פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
האם המשטרה תחקור על הטרדה באמצעות מתקן בזק?
אם שלחתי לפני כחצי שנה מייל מטריד ומאיים מאחר והייתי פגוע.
מייל אחד.
אם אותו גורם ששלחתי לו את המייל יגיש על זה תלונה בימים אלו.
האם המשטרה תזמן אותי ותפתח לי תיק?
או שמאחר ועברו מספר חודשים ,הם לא יזמנו אותי לחקירה.
בברכה.
הטרדה באמצעות מתקן בזק
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה על הגנה מהצדק
הרשות החוקרת לא רצתה לקבל ראיות בטענה כי הם מעדיפים להאמין למתלונן, הוא משהו בסגנון.
יש לי הרבה ראיות, באתי עם הראיות לקצין החקירות, והוא אומר לי תביא את זה לבית משפט.
כמובן ששלחתי אין ספור מכתבים בנדון.
אנחנו שנה וחצי אחרי, התיק חזר מהתביעות.
שאלתי היא כזו, נניח שעכשיו הם רוצים לקבל את הראיות, אם עדיין עומדת לי הגנה מהצדק?, כן לא למה?
ואם עכב הזמן שעבר חלק מהראיות אבדו, אם ניתן להאשים את הרשות החוקרת שלא קבלה בזמןבהתחלה?
תודה,
יעקוב
הגנה מן הצדק
על מנת להכריע האם במקרה בו תעמוד לדין פלילי, תתקבל טענת ההגנה מן הצדק בעקבות התנהגותם של החוקרים, יש צורך לקרוא את מלוא חומר הראיות ורק אז לנסות ולהכריע.
בתי המשפט ככלל נוהגים להכריע בדבר קבלת הטענה רק לאחר ניהול הוכחות בתיק וקבלת מלוא הראיות הרלוונטיות, לרבות מהן טיבן של אותן ראיות שאתה טוען שהמשטרה סרבה לקבלן ומדוע אם הן כל כך חשובות, הן לא נשמרו מכל משמר.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגשת תלונה על תלונת שווא במהלך הליך פלילי מתלונת השווא
בעכבות הליך גירושין הוגשו נגדי תלונות שווא ע"י הגרושה,
היום אני במהלך ההליך הפלילי ולאחר הליך הגירושין,
כחלק מהליך הפירוד האישה העבירה ליידי קלסר שהיה ברשותה(התכתבנו בעניין העברת הקלסר ממנה אלי) עם מסמכים בכדי לטפל בעניין חלוקת הרכוש,בקלסר היה דיסק קבצי גיבוי מהטלפון הנייד שלה,הדיסק הכיל הסרטות ווידאו של האירועים בגינם אני נשפט וכן תמונות המעידות על סימני חבלה על גופה והתמונות מתוארכות לפני מועד שבו טענה כי הוכתה וטרם המשבר(בימים שהבארתי לה על רצוני להיפרד).
את הסירטונים הצגתי כמובן בהליך המשפטי,אך ההליך ארוך ומייגע מדיון לדיון אורך נצח וזה משפיע על מהלך החיים השיגרתי שלי.
יש לציין האישה נחקרה בבית המשפט והודתה שהיא זו אשר צילמה את הווידאו.
הפרקליטות מעוניינים לסגור את התיק ללא שהם מודים שטעו אבל הם מבקשים שאעבור תסקיר,אני כמובן מסרב בתוקף .
השאלות,
1.האם נכון להגיש תלונה נגד האישה במשטרה על הגשת תלונות שלא בתום לב,בכך לגרום למשטרה לחקור את האישה ובכך אולי לקצר את תקופת הייסורים.
2.האם העובדה שהיא בתלונות שלה לא אמרה כי יש ביידיה הסרטות של האירועים היא למעשה הכשילה את המשטרה ובכך עברה עבירה פלילית בנוסף על תלונת הסרק.
יש לי עו"ד אך בכול זאת אודה לקבל את דעתכם.
תודה
הגשת תלונה בגין מסירת ידיעות כוזבות
בנוסף, לעניין שאלתך השנייה, הרי כמתלוננת היא אינה חייבת להציג את כל הנתונים שיש בידה ולא ניתן להאשים אותה בהכשלת שוטר ו/או שיבוש מהלכי משפט בכך שהיא לא הציגה את הסרטונים.
בנוסף, אני בספק אם הגשת תלונה במשטרה כעת תשפיע על קיצור משפטך.
לבסוף, הפורום נועד לייעוץ ראשוני- אם אתה מיוצג בידי סנגור אשר נחשף למלוא חומר הראיות ולסרטונים, הייתי מייעץ לך להקשיב לעצותיו.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חיסיון על שם נאשם / תוכן טיעונים לעונש
במסגרת טיעונים לעונש בתיק מסוים, העלה הסנגור פרטים הנוגעים לצנעת הפרט (בעיקר מחלות שונות).
בקרוב אמור להינתן גזר הדין ויש חשש כבד שבמסגרת גזר הדין, כאשר בית המשפט יסקור את ההתרחשויות ובכלל זה טיעוני הצדדים לעונש, יחשפו הפרטים הנוגעים לצנעת הפרט.
האם וכיצד ניתן למנוע פרסום פרטים אלה שיש בהם לפגוע בצורה אנושה בנאשם מבחינת ילדיו, נכדיו, שכניו וכיו"ב?
האם יש פסק דין מנחה העוסק בשאלה מתי יוצא חיסיון על שם הנאשם או על פרטים שעלולים לפגוע בצנעת הפרט שלו?
תודתי מראש
איסור פרסום
במקרה שלך, ספק רב בעיני אם ניתן יהיה לבקש איסור פרסום כאמור וזאת בשל השלב המאוחר בו ההליך המשפטי מצוי וזאת מבלי שנתבקש עד עתה איסור פרסום כאמור.
יחד עם זאת, אתה יכול לבקש מעורך דינך לפנות בבקשה בכתב להימנע מחשיפת פרטיך האישיים הנוגעים לצנעת הפרט בגזר הדין. ( בניסוח נכון הדבר בהחלט אפשרי )
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חובת התייצבות של נאשם לדיון ראשון ?
אני מייצג נאשם במשפט פלילי (עבירת איומים).
בעוד מס' ימים קבוע הדיון הראשון בתיק.
טרם הספקתי לצלם ולעיין בחומר החקירה בתיק זאת בנוסף לרצוני לשוחח עם התובע בתיק.
האם בגלל העובדות לעיל, קיימת חובת התייצבות של הנאשם ?
או שניתן לטעון זאת בפני בית המשפט תוך בקשת דחייה ?
האם יש סיכוי שהבדלי השקפות בין שופט זה או אחר, תדרש למרות העיל התייצבות ?
תודה !
עוד כמה ימים זאת אומרת שבשבוא הבא ואו תחילת השבוע.
אתה יכול לומר בבקשתך שלחילופין אתה מבקש מהשופט לקבוע שגם אם לא ידחה את הדיון אתה מבקש אישור מבית המשפט שרק אתה תבוא ולפטור את הנאשם מחובת התייצבות לדיון הזה.
אני לא בטוח אבל נדמה לי שיש לך חובה בתור עורך דין היום קודם כל להעביר את הבקשה לתביעות כדי שהם יגיבו לבקשתך...
אם אתה יכול ליצור קשר עם התובע אז אתה יכול להעביר את זה מהר ואולי עם הסכמת התביעה.
חובת התייצבות של נאשם למשפט
עצתי היא להגיש בקשת דחייה בהסכמת התביעה- סביר שאם מדובר בהקראה ראשונה וטרם צילמת את חומר הראיות הרי שבקשתך תאושר.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קיצור עבודות שירות
האם קרו מקרים שבית המשפט קיצר עונש של עבודות שירות?
נגזר עליי עונש של חצי שנת עבודות שירות, ובינתיים עברו 3 חודשים מאז שהתחלתי לבצע את העבודות.
אני מעוניין לפנות לבית משפט בבקשה לקיצור עבודות שירות, והתחשבות במצב הקשה שאני עובר.
האם יש סיכוי שהשופט יתחשב? האם קרו מקרים ששופטים קיצרו עונש של עבודות שירות?
קיצור עונש עבודות שירות
לשופט שגזר את הדין את סמכות לשנות כעת את גזר דינו ( אלא במקרים חריגים מאוד בהם התביעה מסכימה לכך לפי סעיף 81(ב) לחוק בתי המשפט)
למעשה הדרך היחידה הפתוחה בפניך היא או הגשת בקשת חנינה או הגשת ערעור+ בקשה להארכת מועד להגשת ערעור+ עיכוב ביצוע עונש המאסר- על פניו כל האופציות שמניתי הן קלושות מאוד ורק אם עניין לנו במצב דרסטי קשה, כגון לא עלינו, מחלה סופנית, נראה לי שתוכל להצליח באחת מהדרכים הללו.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעשה סדום בקטין
1. הפרקליטות דוחה כבר שנה את השימוע בתיק שלי ועכשיו נודע לי שתיק עבר להשלמה חקירה ורציתי לשאול מדוע האם דוחים כל כך הרבה זמן תיק כזה ?
2.האם דחיית התיק זמן רב זה מסמל על רצון של הפרקליטות לסגור את התיק הזה ?
3. האם הטיפול שאני עברתי יעזור לי בשימוע לגמור את התיק שלי בשימוע עצמו בעסקה טיעון ללא כתב אישום ?
עיכוב בעריכת השימוע
מעבר לאמור, כנראה בשל הכחשתך לעניין אחד המקרים, הפרקליטות מתקשה לבסס כתב אישום על פי הראיות הקיימות לעניין המקרה המוכחש ועל כן התיק נשלח להשלמת חקירה שכנראה כוללת חקירת הקטין בשנית .
לעניין הטיפול שעברת, הרי אין ספק שהדבר יכול להשפיע הן במקרים קיצוניים על ההחלטה לגנוז את התיק אם שאר הנתונים תומכים בכך והן על עונשך בסופו של יום היה ויוחלט להגיש כתב אישום.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הטרדות מפחידות
מה עליי לעשות ל דעתך?
הטרדות טלפוניות
מעבר לאמור, עצתי לך היא לשמור על כל המסרונים ממנה או לפחות לדאוג להעתקתם, כך שהדבר יוכל לשמש אותך לסייע לך מפני עלילות שונות ( אם היא תעלה בעתיד עלילות במשטרה הרי המסרונים יכול ולא יעלו בקנה אחד עם תלונותיה השונות ורצונה להיות עמך בקשר).
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישום פלילי מתי מתקיים?
או שככל ותיק החקירה נשאר במשטרה ולא מגיע להרשעה מדובר ברישום משטרתי וכאשר מגיע להרשעה בבית משפט מדובר ברישום פלילי?
מה ההבדל מבחינת החוק בין הרישומים וכיצד זה משפיע על הנחקר מעבר לגופים הרשאים לקבל מידע בנוגע לתיק?
אשמח לתגובה,
רישום פלילי ורישום משטרתי
2. רישום משטרתי הוא רישום על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, וכן על משפט שעוכבו בו ההליכים, כמפורט בסעיף 11א לחוק.
3. ככלל, לרישום פלילי יש תקופת התיישנות, ואחריה תקופת מחיקה (במקרים חריגים יש רק תקופת מחיקה). ואולם, לפי החוק הקיים, הרישום הפלילי עצמו אינו נמחק לעולם; רק הגישה אליו מוגבלת לגורמים מעטים לאחר תום תקופת ההתיישנות, והיא מצטמצמת עוד יותר לאחר תקופת המחיקה.
4. נשיא המדינה הוא זה שמוסמך לקצר או לבטל את תקופות ההתיישנות או המחיקה הנדונות, כאמור בסעיף 18 לחוק.
5. בהתאם לסעיף 1(ד) ו-(ה) לחוק והתקנות שהותקנו על-פיהם, רישום משטרתי לגבי חשד לעבירה שאינה מסוג פשע עשוי להתבטל אוטומטית, על-פי שיקול דעת הגורם המוסמך במשטרה, בחלוף שבע שנים מיום האירוע (או חמש שנים אם החשד הוא לעבירה שעבר קטין). רישום משטרתי (לרבות לגבי חשד לעבירה מסוג פשע) עשוי להתבטל גם על-פי בקשה לבטלו, כמפורט בתקנות הנ"ל, ולחלופין, על-פי בקשה לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה, כאמור בסעיף 62(ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]).
סעיף 345(א) 2 לחוק העונשין
2. האם משמעות הסעיף היא שניאוף הוא עבירה פלילית בישראל?
3. לפי לשון הסעיף, אישה נשואה המציגה עצמה כפנויה במטרה לקיים יחסי מין אינה עוברת עבירה פלילית. האם אין כאן "איפה ואיפה" מבחינת החוק?
התחזות כפנוי להשגת יחסי מין
נובע מכאן, שההתחזות כפנוי לבדה אינה מספיקה לגיבוש עבירת הבעילה האסורה בהסכמה, ועל אחת כמה וכמה שאינה מספיקה לגיבוש עבירת האינוס במרמה לפי סעיף 345(א)(2) לחוק.
2. המונה "ניאוף" אינו מופיע בחוק העונשין, אך מעשים מסוימים שהם ניאוף הם עבירות על-פי החוק.
3. התחזות כפנוי או כפנויה בכוונה לקבל דבר עשויה להיחשב כקבלת, או כניסיון לקבל, דבר במרמה.
ראה גם
http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=676074
למרבה הצער, נמחקו מהתגובות שבארכיון האתר תווי סוף הפיסקה, והחלוקה לפיסקאות נעלמה מהן.
וגם
http://elyon1.court.gov.il/files/07/970/050/p07/07050970.p07.pdf
מסכים עם תשובתו המנומקת של עופר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איום במקום העבודה
שלום וברכה
בעבודתי כעו"ס , אחד המטופלים איים בטלפון שירצח אותי היום. הוא הגיע
למחלקה והחל לבעוט בדלת הנעולה. הזמנתי משטרה שהגיעה רק אחרי יותר מ20 דק',
עצרה אותו. הגשתי תלונה ולאחר מס' שעות הוא שוחרר.
שאלותיי:
1. האם יש לי זכויות הגנה בחוק מעבר להוצאת צו הרחקה שאני צריכה להוציא על
חשבון זמני האישי?
2. האם אני זכאית לאבטחה?
3. האם מקום העבודה חייב להגן על עובדיו בדרך כל שהיא ?
4. כיצד ייתכן שהוא שוחרר ?
איום על עו"ס
כדאי שתפרטי בשאלתך האם את עובדת מדינה , עירייה, מכון פרטי וכו'( יש חשיבות לעניין תקשירים שונים והסכמים קיבוציים ). בהיבט הפלילי אכן בשלב זה האפשרות היחידה שלך היא להגיש בקשה לצו הרחקה ממך ( לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת).
לעניין תהייתך כיצד שוחרר הבחור, הרי ראשית אני מאמין שהוא שוחרר בתנאים מגבילים ונאסר עליו ליצור עמך כל קשר ( וכדאי שתבררי זאת מול התחנה ) בנוסף, המשטרה שוקלת שיקולים שונים, בין השאר עבר פלילי, גרסתו לאירוע, מסוכנות לפי פרמטרים שונים ועוד- לא כל תלונה במשטרה מניבה בקשה למעצרו של אדם ולמעשה חוק המעצרים מחייב לשקול אלטרנטיבות למעצר- אל תשכחי שבשלב זה עומדת לו גם חזקת החפות.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם אין עבירה אתית נעלת מגיליון ההתנהגות של עו"ד
והתיק נסגר מאין עבירה אתית.
זה מקביל לחוסר אשמה פלילי? ונעלם מהגילון של העו"ד?
סגירת תיק בהעדר עבירה אתית
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם המשטרה תסייע לי?-פגיעה בפרטיות
יש לי את האיי פי מפייסבוק.
האם המשטרה תטפל בזה?
תוציא צו נגד מי שניסה לפרוץ לי לפייסבוק?
תלונה בגין פגיעה בפרטיות
אם המשטרה תחליט לגנוז התיק, תמיד אפשר להגיש ערר ו/או להגיש קובלנה פלילית פרטית כנגד המנסה לפגוע בפרטיותך.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איך מזהים איום ?
האם משפט כזה מהווה איום ומה עושים אם באותה עת לא היו בסביבה אנשים נוספים שיוכלו לשמוע את המשפט ?
על עבירת האיומים
"המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו , שלו או של אחד אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו מאסר שלוש שנים"
על פי הפסיקה לנסיבות האיום יש משמעות גדולה, למשל אם שלחתי פרחים לאישה ורשמתי בפתק " שיהיה לבנך הרבה בריאות, על החתום ( שם השולח ) "- הרי אם זו ידידה שבנה החלים ממחלה קשה, ברור שמדובר במחווה יפה.
אך אם הפרחים נשלחים לתובעת המנהלת משפט הוכחות , מטעמו של הנאשם שמן הסתם לא אמור לדעת היכן היא גרה והאם בכלל יש לה בן, הרי שהתנהגות זו תחשב לאיומים בהתנהגות לכל דבר ועניין.
במקרה שאתה מתאר, לא ברור לי על מה הוויכוח ומה הייתה הכוונה " לשים סוף לדבר" כך שקשה לי להתייחס.
לעניין העדר עדים לאירוע, הכלל בפסיקה שניתן להרשיע אדם אף על סמך עדות יחידה אם מצא אותה בית משפט אמינה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זאת לא עבירה?
האזנת סתר
אולם האזנה, שנעשית על-ידי, או בהסכמת, אחד מבעלי השיחה אינה מוגדרת כהאזנת סתר על-פי החוק, ועל כן היא מותרת, בכפוף לסייג שבסעיף 3 לחוק האזנת סתר:
"האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה - אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג".
טענת הגנה לפי ס' 300א(א)
אשמח לתשובותיכם ולהפניות לפסיקה וספרות בעניין.
שאלת הבהרה
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תיק חקירה
שתי שאלות ברשותך,
1. האם קיימת אפשרות שהגוף החוקר במשטרה סוגר תיק חקירה (בכל עילה שהיא) מבלי להודיע על כך לנחקר? מה הסבירות שזה יקרה?
2. אם העובדה שקיים נגדי תיק חקירה פתוח עלולה למנוע ממני לטוס למדינה שאינה דורשת הנפקת ויזה מראש? לא הוגבלתי לאי יציאה מהארץ כששוחררתי מהחקירה.
אודה לתגובה,
גניזת תיק במשטרה ועוד
בפרקטיקה נתקלתי לא אחת בחשודים שהתיק כנגדם נסגר מבלי שהם קיבלו כל הודעה על כך- אני לא יודע למסור לך סטטיסטיקות בנושא, אך הצעתי פשוט ללכת לתחנת המשטרה הקרובה לאזור מגוריך ולבקש לקבל פלט רישום פלילי וכך תוכל לדעת מה אירע בגורלה של אותה חקירה.
לעניין שאלתך השנייה, הרי אין כל מניעה לטוס למדינות שונות שאינן דורשות ויזה על אף קיומו של תיק חקירה פתוח ולמעשה באין צו לעיכוב יציאה מן הארץ, הרי ניתן לצאת את גבולות המדינה אף אם תלוי ועומד נגדך כתב אישום.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תלונה על עברה פלילית נגד צילום סמוי של ביטוח לאומי
שיפתחו להם תיק פלילי והסגרו להם את העסק
אם זה חוקר פרטי שנשלח ע"י ביטוח לאומי
צילום סמוי
מי אמר שאסור לבצע צילום סמוי, ולמה אתה חושב שזה לא חוקי ?
כל עוד שומרים שלא לפגוע בצנעת הפרט זה חוקי לחלוטין ואין כל בעיה.
בברכה,
שמשון.
שאלה
אם בעל מואשם בתקיפה שלו ובנו הקטן
האם אישתו מעידה במשפט כנגדו במידה ויש עדים או שאין עדים?
ושנית, במידה ואדם הגיש תלונת שווא על אדם אחר האם למעשה על מנת לתבוע על הנזק של הוצאות משפט ופגיעה בעבודה בעתיד שניזוק אותו אדם, יהיה חייב האדם להגיש תלונה בחזרה כנגדו במשטרה או שמא אין זה תנאי לתביעת המתלונן שווא ?
תודה
האם אישה כשירה להעיד כנגד בעלה ?
השאלה היא כמובן, אם היא מסרה עדות מפלילה נגדך במשטרה- אם כן, היא תתבקש להעיד נגדך במהלך המשפט.
לעניין תלונת שווא, אין הכרח להגיש תלונה נגדית כנגד המתלונן בכדי לתבוע על נזקיך, במידה ותזוכה לבסוף מכל אשמה.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלת ויזה לארה"ב לבעל רישום פלילי
תודה מראש
מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין פליליים
השפעת תיק סגור על קבלת ויזה לארה"ב
שגרירויות אינן מנויות בין הגורמים הזכאים לקבל מידע זה.
כך שתיק סגור לא אמור לגרור סירוב לקבלת ויזה.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התיישנות הרשעה
אדם הוחזק במעצר חצי שנה לפני המשפט (בשל עיכובי המערכת השיפוטית ובשל עיכובי התביעה). במשפט הורשע ופסק הדין היה תקופת מאסר בפועל של שנה שתחושב מיום המעצר (ז"א נשארו לרצות 6 חודשים מיום מתן פסק הדין),
ממתי מתחיל מניין שנות ההתיישנות של הרישום הפלילי?
בחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים כתוב שהמניין מתחיל "מיום פסק הדין", [סעיף 14א: ...אם עברו מיום פסק הדין או ההחלטה התקופות המפורטות להלן (בחוק זה - תקופת ההתיישנות): 1. אם הוטל מאסר עד שנה אחת - התקופה שהוטלה ועוד שבע שנים...]
מצד אחד מתן פסק הדין היה חצי שנה לאחר שכבר החל רטרואקטיבית ביצוע פסק הדין (ואז מיום השיחרור+שבע שנים+ 6 חודשים קיימת התיישנות שהם שבע שנים ועוד שנה מיום מתן פסק הדין וללא התחשבות בימי המאסר לפני מתן הפסק)
אבל מצד שני פסק הדין החל בפועל רטרואקטיבית מיום המעצר. גם ההגיון המוסרי נוטה לכך שכוונת המחוקק בחישוב שנות ההתיישנות "תקופת המאסר+שבע שנים" היא לשבע שנים מיום סיום מאסרו בפועל ועל כן מיום השיחרור/סיום תקופת המאסר+שבע שנים יש התיישנות. כך גם לא יווצר עיוות דין וייתווספו סתם עוד 6 חודשים של רישום מיותר רק כי עיכבו את המשפט שלא באשמת האדם כאשר הוא יושב במאסר?
אחדד את השאלה: האם כוונת המחוקק "מיום פסק הדין" היא במשמעות מהיום שנכתב/ניתן פסק הדין (פסק הדין התיאורטי) או במשמעות מיום קיום פסק הדין דהיינו מיום שבוצע/החל פסק הדין (פסק הדין המעשי בפועל)? האם יש התייחסות לפרשנות החוק בעניין ו/או תקדימי פסיקה בעניין?
תודה
דן
מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין פליליים
התיישנות עבר פלילי שכלל עונש מאסר
יחד עם זאת, הפרשנות הנוהגת בפרקטיקה היא כי סופרים את מניין השנים מיום פסק הדין ולא מיום המעצר.
אני מניח שאם מתעוררת סוגיה כאמור בשאלתך, אפשר להגיש בקשה לנשיא לקיצור תקופת ההתיישנות והמחיקה לפי העניין בין השאר בשל הטעמים בשאלתך.
אני חייב לציין אבל, כי לא בטוח שכוונת המחוקק הייתה לספור את שבע השנים מיום שחרורו בפועל, שכן מקום שהמחוקק מעוניין להתחיל בספירה מיום השחרור בפועל הוא אומר זאת במפורש , למשל לעניין המועד בו סופרים את תקופת התנאי מצוין במפורש בסעיף 52(ג) לחוק העונשין, כי אם הנידון מרצה עונש מאסר , תתחיל תקופת התנאי מיום שחרורו מן המאסר.
בנוסף, אם הפרשנות שלך היא הנכונה ויש לספור 7 שנים מיום השחרור בפועל, הרי קשה מאוד להבין מדוע בסעיף 14(א)(3) לחוק המרשם מצוין, כי אם הוטל עונש מאסר לתקופה העולה על חמש שנים, הרי שיש לחשב "התקופה שהוטלה ועוד כפל התקופה ובלבד שהתקופה הנוספת לא תעלה על 15 שנים " - כלומר אם אדם נדון לשבע שנים- יש לספור 7 שנים + 14=21 שנים! עד להתיישנות.
לבסוף, על פי החוק למעשה אין חובה על בית המשפט לקזז את ימי המעצר מימי המאסר - כל שנקבע בסעיף 30 לתקנות סדר הדין הפלילי הוא " לפני שיטיל בית המשפט עונש, יברר אם היה הנאשם נתון במעצר בשל העבירה עליה הואשם"- כלומר , יכול שופט לקבוע כי אדם ירצה למשל, חצי שנת מאסר בעבודת שירות ולא לקזז את ארבעת החודשים בהם הנדון היה עצור בגין התיק.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הקלטה של שוטר
עכשיו אם מותר לי להקליט אותו, ואם ההקלטה קבילה כראיה ואם כן, מה משקלה.
נ.ב השוטר לא יודע שהוא מוקלט.
מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין פליליים
הקלטה של שוטר לשעבר החושף התנהגות פלילית
לעניין משקלה של ההקלטה, הדבר תלוי לא במעט באיכות ההקלטה, קלטת ריקה במקור, ללא עריכות, שומעים את מלוא השיחה לרבות חלקים לא רלוונטים ועוד.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סכסוך שכנים לא שגרתי
ואני מתכוון לחירותי ולא לחקירה.
תיקון טעות כתיב
סכסוך שכנים
ממעוף הציפור, המצב לא נראה מזהיר, שכן שכנים המחפשים ליצור ריב בכל דרך לרבות לבדות תלונה במשטרה, בדרך כלל לא נרגעים כל כך מהר ( וטוב עשית שמהרת להגיש תלונה נגדית, שכנראה גררה טלפון אליהם כך שהם הבינו שהמציאות קצת יותר מורכבת ממה שהם חשבו ).
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
החזרת תפוס
לפני מספר ימים הגיעו לביתי שוטרים ולאחר חיפוש בבית החרימו לי מספר דברים כגון: מחשבים,מכשירים סלולארים וכסף מזומן שנמצא בדירתי.
פניתי לעורך דין כדי להתייעץ אך לדרוש את חפצי בחזרה והוא הציע לי לשכור את שירותיו(בסכום שאינני יכולה לעמוד בו) והוא ידרוש אותם בשבילי וייצג אותי למקרה שזה יעלה לדיון.
שאלתי היא ,האם אני יכולה לדרוש את הדברים בעצמי ללא עורך דין ואם כן מה הפרוצדורה שאני צריכה לעבור(ללכת למשטרה,למלא תפסים וכ"ו).
תודה מראש על העזרה,
שרון.
תפני לקצין חקירות במכתב רשום ותדרשי את החזרת חפציך ואו הסבר ללמה תפסו ולמה הם צריכים להמשיך להחזיק א
ערר זה נקרא ערר על החלטת קצין משטרה ממונה.
אל תשלמי פרוטה לאף עורך דין.
שאלת הבהרה
מה היקף המזומן שנתפס? כמה מכשירים סלולארים נתפסו? האם יש לך קבלות על כולם?
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דורש כסף על כלום
המקרה שלי הוא כזה- לפני מספר שבועות הייתי מעורב בתאונת דרכים שהסתכמה בנזק ברכוש. הגשנו תביעות לביטוח, והוא נמצא אשם (פנה שמאלה מבלי לתת זכות קדימה ותוך חציית אי תנועה מסומן). כעת הוא מתקשר אליי ושואל למה אמרתי שהוא אשם, ושהביטוח לא מכסה לו את התיקון בגלל זה. הוא אמר לי שאם אשלם לו 1500 שקל ואתקשר לביטוח ואגיד שהתאונה באשמתי, נוכל "לשכוח מהמקרה". אני לא מתכוון לעשות את זה, גם כי הוא אשם וגם כי בנוסף ל1500 שהוא רוצה זה יסתכם באלפי שקלים של אובדן ערך לרכב, השתתפות עצמית, וייקור הפוליסה בעתיד.
הוא אמר שכדאי לי לשלם אם "אני לא רוצה צרות". אני יודע שהאדם נעצר בעבר, ואני מפחד לשלומי. את השיחה הבאה שלנו אני אקליט כמובן, אבל בגלל שאנחנו גרים קרוב אני חושש שיפגע בי.
אם אגיש תלונה, האם יעשו לו משהו? או שהמשטרה תתשאל אותו, הוא יגיד שאני משקר, ישתחרר ואז יבוא "לנקום"?
אתה תגיד לו שאתה לא מאמין שהביטוח אמר לו כזה דבר ותדרוש שישראה לך בכתב את תשובת הביטוח.
אתה תקליט את השיחה הבאה שלך איתו כי מה שהוא אמר אם זה נכון זה איומים.
יש לך שתי ברירות או לפחד ולשלם לו ואו לא לשלם ולהתלונן עליו למשטרה.הרבה אין לך מה לסמוך על המשטרה גם.
סחיטה באיומים
עצתי להתלונן במשטרה ולהציע להם להקליט את הבחור ( לאחר שינחו אותך כיצד לשוחח עימו מבלי שיחשוד שהשיחה מוקלטת )
בנוסף, תסכים לבצע עימות עימו היה והדבר יידרש.
אם תפנה בצורה מסודרת, החל מהבאת מסמכים על התאונה, ממשיך במועד בו הוא התקשר אלייך וכיוצב'- אני מאמין כי יתייחסו לתלונה שלך ברצינות.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!


