פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
התראה מוקדמת
אני רוצה להתפטר ממקום עבודתי שאני עובדת בו חצי שנה
מאוקטובר ועד היום משכורת חודש
כמה ימי התראה מוקדמת עלי לתת למעסיק?
והאם אני צריכה לתת להם מכתב ביד שרשום שאני רוצה להתפטר עפ״י חוק?
הודעה מוקדמת
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוק הזכות לישיבה בעבודה
בני עבד ובעבור החודש האחרון לא הופרשו לו ביטוח לאומי וזכויות פנסיוניות .למרות בקשות חוזרות ונשנות לא נמסר טופס המפרט את תקופת העסקתו בחברה ,טופס 161 ,טופס למשיכת פיצויים וגם טפסים עם דיווחי השעות שלו לבקשתנו . עברו כ4 חודשים מאז .. האם ניתן להגיש תביעה לבית דין לענייני עבודה ומה עלות לפתיחת תיק ? בני נמצא בחו״ל האם באפשרותי לעשות זאת בשמו ? האם זה קביל ? יש בידי יפוי כוח
אשמח לתשובה
תודה רבה
הפרות זכויות סוציאליות
בוקר טוב,
אכן לפי דברייך נראה כי מדובר בלא מעט הפרות שנעשו מטעם המעסיק ועדיין נעשות.
אני מציעה לך לפנות אל המעסיק תחילה בכתב ולבקש ממנו בצורה מסודרת את כל דרישות בנך, כולל השלמת הפרשות, מכתב שחורר מקרן הפנסיה וכו'... ובאם הא לא עשה כן תוכלי בהחלט להגיש תביעה לבית הדין.
אני בספק אם תוכלי להגיש תביעה ללא בנך, אף כי אולי עוה"ד או אפילו את בשם בנך כן תוכלו להגיש את התביעה באמצעות ייפויי כח. אך עדיין הוא יהיה חייב להתייצב לבית הדין בעצמו וכן להגיש תצהירים מטעמו ולכך אין תחליף.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יחסי עובד ומעביד – חברת צינור
הסכם העסקה נחתם מול חברת הבת, אבל כל ההתקשרויות ועבודה מול מערכות החברה תקשורת פנימית היו דרך חברת האם.
בתלושי שכר כתוב שם של חברת הבת והחפ שלה, ובתחתית התלוש יש לוגו של חברת האם.
ברשם החברות של חברת הבת כל המניות בחזקת חברת האם בלבד, כתובת 2 החברות היא אותה הכתובת ובמכתב הפיטורים אף נכתב שחברת האם היא ששוקלת לפטר אותי.
היה ורציתי לתבוע את המעסיק, האם אוכל לתבוע את 2 החברות ולטעון קיומם של יחסי עובד מעביד מול חברת האם על סמך האמור?
שאלתי נובעת מכך שחברת הבת להבנתי היא סוג של כסת"ח משפטי(חברת קש וצינור), כל העבודה מתבצעת דרך חברת האם ונפתחה חברת בת לשם אישיות משפטית נפרדת להגנה מתביעות.
תביעת נגד חברת האם
עקרונית כל עוד חברת הבת סולבנטית - אין כל עילה לתביעת כספית גם נגד חברת האם. אלא באם אתה טוען לעירוב של כספים, התנהלות לא נכונה מצד בעלי המניות (לא כל התנהלות שאינה מדויקת תביא לעילת תביעה נגד חברת האם), או החברה עצמה.
רוצה לומר: עקרונית תוכל להגיש תביעה גם נגד חברת האם - אך על מנת להצליח בתביעה כנגדה תצטרך להרים נטל הוכחת בדומה להרמת מסך ההתאגדות. ויש לבדוק מהן העילות שבגינן אתה תובע.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עבירות מנהלים ועובדים בתאגיד
אותו מנהל שדיברה אתו לדעתי חבר שלו כנראה, כי הוא לא רצה בכלל לשמוע.
אמר לה שהיא חדשה והוא עובד שם כבר שנים ואין אתו בעיות.
יום אחר כך זומנה לשימוע ופוטרה.
הפרת חובת הגנה על עובדים:
מה ראי הפסיקה והתנהלות בית דין לעבודה בדבר אותה תלונה נשוא ההגנה? האם בית המשפט יחמיר לפי חומרת התלונה או לפי התנהלות החברה בנסיבות?
האם היא יכולה לתבוע גם את אותו מנהל שלא טרח בכלל לבדוק או להעביר אותה למנהל אחר בנוסף לתביעת התאגיד?
הטרדה מינית בעבודה
הענין המשפטי והאופן בו הפסיקה "רואה" מקרים כאלה היא נושא רחב שאינו מתאים לפורום זה. כמובן שכל מקרה נבחן גם לגופו. בנוסף, אין מדובר כאן כל על הפרת חוק הגנה על עובדים שאולי פחות מתאים לסיטואציה על על חוק מניעת הטרדה מינית ופיטורין שלא כדין, התנכלות וכיוצא בזאת.
יש לבחון סיטואציה זו מול החוק למניעת הטרדה מינית, ולפרק אותה לגורמים, יש להגיש תלונה במשטרה ותביעה בבית הדין לעבודה וכמובן לעשות את הכל בלווי צמוד של עורך דין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם סעיף בחוזה יכול להקנות אי תשלום שכר עבודה?
"באחריות העובד לרשום, להדפיס, ולחתום בכתב ידו דוח נוכחות ולהגיש אותו עד ל-25 לחודש. עובדים שלא יגישו עד תאריך זה יקבלו שכר בסך 50% משכרם בחודש הקודם ולעובד לא תהיה כל טענה כנגד החברה בדבר עיכוב בתשלום שכר"
האם זה חוקי?
דוח נוכחות
בוקר אור
החובה על המעסיק היא להחתים את העובד על דוח נוכחות. וחובה על העובד לשתף פעולה שאחרת בהחלט יתכנו אי סדרים בתשלום השכר. אך "להעניש" עובד ולשלם לו מחצית מהשכר - זה בהחלט רחוק מלהיות לגיטמי.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בקשה למחיקת תביעה
האם בקשה למחיקת תביעה מחייב את השופטת לתת צו הוצאות למעסיק?
הרי מחיקה משמעותה שכאילו לא הוגשה התביעה, ומכאן שלא צריך לשלם הוצאות.
תודה
הוצאות בבקשה למחיקת תביעה
שלום רב
מחייב- לא.
בית הדין ישקול את השלב בו נמחקה התביעה ומה נדרש מהמעסיק לעשות עד לשלב בו היא נמחקה ובהתאם ישקול את פסיקת ההוצאות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איסור על מתנגד חיסון להגיע לעבודה
האם זכותי לדרוש מהמנכל להורות לה שלא להגיע למקום העבודה עקב החשש שלי ולהורות לה להמשיך לעבוד מהבית?
בשיחות שלי איתה היא טענה שזה אינו מהלך חוקי וזכותה להגיע. מאיימת לתבוע אם ייאסרו עליה להגיע.
תודה מראש
איסור על מתנגד חיסון להגיע לעבודה
שלום רב,
טרם ניתנה החלטה חד משמעית בנושא.
בשלב זה החלטת ביניים של בית הדין אפשרה לרשות שבה סייעת לא הסכימה להתחסן שלא לשבץ את הסייעת לעבודה עד להחלטה בתביעה העיקרית ולא לשלם לה אך מדובר בנסיבות ספציפיות של החלטה זו והחשיפה שהייתה שם לילדים בסיכון. יש לבחון את נסיבות מקום העבודה ואת טיב העבודה והמרחק והסיכון הקיימים ובהתאם ניתן לשקול סיכונים בהליך , אם כי כאמור בשלב זה טרם קיימת החלטה המהווה הלכה בנושא
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חיסיון מידע רפואי של עובד
חיסיון מידע רפואי של עובד
שלום רב
יש לבחון לעומק את טיב המידע הרפואי על מנת לענות וכן מה קשרו לעבודה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
החלמה מקורונה וחזרה לעבודה
חזרה לעבודה עם תעודת מחלים
שלום רב
על פניו ככל ויש בידך תעודת מחלים המעסיק לא יכול שלא להשיבך לעבודה סדירה אלא באם הוא משלם על ימים אלה בהם את בבית.
מנגד אציין כי בשלב זה אין עדיין פסיקות בנושא ולכן התשובות הניתנות בעניין זה נתונות לפרשנות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דוח על עמידה בנתיב לא נכון
שלום
עמדתי בכניסה לכיכר מעגלית בעלת שלושה נתיבים שנכנסת לשלושה נתיבים. בנתיב הימיני מסומן על הכביש סימן לכיוון ימין.(כיכר הביג בנצרת)
אני עמדתי בנתיב הימיני משום שאני רוצה להמשיך בנסיעה ישר, וחשבתי שאין טעם לזגזג, כך אני ממשיכה ישר ונכנסת לנתיב הימיני וממשיכה לבית שלי ליד בית הממשלה.
שוטר שנמצא בצד עצר אותי ונתן לי דוח משום שהנתיב שאני נסעתי בו מיועד לכניסה לעפולה. אבל הנתיב הזה ממשיך גם לנתיב ימיני בלי לזגזג.
איפה ההיגיון במעגל תנועה בעל 3 נתיבים אם לא להקל על תנועה.!
למרות שיש עוד כניסה לעפולה מכביש השירות ליד צומת ביטוח לאומי. זאת הצומת השניה שממנה ממשיכים לעפולה.
האם הדוח מוצדק? אני מבקשת לבטל את הדוח
תודה
פנו לפורום דיני תעבורה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הלנת שכר
התחלתי עבודה בסוף דצמבר, עבודה שבה ישנה הגדרה של "תפקידו של העובד נמנה עם התפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי....". המשכורת של ינואר נכנסה לי ב-14 לפברואר, למרות שנכתב בחוזה שלי במפורש "המשכורת תשולם אחת לחודש, לא יאוחר מהיום ה-10 לכל חודש גרגוריאני, עבור העבודה בחודש הקודם". כאשר התרעתי בפני המעסיק ב-11 לפברואר שהמשכורת עדיין לא נכנסה, ניתנו לי תירוצים שהיה איזשהו בלבול. האם ישנה עילה כאן לתביעה להלנת שכר?
הלנת שכר
שלום רב
ברמה היבשה כן. בפועל ככל ומדובר במשהו חד פעמי אין טעם בכך. ככל והדבר ישוב על עצמו ניתן להתריע בפני המעסיק וככל וזה לא משתנה אז אכן על פניו יש עילה לתביעה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חל"ת ומעבר עבודה
אשמח לעזרה בנושא יציאה לחל"ת לאחר מעבר של מקום עבודה
בנובמבר 20 עזבתי את מקום עבודתי עקב רצון להתקדם וישר התחלתי במקום אחר ללא דרישה של אבטלה .בינואר 2021 שהמשק נכנס לסגר הוצאתי לחל"ת של שבועיים כחוק ואז הוחזרתי לעבודתי ברצוני לדעת האם עקב המעבר בין העבודות נשלל ממני הזכות לחל"ת / אבטלה ל90 יום כי עזבתי מרצוני את המקום הקודם .
בתודה מראש
אביב
פני לפורום ביטוח לאומי לקבלת מענה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
משרה מלאה וחלקית
אני כ-8 שנים מועסקת במקום עבודה ממשלתי בחוזה של 75% משרה, עם קביעות. מאחר ולאורך כל הדרך אני מבקשת משרה מלאה קבועה, המעסיק שלי מעלה לי את המשרה לתקופה של כשנתיים בחוזה זמני ואז מוריד לי שוב את המשרה לתקופת צינון של עד 3 חודשים, וחוזר חלילה. למיטב ידיעתי מהלך זה מאפשר למעסיק להפחית לי את המשרה בתום תקופה מסוימת מכיוון שאם המשרה תישאר מלאה לאורך זמן, כנראה שנתיים, כבר לא יוכלו להוריד אותה יותר לחלקית. כרגע הטענה היא שאין לכאורה תקן קבוע של 25% משרה שישלימו לי ל 100% ולכן הם חייבים לעשות כן.
רצו להפחית לי שוב לפני 3 חודשים, בטרם יחלפו שנתיים מההעלאה הקודמת, ולאחר דין ודברים החליטו בשל הקורונה לתת לי 3 חודשי חסד שלאחריהם אמורים להוריד לי את המשרה שוב. האם זה משהו מוכר? חוקי? וכיצד אפשר לעקוף זאת מבלי "להתלכלך" עם המעסיק או להתפטר..?
תודה מראש...
משרה מלאה וחלקית
שלום רב
לא ניתן לענות מבלי לראות את ההסכם עליו את חתומה וכן את ההסכמים החלים במקום עבודתך. ברמת העיקרון אציין כי ככל ומדובר בהעלאה זמנית מראש לתקופה קצובה ואכן אין תקן על פניו ייתכן ואכן מדובר במשהו תקין.
המעסיק לא מחויב להעלות את אחוז משרתך וככל ולא תכלי להצביע על כי ניתנה לך התחייבות שכזו אז על פניו אין בכך בעיה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לשון הרע בפיטורים – טיפה אחר
רוב הטענות במכתב השימוע הן כאלו שכל בר דעת יבין שאינן מצדיקות קיום שימוע, קל וחומר פיטורים.
אם כן, החברה טרחה והגדילה לעשות והוסיפה המצאות משלה, טענות חמורות מאד כשאחת מהן עולה לכדי עבירה פלילית!
כולן נכתבו בלשון הגזמה, בכלליות, וכמובן, בלי כל קשר למציאות.
שאלותיי הן כדלקמן:
השימוע הוקלט.
במהלכו המעסיקה נתפסה בלשונה(כמה פעמים) כי ידעה שהדברים שכתבה נכתבו בהגזמה ויתרה מכך, כי אינם נכונים.
מכתב הזימון נשלח באימייל אליי ולעוד 3 מנהלים בחברה, ומכתב הפיטורים נשלח רק אליי ועוד אדם בחברה שאינני יודע מי הוא.
1. האם הדבר עונה להגדרת חוק לשון הרע ב"פרסום"?
2. לא אמורים לשלוח מכתב שימוע לעובד בלבד? כלומר, האם זאת הפרת הפרטיות בשליחת המכתב לעוד 3 עובדים?
3. מדובר בתקופת עבודה קצרה של כחודשיים וחצי. האם תביעה שתוגש בבית דין לעבודה בעילת לשון הרע ופיטורים לא כדין צריכה "להנמיך ציפיות" בסכום הפיצויים?
אחדד: האם השופט שוקל את ותק העובד גם בעילת לשון הרע ולכן לא כדאי לי לדרוש את הסכום המקסימלי שמגיע לפי הפסיקה?
תודה רבה ויום טוב
לשון הרע בסביבת עבודה
שלום רב,
שאלתך כללית מאוד ולא מתייחסת לאופן בוא התבטא "לשון הרע" כך שלא ניתן להבין האם כלל ישנה עוולה מכח חוק זה. על פניו מכתב זימון לשימוע אינו חסוי ועצם פרסום מכתב השימוע לעובדים נוספים (כגון מנהל משאבי אנוש ויועץ משפטי של החברה) אינו בהכרח מהווה פגיעה. לגופו של דבר ראוי כי מכתב השימוע וההקלטה יבחנו על ידי עו"ד לצורך הבנה האם ישנו בסיס להליך משפטי או לדרישת פיצוי מול המעסיק. לשאלתך האחרת, עקרונית לוותק בעבודה אין רלוונטיות לשאלת הפיצוי מכח חוק איסור לשון הרע ובכל מקרה יתכן כי ככל שתוגש תביעה היא תיבדק בבית המשפט השלום ולא בבית הדין לעבודה.
תשלום פנסיה בצ'ק
אדם שעבד לפני 6 שנים דרך חברת כוח אדם ולא הופרשה לו פנסיה , וחברת כוח האדם אומרת שעלות מעסיק על דיווח הפרשות לפנסיה לשנים 2014/15 היא 995 ש'ח
הציעו לו לקבל זאת בצ'ק האם זה חוקי או שעליהם לשאת באחריות שלא הפרישו בזמן ?
תודה רבה
תשלום פנסיה בהמחאה
שלום רב,
על פניו ישנו בסיס משפטי לטענה כי הסכום משנת 2014 היה אמור לכלול תשואות (כמו שקורה בקרן פנסייה רגילה). מדובר בטענה שקשה להוכחה ברמת בתי הדין לעבודה וכן לאור הסכום שציינת בבקשה (995 ש"ח) לא נראה כי הנושא יבדק על ידי בית הדין.
שעות נוספות גלובליות
התחלתי עבודה לפני שנה ופוטרתי. ב"מסמך הודעה לעובד" סוכם על סכום של 7800 בסיס + 1200 שעות נוספות גלובלי כאשר מפרישים לי על כל הסכום סוציאלי.
1200 שח של שעות נוספות גלובלי מגלמים תוספת של 15% ולא 25% (כפי שמשלמים בשעות נוספות לפי שעות).
לקראת סיום העסקתי הבחנתי בהבדל הזה וכשפניתי להנהלת חשבונות נאמר לי שלא, אני לא עושה שעות נוספות גלובלי (יש לי כ5 6 שעות במצטבר) וזה לא חייב לגלם בהכרח סכום של 125%.
האם יש לי קייס ואני יכול לתבוע על ה750 ש"ח הנוספים (כפול חודשי העסקה שלי + יחסי של הפרשות לפנסיה וסוציאלים?)
שעות נוספות גלובליות והפרשי שכר ושעות נוספות
שלום רב,
בהחלט יתכן שניתן לדרוש את ההפרשים בין השעות הנוספות לבין מה ששולם לך בפועל במסגרת השעות הגלובליות. מומלץ בעניין זה לבדוק את חוזה העסקה שלך ותלושי השכר מול עו"ד המתמחה בדיני עבודה ולבדוק האם ישנו בסיס לטיפול משפטי.
חוזה אישי
המשכורת מאוד נמוכה.
האם יש אפשרות לעבוד במדינה דרך חוזה אישי?
אם כן, מה התנאים והחסרונות ויתרונות?
חוזה אישי בשירות המדינה
שלום רב,
ישנן מספר חוזים איישים הקיימים בסקטור הציבורי אך מדובר בתפקידים מעטים בלבד ולרוב מדובר בתפקידים בכירים יחסית (דרג ניהול ומעלה או חוזה אישי קצוב בזמן למילוי מקום). עקרונית עובד אינו יכול לבחור האם להיקלט במחלקה על בסיס חוזה או על בסיס תקן והדבר נבדק מראש על ידי אגף משאבי אנוש של המחלקה הרלוונטיית. חוזים אישיים משתנים מתפקיד לתפקיד ומשכך אין אפשרות להתייחס לשאלתך בעניין מאפייני החוזה האישי.
כתב תביעה נ' תצהיר
שואל כאחד שלא מיוצג
צירוף תצהיר לכתב תביעה
שלום רב,
עקרונית אין חובה לצרף תצהיר לכתב התבייעה שכן העובדות שנטענות בכתב התביעה מתבררות בשלב ההכוחות (תצהיר עדות ראשית). יחד עם זאת בפרקטיקה מקובל להוסיף תצהיר שלפעמים יכול לזרז את הטיפול בתיק.
דיווח הכנסות טופס 101
אני ממלאת בימים אלה טופס 101 למקום עבודתי לאחר יציאה לפנסיה לצורך עדכון פרטים.
בטופס 101 שואלים האם יש הכנסה נוספת החייבת במס.
יש לבעלי תיק השקעות במניות בגובה כ 80,000. עד כמה שידוע לי מרווחים מהשקעה זו מנוכה אוטומטית מס בגובה של 25% על רווחים עי הבנק.
האם למרות זאת עדיין צריך לדווח על זה כהכנסה נוספת החייבת במס או שאפשר לא לציין זאת כי המס מנוכה אוטומטית?
תודה.
הכנסה נוספת מהשקעות בתיק ניירות ערך
שלום רב,
עקרונית שאלתך מתייחסת לשאלה של אירוע מס שהינו חיצוני למסגרת העבודה ומשכך מומלץ כי תבחני את הנושא מול יועץ מס ו/עו"ד המתמחה בתחום המיסוי. עקרונית תיק ניירות ערך בהיקף מצומצם כמו שתיארת ככל הנראה מדווח לרשויות המס כ"רווח הוני" ומשכך רשויות המס ממסות אותו ללא קשר לזכויתייך במקום עבודתיך. המשמעות כי על פניו לא מדובר בהכנסה נוספת שכן מדובר בהשקעה (ולא הכנסה כמו משכורת). יחד עם זאת מומלץ בהחלט כאמור להיוועץ עם יועץ מס ולבדוק כי הדיווח תואם את הכנסות משק הבית.
יציאה לחופשה כשיתרת החופשה שלילית
אני עובד מגזר ציבורי ובזמן הקורונה היה הסכם שנקבל שכר ע"ח ימי החופשה שלנו כשלמי שאין מספיק ימים יכול להיכנס ליתרת חופשה שלילית ע"ח ימי חופשה עתידיים שיצבור. האם כיום, כשאני נמצא ביתרה שלילית אני יכול לבקש יום-יומיים חופשה?
תודה
יתרח חופשה שלילית לעובדי המגזר הציבורי
שלום רב,
יתרת חופשה שלילית הינה אירוע חריג ולרוב אינו מאושר במקומות עבודה פרט למקרי חירום כגון מצב רפואי, נסיבות אישיות וכיו"ב. עקרונית מדובר בנוהל פנימי המשתנה ממחלקה למחלקה ואינו מעודגן בחוקי העבודה הרגילים. מומלץ כי תבררי את הנוהל הקיים במחלקה שלך מול משאבי אנוש ובדיקת אפשרות לקבלת ימי חופשה נוספים במסגרת זו.
שאלה לגבי התנהלות של הנהלת חברה
האם עובד שפוטר אחרי כ-3 חודשים ממקום עבודה, זכאי לזכויות פיטורין? כאשר יש חוזה העסקה של 3 חודשים ולאחר מכן דיון על החוזה (חוזה עבודה של ניסיון של 3 חודשים)
באם חוזה העבודה הוא חוזה של התנסות של 3 חודשים, ואחרי זמן זה האם אפשר לטעון להרעת תנאים? כלומר, שינוי תפקיד ושכר באופן כזה שהוא פחות באופן משמעותי מהתפקיד שהוצע מלכתחילה? האם זו דרך של החברה לנסות לגרום לעובד להתפטר?
מה גם שנדמה שעוד לפני הפיטורין כבר גויס עובד חדש לאותו תפקיד, כנראה בשכר נמוך יותר.
הליך השימוע נקבע מהיום למחר (בפועל בגלל אילוצים נערך מספר ימים לאחר מכן), במכתב הזימון לשימוע לא ניתנו סיבות מדויקות לסיבה לשימוע ובשימוע עצמו הושמעו טענות אחרות מהסיבות הכלליות שניתנו במכתב השימוע.
ובנוסף
האם מותר להנהלה לדרוש שלא ידברו רוסית במקום העבודה?
והאם הערה פוגענית לגבי כך שלא ידעתי אותם שאני קיבוצניק והמשכורת שלי הולכת לקיבוץ (לא מופרט) והייתי צריך לעשות זאת לפני כן.. זה תקין?
דמי פגיעה מביטוח לאומי
אנא פני בשאלתך לפורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שינוי חוזה
חתמתי על חוזה עבודה במקום חדש ולכן עזבתי את מקום העבודה הנוכחי.
במו"מ סגרנו על שעות עבודה 9-18. לאחר החתימה על החוזה שמתי לב שהשעות לא רשומות, ורשום רק משרה מלאה.
כמהי מים לפני תחילת העבודה מתקשר אלי הראש צוות ומוסר לי שעות עבודה אחרות שלא מאפשרות לי לשים את הילדים בגן.
האם מדובר בהפרת חוזה? האם יש לי עילה לפנות לבית הדין האזורי לעבודה? נגרם לי נזק שעזבתי את העבודה שלי וכעת אני מקבל דמי אבטלה ולא את השכר שהייתי אמור לקבל אלמלא השינוי בשעות.
הבעיה שהן לא רשומות בחוזה.
מה ניתן לעשות ??
ראה תשובתי להלן
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שינוי חוזה
חתמתי על חוזה עבודה במקום חדש ולכן עזבתי את מקום העבודה הנוכחי.
במו"מ סגרנו על שעות עבודה 9-18. לאחר החתימה על החוזה שמתי לב שהשעות לא רשומות, ורשום רק משרה מלאה.
כמהי מים לפני תחילת העבודה מתקשר אלי הראש צוות ומוסר לי שעות עבודה אחרות שלא מאפשרות לי לשים את הילדים בגן.
האם מדובר בהפרת חוזה? האם יש לי עילה לפנות לבית הדין האזורי לעבודה? נגרם לי נזק שעזבתי את העבודה שלי וכעת אני מקבל דמי אבטלה ולא את השכר שהייתי אמור לקבל אלמלא השינוי בשעות.
הבעיה שהן לא רשומות בחוזה.
מה ניתן לעשות ??
תביעה בגין גורם ההסתמכות
במידה והשעות לא רשומות וטענתך היא להתחייבות המעסיק לשעות אחרות מהרשום בהסכם - סיכויי התביעה לא גבוהים.
מה גם שעל מנת לתבוע בגין הפרת גורם ההסתמכות - הנטל הוא עליך והוא גבוה. כך גם הקריטריונים להוכחה שאני באמת בספק באם כדאי יהיה לך להגיש תביעה. שכן יש מקרים בהם בתי הדין נוטים לראות בתקופה הראשונה לעבודה כתקופת נסיון, בכל מקרה. מבחינת שני הצדדים.
לכן אין כאן תשובה חד משמעית. לשיקולך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויי פיטורין
עם מורידים לי משרה ולאחר תקופה של חודש חודשיים אני מתפטרת
מה יהיה עם הפיצויים שלי? יחשבו על פי 80% אחוז משרה?
חישוב פ"פ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





