אישום - התיישנות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
משפט זוטא
כן, זה בגדר סמכותו
בכל מקרה, גם אם תחליטו לערער על החלטת השופט לגבי משפט הזוטא, ניתן לעשות זאת רק במסגרת ערעור על פסק הדין ולא לפני. השופט רשאי להחליט לפרסם את הנימוקים בשלב מאוחר יותר, על מנת לא לעכב את הדיון. אילו ההחלטה הייתה צמודה לנימוקים, יתכן והיה צורך להמתין ולעכב בכך את המשך המשפט. הוא לא רצה להגיע לתוצאה זו, אולי בשל עומס יתר המונע כרגע לכתוב נימוקים מסודרים, ואת זה הוא יעשה בשלב מאוחר יותר.
למיטב הבנתי השופט פעל כדין ובסמכות. גם בית המשפט העליון כולל בג"צ מקבל החלטות שהתוצאה חשובה אך מותיר את מתן הנימוקים לשלב מאוחר יותר. אין בכך חדש ואין בכך כל פסול.
פוליגרף VS דנא
האם יש צורך גם בבדיקת פוליגרף ?
(הנאשם כן אומר שהיה בזמן האירוע אך דוחה את הטענות המאשימות אותו ) כמו תקיפה ולפי הDNA התוצאה שלילית האם זה מצריך בכלל אז בדיקת פוליגרף או ניתן להסתפק בDNA ? ולוותר על הפוליגרף שגם לא ככה אינו קויל ואחוזי הצלחה אינם כמו DNA
תודה
שאלתך אינה ברורה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עורך הדין מדבר עם נאשם אחר
ניגוד עניינים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חשד לסנגוריה משוחדת
יש לי חשד שהעורכי דין שקבלתי מכירים את עד התביעה וכך מנסים להכשיל אותי במשפט (במקום למלא את דפקיתם בצורה נאמנה ) אלה עושים דברים אחרי הגב בלי ידעתי
לכן הייתי רוצה לדעת איך ניתן לבקש להחליף אותם או שאפילו לא יצגו אותי עורכי דין כי מספיק לי מקרה כזה אחד שהעורכי דין מנסים להכשיל (אפילו העורכי דין האלה אומרים בעצמם שאסור להם להגיד את הדברים שהם אומרים לי כמו עסקת טיעון אך הם אומרים וחוזרים חוזרים על הדבר למרות כמו שציינו אסור להם להגיד לי את זה ועוד כמה דברים לא כשרים) מה ניתן לעשות בנושא
שתי אפשרויות בפניך
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישום פלילי והלשכה
גילוי עבר פלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
משפט פלילי….
עונש מתאים
ישנן שאלות רבות אשר אין מענה מתוך הדברים שלך.
בית המשפט בבואו להטיל עונש על נאשם מתחשב מאוד בתסקיר שירות המבחן. אין לי אלא להביע צער על כך שלא הוסבר לך כראוי, כך זה נראה, לגבי שירות המבחן וחשיבות התסקיר.
תסקיר שלילי בהחלט יזיק לך ויקשה על בית המשפט להקל בעונשך. העונש הראוי כאן אינו מאסר בפועל, כך אני אומר בזהירות - ואני מקווה שעורך הדין שמייצג אותך יעשה עבודתו נאמנה ויציג פסיקה רלבנטית וישפר את סיכוייך לא לקבל מאסר בפועל, גם לא בעבודות שירות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעצר חשוד
אני רוצה לשאול אם במקרה שאחד נעצר בשביל תלונה שהוא פגע מינית בנכדתו ואחרי 24 שעות נוכח בבית משפט לשם דיון בהארכת המעצרו של החשוד שדרשה המשטרה ל 7 ימים
האם טענות הסניגור הם על סעיף 13 לחוק המעצרים מעצר בצו שופט או על סעיף 23 לחוק המעצרים מעצר שוטר?
כלומר מדובר בסעיף 13 או 23 לחוק המעצרים?
תודה
סעיף 13 לחוק המעצרים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הכרזה רטרואקטיבית על אדם כפסול דין
המון תודה על העזרה והייעוץ
אינך בפורום המתאים!
קובלנה פלילית פרטית
1. האם הקובל צריך למסור לנאשם לפני המשפט במסגרת החשיפה של חומר החקירה תצהירים/הודאות של כל העדים שהוא מתכוון להעיד? (גם אם אין תצהירים כאלה בידיו).
2. בדיון ההקראה האם הנאשם יכול להעלות טענות מקדמיות לפני/אחרי הקראת כתב האישום? במידה וכן, מתי הקובל אמור להשיב להן? בדיון עצמו או בכתב לאחר מכן?
תודה.
2.
תשובה
1. ככלל, הליך קובלנה פלילית פרטית מתנהלת כמו הליך פלילי רגיל. זולת העובדה שבמקום תובע מהמדינה מתייצב הקובל.
2. גם מי שהוגשה נגדו קובלנה פלילית, זכאי לעיין בחומר החקירה, אחרת כיצד יוכל להתגונן, שהרי בהליך פלילי אין כתב הגנה.
3. כיצד ניתן למסור לצד השני את מה שאין לך? האם נאשם מקבל מהתביעה/פרקליטות במסגרת חומר חקירה את מה שלא נמצא ברשות התביעה/פרקליטות? אפשר למסור רק את מה שיש ולא את מה שאין.
4. כמו בכל הליך פלילי, יש מקום לטענות מקדמיות. חלקן יש להציג בהזדמנות הראשונה וחלקן במהלך הדיון כמו בהליך פלילי רגיל.
מומלץ לחפש חומר קריאה באינטרנט בנושא זה לצורך הרחבה.
זיוף
זיוף צ'ק וגניבה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סחיטה באיומים
סחיטה באיומים
מתי מותר להקליט מישהו?
ובאילו נסיבות תיחשב הקלטת בן אדם כעבירה על החוק?
חוק האזנות סתר
אם אינך צד לשיחה - אסור לך להקליט ו/או להאזין לאדם אחר.
לעו"ד אסור להקליט עו"ד אחר ללא הסכמתו גם אם שניהם צד לאותה שיחה.
בין כותלי ביהמ"ש יש איסור למעט בהסכמת שופט.
ראה חוק האזנות סתר להרחבה בעניין.
שביתת הפרקליטות
שביתת הפרקליטות
לפי החוק, אם לא מתייצב תובע לדיון בטרם השיב נאשם לאישום, רשאי ביהמ"ש להורות על ביטול כתב האישום.
אתה או עורך הדין שלך אמורים לבקש זאת.
בכבוד רב
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תלונה למחש
פנייה ליחידה לתלונות הציבור
פני אליהם - אל חשש!
אם לא תפני אותו שוטר ימשיך לעשות זאת. ואילו אם תפני אל היחידה, גם אם רק יודיעו לו שהוגשה תלונה נגדו - הוא יתיישר (להערכתי).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תלונת שווא – נא התייחוסתכם
אמש, לפני כניסת שבת, דופקים אצלי בדלת שני שוטרים.השוטר מבשר לי כי נשלח בבהילות ע"י המוקד למה שהוא הגדיר "אירוע אלימות חמור" - כמובן שסיפרתי לשוטר שמישהו כאן "עובד" עליו בעיניים. ולמעשה השוטר הבין לבד שעבדו עליו. (אישתי הייתה אותה העת בקניות)
העניין הוא, ואנא עיזרו לי, זו הפעם השנייה בה מישהו מתולנן ושולח אליי שוטרים הביתה. תלונת שווא היא עניין חמור, יש כאן פגיעה חמורה בשמי הטוב - שכנים ראו את כל המתרחש - זה מטריד, וזה לא נעים לילדים.
השוטר סירב לתת לי את שם המתלונן. במוצאי שבת ניגשתי לתחנת המשטרה כדי להגיש תלונה כנגד אותו מתלונן אלא ששם אמרו לי שאני לא יכול להגיש תלונה נגדו וכמובן שסירבו לתת לי את השם שלו.
שאלתי היא, כיצד אני יכול לברר את שמו - והאם אני יכול לפעול נגדו במישור האזרחי. (לתבוע ממנו בגין עוגמת נפש ופגיעה בשמי הטוב)
תודה רבה!
אין עילה
השארת אדם במעצר
מצליח לעבור פוליגרף . האם המשטרה רשאית להמשיך ולהחזיק
אותו במעצר במידה והיא רואה לנכון . כאשר העילה למעצר
נשארת חשד ,שאותו אדם ביצע פשע חמור (למרות שעבר פוליגרף)
בדיקת פוליגרף במהלך חקירה
ניתן לפעמים לכרוך את הסכמתו של עצור לבדיקת פוליגרף בהסכמת החוקר לשחרורו, זאת במקרה ותוצאות הבדיקה יצביעו על כך שהינו דובר אמת.
מאחר וזה לא נעשה, ראוי ונכון לציין את העובדה כי החשוד עבר את הבדיקה בהצלחה בפני ביהמ"ש במסגרת הדיון על הארכת המעצר.
בכבוד רב.
עו"ד גיל משה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




