פורום דיני מיסים

פורום מיסים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום המיסוי בישראל. מס הכנסה, מע"מ, מיסוי מקרקעין, דיווחים לרשויות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני מיסים

עו"ד חיה אביסרור - שמעוני

עו"ד ורו"ח, בעלת משרד המתמחה במיסוי אזרחי על כל ענפיו.

עו"ד איתן אסנפי

עו"ד ורו"ח, בעל משרד עורכי דין מיסים, עוסק בתחומי המס 25 שנים.

עו"ד בתי דורון-ליפשיץ

עו״ד ורו״ח, יוצאת רשות המיסים, מתמחה בפתרון בעיות מיסוי עם ניסיון של למעלה מ- 20 שנה.

עו"ד סלי אילון

מנהל משרד רואי חשבון בעל יתרון מקצועי בתחומי מיסוי בכלל ומיסוי מקרקעין בפרט.

בעייה

TT 03/06/09
מה עושים במקרה שקיבלתי החזר מס של תקופה כלשהי

אבל היתה עוד עבודה באותה שנה וההחזר שהתקבל זה

430 ש' (מילואים) ורוצים לקבל את ההחזר הנ"ל ?

אם הכוונה שהוגש דוח מטעה יש לתקנו

עו"ד יצחק פוגל מנהל 06/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

החזר על מס שירד בגלל הפרשה לקרן השתלמות

לילי 03/06/09
שולמו לי במשכורת האחרונה, הפרשות רטרואקטיביות לקרן השתלמות שהמעסיק "שכח" להפריש לי בשנתיים האחרונות.
החלק שלי חולק ל-4 תשלומים והחלק של המעסיק הופרש בפעם אחת ועל כך בתלוש ירד לי מס מאוד גבוה של 2000 ש"ח. שהעלים את המשכורת שלי ל- 1/3. מה ניתן לעשות ? זוהי לא משכורתי הרגילה.
מה ניתן לעשות מול המעסיק- אני לא אשמה בכך שלא שילם לי ועכשיו בגלל הרטרו' ירד לי מס כ"כ גבוה על חשבוני ??? האם ניתן לבקש החזר מס ? מה אני יכולה לבקש מהמעסיק לעשות ?
אודה לעזרה

החזר מס- המשך:

לילי 04/06/09
כרגע המעסיק הציע לפצות אותי בשכר של חודש הבא בגין המס שירד לי.
אבל זה גם יעלה לי את השכר באופן חד פעמי וילווה שוב במס לא ?! איך ניתן להחזיר לי את הסכום ללא כך ? האם על פיצוי שלהם בשכר כן ניתן לעשות החזר מס/תיאום מס ?

נזק לציוד

יוני 02/06/09
לאשתי נגרם נזק במחשב באשמתה והמעסיק החליט לחייב אותה בקנס בגין הנזק.
האם החיוב הינו מהנטו או מהברוטו?

בהנחה שהמחשב שימש לעבודה כשניזוק (ולא לצרכים פרטיים) מבחינה מיסויית מהברוטו אך יש לוודא בפורום דיני

עו"ד יצחק פוגל מנהל 06/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

לא מורידים מס

מבולבלת 02/06/09
שלום רב,

אני עובדת בארגון מסודר מזה 5 שנים. במהלך התקופה הריתי פעמיים והייתי בשתי חופשות לידה ארוכות (בנות 7 חודשים) . חזרתי לעבודה לאחר תום חופשת לידתי השניה לפני חודשיים בדיוק.
בחודשיים הללו ראיתי בתלושי המשכורת שאין לי סעיף מס הכנסה בחלק של הניכויים ולכן לא יורד לי תשלום על מס, וזאת למרות שמשכורתי היא 7000 שח ברוטו בקירוב. ביטוח לאומי וביטוח בריאות נוכו ממשכורותיי ללא דופי.
מה אני כשכירה אמורה לעשות? האם יכול להיות שמגיע לי החזר של מס הכנסה על כל התקופה שהייתי בחופשת לידה ולא השתכרתי ולכן לא לוקחים לי מס נוסף? האם עלי לדווח על כך? אני חוששת שמישהו בלשכת המס יחליט שעלי להחזיר החזר גבוה מאוד של מס הכנסה בבת אחת מכסף שאין לי לשלם אותו. זו לא אמורה להיות אחריות המעביד? אני הרי לא עצמאית ואיני חייבה בחובת דיווח כלשהו למס הכנסה. זה אמור להיות דבר אוטומטי.

בתודה מראש, מבולבלת

אפשר בבקשה לענות לשאלתי?

מבולבלת 02/06/09

ניכוי מס

יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) 06/06/09
המעביד מבצע חישוב מס שנתי ולאור זאת שבתקופת החופשה ללא תשלום לא השתכרת, הרי שעם חזרתך לעבודה לא נוכה לך מס, שזה הגיוני. מצד שני בגין דמי הלידה הביטוח הלןאומי תמיד מנכה פחות ממה שצריך. את שכירה ואינך חייבת להגיש דו"ח.

בברכה
עו"ד , (רו"ח) יצחק פוגל
מנהל פורום דיני מיסים

נכה בשיעור של 75% אי כושר האם הוא זכאי להנחה במס

סטודנט 02/06/09
שבח ואו השבחה ?
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה

הנחה לנכה במכירה

עו"ד אשר טולדנו 02/06/09
במכר מקרקעין אין הנחה לנכה לעניין היטל השבחה ומס שבח.

תשלום מס מכירה

ויסא 02/06/09
קרקע אשר רשומה על בעל ובת זוגו , והם מכרו את הקרקע ללא תמורה לאח של הבעל .
האם העסקה חייבת במס מכירה אם כן מה השיעור של מס מכירה
יש לציין כי העסקה הייתה מלפני 2000

מס מכירה

עו"ד אשר טולדנו 02/06/09
שלום רב,
לגבי מס מכירה, לצערי העברת זכות במקרקעין (במקרה שלך קרקע) לאח במתנה אינה פטורה ממס מכירה (למעט אם המעביר קיבל אף הוא את הקרקע בירושה או ללא תמורה) ותהא חייבת בשיעור מס מכירה של 2.5% משווי התמורה.

מס רכישה

מגי 02/06/09
שלום , הייתי רוצה לדעת כיצד במקרה הבא יחושב מס רכישה. אני ובעלי נשואים מזה 7 שנים והדירה בה אנו מתגוררים היום נקנתה ע"י בעלי לפני נישואינו ורשומה רק על שמו. במהלך השנים רכשנו מגרש והוא רשום על שם שנינו. בימים אלו אנו מעוניינים לקנות דירה ולרשום את הדירה על שמי בלבד. האם במקרה כזה תיחשב הדירה לנכס ראשון שלי או לנכס שני?

תא משפחתי משותף

עו"ד אשר טולדנו 02/06/09
שלום רב,

לאחר נישואייך את ובעלך נחשבים כ"תא משפחתי" משותף. דהיינו, רכישת הדירה החדשה רק על שמך לא תשנה את העובדה שמס הרכישה ייגבה לפי מדרגות "דירה שנייה".
שימת ליבך, להחלטה שהתקבלה בבית משפט העליון בעניין ע"א 3489/99 מנהל מס שבח מקרקעין חיפה נ' אן מרי עברי ; נז(5) 589 שם קבעו השופטים, כי מאחר וסעיף 49(ב) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה), תשכ"ג-1963 קובע מפורשות כי לצורך פטור ממס שבח על מכירת דירת מגורים מזכה בני-זוג מהווים "מוכר אחד" (למעט אם חיים הם בנפרד דרך קבע), הרי החלטתם של בני זוג לקיים הפרדה בנכסי מקרקעין מסוימים אינה צריכה להשליך על שאלת מתן הפטור במכירת דירת המגורים שבה מתגוררים בפועל שני בני-הזוג. המבחן שמציב החוק לא בא לענות על השאלה אם בני-הזוג בחרו להפריד את הבעלות בנכסיהם, כי אם לענות לשאלה אם בני הזוג בחרו להתגורר בנפרד בדרך קבע.
לאור הלכת "אן מרי עברי" ובלי קשר לשאלה אם קיים בינך לבין בעלך הסכם ממון המסדיר את זכויותיכם במקרקעין שברשותכם, הרי שאם את ובעלך מתגוררים יחדיו, הרי שני בני הזוג יחובו בשיעור מס רכישה במדרגות "דירה שנייה" בעת רכישת הדירה החדשה.

בברכה.

הנחה במס רכישה

סלמאן אבו מדיעם 01/06/09
אני אדם מושתל כליה ונכה עם 91% נכות רפואית לצמיתות ודרגת אי כושר 65% נכות לצמיתות ועל שמי יש מגרש שרכשתי בשנות ה90 .
כיום אני מתכוון לרכוש מגרש חדש לילדים שלי .
שאלה : האם מגיעה לי הנחה בתשלום מס הרכישה על המגרש
החדש ?

רכישת קרקע על ידי נכה

עו"ד אשר טולדנו 02/06/09
שלום רב,

אם המגרש שיירכש יירשם ישירות על-שם ילדיך, אזי ברור שלא תתקבל שום הנחה במס רכישה.
אם המגרש יירכש ויירשם על-שמך לצורך הקמת עסק ייתכן ותהא זכאי להנחה במס רכישה (1/3 על 5% מס רכישה של מגרש) אם תוכיח שבאמת יקום עסק על המקרקעין שיירכשו.
אם תרכוש את הקרקע על שמך לצורך בניית בית מגורים, תהא זכאי להנחה המפורטת לעיל ובתנאי שלא ביקשת יותר מפעמיים בעבר לקבל את ההנחה הנ"ל.

נא התייעץ עם עו"ד בטרם תבקש לקיים את העיסקה.
בהצלחה

מס הכנסה ותקרה

אלמוני 01/06/09
שלום,1) אבקש לברר, מהי תקרת השכר שמתחתיה לא מורידים מס הכנסה בכלל?2) באם עובד שכיר, משתכר (ברוטו)א) 6000 ש"ח בחודשב) 7500 ש"ח בחודשונק' הזיכוי שלו הם 4.25כמה מס הכנסה אמור העובד לשלם במקרים הנ"ל?תודה מראש,

יש סימולטורים באינטרנט חפש בגוגל

עו"ד יצחק פוגל מנהל 08/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קה"ל והחזר מס

בן 01/06/09
אני עובד שכיר והמעביד שלי לא מפריש לי לקה``ל , האם אני יכול לפתוח לעצמי קה``ל ולהפקיד לבד על פי תקרות בחוק ובסוף השנה להגיש דו``ח למ``ה כדי שיכירו לי בזה כהוצאה מה שיפחית את ההכנסה החייבת מהמשכורת ואולי גם יגרום להחזר מס

כמו כן האם אני יכול לפתוח לבן הקטן שלי קה``ל והאם זה יזקף לי כהוצאה?



2. בשנת 2007 התחתנתי וברצוני להגיש החזר מס לשנת 2007 , מה המועד הקובע לעניין ``נשוי`` רישום ברבנות או רישום במשרד הפנים (אישור נישואין 10/07 משרד פנים 1/1/08 ).
3.בהנחה כי אנו אכן זוג נשוי לעניין מ``ה האם אני יכול להגיש בקשה להחזר מס רק על הכנסותי בלבד כיוון שאשתי על פי בדיקה צריכה להשלים מס? ובקיצר האם מותר לי להגיש לבד אני בן זוג רשום.

קהל לעצמאי מיועד לבעלי הכנסה מעסק ומשלח יד בלבד

עו"ד יצחק פוגל מנהל 06/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביתי חלתה באפילפסיה , יש התקפים ונוטל תרופות 5 פעמ

אמא של מקסימה 31/05/09
פעמים ביום , האם מגיעה הקלה במס הכנסה , היא מוכרת על ידי מכבי כחולה כרונית. איך מגישים בקשה כזו?

תאספי אישורים רפואיים ותפני למ"ה השאר עניינים רפואיים

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דחוף דחוף

רונית 31/05/09
למה צריך להתכונן בחקירה במידה ומכניסים לארץ סכום של כסוף בגובה של 200000 דולר ונתפסים במסלול הירוק. האם יחזירו את הכסף? מה גובה הקנס המקסימלי

לא התכוונת שבאמת נענה על השאלה

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה בקשר לדוחות חנייה- איך אפשר להיפטר מחוב נצבר?

נעמה 30/05/09
יש לי חוב בגין דוח חנייה משנת 2007
במהלך התקופה נשלחו התראות לכתובתי הישנה- וכך קרה שהחוב עלה היות ונתווספו ריביות והצמדות וקנסות- וכיום יש לי עיקול על חשבון הבנק

יש איזושהי דרך להקטין החובות?
בעירייה יש מערך גבייה מאוד נוקשה והם דורשים לשלוח מכתב מסודר
אך יש לי בעיה עם עילה חזקה
אם אתם מכירים שיטה עם הקנסות אודה על תשןבתכם

פני לפורום בתי משפט

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה בנוגע לנושא מיסוי עמלות על ידי המעסיק

אייל 30/05/09
אני עובד כמשווק בחברה (כעובד פנימי של החברה)שמקבל שכר בסיס +עמלות על פי מכירה .
לפני כחודש בקבלת השכר ראיתי שהורידו לי מעמ על העמלות של המכירה (...כאילו שאני פרילנסר שמוציא קבלות...) האם זה חוקי ?
לטענתם כן למרות שאני עובד פנימי של החברה!
שאלה שניה האם זה נחשב כהרעה בתנאי שכר ?
לצורך פיצויים כמה זמן מתחילת ההרעה אני יכול להתפטר על סמך ההרעה ?

פנה לפורום דיני עבודה

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטול חשבונית

גיא 30/05/09
ראשית ברצוני לציין את הערכתי הרבה על דרך ניהול הפורום ועל התשובות המפורטות והמאירות.
לעניינו : עובד שלי הוציא חשבונית /קבלה מבלי לרשום את מהות העסקה ואמצעי התשלום ( התשלום היה במס' המחאות ומזומן) מה ניתן ללעשות בכדי לתקן את הטעות ? החשבונית/קבלה המקורית ( הדף הראשון)נתנה ללקוח והוא אינה מוצא אותה.
נ.ב : אי עובד עם חשבונית קבלה( ללא קבלות- בנפרד).
תודה מראש גיא

תיקון חשבונית

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09
לגיא

לא ציינת אם המדובר ברוכש פרטי או עסקי. אם עסקי הרי הוא חייב חשבונית, והכי פשוט שיאתר אותה.

אם אדפ פרטי, ואני מניח כי פרטי התקבול ידועים וניתנים לשחזור, הייתי מוסיף אותם כיום על פרטי העתקים שבידך, ומצלם העתק מתאים ללקוח ומחתים אותו שקיבל זאת. זה לא פתרון בית ספר כי אין, אך בנסיבות העניין הרע במיעוטו.


בברכה
עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל
מנהל פורום דיני מיסים

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ריבית והפרשי הצמדה ממס הכנסה

ניק ורד 30/05/09
האם ריבית והפרשי הצמדה שמתקבלים ממס הכנסה חייבים במס בדיווח של הדוח הבא למס הכנסה טופס 1301
תודה ניק

הצדובר בהכנסה פטורה, שיש לרושמה במקום המיועד לכך

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מס רכישה

רם 30/05/09
אחותי הינה עוורת עם תעודת עוור, שמקבלת קצבת נכות על כך מבטוח לאומי משנת 2007. עתה היא קנתה דירה בתחילת שנת 2009 ושילמה מס רכישה, לאחר שנודע לנו שהיתה אמורה להיות פטורה ממס רכישה ביקשה וקיבלה את תעודת העוור שלא הוציאה בעבר
האם יש אפשרות לקבל את החזר מס הרכישה למרות שתעודת העוור הוצאה לאחר הרכישה של הדירה, היות והנכות כבר נקבעה לפני רכישת הדירה, ורק התעודה התקבלה בשלב מאוחר יותר.
אודה מראש על תשובה

עו"ד אשר טולדנו משיבך

עו"ד אשר טולדנו 31/05/09
שלום רב,

משאלתך לא ידוע מהם אחוזי הנכות שנקבעו לאחותך במוסד לביטוח לאומי. בכל אופן, באם אחותך בעלת יותר מ- 70%אוחוזי נכות, הרי בדיעבד קמה זכותה להינות מהפטור הקבוע בחוק לנכה. על-פי סעיף 85 לחוק מיסוי מקרקעין (שבח,מכירה ורכישה), התשכ"ג – 1963 (להלן: "החוק"), מנהל מס שבח רשאי לתקן שומה, שנעשתה לפי סעיף 78, תוך ארבע (4) שנים מיום שנעשתה מטעמי טעות, גילוי עובדות חדשות ; הצהרה בלתי נכונה של המוכר. הנטל לשכנע את מנהל מס שבח שאכן מדובר בביטול עסקה אמיתי – רובץ על שכמו של מי שטוען לביטולה של העסקה ולקבלת החזר המס ששילם, מכח סעיף 102 לחוק (ע"א 738/89 מנחם ינקובסקי ואח' נ' מנהל מס שבח מקרקעין; פ"ד מו (5) 541).

לכן מאחר וטרם חלפו 4 שנים, כדברייך, ניתן לפנות בבקשה לפקיד המס במשרד האזורי ולבקש לתקן את השומה.

לעניות דעתי, אין כל סיבה שלא יאשרו את התיקון ויורו על קבלת ההחזר, אם באמת מגיע כזה.

מקדמות ביטוח לאומי לפי מה מחשבים בדיוק???

אייל 29/05/09
שלום רב,
ברצוני לדעת כיצד אני מחשב את המקדמות לביטוח לאומי.
האם אני מחשב עפ"י הכנסות או עפ"י הכנסות פחות הוצאות ז"א רווחים?
המקרה שלי הוא כזה: פתחתי עסק שמינואר עד מרץ לא היו הכנסות כלל, באפריל מאי התחילו להיות הכנסות אך עדיין ההכנסות פחותות מההוצאות.
ואם אני מחשב לפי רווחים אזי לפי רווח הפסד כל חודש או שאני מחשב את הרווח הפסד הגלובלי ז"א הוצאות שאני עדיין סוחב מהקמת העסק?
תודה רבה וחג שמח

פנה לפורום ביטוח לאומי

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

2 עסקאות ללא תמורה מאח לאחות – האם החיוב במס נכון

מתן2000 29/05/09
נתונים:
1. אח ואחות ירשו מהוריהם 2 דירות זהות לחלוטין בגודלן ובשטחן (הן אף סמוכות באותו מבנה).
2. בכל דירה רשומים האח והאחות כבעלים בחלקים שווים (כל אחד 50%).
3. כעת הם רוצים לבצע עסקאות העברה ללא תמורה, כך שכל אח יהיה הבעלים של 100% של אחת מהדירות.
4. לא מדובר בדירתם היחידה, שכן לכל אחד מהם גם דירה נוספת שבה הוא גר בפועל כיום.
השאלות שלי הם:
1. האם האחים פטורים ממס שבח ? לכאורה אין שבח כי הם לא מקבלים תמורה, למרות שבעצם כל אחד מהם מקבל את שווי מחצית הזכויות שלא היו לא בדירה קודם לעסקה.
2. האם בעצם זה לא משנה כי הם מבקשים פטור ממס שבח בגין עסקת "מתנה לקרוב"/"העברה ללא תמורה" לפי סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין ?
3. החיוב במס רכישה לכל אחד מהם הוא רק 1/3, אבל האם מדובר ב-1/3 מ- 100% מהזכויות או 50% מהזכויות (שכן בעצם כל אחד מהם מעביר לשני רק 50% מהזכויות). לדוגמה אם מס הרכישה המלא 3,000 ש"ח, אזי האם החיוב הוא רק 1,000 ש"ח או אפילו 500 ש"ח (כי זה חצי מהשליש) ?
האם המסקנות שלי נכונות ? אודה על תשובתכם וחג שמח לכולם

החלפה בין יורשים

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09
לשואל שלום

לא ציינת ממתי הירושה, והאם כבר ניתן צו ירושה והאם הדירות נרשמו בטאבו על שם היורשים. אם לא יתכן שעדיין ניתן להציל את המצב.

אחרת, ישנו סיכון שרשויות המס יראו בכך מכירה מלאה לכל דבר ועניין, כי כל אחד מוכר חצי ומקבל חצי בתמורה ואז מס רכישה מלא על שווי חצי הדירהובתקווה שיש להם זכאות לפטור הכללי, אחרת יהיה גם מס שבח.

ניתן אולי לחשוב על פטרונות נוספים אך לא במסגרת הפורום.

בברכה
עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל
מנהל פורום דיני מיסים

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מס הכנסה

אילן 28/05/09
עד כמה שנים אחורה אפשר לעשות החזר מס?

6 שנים קרי 2003 ואילך

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חלוקת דיבידנד

מתעניין 27/05/09
בחברה 2 בעלי מניות.האחד ישראלי והשני תושב חוץ. האם החברה יכולה להחליט לחלק דיבידנד רק לתושב הישראלי? תודה מראש.

פנה לפורום דיני תאגידים

עו"ד יצחק פוגל מנהל 05/06/09

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דחוף דחוף דחוף בשל יציאה לטיול

ליאור ר. 27/05/09
ד' סיוון התשס"ט, יום רביעי, 27 מאי 2009, 02:24 לילה.

שלום רב יצחק פוגל - עורך דין רואה חשבון.
אני נוסע במפתיע לנסיעה בטבע ממחר בבוקר יום חמישי ועד סוף יום ראשון - 31/05/2009. כתוצאה מכך עלי להגיש את דוח מס ההכנסה כבר היום - 27/05/2009.

ברצוני לקבל ממך תשובות חשובות אנא השב לי כמה שיותר מהר כי בעקבות זה אני אבצע את הדו"ח.

אני מוגדר כחייל משוחרר נכון לשנת 2008.
סך ההכנסה השנתית שלי כשכיר הייתה כ- 17,000 שח במקום עבודה אחד. במקום עבודה שני שלא היה חופף לראשון סך ההכנסה השנתית הייתה כ- 2850 שח (כל זה לפי טפסי 106 למרות שקיבלתי בשנת 2009 סכומים נוספים לגבי העבודה בשנת 2008 - עוד כ- 3000 שח).

סך הריבית מהבנק (טופס 867 מהבנק) הייתה כ- 857 שח (20%) - שדה 126, + 482 שח (15%) שדה 078. מזה שולם מס של כ- 244 שח שדה 043.
סך ההכנסות בעסקאות במט"ח - מטבע חוץ מטעם ברוקר כפי שהוא מגדיר את עצמו בטופס 867א למרות שאני ביצעתי את הפועלות והוא היה בית המסחר הן כ- 1768 ש"ח הכנסות ב- 62 פעולות. עליהם שולם מס של כ- 31 שח.

בנוסף יש לי עוסק פטור שההכנסה שלו הייתה 1604 שח (הכנסה שנתית).
ההוצאות השנתיות ממנו מסתכמות בכ- 15591 שח. הסתובבתי בארץ באוטובוסים רק הוצאות הנסיעה היו מעל 7217 שח בתחבורה ציבורית בלבד! כמובן על הכל קבלות ורשמתי את כל הנסיעות כל חודש כקבוצה כי רק הזמן כל פעם לרשום היה הופך אותי לפקיד במקום להתמקד בדברים יותר מעשיים.


כמו כן השקעתי כהלוואת בעלים בחברה פרטית/מיזם פרטי בשנת 2007 כ- 127,500 שח ואני לא רואה שקל ממנו ונראה כי פעלו איתי לא בתום לב מאחר והם לא עובדים על פי התקנון וגם התקנון שנתנו לי לפני היה "טעות" כהגדרתם. למרות שביקשתי את כל כספי חזרה (זה היה הלוואה בעלים - הכנסתי את זה כהצהרת הון שאני גם מגיש מחר אך לא לדוח השנתי כי הכנסות מזה לא ראיתי, כולי תקווה שכספי שעמלתי עליו רבות וכן פיצויים מתאונת הדרכים שעברתי בעבר לא הלך לטימיון).

יש בידי טופס 161 מתוקן רק לפני מספר ימים ממקום העבודה בו פוטרתי באוקטובר 2008 (עבדתי כשנה) בו שולמו לי עוד כ- 44 שח.. בכל מקרה המעביד שם טען שקיבלתי כספים בעוד לא קיבלתי את כל הכספים שם (חסרים כ- 25 שח מתוך 1409 שח פיצויים). את רוב הפיצויים קיבלתי בשנת 2008. מאחר והפיצויים כה נמוכים קיבלתי אותם בהמחאה מהמעביד בלי איזה אישור ממס הכנסה למעט כאמור 25 שח מקרן "עדי" שלא קיבלתי ואין לי מושג איך אני אמור לקבל. כמו כן אני טוען שהפיצויים אמורים להיות גבוהים יותר וכן השכר אמור להיות גבוה יותר.

טפסים שאין ברשותי:
1. מילואים יום אחד שקיבלתי את התשלום רק בשנת 2008 מטעם ביטוח לאומי מדובר על כ- 126 שח. אין לי מושג אם ניכו לי משם מס.

2. דוח של חברת הראל על ערך תיק הפנסיה שהופסק להעביר לשם כספים בספטמבר 2008

פניתי אל ביטוח לאומי ואל הראל אך עד היום לא קיבלתי את הטפסים.

שאלתי לכבודו:
1. מאחר וסך ההכנסות שלי (לפני הוצאות) לא מגיעות לתיקרת המס המחייבת האם אני יכול להעביר את ההפסדים מהעוסק הפטור (בסך של כ- 15591 שח) לשנה בה יהיה לי רווח שאני יוכל לקזז אותם (על טופס 1344) . אם כן כיצד בבקשה עלי לעשות זאת בטפסים השונים שיש לי (1344+1301). פקידי מס הכנסה לא רצו לומר לי שיש לי כזו אפשרות ויועץ מס רצה לקחת לי 2000 שח על ייעוץ - שזה הרבה מעבר לסך ההכנסה של כל העוסק הפטור שלי - דבר הזוי בפני עצמו.

2. האם אני אמור להצהיר משהו על הלוואת הבעלים בטופס 1301 או רק בהצהרת הון. כאמור אגורה לא ראיתי משם לא בשנת 2007 ולא בשנת 2008 כולה וגם עד כה לא בשנת 2009.

3. האם העסקות במטח בחברת מסחר בטופס 867א של בית המסחר נחשבות בהצהרה כיאלו הוא ניקה את מלוא המס במקור? או שעלי לבדוק זאת? האם עלי לצרף את כל העסקאות. כי הם רק בדולרים מוצגים. עסקאות במטח הם עסקאות בו אני מפקיד ביטחונות בבית המסחר ומשחק כמו בקזינו חוקי. אם מרוויח מרוויח אם מפסיד אז מפסיד. הם הגדירו בחוזה שאין צורך ברשיון מאחר וזה לפי ההגדרה שלהם לא נייר ערך. בעמודת של טופס 867 הם הגדירו זאת כמטח במיוד נייר ערך בישראל.

אודה על תשובות בהולות בנושא תודה רבה רבה רבה רבה

3 שאלות נוספות ודחופות

ליאור ר 27/05/09
4. האם הטפסים של הראל - לשנת 2008 רלוונטים? הייתכן שניקו לי משם מס? האם ייתכן ויש שם הפסדים שאני גם יכול לגרור לשנים אחרות? בידי רק טופס רבעוני מ-01/01/2008 עד 30/09/2008 בו הפסידו. אם כן לא אני מכניס זאת על פי הדוח הרבעוני הזה והאם הוא בכלל קביל?

5. האם עלי להעביר למס הכנסה את טופס 161 למרות שיש פטור ושוחרר רוב הכסף של הפיצויים על ידי המחאה המעביד? האם בהגשת טופס 161 לרשות המיסים אני אמור לקבל את ה- 25 שח הנוספים? האם עלי לציין באיזה מקום בדוח שלא קיבלתי את ה-25 שח ואני זכאי להם? כאמור של חברת עדי.

6. האם מס הכנסה למרות שאין לי את הטופס מביטוח לאומי לגבי ההכנסה מהמילואים וגם לא של חברת הראל בנושא הפנסיה ואי כושר עבודה וקופת גמל יכול לקבל את הנתונים ולהשלים זאת בעצמו?

תודה רבה רבה רבה.

הסברים לטופס 1344

ליאור ר. 27/05/09
ד סיוון התשס"ט, רביעי - 05:37 לפנות בוקר.
כמו שניתן להבין אני לא ישן מכך...
במידה וניתן לדחת הפסדים כיצד עלי למלא את טופס 1344.
כיצד מחשבים אינפלציה? בשנת 2007 הם קיזזו לי את כל ההוצאות מההכנסות למרות שלא הייתי אמור לשלם כלל מס בשל 4.25 נקודות זיכוי והכנסה שהייתה נמוכה מהתקרה הזו. זה לא פטור ממס אלא זיכוי ממס והפקידה שם שישבה איתי מסרה שיש הבדל. השאלה אם אני מתכנן בעוד מספר שנים להפוך את העוסק הפטור לעוסק מצליח. ואולי אף לקחת את ההכנסות אם יהיו כאלו מהמסחר ב"קזינו" המטח עבור תפעול העוסק הפטור שכלל נוגע לענייני תוספי המזון...(עוד לא רשמתי אותו בספרי העוסק מאחר וזה כרגע רק משחק) האם אוכל להתקזז עם ההפסדים של ההקמה. העוסק רק בן שנתיים ותכננתי 5 שנים הפסד. בשל טראומה נוראית שעברתי לפני כשנה וחצי ייתכן וזה יקח יותר זמן. אני רוצה להצליח בו ולכן משקיע בו. לצורכי ביטוח לאומי אני עצמאי שלא עונה להגדרה.
מה זה דו"ח התאמה לצורכי מס בטופס 1344- סעיף 4 שם. אני לא מבין איך למלא את זה. אני קורא את הספרים ולא מבין את השפה שם. נראת לי יותר מדי מסובכת. ופרשוניות שעלולות לעלות לי ביוקר.
להלן הקישור לטופס מרשות המיסים.

אני אומנם מדבר על סכומים של הכנסות מאוד קטנות (כ- 19500 ש"ח כשכיר, עוד 1750 שח לערך מהקזינו מטח שכרגע אגב כבר מפסיד הרבה, עוד כ- 1000 שח בבנק ועוד כ- 1600 שח מהעוסק הפטור) אך אני רוצה להתחיל את הכל על רגל ימין ושאהיה בעזרת השם (ובעזרתי והסובבים גם מהפורום כאן) מבין כשהיה גדול אדע שהרואה חשבון שלי בעתיד יעשה את מלכתו נאמנה ו/או שאהיה הרואה החשבון של עצמי . כעת בשל הטראומה אני לא קולט דברים ויש לי קשיים רבים ואישיים שלא מאפשרים לי פשוט ללמוד למרות מאמצעים רבים שאני עושה ומשקיע שעות על גבי שעות בהבנת דברים. ייתכן ובעתיד הקרוב הוגדר לצערי כחסר ישע בגין הטרומה הנוראית שעברתי ולא זאת מטרתי כאן. בשל ניסיון להציל את עצמי ואת העוסק לקחתי גם עו"ד השנה ושכר הטרחה שלו 5 ספרות והסיפריה הראשונה היא 2. בספרים החשבתי זאת כהוצאה שאני מתכוון גם אותה להכניס כחלק מהוצאות העוסק. כי בלעדי זה אני והעוסק הפטור בטוטאלוס טוטאלי. זה ניסיון לשקם את עצמי ואת העוסק.
תמיד שהלכתי לאלו במס הכנסה הם נראים נחמדים. אך ברגע שאני רוצה לדחות את ההפסדים הם אומרים לי שאי אפשר ואני מרגיש באינטואיציה וממה שקראתי שיש לי הרגשה שכן אפשר לעשות בדרך לא מסובכת העברת הפסדים לשנים אחרי שאוכל להתקזז עם הכנסות חייבות. שנת 2008 היא השנה האחרונה בה הייתי זכאי ל- 4.25 נקודות וכעת בשנת 2009 אני עובר ל- 2.25 נקודות זיכוי.
פשוט אני רוצה לנצל את האפשרויות שמציע החוק ולא בגלל הקשיים שלי להיות עד כדי כך תמים ובעתיד לשלם מס שאני יכול כעת בתכנון מס נכון לא לשלם בעתיד מס בגין קיזוז הפסדים של השנה הזו. אני מצטער שבשנה שעברה לא נתקלתי בפורום שלכם. האם אני יכול לבקש להסיר את קיזוז ההפסדים משנה שעברה ולהעביר אותם גם ליתרה לשנה בה הרוויח ואצטרך לשלם מס? מדובר בשנה שעברה על כהפסד כזכור לי כעת כ- 22000 שח ורווח לפני הפסד כ-4000 שח לערך. הם קיזזו ויצא סך הכנסה שנתתי של כ- 26000 מכל 2007. נראה לי שיכולתי לקזז פשוט אני לא יודע איך.

אודה מאוד על עזרה בנושא בשל המצב.

חבל שלא עניתם לי בזמן

ליאור ר. 27/05/09
בכל מקרה אודה אם כן תוכלו להגיב על הדברים כדי שאחרים ילמדו ממקרה זה וגם אני לשנים הבאות.

מה שעשיתי הוא בדיוק כמו בשנה שעברה: כל ההכנסות כשכיר+עסק פחות הוצאות בעסק = להכנסה הרגילה אותה שנה.
בנוסף יש מסמך של ביטוח לאומי לגבי יום מילואים שאין לי אותו. אני מניח שגם שם הורידו מס - כתבתי להם שאין לי את הטופס.
כמו כן כתבתי שחברת הראל פנסיה לא נתנה לי את הטופס השנתי ואולי גם שם יש דברים חשובים שניתן להתקזז איתם.
לגבי ההון מעסקאות מטח - כתבתי זאת בשורה שטופס 1322 ביקש וכן ביקשתי כספים שהורידו לי משם בחזרה כי אני הוגדרתי כחייל משוחרר.

לא דחיתי הוצאות לשנים אחרות אך סך השכר שלי פחות ההוצאות הגיע לכ- 5000 שח.

זאת השנה הכלכלית הכי גרועה שהייתה לי ושנת 2009 כבר עוד יותר גרועה ממנה בהרבה.
ביטוח לאומי גם לא מעניק לי דמי אבטלה כי המעביד משנת 2007 מסרב למסור לידי את המשכורות ודוח השעות והימים המדוייק שעבדתי (הוא העביד אותי הרבה מעבר לחוק המותר - 320 שעות לחודש, כ-60 ימים ללא יום מנוחה אחד - כ-60 ימים רצופים 7 ימים בשבוע).

יש מעבידים שפשוט אסור לעבוד אצלהם.

מס רכישה שבח

אבי 27/05/09
קניתי דירה ושילמתי מס רכישה אחרי שנה קניתי עוד דירה והתחייבתי למכור אתהראשונה עלמנת לא לשלם מס רכישה, מכרתי את הראשונה והגשתי פטור עכשיו אני רוצה לקנות דירה במחיר נמוך שיכולה להימכר במחיר גבוה . מה קורה בקשר למס רכישה ושבח לדירה האחרונה

עו"ד אשר טולדנו משיבך

עו"ד אשר טולדנו 31/05/09
שלום רב,

כאשר תקנה את הדירה הנוספת מדרגות מס רכישה יחושבו לך כבעל 2 דירות מגורים. בעת רכישה אין הבטים של מס שבח ולכן שאלתך לא רלוונטית לרכישה.

מיסוי – דירה מירושה

סיגלית 25/05/09
אנו 3 אחים ויש ברשותנו דירת ירושה , בעקרון עם מכירת הדירה , אילו מיסים עלינו לשלם , ומהם האחוזים. ובכלל מה התהליך למכירת דירה שהתקבלה בירושה מהורינו.

דירת ירושה

עו"ד יצחק פוגל מנהל 25/05/09
התשובה מתייחסת להיבטי מס בלבד.
מי המוריש.
האם היו למוריש דירות נוספות בפטירתו.
האם המוריש ניצל פטור לדירת מגורים ב-4 השנים האחרונות לחייו.
האם היורשים ניצלו פטור למגורים ב-4 שנים האחרונות
האם ליורשים דירות נוספות

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מיסים-ירושה

moran 27/05/09
לך קצת יותר פרטים לגבי העיניין

משרה שנייה

מרינה 25/05/09
שלום,
עקב כך שהעבירו אותנו ל 4 ימי עבודה בשבוע הינני מעוננית לעבוד יום בשבוע במקום נוסף.
מה נגזר מכך?מה ההשלכות לגבי המס ושאר הדברים כגון ימי חופש( איך זה מתחלק), הבראה וכו.

המשך

2 משרות 25/05/09
ברצוני לציין שהמשכורת ממקום השני הוא סכום קטן - כגון 20 אחוז משרה.
דילוג לתוכן