פורום דיני חוזים
פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
גניבת שיחות בסלולארי
אחריות על מכשיר סלולרי
האחריות על המכשיר היא עליך. אך ורק באם את יכולה להוכיח שנגרם לך נזק עקב רשלנות של החברה יש מקום לשקול תביעה.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התנהגות לא נאותה של עו"ד.
אני מרגיש ניצול של הכספים שהיו במשמרת אצל העו"ד ותרמית מצידו.
למרות פניותי החוזרות הוא לא מחזיר את הסכום שנלקח על ידוץ
אודה לתגובתכם.
התנהגות לא נאותה של עורך הדין
בהנחה שעורך הדין פעל שלא כשורה בהתאם להסכם ההתקשרות ביניכם (וזאת ניתן לדעת לאחר קריאת ההסכם) תוכלו לפתוח נגדו הליכים משפטיים ואתיים (=הליכים בפני לשכת עורכי הדין).
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הערה בטאבו – הסיכון בלהשכיר !
ערכתי בדיקה בטאבו לדירה אותה אני מעוניין להשכיר. לפי רישומי פנקס המקרקעין החל תהליך רכישה של הקרקע על ידי קבלן באפריל 2005 הערת אזהרה סעיף 126. ברצוני להבין את המשמעות של הנושא לגבי. האם יתכן מצב בו תו"כ תקופת השכירות יבצר מצב בו תשתנה הבעלות על הקרקע והבעלים החדשים ידרשו להרוס את המבנה למרות שבידי חוזה שכירות. כיצד ניתן להבטיח את זכויותיי?
כמבון שהכוונה היתה לשכור ולא להשכיר
האם יש הפרת חוזה שכירות מצד המשכיר?
אנו גרים בשכירות מזה שנתיים וחצי. לאחרונה הארכנו את החוזה לשנה נוספת. משמועות הבנו כי הבניין עומד לעבור שיפוץ. בבירור עם בעל הבית הוא טען שמדובר בשיפוץ קל וקצר של כ-6 שבועות. ביקשנו הנחה לתקופת השיפוץ, ובתמורה נדרשנו להעלאה בשכר הדירה. בינתיים השיפוץ נמשך ועוד יימשך, סהכ כ-5 חודשים, כמעט מחצית מתקופת החוזה. בחוזה מובטחת לנו חניה מקורה בטאבו. בשל השיפוץ אין חניה כלל בבניין, דבר שלא לקחנו בחשבון. זאת כמובן מלבד רעש, אבק, חזיתות עם פיגומים וכו'.
האם זה שפתאום אין לנו חניה (בתל אביב), בניגוד למובטח בחוזה, דבר המקשה על חיי היומיום, והעובדה שקיום החניה בדירה, זו הסיבה העיקרית להשארותינו בה - יכול להחשב כהפרת חוזה מצד המשכיר?
לדעתינו עליו לקזז את סכום החניה המקובל בתל אביב משכר הדירה (100-150 דולר). האם באפשרותינו לעשות זאת ללא הסכמתו, או שזה יחשב הפרה מצידנו? האם יש טעם ללכת לתביעות קטנות?
תודה מראש
קיזוז עלות חניה מדמי השכירות
בהנחה שאין הסדרה אחרת בחוזה (ועל-מנת לעמוד על כך יש להראות את החוזה לעו"ד), אני סבור כי אתם רשאים לתבוע מהמשכיר הנחה על היעדר החנייה. בשלב ראשון ראוי להפנות דרישה בכתב. באם זה לא עוזר לפנות לתביעה. לדעתי דרך זו עדיפה על קיזוז עצמאי של שכר הדירה שיכול בסופו של דבר להזיק לכם יותר.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה לפיצוי עקב איחור במסירת דירה
רכשתי דירה יד שנייה, ובחוזה שנחתם מול המוכרת צויין תאריך פינוי 15.8.09. מכיוון שעניין הפינוי מאוד עקרוני לי והיה חשוב לי לקבל את הדירה במועד - צויין בחוזה כי איחור במסירת הדירה יהווה הפרה יסודית של החוזה והמוכרת תיאלץ לשלם 200$ עבור כל יום איחור (ו-100,000 ש"ח פיצוי - בגין הפרה יסודית של החוזה).
עתה התברר לי כי המוכרת אינה מתכוונת לצאת מהדירה בזמן שנקבע בחוזה (עקב איחור של הקבלן שממנו רכשה דירה) ואינה מתכוונת לשלם לי את התשלום שצויין - לא את ה 200$ לכל יום ובטח לא את ה-100,000 של ההפרה היסודית. היא 'מוכנה' לשלם רק את החלק היחסי של שכר הדירה הנוכחי שלי.
יש לציין כי מצידי מולאו כל חובותיי כרוכשת הדירה, התשלומים הועברו בזמנים שנקבעו וישנו תשלום אחרון של 85,000 ש"ח שאמור להימסר במעמד מסירת הדירה לעורכת דיני בנאמנות.
איך אוכל להבטיח שאקבל את כספי, כפי שנחתם בינינו?
האם עדיף להסכים לדרישת המוכרת ולא לגבות תשלום, ורק לאחר מסירת הדירה לתבוע את התשלום, או שהחוק עומד לצידי לא להעביר את יתרת התשלום שיהיה בנאמנות, ובנוסף לדרוש מהמוכרת לשלם את יתרת חובה (שמסתכם ביותר מסכום התשלום האחרון)?
בתודה רבה,
מירי.
איחור במסירת דירה
את רשאית לתבוע מהמוכרת את הסך של $200 עבור כל יום של איחור, כמוסכם, ואף לקזז אותו מהתשלום שאת אמורה לשלם לה עם כניסתך לדירה.
באשר לפיצוי המוסכם של 100,000ש"ח עבור הפרה יסודית, הרי שגם אם סוכם בחוזה שאיחור במסירת הדירה יהווה הפרה יסודית של ההסכם ויזכה אותך בפיצוי המוסכם, לביהמ"ש הסמכות להפחית אותו בהתחשב בגורמים שונים כמו למשל גובה הפיצוי ביחס למחירה הכולל של הדירה, העובדה שיש כבר מנגנון פיצוי על האיחור וכמובן מועד האיחור. לגבי איחור של מספר ימים נקבע בעבר שלא מדובר בהפרה יסודית (אם כי בפסיקה זו לא נקבע כלל שאיחור יהווה הפרה יסודית). קיזוז של סכום כה גבוה עלול בסופו של דבר לעלות לך ביוקר באם המוכרת תגרור אותך לבימ"ש ובימ"ש ימצא שקיזזת אותו לשווא, ובכל מקרה תוכלי אח"כ לתבוע חלק מהפיצוי באם תחליטי לעשות זאת. לכן כדאי לפעול בעצה אחת עם עורכת דינך המכירה את מכלול העובדות ואת פרטי החוזה.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לשלוח הודעה בכתב למוכרת שבאם לא תפנה את הדירה בזמן את רואה עצמך רשאית לגבות את הפיצויים המוסכמים והקנס.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הוצאה לפועל
המקרה: בשנת 1997 הזמנתי שירותי אינטרנט מחברת בזק בינלאומי, ונאמר לי שהמבצע הוא לשנה. מיד שיערתי שלאחר שנה מתבטל המנוי מאיליו, אך לאחר כמה חושדשים התברר לי כי החברה המשיכה לחייב אותי לאחר סיום אותה השנה בתשלומים, וזאת למרות שלא השתמשתי ולא ביקשתי שיחדשו את המנוי.
השאלה היא האם על פי אותו הזמנת שירות ניתן לתפוח נגדי תיק הוצאה לפועל, או שמא על החברה לבגיש קודם תביעה לקבלת פסק דין נגדי? האם אותו הסכם מהווה בעצם שטר לביצוע בהוצאה לפועל?
והשאלה החשובה היא האם בכלל החברה זכאית להאריך את ההסכם ולדרוש כספים, וזאת למרות שאני לא ביקשתי הארכה, יצד אפשר לתקוף זאת???
אודה לתשובתכם המהירה.
תביעת סכום קצוב המוגשת ישירות להוצאה לפועל
לאור התיקון שנעשה בשנה האחרונה לחוק ההוצאה לפועל ניתן להגיש תביעה בסכום קצוב של עד 50,000 ש"ח מכוח חוזה כתוב ישירות להוצאה לפועל, וכך נוהגות כיום ספקיות הסלולאר, האינטרנט וכו'.
חברה אינה רשאית 'להאריך' את החוזה באופן חד-צדדי ולדרוש כספים, אולם באם בהסכם ההתקשרות המקורי שלך איתם סוכם שהחידוש הוא אוטומאטי אלא-אם-כן את מודיעה להם שאת לא רוצה לחדש, אזי לא מדובר בהארכה חד-צדדית (אם כי יתכן ויש מקום לתקוף גם חידוש כזה, בנסיבות מסוימות).
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם הסורגים שלי?
סורגים שהותקנו ע"י השוכר
אם הסורגים ניתנים להפרדה אזי אתה יכול לקחת אותם כי הם שלך. אם יש לרוכש הדירה בעיה עם זה עליו לתבוע את מוכר הדירה.
אם הסורגים אינם ניתנים להפרדה הרי שעילת התביעה שלך היא כנגד מי שהשכיר לך את הדירה והוא זה שצריך לפצות אותך.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סטטוס בני זוג
1. מהי האסמכתא המשפטית המובהקת לכך שהיא תוכיח לי שהיא גרושה.
2. אם אכן כך והיא גרושה על פי החוק, האם הגרוש שלה יכול לטעון כנגד ההסכם בצורה כלשהי ( מדובר בדירה).
3. אם היא והגרוש קרובים מאוד ולא זרים או יריבים זה לזה, אזי מבחינה משפטית כדאי בכל מקרה לקבל הצהרה שלו או מספיקה העובדה המשפטית שהם גרושים.
הסכם מכר עם אשה גרושה
האם האשה הגרושה היא הקונה או המוכרת של הנכס נשוא ההסכם?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פינוי שוכר
האם פינוי של שוכר דירה מקובלת מעכשיו לעכשיו?
שכרתי דירה שתוקף החוזה פג ב-15/8 ולפני כשבועים המשכירה הודיע לי שהיא לא רוצה לחדש את החוזה וביקשה ממני לפנות את הדירה מקסימום ב-13 או ב-14 לחודש.
אין לי אפשרות למצוא דירה כ"כ מהר.
האם זה חוקי מה שהיא עושה.. מה האפשרויות העומדות לפניי
פינוי שוכר בתום החוזה
בתום החוזה אין לבעל הנכס כל חבות כלפיך, אא"כ ניתנה לך בחוזה אופציה להאריך אותו בשנה נוספת.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אי עמידה בהסכם
זכות הקיזוז
צד לחוזה זכאי לקזז חוב של הצד השני לחוזה באי קיום חיוב שלו. אתה רשאי להפחית סכום ששקול לנזק שנגרם לך. בכל מקרה, אתה חשוף לתביעה של נותן השירות שיכול לטעון שהסכום גבוה מדי או טענה אחרת כלשהי ואם הוא יקח את זה לבימ"ש יתכן ויצליח לשכנע בצדקתו מה שיאלץ אותך להשיב את הסכום המקוזז בתוספת פיצוי נוסף והוצאות.
בברכת שבת שלום,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שוכר תחת שוכר
ברשותי דירה שבד"כ אני משכיר אותה ל-2 אנשים שונים עם 2 חוזים נפרדים (והם גרים כשותפים בדירה).
השבוע קיבלתי הצעה ממישהו המעוניין לשכור את הדירה בשלמותה ולהביא שוכרים אחרים תחתיו.
בכל החוזים הסטנדרטיים תמיד מופיע סעיף המונע משוכר להעביר את זכויותיו לאחר.
אני מניח שסעיף זה לא רשום סתם ומסתתר מאחוריו משהו.
מה המשמעות של סעיף זה ולמה הוא רשום בכל החוזים הסטנדרטיים?
האם כדאי לי להסכים להצעה כזו?
תודה,רפי
שכירות משנה
ע"פ חוק, שוכר יכול להשכיר את הדירה לשוכר משנה באם המשכיר מסכים לכך או באם המשכיר מתנגד לכך מטעמים שאינם סבירים שאז אין צורך בהסכמתו. בחוזים מהסוג שציינת המשכיר מעוניין להתנות על ההסדר החוקי מסיבותיו שלו.
שאלת הכדאיות היא שאלה כלכלית ועליך לבחון אותה בעצמך (אני מניח שאם מישהו מוכן לשכור דירה על-מנת 'לגלגל' אותה הלאה זה אומר שיש לו שוכרים שמוכנים לשלם יותר ממה שאתה דורש ממנו...).
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה שכירות מבלי לקבל העתק ממנו,
לפני כ חצי שנה חתמתי על חוזה שכירות דירה ,לחוזה המוקרי בעלת הבית הוסיפה סעיף בכת ידה שאני חתמתי לידו שהיא יכולה להוציא אותי מהדירה בהודעה של חודשיים, העתק של החוזה היא לא הביא לי במעמד החתימה מכיוון "שלא היה לה העתק",
עכשיו היא הודיעה לי שהוא רוצה שאני יצא מהדירה תוך חודשיים תום החוזה המקורי הוא רק בפבואר , האם יש לה זכות להוציא אותי? האם החוזה עדיין תקף גם שלא קיבלתי העתק ממנו? מה הזכויוץ שלי?
פינוי הדירה מראש
החוזה תקף וכיון שהוסכם בו על זכות המשכירה להודיע לך על פינוי מוקדם חודשיים מראש וכך היא עשתה, היא נוהגת כדין.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אופציה להמשך שכירות בדירה
תודה
הודעה על אי ביטול אופציה לחידוש החוזה
ע"פ פסיקה של ביהמ"ש המחוזי בחיפה המשכיר יכול לבטל את זכות השוכר לחדש את החוזה באופן חד-צדדי באם הוא נותן לשוכר הודעה מראש תוך זמן סביר. הודעה של חודשיים מראש היא פרק זמן סביר להודעה שכזו.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מחויבות הצדדים בתום חוזה לשכירת דירה
חוזה ההשכרה של הדירה שלנו פג בסוף יוני 2009.
אמנם ניסיתי ליצור קשר עם בעל הבית אבל רק עכשיו הוא נזכר ליצור איתי קשר. (מעל חודש מסיום החוזה.)
עכשיו הוא מבקש להעלות את שכ"ד, שעקרונית אנחנו מוכנים לכך, אבל דורש למפרע את המחיר הגבוה גם על החודש שעבר.
לטענתו, החובה החוזית מוטלת עלי 60 יום לפני תום מועד החוזה אם בדעתי לממש את האופציה שברשותי וזאת על מנת ששני הצדדים יבדקו את האפשרויות בטווח זמן סביר.
בדקתי את החוזה, ולא מופיע סעיף כזה.
האם יש איזשהו עקרון משתמע כזה, גם אם לא נכתב בחוזה?!
האם יש הצדקה משפטית לדרישתי לשלם על החודש שעבר את הסכום הנמוך בהתאם לחוזה המקורי!?
תודה.
העלאה רטרואקטיבית של שכר הדירה
בהנחה שאין לדרישת העלאת דכר הדירה בסיס בחוזה ושאכן ניסיתם להשיג את בעל הבית ולא עלה הדבר בידכם, אין לבעל הבית זכות לחייב אתכם רטרואקטיבית בשכר דירה גבוה יותר.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איך אני יכולה למזער נזקים – חוזה שחתמתי עליו.
לפני 8 ימים הגשתי צו הגנה נגד בעלי בגלל אלימות מילולית. בעלי הורחק לשבוע.
יום אחרי מתן הצו פניתי לעורכת דין.
העורכת דין החלה להגיש תביעות נגד בעלי.
חתמתי על חוזה עם העו"ד- שאשלם לה על כל תהליך הגירושים כ-60,000 ש"ח +אגרות.
אתמול, יום בו היה הדיון על צו ההגנה.
עו"ד ואני ובעלי החלטנו לבטל את הצו. לחזור הביתה ולנסות לשקם את הנישואים. (לתקופה של 3 חוד').
פניתי לעו"ד בשאלה-כמה אני צריכה לשלם לך? היא אמרה-את כל הסכום שחתמת עליו. כלומר: 60 אלף+אגרות.
אציין, כי חתמתי על החוזה בלי לקרוא מה כתוב בו כיוון שהייתי נסערת מאוד ובכיתי.
האם זה הגיוני ש-6 ימים אחרי החתימה-הכל התבטל ולעו"ד עדיין מגיע הסכום המלא ולא חלק יחסי?זה לא ניצול של החולשה שלי?!?!
אני בהלם מוחלט ולא יודעת מה לעשות. האם יש מה לעשות או שזה אבוד מראש?!?!?!
אנא תשובתך, לימור.
בהחלט יש מה לעשות
אבל לגבות את מלוא שכר הטרחה שסוכם, במקרה שהתיק נגמר למעשה כבר בדיון הראשון - כנגד זה יש בהחלט מה לעשות.
על מנת לתת מענה יותר מעשי, אני זקוק ממך ליותר פרטים.
בנימה אישית אני חייב לציין שהתנהגות כזו מצד עו"ד מאד מקוממת אותי באופן אישי ולכן כבר טיפלתי בעבר ואני מטפל גם בהווה בלקוחות שנפגעו מעו"ד שייצגו אותם.
דירה שחסר לה היתר "תכנית מציאותית"
תודה רבה ויום נעים!
שמאות לצורך משכנתא
חוזה התערבות בין חברים
חוזה לא חוקי
אם החשש שלך ממקרה של פגיעה בגופו של הידיד הוא מבוסס, אז יש מצב סביר ביותר שהחוזה לא יועיל לך לאחר מכן.
פינוי שוכר מהמשכיר לפני תום החוזה
המשכיר רשאי על פי החוזה לפנות את השוכר, וכעת השוכרת מדירתה
וקיבלה בחזרה את דמי השכירות היחסיים על החודשים שלא מנוצלים עד תום החוזה.שאלתי הינה:למרות שסעיף זה נחתם בחוזה ע"י שני הצדדים, האם סעיף זה הינו חוקי ? האם הגיוני שהשוכרת נודדת בין דירות עד תום החוזה ? במידה וסעיף זה נוגד את החוק מה ניתן לעשות לצורך צמצום הנזק ומה ניתן לעשות לצורך קבלת פיצוי הולם ?תודה
פינוי שוכר במהלך תקופת החוזה בהתראה מראש
פינוי השוכר במהלך החוזה תוך מתן התראה של חודשיים הוא חוקי וסביר (בהנחה שאינו סותר את החוזה).
באותה מידה שוכרים רבים מוסיפים סעיף בחוזה המתיר להם לעזוב את הדירה במהלך תקופת השכירות בהתראה מראש.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה של שדכנית
זה לא שידוכי מצווה ואני רוצה לא להיות דג הנופל ברשת.איך עליי לבקש מבחינה חוזית שלא יחייבו אותי אלא אם בחוזה מובטח שיהיו נישואין תוך פרק זמן של חצי שנה .איני רוצה לשם מראש ולשים כספי על קרן הצבי .אם היא רצינית שתרשום בחוזה שאת המקדמה תקבל לאחר הנישואין המובטחים.
ולשאלתי כיצד יש לנסח זאת בע"פ בקצרה.
תודה והערכה
חוזה עם שדכנית
הפורום משמש במה לשאלות מקצועיות נקודתיות ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי וניסוח חוזים כעין אלו.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול חוזה שכירות בע"פ
יש לציין, כי ככל הנראה קיימת עילת ביטול של טעות או הטעיה.
תודה רבה.
הודעה על ביטול חוזה
רצוי וראוי להודיע על ביטול החוזה בכתב ולו בכדי שתהיה לך ראייה מתוארכת להודעה.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישום ללימודים
אני סטודנטית באונבריסטה הפתוחה, קרה לי מקרה ורציתי לדעת לפני שאני פועלת האם יש במקרה זה הפרת חוזה.
נרשמתי למספר קורסים וביום ההרשמה, הקורס עדיין היה פתוח, שילמתי וקיבלתי חשבון על התשלום, היום התברר שהקבוצה של הקורס נסגרה ואני לא מופיעה בה,בזמן קליטת הנתונים שלי הקבוצה נסגרה, רציתי לציין שעל פי מה שצויין בפניי היום הקליטה נעשת מספר ימים אחרי תשלום ורישום לקורסים.
במצב זה האם יש הפרת חוזה ביני לבן המכללה?והאם יש משהו שניתן לעשות?
תודה
הרשמה לקורס שלא נפתח
אני מניח שלאוניברסיטה הפתוחה יש 'ידיעון' ובו מפורטים כללי ההרשמה. בהנחה שכך הוא, הם מחוייבים לפעול לפי מה שכתוב בכללי ההרשמה. אם מדובר בתנאי מקפח, כלומר, סעיף בידיעון שמאפשר להם להתנהל בצורה לא צודקת בעליל כלפי הנרשמים, יש מקום לשקול הליך משפטי (למשל אם הם לא מחזירים את דמי ההרשמה למרות שלא נפתח קורס וכו'). לכן, בראש ובראשונה יש לקרוא את כללי ההרשמה.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכירות ללא חתימת השוכר על חוזה
ראשית, רצוני להודות על פורום זה.
שנית, המקרה:
ביצעתי חוזה שכירות אשר השוכר מילא את פרטיו בכתב ידו במקום המסומן לשם ות.ז. אך לא חתם במקום המסומן לחתימה.
השוכר שכר את דירתי בחלק מהתקופה הרשומה בחוזה.
בחוזה נאמר שאם הוא רוצה לצאת טרם הזמן הינו צריך להודיע מראש.
השוכר לא הודיע וכן לא שילם על החודש האחרון בו שהה בדירה וכן על חודש נוסף (בו לא שהה בדירה) הכלול בחוזה.
האם יש לו חובה משפטית לשלם עבור החודשים הנ"ל?
תודה מראש
דניאלה
חוזה ללא חתימה
אנו מודים לך על תודתך והערכתך.
לגופו של עניין -
היעדר חתימה אינה עילה להתנערות מהחוזה. ובכלל, חוזה שכירות דירה אף לא מחוייב להיערך בכתב. עצמם העובדה שהוא התגורר בדירה מעידה שקיימת הסכמה חוזית. עצם ציון פרטיו בכתב ידו על החוזה מבלי לסייג את המסמך מעידה שאלו תנאי ההתקשרות. במצב זה את רשאית לתבוע את כל החיובים ע"פ החוזה ואף להוסיף לדרוש פיצוי על הפרת החוזה וההתנהלות הקלוקלת.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בהמשך לשאלה על המבנה המסוכן
ביטול חוזה עקב מבנה מסוכן
אינך אמורה לסכן את עצמך. באם העירייה וגורמים מקצועיים מוסמכים קובעים שהדירה מסוכנת, את רשאית לבטל את החוזה וזאת במשלוח הודעת ביטול כתובה למשכיר. במקביל, כדאי להגיש תביעה כנגד המשכיר על ההטעיה החמורה ולדרוש פיצויים.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול חוזה שנערך מול נותן שירות בר אלכוהול לחתונה
לפני כ 5 חודשים סגרתי חוזה עם נותן שירות בר אלכוהול לחתונתי ,
כעת כשהלכתי לאולם האירועים בו אני מתחתנת נמסר לי כי אין באפשרותי להביא בר חיצוני והבר שנותן שירות הוא הבר של האולם בלבד , הדבר כתוב בחוזה של האולם, כאשר פניתי אל הבר החיצוני והסברתי את הטעות שלי ,בעל הבר החיצוני מסר לי כי אני צריכה לשלם לו 30 % מערך העסקה , אני מוסיפה כי ישנם עוד שלושה חודשים עד לאירוע ,דבר הנותן לו מספיק זמן לדעתי למצוא אירוע אחר , מה עליי לעשות .? ( בחוזה כתוב סעיף המגן עליו ומשאיר אותי חשופה האומר כי אם לו התקבל על ידי שיק ביטחון לפקודתו אזי שהחוזה אינו תקף , אך במועד חתימת החוזה אני ביקשתי לתת מקדמה כדי להבטיח את עצמי גם כן והוא זה שלא היה מעוניין לקחת אותה ,דבר המעורר תמיהה) תודה מראש על תשובתכם
דמי ביטול חוזה
ראשית: מזל טוב לרגל חתונתכם!
לגופו של עניין: עליכם לשלם דמי ביטול לספק האלכוהול. באם נחתם ביניכם חוזה, אזי גובה דמי הביטול הוא כפי שהוסכם בחוזה עליו חתמתם עמו. ניתן ורצוי לנסות ולהתמקח עמו על שיעור דמי הביטול.
באם בסופו של דבר העניין יתגלגל לבימ"ש יתכן ובימ"ש יקבע שגביית 30% מהעסקה, בנסיבות אלו, מופרזת. אך יתכן שביהמ"ש יקבע שהיא מידתית (הדבר תלוי בניתוח העובדות וטיעוני הצדדים).
לא הבנתי מה הקשר של שטר הביטחון לעניין ואשמח אם תפרטי.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תנסו לפתור איתו בדרך יפה
בהמשך לשאלה קודמת לוע"ד אפי אהרונוב דחוף
בתשובתך נאמר לי כי במידה והמשכיר דורש שנמצא לו שוכרים בשכ"ד גבוה יותר משכ"ד ששלמנו הוא מפר את החוזה
מה קורה כאשר הגיע זוג בפעם הראשונה לראות את הדירה ורצו ב2800 לשכור אך הוא התעקש על 3000, ובפעם השניה שהזוג הגיע הם רצו שהמשכיר השתתף איתם בקניית המזגן דבר שהיה מקובל עליו אך עדין התעקש על 3000. אח"כ הוא הסכים ב2800 אך בלי מזגן.
העניין הוא האם אני יכולה לסמוך על הפעם הראשונה שהם הגיעו ורצו לסגור ב2800 והוא התעקש על 3000 , מאחר ועכשיו הם מצאו דירה אחרת. כלומר שכרגע אין לי שוכרים אחרים להביא.
האם אני יכולה לפנות את הדירה ולדרוש את השיקים חזרה
העניין הוא שפעם הראשונה הם מאוד רצו את הדירה אך בשכ"ד של 2800 ולא דיברו על מזגן.
תכתובת קודמת:
במידה ורוצים לצאת לפני התקופה הקבועה בחוזה השכירות 3 חודשים קודם -(עניין זה מקובל על המשכיר במידה ונמצא שוכרים אחרים) האם המשכיר יחול לדרוש מאתנו למצוא שוכרים בשכ"ד גבוה יותר מאשר אנו שילמנו (דורש להעלות את שכ"ד לשוכרים חדשיםלסך של 3200 ואנחנו שלמנו ע"פ ההסכם 2800)
השאלה הנשאלת באה בעקבות הקושי שמתגלה במציאת שוכרים בעקבות שכ"ד הדרש.
ערב טוב שירלי,
בהנחה שלא נקבע בחוזה אחרת, המשכיר אינו יכול לדרוש מכם להביא שוכר חלופי בשכר גירה גבוה יותר. אם אתם מביאים שוכר חלופי בשכר דירה ששילמתם והמשכיר אינו מוכן לקבל אותו כשוכר חלופי בגלל גובה שכר הדירה, הרי שהוא מפר חוזה ואתם משוחררים מהחיובים כלפיו.
בכל אופן, מומלץ לקרוא את החוזה היטב לפני שמסיקים מסקנות.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
העלאת שכ"ד לשוכר חלופי
לדעתי, שוכר דירה שמבקש לעזוב את הדירה מוקדם לא יכול להסתמך על דייר חלופי מסוים שבסופו של דבר לא הגיע לעמק השווה עם בעל הבית (גם אם התנהלות בעל הבית לא הייתה תקינה). שווי בנפשך שהעניין יגיע לדיון משפטי, ובעל הבית יטען שהם לא מצאו חן בעיניו מסיבה כלשהי וישכנע בכך את ביהמ"ש. פירוש הדבר שתיאלצו לשלם, בנוסף לדמי השכירות, גם פיצויים וזאת בתוספת להוצאות המשפט שלכם ושלו (שגם יהיו עליכם).
רק אם אתם מזהים התנהלות שיטתית של בעל הבית שדוחה כל שוכר חלופי שלא בתום לב יש מקום להסתמך על כך. לחילופין, אם יש לכם עדות של השוכר החלופי שהם לא הגיעו לעמק השווה אך ורק בגלל שאלת גובה שכר הדירה, יש גם מקום לשקול זאת.
עליכם לזכור שבסופו של דבר, אתם אלו שבחרתם לקצר את החוזה ולכן עליכם להתאזר בסבלנות ולשאת בעלויות, כל עוד הן ניתנות להסבר סביר ע"י בעל הבית.
בברכה,
עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




