פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
שאלה..
הריון
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ימי חופשה
אם הועסקתי בחברה כעובדת זמנית וצברתי 12 ימי חופשה, כרגע הוארך חוזי בכשלושה חודשים אך אני רוצה להתפטר כי תנאי העסקתי לא משתפרים. האם ישולמו לי ימי החופשה האלו כשאעזוב. או שאם לא השתמשתי בהם אני מפסידה אותם.
תודה רבה
לי
פדיון ימי חופשה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשובה ועוד
נקודה חשובה נוספת, לפי מספר ימי החופשה שנותרו לך סביר שאת עובדת מעל שנה, אם זה כך ואם הצעת ההארכה של חוזה העבודה ניתנה פחות משלושה חודשים לפני תום החוזה הנוכחי, את רשאית לא לקבל אותה ולהחשב כמפוטרת ותהיי זכאית לפצויי פיטורים.
פיצויי פיטורין
אם אדם עובד בארגון מסוים כ3.5 שנים כאשר 3 שנים עבד בתור מלצר (המקבל משכורת מינימום + טיפים אשר אינם מחושבים במשכורת אלה ניתנים במזומן)
ובחצי שנה האחרונה להעסקתו עבד בתפקיד בכיר יותר במשכורת גלובלית של 6000 ש"ח לערך
העובד פוטר. כיצד יש לחשב את פיצויי הפיטורין אותם זכותו לקבל
אודה על תשובתכם
םצויי פיטורים
טיפים שניתנו ישירות מהלקוחות ולא עברו דרך תלוש השכר בכל מקרה לא נחשבים לפצויים.
אם בחלק מהתקופת עבודתו הוא עבד במשרה חלקית יש לחשב את הפצויים בגין תקופה זו על פי חלקיות המשרה.
חופשה כפויה
חופשה כפויה
אם העובד לא תובע את המעסיק מיד, יתכן שהדבר ייחשב לעובד כהסכמה לחופשה על חשבון צבירה עתידית ורק יתרה שלילית שתשאר בתום יחסי עובד מעביד תבוטל .
עזרה בבקשה
אני עבדתי במפעל כלשהו וקיבלתי משכורת חודשית בסך של 5300 ש"ח נטו. על גבי התלוש היה כתוב שכר יסוד בסך של 5534 נסיעות 200 ש"ח. כך זה היה מס' שנים. בתחילת 2008 ראיתי לפתע בתלוש המשכורת כי השכר היסוד שלי ירד ל3774 ש"ח והוספו שעות נוספות אבל המשכורת נשארה אותו דבר. האם הדבר חוקי? האם מדובר בהרעה בתנאים? דבר נוסף הוא שבכותרת של התלוש היה מופיע לי תמיד משרה "חודש לפי ימים" וכעת מופיע "משרה - לפי שעות", האם זה מקנה לי אפשרות להתפטר ולקבל פיצויים?
ברצוני לתבוע את המעביד אשמח אם תפנו אותי לפסק דין שיכול לעזור לי בעניין
תודה לכם
תגובה
לכל חודש בו נתבע תשלום יש להציג פרוט השעות הנוספות שנעבדו ואת תלוש השכר המוכיח שלא שולמו. אם התביעה כוללת חודשים במהלך שנה זו, יש לציין בתביעה כי השינוי בתלוש השכר נעשה ע"י המעסיק ללא הסכמתך ואיננו מעיד על כך שקיבלת תשלום בגין שעות נוספות.
התפטרות על רקע זה, עשויה לא להתקבל בבית הדין, כי המעסיק עשוי לטעון שלא נעשתה שום הרעה בפועל ומדובר רק בשינוי רישומי.
אם אתה מתכוון להתפטר בכל מקרה ורק מחפש אמתלה לקבל פצויים, עליך לדרוש בכתב מהמעסיק להחזיר את נוסח תלוש השכר למבנה הקודם ולתת מכתב המציין שהשינוי בתלושי השכר בשנת 2008 נעשה בטעות ובתום לב ויש לראותם כאילו היו במבנה של תלושי השכר הקודמים , שאם לא יענה לבקשתך תתפטר בגין הרעת תנאים. לא בטוח שתצליח לקבל פצויים גם במקרה זה, אך ללא תהליך מקדים של התרעה על ההרעה ובקשה לתיקונה תביעתך תדחה כמעט בודאות.
מידע נוסף:
נוסח מכתב התפטרות
שאלות
2. האם יכול מעביד לשנות שכר יסוד כך שבתחילה היה לדוגמא 5000 ולאחר מכן 3000 אולם הוסיפו לו בתלוש שעות נוספות כך שקיבל בסופו של יום את אותה המשכורת?
3. מה מעמדו של כתב ויתור שנחתם ע"י עובד בו הוא מודיע כי אין לו כל טענה ו/או דרישה מכל סוג שהוא? האם תוכל להפנות אותי לפס"ד/מאמר בנושא
תודה רבה.
שכר גלובלי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלות
עבד קודם 5 שנים במקום מסודר.
מה עליי לעשות במקרה נורא שכזה מול המוסדות השונים?
מה מגיע לו לאחר תאונה שכזו )לא קרתה במקום העבודה או בדרך למקום העבודה
מה מגיע לו עפ"י חוק
נא הסבר מפורט שכן אנו מבולבלים בשל המקרה הטראומטי הזה ואובדי עיצות..
דום לב
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשובה
יש להודיע למעסיקו כי הוא חולה ומאושפז בבית חולים וישוב לעבודתו בעתיד בהתאם להנחיות הרופאים, זאת כדי שהמעסיק לא ימהר לפטרו וכל עוד איננו מפוטר ויש בידו אישורי מחלה , על המעסיק לשלם לו דמי מחלה על פי חוק בהתאם ליתרת ימי מחלה צבורים.
אישור רפואי הוא אמור לקבל מרופא המשפחה שלו לאחר שישוחרר מבית החולים, רופא המשפחה אמור לתת לו אישורי מחלה גם להמשך התקופה כאשר לאחר זמן מסוים שתלוי בהמלצות הצוות המטפל בבית חולים ותקופת שיקום במוסד מתאים אם נדרשת, הוא ישלח לרופא תעסוקתי אשר יקבע את כושרו לעבוד , מספר שעות העבודה ביום וכו.
במידה והיה ארוע בעבודה בימים האחרונים שגרם לו ללחץ , כעסים עצבנות וכו יש לאסוף את מירב ההוכחות לקיומו של ארוע זה, כך שאם ירצה בכל זאת לתבוע את ביטוח לאומי על הארוע כעל תאונת עבודה יהיו לו מסמכים ראשוניים להוכחת התביעה (שלא צפויה להיות קלה).
התפטרות בעקבות לימודים (ומעבר מקום מגורים)
ברצוני לברר על הזכות לפיצויי פיטורין במקרה ואני מתפטרת ממקום עבודתי , בו אני עובדת כשלוש שנים, בעקבות התחלת לימודים באוניברסיטה (הסבה מקצועית). אגב, האונברסיטה מרוחקת מעל מאה קילומטרים ממקום מגורי ועבודתי כיום.
תודה רבה,
טלי
העתקת מקום מגורים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עד כמה שזכור לי קיימת פסיקה או חקיקה
באיזה ישוב את גרה ולאיזה ישוב תעברי לגור?
בוקר טוב,
במקום עבודתי התחלף המנכ"ל. המנכ"ל החדש מביא עמו עובדים נוספים. בקומה שלנו אין מקום לעובדים נוספים לא מבחינת מקומות ישיבה ולא מבחינת מרחב חופשי.
בכוונתו למקם עמדת עבודה בדיוק מאחורי העמדה שלי, אך מאחר ואין שם מקום לעמדה נוספת ייוצרו אחד משני מצבים או שקצה השולחן יהיה צמוד לכסא שלי או שגב הכסא של העובד הנוסף יהיה צמוד לגב הכסא שלי.
האם יש מראה מקום או הגדרות בנושא מרחב העבודה של עובד? האם יש חוק שמגדיר את העניין?
תודה על תשומת הלב.
הרעת תנאי עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הדלפה זדונית ממקום העבודה שהובילה לתביעת דיבה
הנני עובד ברשות מקומית גדולה.
מתחילת עבודתי היתה התרשלות מצד המעסיק בעניין ההפרשות הפנסיוניות שלי.
לאחר ישיבות רבות בעניין, נתקיימה ישיבה אצל סמנכ"ל ברשות המקומית ומישיבה זו הודלפו דברי שקר כאילו הוצאתי דיבתו של סוכן הביטוח שטיפל בפנסיה (מה שלא היה ולא נברא).
לאחרונה הגיש נגדי אותו סוכן, תביעה על לשון הרע וציין את שמותיהם של המדליפים- עובדים בכירים ברשות.
שאלותיי:
האם הפר המעסיק את חובת הזהירות בכך שנציגיו הדליפו אינפורמציה שקרית מתוך אותה ישיבה בענייני?
האם יש מקום להגשת תלונה במשטרה?
האם עליי לתבוע את המעסיק?, המדליפים? שניהם גם יחד? ולגלגל עליהם את תביעת הסוכן?
באיזה בית דין עליי לתבוע אותם? (עבודה?, שלום?).
האם עליי לשכור שרותיו של עו"ד בדיני נזיקין או עו"ד בדיני עבודה?
תודה מראש לתשובתכם.
לשון הרע
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה
ברצוני לבדוק אם יש חוק הטוען כי אסור לעובדת שעובדת בחברה לכ"א לעבוד אחרי תקופה של שנתיים בחברה מתחרה אחרת. יש לציין כי אני חתומה שלא לעבוד 12 חודשים מיום שאני עוזבת. מה החוק לגבי נושא זה?
תודה
הגבלת העיסוק
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ברורים לגבי תנאי השכר שלי
רציתי לברר מספר דברים בנוגע לתנאי התעסוקה שלי
1. האם מעסיק יכול לכלול את הוצאות הנסיעה שמגיע לי על פי חוק כחלק משכר הברוטו (מופיע בחוזה העבודה)?,
2. לא מצויין בתלוש השכר מספר ימי החופש שמגיעים לי האם זה חוקי?
3. השאלה הבאה היא בנוגע לחוק הפנסיה האם זה שיש לי ביטוח מנהלים מבטל את זכאותי לפנסיה?
4. השכר שלי מפוצל לשכר בסיס + שעות נוספות גלובליות, איך זה משפיע במקרה של פיטורים האם השעות הנוספות הגלובליות נחשבות כחלק מהברוטו לצורך חישוב דמי אבטלה למשל?
ושאלה נוספת בקשר לאותו נושא
אני עובד בחברה מספר שנים בשנים הראשונות השכר לא הופיע כמפוצל ורק בשנה האחרונה החל הפיצול האם זה חוקי?
האם זו הרעה בתנאים?
יש לציין כי הדבר נעשה ללא הסכמתי וללא ידיעתי ראיתי את הפיצול בתלוש השכר בלי שום התרעה מראש או שיחה מקדימה
אשמח אם תוכלו לעזור תודה מראש
תנאי שכר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגבלת עיסוק מעבר לשעות העבודה
הגבלת עיסוק
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגבלת עיסוק
האיסור חייב להיות בהסכמת העובד, קרי במסגרת חוזה עבודה,נהלי מעסיק שהובהרו לעובד באת קבלתו לעבודה או התחיבות אחרת שנתן העובד במועד מאוחר יותר.
לקיחת רכב – הרעת תנאים ?
רכב צמוד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשובה
אם לא כתוב כלום, אזי ניתן לטעון שבמהלך תקופת עבודתו הארוכה בדיוני השכר לקחו הצדדים בחשבון את הרכב כהטבה בתנאי עבודתו גם אם מלכתחילה הרכב יועד לצורכי עבודה בלבד ולכן לקיחתו כעת מהווה הרעת תנאים מהותית.
אם כתוב במפורש שהרכב ניתן לצורכי עבודה והמעסיק רשאי לקחתו בכל עת ללא כל פיצוי (וגם לא הופחת השכר בגין קבלת הרכב - מלבד שווי למס) אין כאן עילה להתפטרות בגין הרעת תנאים.
רוצה הריון אבל מתלבטת
אני נשואה כבר יותר משנה ומשתוקקת כבר להביא ילד לעולם.
כל חברותיי כבר עם ילדים ורק אני חיכיתי ש"יגיע הזמן המתאים".
הבעיה היא שרק התחלתי לעבוד במקום חדש, אני בו כבר חודש וחצי.
אני יודעת שניתן לפטר עובדת שנכנסה להריון אם היא עד חצי שנה במקום עבודתה.
הייתי מחכה עוד 4 וחצי חודשים אולם אין ביכולתי כבר. הציפיה והרצון מחלחלים והורגים אותי וגם בעלי כבר מוכן ורוצה (!!!) :)
השאלה שלי היא,
בהנחה שאני אכנס מיד להריון, האם החוק תקף גם אם החצי שנה יגיע כשאהיה בחודש שני/שלישי?
כלומר, אם אכנס בעוד כחודש להריון וכשתגיע החצי שנה אהיה כבר בחודש שלישי בהריון ורק אז אודיע במקום העבודה, האם עדיין הם יכולים לפטר אותי משום שנכנסתי להריון במשך החצי שנה הזו???
פיטורים בהריון
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יום עבודה בודד
עבדתי משה 9 בבוקר עד שעה 18:30
האם מגיע לי שעות נוספות ?וכמה ? תודה
אשמח להסבר
שעות נוספות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיטורים ע"י חברת כח אדם
כעת לאחר החוק החדש של חברות כח האדם ,הודיעו לי שאאלץ לעזוב את הבנק בחודש 07/08.
האם אני זכאית למכתב פיטורין ופיצויים? וזאת בהנחה שחברת כ"א תציע לי אולי מקומות עבודה אחרים.
הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין
כח אדם
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התניית תשלום פיצויי פיטורין בחתימה על מסמך
לא. אלא אם יש עוד דברים שהוא נותן ואינו חייב לתת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עובד משק בית שמתפטר בגלל הריון
מה פירוש ,בגלל הריון
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעביד זמני – ביטוח לאומי
עבדתי 4 ימי עבודה בחודש מאי אצל מעביד מסויים, כאשר החודש כשקיבלתי את שכרי צויין בטופס דיווח שעות על כך שלא הוכן תלוש משכורת מאחר ועבודתי הוגדרה כ"עזרה חד פעמית" (ניסיון).
האם מספיק דוח השעות כהוכחה לביטוח לאומי על כך שעבדתי?
האם אין חובה על המעביד לשלם דמי ביטוח לאומי ומס בריאות על עובד זמני?
תודה על תשובתכם.
ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המוסד לביטוח לאומי - קריאה נוספת
המוסד לביטוח לאומי
פיצויי פיטורין
האם כאשר אפוטר ממקום עבודתי (ע"י המעסיק או עקב אי חזרה לעבודה לאחר לידה) אכן אהיה זכאית לקבלת הפיצויים המלאים על פי חוק(8.3)? או שמא הפרשת המינימום לביטוח המנהלים פוטרת אותו מלשלם לי בבוא היום פיצויים מלאים על פי חוק? או שהוא אכן מחוייב לשלם לי את ההפרש? מה קורה במקרה של פשיטת רגל? האם אני עשוייה לא לקבל את הפיצויים על פי חוק, אלא רק את הפרשות פיצויי המינימום שהופרשו לביטוח המנהלים (0.89) ?
שאלה נוספת: במידה ואני מתפטרת ביוזמתי עקב מציאת מקום עבודה חלופי, האם המעסיק מחוייב לשלם לי פיצויים מלאים במידה והופרשו לביטוח המנהלים שלי, או שהוא רשאי לא לשלם לי אותם?
תודה
מעיין
הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין
הפרשות לקרן פיצויים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוק פיצויי פיטורין - קריאה נוספת
חוק פיצויי פיטורין
התפטרות לשם טיפול בתינוק
הודעתי טלפונית חודש לפני תום חופשת הלידה ושלחתי גם מכתב.
כעת, ע"מ לקבל את המגיע לי, נאמר לי כח עליי למלא טופס 161.
האם אני צריכה למלא את הטופס?
יש לי ימי חופשה במינוס, האם ניתן לקזז עם פיצויי הפיטורין?
תודה
התפטרות לצורך טיפול בילד
אין להעמיד עובד ביתרת חופשה שלילית. משמעות הדבר שאין לך יתרה צבורה ואינך זכאית לפדיון חופשה. אין קשר לפיצויי פיטורים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עובד מול חשבונית- זכויות
עובדת בחשבונית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יחסי עובד מעביד בשנת שבתון
כן. ממשיך להיחשב עובד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איום פיטורים עקב התחלה טיפולי הפריה
פיטורין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





