פורום פלילי

הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.

בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.

כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.

מנהלי פורום פלילי

עו"ד אמיר מורשתי

בעל משרד עצמאי העוסק במשפט הפלילי מזה 22 שנה.

עו"ד עדי בוקר

בעל ניסיון רב בתחום הפלילי סנגור משנת 2016.

עו"ד שחר לדובסקי

בעל ניסיון של למעלה מ-10 שנים בייצוג בכל סוגי העבירות הפליליות.

סילוק על הסף של ערעור

דרור 01/10/13
שלום רב,



רציתי לשאול האם בהליך של ערעור פלילי, אפשר לבקש לסלק על הסף (למחוק על הסף) ערעור שהוגש על פסק דין, ואם כן באילו מקרים?



בתודה מראש

דרור

סילוק על הסף של ערעור

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 02/10/13
דרור יקר, המושג של סילוק על הסף של ערעור אינו מצוי בטרמינולוגיה הפלילית, אך אם צד להליך פלילי הגיש ערעור מופרך מיסודו, ניתן להסביר זאת לבית המשפט שלערעור והוא יכול להמליץ נמרצות בפני הצד לחזור בו מערעורו מבלי להיזקק לכתיבת פסק דין שלא לטובתו.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מה עושים?

דנה 01/10/13
שלום,

אני נמצאת בהליכי גירושין.

אבא של הפרוד שלי הכה את הילד וכעת במשך תקופה מעביר דרכו איומים.

כעת, הפרוד מבקש לנקום והמציא עלילה שיקרית נגד אבא שלי, כאילו הוא תקף את הלד.

כמובן שלא היו דברים מעולם.

מטרתו היא לנקום וגרום לאבי התקף לב כפי שכבר איים בעבר.

מה אתה ממליץ לנו לעשות? הפרוד שלי עו"ד שלא חושש לחרוש מזימות זדוניות.

לשם כך יש משטרה.

שאול 01/10/13
ולעניין עורך הדין, יש גם את לשכת עורכי הדין וניתן להגיש תלונה נגדו.



אם כי קחי בחשבון שמדובר בסכסוך משפחתי, על כל המורכבות שבו.

אך בנסיבות של אלימות ואיומים דומה שצריך לשים להם גבולות, אחרת הם רק מחריפים.



במקרה כזה, הבלגה ושתיקה אינם מתפרשים על ידי הצד השני בצורה חיובית אלא כהתנהגות המשדרת חולשה שמובילה להקצנה והחרפה.



עליך להגיש תלונה במשטרה בעיקר בנושא האלימות נגד הילד, שלגביו בהחלט יש מקום לבחון הוראות חוק ספציפיות הנוגעות לקטינים.



אם אינך בטוחה. מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום.



בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה

שאול 01/10/13
שלום,



האם בית משפט מוסמך להורות לממונה על עבודות שירות להמציא לו רשימה של מקומות עבודה בהם יוכל הנאשם לעבוד חרף מגבלותיו הרפואיות, גם אם בחוות הדעת שהוגשה מטעמו נקבע שהנאשם אינו יכול לבצע עבודות שירות בשל מגבלה רפואית?



האם ערכאת ערעור רשאית לעשות זאת?

אי התאמה רפואית לריצוי מאסר בעבודות שירות

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 02/10/13
פונה יקר, הממונה על עבודות השירות אמור לפרט בחוות הדעת אותה הוא מגיש לבית המשפט את כל הפעולות שביצע לצורך איתור מקום המתאים למגבלות הרפואיות מהן סובל המועמד לריצוי העונש המאסר על דרך של עבודות שירות.

שיקול דעתו המנהלי כפוף לביקורת שיפוטית- ובית המשפט יכול לצוות עליו לערוך מאמץ מיוחד בכדי למצוא בעבור הנאשם מסגרת המתאימה למגבלות הרפואיות.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מעצר בית

יקי 01/10/13
שלום רב

בני הקטין נמצא במעצר בית מאז אמצע יולי ואנחנו כרגע בתהליך של הוצאתו ממעצר הבית מול קצין המבחן הוא נעצר על כך שאיים על אחיו הקטן יותר בן ה 16 דיון על מעצר הבית יהיה במהלך אוקטובר ודיון על כתב האישום יהיה בדצמבר שאלתי היא האם בית המשפט מתחשב בתור עונש על ימי מעצר הבית שבני נמצא עד לדיון באוקטובר זה יהיה 4 חודשים ואם זה ימשיך עד דצמבר זה יהיה 6 חודשים

תנאי מעצר בית לקטינים

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 01/10/13
יקי שלום, ראשית,בעניינם של קטינים חוק הנוער קובע, כי באם הקטין מצוי בתנאי מעצר בית 16 שעות ביום או יותר, יש לקיים דיון בעניינו אחת לשלושה חודשים ולבחון האם לא ראוי לעיין מחדש בהחלטה ולהקל בתנאים.

בהנחה ובנך מודה בעבירה, הרי על בית המשפט יהיה להכריע האם לסיים את המשפט בדרכי טיפול ( כלומר הילד יקבל עונש אך ללא הרשעה פלילית ) או בדרכי ענישה ( למשל מאסר מותנה, מאסר לריצוי בעבודות שירות שאז מדובר בהרשעה פלילית )- הרבה יותר חשוב לבית המשפט לדעת מה בנך עשה במהלך התקופה עד למתן גזר הדין ומהן המלצות הגורמים המטפלים בקטין כשבראשם קצינת המבחן.

אם במהלך המשפט בנך יוכיח את עצמו, יחזור ללמוד, יעבוד, יכנס להליכי טיפול שונים, הרי לכך יש השלכות לעצם הקביעה אם הוא יורשע או יזכה לסיום המשפט בדרכי טיפול.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מסירת מידע פלילי

שלומי 30/09/13
שלום יש לי מספר הרשעות שהתיישנו נשאלתי על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים האם נפתחו לך תיקים ואם כן כמה ופרט? על פי החוק שקראתי אם הבנתי נכון עבירה שהתיישנה לא חייב לדווח והאם המכון הרפואי מקבל מידע שהתיישן אם כן אז איפה השיקום תקנת השבים.

התיישנות הרשעה.

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 01/10/13
שלומי יקר, סעיף 6 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים קובע, כי " מי שהוסמך על פי חיקוק לתת, לחדש או לבטל רישיון, היתר זכות עיסוק או זכות אחרת.. ולשם כך הוא רשאי על פי אותו חיקוק להביא בחשבון את עברו הפלילי של מבקש הזכות... תמסור לו המשטרה מידע מן המרשם .. אם הוא הסכים לכך"

סעיף 14 לחוק קובע : "לא יימסר מידע לפי סעיפים 6 עד 9 עם עברו מיום פסק הדין או ההחלטה.. תקופת ההתיישנות"

סעיף 19 כותרתו תוצאי התיישנות ההרשעה קובע כך

19(א) "מידע על הרשעה שהתיישנה לא יובא בחשבון בין שיקוליו של מי שהיה זכאי לקבלו אילולא ההתיישנות"- ומכאן גם אם הגיע מידע למכון הרפואי לבטיחות בדרכים על כי נשפטת בעבר- הרי המידע הזה אינו קביל לצורך החלטתה אם לאשר לך רישיון או לא ,  ואם בכל זאת יעשו בכך שימוש תוכל להגיש על כך ערר  לועדת ערר תוך 30 יום.

סעיף 19(ב) קובע כי : " מי שיש עליו מידע אינו חייב לגלות הרשעה שהתיישנה למי שאינו רשאי להביאה בחשבון; שאלה בדבר עברו הפלילי תיחשב כאילו אינה מתייחסת להרשעה שהתיישנה והנשאל לא ישא באחריות פלילית או אחרת מחמת שלא גילה אותה למי שאינו רשאי עוד להביאה בחשבון"



תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תלונה על אלימות במשפחה

יואב 30/09/13
אבקש את דעתך עו"ד מורשתי למצב הבא, אשתי שהיום גרושתי התלוננה על כנגדי על אלימות (כשבוע לפני הרבנות), רק לאחר עשרה ימים מהתלונה זומנתי לחקירה, לאחר החקירה לא הוצא נגדי צו הרחקה. אציין כי זה לא פעם ראשונה שגרושתי מתלוננת כנגדי, ידוע לי כי דווקא בתלונה הראשונה רצו להגיש נגדה כתב אישום מאחר והגשתי תלונה נגדית( אציין כי התקשרו אלי מהתביעות ושאלו מה מצבנו והאם יש טעם להגיש כתב אישום כנגדה), בפעם השנייה שהתלוננה נאלצה להודות כי שיקרה.

מה דעתך והאם עלי לחשוש?

תודה מראש.

שאלת הבהרה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 01/10/13
יואב יקר, אתה אומר כי: " בפעם השנייה שהתלוננה נאלצה להודות כי שיקרה" - האם כוונתך היא שלאחר החקירה האחרונה בה זומנת להיחקר רק לאחר עשרה ימים ממועד הגשת התלונה, הגיע גרושתך והודתה כי שיקרה?

אם כן, האם היא ביקשה לחזור בה מהתלונה? האם היא בעצמה נחקרה על מסירת ידיעות כוזבות?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסדר טעיון או הוכחות ? איזה עדיף

30/09/13
מודבר בתיק אלימות במשפחה נגד נאשם אשר נטען כי תקף את אשתו, הוא מצוי במעצר בית מלא, יש סתירה אם לא חזקה  בעדויות המתלוננת לבין עדויות ילדי בני הזוג שהיו עדים לארוע.

שאלתי היא מה עדיף להגיע להסדר טיעון עם התביעה או לנהל תיק הוכחות כאשר ידוע כי באלימות במשפחה אם יחליט ביהמ"ש להרשיע הרי העונש יהיה מאסר בפועל.

הסדר טיעון או ניהול הוכחות

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 30/09/13
פונה יקר, השאלה שלך היא אחת הסוגיות היותר סבוכות להכרעה אף לאחר היחשפות לחומר הראיות כולו, קל וחומר שלא ניתן לייעץ לך בסוגיה הזו במסגרת פורום משפטי זה שנועד ליתן ייעוץ ראשוני בלבד.

הצעתי היא לפנות לעו"ד עם כל חומר הראיות בטרם תקבל הכרעה לכאן או לכאן.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תלונה נגד קצין משטרה במח"ש ותלונות הציבור

דני 30/09/13
הגשתי תלונה במח"ש על התנהגות פלילית של קצין, במח"ש החליטות לסגור מחוסר סמכות והעבירו לתלונות הציבור.



במשך חודש וחצי התיק היה בתלונות הציבור (אני מניח שחקרו את הקצין) ואז ספרתי להם שהגשתי ערר למח"ש, והם החליטו להעביר את התיק בחזרה למח"ש עם החומרים (החומרים כוונה לממצאים שלהם?), עכשיו השאלה שלי אם אני יכול לדרוש שיתנו לי מידע כגון אם הקצין נחקר, ומה תגובתו לתלונה וכד. אני יכול לדרוש מידע כזה מתלונות הציבור?



במקביל שלחתי גם מכתב לתובע המשטרתי על התרשלות הקצין ואי קבלת עדות וכד. אם לא יחקרו את הקצין ויאמת את טענותיי ברשלנות ומחדלים ואי קבלת עדות וכד, (במח"ש הערר לוקח הרבה זמן שמעתי), וזאת כדי שימנע מהגשת כתב אישום.



מה התובע המשטרתי יעשה במקרה שמצד אחד הוא לא יכול לאמת את הטענות שעולות ממכתבי ומצד שני יש מצב שאני דובר אמת וצודק ואכן נעשה לי עוול.



מה דעתך???



נ.ב טרם בתלונות הציבור העבירו את התלונה חזרה למח"ש בקשו ממני את ההקלטה עם הקצין. ששאלתי אם זה בגלל שהוא מכחיש השוטרת אמרה בצורה חד שמעמית מה פתאום!!!, השאלה אם זה אומר שהוא מודה או שסתם היא לא רצתה להסכים לגבי ההכחשה?

אשמח לקבל תגובתך לשאלה שלי-תודה

דני 30/09/13
תודה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תלונה במח"ש וערר על סיגרתה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 01/10/13
דני יקר,

לטעמי , אתה לא יכול בשלב זה לקבל מידע מתלונות הציבור- הגשת ערר והתיק למעשה נמצא בחקירה באם יחליטו לדחות את הערר, הרי אתה יכול לבקש לצלם את חומר הראיות לצורכי תביעה אזרחית למשל.

לגבי המכתב ששלחת לתובע, אני לא יודע אם מדובר בתיק בו טענת לאלימות של שוטרים כלפיך בנוגע לאירוע בו אתה היית חשוד למשל בתקיפת השוטרים, אם זה המצב, הרי התובע צריך לקבל אישור שפיטה ממח"ש בטרם יוכל להגיש נגדך כתב אישום.

לעניין סוגיית ההקלטה, הרי השערתי שלי לא יותר טובה מההשערה שלך ולמעשה היות ואתה שוחחת עם השוטרת, נראה לי שלך יש יתרון בסוגיה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

TALWO 30/09/13
נקבע לי במשפט פלילי תשלום פיצויים לאדם. טרם שילמתי. בינתיים אותו אדם נפטר. האם אני עדין חייב בתשלום הפיצויים?

פיצוים בהליך פלילי

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 30/09/13
פונה יקר, הפיצוי בהליך הפלילי הוא עונשי ואף אם האדם לו אתה חייב את הפיצוי נפטר, הרי החוב שלך שנפסק במסגרת ההליך הפלילי נותר על כנו ואמור והוא ישולם לקופת העיזבון.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חקירה אלמ"ב

שלום 30/09/13
זומנתי לחקירה בעניין

אלימות במשפחה,



האם ראייה חותכת חייבת להיות מעשה מסוים בתאריך ושעה ספציפית או מספיק שיאמר

"עשית כך וכך בעבר". האם אני רשאי לדרוש מהחוקרת לציין בדיוק על איזה

יום ושעה מדובר ואם היא לא תציין אז לסרב להתייחס בטענה שחסרים נתונים ..







מעבר לעניין זכות השתיקה וייעוץ עו"ד, האם היית ממליץ לענות על כל שאלה או רק

על שאלות שהוצגו לי עליהן ראיות חותכות ..







האם החוקרת רשאית לשאול אותי שאלות על חשד/מעשה שאף אחד לא התלונן עליו (כלומר

בדתה מליבה) ?



במקרה כזה איך היית ממליץ לנהוג ומה לדרוש ממנה ?







באם אני מסרב להתייחס קונקרטית ולא שומר על זכות השתיקה, ודורש לראות עוד נתונים,

האם זה נחשב הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ? אילו נתונים סביר לדרוש כאשר מאשימים

אותי במעשה (שלא עשיתי) מבחינת בקשה לקבל נתונים נוספים..

חקירה משטרתית

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 30/09/13
פונה יקר, בעקרון חקירה משטרתית יכולה ללבוש צורות רבות הכוללות תכסיסי חקירה שונים.

חוקר בהחלט יכול לשאול אותך שאלות שאין לו עליהן ראיות חותכות ולמעשה אפילו לשאול אותך שאלות שלגביהן אין לו כלל ראיות.( כפי שאתה מכנה, בדתה מליבה )

בנוסף, אין לך זכות לדרוש לראות ראיות ואם נשאלת למשל, "האם תקפת את אשתך במהלך חודש ספטמבר?" ואתה מסרב לענות על השאלה אם לא נוקבים בתאריך ובשעה מדויקים הרי בכך אתה מחזק את הראיות נגדך, שכן אם לא תקפת, הרבה  יותר פשוט במקום להתחכם, להשיב כי פשוט לא תקפת ללא קשר לתאריך מסוים או לשעה כזו או אחרת.

כך או כך, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד פלילי בטרם תלך לחקירה משטרתית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כספי ערבות

שואל 29/09/13
איך מקבלים בחוזר כספי ערבות שהופקדו בבימ"ש ... עברו כשנה וטרם התקבל.





לפנות למזכירות בימ"ש, להגיש בקשה ? נא עזרתכם האדעבה

בקשה להחזר פקדון

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 30/09/13
שואל יקר, אם הפקדת כסף כפיקדון להליך פלילי שהסתיים, הרי ניתן להגיש בקשה לבית המשפט ( לשופט שגזר את הדין ) ולבקש ממנו להורות לגזברות בית המשפט להחזיר לך את הכסף שהופקד ישירות לחשבונך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הליך חלופי למשפט הפלילי

סיון 27/09/13
לא בטוח שזה המקום הנכון אבל אנסה.. מכיוון שאתם מתמחים במשפט הפלילי שאלתי היא, האם ידוע לכם על מנגנון חילופי להליך הפלילי בארץ או בעולם? אני יודעת שיש המון אפשרויות (שיקום/קנסות וכו') אבל האם אתם מכירים אחד "מקורי/מעניין" במיוחד?

הליכים חלופיים למשפט הפלילי

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 28/09/13
סיוון יקרה, חוק סדר הדין הפלילי תוקן בשנת 2012 והוסף לו סימן א'1 שעניינו סגירת תיק בהסדר.

הכוונה היא לעילה רביעית לגניזת תיק  והרעיון העומד מאחורי התיקון הוא לאפשר בעבירות שהן בד"כ מסוג עוון או חטא שלדעת התובע העונש המתאים עבורם בנסיבות אינו מאסר בפועל ( ויש גם תנאי נוסף והוא שהעובר את העבירה הינו ללא עבר פלילי בחמש השנים האחרונות שלפני ביצוע העבירה וללא תיקים פתוחים ) הרי ניתן לסגור את התיק בהליך חלופי להליך הפלילי וכך ניתנת לעבריין אפשרות לכפר על מעשיו בדמות, עמידה בהליך טיפולי ו/או תשלום פיצוי לנפגע ועוד ועוד.

בנוסף ובמקביל ישנו הליך מדהים שנקרא צדק מאחה- המכונה בשירות המבחן למבוגרים - גפ"ן- גישור פוגע נפגע- ואשר אם הוא מצליח הוא יכול להוביל בין השאר להחלטה לגנוז את התיק.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גז פלפל, חוקי? (ריכוז)?

ים 25/09/13
אני מנסה להבין את העניין של חוקיות נשיאת גז פלפל. בחיפוש באינטרנט ראיתי אפילו עורכי דין שרושמים שאין כל בעיה חוקית בנשיאת הגז הרגיל.



בחיפוש בחוקים מצאתי את הדבר הבא:

"כלי יריה" – פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע;



     "מכל גז מדמיע" – מכל המיועד להגנה עצמית, שמשקל תכולתו הוא כפי שנקבע בתוספת והוא מכיל או סוגל להכיל או לפלוט חומר שסוגו וריכוזו קבועים בתוספת, ובלבד שמנגנון ההפעלה שלו אינו כולל תרכובות של חמרי בערה או נפץ;



                                                                    ריכוז החומר              המשקל הנקי המרבי                                  סוג החומר                                        הפעיל במכל                של תכולת המכל1.       "CS" (ortho-chlorobenzal-malononitrile)        2%                        30 גרם2.       Capsaicin                                                    2%                        30 גרם



מקור: http://www.nevo.co.il/law_html/law01/188_001.htm#med0





הבעיה: מוגבל כמות החומר הפעיל במיכל וכמות הגרמיים הנקיים.

מיכל שנמכר ב"ריקושט" לדוגמא, (יבוא ישראלי ע"י פרונט ליין) מכיל 1.33% capsaicinoids ,

10% OC

ו- 22 גרם.

10% OC הופך את המיכל ללא חוקי, לא?

לצערי אין שום דרך לקנות מיכל חוקי בארץ אם ככה, ומוזר שבחנויות כאלו מוכרים מיכלים כאלה.



האם לקחת את הסיכון שבנשיאת מיכל כזה? (ולשחק אותה ראש קטן? שמרתי חשבונית).. או שלא להסתכן בגלל הנטייה המוגזמת של הפרקליטות להגיש כתבי אישום?



תודה.

גז מדמיע- חוקיות ההחזקה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 28/09/13
פונה יקר, אני אענה לך על השאלה בשתי רמות.

ברמה הבסיסית אתה אכן מצאת את מקורות החוק השונים העוסקים בסוגיה והם סעיף 144 (ג)(2) לחוק העונשין יחד עם סעיף 1 והתוספת הראשונה לחוק כלי יריה.

הטעות שלך היא שלא בררת מהוא OC 10% -מדובר בגז פלפל והוא כלל לא מופיע בתוספת הראשונה לחוק כלי יריה שציטטת והוא אינו זהה ל Capsaicin שהינו תרכובות כימית של גז מדמיע- כך שלמעשה אין כל בעיה להמשיך ולקנות את הגז המדמיע מהרשת שציינת.

ברמה השנייה- אם אכן ריכוז הגז נניח של ה CS היה מעל 2% וכך היו מוכרים אותו, הרי הייתה עומדת לך הגנה מצוינת בפלילים והיא הגנה מן הצדק בשתי רמות: האחת, התנהגות שערורייתית של הרשות המאפשרת את מכירת הגז בריכוזים גבוהים מהמותר ובכך הופכת אותנו הצרכנים לעבריינים בעל כורחנו, שכן האדם מן היישוב לא אמור להכיר את התוספת הראשונה לחוק כלי יריה ודי בכך שיקנה גז מדמיע ממקור מוסמך.

ברמה השנייה, לו היו מעמידים אותך לדין פלילי, הרי ניתן אף לטעון לאכיפה סלקטיבית, במובן זה שאין זה ראוי להעמיד רק אותך לדין פלילי בעוד אלפים קונים התרסיס ואיש לא מעלה על דעתו להעמידם לדין.

כמובן, שהתוספת לתשובתי היא תאורטית בלבד נוכח מסקנתי בדבר חוקיות התרסיס שבשאלתך.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה בנושא שידול לזנות

נירה 25/09/13
היי

יש לי חברה שגלשה בצאט באתר מסוים, וגבר הציע לה תשלום תמורת מין.

האם זה נחשב לעבירה,ואם היא רוצה להתלונן למי היא צריכה לפנות?

הצעת תשלום תמורת יחסי מין

עופר בן אברהם 26/09/13
אם גבר מציע לאישה בגירה תשלום בתמורה לכך שתקיים אתו יחסי מין, בכך בלבד הוא אינו עובר עבירה פלילית.

הוא כן היה עובר עבירה, לפי חוק העונשין, אילו הציע את ההצעה לקטינה, או אילו ההצעה הייתה לקיים יחסים עם גבר אחר; והוא היה עובר עבירה לפי החוק למניעת הטרדה מינית, אילו היה חוזר ומציע, אחרי שאותה בחורה הראתה לו שאינה מעוניינת (במקרים אלה היה אפשר להתלונן במשטרה).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מסכים עם תשובתו של עופר בן אברהם

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 28/09/13
מסכים עם תשובתו של עופר בן אברהם ומוסיף, שכדאי להיזהר מפליליזציה של מעשים סרי טעם.

אינני יודע באיזה אתר חברתך גלשה ומהם הכללים למשחק שם, אך גם אם מדובר בחריגה בוטה מהכללים של האתר ( ובדרך כלל אפשר לחסום המשתמש החורג מהכללים ) לא כל מעשה סר טעם וכעור הופך מניה וביה לעבירה פלילית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

השחתת תמרור ברחוב

נולי 25/09/13
יש לי שכן ברחוב שהתמרור זהירות ילדים בדרך שנמצא קרוב אליו מפריע לו. הוא הצליח לתלוש אותו עם העמוד ולזרוק אותו אך אחרי תלונה העיריה השיבה אותו למקומו.כעת הוא הצליח לתלוש אותו ממקומו בפעם השניה.הוא אוהב להחנות על המדרכה וזה מפריע לו.לעיריה נמאס כי בכל זאת זה עבודה ועלות של תמרור חדש (הוא מעקם את הלוח עצמו)ואין גם דרך להוכיח שהוא המשחית למרות שראינו אותו עושה זאת באמצע הלילה (לא צילמנו- טעות).מה גם שלא היינו מעידים מפאת הפחד (אדם אלים).כיצד אמורה להיות ההתנהלות במצב כזה?הגיוני שניתן להיות מעל החוק?

השחתת תמרור ברחוב

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 28/09/13
נולי יקרה, למעשה המצב שאת מתארת הינו בעייתי, שכן אם מצד אחד אין ראיה אובייקטיבית דוגמת צילום, היכולה לשפוך אור על זהות המשחית ומצד שני איש לא מוכן להתלונן ולהעיד, כי הוא ראה את השכן משחית את התמרור- הרי העירייה עצמה תצטרך למצוא פתרון לעניין זה, לרבות לדאוג להתקנת מצלמות אבטחה באזור, אם אכן תמרור זה חשוב לה.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עדות שקר בהליך פלילי

עמית 24/09/13
שלום רב. הגשתי קובלנה פלילית בגין תקיפה. בדיון ההוכחות הנאשם הביא עד הגנה שמסר עדות שקרית בעליל, עד ההגנה שרצה להציג אותי (הקובל) כאדם פרובוקטיבי, ניסה להשחיר אותי בפני בית המשפט וטען שאמרתי לו כשחזר מהמלחמה ממבצע עופרת יצוקה שימות. אני יודע בוודאות שאותו עד הגנה כלל לא השתתף במבצע עופרת יצוקה (היה מקשיב למוסיקה כל שעות היום בתקופת המבצע) ומכאן שכל עדותו הינה שקרית. מדובר בעדות מהותית להליך, שכן הניסיון להציג אותי כפרובוקטיבי היא לא סתם, אלא בכדי לתת לנאשם טענה הגנה של התגרות (ומכאן בית המשפט עלול להסיק שמדובר בזוטי דברים). האם אני יכול לבקש מבית המשפט ליתן צו המורה לרשויות הצבא ליתן מסמך המאשר כי אותו עד הגנה כלל לא השתתף במבצע עופרת יצוקה. הדבר חשוב לי מאוד כדי למנוע עיוות דין.



בתודה מראש ובברכת חג שמח

עמית

צו להמצאת מסמכים

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 24/09/13
עמית יקר, למעשה אתה מעוניין להזים את טענתו של עד ההגנה.

בית המשפט מוסמך מכוח סעיף 108 לחוק סדר הדין הפלילי " לבקשת בעל דין או מיזמת בית המשפט, לצוות על עד שהוזמן או על כל אדם אחר להמציא לבית המשפט במועד שיקבע בהזמנה או בצו, אותם מסמכים הנמצאים ברשותו ושפורטו בהזמנה או בצו"

במקרה שלך, בית המשפט מוסמך לבקשתך להוציא צו המורה לקצין העיר להעביר לעיונו את המידע לעניין השתתפותו של העד במבצע עופרת יצוקה.

מקווה שהייתי לך לעזר- שיהיה לך חג שמח!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

לענות למייל שלא אני הנמען

אייל 24/09/13
האם זה פלילי לענות למייל שלא אני הנמען שלו?

אשתי מקבלת מיילים לא נעימים מהגרוש (לא איומים או משהו פלילי) והיא ביקשה שאתערב ואענה לו מהמייל שלה, כדי שידע שגם אני קורא וירגע קצת. המיילים ממוענים אל הכתובת שלה וכוללים גם מדי פעם דיבורים על ילדיהם המשותפים. האם יש משהו פלילי בכך שאענה לו מהמייל שלה (בהסכמתה ולבקשתה) שגם אני קורא את המיילים האלה ואחתום בשמי?

תודה,

אייל

מענה למייל שלא ע"י הנמען

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 24/09/13
אייל יקר,

זכותה של אשתך להראות לך את המיילים שהיא מקבלת, כפי שהיא יכולה להראות לך גם מכתבים רגילים.

בנוסף, אם אשתך מאשרת לך, הרי זכותך לפנות אל הגרוש מהמייל של אשתך וכל עוד אתה חותם על המיילים בשמך, אין כל פסול בכך ואני לא רואה כל עבירה פלילית במעשיך.

שיהיה חג שמח!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גירושין ופלילי

רמי 23/09/13
שלום רב,



במסגרת הליך גירושין, פרודתי התלוננה במשטרה על איום, תקיפת בת זוג וכליאת שווא

בהנחיית עו"ד משפחה שלה (התלוננה רק חודשיים אחרי האירוע המדובר).



אני נחקרתי במשטרה, שללתי כל מעשה פלילי עליו נשאלתי, נוסף על כך, סיפרתי בחקירה

כי האמא מתעללת בילדים. התיק הועבר לחקירת ילדים (אשר היו עדים לאירוע), הילדים

נחקרו בבית הספר על ידי חוקר ילדים.



האם מסיתה את הילדים נגדי באופן קבוע ומוחקת אותי מחייהם על מנת לצבור יתרון בתיק

משמורת.



הילדים סיפרו כי בחקירה החוקר אמר להם כך וכך (על מה שאני אמרתי שהאם עושה להם).



בחלוף 10 חודשים מהחקירה הראשונה שלי, משטרת ישראל מזמנת אותי לחקירה נוספת.







שאלתי היא מהם זכויותיי בחקירה הזו:



- האם אני חייב לחזור ולהשיב על מה שכבר נשאלתי בחקירה קודמת ?



- באם אשאל על משהו המבוסס על חקירת הילדים (שהוקלטה), האם אני יכול לפני שאני

משיב



  לדרוש לראות את התמליל וההקלטה של הילדים

?



- אם הם מזמנים אותי לחקירה שנייה, סימן שאין להם עדיין מספיק ראיות להפללה – האם סביר

?



- מה דין ראיות חקירת ילדים מתחת לגיל 12 ?



- אשמח לקבל עוד טיפים לפני החקירה כי אין לי כסף לעו"ד (מסיבות ידועות).







- בתיק אחר (איום) שנסגר בגין חוסר ראיות, חתמתי על כתב ערובה שלא אתקרב לבית או

לפרודתי



  משך 7 ימים.



  עוד עניין מוזר - השוטרת שזימנה אותי בתיק

הנוכחי אחרי 10 חודשים אמרה לי שאני חייב



  להתייצב לחקירה כי חתמתי על כתב ערובה בתיק

אחר – וזה קשקוש, לא חתמתי שאני חייב



  להתייצב לחקירה גם בתיק האחר.



- האם אני חייב לגשת לחקירה שנייה במשטרה ? קיבלתי זימון בדואר.



- אם לא אגש, הם יכולים לכפות עליי חקירה ללא צו שופט ? 

הגעה לחקירה שנייה לצורך השלמות חקירה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 24/09/13
רמי יקר,  ראשית, אתה לא יכול לדרוש לראות את התמליל וההקלטה שהכינה חוקרת הילדים.

שנית, אתה העלית במסגרת חקירתך את הטענה בדבר התעללות בילדים- הילדים נחקרו וייתכן מאוד שאתה מזומן כעת לשם ביצוע השלמות חקירה הקשורות למעשה בתלונה שאתה ייזמת- מדוע אם כן לא להתייצב לחקירה?! באם לא תתייצב, כך בחשבון שמרבית הסיכויים שהמשטרה תגנוז את תלונתך בגין ההתעללות בילדים, אלא אם המשטרה סבורה שאין צורך בעדותך כלל, דבר שאינו נפוץ במסגרת חשדות אלו כשמדובר בילדים כה צעירים.

כל זאת ועוד, ובהנחה ואתה מזומן לחקירה נוספת כחשוד ולא כעד, ותשאל שאלות שכבר נשאלת בחקירה הקודמת- מדוע שלא תחזור ותשיב על השאלות? חלק ממטרת החקירה היא לראות האם בדית גרסה בפעם הראשונה שאז אכן יהיה לך קשה לחזור על פרטיה או שמא אכן מסרת עדות נכונה המתארת נאמנה את אשר אירע, שאז סביר להניח שתוכל לחזור על גרסתך.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אלימות שוטר ומכתב למחש

עדי 23/09/13
כשבני נעצר הוא קיבל מכות מהשוטר, החלטנו שהפעם לא נוותר ולאחר שנגיש מכתב תלונה על השוטר , נוודא שבאמת עושים משהו עם זה. לפני שאשלח את המכתב רציתי לדעת האם זה תקין שאני מציינת את השם של השוטר שלמיטב ידיעתי הוא זה שפגע בו.?

תלונה למח"ש

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 24/09/13
עדי יקרה, אין כל פסול בציון שמו של השוטר שלמיטב ידיעתך פגע בבנך בבואך להגיש תלונה למח"ש- נהפוך הוא, ככול שאת יודעת יותר פרטים מזהים, כך יקל על יחידת החקירות לאתר את אותו שוטר ולחקרו.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זמן בהליכים פלילים

מירב 23/09/13
אם זמן -שיהוי עד הגשת כתב האישום הוא לטובת הנאשמים, ואיך זה מתבטא?



  ואם שיהוי נניח עקב מחלה של הנאשם, היא באותה משקל של שיהוי שנגרם על ידי הרשות החוקרת?



ולמעשה מה הטוענים?- שבזמן הזה לא נעשו עבירות נוספות?, איך זה עוזר לנאשם?



תודה

מירב

שיהוי בהגשת כתב האישום

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 23/09/13
מירב יקרה, מקובל לטעון, כי שיהוי ניכר בהגשת כתב האישום שאינו בשל אשמתו של הנאשם, מהווה מחדל תביעתי, אשר בנסיבות מסוימות יכול לבסס טיעון של "הגנה מן הצדק" דבר שיכול אף ליגרור את ביטול כתב האישום.בנוסף, הוא יכול להוות שיקול מהותי בגזירת הדין לא רק אם לא נפתחו כלפי הנאשם תיקים נוספים ( דבר שכמובן יזקף לזכותו אף אם השיהוי הוא בעטיו של הנאשם ) אלא בשל עינוי הדין והקביעה שלמעשה לחלוף הזמן יש גם משמעות של קירבה לתקופת ההתיישנות ומחילה בבחינת עבר זמנו בטל קורבנו.

חוק העונשין היום קובע בסעיף 40יא (10) את חלוף הזמן כנסיבה להתחשבות בגזירת העונש בתוך מתחם הענישה ולמעשה גם 40יא(9) הדן בהתנהגות רשויות אכיפת החוק.

לאחרונה ניתן פס"ד בעניין ת"פ 10037-07-11 במסגרתו כבוד השופט עוזיאל קבע, כי שיהוי ניכר מעת ביצוע העבירות ועד להגשת כתב האישום הוא נסיבה שניתן להתחשב בה במסגרת קביעת גבולות מתחם הענישה עצמו במקרה הספציפי .

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מחדלים ובלגן מסביב לתיק חקירה

קובי 22/09/13
ערב טוב,



בוא נצא מנקודת הנחה כי הראיות בתיק תקיפה כנגד פלוני אלמוני אדם הלוקה מעט בנפשו (לא חוסה) שאני טענתי להגנה עצמית (התלוננתי עליו כבר שהוא מאיים) הם לא חד משמעיות ונוטות לכאן ולכאן.



המתלונן נמצא דובר שקר לגבי דבר מסוים שטען בחקירה, מעבר לנאמר דלעיל גם רציתי לצרף לזה כי התלוננתי על החוקרת כי היא עושה בכוונה ולא רוצה לקבל עדים וכד, הדבר הגיע למבקר המדינה ולמפכ"ל המשטרה, מדובר פה בנקמה שלה נטו.



השאלה אם לאור הנאמר דלעיל ובפרט כי יש מחדלים וכן התערבות גורמים בכירים בתלונות, אם דבר כזה יכול להשפיע על החלטת התובע אם להגיש כתב אישום? בפרט שהראיות הם לכאן ולכן ולמדובר בדבר חד משמעי!!!, ואף אם הוא מחליט לתקן ולקבל את העדויות?



אשמח לתשובה מנומקת, ובפרט על הבלגן מסביב לתלונה כנגד החוקרת והגעה של התלונה לגורמים בכירים במשטרה ובמשרדי ממשלה נוספים.



תודה

קובי

תיקון טעות

קובי 22/09/13
אני הנאשם, והמתלונן הוא הלוקה בנפשו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלת הבהרה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 22/09/13
קובי יקר, לא הבנתי משאלתך האם הוגש כנגדך כתב אישום ( ולכן אתה נאשם כפי שציינת בתיקון ) או שרק נחקרת והתיק מצוי לפתחו של התובע שאמור להכריע האם להגיש כנגדך כתב אישום.

אם הוגש כנגדך כתב אישום, האם אתה מעוניין לתקוף את שיקול הדעת המינהלי של התובע?

אם טרם הוגש כתב אישום, מהי מטרת שאלתך?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כמה זנן להמתין לתשובה על תוצאות חקירה?

גיא 22/09/13
שלום רב



לפני כשנה וחצי הוגשה נגדי תלונה במשטרה. 

עוכבתי לחקירה ונחקרתי באזהרה פעם אחת בלבד. 

מאז לא שמעתי מאף אחד כלום.  פניתי למשרד החקירות בתחנת המשטרה פעמיים לבדוק מה קורה אך אמרו לי לחכות. 

אני לא רוצה להמשיך כדי לא להשמע נודניק. 

כמה זמן זה יכול לקחת?

משך הזמן שחולף עד לקבלת תוצאות חקירה משטרתית

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 22/09/13
גיא יקר, קשה מאוד לענות על שאלתך מבלי להיחשף למכלול פרטי החקירה.

ישנן חקירות מורכבות המתנהלות שנים וישנם חקירות שההחלטה לגביהן מתקבלת תוך תקופה קצרה ( בעיקר אם הוחלט לגנוז התלונה ) .

יש להניח שאם תפנה לתחנה אחת לארבעה חודשים בכדי לברר את מצב התיק, לא תחשב נודניק.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

שאלה 21/09/13
שלום,

ברצוני לשאול בעניין הדיון המקדמי והחשיבות שלו אם בכלל בהליך הפלילי. האם במידה ואין עו"ד להליך ניתן לדחות את המועד עצמו של הדיון המקדמי?

שנית, האם ניתן לאחר שהוגש כתב אישום להעביר את הדיון לבית משפט הקרוב יותר לנאשמים ולא לתביעה ולעדים בתיק?

מתי י להגיש בקשה להעברת הדיון בבית המשפט לסמכות מקומית אחרת? תודה

דיון מקדמי ועוד

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 22/09/13
שואל יקר, מטרתו של הדיון המקדמי הוא לברר את עמדת הנאשם לעניין הודיה או כפירה בתיק ובחינת האפשרות לצמצם את המחלוקת העובדתית או המשפטית בתיק, לרבות לנסות לחתור להסכמה בתיק שתייתר את שמיעת הראיות בו.

לאור סעיף 143א לחוק סדר הדין הפלילי, לא ניתן לקיים הליך כאמור מבלי שאתה תהיה מיוצג ולמעשה גם לא ניתן לכפות עליך את ההליך אף אם אתה מיוצג.

לעניין בקשה להעביר את הדיון לבית משפט הסמוך למקום מגוריך, הרי כאן יש לערוך אבחנה בין בקשה להעביר את הדיון מבית משפט שלום אחד לשני באותו מחוז- למשל אם המשפט מתנהל ברחובות ואתה מעוניין להעבירו לנתניה, הרי מדובר באותו מחוז- מחוז מרכז ואז אתה יכול לפנות בבקשה לנשיאה של מחוז המרכז כדי שתעביר את הדיון לבין מקרה בו אתה מבקש להעביר הדיון ממחוז אחד לשני, למשל מרחובות לאשדוד שאז יש להפנות את הבקשה לנשיא בית המשפט העליון.

ככלל באין נימוקים מיוחדים לא ממהרים הנשיאים להעביר את הדיון מבית משפט אחד למשנהו ואם מדובר במשפט שצפויים לשמוע בו הוכחות ועדי התביעה גרים בסביבת בית המשפט בו הוגש כתב האישום, הרי הסיכויים להעברת הדיון רק משיקולי הנוחות שלך הם פחותים עד מאוד.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ראיה בפלילים

עדי 20/09/13
שלום



אם יש לי הקלטות שיכולות להביא לזיכוי בעבירה של גנבה.



עכשיו, רציתי לתמלל את הקלטות, ורצתי לדעת על איזה דברים להשים את הדגשים, מבחינת ניסחו, הגהה,פורמט, איך אמור להיות בנוי התצהיר, ובגדול מה יכול להפיל תמלול.



מילה אחת לא נכונה יכולה להפיל, שגיאת כתב ?



אשמח לדעת המקצועית בנדון

תמלול הקלטה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 20/09/13
עדי יקר, כדאי לזכור שהראיה האמיתית שלך היא ההקלטה ולא התמלול שאין בו כל ערך ללא ההקלטה.

מאוד חשוב שההקלטה תהיה רצופה ,ללא עריכות ושניתן לשמוע את הדוברים ולזהותם.

התמליל מתלווה להקלטות והכי טוב לבצעו באמצעות חברות המתמחות בתמלולים.

אם בכל זאת אתה מתמלל לבד, חשוב פשוט לתמלל כל מילה, לרבות מילים שלא מסייעות להגנתך.

בנוסף, ברגע שהדובר מתחלף להתחיל שורה חדשה, כדאי להדפיס את התמלול וברווח של שורה וחצי.

שגיאות כתיב לא יפילו תימלול אך יגרמו לכך שיתייחסו בספקנות לדיוק בתמלול.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עבירת רשלנות

אבי 19/09/13
הנני מואשם בעבירת רשלנות ובעת העבירה כביכול, דעתי הוסחה ובטעות פצעתי את חברי באופן קשה בעת שעשיתי משהו. מה היא העבירה פה אם היא נעשתה בטעות ולא בזדון?

תודה וחג שמח!

חבלה ברשלנות

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 19/09/13
אבי יקר, סעיף 341 לחוק העונשין שכותרתו " חבלה ברשלנות" קובע:"העושה מעשה שלא כדין, או נמנע מעשות מעשה שחובתו לעשותו, והמעשה או המחדל אינם מן המפורטים בסעיפים 338 עד 340, ונגרמה בהם חבלה לאדם, דינו - מאסר שנה."

שים לב לסעיפים 338-340 המפרטים מעשים ומחדלים שונים שהעונש הקבוע בצידם יכול להגיע לשלוש שנות מאסר.

לו המעשה היה בזדון הרי שהעונש היה חמור פי כמה.

לעניין הגדרת הרשלנות בפלילים אתה מופנה לסעיף 21 לחוק העונשין.

מקווה שהייתי לך לעזר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן