פורום דיני עבודה

פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני עבודה

עו"ד נטלי אבני

מלווה מזה למעלה מ 15 שנים מעסיקים ועובדים רבים בכל הנוגע לתחום של דיני עבודה.

עו"ד דן קלדרון

בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום דיני העבודה. עוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה.

עו"ד אליס שמאי

מתמקדת בייצוג מקצועי ולווי משפטי עד לתוצאה הרצויה תוך התמחות מיוחדת בדיני עבודה ובתביעות הטרדה מינית.

עו"ד משה בן בסט

מתן ייעוץ משפטי וליווי שוטף לעובדים ומעסיקים וייצוג בבתי הדין לעבודה.

מה עושים??? למי אפשר לפנות???

אין לי מושג 16/12/10
כמה שאלות.
התחלתי עבודה חדשה (בתחום השילוח והייבוא הבינלאומי)
1.לפני חתימת החוזה הם קראו לי לכמה שעות התרשמות, משעה 06:30 עד 10:30 (לקחתי יום חופש מהעבודה הקודמת בשביל זה), האם אני צריך לקבל על השעות האלה כסף?, אם כן, למי צריך לפנות? אני פוחד שאם אני אפנה למנהל מחלקה שלי הוא ינפנף אותי.
2. שעות העבודה הם לא נורמליות!!! יצא לי לעבוד מעשר בבוקר עד 1בלילה ולחזור למחרת ב6:30 בבוקר, זה חוקי?
3. אנחנו די תלויים בטיסה, אם היא מאחרת אז אנחנו מסיימים מאוחר, יצא לי כבר שהגעתי בשש בבוקר והטיסה איחרה והשאירו אותי עד 10 בלילה לפרוק את המטוס. זה חוקי?
4.המטוס לא הגיע ביום שישי ואמרו לי לבוא בשבת ואמרתי להם שאני שומר שבת ואיימו עליי בפיטורים! ומאז מתנכלים אליי בעבודה, אני מקבל את המשמרות הכי גרועות ותמיד מסיים לעבוד באמצע הלילה, אפילו עכשיו! התחלתי בעשר בבוקר ורק עכשיו 21:15 סיימתי! מה עושים???

ממש לא חוקי ואתה יכול להגיש תביעה על כך

אנונימי מבין 17/12/10
לפי חוק אתה חייב לקבל שעות נוספות עם זה עלה על 8 שעות או 9 שעות( תלוי אם מדובר ב5 ימי עבודה בשבוע או 6) ועל היחס המזלזל והפגיעה בכבודך אתה יכול להגיש תביעה נוספת על הפלית עובדים! בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תנאי עבודה- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 18/12/10
1. אתה זכאי לקבל עבור שעות ההתרשמות משכורת. עלייך לפנות למנהלך הישיר או לחשבות השכר. אין לך מה לחשוש- החוק לצידך.
2. זה ממש לא חוקי. חייבת להיות הפסקה של 8 שעות בין יום עבודה אחד למשנהו.
3. תלוי בהסכם העבודה שלך- ייתכן ואין הגדרת שעות עבודה קבועות או שמצויין שהעבודה היא בשעות משתנות על פי הצורך. בכל מקרה אתה זכאי לקבל שכר עבור כל שעות העבודה האלו.
4. זוהי אפליה על בסיס אמונה דתית. אם תוכל להוכיח שקיימת אפליה בגלל סירובך לעבוד בשבת תוכל לתבוע את המעסיק על אפליה על רקע דתי. מה עושים- העבר לך מכתב בו מצויין שעקב כך שאתה שומר שבת אינך מוכן לעבוד בשבת ושיש לך הרגשה שמתנכלים לך בעקבות זאת. בקש שיפסיקו את ההתנכלות ושיתנו לך משמרות על פי בקשתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

החזר נסיעות

םםםם 16/12/10
אני עובדת בשתי מקומות עבודה כשישים שעות בחודש בכול אחד מהם אני מבקשת לדעת מה אמור להיות ההחזר הכספי עבור הנסיעות שמגיע מכל מקום עבודה לחוד כאשר אני מתגוררת במרחק שהוא מעל ל33 קמש"

החזר נסיעות- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 18/12/10
את זכאית לקבל החזר נסיעות מהמעסיק עד למקסימום יומי של 23.70 ש"ח ליום, מכל אחד ממקומות העבודה בנפרד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הרעת תנאי עבודה – חזרה מחופשת לידה

טל 16/12/10
לפני לידתי עבדתי כמנהלת בכירה בחברה שהתמזגה והיו בה שינויים ארגוניים כגון פיטורי צוות ישן, כעת הודעתי על חזרתי מחופשת לידה ונתבשרתי כי לא אחזור לתפקידי, ז"א יש מנהל במקומי, ואעשה זאת למשך מספר חודשים- כי הם רוצים לפטר אותי (רצו לפטר אותי אבל הודעתי על ההיריון ולכן לא יכלו לפטר). נוצר מצב שאין לי משרד משלי כפי שהיה לי, ונותנים לי לעשות עבודות מזכירות שאינם בהגדרת התפקיד שהיה לי. האם זה תקין? מהם הזכויות שלי?

חזרה מחופשת לידה- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 18/12/10
המצב שתיארת אינו חוקי ועומד בניגוד להוראות חוק עבודת נשים. את יכולה לפנות בתלונה למשרד התמ"ת בדרישה להשיב אותך לעבודתך טרם יציאתך לחופשת הלידה ואת יכולה להגיש גם צו מניעה כלפי המעסיק בבית הדין לעבודה להחזיר אותך לעובדתך לפני חופשת הלידה. כל עוד המעסיק שלך לא קיבל אישור לשינוי תנאי העסקתך, אסור לו לפעול כמתואר בפנייתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ברכות לעו"ד לילך אקרמן

עו"ד דוד צורי 16/12/10
ברכות על הזכייה היפה בתיק נגד עיריית רעננה.

חן חן.

עו"ד שי בן נתן 18/12/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התפתרות על בסיס הרעת תנאים

שחר 16/12/10
אני מנהל יצור במפעל כשנתיים בחודש יולי יצאתי למילואים כחודש בזמן העדרותי תפס את מקומי מנהל הרכש.כשחזרתי נאמר לי ע"י בעל הבית שמנהל רכש ימשיך בתפקיד ואני ינהל את מעבר המפעל למבנה חדש ואח"כ אחזור ליצור.בסוף אוקטובר עברנו למבנה החדש ולפני כשבועיים סיימתי את כל סידור הדברים הסופיים.הוא לא מתכוון להחזיר אותי לתפקידי ובנתיים אני עוזר בכל מיני דברים שוליים.האם אני יכול להישאר בנתיים בסטטוס הזה (הוא לא דיבר איתי על שום שינוי) ושאמצא עבודה חדשה לדרוש פיצויים על סעיף הרעת תנאים או כל סעיף אחר?האם הוא יכול לפטר אותי רתרואקטיבית?

הרעת תנאים- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 18/12/10
לא ניתן לפטר עובד רטרואקטיבית. לגבי השארות בתפקיד עד למציאת עבודה ואז התפטרות עקב הרעת תנאים- לא יעבוד. עלייך לההתריע בזמן אמת על ההרעה ואם תשתהה תאבד את היכולת לתבוע הרעת תנאים. אסור להתמהמה בטענת הרעת נתאים כי משמעות הדבר הוא הסכמה בהתנהגות להרעת התנאים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התפטרות-עבור עו"ד אקרמן

רן 16/12/10
אני עובד 2 שנים במקום עבודתי. 5 ימים בשבוע.ברצוני להתפטר . מה עליי לעשות? כיצד עליי להודיע למעסיק על כך? כמה זמן בטרם הפסקת עבודתי? במידה ואקח ימי חופש בזמן הנותר לעבודתי, האם עליי להתריע מספר ימים רב יותר? האם ימי ששי+שבת נחשבים למיספור כנגד ימי הודעה מוקדמת ?

הודעה על סיום עבודה

עו"ד טלי חץ 19/12/10
בהנחה ואתה עובד משרה מלאה - אתה צריך לתת חודש הודעה מוקדמת (חודש קלנדרי).
את הודעת ההתפטרות יש לתת בכתב, לציין את תאריך המכתב וכן התאריך בו יסתיימו יחסי עובד-מעביד (חודש לאחר מועד המכתב).
אם נשארו לך ימי חופשה - אין הם יכולים לחפוף עם תקופת ההודעה המוקדמת.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלתי עדיין לא נענתה, אודה לתשובתכם …

קארין 16/12/10
שלום,
התחלתי לעבוד במקום חדש ב 1.11.10 ולאחר כשבועיים גילתי שאני בהריון לא מתוכנן (יש לי ילדה בת 3 ותינוקת בת חצי שנה)
ביום חמישי האחרון הודעתי במקום עבודתי שאני בהריון מאחר וכבר לא ניתן להסתיר זאת (הבטן גדולה) ולא רציתי להסתיר מהמעסיק כי הרגשתי שכבר שמים לב. וזאת כאשר אני בתחילת חודש שלישי , השיחה תועדה על ידי ותגובת המעסיק הייתה מזל טוב.
ביום ראשון שהגעתי לעבודה נאמר לי שאני מזומנת לשימוע לפני פיטורין עקב תפקוד לקוי בעבודתי עם פירוט ע"פ סעיפים של נושאים שלא טופלו כהלכה על ידי. אציין שזו בעצם תקופה שבה אני עדין לומדת את העסק ומתחילה להיכנס לענייניים , ובמהלך התקופה לא קיבלתי שום דעה שלילית לגבי עבודתי ע"י הממונים עלי.
השימוע נערך יום אחרי ובו נטען שכבר שבועיים לאחר קבלתי לעבודה נמצא כי אינני מתאימה לעבודה (ברשותי 10 שנות ניסיון בתפקיד הנדרש)
והחלו לראיין אנשים אחרים והמעסיק רצה כבר לערוך לי את שיחת השימוע הרבה לפני אבל עקב עומס עבודה הוחלט לדחות זאת דבר שגורם לי להביע פליאה אם אני לא טובה למה משאירים אותי לעזור בתקופת הלחץ שהרי אם אינני מתאימה אני עלולה לעשות שוב טעויות !!!
ציינתי לפניו כי אני מוצאת קשר ישיר להודעתי לגבי ההיריון ולא קיבלתי שם פידבק שלילי לגבי עבודתי עד כה וכן אני בתקופת הסתגלות והכרת הארגון ולא ניתן לדעת אם בן אדם מתאים לאחר שבועיים של עבודה ולא קיבלתי הזדמנות הוגנת להוכיח את כישורי.
המעסיק טען שאין שום קשר והוא מעוניין לסיים את העסקתי , ברוב חוצפתו ביקש שאבצע חפיפה לעובדת החדשה שתגיע מחר. ציינתי בפניו שאני מכירה בזכויותיי ויש הפרה בוטה שלהם.
אציין שבמהלך השימוע לא ניתנה לי אפשרות להגיב לסעיפים שהוזכרו בזימון לשימוע והמעסיק כלל לא העלה אותם.
לאחר תום השימוע חזרתי לעבודתי וכעבור זמן מה שאלתי מתי אקבל את מכתב הפיטורין ונאמר לי שהוא עדין שוקל את הנושא ומחר אקבל תשובה סופית, ציינתי בפניו שבשימוע הוא דיבר על אי שביעות רצון ורצון לסיים את העסקתי ועזרה בחפיפה לעובדת החדשה וכן אמר שאינו מתחרט על כל מה שאמר בשימוע גם שיחה זו תועדה על ידי.
מה הצעדים הבאים שעלי לעשות שהרי יש כאן קשר ישיר להודעתי לגבי ההיריון ,ידוע לי שלא עבדתי חצי שנה והחוק שמגן על נשים בהריון לא חל עלי אבל הופרה זכותי לקבלת שיוון הזדמנות בעבודה , כמובן שמיותר לציין את עוגמת הנפש וסערת הרגשות שמלווה אותי בתקופה רגישה זו.
שאלה נוספת , ,במידה ומחר המעסיק יחליט שהוא התחרט מה עלי לעשות ? האם הוא רשאי להתחרט למרות שאמר שאינו מתחרט , שהרי
נפגעתי קשות מכל העניין ואי אפשר להמשיך כרגיל מה גם שסביר להניח שינסו להכשיל אותי בהמשך.

אודה לתשובתכם בהקדם.

פיטורי אישה בהריון

עו"ד טלי חץ 19/12/10
אכן, חוק עבודת נשים לא חל עליך, מאחר ולא השלמת 1/2 שנה של עבודה, ולכן לכאורה ניתן לפטר אותך ללא קבלת אישור ממשרד התמ"ת.
יחד עם זאת יש לך זכוית מכח חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה, ופסיקת בתי הדין לעבודה פסקה פיצויים לעובדות שפוטרו עת היו בהריון גם אם לא השלימו 1/ שנת עבודה, אם הוכח כי אכן הפיטורין היו בשל ההריון.
הנושא הוא מעט מורכב ורגיש ולכן הייתי ממליצה ללכת להתייעץ עם עו"ד בצורה מעמיקה יותר, ולא להסתפק בתשובות מפורומים.
בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הרעת תנאים

onnline9 16/12/10
הנני עובד בחחברת נסיעות 4.5 שנים. לאחר 3 וחצי שנים יצאתי לחודש וחצי חל"ת וכשחזרתי נאמר לי שאין מקום בתפקידי הקודם ויש תפקיד אחר שתנאי השכר שלו יהיו דומים.
היום אני נמצא בדיוק שנה מאז המעבר לתפקיד החדש ופועל השכר ירד בצורה משמעותית. למרות שהתרעתי מספר פעמים במהלך השנה הזו שיש פגיעה בשכר לא נעשה דבר.
האם הנני עדיין יכול להתפטר כדין מפוטר וללכת לבית דין לעבודה או האם עקב כך שעברה כבר שנה העיניין אבוד.
אציין שבמקום העבודה הזה לא נהוג לעבוד על פי חוזה עבודה אלה הכל נאמר בעל פה. אולם יש את תלושי השכר במראים בבירור את השכר בחודשי שנת 2009 לעומת חודשי השכר בשנת 2010

תודה מראש

התפטרות בדין מפוטר - הרעת תנאים

עו"ד טלי חץ 19/12/10
אכן, העובדה שעברה שנה וטרם התפטרת (לרבות מתן התראה בטרם התפטרות עקב הרעת תנאים) הינה בעייתית, אך יש לבחון דברים נוספים - כך למשל עולה השאלה מה סוכם איתך טרם היציאה לחל"ת? מה בדיוק סוכם כאשר חזרת? האם ההתראות במהלך השנה נעשו בכתב והאם ניתנו לכך תגובות מטרם המעסיק ומהן?
אני מציעה ללכת להתייעץ עם עו"ד ולא להסתפק בתשובה זו, ומותר מוקדם מאשר להמתין עוד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חופשת מחלה- המשך החופשה מעבר לימי המקסימום שנצברו

פ.ח. 16/12/10
לקחתי חופשת מחלה, כרגע אני על סף המקסימום(90 ימים ע"פ חוק).אני עדיין ממש חולה וגם הרופאים עוד לא יודעים מה יש לי.אני מרותק למיטה ולא יכול לחזור לעבודתי(אני שומר ומדובר בעבודה פיזית).האם ניתן (באישור רופא שמאשר לי את המחלה כמובן) להמשיך להיות בחופשת המחלה ולקבל את המשכורת היחסית?אם כן ע"י מי תשולם המשכורת?ע"י המעביד או ע"י ביטוח לאומי?ומה הפרוצדורה?

חופשת מחלה- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
מעבר ל- 90 ימי המחלה שאתה יכול לנצל, ושאותם המעסיק צריך לשלם, עלייך לפנות לביטוח לאומי. להסברים פנה לפורום ביטוח לאומי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

צריך עזרה!!!

עמיר 16/12/10
אני כבר עובד שנה ומשהו וכבר נמאס לי מההתנהלות של המקום ובכלל מחפש להתקדם ואני רוצה שיפטרו אותי כדי לקבל את המגיע לי ע"פי חוק(פיצויים וכול') ולא הגעתי לעבודה משהו כמו שלושה שבועות לערך בטענה שהייתי חולה ולא הרגשתי טוב,הבוסית עשתה לי שיחת שימוע( כבר שניה) ופתחה עלי ואמרה לי שאני חצוף כי לא הבאתי לה אישור מחלה ואמרתי לה שלפי חוק כבר ניצלתי את כל ימי המחלה שלי ושלא אקבל עליהם כסף,היא איימה עלי שהיא יכולה לתבוע אותי בגין זה שהייתי בבית ולא הודעתי להם שאני חולה( למרות שהודעתי מס' פעמים גם לאחראי עלי וגם לאחראית),קיבלתי ממנה מכתב שימוע שוב ויש לנו שיחה ביום ראשון,איך אני גורם להם לפטר אותי כי אני רוצה לקבל את המגיע לי,תודה רבה!

התפטרות- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
נראה שאתה בדרך הנכונה אבל שים לב שאתה עלול להפסיד את פיצויי הפיטורים במקרה שתמשיך לבצע שביתות איטלקיות או להיעדר ללא אישור וללא אסמכתא רפואית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שינוי במרכיבי השכר

מיכאל 16/12/10
אני עובד כנהג והתשלום שלי לפי אחוזים אני עובד ככה כבר 10 שנים ומאוד מרוצה, בשנה האחרונה המעסיק שלי התחיל לקבל נהגים על בסיס שעות ,וזה יוצר בעיה בשבילי כי המעביד מעדיף לתת עבודה לעובדים לפי שעות מאשר לי,כי זה יותר זול לו,המעביד רוצה להעביר אותי גם לפי שעות ואני יודע שהוא לא יכול בלי אישור שלי, , אז הוא נותן לי פחות עבודה ולנהגים החדשים יותר עבודה ,האם  אני יכול לעשות משהו בעניין שלא יפגע לי  השכר או שעדיף לי לעבור לעבודה לפי שעות מה עליי לעשות?

שינוי במרכיבי השכר- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
עלייך להודיע בכתב למעסיק כי חלה ירידה בהיקף העבודה שלך באופן המהווה הרעת תנאים. דרוש להחזיר אותך לרמת ההכנסה שהייתה לך בעבר והודע לו כי באם לא יוחזר לך היקף העבודה בכוונתך להתפטר בדין מפוטר. על מנת לנסח את המכתב רצוי להיעזק בשירותי עו"ד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חתימה בלשכת התעסוקה

דניאל 16/12/10
לפני כשבועיים התחלתי לחתום בלשכה לאחר שפוטרתי מתפקיד ניהולי בחברה גדולה (לציין כי אני סטודנט לתואר ראשון) אתמול הגעתי לחתום בפעם השלישית, בשעות שציין בפני הפקיד בפעם הראשונה שהגעתי, והלשכה הייתה סגורה. בדיעבד הסתבר כי ככל הנראה הייתה אי הבנה ביננו ובשל כך הגעתי לאחר שעות הפעילות. למחרת היום פניתי שוב ללשכה והפקיד הודיע לי שאני מפסיד שבועיים בשל כך ( אציין כי אני מחפש עבודה באופן אינטנסיבי ואין בכוונתי לנצל את כל תקופת החתימה) האם ישנה דרך להשיג על החלטה זו? האם אישור מחלה יכול לסייע (וזאת על אף שהתייצבתי ועל אף שהבהרתי לפקיד שהתייצבותי המאוחרת הייתה בשל הנחיה שגויה שלו)? כמו כן אציין כי הפקיד החליט לשלוח אותי לראיונות עבודה לתפקידים שאינם תואמים את הכישורים שלי כגון נציגי שירות לקוחות ואמר כי חובתי להתייצב. מה אוכל לעשות?

פנה לפורום ביטוח לאומי

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

לשכת התעסוקה

דניאל 16/12/10
לפני כשבועיים התחלתי לחתום בלשכה לאחר שפוטרתי מתפקיד ניהולי בחברה גדולה (לציין כי איני אקדמאי) אתמול הגעתי לחתום בפעם השלישית, בשעות שציין בפני הפקיד בפעם הראשונה שהגעתי, והלשכה הייתה סגורה. בדיעבד הסתבר כי ככל הנראה הייתה אי הבנה ביננו ובשל כך הגעתי לאחר שעות הפעילות. למחרת היום פניתי שוב ללשכה והפקיד הודיע לי שאני מפסיד שבועיים בשל כך ( אציין כי אני מחפש עבודה באופן אינטנסיבי ואין בכוונתי לנצל את כל תקופת החתימה) האם ישנה דרך להשיג על החלטה זו? האם אישור מחלה יכול לסייע (וזאת על אף שהתייצבתי ועל אף שהבהרתי לפקיד שהתייצבותי המאוחרת הייתה בשל הנחיה שגויה שלו)? כמו כן אציין כי הפקיד החליט לשלוח אותי לראיונות עבודה לתפקידים שאינם תואמים את הכישורים שלי כגון נציגי שירות לקוחות ואמר כי חובתי להתייצב. מה אוכל לעשות?

פנה לפורום ביטוח לאומי

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה דחופה בנושא הפליה על רקע הריון בקבלה לעבודה

HHH 16/12/10
4 מקומות עבודה סרבו לאפשר לי להתמודד לתפקידים מסויימים בעקבות הודעתי על הריון בחודש 4/5. יש לציין שנקבע ראיון עבודה ולאחר שמעו על ההריון אמרו כי זה לא מתאים.
היום לאחר מכתב עו"ד שנשלח אליהם הם חוזרים בהם ומזמנים אותי לראיון עבודה.

היום לאחר חודשיים באמצע חודש שישי פתאום אני מתאימה לצרכים שלהם וזאת רק בכדי לא לשלם פיצוי.

האם יתכן שמרגע שהתנצלו או זימנו אותי לראיון חוזר כבר אין לי קייס נגדם ?

אני לא מסוגלת לעבוד אצל מעסיק כזה שפסל אותי בעקבות הריון ופתאום לאחר שקיבל מכתב עו"ד משנה את דעתו.

הפליה על רקע הריון- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
אם המעסיקים תיקנו את ההפליה, לא ניתן לתבוע אותם. רק אם ההפליה עדיין קיימת והם רק מסווים את אי קבלתך בהזמנה פורמלית לראיון, ואת יכולה להוכיח שלא היה בכוונתם לקבל אותך בכל מקרה, יש לך עילת תביעה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מסמכים אני צריכה לקבל מהמעסיק ???

לילי 16/12/10
מסמכים אני צריכה לקבל מהמעסיק שאני מתפטרת בעצמי מעבודה?
1) מכתב אישור על תקופת העסקה? מה יהיה עם המעסיק מסרב לתת מכתב? תוך כמה זמן הוא צריך לתת מכתב על תקופת העסקה?
2) באם גם צריך לבקש מכתב שחרור כספים מביטוח מנהלים? ואם אני בנתיים לא אעבוד...גם כדאי לשחרר כספים מהביטוח?
באם ללא מכתב ממעסיק אין אפשרות לשחרר כסף מביטוח מנהלים?

בתודה מראש!

מסמכים מהמעסיק- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
1. את זכאית לקבל מהמעסיק מכתב אישור על תקופת עבודה המציין את תקופת עבודתך במקום העבודה. אם המדובר בפיטורים את זכאית גם למכתב פיטורים. המעסיק צריך לתת את המכתב בסמוך לסיום ההעסקה. אם הוא לא נותן נתן לפנות בכתב בדרישה ואם זה לא עוזר להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
2. המעסיק צריך להעביר לך גם אישור שחרור כספים מחברת הביטוח. אם הוא לא נותן מיוזמתו- בקשי זאת בכתב. ללא מכתב המעסיק לא ניתן לשחרר את כספי הביטוח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תוספת וותק צו הרחבה שומרים 1973

אפריים 16/12/10
יש סעיף תוספת וותק בצו הרחבה 1973 שומרים מאבטחים רשום בלירות אך צמוד ליוקר המחייה כיצד אפשר לשערך למדד משנת 1973 כידי לתבוע בשח?יש הפנייה לאיזה אתר באינטרנט?

ותק לשומרים -דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
במסגרת פסיקת בתי הדין לעבודה אין עקביות בתשובה כיצד יש לשערך את הסכום, אולם יש מדד אובייקטיבי והוא הוראות החשכ"ל הקובעות שיש לחשב תוספת ותק בסך של 35 אג' לשעת עבודה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הורדת עמלות לאישה בהריון

קרן 16/12/10
שלום רב,אני עובדת בסוכנות ביטוח ונמצאת כיום באמצע החודש החמישי להריוני. המשכורת שלי בנויה מבסיס +בונוסים בחודש האחרון ראיתי הורדה משמעותית בעמלות כששאלתי בנושא נדחתי שוב ושוב עד שנאמר לי שהיו לי ביטולים כשאמרתי להם שלמרות הביטולים שטענו שיש עדין מגיעה לי עמלה גבוהה יותר אמרו לי שיש ביטולים נוספים מחודשים קודמים.. כבר במשך יותר משבוע אני מבקשת לראות את הדו"ח ביטולים אך אני נדחית שוב ושוב בטענה שהמנהלת לא עובדת בשבילי אלא אני בשבילה מה ניתן לעשות?

הורדת עמלות- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 16/12/10
פני אל המעסיק בכתב ודרשי לראות את דוח הביטולים. צייני במכתב שאת רואה בהפחתה בשכרך ללא הסבר הרעה בתנאי העסקתך וצייני כי אסוק לעשות זאת בכלל, ולאישה בהריון בפרט. אם לא תקבלי תשובה, פני לממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת והגישי תלונה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה

VVV 16/12/10
האם מותר למעסיק להעלות את הסכום שנכתב בחוזה על ארוחות....?והאם הוא יכול לפטר בגלל שלא חתמתי על מכתב שהוציא לכל העובדים שמאשרים את ההעלה?.....מה הדין בנושא זה בכללי..?

חיוב בגין ארוחות-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
שינוי תנאי חוזה לא יכול להתבצע חד צדדית אלא מחייב הסכמה

אם המעסיק משנה לך את התנאים (לדוגמא חיוב בגין ארוחה) אתה יכול לסרב אבל יכולות להיות לכך השלכות כמו פיטורים

לכן עליך לשאול את עצמך כמה רחוק אתה הולך עם העניין הזה וכמה הוא קריטי מבחינתך

בכל מקרה לפני נקיטת צעד כמו התפטרות כדאי שתתייעץ עם עו"ד כדי לשמור על זכויותיך

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה דחופה ביותר!!!!!!

השואל 16/12/10
המעסיק שלי לא שילם לי את זכויותי תקופה ארוכה אז שלחתי לו התרעה של 30 יום בכתב שאם הוא לא ישלם לי אני אתפטר כדין מפוטר . חלפו 30 יום שבהם הוא לא שילם והפסקתי להגיע לעבודה ולמעשה התפטרתי ואפילו החזרתי את בגדי העבודה.
שבועיים וחצי לאחר הפיטורין כשאני חותם אבטלה הוא מתקשר אליי (עקב כך שנודע לו שאני מתכנן לתבוע אותו) ולפתע הוא אומר לי שהוא יישלם לי את כל מה שמגיע לי ושמבחינתו אני יכול לשוב לעבודה שאם לא אעשה כן אז לא אוכל לדרוש ממנו פיצויי פיטורין(הוא הבין שהוא עלול לשלם לי בנוסף פיצויי פיטורין ).
אני לא מעוניין לשוב בסיטואציה שנוצרה ולמעסיק שכזה מצד שני אני חושש שאני אאבד את פיצויי הפיטורין ואשאר קירח מכל הכיוונים . האם המעסיק צודק ? מה עליי לעשות ?

התפטרות-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
המעסיק טועה

אחרי שעברו 30 ימים של התראה ועוד שבועיים וחצי מאז ההתפטרות זה כבר מאוחר מדי

היה לו זמן לתקן את המחדל והוא לא עשה זאת

אין סיבה שתצא קירח מכאן ומכאן ואם בכל זאת תחליט לחזור אליו דרוש מראש התחייבות בכתב כי הוא משלם את מלוא זכויותיך לרבות ציון סכומים ספציפיים ומועדים לתשלומם

אם תחליט לא לחזור וכן לתבוע - אתה גם יכול

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התפטרות מעבודה עם קנס

שרה 16/12/10
שלום רב, אני לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד במקום שבמסגרתו עברתי קורס הדרכה באורך של חודש ובנוסף חתמתי על חוזה עבודה לשנה שבאם אני מחליטה להתפטר אני מחויבת בקנס של 2000 ש"ח לא עברה עדיין חצי שנה, אך חליתי וכעת אני במסגרת טיפול מול רופא תעסוקתי, השאלה שלי היא אם כך, במידה ואני מקבלת המלצה מהרופא כי אינני יכולה להמשיך לעבוד ומביאה זאת למעסיק ומבקשת להתפטר מסיבה רפואית האם הוא יכול לחייב אותי בתשלום הקנס? ובמידה וכן איך אוכל לעזוב את העבודה במידה ויש לי המלצה מרופא תעסוקתי ללא תשלום הקנס?
אודה לכם על תשובתכם המהירה ועל העזרה!

קנס-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
זו באמת שאלה מורכבת

הקנס הוא חוקי אבל למעשה את עוזבת מנסיבות שאינן תלויות בך

עפ"י חוק המעסיק יכול לחייב אותך שהרי חתמת על חוזה והסכמת

מצד שני יש גם הגיון והגינות בסיסית ומעסיק הוגן לא יחייב אותך כי יש לך אישור רפואי

לדעתי המעסיק לא יקנוס אותך ואם בכל זאת יעשה זאת פני לעו"ד

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עזיבה זמנית

גולי 15/12/10
שלום  אני עובד מזה כ 10 חודשים בבית מלון....כיום מגיעים לי זכויות של חופשות....אני מתכוון לעזוב זמנית באמצע ינואר הקרוב עקב לימודים שנמשכים כ 4 חודשים..דיברתי עם המעסיק וסגרנו שאני אמשיך לבוא פעם או פעמיים בשבוע עד אפריל בזמן הלימודים  ואז אני חוזר באופן קבוע לעבודה לעוד חצי שנה....השאלה שלי האם עקב העזיבה הזמנית שלי....כל הזכויות נשללות ממני....כי אני כבר לא עובד במשרה מלאה....והאם יהיו לי עדיין את הזכויות של החופשות והוותק יצטבר בתקופה שאני יהיה בלימודים?

צבירת וותק-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
הזכויות לא יישללו והוותק ימשיך להצטבר

רק הפסקה של חצי שנה מנתקת את הוותק

יחד עם זאת זכיותיך בתקופה בה תעבוד במשרה חלקית ייצברו בהתאם - כלומר - לא בקצב בו הן נצברות במשרה מלאה

מה שכבר עבדת וצברת - לא יילקח ממך

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תשלום בהפסקת עבודה עקב ניזקי טבע

מירה 15/12/10
אני המעבידה, מחויבת לעובדת ל-90ש, עבודה לחודש. היא חייבת לתת 90ש, עבודה. עקב הפסקת חשמל הפסקנו את העבודה לאחר 2ש, האם על העובדת להשלים ביום אחר את השעות? תודה מירה.

שעות עבודה-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
על פניו היא זכאית ליום עבודה מלא עבור השעתיים בהן עבדה כי מבחינתה הגיעה והייתה זמינה לעבודה והמעסיק לא סיפק לה אותה עקב הפסקת החשמל

מכיוון שיש מקרים בהם יש להפעיל גם הגיון והגינות בסיסית לדעתי הצדדים צריכים במקרה זה למצוא את עמק השווה ולא להיכנס לויכוח קטנוני - למשל תשלום עבור חצי יום והשלמת מחצית מהשעות ביום אחר

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוצפה פשוט חוצפה!!!!

עמוס 15/12/10
שלום רב. אז ככה יש לי שאלה לגבי חברת אבטחה שעבדתי דרכה בבית מלון .בחודש שעבר פוטרתי אך עבדתי במשך שבוע וחצי  בנובמבר. בתאריך :12.12.10 לא חולק לי תלוש משכורת שמגיע לי על הימים שעבדתי אולי בחברה חשבו שאני אוותר על 1000 או 1500 שקל בנוסף לכל הייתי מאבטח לילה ולא קיבלתי שכר של עובד לילה במהלך החודשים הקודמים. מה לעשות זה פשוט מעצבן ואני לא מוכן לשתוק להם!!!!!!!! אודה לעזרה.עמוס

פגיעה בזכויות-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
בשלב ראשון שלח להם מכתב ובו דרוש את מלוא זכויותיך

או שתעשה זאת עצמאית או עם עזרה - עו"ד, הסתדרות, קו לעובד וכו'

בשלב הבא תוכל להגיש נגד המעסיק תביעה בבית הדין לעבודה

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התפטרות ופיצויים

סמי 15/12/10
שלום רב.

עבדתי 4 שנים בדיוק בחברת אבטחה, ובשעה טובה ומבורכת (מאוד) מצאתי עבודה
חדשה, לפני כשבועיים התפטרתי.

במהלך 4 השנים הופרש לי סכום לקרן פנסיה לפי החישוב הבא (כך יוצא
מדו"ח קרן הפנסיה):

5.5% - הפרשות עובד, 6% - הפרשות מעסיק, 2.5% - מרכיב פיצויים.

לפי דו"ח קרן הפנסיה המתקבל הביתה בדואר כל רבעון מרכיב הפיצויים
בסוף הרבעון השלישי של שנת העבודה הרביעית שלי (כלומר על 45 חודשי עבודה) הינו
1962 ש"ח.

הבנתי שלאחרונה חוקק חוק הפיצויים החדש 14א (שאת תוכנו לא ממש הבנתי עד
כה משיטוטטיי ברשת ולכן אני פונה אליכם)  

מס' שאלות:

1.האם הפרשת הפיצויים לפי הפירוט הנ"ל הינו תקין?

2.מהם עיקריו של חוק הפיצויים החדש והאם הוא יכול לעזור לי לקבל את
מלוא הפיצויים?

3.מה משמעותו של מרכיב הפיצויים והאם אני מבין נכון שזהו בעצם הסכום
(1952 ש"ח)  שמגיע לי עפ"י חוק על
התפטרותי?

 

תודה מראש.

סמי.

פיצויים-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
על פניו הופרש לך כנדרש

עשית קצת סלט בנושא סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים

הסעיף אומר שאם הצדדים הסכימו בחוזה כי העובד יקבל בכל מקרה את הפיצויים שמופרשים לו וחתמו על נספח מיוחד - הם יעמדו לרשותו גם במקרה של התפטרות

איני יודע אם חתמת על נספח כזה והעובדה שהופרשו כספים לפיצויים אין משמעותה בהכרח שהם עוברים אליך

יש לעיין בהוראות החוזה שלך - פנה לעו"ד לייעוץ

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויים מהעבודה

HADAR 15/12/10
כאשר אני מקבלת פיצויים מהעבודה במשך שנתיים וחודש כמה אני אקבל בערך?בחודש הרווחתי 4500 שח.
ימי הבראה וחופשה האם זה גם נכנס לפיצויים אם כן כיצד זה מחושב?

פיצויים-דיני עבודה

עו"ד דרור חייק מנהל 16/12/10
אם קיבלת נטו 4500 תקבלי פיצויים באיזור ה-10,000
אם הברוטו 4500 אז 9000
הבראה וחופשה הם בנוסף לפיצויים ולא חלק מהם

בכבוד רב

דרור חייק, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן