פורום דיני חוזים

פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני חוזים

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

עו"ד יעל גוליס

למעלה מ-15 שנות ניסיון בליטיגציה, חוזים, נדל"ן ומשפט מסחרי.

עו"ד עמית שלו

עו"ד עמית שלו מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי עם ניסיון של כמעט 20 שנה.

עו"ד שחר אילוז

בעל ניסיון עשיר בתחום הליטיגציה האזרחית-מסחרית ודיני החוזים.

שבירת חוזה שכירות

דגנית 28/11/08
שלום. אני ומשפחתי קנינו דירה ולכן אנו ביקשנו לשבור את חוזה השיכרות של הדירה בה אנו מתגוררים. עפ"י חוזה השכירות אנו מחוייבים להודיע חודש מראש ולמצוא דייר חלופי שיוסכם על המשכיר. בעל הבית החליט לעלות את שכר הדירה לדייר החלופי מה שמקשה עלינו למצוא דייר האם עפ"י החוזה אנו מחוייבים למצוא לו דייר בעלות שכירות גבוהה יותר ?

חיוב וזכות לפי החוזה

עו"ד דוד צורי 30/11/08
אתם מחוייבים למצוא דייר חלופי באותם תנאים בהם אתם קיבלתם את הדירה והמשכיר רשאי לסרב רק סירוב סביר (אין לו זכות להעלות את המחיר) אם הוא מעוניין להעלולת את המחיר עליו לשחרר אתכם מהחוזה ואז הוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה, אבל אינו רשאי להעלות את שכה"ד על גבכם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חיים

מס רכישה 28/11/08
איך אפשר לדעת מהו הסכום למס רכישה?והאם אפשר לשלם בתשלומים?

מס רכישה לפי המחיר החוזי

עו"ד דוד צורי 30/11/08
יש מחשבון מס רכישה באתר של רשות המיסים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קניית דירה

שלומי 28/11/08
לאחר חתימה חוזה על קניית דירה וגם שולם חלק מהסכום,האם יש אפשרות להתחרט בקניית דירה,ואם אפשרי במה הדבר כרוך?

תלוי בחוזה

עו"ד דוד צורי 30/11/08
יש חוזים שבהם יש הסדר של יציאה מהחיובים בחוזה, בד"כ תוך תשלום קנס מסויים לצד השני. לא תמיד יש סעיפים כאלה ואם אין אז אין דרך מוסדרת לצאת מהחוזה ובעיקרון החוזה מחייב. אתה יכול למכור את זכויותך לפי החוזה לצד ג' כלשהו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שכר דירה

אביעד 28/11/08
שלום,יש לי דיירים שאמורים להיות בדירתי עוד כחודשיים.הם הודיעו לי שעקב נסיעה הם יצאו לפני הזמן,האם אני אמור להחזיר להם את השקים ?

תלוי בחוזה

עו"ד דוד צורי 30/11/08
יש לבדוק מה אומר החוזה במקרה כזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ניתן שירות ולא סוכם מחיר מראש

חנוך 28/11/08
שלום רב, אדריכלית העניקה שירות הכולל מספר פגישות, ביקור באתר הבניה, והכנת תכניות. חוזה הוכן, אך הפקס לא הגיע ליעדו. מקבל השירות טוען כי השירות קטן מדי ואינו מוכן לשלם, אך הוא נוטה לשלם מחיר קטן בהרבה מהדרישה. מה עושים במקרה כזה? ע"פ מה נקבע המחיר? האם מקבל השירות לא קנה בפועל ע"י כך שקיבל את השירות?

ס. 46 בחוק החוזים הכללי אומר

חנוך 28/11/08
  חיוב
לתשלום בעד נכס או שירות שלא הוסכם על שיעורו, יש לקיים בתשלום של סכום שהיה ראוי
להשתלם לפי הנסיבות בעת כריתת החוזה.איך מפרשים את המילים: "סכום שהיה ראוי להשתלם..."?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הטלת אחריות על עובד

שירי 27/11/08
האם אני בתור מעסיקה יכולה להטיל את האחריות על עובד כאשר אני המתווכת בינו לבין הלקוח, כמובן שאני לוקחת את חלקי. אך את העבודה ופעילותה העובד עושה. האם התניה זאת אפשרית בחוזה?

אחריות לפי חוזה

עו"ד דוד צורי 30/11/08
האחריות לפי החוזה תהיה מוגבלת ליחסים בינך לבין העובד. כלפי אחרים את עדיין יכולה להיות אחראית. בד"כ האחריות היא בצורה של הסכם שיפוי, בו העובד מתחייב לשפות אותך על כל נזק בו תחוייבי לשאת בשל מעשה או מחדל שלו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה שכירות – בעל חיים

אבי 27/11/08
שלום,

הנני גר בדירה שכורה ובחוזה השכירות מוגדר כי אין להכניס בעלי חיים למושכר (בלשון הזאת).

לפני כחודש, בעקבות נסיעה ארוכה של אחותי לחו"ל, לקחתי את כלבתה אלי לדירה מכיוון שלא היה מי שישמור עליה.
לא ידעתי בזמנו על הסעיף בחוזה ולא הגדשתי לכך חשיבות. (בדיעבד, לא הנחתי שתהיה בעיה מכיוון שמדובר בדירה עם גינה גדולה).

בעל הדירה שלי גילה מהשכנים כי יש ברשותי כלב ודרש כי אוציאו מהבית.
במידה ולא הוא הודיע שישתמש בכל האמצעים להוציא אותי מהדירה בגין הפרת חוזה ולקחת פיצוי על כך.
בדירה יש שולחן וספה של בעל הדירה וארונות, אך הכלבה ממושמעת ומוחזקת בחוץ רוב שעות היממה ואין אף נזק לדירה ולרכוש.
מכיוון שאין אני יכול למסור את הכלבה לאף אחד (ולמען האמת גם לא רוצה) אני נמצא בבעיה.
בעל הדירה מחזיק בערבון כספי (15000 ש"ח) ואני מפחד כי הוא יחזיק בכסף זה בתור "פיצוי" גם במידה ואני אתפנה בזמן ואפילו אם אמצא דיירים חדשים במקומי (יש לי סעיף המאפשר לי לצאת מהדירה בדרך זאת בחוזה).

האם יש פיתרון למצב (לא בדרך של ויתור של על הכלבה) כך שכל כספי יוחזר לי?
האם לבעל הדירה מותר לעשות כל העולה על רוחו בכספי הפיקדון?
המידה ונגיע לפסים כאלו, האם יש לי עילה לתביעה משפטית?

נסה פשרה, היות ואתה מפר חוזה

עו"ד דוד צורי 30/11/08
החוזה הוא המכתיב את תנאי השכירות. אם חתמת על חוזה הכולל איסור על הכנסת בע"ח למושכר, אז זה מה יש. בדוק האם מדובר בהפרה יסודית (כזו שמזכה את המשכיר בסעד של פינוי) או בהפרה סתם לגביה יש בד"כ הסדרים אחרים.
בכל מקרה מומלץ לנסות ולהגיע לפשרה, נסה להבין מה מקור ההתנגדות של המשכיר לנוכחות בע"ח במושכר, אולי הוא יסכים לנוכחות בגינה בלבד, או לכך שתהיה אחראי לכל נזק שיגרם. אולי יש סיבה אחרת שבגללה הוא מתנגד. ברר את הסיבה להתנגדות, כך תוכל לנסות ולחשוב על דרך להתפשר איתו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה שכירות

אביטל 27/11/08
שלום רב
בחוזה השכירות שלי מופיע סעיף: " מטרת השכירות היא לצורך מגורי השוכר בלבד" . האם אפשר שהחתן שלי יעבור לגור איתי ? האם זוהי הפרת חוזה ? יש לציין שרק אני חתמתי על החוזה עם בעלי הבית .
תודה

פרשנות חוזה

עו"ד דוד צורי 27/11/08
לדעתי, לא אמורה להיות בעיה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הסכם

הראל 27/11/08
לעו"ד שלום! אני לא יודע אם השאלה היא בפורום זה או בדיני משפחה?
בידי א' היה סכום שהוגדר כעזבון המנוח.
בית משפט פסק כי הסכום יועבר לב'
מכח הסכם שהיה בין א' וב' .הסכם שנחתם
לאחר שא' האמין לדברי ב' כי יש בידו צוואה
שאומרת שמגיע לו כל העזבון . בשלב הוכחות אדון ב'
שתבע את אדון א' לביצוע ההסכם צירף לתצהירו צוואה שאומרת שלא
כל העזבון מגיע לב' , אלא רוב העזבון מגיע גם לא' וגם לב'
ועוד כמה "פירורים" נותרים גם לאחרים שאפשר להביא להם שקל
אחד. האם בגלל פסה"ד שאומר שהכסף יעבור לב' האם אדון ב' רשאי לעשות בכסף ככל העולה על רוחו כאשר יקבל את הכסף מא'
או שמא עליו להוציא צו קיום צוואה. כי המקור של הצוואה אצלו.

תודה.

עדיין לא הבנתי

עו"ד דוד צורי 27/11/08
על מה היה הפסק דין, איך הוא קשור לענין? מה היה בהסכם מלבד תשלום? אם כל הירושה תהיה בידי ב' למה לו לעשות משהו עם צוואה שבעקבות ביצועה הוא יצטרך להעביר כסף או רכוש לאחרים ?

אני מבין את הרצון שלא לחשוף פרטים רבים מדי באינטרנט, אבל לא ניתן לענות מבלי לדעת את העובדות, לכן אני ממליץ שתלך לייעוץ אצל עו"ד שיחוב לך חובת סודיות ובפני תוכל לפרט את כל הפרטים ולקבל תשובה מתאימה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם מותר לי לעמוד בכניסה לחנות שלא עמדה בהיתחיבותה

מתי 27/11/08
ביצעתי רכישה בחנות רהיטים ואלו לא סיפקו המוצר ואת השבת כספי הם מושכים בטענות משונות
חיפשתי ומצאתי פסקי דין הנוגעים לאותה חנות
האם מותר לי לעמוד בקרבת החנות ולתת העתקים מפסקי דין לעוברים ושבים?

כן

עו"ד דוד צורי 27/11/08
כל עוד אתה רק מפיץ את מה שכבר פורסם (ועוד ע"י ביהמ"ש) אין פגם במעשיך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בהמשך לתשובתך מימוש אופציה בחוזה שכירות

חני 27/11/08
בהמשך לתשובתך רציתי לדעת מה קורה עם השנתיים הקודומות של האופציה בשנתיים ההם לא היתה כל בעיה ולא מימשנו את האופציה. ובנוסף ניכנסנו לדירה ב- 11.1.05 האם אנו רשאים לצאת עד לתאריך זה? כי הוא מבקש שנצא ב- 1.1.09
תודה ובדחיפות

מה שהיה היה

עו"ד דוד צורי 27/11/08
אין למימוש האופציה בעבר השפעה על מימוש האופציה פעם נוספת, אם יש תנאי לאופציה שמחייב אתכם לקיום כל החיובים כסידרם (או משהו בסגנון), אז ברגע שהתנאי לא התקיים אבדה זכותכם לפי החוזה למימוש האופציה בפעם הזאת.
לא הבנתי מה זאת אומרת "לא מימשנו את האופציה" אז מכח מה נשארתם בדירה ?
לגבי מועד הפינוי - הוא אמור להיות רשום בחוזה. מה שרשום זה מה שקובע.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אנטנה לקליטת שידורי טלויזיה

אלעד79 26/11/08
שלום.
אני שכרתי דירה ובעל הדירה ציין שיש תשתית לקליטת טלויזיה ואף ראיתי את התקע המתאים
אחרי שנכנסתי לדירה גיליתי שלתקע לא מחובר כבל ובל הדירה מסרב לממן את החיבור
מישהו מכיר פסיקה מתאימה
אני חשבתי בכיוון של יצירת מצג שווא, מישהו יודע מה ההלכה בעניין?

למה בדיוק אתה מעונין שהכבל יהיה מחובר?

עו"ד דוד צורי 27/11/08
אם לאנטנה, במקרה שאכן יש אנטנה, אז זה משהו שאתה יכול לדרוש (את החיבור לאנטנה, לא את האנטנה)
אם אין אנטנה והבנין מחובר ללוין או לכבלים, אז ממילא הם עושים את זה כשהם באים לחבר אותך (להביא את הממירים וכו')
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה

ישראל 9 26/11/08
שלום ברצוני לדעת האם מותר לאולם שמחות להצמיד את מחיר המנה לדולר לאחר תיקון החוק בשנת 2002 {חוק הגנת הצרכן התשמא 1981}

שאלה טובה

עו"ד דוד צורי 27/11/08
האם אתה מעוניין בתשובה פרקטית או תיאורתית ?

תיאורתית, אסור. פרקטית, אתה חותם איתם על הסכם ולכן אם לא תעלה את הסתייגותך מההצמדה לדולר, מתוך כוונה להתקיל אותם אחר כך, זה יהיה חוסר תום לב מצידך והם יהיו זכאים לתרופות לפי חוק החוזים תרופות. אם כן תעמוד על כך שהמחיר לא יהיה צמוד לדולר הם ימצאו מנגנון אחר של הצמדה שישמור עליהם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תקיפות חוזה שכירות במות המשכיר

יעל 26/11/08
אני גרה בדירה מסויימת תקופה ארוכה (כ-10 שנים), כאשר החוזה מתחדש מדי שנה וכל התקשורת מתנהלת מול בת המשכירה, המעוגנת כבאת כוח המשכירה בחוזה.לאחרונה המשכירה נפטרה והדירה כנראה עברה לבעלות הילדים, ביניהם באת כוח המשכירה. הם הודיעו לי שבכוונתם למכור את הדירה, תוך שמירת זכויותי (כלומר, שהחוזה יכובד עד תומו עם בעלים חדשים, או שתסופק לי חלופה לשביעות רצוני). בינתיים עלי להראות את הדירה לקונים פוטנציאליים.במקביל רכשתי דירה ולמעשה התכוונתי לעזוב את הדירה הנ"ל בעוד כחודש, ולהביא שוכרים אחרים במקומי. הודעתי לבאת כוח המשכירה על כך באותה שיחה שהיא הודיעה לי על הכוונה למכור את הדירה.במצב שנוצר קשה מאוד למצוא שוכרים מחליפים - באת הכוח עצמה אמרה שקשה לה להאמין שאמצע שוכרים שישביעו את רצונה לתקופה האמורה (הם ייצטרכו לחתום רק על התקופה שנותרה - חצי שנה, להסכים להראות את הדירה וגם לשמור על רשימת תנאים שהיא העמידה - ללא ילדים, ועוד ועוד, כדי שלא יקלקלו את הדירה). היא גם הצהירה שהיא איננה מתכוונת לשחרר אותי מהחוזה לפני תומו, ולמעשה המצב היחיד שאני יכולה להשתחרר ממנו הוא שהם יצליחו למכור את הדירה. בחוזה קיים סעיף שהמשכירה לא מחוייבת לאפשר להעביר את זכויות ההשכרה בשכר הדירה הנ"ל.ברצוני לדעת, האם החוזה תקף למרות שהמשכירה נפטרה (אך הדירה עברה ליורשים וביניהם באת כוח המשכירה)? האם אכן אחוייב לשלם את כל החצי השנה הנותרת למרות שלא אתגורר בדירה ואין אפשרות להביא מחליפים?(אגב, אין בחוזה סעיף המחייב אותי לאפשר להראות את הדירה במקרה כזה, אך כבר הובהר לי שאם לא אסכים להראות את הדירה, הם יידחו את תהליך המכירה לאחר סיום תקופת השכירות).אשמח לעצה, תודה.

תשובה

עו"ד דוד צורי 27/11/08
אם הם מוכנים לחכות עם המכירה עד לתום החוזה אז הדייר החלופי לא יצטרך להראות את הדירה.
אם את רוצה לצאת עוד חודש והם רוצים למכור, למה שלא תקצרו את החוזה ושהם יוכלו למכור דירה פנויה (הרבה יותר קל למצוא קונה לדירה פנויה מאשר למושכרת).
לדעתי אם קצת רצון טוב ניתן להגיע לתוצאה שתהיה טובה מאד לשני הצדדים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דבר שלא ניתן היה לדעת בעת חתימת הסכם.

מרום 26/11/08
חתמתי על הסכם לתשלום כסף שמגיע לאדם לפי טענתו על בסיס
צוואה שקיימת ברשותו. לא ראיתי מה כתוב בצוואה. לא ידעתי מה תוכנה וגם התובע לא גילה לי מה כתוב בה בזמן שחתמתי , הצוואה הובאה
רק לאחר שנתבעתי והשופטת חייבה אותי לקיים את מה שחתמתי.
למרות שהתובע לא הוכיח שהסכום שהעברתי לו מגיע לו לפי צוואה
שהביא. אבל מה קרה? שבדיוק באותם ימים שהשופטת ישבה
וכתבה את פסה"ד לא ידעתי שאחד מהיורשים יילך לעולמו
ואני אהפוך ליורש תחתיו על פי אותה צוואה שהתובע הביא
כראיה וגילה לי את תוכנה. דהיינו איך אני יכול לקבל חלק
מהכסף שמגיע לי על פי הצוואה שאת תוכנה גילה לי התובע
בתוך ההליך המשפטי לפני שאני מעביר לו את הכסף על
פי פסק הדין, לפני שהוא יעלים את הכסף שחלקו הגדול לא
מגיע לו על פי הצוואה, אלא לי.

לא הבנתי את הסיטואציה המתוארת

עו"ד דוד צורי 27/11/08
אבל נראה לי שאתה צריך למעשה את פורום דיני משפחה שם מתמצאים גם בירושות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

העברת דירה בטאבו

מני 25/11/08
לפני כ-8 שנים רכשה משפחתי דירת מגורים מחברה קבלנית, בחוזה המכר הופיע סעיף מתחייב של החברה שתוך 60 חודש היא תדאג להעביר את הדירה בטאבו עברו כבר 96 חודשים ושום דבר לא קורה,
איך עלי לפעול אם בחוזה ישנו סעיף כללי המדבר על "הפרות ותרופות" שאומר שעל חוזה זה יחולו הוראות החוזים (תרופות בשל הפרה)
אשמח לשמוע חוות דעתכם

אני מציע שתפנה את השאלה לפורום נדלן

עו"ד דוד צורי 27/11/08
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נוכל שנתן צ'ק ללא כיסוי- מה לעשות?

אברהם 25/11/08
שלום
כמעט קניתי רכב מנוכל,התברר לי רק במעמד העברת בעלות שמדובר בנוכל.
שילמתי על הבדיקה והוא התחייב להחזיר את הכסף ואף נתן צ'ק.
הצ'ק חזר.
1.מה ניתן לעשות?
2.האם הוצאה לפעול היא הכתובת?
3.האם כל אדם יכול למסור צ'קים בלי הגנה לאדם שהצ'ק נמסר לו?

בברכה
אברהם

שיק ללא כיסוי כתשלום בחוזה

עו"ד דוד צורי 27/11/08
אתה יכול לבצע את השיק בהוצל"פ, כמו כל שיק אחר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אפשרות לביטול חוזה.

אלי 24/11/08
נרשמתי למכון ללימודי שפה ועברתי שיעור יחיד ואחריו ברצוני לפרוש כי איני מרוצה או בגלל מצב כלכלי קשה שנקלעתי אליו.
מהמכון נאמר לי כי אין אפשרות להחזר כספי ומאחר שעברתי את השיעור הראשון אין אפשרות אפילו ליציאה בקנס.
האם באמת עלי לשלם את כל הסכום(8000 ש"ח) או שיש אפשרות משפטטית להפרת החוזה על ידי ויציאה ואפילו ע"י תשלום קנס?
תודה מראש.

ביטול חוזה

עו"ד דוד צורי 24/11/08
במקרה שתארת ישנה בעיה. מצד אחד, המקום שלך נשמר לך ולכן יש בסיס לחייב אותך בתשלום במיוחד לאור קיומו של הסעיף עליו חתמת שלא תהיה זכאי להחזר התשלום לאחר תחילת הלימודים.
אם רצונך לבטל היה נובע רק בגלל שהקורס אינו ברמה שהובטחה לך או טענות בסגנון זה, היה לך בסיס לבקש את ביטול החוזה, בשל הפרתו מצידם, אבל לפי מה שתארת זה לא בדיוק המצב.
ללכת לתביעות קטנות אתה יכול ויש סיכוי שאם תטען טוב אז תקבל משהו חזרה. ללכת עם זה לבימ"ש עם עו"ד ממש לא מומלץ.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מימוש אופציה בדירה מושכרת

חני 24/11/08
אנו משפחה המתגוררת בדירה שכורה 3 שנים. בשנה האחרונה היו פיגורים בתשלומי הדירה מצידנו.
בחוזה יש סעיף של אופציה והודענו למשכיר מראש שאנו רוצים להמשיך.
בינתיים המשכיר השכיר את הדירה ובסוף השנה אנו אמורים לפנותה.
אנו עדיין לא מצאנו דירה חלופית מה עלינו לעשות? תשובה דחופה.

חוזה עם אופציה

עו"ד דוד צורי 24/11/08
יש לבדוק בחוזה אם האופציה מותנית בכך שלא היו הפרות מצידכם. בד"כ האופציה מותנית בקיום כל חיובי השוכר ולכן הוא פעל בהתאם לזכותו ע"פ החוזה (אני משער שהאופציה מותנית באיקיומן של הפרות) ולכן עליכם לפנות את הדירה בתום תקופת השכירות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי תשלום ארנונה ומים ע"י השוכר

ניר 23/11/08
שוכר של מכבסה חייב לעירייה תשלומים של ארנונה ומים. התשלומים רשומים על שמו. במידה ויעזוב השוכר - האם העירייה עלולה לפנות למשכיר שישלם את החוב ואף לנתק את המים, או שהעירייה תפנה רק לשוכר?

חובות שוכר לפי חוזה

עו"ד דוד צורי 24/11/08
בד"כ העיריה פונה לזה שרשום אצלה כחייב בתשלום. גם אם העיריה תפנה אליך אתה יכול להפנות אותם אליו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עדיין מחכה לתגובה..מיום 19.11.08 (חד הורית..)-

מיכל 23/11/08
אשמח לקבל תגובה להודעתי מיום 19.11.08 אם חד הורית עם ילד נכה... תודה מראש.!

ניתנה תגובה ע"י עו"ד צורי להודעה המקורית

עו"ד דוד צורי 24/11/08
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מימוש אופציה

זיוה 22/11/08
אני גרה בדירה במשך שש שנים. בשנה האחרונה החוזה אינו חוזה סטנדרטי כפי ששהיה בעבר אלא נוסח על ידי בעל הבית שטען שהוריד את הנוסח באינטרנט.
בחוזה סעיף אופציה שאומר: "לשוכר ניתנת הזכות להאריך תקופת הסכם זה לשנים עשר חודשים נוספים (להלן "תקופת האופציה") וזאת על ידי מתן הודעה על כך 30 יום לפחות לפני תום תקופת השכירות המקורית, כאמור בסעיף 2 לעיל. כל תנאי חוזה זה (למעט גובה ומועדי התשלום של דמי השכירות) יחולו גם בתקופת האופציה. "
דמי השכירות היו השנה 750$. עכשיו בעל הבית רוצה 1000$. זו עליה מאוד גדולה שאיני יכולה לעמוד בה.
האם בעל הבית יכול להקפיץ את המחיר באופן דרסטי כל כך (בשקלים לאחר עליית הדולר הנוכחית זו עליה של 50% במחיר עבורי). וזאת בגלל הסעיף הנ"ל או ש"אופציה" יש בה הגדרה שמונעת ממנו לעשות זאת?
האם אין לי ברירה אלא לעזוב את הדירה? או שניתן לאכוף על המשכיר מחיר הוגן יותר?

חוזה שכירות ואופציה למראית עין בלבד

עו"ד דוד צורי 24/11/08
סעיף האופציה הזה הוא רמאות היות ואין בו שום אופציה. סעיף אופציה בחוזה שכירות הוא זכות להמשיך ולשכור במחיר ידוע מראש או שניתן לחישוב לפי מדדים ידועים מראש.
את יכולה לתבוע אותו בתביעות קטנות ולטעון שם שהוא הטעה אותך ולכן יש לתקן את החוזה כך שסעיף האופציה יתן אופציה אמיתית ולא רק למראית עין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה להחזרת הלוואה

azmi24 22/11/08
יש לי ידידה שלפני 6 שנים לקחה כסף מהבנק שלה ונתנה לידיד שלה "הלוואה" של 80 אלף ש"ח והוא הבטיח לה שיחזיר לה את הכסף ועד היום הזה לא החזיר לה שקל אחד ... שאלתי היא האם היא יכולה לתבוע אותו , באיזה הליך כגון סד"מ ... היות והראיה היחדיה שלה הינה ההעברה מהבנק שלה לבנק שלו , והאם אפשר להקליט אותו ?

תודה מראש

חוזה הלוואה בע"פ

עו"ד דוד צורי 24/11/08
היא בהחלט יכולה לתבוע אותו וכן ניתן להקליט אותו כל עוד המקליט הוא מישהו שמשתתף בשיחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי החזרת שקים מבעל הדירה

אדריאן 22/11/08
בתחלת ההתקשרות עם העל הדירה שלי נתתי לו לפי בקשתו צקים במזומן עבור חודש ראשון ועבור חודש אחרון,ונוסף לצק ביטחון.לאחר שנכנסנו בעל הדירה הסב לנו עגמת נפש רבה.משך תיקונים בתואנות שונות,ודיבר בצורה מאוד פועת דבר אשר הסב לבת זוגתי עגמת נפש. לפיכך החלתנו לעזוב את הדירה.כמוסכם בחוזה,מצאנו דיירים חדשים אשר היו מקובלים על בעל הבית ועזבנו לאחר שעמדנו בכל ההתחיביות.בעל הדירה מצידו מושך את החזרת השקים(צק הביטחון,והצקים הנוספים עד טום תקופת השכירות שניתנו מראש) בכל פעם שביקשתי את הצקים או שהוא אמר שבוע הבא,או שהוא אמר שהוא לא מחזיר.האם יש כאן עילה לתביעה? בעל הבית אומר שמותר לו להחזיק בצקים על שיגיע החשבון חשמל,כערבון לכך שנשלם.הוא גם איים עלינו באלימות,ובכך שיביא עלינו אנשים.האם אפשר לתבוע גם פיצוי על עגמת נפש? מ עלי לעשות?

החזרת שיקים בסיום מוקדם של חוזה שכירות

עו"ד דוד צורי 24/11/08
לאחר סיום תשלום כל החובות חייב המשכיר להחזיר את כל השיקים שניתנו על חשבון שכר הדירה. אם הוא לא מחזיר ניתן להודיע לבנק על ביטולל השיקים ולתבוע את המשכיר להחזרה בעין של השיקים או בתשלום סכומם.
באותה הזדמנות שאתה תובע אותו אתה יכול לתבוע גם עוגמת נפש וכל פיצוי אחר שתוכל להוכיח.
מומלץ להשאר בגדר הסמכות של ביהמ"ש לתביעות קטנות - 30,000 ש"ח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערבות לשוכר דירה

מיקי 22/11/08
אחי שכר דירה והחתים את הורי על שטר ערבות עס 30,000 שח. ההורים שלי בני 80 פלוס מבוגרים וחסרי אמצעים . אחי לא שילם חודש אחד שכר דירה ובעלי הדירה פינו אותו בכח על ידי החלפת מנעולים. הם מיררו להורי את החיים במשך שבועיים כל יום באו וגרמו נזק בלתי הפיך להורי שחיים בפחד כל הזמן.. אחי מתכוון לשלם את חובו שמסתכם בסך חודש אחד בלבד. אך כעת הוטלו עליו עיקולים בכל הבנקים עקב חובות מהעבר של פשיטת רגל הוא מטפל בזה אך אין לו כרגע אפשרות להוציא את הכסף . מה הדין לגבי ההורים שחתומים בתום לב מבלי שידעו שכך יהיה?

מחכה לתגו בה

מיקי 23/11/08
שלום רב אני עדיין מכחה לתשובה לשאלתי על ערבות הורי ץ השאלה מתאריך 22ץ11ץ08
תודה מיקי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תשמע, לא נראה לי שיש תשובה משפטית

אבי 24/11/08
אין לאותם משכירים זכות למרר להוריך את החיים...אני במקומך באופן הכי ברור מסביר להם שאם ימשיכו להטריד את ההורים תפנו למשטרה בנושא!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערבות לחוזה

עו"ד דוד צורי 24/11/08
היות והוריך חתמו על הערבות הם ערבים לחוזה ולכן חייבים בתשלום החוב. עם זאת לא היתה לבעלי הדירה זכות לפנות את אחיך ע"י החלפת מנעולים והוא יכול לפנות לביהמ"ש ולדרוש לחזור לדירה. מנסיון שלי בימ"ש מעניק את הסעד הזה ומחייב את בעלי הבית בהוצאות. ואז אני חושב שהם כבר יהיו יותר פתוחים לפשרות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן