פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
שעות נוספות
הנני בהריון, לפי החוק מגיע לי 40 שעות של בדיקות.משרת עבודתי הינה 8 שעות בלבד. ביום מסויים עבדתי משעה 10.5 - 18.5 סה"כ עבדתי 8 שעות.
על שעתיים וחצי הראשונות בבוקר הבאתי אישור על בדיקה. האם הייתי צריכה לקבל בכל זאת תשלום על שעות הנוספות? כמו כן לא הורידו לי מבנק השעות אך גם לא קיבלתי תשלום על ש. הנוספות. לתשובתך בנושא אודה, בברכה, איריס
איריס
שעות נוספות
בשעות בהן היית בבדיקה רפואית לא עבדת, לכן הן לא נכללות ביום עבודתך
באותו יום עבדת 8 שעות ולכן אינך זכאית לשעות נוספות
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יום מחלה אחד בודד
בארגון בו אני עובד משלמים עבור ימי מחלה מהיום ה-2 ואילך. בחודש דצמבר נעדרתי יום אחד עקב מחלה וכשפתחתי את התלוש משכורת, הורידו לי יום חופש אחד בתשלום. לאחר בירור מול מישהי בהנהלת חשבונות, היא טוענת כי כדי לא לפגוע לי בשכר (להוריד לי שכר), היא הורידה לי יום חופש. האם זה חוקי? ומה זה אומר מבחינתי, שעדיף להעדר מינימום יומיים כדי שיורידו לי מימי המחלה שצברתי (לא ניצלתי יום מחלה אחד בכל שנת 2007 ויש לזכותי 18 ימי מחלה)?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה ויום טוב,
אילי
ימי מחלה
עפ"י חוק דמי מחלה לא משולם לעובד שכר עבור יום היעדרותו הראשון עקב מחלה.
אם לא "תשתמש" ביום החופש עבור אותו יום אכן לא ישולם לך שכר עקב היעדרותך ועדיף להשתמש ביום החופש.
אתה יכול לסרב להשתמש ביום החופש אבל אז אכן לא תקבל שכר עבור אותו יום.
דרך אגב, עבור ימי ההיעדרות 2 ו-3 משולמים 37.5% מהשכר בלבד.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הרעת תנאי עבודה
הרעת תנאי עבודה
1. לא כל שינוי בתנאי העבודה, בשעות, בתפקיד וכו' הוא הרעת תנאים מוחשית שאין לצפות מהעובד כי ימשיך לעבוד בעקבותיה וקמה זכאותו להתפטר.
2. אנו מדברים על עסק, מערכת דינמית ומשתנה, לעיתים עומס העבודה עולה ולעיתים יורד וכן הלאה.
3. אם בחודש האחרון נדרשת לעבוד יותר קשה לקבוע שמדובר בהרעת תנאים - כמה יותר? כמות משמעותית של שעות? האם קיבלת עבורן שעות נוספות? האם זה קרה בגלל העומס של סוף שנה (מאזן, ספירות מלאי וכו') או שזה יהיה קבוע?
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הוצאות נסיעות ודלק
הוצאות נסיעה ודלק
הוצאות נסיעה ודלק אינן נכללות בשכר הקובע לפנסיה
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בונוס
בונוס - חלק מהשכר
1. אם הבונוס משולם על בסיס חודשי קבוע ובסכום קבוע הוא למעשה חלק מהשכר לכל דבר ועניין,
ועל כן יילקח בחשבון בעת חישוב השכר לפנסיה או לפיצויי פיטורים.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויי פיטורין
הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין
רצף זכויות וחילופי מעסיק
1. המסמך שנחתם חוקי - המעסיק החדש לקח על עצמו את חובות המעסיק הישן והמשיך את רצף זכויות העובדים מיומם הראשון, בדיוק כפי שמטיל עליו החוק.
2. אלמלא מסמך זה היית זכאי לתבוע פיצויים מהמעסיק הישן בעת חילויפי המעסיקים.
3. מכיוון שעזבת מיוזמתך איני רואה דרך לתבוע פיצויים מהמעסיק הישן או החדש.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויי פיטורין
1. כמה חודשים לפני עזיבתי הודיעו לכל העובדים בכתב שלא ישלמו לנו יותר על ימי עבודה בערבי חג (שבהם לא עבדנו מכיוון שהחג נכנס בערב בזמן שעות העבודה שלנו) אלא רק על ימי החג עצמם - לא ניתנה לנו אפשרות לעבוד בשעות חלופיות בערב חג כי הודיעו לנו שמקום העבודה יהיה סגור.
2. עבדתי במחלקה תמיכה טכנית אולם כמה חודשים לפני עזיבתי הודיעו לי שמעברים אותי למחלקת כספים עקב שינויים ארגוניים - דבר שגרם לי סבל רב עקב שינוי באופי העבודה שלי.
3. עקב ניתוח החסרתי 3 ימי עבודה- הבאתי אישור רפואי מהרופא המנתח על נייר רשמי של בית החולים בו עברתי את הניתוח אולם במקום עבודתי סירבו לקבל את האישור בטענה שהוא צריך להיות הקופת החולים שלי. לכן כעבורכמה ימים הבאתי אישור רפואי מרופא קופת החולים שלי. במקום עבודתי סירבו לשלם לי על ימי המחלה בטענה שתאריך ההדפסה של האישור הרפואי חייב להיות יום אחרי שחזרתי לעבודה.
עקב סיבות אלו ועוגמת הנפש הרבה התפטרתי מרצוני ממקום העבודה.
השאלה שלי היא האם אני זכאית לדרוש פיצויי פיטורין . יש לי מסמכים המעידים על הרעת התנאים בעבודה שלי- אך מעולם לא ערערתי על כך בזמנו עקב פחד שיפטרו אותי. יש לי מסמכים המעידים על סירובם לשלם לי על ימי מחלה ועל כך כן ערערתי רשמית.
כמו כן בבקשת ההתפטרות הרשמית שלי ציינתי שסיבת העזיבה היא מחלה - עקב ניתוח שעברתי בידי ומנע ממני עבודה מאומצת אך מעולם לא הוצע לי תפקיד אחר בחברה.
פיצויי פיטורים
1. לצערי פנית לייעוץ רק לאחר שהתפטרת ואופן התנהלותך יקשה מאד על קבלת פיצויים.
2. כאשר עובד מתלונן על הרעת תנאים עליו לתת הודעה בכתב בעניין זה, ולתת למעסיק אפשרות לתקן את הרעת התנאים.
3. את לא הודעת בכתב, ויותר מכך - הודעת שאת מתפטרת עקב מחלה.
4. אם מעסיקך לא ישלם לך פיצויים, תצטרכי להסביר בבית משפט שלא התפטרת עקב המחלה אלא עקב הרעת תנאים, אשר לא נתת לגביהם התראה.
5. כלומר - נקודת המוצא שלך מאד בעייתית.
6. יחד עם זאת, גופים עסקיים גדולים בדר"כ נותנים פיצויים גם למי שעוזב מיוזמתו, במלואם או בחלקם.
7. כמו כן, איני אומר שסיכוייך במשפט אפסיים - הם קיימים וסביר שאם תתבעי גם יתפשרו אתך - אבל אין זה הולך להיות פשוט.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חצי שעת הפסקה לעובדי כ"א
תשלום עבור הפסקת אוכל
חצי שעת ההפסקה לעובדת שאינה עובדת כפיים (כמוך - את עובדת במוקד שירות טלפוני) - היא על חשבונך ולא על חשבון המעסיק.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הלנת פיצויים
אני עזבתי את עבודתי (פיטורין), לאחר 3 שנות עבודה, ב-26.11.07. הסכום הכולל של הפיצויים קרוב ל-15000 ש"ח. נכון להיום עדיין לא קיבלתי את פיצויי הפיטורין שלי. כל יום מובטח לי שהם יגיעו, חברת הביטוח (מנהלים) מטילה זאת על החברה שעבדתי בה, והחברה מטילה זאת על חברת הביטוח. האם אני אוכל לקבל את הלנת הפיצויים, למיטב הבנתי זה יוצא 20% מהפיצויים על הלנה של השבוע הראשון, גם ללא תביעה בבית דין לעבודה?
תודה רבה על תגובתכם המהירה
איחור בתשלום פיצויי פיטורים
1. אמנם תשלום הפיצויים מתעכב אבל יש לכך נסיבות מקילות - סוף שנה, טפסים, ביורוקרטיה וכו'
2. נכון שיש לשלם את הפיצויים לאחר סיום יחסי עובד מעביד, אבל מנסיוני זה לוקח בין חודש לחודשיים.
3. כמו כן מנסיוני בית הדין לעבודה לא יפסוק לא פיצויי הלנה אם הפיצויים שולמו עד למועד זה.
4. אם העיכוב יהיה למעלה מכך - תוכלי לפנות לבית הדין לעבודה.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה בקשר לפיצוי פיטורין בשל העתקת מקום עבודה
פיצויי פיטורים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תנאי עבודה ויחס
התנאים שם היום נורא מלחיצים,וכל בוקר הם רק מאיימים,מי שלא יגיע להזמנות 4 הזמנות לשעה,ילך הביתה,ואני הגעתי 2 הזמנות בסך 150 ש"ח
ואז היא שלחה אותי,השאלה שלי מהעושים בדבר כזה,מה הן הזכויות שלי?
בתאריך 26 לדצמבר עזבתי ולא חזרתי,הם החברה אין להם יחס לעובד,אבל יש עובדים כבר שנים וסובלים,ופוחדים לענות להם,בכדי שלא יפטרו אותם.
אני חושבת שצריך לעשות חוק למעסיקים ואחרים לחברות הטלרמרקטינג,ושיהיה זכויות לעובדים.
בתודה
shushi
ומה השאלה?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
היקף משרה
שאלתי:
המעסיק שלי מבקש להפסיק את עבודתי למספר ימים בטענה של ירידה בעומס העבודה.
האם זה מקובל?
היקף משרה
תודה
תביעה כנגד מעביד
אני מועסק בחברת שמירה מזה כ-3 שנים, ידוע לי בבירור כי החברה מפירה את החוק בנוגע לשכר ולזכויות המגיעות לנו העובדים באופן בוטה.
שאלתי הראשונה היא, האם מומלץ לתבוע את החברה (המעסיק) בעודי עובד בחברה. או להמתין למועד סיום העבודה שאת זה אני עדיין לא רואה באופק.
שנית, כפי שציינתי אני עובד בחברה מזה כ-3 שנים, בשנה השנייה נודע לי בדיעבד כי החברה לא הפרישה לי כלל במשך שנה לביטוח לאומי, כאשר בשנה הראשונה והשלישית נוכו הסכומים לביטוח לאומי באופן שוטף, תשובתם הייתה כי אני לטענתם ציינתי תאריך לידה שגוי (שנת 1992) שאז כביכול אני קטין ולא נדרש לשלם לביטוח לאומי.
אני חושש מאוד שבכל יום עלולה להיות מוגשת כנגדי בקשה מביטוח לאומי לשלם את הסכומים הללו, במידה האם על החברה לשאת בחוב זה ? ואם כן, האם החברה תוכל לחייב אותי או לנכות ממשכורתי את התשלום הזה שהיא נשאה בו ?
אודה על תשובתך המהירה לפנייתי.
תביעה כנגד המעביד
1. עובד הנשאר במקום עבודתו מספר שנים ותובע את זכויותיו רק לאחר תום עבודתו תמיד נשאל: למה לא עזבת? אם נשארת כנראה שהתנאים סוכמו ביניכם בע"פ וכו' ובקיצור משחק לידי המעביד.
2. כמו שלא מצפים מעובדת העוברת הטרה מינית או מעובד שלא משולם לו שכר להישאר במקום עבודתם אלא לעמוד על זכויותיהם, כדי שביום שהם יפנו לבית משפט פנייתם תיראה אמינה, כך גם במקרה שלך.
3. יחד עם זאת, אם אין עבודה אחרת אין סיבה לרוץ ולהתפטר - ניתן למסור למעסיק מכתב, תוך כדי עבודתך, ולדרוש ממנו את תשלום מלוא הזכויות.
4. יש לקחת בחשבון גם את נושא ההתיישנות - כאשר יחסי העובד-מעביד מתקיימים ניתן לתבוע עבור הבראה למשך כל התקופה, לאחר סיום היחסים - שנתיים אחורה בלבד.
5. לגבי שאלתך השנייה - פנה בבקשה לפורום ביטוח לאומי.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שינוי הקף משרה
בכל התקופה אני עובדת 6 ימים בשבוע, 8 שעות בממוצע ליום (ובשישי- כ-5 שעות עבודה),
גם בתלוש המשכורת מופיע לי אחוז משרה 100%.
המעביד החליט שממחר 1.1.08 שעות התקן שלי יהיו 6 שעות ליום ו 5 שעות ביום שישי.
כלומר גורם לי לשכר מוקטן ממה שאני רגילה להרויח, למרות שהעבודה נשארת אותה העבודה.
ברצוני להתייעץ : האם מותר למעביד לשנות זאת באופן חד צדדי ?
והאם הדבר נחשב כהרעת תנאים לצורך פיצויים במידה ואחליט שאני נאלצת להתפטר עקב הקטנת השכר ?
אודה לתשובה.
הרעת תנאים - פיצויי פיטורים
1. הפחתת אחוז המשרה באופן חד צדדי מהווה הרעת תנאים המזכה את העובד בהתפטרות שדינה כפיטורים ובזכאות לפיצויי פיטורים.
2. יחד עם זאת, עלייך לתת למעסיקך התראה בטרם התפטרות עקב הרעת תנאים, ולתת לו במהלך תקופה זו אפשרות לבטל את הרעת התנאים - זו דרישה חד משמעית של בתי הדין לעבודה.
3. אם פשוט תקומי ותלכי את עשוייה למצוא את עצמך ללא עבודה וללא פיצויים.
4. הקפידי לעשות את הדברים בכתב ובצורה מסודרת.
בכבוד רב
דרור חייק, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויי פיטורין לאחר תום חופשת הלידה
פיצויי פיטורים בהתפטרות יולדת
מזל טוב.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אי העסקה לתקופה עד אשר יהיה פרויקט חדש
הועסקתי בפרויקט של לקוח החברה
היום ה-31/12/2007 הפרויקט הסתיים כרגע יש פרויקט נוסף אשר יוכלו לצרף אותי והוא ב-20/01/2008י,כאשר פניתי למנהל האחראי טען כי עליי להמתין עד ל20 לחודש ללא משכורת
שאלתי היא האם זה חוקי? ומה ניתן לעשות בנידון?
זכאות לשכר עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיטורים- לאחר זמן קצר
פוטרתי לאחר 3 חודשי עבודה. חתמתי על חוזה אישי (די סטנדרטי) ובנוסף היה לי סיכום בעל פה עם מעסיקי שקבע כי בכל שבוע אני אמורה לקבל יום חופש אחד. בפועל, זה לא קרה. דרשתי זאת שוב שוב,ולבסוף פוטרתי. האם יש משהו שניתן לעשות?
תודה מראש
לא ממש...
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המשך הודעתי מאתמול
נדמה לי שכבר עניתי
אם הבעיה של כולם - כדאי להתארגן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בקשה למכתב פיטורין עקב התפטרות
ביקשתי מהמנהל שלי מכתב פיטורין כדי שאוכל לחתום בלשכה אך הוא טוען שזה בלתי אפשרי כיון שאסור לו עפ"י חוק לפטר אותי עקב מחלה.
האם ישנו איזשהו טופס שאוכל לחתום עליו בו אני מאשרת שלא אתבע את החברה בה עבדתי ??? אודה להתייחסותכם בדחיפות!!!
מעיין
התפטרות עקב מצב בריאותי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ימי חופשה ודמי הבראה
1. אני מגיע בקירוב לסה"כ של 180-200 שעות עבודה חודשיות.
2. קשר העובד מעביד ביני לבין המעסיק הוא מספטמבר 2005 עד היום וממשיך.
3. המעסיק לא שילם לי מעולם דמי הבראה ודמי חופשה שנתית.
4. בתלושי המשכורת שלי לא מצויין צבירת ימי חופשה.
5. שכר העבודה שלי גבוהה משכר המינימום, משולמים לי דמי נסיעה,
ואני מקבל בונוס חודשי לעיתים בגובה שלא עולה על 8% מהשכר החודשי הכללי לערך.
שאלות:
1. האם אני יכול לאלץ את המעסיק לשלם לי את דמי החופשה המצטברת לאורך התקופה שעברה מספטמבר 2005 ועד היום ?
2. האם אני זכאי לתשלום דמי הבראה ואיך אני אמור לחשבם?
תודה רבה
זכויות עבוד לחופשה והבראה
אינך זכאי לתשלום כל עוד אתה עובד, אלא רק אם תסיים את עבודתך ולא ניצלת את כל ימי החופשה להם אתה זכאי. אילוץ המעסיק לעשות דבר מה שהוא אינו מסכים לעשות מרצונו הוא באמצעות בת הדין לעבודה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויי פיטורין
ברצוני לדעת האם מגיעים לי פיצויי פיטורין בשל התפטרותי מעבודתי לאחר 3 וחצי שנים.
עברתי למקום מגורים מרוחק מעבודתי לפני 3 חודשים, המרחק אינו עולה על 40 ק"מ. אולם מדובר בהתיישבות - התנחלות.
האם רואים בהתפטרותי זו כפיטורין ומגיעים לי פיצויים?
ואם כן, האם התחשיב של הפיצויים הוא לפי ממוצע של שלשה חודשים אחרונים?
דבר נוסף, שמעתי כי ישנה הרחבה לחוק פיצוי פיטורין שאומרת כי עובד מעל שנתיים אם מתפטר מגיע לו 2/3 פיצויי פיטורין מהמעביד. ניסיתי למצוא סימכוין לכך ולא מצאתי, האם הדבר נכון?
הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין
התפטרות עקב מעבר לישוב
מה ששמעת הוא שמועה שאל ברור לי מה היסוד לה. אין תיקון לחוק פיצויי פיטורים. אולי יש קשר לצו ההרחבה שנחתם אתמול ומבטיח פנסיה לכל עובד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
טופס דמי לידה
יש לי תלושים של כל התקופה, האם אני יכולה לצרף אותם לטופס דמי הלידה או שאני חייבת את חתימתו על הטופס?
אודה לכם על תשובתם
נעה
ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים- במקרה של התחלפות מעסיק
אני עובדת דרך חברת אווט-סורסינג (נקרא לה "א") בחברה אחרת (נקרא לה "ב").
בעוד מספר חודשים חברה "א" מוכרת אותי לחברה "ב".
זה יקרה לאחר שאני אסגור שנה וחצי בחברה "א".
על מי מוטלת האחריות על תשלום הפיצויים. והאם יש כאן זכאות לפיצויים.
כי חברה "א" טוענת שאין להם שום סיבה לשלם לי כי זה לא שהם באים ומפטרים אותי, ולהיפך זה גם לא שאני באה ומתפטרת, אז על מי נופלת ה"אשמה"?.
אודה מאד לתשובה, תודה ויום טוב.
פיצויי פיטורים במעבר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סגירת מחלקה
אני עובדת מעל 3 שנים באירגון שהחליט לסגור את המחלקה .
אני בהריון לקראת חודש 4 ,במידה ואינני מעונינת לעבור לתפקיד חדש מה האפשריות שלי?האם אוכל להתנגד והם מחוייבים להמשיך לשלם לי משכורת ? האם אני מחוייבת להשאר עד הלידה למרות שהתפקיד מצריך ממני דברים אחרים שלא עשיתי עד היום ?אשמח לתשובה .
זכויות עובדת בהריון
המעסיק אינו רשאי לבצע שינוי שיפגע בך רק אם המטרה לפגוע בך, אבל את מתארת שינוי ארגוני שאינו קשור בך דווקא. אם המעסיק ירצה לפטר אותך יהיה עליו לקבל היתר ממשרד התמ"ת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חיוב לעבוד שעות נוספות מעבר למה שנחתם בחוזה
החוזה שאני חתום עליו הוא עבור 186 שעות עבודה בחודש .
כיוון שאני עובד גם משמרות צהריים ולילה שאורכן קצר משל משמרת בוקר ,לא תמיד אני מגיע למכסה שנקבעה בחוזה .
לרוב המעסיק מחייב אותי לעבוד 6 ימים בשבוע .
השכר בשעות הלילה והצהריים מחושב כאחוזים מהשכר עבור שעת עבודה ,
כלומר על שעת עבודה בלילה אני מקבל לדוג' 150% מהשכר שלי כאשר אני עובד במשמרת בוקר .
האם מותר למעסיק לחייב אותי לעבוד את ששת הימים ?
(האם בגלל שאני עובד משמרות ,וכביכול אני עובד פחות שעות ,מותר למעסיק לחייב אותי לעבוד יום נוסף,ובכלל האם אפשר לחייב עובד לעבוד שעות נוספות באופן קבוע ?)
עד עכשיו עבדתי 5 ימים בשבוע ועכשיו רוצים שאני אעבוד 6 ימים .האם הדבר אינו נחשב הרעה בתנאי העסקה ?
אשמח לקבל הפנייה לחוק הרלוונטי
תודה מראש
קובי
שינוי תנאי העבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





