פורום דיני חוזים

פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני חוזים

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

עו"ד יעל גוליס

למעלה מ-15 שנות ניסיון בליטיגציה, חוזים, נדל"ן ומשפט מסחרי.

עו"ד עמית שלו

עו"ד עמית שלו מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי עם ניסיון של כמעט 20 שנה.

עו"ד שחר אילוז

בעל ניסיון עשיר בתחום הליטיגציה האזרחית-מסחרית ודיני החוזים.

שטר פיטורין והסכם סופי ומלא

SEVEN7TY 27/02/08
למעלה משבע שנים אני כתובע עומד מול חברת ביטוח בתהליך משפטי ארוך ומייגע.
בתחילת חודש ינואר השנה, הודיע לי בא כוחי כי ישנה הצעת פשרה מצד חברת הביטוח. לאור מצבי הכלכלי המאוד לחוץ החלטתי לקבל את הצעת הפשרה ולסיים בכך את מסכת הייסורים הנמתחת הזו.
התייצבתי אצל בא כוחי וחתמתי על "שטר פיטורין והסכם סופי ומלא".
בא כוחי טען במועד החתימה שתוך שלושים יום, ייצא הצ'ק מטעם חברת הביטוח.
הסתבר שכנגדי עומד עיקול הוצל"פ בחברת הביטוח הנ"ל שמהווה חלק מסכום הפשרה ונאמר לי שהוא ייגבה ואת היתרה אני אקבל.
העברתי לבא כוחי את יתרת החוב העדכנית בהוצל"פ כדי שיעביר לחברת הביטוח לשם קיזוז העיקול ומאז ועד היום אני יושב וממתין לצ'ק המיוחל.
בא כוחי לא טורח לעדכן אותי במה שקורה וכשניסיתי לשוחח עימו בטלפון הוא התנהג בצורה גסה, התחמק ממתן תשובה ברורה וחתם את השיחה שיעדכן אותי ברגע שיהיה משהו חדש בעניין.
מצד אחד, איני רוצה להיכנס לעימותים מיותרים עם בא כוחי ומצד שני, אני תלוי באויר ולא יודע מה קורה.


1. האם יש הגבלת זמן עפ"י חוק שבה הנתבעים מחויבים לשלם את הסכום שנקבע בהסכם הפשרה שעליו חתמתי ?
(בהסכם עליו חתמתי לא מצוין דבר בנוגע למועד התשלום)

2. האם יש דרך כלשהי לברר שלא באמצעות בא כוחי מה קורה עם התשלום מבלי שהבירור יגיע לבא כוחי ?


מודה מראש על כל תגובה עניינית.

הסכם פשרה עם חברת ביטוח

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
שלום רב! אתה חתמת על הסכם פשרה. בהסכם הפשרה אחד הנושאים שמופיעים (או צריך היה להופיע !) הוא תוך איזה פרק זמן מחתימתך על ההסכם יועבר אליך סכום הפשרה. התנהגות עורך הדין שלך אינה ראויה בלשון המעטה ואף מדאיגה. אני הייתי מתקשר היום ודורש לקבל פרטים מדוייקים ואם לא תענה אני מציע שתשלח לו מכתב דרישה להעברת כל סכום שהועבר לו בנאמנות עבורך והודעה על הפסקת היצוג ומתן הודעה מתאימה לחברת הביטוח תוך דרישה לקבל הודעה איזה סכום אם בכלל כבר הועבר. אל תשתהה. הייתי ממליץ לקבל מיד יעוץ משפטי ע"י עו"ד אחר אם מדובר בסכום כסף משמעותי.בהצלחה !
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה שהופר

מירי 26/02/08
עורך דין שלום
לפני חצי שנה חתמתי על חוזה עם חברה של פלאפון ובחוזה סוכמו המחירים וכל השאר .כעת אני מקבלת מכתב שהחברה העלתה את המחירים על דעת עצמה .
האם זה הוגן ?האם זכותם לעשות כך ?האם אני יכולה לצאת מההסכם בטענה שאם הייתי יודעת שאלו התנאים לא הייתי מצטרפת ?
תודה

חוזה שהופר?!

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
מירי שלום. בהכרותי עם חוזי ההתקשרות של חברות הפלאפוניה אני מניח שבחוזה עליו חתמת מופיע גם מופיע סעיף המאפשר לחברה להעלות את מחירי השירות (באישור שר התקשורת החביב שלנו) גם במהלך ההתקשרות החוזית. אנא קיראי את החוזה עליו חתמת היטב לפני שאת קובעת שהחברה הפרה אותו. מכאן נגזרת התשובה לשאלה האם את יכולה לסיים את החוזה עם החברה - אם החברה לא הפרה אז מה הבסיס לסיום ההתקשרות עימה? אם לעומת זאת אני טועה ואין בחוזה עליו חתמת סעיף המאפשר לחברה להעלות את תעריפיה אף במהלך ההתקשרות החוזית אזי ברור שתוכלי לסיים את ההתקשרות בטעננה שהחוזה הופר, את הוטעית וכו'.אנא חיזרי אלי אם לא תמצאי בחוזה עם החברה סעיף המתיר לה להעלות את התעריפים כדי שאוכל ללמוד גם אני משהו חדש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תנאים בחוזה שכירות

ענת 26/02/08
עברתי לדירה לפני מספר חודשים, לפני מספר ימים בעקבות סכסוך ביני לבין השוכר, הוא אסר עלי להביא כל אדם לביתי, שאינו מבני משפחתי, הוא התבסס על סעיף בחוזה (שעליו חתמתי) שקובע כי מותר לי לארח רק בני משפחה, שאלותי הן:
1. האם חוקי לאכוף סעיף כזה? האין זו זכותי להחליט מי יכנס לביתי ומי לא, הרי הוא לא רשאי לדרוש ממבקרי להזדהות?
2. איך יפורש "אירוח"? (כמה שעות, לינה...)
3. עד כמה מורחבת, בד"כ, ההגדרה של בני משפחה?

תנאים בחוזה שכירות

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
ענת שלום ! ראשית אם חתמת על סעיף הקובע כי מותר לך לארח רק בני משפחה מה התלונה בדיוק? אם זה לא לטעמך מדוע חתמת? החוק וכך גם טעמי קובעים כי חוזים יש לקיים. מאידך ככל הנראה שמדובר בסעיף מקפח בצורה קיצונית שלא יעמוד בבית משפט. מי ששוכר דירה יש לו זכות ליהנות מהנכס ששכר. ודאי שהמשכיר אינו רשאי לדרוש ממבקרייך להזדהות. אם זה מה שעושה לו את זה שיתגייס למשטרה. אירוח יפורש בצורה מרחיבה. יש קו די ברור בין אורח לבין מי שעבר לגור בדירה. אורח יכול להתגורר בדירה מספר ימים. אולי שבוע שבועיים אך לא יותר. ההגדרה של משפחה אם לא הוגדרה במדוייק בחוזה תהיה מרחיבה ביותר. ככלל סעיף לא ברור בחוזה יפורש כנגד מנסחו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מה עושים עם הפרות חוזה של בעלי דירה?

ורד 26/02/08
אני מתגוררת מ- 1.11.07 בדירה שכורה. חתמתי חוזה שכירות אצל עו"ד. מהיום הראשון בעלי הדירה נהגו בדרך של הפרת חוזה בצורה בוטה. ב- 1.11.07 היו צריכים להשאיר לי דירה ריקה. ורק למול התקשרויות אינסופיות לעו"ד שלהם בעלי הדירה פינו את הדירה ב- 8.11.07 מתכולה אחרונה שנשארה בדירה. מ- 1.11.07 ועד 11.11.07 לא יכולתי להעביר חשבונות על שמי, בגין חובות של בעלי הדירה.
ב- 15/12/07 אחרי סבל ועוגמת נפש בלתי נגמרים שנלוו בעוד מספר רב של דברים, כולל בעיות רציניות שיש לתקן בדירה ובעלי הדירה מסרבים הן לתקן והן שאני אביא מישהו לתקן. ובחוזה יש סעיף שהם צריכים לתקן או שאני אביא מישהו. הם נוקטים בדרך של "איום" לכל בקשה שלי.
אני אם חד הורית ל- 2 בנות ומתנהלת בעצם לבדי מול בעלי הדירה (בעל ואישה).
ב- 15/12/07 הודעתי להם שאני מפרסמת מודעה שיבוא שוכר חלופי במקומי (לפי תנאי החוזה). הם איימו עליי שאבטל את המודעה שפרסמתי, הם יפרסמו מודעה במקומי.
הם פרסמו מודעה ב- 10/1/08 (כמעט חודש מהתאריך שהודעתי על רצוני לעזוב), מודעה שלא תואמת את תנאי החוזה שנחתמו איתי, שהשוכר החלופי יקבל עליו את תנאי החוזה שלי, שהינם 650$ ושער דולר יציג ליום התשלום. הם שינו את הסכום ל- 700 $ לפי שער דולר 4 ש"ח=2,800 ש"ח (וכמובן אף פרייאר לא נפל ברשת).
אני יושבת עם תכולת בית ארוזה מסוף דצמבר 2007.
הם הודיעו לי שיש להם שוכר שיכנס ב- 1.2.08, ואז הם החליטו שהם רוצים שאני אצבע ואשפץ להם את הדירה (אין כזה סעיף בחוזה. רק שאני אשאיר את הדירה במצב נקי ולשביעות רצון הבעלים).
הם טענו שאחרי חודש ימים של מגורים בדירה גרמתי נזקים!!!! (אני יוצאת לעבודה ב- 7.00 בבוקר וחוזרת ב- 17.00 כל יום!!! והם רוצים שאשפץ ואצבע להם את הדירה, דברים שכבר כשנכנסתי לדירה למול שטר חוב הזוי שחתמתם להם על סך של 50,000 ש"ח צילמתי את הדירה וראיתי את הנזקים שהיו, וכעת שהם ניסו להאשים אותי אמרתי להם שהבית עם תמונות והם יכולים לראות שזה נזקים שהם השאירו לי. ואני לא יכולה לגרום כאלה נזקים בחודש ימים!!!!!!!!!!!! קבלנים מוסמכים שהם רצו שיבואו לבצע תיקונים, שהבאתי, כי הייתי מוכנה לספוג צבע ושיפוץ מה, רק לצאת מהדירה הזו, אמרו לי "שרואים שזה נזקים של שנים והם פשוט עושים ממני צחוק ומנצלים את עובדת היותי לבד וחסרת אמצעים להלחם בהם".
שבוע שעבר שוב מודיעים לי שב- 1.3 יכנס מישהו. שאני אפנה את הדירה מיידית (שילמתי להם עד ה- 1.3 וזה היה ב- 21.2.08). כי הם רוצים להביא מישהו שישפץ את הדירה וכו' והם רוצים שאשאיר את שאר השיקים שלי אצלהם כדי שהם ישלמו למשפץ מהכספים הללו.
מה עושים?
אני יודעת שהם מפרים חוזה בצורה בוטה?
אני משלמת כל חודש ועומדת בכל תנאי החוזה?
למי פונים? איזה בית משפט?

תודה על הסבלנות והעזרה.

הפרות חוזה שכירות על ידי בעל דירה

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
ורד שלום ! אני סבור לאור השתלשלות העניינים שתארת שלא תוכלי להתמודד טוב מול בעל הדירה ללא שכירת שרותיו של עורך דין. המצב יצא משליטה. את חייבת לשלוח לבעל הדירה הודעה על כך שאת תעמידי לו שוכר חלופי עד תום תקופת השכירות החוזית שלך באותם תנאים. בעל הדירה אינו יכול לסרב אלא מסיבות סבירות. אין הוא רשאי לנצל את ההזדמנות לשיפור תנאי ההשכרה. אם בחוזה לא כתוב שאת צריכה לשפץ ולצבוע מה פתאום את מתנדבת לבצע זאת. יש לך כסף מיותר? באותו מכתב תודיעי לבעל הדירה שאין לך כל כוונה לצבוע ו/או לשפץ ו/או לעשות כל דבר אחר שלא מופיע כחובה מפורשת שלך בחוזה השכירות. בעל הדירה לא יכול להודיע לך פתאום בהתראה של מספר ימים שהוא רוצה שתצאי מהדירה. זה שהוא רוצה לשפץ את הדירה זה נחמד (במיוחד שזה על חשבונך!) אבל גם לך יש מספר זכויות. אני הייתי פונה מיד לבית משפט השלום בתביעה כנגד בעל הדירה בגין הפרת חוזה השכירות ודורש סעד ביניים המורה לו שלא להפריע לך לעשות שימוש במושכר למשך חודשיים (או תקופה סבירה אחרת) עד שתמצאי שוכר חליפי באותם תנאים.
בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פינוי שוכר מדירה

ליאור 26/02/08
שלום רב, בעוד כשבוע מסתיים החוזה אשר שכרתי לאם חד הורית עם ילדה מעל גיל 18 דירה, הדיירת לא שילמה החודש את השכירות וכמו כן מאיימת שהיא לא עוזבת את הדירה בעוד כשבוע ולא משנה מה אומר ואעשה מאחר והיא טרם מצאה דירה ורוצה לעשות דווקא, כמו כן אציין כי הודעתי ללקוחה חודשיים לפני תום החוזה כי עליה לסיים את החוזה ולצאת אך לבקשתה היא נתקעה ועדיין לא מצאה דירה, ולכן נתתי לה עוד 3 חודשים והחתמתי אותה על הסכם שמותר לי להכנס לדירה בכל מחיר. הדיירת לא עונה לטלפונים ולא לוקחת את הדואר הרשום אשר שלחתי לה, וכמו כן מסרבת להכניס אותי לדירה כבר 5 חודשים וכיום כאשר יש בידי חוזה של דייר חדש אשר שילם חצי שנה מראש והכסף אצלי בחשבון היא לא נותנת לו להכנס ולראות את מצב הנכס. הדייר היה לפניה ורוצה לחזור שוב. בבדיקה הבנתי שאני יכול לפנות אותה בכוח סביר אך עולה השאלה מהו כוח סביר והאם מותר לי לעשות כך בזמן שהיא תהיה בבית, אני יודע שהמשטרה לא מתערבת בנושאים אזרחיים ואני חושש שהכוח שאפעיל לא יהיה סביר בבית משפט, לכן עולה השאלה מה עליי לעשות על מנת להוציא אותה מהדירה, אציין כי יש בידי שטר חוב אשר למיטב הבנתי לא שווה כלום שעליו חתום אחיה ובתה אשר לא נמצאת בארץ וזהו, אין לי עוד בטוחות ממנה. מה עליי לעשות אנא תשובתכם בדחיפות!!!

*הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

פינוי שוכר מדירה

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
ליאור שלום ! אינני יודע מאין הגעת למסקנה שאת רשאית להשתמש בכוח סביר לפינוי השוכרת. אם היא נמצאת בדירה מעל 30 יום את לא יכולה להוציא אותה תוך שימוש בכוח סביר! הדרך היחידה העומדת בפנייך היא להגיש תביעה לפינוי לבית המשפט וזה יארך 2-3 שנים. הייתי מציע לך להעזר במקרה זה בשרותיו של עורך דין שכן הפרוגנוזה גרועה. בהצלחה !
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטול היתקשרות מול חברת הכבלים

משה 26/02/08
שלום
הייתי מנוי של חברת**** במשך שנה וחל עלי קנס בניתוק מוקדם
עקב תקלות חוזרות ונישנות בציוד הכבלים החלטתי להיתנתק מהשרות
חברת **** טוענת שאני חייב לשלם להם דמי ביטול מנוי והעבירו את העניין לטיפול עו"ד. האם אני חייב לשלם למרות התקלות שחוויתי והם לא הצליחו לתקן ( אחרי שלוש ביקורים של טכנאי)
תודה על העזרה

ביטול התקשרות עם חברת כבלים

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
משה שלום ! על מנת לתת תשובה מדוייקת יש לבחון, כמובן, את חוזה ההתקשרות שלך מול חברת הכבלים. יחד עם זאת במידה ואכן נגרמו תקלות חוזרות ונשנות בציוד שמנעו הנאה מהמנוי אני סבור שזו הפרה שאם היא מתארכת היא מקנה לך ככל הנראה זכות לבטל את המנוי. אם הם לא הצליחו לתקן את הבעיה לאחר 3 ביקורים של טכנאי על מה אתה אמור לשלם? קח עורך דין ואל תנסה להתמודד מול עורך דינה של חברת הכבלים בעצמך !
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אי-אפשרות לסיים חוזה שכירות לפני תום התקופה?

רועי 26/02/08
שלום, בחוזה לשכירת דירה שחתמתי (חודשיים לפני שנאלצתי להודיע שאני חייב לעזוב אותה עקב שינוי משפחתי גדול ולא צפוי), לא הופיע כל סעיף המאפשר יציאה מהחוזה בהודעה מראש או מציאת דייר חלופי. אדרבא, הופיע (לצערי) סעיף האומר כי הדייר ישלם את דמי השכירות גם עבור כל תקופה, בתקופת החוזה, בה לא ישתמש במושכר. כאשר הודעתי לבעל הדירה שאני חייב לעזוב וציינתי את הנסיבות (שניתן לראותן ככוח עליון), הוא הפנה תשומת ליבי לחוזה ואמר שאין לי כל אפשרות לצאת מהחוזה. לבסוף "הלך לקראתי", בכך שתבע שבנוסף לכך שאמצא שוכר חלופי לשביעות רצונו, אשלם לו פיצוי שיתבטא בכך שכשהוא יחזיר לי את הצ'קים החודשיים שנתתי לו עם חתימת החוזה - הוא ישאיר אצלו, ויפדה, שני צ'קים עבור חודשיים נוספים לאחר עזיבתי את הדירה. כל צ'ק אגב, כולל לא רק את השכ"ד אלא גם ארנונה ומים ודמי ועד בית... (יש לזכור שבאותם חודשיים הוא כבר מקבל במקביל שכ"ד ותשלומים אלה מהדיירים החלופיים - שאני הבאתי לו). שאלתי - לצד מי החוק במקרה המתואר? יש לציין בדרך אגב - כי הוא מחזיק גם בערבות בנקאית שנתתי לו (אותה יחזיר עם פדיון הצ'ק השני). תודה.

סיום תקופת השכירות טרם סיום התקופה החוזית

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
שלום רועי ! אם לא מצויין בחוזה שניתן לסיימו לפני תום תקופת השכירות החוזית אזי לא ניתן לסיים לפני! ניתן בהחלט למצוא דייר חלופי שיכנס בנעלי השוכר ולמשכיר אין אפשרות למנוע זאת אלא מסיבות סבירות. אני מציע לך לכתוב לבעל הדירה מכתב בדואר רשום בו הנך מודיע לו שבכוונתך למצוא שוכר חליפי וכי אין בכוונתך לתת שום פיצוי מעבר לכך. מיד לאחר מכן אתר דייר חליפי שיסכים להכנס לנעליך ורצוי יותר מאחד ותן שוב הודעה לבעל הדירה על פרטי השוכרים הפוטנציאליים . אם הוא יסרב מסיבות לא סבירות אני הייתי מודיע על הפסקת השכירות ודורש את ההמחאות שנתת חזרה ואת הערבות הבנקאית. רצוי להסתייע בעורך דין במקרה שלך שכן בעל הדירה כבר הצהיר שיש לו "תיאבון" בריא. בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קניית רכב משומש

nbiby 26/02/08
שלום רב,
מה הדין במידה ונרכש רכב משומש מאדם פרטי, אשר הציג מצג שווא לגבי תקינות הרכב ואף מכון הבדיקה לא גילה את התקלות הקיימות?
היכן יש לתבוע ואת מי כדי ובאילו עילות?

מצג שווא ברכישת רכב משומש

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
שלום רב ! מצג שווא הוא מצג שווא השאלה אם מכון בדיקה עלה על הפגם או לא אינה רלוונטית אלא אם כן בחוזה הרכישה נאמר מפורשות שהמוכר לא נותן שום מצג אלא נותן לקונה הזדמנות לבדוק את הרכב והקונה רוכש אותו לאחר שניתנה לו הזדמנות זו. היכן לתבוע היא שאלה התללויה בגובה הנזק. אם הנזק הוא עד 17800 ש"ח ניתן לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. אם הנזק גבוה יותר יש לתבוע בבית משפט השלום ואז מומלץ ביותר להסתייע בשרותיו של עורך דין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה שכירות דירה בדולרים

אפרת 25/02/08
שלום
בשנה שעברה חתמתי חוזה שכירות בו שכר הדירה נקבע בדולרים ללא ציון שער הדולר וללא התייחסות כלשהי לקיזוז אם נדרש. התשלום ניתן בצ'קים כתובים מראש לפי שער הדולר ביום כתיבת החוזה.
בתום השנה סרב בעל הדירה להתקזז על ההפרשים.
האם במידה ולא נכתב כלום בחוזה לגבי שער הדולר מובן כי יש לקזז את ההפרשים?
במידה וכן, האם ניתן לדרוש את ההפרשים גם חצי שנה מתום החוזה? (חשוב לציין שחידשתי את החוזה לשנה נוספת אך הפעם מופיע השער בדיוק ומצוין שישאר קבוע לכל השנה).

תודה
אפרת

*הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

חוזה שכירות בדולרים

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
אפרת שלום ! לטעמי פרשנות סבירה של החוזה (על אף שלצורך בדיקה רצינית צריך, כמובן, לבחון את החוזה עצמו) היא שהיות והתשלום חודשי אזי שער הדולר במועד התשלום החודשי הוא הקובע. את ההמחאות מסרת מראש רק לצורך נוחותו של המשכיר.חשוב לדעת מי ניסח את החוזה אם זה בעל הדירה ניתן להשתמש בפרשנות החוזה כנגד המנסח במידה ויש אי בהירות. תקופת ההתישנות היא כמובן 7 שנים ועל כן ניתן בהחלט לדרוש השבה לאחר 6 חודשים. רצוי לא להשתהות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בעיות תשתית בדירה שכורה.

משה 25/02/08
שלום רב
לפני כשבוע התגלתה בעיה בתשתית החשמל בבית. הוזמן חשמלאי שהחליף ממסר-פחת וכן את גוף החימום החשמלי של דוד המים.
בעל הדירה מסרב לשאת בהוצאות בטענה שבחוזה כתוב בפרוש שכל ההוצאות- עלינו. להלן ציטוט מהחוזה:
"השוכר מתחייב להשתמש במושכר באופן זהיר והוגן ולמנוע כל קלקול או נזק בו ובכל פעם שיגרם נזק או קלקול במושכר או בכל חלק הקשור בו, לתקן מיד על חשבונו כל נזק או קלקול כזה."
ובסעיף נוסף:
"השוכר מצהיר בזה כי יקבל את החזקה על המושכר כי הוא מחזיק במושכר במצב מתאים למטרתו והוא מוותר על כל טענת מום או בררה, והריהו מתחייב לפצות את המשכיר עבור כל נזק שיגרם למושכר בין אם המשכיר תיקן את המושכר בפועל או לאו"

היות ואין שום התייחסות למום נסתר בחוזה (כמו תשתית חשמל וכו') האם בעל הבית צודק?
האם המונחים "נזק" או "קלקול" מתייחסים גם לבעיות בתשתית?

תודה
משה

בעיות תשתית בדירה שכורה

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
משה שלום ! השאלה היא מדוע חתמת על סעיפים דרקוניים כאלה. בעל הדירה יטען שבעת קבלת הדירה כל מתקניה פעלו כשורה ולכן אין כאן עניין של פגם נסתר. חשוב לדעת כמה זמן חלף מיום ששכרת את הדירה ומה סיבת הקלקול. ברור שאם למחרת כניסתך לדירה פתאום מתקלקל ממסר פחת וגוף חימום חשמלי זרעי הפורענות כבר היו טמונים בדירה אבל אם השתמשת בדירה זמן מה אין לך הרבה ברירות אלא לעמוד בחוזה שאתה חתום עליו. סוף מעשה במחשבה תחילה. תתנחם בכך שלא חתמת שאם משהו בדירה של המשכיר (היכן שהוא עצמו גר) יתקלקל גם אז אתה תתקן אותו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דייר חלופי

ליאת 25/02/08
ס' 22 לחוק השכירות דורש טעם בלתי סביר מהם טעמים בלתי סבירים? זהו קנה מידה מאוד סובייקטיבי, האם הפסיקה דנה בעיניין? האם בחירה על רק מין(שותפה ולא שותף) זה בלתי סביר,? האם לא מעוניין בלי כל תירוץ זה בלתי סביר? זהו מושג מאוד בעייתי, לא?

טעם סביר

עו"ד יובל ויסמן מנהל 27/02/08
ליאת שלום ! אכן טעם בלתי סביר הוא מונח סובייקטיבי ואולם בית המשפט, כאשר נתקל הוא בטעם בלתי סביר יודע לזהות אותו על פי רוב ואני בטוח שכך גם את. יש פסיקה בעניין וניתן לאתר אותה באתרי האינטרנט המשפטיים השונים. "לא מעוניין" זה ודאי טעם בלי סביר. בחירה על פי מין ככלל מדיפה ריח של טעם בלתי סביר אבל בנסיבות מסויימות יכולה להיות סבירה מאוד. צר לי אין נוסחה מתמטית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הפרת הסכםבעל פה לרכישת דירה

רן 25/02/08
היינו במשא ומתן במשך שבועיים לרכישת בית בלהבים. אף הבאנו מהנדס לבדיקה. לבסוף הסכמנו על מחיר, הסדר תשלומים ולחצנו יד. המתווך אף הוציא מסמך מסכם לפגישה שבו כל הסיכומים. יומיים אחר כך קיבלנו טלפון מהמוכרת שהיא יורדת מהעסקה. ללא כל סיבה.
האם חוקי הדבר?? האם הסכם בעל פה תחייב.
תןדה

הפרת הסכם בע"פ לרכישת דירה

עו"ד יובל ויסמן מנהל 25/02/08
רן שלום ! אמת הסכם למכירת מקרקעין מחייב כתב ואולם לאחרונה בתי המשפט מרככים הלכה זו. בכל מקרה סעיף 12 לחוק החוזים קובע חובת ניהול מו"מ בתום לב ובדרך מקובלת. לטעמי לאחר שקבעתם את כל הפרטים של העיסקה (או רובם) לאחר מו"מ שנשמך שבועיים לא ניתן להסתלק מהמ"ו בהודעה סתמית "אני יורדת מהעסקה". צד שלא נוהג בדרך מקובלת ולא בתום לב חייב לפצות את הצד השני בגין הנזק שנגרם לו עקב המשא ומתן. במקרה שלכם הנזק הוא ביטול הזמן, נסיעות, שכ"ט מהנדס ואולי שכ"ט עו"ד. המסמך שהוציא המתווך בהנחה שלא נחתם על ידי הצדדים לא יוכל להחשב, לדעתי, כזיכרון דברים אבל יוכל לשמש ראיה לגמירות דעתם של הצדדים ולשלב המתקדם אליו הגיע המשא ומתן. אני הייתי מוציא מכתב דרישה בדואר רשום לחתימה על חוזה ולקיום העסקה ומודיע שאי חתימה על חוזה לאחר שסוכמו כל הפרטים היא התנהגות בחוסר תום לב וכי אתם תעמדו על זכויותכם על פי כל דין. אני בספק אם תוכלו לקבל אכיפה משום שככל הנרה הסיבה לנסיגה מהמו"מ היא הצעה טובה יותר שקיבלו המוכרים והם ודאי כבר התקשרו בעסקה נוגדת. בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ניסוח עבודה בדיני חוזים

עמית 25/02/08
קיבלתי עבודה בדיני חוזים בנושא כריתה תו"ל ומו"מ אך יש לי בעיה עם הניסוח מאחר וזו עבודה ראשונה שלי.
אשמח לקבל עזרה אפילו במייל
או אולי הפניה לדוגמאות של עבודות כדי שאלמד פחות או יותר את הניסוח
תודה רבה

ניסוח עבודה בדיני חוזים

עו"ד יובל ויסמן מנהל 25/02/08
עמית הנכבד/ת שלום רב ! פורום דיני חוזים אינו הפורום הנכון לשאלות בעניין ניסוח עבודות סטודנטיאליות. אני מציע להפנות שאלתך לפורום סטודנטים.בהצלחה בעבודה ובלימודים!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תנאי העסקה ועילה להיתפטרות ללא תשלום קנס

רונית 25/02/08
אני עובדת במכון של לקויות למידה בתור מורה מתקנת. עם תחילת עבודתי סיכמנו כי אעבוד בהיקף של חצי משרה 4 ימים בשבוע 20 שעות שבועיות. אני חתומה כי במידה ואני עוזבת לפני תום שנת ההעסקה אני מחוייבת בקנס של 1500 ש"ח עבור ההדרכה והיסתגלות המטופל. לאחרונה קיזזו לי בשעות העבודה עד ל- 7 שעות שבועיות. מתוקף החוזה נאסר עלי לעבוד במקביל במתן שיעורים פרטיים או בהוראה מתקנת במקום אחר. הרעת התנאים אינה מאפשרת לי לעמוד בתשלומים והיקף השעות הוא לא מה שסוכם בע"פ בזמן העסקתי. אין לי ברירה אלה להיתפטר - האם בכל זאת אהיה מחוייבת בקנס הרי המכון מאלץ אותי להיתפטר בעקבות הצימצום הכבד בשכרי שלא יגיע החודש ל- 900 ש"ח אפילו

תנאי העסקה ועילה להתפטרות בתנאי מפוטרת

עו"ד יובל ויסמן מנהל 25/02/08
רונית שלום ! הפורום המתאים יותר לשאול את שאלתך הוא פורום דיני עבודה. יחד עם זאת פטור בלא כלום אי אפשר ועל כן אתן תשובה קצרה. לדעתי הצימצום בהיקף המשרה (בעיקר מפני שגם שכרך מצומצם יחד עם הירידה בשעות העסקתך) מקנה לך את הזכות להתפטר בתנאי מפוטרת בשל הרעה משמעותית בתנאי העבודה. אני סבור שגם את ה"קנס" לא ניתן יהיה להטיל עלייך שכן את עוזבת בשל הרעה בתנאים. חשוב לדעת כמה זמן את עובדת במקום שכן כידוע פיצויי פיטורין משולמים רק עם השלמת שנת עבודה (או כמעט שנה). אם את עובדת חודשים בודדים תצטרכי לתבוע אותם בגין הנזק שנגרם לך (אובדן הזדמנויות העסקה אחרות, הזמן בו תחפשי עבודה אחרת ולא תשתכרי וכו').
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה שכירות – מימוש אופציה

טל גולן 24/02/08
החוזה שכירות שלי מסתיים ב 10/6 זו השנה הראשונה שלנו בדירה, בעל הדירה טען כי זהו חוזה לטווח ארוך, לפני חודש הוא שלח מתווכת אשר אמרה כי הוא מתכונן למכור את הדירה. בחוזה נאמר כי יש אופציה לעוד שנה שאלותיי:
1. האם אני יכולה לממש את האופצייה באותם תנאים (אני משלמת לפי שקל)?
2. בחוזה כתוב כי עליי להודיע בכתב לגבי רצוני להמשיך את החוזה, האם עליי לשלוח מכתב רשום על כך?
3. במידה ואני אכן רוצה לעזוב, אך מצאתי דירה אשר מתפנה רק באוגוסט, האם אני יכולה להישאר ולשלם לו לפי המוסכם בחוזה
אשמח לתשובה מהירה.............

*הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

מימוש אופציה בחוזה שכירות

עו"ד יובל ויסמן מנהל 25/02/08
טל שלום ! כדי להשיב לשאלה האם את יכולה לממש את האופציה באותם תנאים יש לעיין בחוזה השכירות שלך. חוזה השכירות צריך לקבוע באילו תנאים ממומשת האופציה. יש חוזים בהם מצויין כי האופציה ממומשת באותם תנאים ויש חוזים הקובעים כי ישתנו תנאים מסויימים למשל גובה דמי השכירות. אם לא נאמר דבר בחוזה לטעמי בהתאם לחוק השכירות האופציה תמומש באותם תנאים. הודעה בכתב היא הודעה בכתב. אין היא חייבת להיות בדואר רשום ואולם משלוח הודעה בדואר רשום מאפשר לך להוכיח, אם וככל שיהיה צורך בכך, שאכן נתת הודעה בכתב לבעל הדירה. אין אפשרות, לדעתי, להיות בחצי הריון. אם את מממשת את תקופת האופציה הרי שאת צריכה לשכור את הדירה לשנה נוספת (או למצוא שוכר חלופי באותם תנאים לשביעות רצון המשכיר ליתרת התקופה).אין לך אפשרות לקבוע עובדות בשטח - אני נשארת לעוד 3 חודשים. הדירה היא, בסופו של דבר, של בעל הדירה ולא שלך. סיכמתם בחוזה תנאים מסויימים ויש לעמוד בהם. אם את מעוניינת לשנות את ההסכמה החוזית תצטרכי לנהל מו"מ עם בעל הדירה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מוטי

motimishan 24/02/08
האים צריך ואו כדי לתבוע את הקבלן על הפרת חוזה.שאלת המשך לשאלה הראשונה

האם צריך לתבוע?

עו"ד יובל ויסמן מנהל 25/02/08
מוטי שלום ! לצערי לא אוכל להמליץ לך האם צריך ו/או כדאי לתבוע את הקבלן בגין הפרת חוזה. שאלה כזו צריך להפנות לעורך דין שבפניו תפרוש את כל הנסיבות העובדתיות כולל החוזה שנחתם עם הקבלן ואז תוכל לקבל החלטה מושכלת.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה – ויתור על פרטיות

יהודה 24/02/08
שלום,

אני מקווה שאני כותב בפורום הנכון. אם לא אנא תקנו אותי.

לאחרונה השתתפתי בתחרות נושאת פרסים באתר שמוקדש למשחקים ולחומרה. זכיתי בפרס בשווי $70 ואני אמור לקבלו בדואר. נציג של האתר יצר עמי קשר בדוא"ל וביקש פרטי משלוח. הוא ביקש גם שאחתום על מסמך משפטי קצר ואשלח בפקס.

בעיקרון אין לי בעיה לחתום, המסמך הגיוני ואת רובו צפיתי מראש, אבל אחד הסעיפים מפריע לי, וזו לשונו:

"I hereby grant full permission to the Sponsor, its officers, directors, employees, advertising and promotional agencies, and anyone authorized by any of them to use my name, likeness, voice, photographs, videotaped footage and biographical data, in whole or in part, in any and all media, for the purposes of advertising, publicity and trade, and in connection therewith, I hereby release each of them from any and all liability. I agree to the use of my name and likeness for such purposes without limitation and without any compensation whatsoever, except where prohibited by law. "

(ה-Sponsor הוא האתר. )

אני מאמין שרוב מוחלט של האנשים לא היו מייחסים לכך חשיבות, ובצדק. מדובר באתר ותיק, הגון, מקצועי ופופולרי בתחומו (כמו ynet ו-yahoo בתחום החדשות), זאת לא הפעם הראשונה וגם לא האחרונה שהוא עורך תחרויות ובתחרויות קודמות לא פורסמו שום פרטים על הזוכים, גם לא בתחרויות מרכזיות הרבה יותר. כתבו Congratulations!!! והמשיכו הלאה.

אבל אני לא רגיל לפזר חתימות, אני עדיין צעיר ואין לי ניסיון בדברים כאלה. מפריע לי שהסעיף כוללני מדי (וידאו? נתונים ביוגרפיים?) ואינו מוגבל בזמן (למשל "במסגרת ה-Promotion").

פשוט לא בא לי לחתום עליו.

אני חושב לכתוב להם שאני מעריך מאוד את מה שהם עושים, אבל לצערי הסעיף הנ"ל בעייתי בעיני ולא אוכל לחתום ואשאיר לשיקול דעתם את ההחלטה האם לשלוח את הפרס בכל זאת או להעבירו לאדם אחר.

האם ההתייחסות שלי לעניין סבירה או בעייתית? בכנות - אני מרגיש מטומטם. איך הייתם נוהגים במקומי?

בתודה,

יהודה

ויתור על פרטיות

עו"ד יובל ויסמן מנהל 24/02/08
יהודה שלום - ועל הסעיף המטורף הזה אתה מוכן לחתום בשביל םפרס של 70$? אני לא הייתי חותם על כזה סעיף גם לא בשביל פרס של 700$. אגב האם לפני התחרות ידעת שזה החוזה שתצטרך לחתום עליו או שהחוזה צץ רק אחרי הזכיה?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה חד צדדי – חברת אבטחה

חייל משוחרר 24/02/08
שלום,
אני חייל משוחרר וחתמתי על חוזה חד צדדי עם חברת אבטחה שלא נציין את שמה למשך תקופת התחייבות של 9 חודשים, בחוזה רשום שהחברה יכולה לפטר אותי מתי שהם רוצים בלי פיצויים ושאם אני עוזב לפני תום תקופת ההתחייבות אני צפוי לקבל קנס כספי גבוה(בין 7000- ל2500 ש"ח)!.
האם החוזה הנ"ל קביל?.

חוזה חד צדדי - חברת אבטחה

עו"ד יובל ויסמן מנהל 24/02/08
חייל משוחרר שלום ! אין צורך לכתוב חוזה חד צדדי - חברת אבטחה שכן זהו כפל לשון. חברת אבטחה עפ"י רוב מחתימה את עובדיה על חוזה מקפח וחד צדדי. בחוזה יכולים לרשום מה שרוצים אבל לא ניתן להתגבר על חוקי המגן הבאים להגן על העובד אפילו אם העובד אינו רוצה בהגנה זו. ברור כי כל עוד לא עבדת שנה בחברה היא רשאית לפטר אותך וזאת ללא תשלום פיצויי פיטורין המשולמים רק למי שהשלים (או כמעט השלים) 12 חודשי עבודה. הקנס בגין הפרה מצדך (שאני מניח שיורד מ 7000 ל 2500 ש"ח ככל שתקופת העבודה שלך בחברה ארוכה יותר )נראה גבוהה ולא נראה לי שיחזיק מעמד בבית הדין לעבודה. לו הסכום היה כמה מאות שקלים כפיצוי עבור מודעה בעיתון ומיון ניחא אבל סכומים באלפי שקלים ניתנים לאכיפה רק אם החברה תוכיח שהשקיע בהכשרתך סכומים כאלו ופרישתך המוקדמת גרמה לירידת השקעתה לטמיון.אחרון חביב - חוזים יש לקיים ולא להפר מיד לאחר שיבשה הדיו על הנייר!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה זכיינות

אורית 24/02/08
שלום רב
אני עומדת להתחיל שיתוף פעולה עם מכללה מסויימת בנוגע למכונת מזון שבבעלותי. מה הם הסעיפים החשובים בחוזה ? יש מקום ב אוכל להוריד חוזה דומה?
תודה רבה

חוזה זכיינות

עו"ד יובל ויסמן מנהל 24/02/08
אורית שלום ! זה יהיה מאוד לא רציני לתת לך תשבה על פי הפרטים הדלים שציינת בשאלתך. ניתן להוריד דוגמאות לחוזי שיתוף פעולה מהאינטרנט. הצעתי לך היא שבמידה ואין לך ניסיון בחתימת חוזים מסחריים תעזרי בעורך דין לפחות לצורך עיון בטיוטת ההסכם ומתן הערות ראשוניות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מוטי

motimishan 23/02/08
ערכתי חוזה עם קבלן להריסת בית ובניתו מחדש.בחוזה שנערך נכתבו כל העבודות וכל החומרים שהקבלן אמור לספק ולבצע.כמה ימים לפני תחילת העבודה הקבלן הודיע לי שהוא לא יכול לבצע את העבודה מכיוון שהוא לא לקח בחשבון את הברזל ואת הבטון. אני לא יודע מה לעשות.תודה מראש

חוזה עם קבלן

עו"ד יובל ויסמן מנהל 23/02/08
שלום מוטי! ראשית צריך לבדוק בדיוק מה כתוב בחוזה. יתכן שהחוזה קובע מחיר לעבודה ומחיר לחומרים ואז אם נשמט מחיר הבטון והברזל נראה שהקבלן יוכל לדרוש להוסיף את מחירם. אם לעומת זאת מדובר בחוזה פאושלי כלומר חוזה עד קבלת מפתח אזי הקבלן יצטרך לספוג את טעותו. אגב זה תרגיל די שכיח של קבלנים"לשכוח" פריט או שניים חשובים כדי לזכות במכרז ואז אחרי שזכו בגין המחיר הנמוך "להזכר" בפריטים ששכחו בהנחה שאתה כבר לא תוכל לחזור לקבלנים האחרים שהשתתפו במכרז והציעו הצעות. בפועל אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה יכול להרשות לעצמך להפסיד את הזמן עד למציאת וסיום מו"מ עם קבלן אחר. אם לא כדאי לנהל מו"מ לפשרה ולהבא ללמוד לקחת איש מקצוע מפקח או מומחה לכתב כמויות לפני שמסכמים משא ומתן בתחום שבו אתה לא מבין. בטון וברזל זה לא בדיוק גומיה קטנה בצינור של השירותים. איך אפשר "לשכוח" דבר כזה?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הפרת הסכם

ערן 23/02/08
שלום רב
לפני שנתיים , הייתי שותף בחברה עם שותף , החלטתי כי אינני מעונין להמשיך בשותפות , ולכן חתמנו על הסכם פירוק השותפות ביננו
1. בערב חתימת ההסכם העברתי את מניותי לשותף , ובמקביל קיבלתי סכום כספי ששולם בהסכם , ורכב שהיה רשום על שם העסק , השותף התחייב להעביר על שמי את הרכב בסיום ההלוואה .
2. הרכב עבר לרשותי למרות שעדיין לא נרשם על שמי .
3. במקביל החתמתי אותו על כתב ערבות והתחייבות להעברת זכויות של הרכב .
4. בסיום ההלוואה פניתי אל השותף לשעבר בבקשה להעביר את הרכב במשרד הרישוי כפי שנחתם בחוזה , אולם העדיף השותף לשעבר להתחמק מהעברת הרכב .
5. עבר שנה מאז המועד המוסכם להעברה , והחלטתי לתבוע קודם כל ירידת ערך מאחר והיה לי קונה לרכב , ולא יכלתי למכור את הרכב .
6. איך לדעתיך עלי לפעול , ?
7. אודה על תשובתיך בנושא .

הפרת הסכם

עו"ד יובל ויסמן מנהל 23/02/08
ערן שלום ! אני הייתי מציע לך להוציא מכתב בדואר רשום לשותף שלך לשעברבחברה ולהודיע לו כי במידה ולא יפעל בתוך 4 ימי עסקים להעברת הבעלות ברכב על שמך אתה תפעל למימוש הערבות שנתן וכן תגיש תביעה בגין כל הנזקים שנגרמו לך עקב הפרת ההסכם בינכם ובין היתר אובדן קונה פוטנציאלי , ביטול זמנך, עלויות הוצאות משפטיות בגין הצורך להגיש תביעה כנגדו, עוגמת נפש וכו'. הייתי מציע לך להסתיע בשרותיו של עורך דין לביצוע פעולות אלו שכן הגשת תביעה (למעט תביעה לבית משפט לתביעות קטנות) דורשת מומחיות שספק אם מצויה בידי מי שאינו עורך דין. בהצלחה !
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה שכירות עם אופציה לשנה נוספת – שינוי למחיר בשקלים

דני 23/02/08
השכרתי דירתי לפני כשנה עם אופציה לשנה נוספת.
עקב הירידה בשער הדולר נוצר הפרש של מאות שקלים לרעתי.
ברור לי כי עלי לספוג את ההפרשים ולהחזיר לשוכר את הפער עבור השנה הנוכחית. שאלתי, האם אני מחויב להמשיך את החוזה לשנה הנוספת באותם התנאים, ז"א - בדולרים, או האם אוכל לקבוע המחיר בשקלים? תודה

חוזה שכירות עם אופציה לשנה נוספת - מעבר מדולר לשקל

עו"ד יובל ויסמן מנהל 23/02/08
דני שלום ! התשובה לשאלה האם ביכולתך להעביר את בסיס המחיר של חוזה השכירות מדולר לשקלים נעוצה בחוזה. אם בסעיף האופציה לשנה מצויין כי האופציה ניתנת למימוש באותם תנאים אזי אין באפשרותך לשנות את המחיר מדולר לשקלים. ראוי לציין כי אם המצב היה הפוך כלומר לו שער הדולר היה עולה אני מניח שהפרשנות שלך היתה כי בתקופת האופציה דמי השכירות היו נקבעים לפי שער הדולר ועל כן מאחר וככל הנראה הימרת לא טוב יהיה עליך לאפשר לשוכר לממש את האופציה לפי שער הדולר הנמוך. המסקנה מכאן היא שאם נותנים אופציה צריך לחשוב האם לא ראוי לאפשר עדכון דמי השכירות בתקופת האופציה. בנוסף ניתן להגביל את משרעת שער הדולר בחוזה (לא פחות מ... ולא יותר מ...) ולבסוף ראוי לשקול האם במדינה בה המטבע הרשמי הוא שקל לא ראוי לערוך חוזים שקליים. יום טוב !
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה הפצהמכירה

עדנה 22/02/08
שלום,

מזה שנה אני מרצה ומעבירה סדנאות בנושא זוגיות ומיניות. פיתחתי מבנה מיוחד להפעלה כולל שימוש בעזרים והוא מוכיח את עצמו כיעיל מאוד, אני מקבלת פידבקים מעולים. הבעיה שלי היא שאין לי זמן להשקיע בשיווק. אחד ממפיקי האירועים שפנו אלי התלהב מאוד, ועכשיו והוא מציע לי שאתן לו בלעדיות והוא ישווק אותי, ויגזור קופון (25%) על כל הזמנה שהוא מארגן לי. זה נראה לי רעיון לא רע, כי אני מתרשמת שהוא יודע למכור. הוא גם אמר לי שזה מקובל בתחום האירועים. לא יודעת.
אני חוששת "להתמסר"... (בזוגיות עיסקית...)
אולי מישהו מכם יכול להפנות אותי לקרוא חוזה דומה לחוזה שרצוי במצב כזה שיעזור לי לשקול את ההיבטים השונים ?
תודה וערב נפלא !

חוזה הפצה / מכירה

עו"ד יובל ויסמן מנהל 23/02/08
עדנה שלום רב ! את יכולה להוריד חוזה מהאינטרנט ממש כשם שלקוחותייך יכולים להוריד הרצאות בזוגיות ומיניות מהאינטרנט. אולם, המלצתי לך היא להעזר בשרותיו של עורך דין שייצג אותך במו"מ ובניסוח הסכם הוגן עם האמרגן שוודאי מנוסה בדברים אלו ונעזר ללא ספק בעורך דין (לפחות מאחורי הקלעים). אם העסק שלך ימריא ויצליח העלות החד פעמית של עורך הדין תהיה שולית ואילו התועלת עצומה. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה ניהול אישי

רוני 22/02/08
שלום ד"ר ויסמן
קראתי את תשובתך. ברורות לי המגבלות בדבר הפנייה ספציפית לעו"ד זה או אחר.
האם כל משרד עו"ד העוסק בדיני חוזים יהיה לי לעזר? במידה ולא,
האם תוכל בכל זאת להנחות אותי לגבי תחום העיסוק/התמחות של עורך הדין אליו עלי לפנות?
שבת שלום
רוני

חוזה ניהול אישי

עו"ד יובל ויסמן מנהל 22/02/08
חוזה הוא חוזה הוא חוזה.יחד עם זאת אני הייתי פונה לעורך דין שעוסק בתחום התקשורת ומייצג אמנים ומכיר את התחום ויודע על אילו נקודות להקפיד.צריך שיהיה לעורך הדין הזה ידע גם בתחום הקניין רוחני וזכויות יוצרים. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בטחונות לשכירות

רחל 22/02/08
שלום

מה זו ערבות אוואל?
מה זה כתב ערבות אוטונומי?
האם יש הבדל בין שטר חוב לשטר בטחון?

בטחונות לשכירות

עו"ד יובל ויסמן מנהל 24/02/08
ערבות אוול היא מונח השאול מהמשפט הצרפתי. ערבות אוול היא ערבות הניתנת ע"י חתימה על שטר חוב על ידי ערב. משמעות ערבות אוול היא ערבות ספציפית לשטר. ערבות אוול היא ערבות עצמאית החותם על ערבות אוול ערב לחוב ביחד ולחוד עם הנערב.
כתב ערבות אוטונומי הוא כתב ערבות שהיתן למימוש ללא קשר לחיוב העיקרי. עפ"י רוב ערבות בנקאית היא ערבות אוטונומית ומקבל הערבות האוטונומית רשאי להציגה לבנק לפרעון ללא צורך בהוכחת הפרה ע"י הנערב.
עקרונית שטר הוא שטר הוא שטר ואין הדל משמעותי בין שטר בטחון לשטר חוב למעט העובדה ששטר בטחון עשוי להיות קשה יותר למימוש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אמיר גלבוע 12, תל אביב

050-3050030

yuval@weissman-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן