פורום דיני עבודה

פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני עבודה

עו"ד נטלי אבני

מלווה מזה למעלה מ 15 שנים מעסיקים ועובדים רבים בכל הנוגע לתחום של דיני עבודה.

עו"ד דן קלדרון

בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום דיני העבודה. עוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה.

עו"ד אליס שמאי

מתמקדת בייצוג מקצועי ולווי משפטי עד לתוצאה הרצויה תוך התמחות מיוחדת בדיני עבודה ובתביעות הטרדה מינית.

עו"ד משה בן בסט

מתן ייעוץ משפטי וליווי שוטף לעובדים ומעסיקים וייצוג בבתי הדין לעבודה.

תשלום מזון, משמרות לילה ובעבודה במוצ"ש.

דודי 12/12/07
אני עובד בחברה שבה עובדים ב3 משמרות יומיות. משמרות הבוקר נמשכות לפעמים עד 12 שעות ויותר. האם המעביד אמור לשלם לי על מזון בימים אלו? לפעמים במהלך היום אנחנו נמצאים מחוץ למשרד רוב הזמן וככה שגם אם הבאנו אוכל אין לנו אפשרות לאכול אותו עד אשר אנחנו חוזרים למשרד וזה לעיתים יוצא אחרי השעה 18:00. האם אז הוא מחוייב לשלם לנו על מזון?
כמו כן, האם המעסיק מחוייב לשלם לנו על משמרות הלילה (22:00-6:00) לפי חישוב של שעות נוספות או שהוא יכול לשלם לנו גם בלילה 100%?
ואחרון חביב, אותה שאלה שמופנית למשמרת שנעשת במוצאי שבת. תודה.

תשלום עבור מזון ושעות לילה

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
אספק ארוחות במחיר מסובסד או על חשבון המעסיק אינה מעוגנת בחוק והיא תוצאה של הסכמה בלבד. בהעדר הסכמה מפורשת על כך אין המעסיק מחוייב לספק מזון לעובדיו. קיימת חובה לתת הפסקות לעבוד במהלך יום העבודה, ובה אמור העובד לאכול. חשבת על לקיחת האוכל איתך לפעילות מחוץ למשרד?
בלילה יום העבודה קצר יותר כך שתשלום השעות הנוספות מתחיל מוקדם יותר. אחרי שבע שעות במקום אחרי שמונה. במוצאי שבת השעות שנמצאות בתוך השבתשוות 150%, ושעות הלילה - כמו שעות לילה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הודעה מוקדמת

gzri 12/12/07
המעסיק שלי הודיע לי על פיטוריי ולא דרש את הגעתי לעבודה בתקופה זו האם הוא יכול בעבור זה להוריד ימי חופש שנתי ללא סיכום מראש?

ויתור על עבודה בתקופה ההודעה המוקדמת

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
קודם כל לא ברור מה קרה. המעסיק קובע אם העובד יעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת או לא, ועליו להודיע על כך. ברירת המחדל היא עבודה בפועל, המעסיק יכול להודיע לעובד שהוא מוותר עליה. הוא יכול גם לסיים את יחסי העבודה לאלתר ולשלם את תמורת ההודעה המוקדמת. לא מובן מה אירע אצלך.
במקרה של פיטורים ויציאה לניצול חופשה ביוזמת המעסיק, אין לחפוף את תקופת החופשה עם תקופת ההודעה המוקדמת וזאת על פי פסק דין משנת 2002.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תשלום חודשי הסתגלות

gzri 12/12/07
פוטרתי מעבודתי אחרי 4 שנים, ללא התרעה מוקדמת, בשל זה הבטיח המעסיק לשלם לי 3 חדשי הסתגלות, זו הבטחה שבעל פה . האם החופשה השנתית שלי היא חלק מאותם חודשים של הסתגלות?

תשלום עבור הסתגלות

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
חודשי הסתגלות אינם מעוגנים בחוק כלשהו והם חלק מהסכמה חוזית. לכן יחול עליהם מה שסוכם לגביהם - אם סוכם שהם יכללו את החופשה השנתית הם יכללו, ואם לא אז לא.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ימי חופשה

שרון 12/12/07
עובד שעובד בחברה מספר שנים, שישה ימי עבודה בשבוע. עקב המעבר לשבוע עבודה מקוצר עבר לעבוד חמישה ימי עבודה בשבוע וכל יום נוספה שעת עבודה במקום העבודה ביום שישי. מבחינת ימי החופשה האם המעסיק זכאי להקטין את מספר ימי החופשה השנתיים המגיעים ע"פ חוק, עקב המעבר לעבודה של חמישה ימים במקום שישה, למרות שמספר שעות העבודה בחודש בפועל לא קטנו?

מעבר לשבוע עבודה /של 5 ימים

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
התשובה חיובית. מיכסת ימי החופשה כוללת ימי מנוחה. המעבר לחמישה ימים מוסיף עוד יום מנוחה. לכן, למשל, אם על פי החוק עובד של ששה ימים זכאי בשנה הראשונה ל-14 ימי חופשה שהם למעשה 12 יום כי יומיים הם ימי שבת (מנוחה שבועית), עובד של חמישה ימים זכאי ל-12 שהם 10, כי נוסף עוד יום מנוחה שבועי.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חפיפה בין מניין ימי הודעה מוקדמת למילואים

נדב 12/12/07
המעסיק שלי מעוניין לפטר אותי ולפי חוזה ההעסקה בינינו הוא מחוייב להודעה מוקדמת של 30 ימים . הודעתי לו כי יש ברשותי צו מילואים בן יומיים שנופל בתוך ימי ההודעה המוקדמת. האם צריך המעסיק שלי להוסיף את היומיים הללו לימי ההודעה המוקדמת ? או שיכול לבצע חפיפה בינם לבין ההודעה.

תקופת ההודעה המוקדמת

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
אין בחוק התייחסות לחפיפה בין ימי מילואים לימי הודעה מוקדמת. ימי מחלה למשך נכללים, ימי חופשה לא נכללים למעט בתנאים מסויימים. נראה שעל פי גישת משפט העבודה יש להוסיף עוד יומיים כדי שהעובד לא ייפגע, אבל אין לכך עיגון בחוק. האם אין קשר בין המילואים לפיטורים? כי אסור לפטר עובד עקב יציאתו למילואים.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שכר עבודה

יעל 12/12/07
שלום,
אני עובדת בחברת קייטרינג באיזור כפר סבא. ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי השכר המגיע לי:
1. יצא לי לעבוד החודש ביום שישי משעה ארבע אחה"צ( שעת כניסת השבת) למשך 10 שעות. אני מקבלת שכר בסיס של 20 ש"ח לשעה. במשכורת נתנו לי "תוספת שבת" של 30 ש"ח בלבד. האם אין חובה ע"פ החוק לשלם לי 150% על כל שעות העבודה שלי בשבת?
2. כל משמרת שאנו עובדים היא 10 שעות עבודה ורק השעה ה-11 נחשבת כ"שעה נוספת" בה אנו מקבלים 150%. האם אין חוק הקובע שעה ספציפית שמעבר לה מקבלים שעות נוספות?
3. ישנם פעמים שבהם אנו עובדים במקומות רחוקים כמו ירושלים או חיפה (שעה או יותר מאיזור כפר סבא) ועל השעתיים (הלוך וחזור) של נסיעה אנו מקבלים רק תוספת של 25 ש"ח. האם מגיע לנו לקבל תשלום של לפחות שכר מינימום על הזמן שאנו נוסעים מטעם העבודה בהסעות?
4. במידה ובאמת על חלק מהדברים מגיע לי ע"פ חוק לקבל יותר כסף-
א. בתחילת העבודה החתימו אותנו על חוזה שאני לא זוכרת מה כתוב בו. אם החתימו אותי להסכים לתנאים האלה, האם זה חוקי מבחינתם להחתים אותי לוותר על הזכויות האלה?
ב. במידה והחברה תטען שככה הם משלמים ולא תרצה להחזיר לי את הכסף למרות שהחוק אומר אחרת- מה עליי לעשות ע"מ לקבל את הכסף המגיע לי מהחברה?

תודה רבה מראש!

שעות עבודה בשבת, שעות נוספות ומיצוי זכויות

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
1. כן, לפי סעיף 17 לחוק שעות עבודה ומנוחה, על כל שעת עבודה בשבת יש לשלם 150% משכר שעה ולתת יום מנוחה במקום שבת. לעובדים בשכר חודשי אפשר להמיר את התשלום במתן שעה וחצי מנוחה על כל שעת עבודה בשבת.
2. יום העבודה הוא בן 8 שעת, בשבו עבודה של 5 ימי עובדה יום העבודה הוא של 9 שעות, ומעבר לכך יש לשלם תמורת שעות נוספות. על השעתיים הראשונות 125% ומעבר לכך 150%.
3. אם את שואלת על זמן הנסיעה לעבודה, אין חובה חוקית לשלם על זמן זה. אם הנסיעה היא בזמן העבודה, כלומר -את נוסעת אחרי שהגעת למקום העבודה, זהו זמן עבודה רגיל והנסיעה היא חלק מהעבודה.
4. א. את זכאית לקבל עותק של חוזה העבודה שלך. דרשי עותק כזה. אם חוזה העבדוה שלך כולל ויתורים על זכויות שעובד אינו יכול לוותר עליהן, אין תוקף לחתימה והמעסיק חייב לשלם אותן
ב. הדרך לכפות על מעסיק לשלם דבר מה שהוא אינו מוכן לשלם היא להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הפרת חוזה ומחלה בתקופת העודעה של חודש ימים

אריקה 11/12/07
שלום,
רציתי להתייעץ עימך ב29.11 הודעתי על כוונתי להתפטר הודעה התקבלה בעל-פה ולא מספר ימים בכתב. הבוס שלי רתח מעצבים על הודעה של חודש ימים כי לטענתו אני חתומה בחוזה אישי במידה ואני מתפטרת על חודשיים ימים, לעומת זאת הודעה של מעביד היא חודש ימים. מעביד כשקיבל את הודעתי התחיל לאיים עלי בתביעה וכל יום בעבודה הפך לסיוט. כרגע אני נמצאת בחופשת מחלה האם אני צריכה לתת יותר מחודש בגלל מחלה אני במחלה כבר שבוע ימים. והאם הוא הכן יכול לתבוע אותי?
תודה

הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

הודעה מוקדמת על פי הרצוי לעובד וימי מחלה נחשבים

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
אינך חייבת לתת הודעה מוקדמת ארוכה יותר מזו של המעביד. אם יש סעיף כזה בחוזה העבודה שלך הוא אינו בתוקף. ימי מחלה נספרים בהודעה המוקדמת הנמנית לפי ימים קלנדאריים ולא לפי ימי עבודה בפועל. הוא כמובן יכול לתבוע אותך, ותביעתו תביא ככל הנראה לפרנסה טובה לעורך הדין שלו ולחיובו בהוצאות. אלא אם יש עובדות שלא מסרת כאן.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נ"ח 19 כפר שלם

ליבי תעיזי 11/12/07
ב1-1 -08 יכנס לתוקף החוק המעניק למתפטר 75% אחוז מהפיצויים..הייתי רוצה לדעת האם קבלת הפיצויים [75%] מותנה במשהו....

מניין הסיפור של פיצויים למתפטרים???

עו"ד רענן קריב מנהל 12/12/07
ליבי יקרה,
אשמח אם תאירי את עיני ותפני אותי לחיקוק המקנה פיצויי פיטורים למתפטרים, שלא על פי הקבוע כיום בחוק פיצויי פיטורים. לפי מיטב ידיעתי, אין דבר כזה...

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תלוש משכורת

שי 11/12/07
עזבתי מקום עבודה בסוף אוקטובר. המעביד שלי לא שלח לי תלוש משכורת. איני יודע כיצד הגיע לשכר ששולם לי (פחות מהצפוי). כל פעם מבטיחים לי שישלחו לי וכעת אני מסונן. חשבת השכר מפנה אותי לשותף והוא "מושך" אותי. מה אני יכול לעשות?

תביעה לחיוב המעסיק למסור תלוש משכורת

עו"ד רענן קריב מנהל 11/12/07
הדרך היחידה לגרום למעסיק לעשות דבר מה היא באמצעות צו שיפוטי. לכן הדרך לקבל תלוש שכר ממעסיק המסרב לכך היא הגשת תביעה לבית הדין לעבודה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הודעת על פיטורין

לריס גז 11/12/07
שלום רב,
אימי עבדה כמעט שנתיים כאחות בחצי משרה בבית אבות פרטי. בתלוש שכר שלה לא צויין מעולם סוג משרה. עבדה במשמרות.
לאחרונה קיבלה הודעת פיטורין מעכשיו לעכשיו ללא הודעה מראש לפי החוק.
שאלתי היא זו. האם ניתן לתבוע תשלום פיצויים גם על החודש מראש שהיו אמורים להודיע לה?
אשמח לקבל את תשובתך בנושא.

בברכה,
לריס גז

חובת תשלם הודעה מוקדמת, הנמקה ושימוע

עו"ד רענן קריב מנהל 11/12/07
התשובה חיובית. על המעסיק לשלם לאמך תמורת הודעה מוקדמת בשווי של חודש, וכן פיצויי פיטורים, פדיון חופשה בלתי מנוצלת וחלק יחסי של דמי הבראה. זה בהנחה שאין חוזה עבודה הקובע תנאים נוספים.
אוסיף כי על פי תיאורך המעסיק פיטר את אמך שלא כדין כיוו שלא נימק את הפיטורים ולא קיים לה שימוע. יש לה עילת תביעה בעניין זה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוק חופשה שנתית

לימור אלגבסי 11/12/07
שלום רב.
אני עצמאית המעסיקה עובדים אשר עבודתם נרשמת עפ"י שעות. המשמרות בשבוע אינן קבועות, אלא נקבעות על פי כמות העבודה, לפיכך יוצא שעובד אינו עובד מטעמי אילוצים ולעיתים מבקש באופן קונקרטי חופש לעצמו.
האם עליי להחתים עובדים על חוזה אישי בו יקבעו עינייני החופשות , השכר וכו' או שהנני מחוייבת לשלם לכל עובד חופשה שנתית?
אודה לתגובה מהירה.
בברכה.
לימור
הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

חוק חופשה שנתית קובע

עו"ד רענן קריב מנהל 11/12/07
אין צורך לעגן עניינים כגון חופשה, מחלה, הבראה או נסיעות בהסכם, יש חוקים וצו הרחבה הקובעים חובה זאת. כל מעביד מחוייב על ךי החוק לתת לעובדיו חופשה בתשלום על פי הקבוע בחוק. מומלץ שתיוועצי בעורך דין מומחה לדיני עבודה שינחה אותך כיצד לנהוג עם עובדייך.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הודעה מוקדמת בעל פה לפיטורין תקפה..?

שלי 11/12/07
שלום ובוקר טוב
אני עובדת בחברה כ 4 חודשים אני הודעתי בטלופן ביום רבעי שעבר שאני לא מעונייינת להמשיך לעבוד בחברה לבוס שלי ולאחרית עלי ואני הייתי באותו יום בימי מחלה ויש לי אישור מחלה אני עבדתי ביום ראשון ואתמול יום שני
הבוס שלי ביקש ממני לבוא עוד 3 שעות לעשות חפיפה ואני לא מעוניינת
אני כבר נתתי את ה 4 ימים של ההודעה המוקדמת נכון..? ימי מחלה גם נחשבים לימי ההודעה המוקדמת למרות שאני הודעתי באותם ימי מחלה על פיטורין נכון..? הוא יכול לקזז לי מהימים אם אני לא יבוא..?

הודעה מוקדמת ועוד קצת חפיפה

עו"ד רענן קריב מנהל 11/12/07
הדין היבש והנוקדני עימך. אכן מילאת את חובתך החוקית ביחס לימי ההודעה המוקדמת שעלייך לתת. אבל, האם "שווה לך" לסיים את יחסייך עם מעסיק זה באוירה עכורה? בשביל עוד שלוש שעות? את יודעת מתי ובאילו נסיבות תפגשי אתו שוב בעתיד? שקלי מחדש, ואולי תתני את החפיפה הנוספת של שלוש השעות, תוך הבהרה שזו מחווה לפנים משורת הדין.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שלום . האם כדאי דרך הקבלן ?

עינת 10/12/07
קרן פנסיה דרך הקבלן כדאי עם סוכן ביטוח שלהם ?

שאלה ליועץ פנסיוני

עו"ד רענן קריב מנהל 11/12/07
שאלות של כדאי ולא כדאי יש להפנות ליועץ פנסיוני, לא לעורך דין מומחה בדיני עבודה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שלום .מה לעשות ?

הודיה 10/12/07
שלום יש לי אישור מרופא תעסוקה שאני לא יכולה לעבוד עם חומרי ניקוי ואבק המעביד עדין לא ענה כבר שבוע אני מחכה שיתן לי עבודה שמתאימה כי הוא קבלן ניקיון אני לא אצא מעצמי כי אפסיד את האבטלה לשבת 3 חודש פניתי למועצת פועלים מה עלי לעשות ?

אישור רפואי ונכונות לעבודה

עו"ד רענן קריב מנהל 11/12/07
המתיני שהמעסיק ישבץ אותך בעבודה המתאימה לאישור הרפואי שהצגת בפניו. בשום אופן אל תתפטרי. את זכאית לשכר על הזמן שבו את מוכנה לעבוד על פי האישור הרפואי שבידך ואינך משובץת לעבודה. וכמו כן המתני לתשובת מועצת הפועלים.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הרעת תנאי עבודה

אלכסנדרה 10/12/07
אני שכירה בעבודה.לפני שבועיים הודעתי למעסיק שאני בהריון. עקב הריון איחרתי לעבודה (סובלת עד היום מהקאות, במיוחד בבוקר ובמשך היום).אני הסברתי למעסיק שאיחורים הם בגלל ההקאות ולא בגלל שלטענתו אני באה מתי שאני רוצה. היום קיבלתי מכתב אזהרה שאם לא אפסיק לאחר יבקשו מבית הדין לעבודה לפטר אותי. האם הם יכולים לעשות את זה.
שאלה שנייה. בחודש שעבר הוסיפו לי עבודה בנוסף לעבודה שהיתה לי.
בזמנו הסכמתי לעבודה כיוון שלא ידעתי שמעסיק עתיד לפטר עובדת אחרת
ועבודה שלה תועבר גם אלי. כיוון שהוגדלה אצלי עבודה ביקשתי ממעסיק העלת שכר. הוא סירב בתוקף .עלי לציין שאני עובדת שנתיים וחצי בעבודה זו
האם אני יכולה לסרב לעבודה שנוספה לי.
כמו כן המעסיק באופן מתמיד לעולם לא משלם שכר בזמן ולא מפיק תלושים כל חודש. האם על סמך הנאמר קודם אני יכולה להתפטר ולראות בזה פיטורין ולקבל פיצויים.

המשך

אלכסנדרה 10/12/07
אני עובדת במשרד רואה חשבון
העבודה שלי היא 8 שעות ביום + יום שישי
לאחרונה המעסיק אמר לי שאני אעבוד 8 וחצי שעות ביום ושחצי שעה תיחשב כהפסקה ולא תשולם. האם זה לא נחשב הרעת תנאי עבודה?
לאחר של שנתיים וחצי עבודה בלי הפסקה זאת.

התפטרות

שלומית 10/12/07
בני בן 6 חודשים , וכעת אני מעוניינת לעזוב את את העבודה, האם התפטרות מיצידי הינה כמו פיטורים ? ועד איזה חודש אני יכולה להתפטר וזה ייחשב לי כפיטורים ? האם אני זכאית לפיצויים ?

התפטרות לצורך טיפול בילד מזכה בפיצויים

עו"ד רענן קריב מנהל 10/12/07
את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מיום הלידה, ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. התנאי הוא שגם אם תעבדי בעבודה אחרת, תהיה בה הקלה לעומת העבודה שעזבת: שעות נוחות יותר, קרוב יותר הביתה וכד'.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויים

דנה 09/12/07
אמי עובדת קרוב ל-11 שנה במקום עבודתה. לאחרונה, הודיעו לה במקום עבודתה כי מתכוונים לצמצם לה את המשרה ל-50% (ברור שהדבר נעשה ע"מ לגרום לה להתפטר). האם במצב כזה בו היא תתפטר כי אינה מעוניינת להישאר רק עם 50% משרה יש לה עילה לקבלת פיצויים על כל השנים בהן עבדה באותו מקום?

פיצויים עקב הרעת תנאים

עו"ד דרור חייק מנהל 09/12/07
שלום רב,

1. עפ"י המתואר תחול הרעה מוחשית בתנאי עבודתה של אמך.
2. בנסיבות אלו היא זכאית להתפטר ולקבל פיצוי על כל שנות עבודתה.
3. על אמך חובה לתת הודעה מוקדמת של חודש לפני שתתפטר, ולדרוש ממעסיקה בכתב כי יבטל או יתקן את הרעת התנאים - במצב שיעשה כן אין היא יכולה להתפטר ולקבל פיצוי.

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הטרדה מינית במקום העבודה

רותם 09/12/07
שלום אני עושה עבודה בנוגע להטרדה מינית במקום העבודה.
יש לי בעיה לגבי מציאת חומר במשםט העברי לגבי הטרדה מינית בכלליותה ולגבי הטרדה מינית במקום העבודה במיוחד.
אני אשמח לכל עזרה שתוכלו לתת
תודה

הטרדה מינית

ר 09/12/07
ישנה עבודת דר' של לאה ויזל -נמצאת בספריית בר אילן וגם בשערי משפט על הנושא. העבודה עסקה בנושא בטרם נכנס החוק לתוקף. ממליצה לך לעיין בעבודה ותמצא שם הכנה טובה לסמינר שלך. בהצלחה.ר

לחתום אבטלה או להמתין להחלטת וועדה רפואית?

סיגל 09/12/07
שלום
אני נמצאת באובדן כושר עבודה מעל 90 יום (3.5 חודשים) ולפני שבוע ימים פוטרתי מעבודתי,כרגע אני ממתינה לזימון לוועדה רפואית, שאלתי היא: האם אני יכולה לגשת לחתום אבטלה עכשיו או לאחר החלטת הוועדה רפואית? (יש ברשותי ביטוח אובדן כושר עבודה)
תודה ,,,,סיגל

נא לפנות לפורום ביטוח לאומי

עו"ד דרור חייק מנהל 09/12/07
נא לפנות לפורום ביטוח לאומי

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

למרות השעה, שאלה עקרונית..

עידו 09/12/07
אם אני חייל ועובד באישור, חלים עליי כרגיל הזכויות של כל עובד מול מעביד?

חייל עובד

עו"ד דרור חייק מנהל 09/12/07
שלום רב,

כעובד, גם אם הינך חייל, אתה נהנה מכל הזכויות המוקנות לעובדים עפ"י חוק

יחד עם זאת, גם החובות חלות עליך ובכלל זאת תשלום מס הכנסה וביטוח לאומי

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ימי מחלה לאחר ניתוח

ליבנת 07/12/07
שלום רב!

הנני מועסקת לפי חוזה אישי כבר כשנתיים, לפי החוזה מגיע לי 21 ימי מחלה בשנה ועד עכשיו ניצלתי 15 יום. לאחרונה עברתי ניתוח קשה וקיבלתי חופש מחלה ל - 6 שבועות,

שאלתי היא האם אני זכאית לתשלום מלא ממעביד או ממקום אחר?

תודה מראש

תשלום ימי מחלה

עו"ד דרור חייק מנהל 09/12/07
שלום רב,

1. את זכאית לתשלום ימי המחלה שטרם ניצלת (26 ימים).
2. עבור התקופה שמעבר לכך אין מעסיקך חייב לשלם לך.
3. מי שמשלם עבור ימי המחלה הוא המעסיק - יום ראשון ללא תשלום, ימים שני ושלישי 37.5% מהשכר ושאר הימים 75% מהשכר.
4. אם יש לך קופת ביטוח היא עשוייה לשלם את ההפרש או לשלם לך עבור אובדן זמני של כושר עבודה.

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ימי מחלה לאחר ניתוח

ליבנת 07/12/07
שלום רב!
הנני מועסקת לפי חוזה אישי כבר כשנתיים, לפי החוזה מגיע לי 21 ימי מחלה בשנה ועד עכשיו ניצלתי 15 יום. לאחרונה עברתי ניתוח קשה וקיבלתי חופש מחלה ל - 6 שבועות,
שאלתי היא האם אני זכאית לתשלום מלא ממעביד או ממקום אחר?
תודה מראש

תשלום ימי מחלה

עו"ד דרור חייק מנהל 09/12/07
שלום רב,

1. את זכאית לתשלום ימי המחלה שטרם ניצלת (26 ימים).
2. עבור התקופה שמעבר לכך אין מעסיקך חייב לשלם לך.
3. מי שמשלם עבור ימי המחלה הוא המעסיק - יום ראשון ללא תשלום, ימים שני ושלישי 37.5% מהשכר ושאר הימים 75% מהשכר.
4. אם יש לך קופת ביטוח היא עשוייה לשלם את ההפרש או לשלם לך עבור אובדן זמני של כושר עבודה.

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכאות לפיצויי פיטורין

סיון 06/12/07
במשך כ- 27 חודשים אני עובדת בחברת כ"א אדם או.ר.ס ועובדת דרכם בבנק דיסקונט פעמיים בשבוע (כי אני סטודנטית). לפני שבועיים קיבלתי מכתב מחב' הכ"א שהצבתי בבנק דיסקונט תסתיים ואני יכולה להתקשר לא***ית גיוס כ"א באו.ר.ס למקומות עבודה חלופיים. שהתקשרתי היא אמרה שיש הגבלה מבנק דיסקונט להצבה של שנתיים. לגבי ההצעות עבודה החלופיות מסתבר שהם לא מתאימות לסטודנטים. הציעו לי הצעה אחת שהיא בבנק אחר ואני אתחיל לעבודכעובדת של הבנק . אני לא מעוניינת כי הבנק נמצא בר"ג והבנק שאני עובדת בו כרגע בהרצליה. האם אני זכאית לבקש מאו.ר.ס פיצויי פיטורין בעקבות הרעה מוחשית??
או שאני בכלל עובדת של הבנק, כי זה הרבה מעל 9 חודשים??
תודה

מהרצליה לר"ג - לא הרעת תנאים

עו"ד דרור חייק מנהל 07/12/07
שלום רב,

1. ספק רב אם ניתן לראות בהעברתך מהרצליה לר"ג הרעת תנאים המזכה בפיצויי פיטורים.

2. את עובדת חברת כח האדם והיא זכאית לנייד אותך כל עוד אין פגיעה ממשית בתנאי עבודתך (לדוגמא - שכר, שעות עבודה)

3. בתי המשפט קבעו הרעת תנאים במקרה בו עובדת נאלצה ליטול 3 אוטובוסים כדי להגיע למקום עבודתה החדש - האם זהו המקרה שלך?

4. אינך עובדת של הבנק - סעיף זה בחוק טרם נכנס לתוקף - ראי את תשובתי לשואל שלפנייך באותו עניין.

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצוי פיטורים לעובד חברת כוח אדם

רועי 06/12/07
שלום אני מעוסק באחד הבנקים הגדולים כ 5 שנים דרך חברת
כוח אדם היום חברת כוח אדם הודיעה לי שאי מפסיק לעבוד בבק
בסוף החודש
ושאני יגיע אליהם לשיחה ,האם זכותם להציע לי עבודה אחרת?
אני לא מעונין להמשיך לעבוד דרכם אלה לקבל את הפיצוים

מישהו אמר לי שזה זכותם תוך 30 יום למצוא לי עבודה חלופית
האם זה נכון

החיים קשים בחברות כ"א

עו"ד דרור חייק מנהל 07/12/07
שלום רב,

אתה עובד חברת כח אדם והיא זכאית לנייד אותך בהתאם לצרכיה וצרכי לקוחותיה כל עוד לא ייפגעו תנאי עבודתך.

זה מבאס אבל זו המציאות

אתה בטח מבין למה כבר שנים מתעכבת כניסתו לתוקף של סעיף בחוק העסקת עובדים ע"י חברות כ"א לפיו לאחר שנה יהפוך העובד לעובד החברה בה הוא עובד בפועל לכל דבר ועניין ויתנתק מחברת כח האדם.

אם אתה 5 שנים בבנק, ובטח יצרת שם קשרים - דבר איתם! אמור להם שיפנו לחברת כח האדם, שהם לקוח שלה, וידרשו שתמשיך במקום עבודתך הנוכחי ושלא תוחלף.

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויי פיטורין בגין מצב בריאותי

udi 06/12/07
עובדת שהציגה למעסיקה 2 מכתבים משני רופאי תעסוקה שונים, האחד אומר כי אסור לה להמשיך בעבודתה לפרק זמן של מספר חודשים והשני מתיר לה לעבוד כשעתיים ביום בישיבה.
החליט המעסיק לשלם פיצויי פיטורין במספר תשלומים(בהסכמת העובדת)
לאחר הצגת המסמכים חזר בו המעסיק תוך דרישה להחזרת הפיצויים ששולמו ובטענה כי מוכן הוא לקבל את העובדת בחזרה לשעתיים ביום בישיבה,זאת למרות שתפקידה הקודם דרש מאמץ פיזי כ8 שעות ביום.
בסעיף 6 לחוק פיצויי פיטורין נכתב כדלהלן:שעה שרופאים מוסמכים קובעים כי אין העובד מסוגל להמשיך בעבודתו, רשאי הוא להתפטר, ודינו כדין מפוטר אף אם רופאים אחרים היו קובעים ממצאים שונים.
האם עפ"י כך מגיעים פיצויי פיטורין?

התפטרות עקב מצב בריאותי - אישורים סותרים

עו"ד דרור חייק מנהל 07/12/07
שלום רב,

1. ראשית - הציטוט כביכול שהבאת מהחוק לא מדוייק ואיני יודע מהיכן העתקת אותו.

2. אתה זכאי להתפטר מעבודתך ולקבל פיצויים אם יש אישור רופא תעסוקתי המאשר זאת.

3. עד כאן הכל טוב ויפה, אלא מה - בנוסף לאישור זה יש במקרה שלך אישור נוסף, של רופא אחר, ובו מצויין שאתה יכול לעבוד שעתיים ביום ומעסיקך "קפץ על המציאה" כמוצא שלל רב ומציע לך להמשיך ולעבוד שעתיים ביום.

4. ישנם עובדים שישמחו על כך וימשיכו לעבוד באופן חלקי כי אמנם איבדו את כושרם לעבוד אבל עדיין רוצים להיות חלק משוק העבודה, לצאת מהבית ולקבל תשלום ולו נמוך. ישנם עובדים שלא רוצים או לא יכולים לשוב לעבודה ולו לדקה אחת - ככל הנראה כבמקרה שלך.

5.אני סבור שדי באישור רופא אחד, ובלבד שיהיה מקצועי ומהימן, כדי להתפטר בדין מפוטר. כששני רופאים מספקים חוות דעת שונות אין סיבה שהעובד, שבריאותו על כף המאזניים, יפעל לפי חוות הדעת המקלה יותר.

6. אבקש לחדד נקודה מסויימת - האחריות על ההתפטרות ותוצאותיה הינה שלך בלבד ואם ברצונך בייעוץ משפטי ספציפי פנה לעו"ד' אני מקווה שברור לך כי זה לא רציני ולא אחראי להתפטר על סמך עצה בפורום!

בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויי פיטורין - קריאה נוספת

אתר הפורומים 15/07/08
לקריאה נוספת, מקצועית, אודות פיצויי פיטורין ראה:

פיצויי פיטורין
דילוג לתוכן