פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
תביעות
אני רוצה לדחות מועד דיון ואף לנסות להגיע להסדר אולי יבטלו הדיון
עם מי ניתן לדבור בתביעות המשטרה? השאלה היא מנסיונך.
דוחות קורונה - ברירת משפט
שלום מור,
אני מציע לגשת לדיון ולדבר עם התובע שם, להציג בפניו את הטענות. במידת הצורך, אני מניח שיאפשרו דחייה לשקילת הדברים.
בהצלחה
מקרה
שיחקתי סנוקר עם חברים. במהלך המשחק כשלא שמתי לב, אחד מהם (קטין) שם לי רגל מבלי ששמתי לב. אני ויתר החברים בגירים. מי שפגע בי ללא כל סיבה קטין.
כתוצאה מכך לא נפלתי על הרצפה אבל איבדתי שיווי משקל וחשתי השפלה. נצא מהנחה שלא נגרם נזק גופני.
כעבור מספר ימים פניתי למקום לבקש את סרטון האבטחה של מה שקרה, אולם מסרו לי שנותנים את זה רק אם המשטרה פונה.
מה עליי לעשות כדי לקבל הסרטון? כרגע לא שש להתלונן במשטרה. כמה זמן מנסיונך הם שומרים את סרטוני האבטחה?
היה ואפנה למשטרה כיצד מנסיונך הם יפעלו?
תודה רבה
סרטוני אבטחה בבית עסק
שלום, מדובר בבית עסק פרטי. אין לך זכות לצפייה בסרטונים.
כל עוד לא הוגשה תלונה ולא בוצעה עבירה במקום, המשטרה לא תעשה דבר.
מנגל באיזור מגרש חנית רכבים של בניין משותף.
אני גר בבניין משותף על עמודים וכל החניות בבניין שייכות לדיירים ורשומים בטאבו.
האם קיים איסור להבעיר אש, לרוב מדובר על מנגל גחלים, בשטח המיועד לחניית רכבים?
חשוב לציין שמדובר, אך ורק על שטח המיועד לחניית רכבים ולא מדובר בגן הצמוד לבניין.
בברכה,
מיכאל
בניין משותף
שאלה דחופה
אחי ביקש כבר לפני שבועיים להגיש תלונה נגד המתלונן שתקף את אחי ושבר לו את כל האצבעות ביד ימיןעם שרשרת ברזל.
אתמול הגיעו שתי שוטרים מתחנת רמלה, העבירה הייתה בעיר אחרת.
ואמרו לו שהוא לו יכול להגיש תלונה בטענה שהוא עצור ויש נגדו כבר כתב אישום על המקרה.
האם זה נכון ואמיתי שבמדינה שלי שגם אחי הותקף בצורה קשה, לא יכול להגיש תלונה ולא משנה איפה ומתי?
ביום האירוע במקום ללכת להגיש תלונה הוא הלך לטרם לקבל טיפול.
אודה לתשובתכם הדחופה על מנת להריגע את אחי ולו במעט
תודה
חקירת משטרה
שלום הדס,
המידה ואחיך מוחזק במעצר כחודש ימים, אז בוודאות יש לו עורך דין. חשיבות רבה שתעבירו את הפנייה והתיעוד הרפואי לעורך הדין שמטפל בו וחשוב שהמידע הנ"ל בשילוב הראיות יועבר לטיפול המשטרה וידיעת השופט וזאת בדרכים המקובלות באמצעות עורך הדין שלו. בהצלחה.
שאלה על עבירת מין
האם, בנסיבות חברתיות, במסגרת משחק קבוצתי של אמת או חובה, שבו נדרש מאדם בן 18.5 לחשוף את איבר מינו בפני אדם אחר בן 14 יכולה להוות הבירה פלילית ? האם אפשר להכניס מקרה זה לתוך פונקציית ה ״אחראי״ על קטין ?
תודה על התשובה!
עבירות מין
שאלה מסויימת על עבירה
רציתי לשאול שאלה מסוימת..
שני ילדים בכיתה יב׳ עשו מעשה במסגרת משחק אמת או חובה שבו נדרש מאחד מהם לחשוף את איברו בעיני האחר כאשר גילו של האחד הוא 18.5 וגילו של האחר הינו 17 ושבעה חודשים. האם אפשר לראות במעשה כעבירה על החוק, כלומר אותו אחד שבן 18.5 יוגדר כ ״אחראי״ על קטין ?
תודה על המענה שלכם.
אחראי על קטין
שלום רב,
במענה לפנייתך ובנסיבות שצוינו, לא ניתן להגדיל את הבחור בן ה-18.5 כ"אחראי על קטין". לפי החוק, אחראי על קטין הוא הורה או מי שאחראי לפי דין או אחראי על מחייתו, חינוכו ושלומו של הקטין או שיש ביניהם יחסי מרות.
שנית, למרות שהמעשה המתואר אינו חינוכי ואינו מוסרי, לפי דברייך, ככל הנראה בוצע במסגרת משחק של נערים בוגרים יחסית ולא מתוך כפייה ולכן, גבולי מאוד. יש לבדוק בהרחבה ובעדינות את נסיבות המקרה ובמידת הצורך לפנות לאנשי מקצוע בתחום.
בקשה
הוגשה תביעה נגד החברה, ללא ייצוג. התברר שהמדינה הגישה בעבר את התביעה כנגד אותה החברה והמנהל שלה, תיק רע"ס. ניתן גזר דין (קנס). אין לתובע גישה לחומר בתיק רע"ס זה.
האם תובע רשאי להגיש בקשה לאישור גישה לתיק זה? אם כן, איך נקראת הבקשה - גילוי המסמכים או אחר?
תודה רבה
רישוי עסקים
שלום אבי,
אתה מערבב בין הליך פלילי ואזרחי.
בהליך פלילי אין 'תביעה' או 'חובת גילוי מסמכים' אלא חקירה ואישום.
אין חובת ייצוג בהליכי רישוי עסקים (רע"ס).
על התובע לבדוק במחשבי המשטרה או במחלקת רישוי עסקים. זוהי בדיקה טכנית ופשוטה.
גם בית המשפט מוסמך להורות על בדיקה כזו במסגרת טענה מקדמית "כבר נשפטתי" ולפיה החברה טוענת שאין להעמידה לדין ולהענישה פעמיים בגין אותו מקרה. הנטל להוכיח את הטענה הוא כמובן על החברה.
האם יש בכך מן הפלילי
הצד השני הגיש למועצה לצרכנות קלטת שמע, שהתברר לי שהקליט אותה מהקלטת שמע המקורית שלא במלואה. כלומר הגיש קלטת שאותה הקליט מהקלטת המקורית באופן שהחסיר ממנה מס' שניות אחרונות שבהם יש דיבורים. הוא לא חתך בתוך הקלטת, ולא התעסק בתוך הקלטת, אלא רק החסיר ממנה מס' שניות מהסוף שלה שבה יש דיבורים.
האם במעשי הצד השני שתוארו מן הפלילי.
האם ניתן להתלונן כנגדו במשטרה על מה ממעשיו?
תודה
בידוי ראיות
שלום לילך
במענה לפנייתך, נראה שמעשיו של הצד השני לא מגיעים כדי עבירה פלילית.
על מנת שתתבצע עבירה של בידוי ראיות צריך שיתקיים אלמנט של שקר (עדות שקר/הדחה בעדות/ עריכה וכיוצ"ב, מתוך כוונה להטעות בהליך פלילי או שיפוטי.
חריגה מסמכות
תודה רבה
היחידה להסדרים מותנים
שלום אילן,
לפני שאתה מגיע להסכמים, צלם את התיק החקירה ובמסגרת הפגישה עמם, תוכל להעלות את תחושותיך הלגיטימיים. נדרשים פרטים נוספים על מנת לבחון האם קיימת חריגה מסמכות.
חנינה לנשיא המדינה מחכה כבר יותר משנתיים וחודשיים
בירורים למחלקת חנינות
שלום רב,
שלום,
תוכל לפנות בכוחות עצמך למחלקת החנינות בבית הנשיא ולקבל את סטטוס הפניה וכל התכתובות שהועברו בשמך.
בהצלחה
החלפת מייצג בערעור
אייני מרוצה מעורך הדין מעוניינת להחליף עורך דין.
במידה והתשובה חיובית הייתי שמחה לקבל המלצות על הצעדים העקרוניים (ברור שלא פרוט מדויק) שעלי לעשות טרם הודעה לבית המשפט ו/או למייצג הנוכחי ולאחר מיכן.
האם בהליך פלילי ניתן להחליף סנגור בשלב הערעור?
שלום רב,
תוכלי כמובן להחליף עורך דין במסגרת הליך ערעור לפני שמיעתו.
מציע לך לשקול זאת היטב ובכובד ראש. החלפת ייצוג היא לא עניין של מה בכך.
בכדי שהדבר לא יפגע בך, מציע, קודם לכן, להיפגש עם עורך הדין המייצג ולהציג לו את הביקורת שלך. קרוב לוודאי שתקבלי תשובות מקצועיות שאולי יגרמו לך להתרצות מחדש.
כך או כך, בדר"כ החלפת ייצוג בערעור לא תוביל לדחיית מועד הדיון ולכן צריך גם לקחת בחשבון את משך הזמן לעו"ד החדש ללמוד את החומר.
ליבנה
חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים
שלום רב,
בתשובה לשאלתך, יכולות להיות לפחות 2 סיבות לעניין: האחת, שמחיקת הרישום טרם עודכנה במחשבי המשטרה ואם כך, עליך לבדוק את גיליון הרישום הפלילי העדכני ולפנות למדור רישום פלילי במטה הארצי במשטרת ישראל. פרטי ההתקשרות מצויים באינטרנט.
לחלופין, עליך לבדוק מדוע מסרבים לתת לך אישור כניסה לשטח A בנתב"ג? המאשרים בדר"כ את הכניסה הם גם גורמי משטרת ישראל ומשרד הביטחון. גם אם הרישום התיישן ונמחק, יש עבירות שתמיד יופיעו לעיון הגורמים הנ"ל.
ככל ולדעתך, הדבר אינו מידתי ואינו מוצדק, תוכל לפנות לייעוץ משפטי ולבחון הגשת עתירה מנהלית כנגד הסירוב.
בהצלחה
קבלה לעבודה אחרי מעצר
והודיעו לי אז שהתיק נגדי נסגר מחוסר אשמה,
אם אני רוצה להיכנס לעבוד ושואלים אותי שם בראיון אם פעם הייתי חשוד/אם הייתי אפילו במעצר למס' ימים, האם יכול לומר להם שלא הייתי אף פעם במעצר? היות וגם התיק נסגר מחוסר אשמה
וגם רק זה שיאמר שכן הייתי עצור אפילו יום אחד הם לא יקבלו אותי לעבודה ולא יעניין אותם שזה נגמר בלא כלום, עצם העניין שמועמד אומר שהיה חשוד פעם אפילו שלא עשה כלום מבחינתם זה יהיה סוף הסיפור ויעברו למרואיין הבא
סגירת תיק מחוסר אשמה
שלום יולי,
לא שמעתי על מקרים ששאלו בראיון עבודה האם המרואיין שהה במעצר.
שואלים האם יש עבר פלילי, הרשעות או חקירה פלילית.
מאחר והתיק נסגר מחוסר אשמה, אין לך כל חשש.
נפגע עבירה קטין
קטין א נפגע מקטין ב,הוגשה תלונה ,נערכה חקירה ,ולקטין ב שזאת לו העבירה הראשונה הושת טיפול של קצין מבחן ,לבנות לו תוכנית כלשהי שכחתי את השם..
שאלתי: האם זה הוכחה מספקת
להגיש תביעה אזרחית כנגד קטין ב?
כביכול מצאו את קטין ב אשם חד משמעית,
מה צריך להוסיף לתביעה אזרחית מעבר לחומרי חקירה ומסמכים רפואיים?
חקירת קטינים
שלום אור,
זהו פורום פלילי שאינו נוגע להגשת תביעות אזרחיות.
שאלה על עבירה
האם באינטרנט (בפורומים למינהם) אפשר להשתמש בכינויי לשם האמיתי של אותו אדם בבואו לשאול משהו מסויים (למשל בצבא היו קוראים לאותו אדם בשם משפחתו) ? יתרה מזו האם אותו אדם יכול להתקשר להתייעץ עם בעל מקצוע מסויים ולהציג עצמו בשם משפחתו בלבד (last name) ולא בשמו האישי כי הוא רוצה שהשאלה למשל תישאר אנונימית... האם זו עבירה ? תודה על המענה!
התנאים לעבירת ההתחזות
שלום,
ככל והבנתי נכון את שאלתך, אתה מוזמן לעיין בהוראת סעיף 441 לחוק העונשין - עבירת ההתחזות.
הנתונים שכתבת אינם מעלים חשד לעבירת ההתחזות.
הנפת דגל פלסטין
רציתי לדעת האם יש חוק שאוסר להניף דגל פלסטין?
הוא מוגדר דגל של ישות עוינת?
מה הסמכות של שוטר מול אזרח ישראלי שתלה על המכונית שלו דגל פלסטין?
(לא הנפה של דגל במהלך פעילות מחאה, סתם כך, אזרח שקישט את הרכב שלו בדגלים...)
תודה רבה!
האם הנפת דגל פלסטין היא עבירה פלילית
שלום רב,
אין חוק שאוסר הנפת דגל פלסטין ופסיקת בתי המשפט קבעה שמדובר בחופש הביטוי.
בעבר, עלו טענות שמדובר בדגל אש"ף ומכאן שהדבר אסור לפי חוק המאבק בטרור.
בעבר ניסו גם לחוקק חוק שיאסור הנפת הדגל.
כיום, מדיניות היועץ המשפטי לממשלה היא שלא לחקור בתיקים אלה ולא להעמיד לדין. מדיניות זו פורסמה במספר מסמכים רשמיים ומפורטים שכן, הודגש שהדבר אינו מהווה עבירה פלילית והוא מותר במסגרת חופש הביטוי.
יחד עם זאת, משטרת ישראל נוהגת לא פעם לאסור את הנפת הדגל מאחר ונטען שדר"כ הנפתו גורמת לפרובוקציות ובמקרים מסוימים עולה כדי חשש לשלום הציבור.
בשבוע האחרון הוגשה הצעת חוק שקוראת להכליל את מקרי הנפת הדגל הפלסטיני ברבים כהתקהלות שאינה מותרת.
מדובר בנושא פוליטי ושנוי במחלוקת ולכן רווי בדעות שונות ומגוונות.
הטרדה
מה הקריטריונים למוגדר כהטרדה מסוג טלפוני?
תודה רבה
האם הטרדה טלפונית חד פעמית היא פלילית?
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מלכת סאדו וזנות
שאלה בנוגע לחוקיות צריכת שירותים מיניים
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רבנים מוסמכים
האם חוק חופש מידע מאפשר גישה למידע זה?
כיצד אדע האם הרב העומד מולי מוסמך?..
השאלה אינה רלוונטית לפורום הפלילי
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עבירת איומים
האם המשפט: ״ אני אשבור לך את הטלפון הסלולרי״ מהווה עבירת איום ?
תודה!
שאלה בנוגע לעבירת איומים
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איזה סעיפים רלוונטיים לעבירה הבאה
איזה סעיפים בחוק רלוונטיים לעבירה של איום להרוג שנעשה במילים כלומר בעל פה? תודה רבה
איומים
בוקר טוב מיכאלה,
מדובר לכאורה בעבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
שבוע טוב.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נוהל
עובד שירות שנאלץ להתייצב לדיון אזרחי - מה עושים?
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מה ניתן לעשות במקרה הבא שאלה דחופה
אתייחס כעת רק לטענות האשה שמשקרת שאיימתי על חייה- לא איימתי על אשת המתלונן בדבר. זו עלילה. וטענות שקר מצידה.
מה אני יכולה לעשות בנדון?
האם אני יכולה לתבוע הוצאת דיבה?
האם אני יכולה להתלונן כנגדה במשטרה בעילה כלשהי? מה ניתן לעשות? ואיזה אפשרויות עומדות בפני?
תודה רבה
התמודדות מול תלונה שקרית
אלמונית יקרה, מבחינת הדין הפלילי את יכולה להגיש כנגד אותה אישה תלונה נגדית בגין מסירת ידיעה כוזבת בהתאם לסעיף 243 לחוק העונשין הקובע: "
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה על עבירה
רציתי לשאול בבקשה האם עבירת התחזות נחשבת לעבירה רק כאשר היא משיגה משהו מסויים ? או שברגע שאדם מסויים, לדוגמא, אומר לבחורה כלשהי שהוא יציב כלכלית והוא לא ונפגש איתה פעם - פעמיים יש פה יסוד של עבירת התחזות שהרי בפגישה עמה לא ניתן לא שום דבר כלל ?
תודה על המענה!
התחזות לאחר בכוונה להונות
שלום,
עבירת ההתחזות מוגדרת בסעיף 441 לחוק העונשין: "המתייצג בכזב כאדם אחר, חי או מת, בכוונה להונות, דינו - מאסר שלוש שנים; התייצג כאדם הזכאי על פי צוואה או על פי דין לנכס פלוני והוא עושה זאת כדי להשיג את הנכס או את החזקתו, דינו - מאסר חמש שנים".
כדי שתתגבש עבירת ההתחזות יש צורך שהמבצע יתחזה כאחר. דהיינו, בעל זהות ספציפית אחרת. בנוסף, יש צורך להצביע על כוונה להונות. לא משנה התוצאה אם ניתן או לא ניתן.
עד תביעה
רציתי לדעת מה עושים במקרה בו עד תביעה סוטה מעדותו שנתן במשטרה, האם ניתן להתנגד בטענת אי קבילות כיוון שלא שייך לעניין או שמא להראות אי אמינות של העד בסיכומים.
תודה רבה
עד תביעה
רועי שלום,
מדובר בסוגייה מורכבת ביותר שתלויה בעיקר בנאמר בבית המשפט אל מול הודעתו של העד במשטרה.
אם תהיה יותר ספציפי יהיה ניתן לתת לך ייעוץ מדוייק.
עם זאת אציין כי ישנן מספר דרכים לתקוף את שינוי/ הרחבה/ סתירה של עדותו של עד תביעה במהלך המשפט ועל ההגנה לפעול באופן מיידי על מנת למנוע פגיעה בהגנת הנאשם.
המשך שבוע נפלא.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!


