פורום דיני חוזים
פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
בעיה עם עורך דין שלא הייתי מרוצה מעבודתו
לפני כחצי שנה שכרתי את שירותיו של עורך דין.מכיוון שלא הייתי מרוצה מעבודתו הוחלט ביננו שהוא יחזיר לי את כספי מכיוון שבאמת לא נעשה דבר בתיק.
נתתי לעו"ד 6 צ"קים.וכאשר באתי לסגור איתו את עניין התשלום הוא אמר לי שעל 3 צ"קים שכבר נפרעו הוא יתן לי צ"ק במקומן על אותו הסכום{וכך גם הוא עשה}ולגבי 3 הצ"קים הנותרים הוא אמר שהרואה חשבון שלו יוציא אותם מהבנק וימסור לי אותם.
כעבור מס" שבועות וקצת לפני זמן פרעון הצ"ק ביטלתי את הצ"קים בבנק בהסכמתו,אך לצערי עבר כבר חצי שנה ועדיין לא קיבלתי את הצ"קים המקוריים שאצלו.
ברצוני לדעת אם יש לי סיבה לדאוג,ואיך אני יכול לקבל את הצ"קים המקוריים שלי בחזרה?
נ.ב. הפחד העיקרי שלי זה שהוא עלול ללכת עם הצ"קים שלי{בטעות או שלא בטעות} לחברה שמתעסקת בניכיון צ"קים,ואותם זה ממש לא מעניין של מי הצ"ק.
אודה על ייעוצכם
בתודה מראש טל
החזרת צ'קים
ככל שהצ'קים נמצאים בידי גורם אחר יש חשש שהוא (או גרום אחר שהם הוסבו לטובתו) ינסה לפרוע אותם. לכן, יש לפנות אל עוה"ד בכתב ולדרוש את השבת הצ'קים תוך איום בתביעה ו/או תלונה ללשכת עוה"ד באם לא יעשה כן.
כמו כן, להבא, הקפד על הגבלת העבירות של הצ'קים בטרם אתה מוסר אותם (ע"י כיתוב 'למוטב בלבד'+שני קווים - 'קרוס').
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יציאה משכירות לפני תום החוזה
התנגדות המשכיר לשוכר חלופי
הסכמים יש לקיים ואין לך זכות קנויה לבטל חוזה בטרם פקע.
ניתן להסכים על החלפתך בשוכר חלופי, בין אם הדבר הוסכם כבר בחוזה ובין אם בהסכמה של בעל הבית, ואולם זכותו של בעל הבית לסרב לקבל שוכר חלופי מסוים מטעמים סבירים. הטעם שציינת מהווה, לטעמי, טעם סביר ועליך להמשיך ולחפש שוכר/ים אחרים.
אפשרות אחרת היא לסכם עם בעל הבית על תשלום 'קנס' שישחרר אותך מחובותיך, ואולם, אין לעניין זה 'מחיר' בחוק והוא פונקציה של הסכמת הצדדים (ובעיקר, נכונות בעל הבית לבוא לקראתך, חרף החוזה).
להבא, השתדל שלא להתקשר בחוזים שאינך משוכנע שתרצה לקיימם במלואם. בנוסף, הקפד על ניסוח חוזה מקצועי באופן שיוכל למזער את נזקיך בסיטואציות כאלו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תיקון סעיף 25
איך שינוי החוק משפיע מבחינת תקפותה של הלכת אפרופים.
האם ניתן לומר שהיא סוייגה? ואם לא, מה בעצם התיקון עשה
"ביטול" הלכת אפרופים
המצדדים בתיקון לחוק החוזים הצהירו על כוונתם להביא לביטול הלכת אפרופים. על השאלה האם התיקון אכן מביא לכך, נוכל להשיב רק בעתיד לאחר שנראה איך מתייחסים לכך בתי המשפט. לטעמי, הנוסח שהתקבל בסופו של דבר מותיר פתח רחב לפרשנות חוזה החורגת מה"פן המילולי" שלו, ומידת ה'ניצול' של הפתח תמשיך להיות תלויה בבתי המשפט.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה חשובה מאוד
פינוי שוכר
המשכיר מחויב לחוזה כמו השוכר, ומשכך, לא יכול לפנות את השוכר מבלי שהלה הפר את החוזה באופן שמאפשר למשכיר לפנות אותו בשל כך (ויש לבחון מה אומר בעניין הסכם השכירות).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכירות בבית אחד שמחולק ל2 בתים
ניתוק חשמל
יש לבחון את טענות הצדדים. אם הטענות שלו נגדך הן מופרכות הרי שתוכלי לפנות לבימ"ש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה
העלאת שכר דירה
את רשאית לעמוד על זכותך להשלים את שנת השכירות בשכר הדירה שסוכם. לאחר מכן, בעל הדירה רשאי לדרוש את העלאת שכר הדירה ו/או לדרוש ממך לעזוב את הדירה באם אינך מוכנה לשלם את שכר הדירה הנדרש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכירות
סיום מוקדם של הסכם שכירות
יש לבחון מה בדיוק אומר הסכם השכירות ולפעול לפיו. עקרונית, באם הייתה הבנה שהחוזה מחודש הרי שאת רשאית לדרוש מבעל הדירה שיאפשר לך הכנסת שוכר חלופי באותם תנאים (כאמור, בהנחה שהעניין מוסדר בחוזה).
לא ניתן במסגרת זו לקבוע האם "קיימת את חלקך". יש לבחון את הנסיבות בכללותם ואת טענות בעל הבית, ואף לאחר זאת, לא תמיד ניתן לדעת איך יתייחס ביהמ"ש לעניין.
ביטול צ'קים מהווה עבירה פלילית (אם כי לא אוכפים אותה). בכל מקרה, בעל הבית יוכל לנסות ולפנות עם הצ'קים להוצאה לפועל וברגע שתעלי את טענותיך, במסגרת התנגדות לביצוע השטרות, הסכסוך יעבור לדיון בפני בימ"ש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חתימת חוזה על ידי קטין
התחרטתי ואני מעונינת להפר את החוזה.
האם חוקית מותר לי להפר את החוזה כי אני קטינה?
בחוזה אין סעיפי יציאה.
חוזה דוגמנות של קטינה
עקרונית, חוזה מסוג זה מותנה בהסכמת שני ההורים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הסכם שכירות דירה
ברשותי דירה המושכרת לאותם שוכרים מזה 5 שנים בשכירות מתמשכת.
שאלתי:
מאחר והשוכרים הינם קבועים ומאחר והקיים בדירה הינו בשימושם הבלעדי ,
ובכל זאת למרות האמור ,בשנתיים האחרונות ברצף נאלצתי לשלם סכומים לא מבוטלים של עד 3000 שקלים כדי להשמיש את המזגן בדירה.(בכל שנה)
וזאת מלבד החלפת ברזים פתיחת סתימות וכיו"ב ,
האם אני כבעל הנכס חייב בתשלום כל אלו וזאת למרות שהדיירים קבועים
והם היחידים המשתמשים בכל הקיים בדירה ?? או לחילופין האם יש הקלות מסוימות השתתפות הדיירים בהוצאות ??דברים המעוגנים בחוק??
לתשובתכם אודה,
בברכה
*****צונזר ע"י המערכת***
אחריות משכיר
האחריות מוסדרת בהסכם השכירות ומה שנאמר בו מחייב. אתה יכול לדרוש את שינוי נוסח החוזה בפעם הבאה שתחדשו אותו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סיום חוזה
החזרת בטוחות
בתום החוזה על המשכיר להחזיר לך את הבטוחות. מועד ההחזרה מוסדר, לרוב, בחוזה ויש לבחון מה כתוב בו (ובכל מקרה, מומלץ לדרוש את החזרת הבטוחות במועד עזיבת הנכס).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עצה בבקשה
ל"כלבים". מה עוד כשהבית נבנה בשביל לבנות את התשתית התת קרקעית ביקשו תוספת של כ 2500 ש"ח. אשמח לעצה, אם ניתן כלל לתבוע, באיזה בית משפט ואם יש עוד כ5 דיירים לתבוע יחד?
מערכת גז
יש לבחון את החוזה שלכם עמם ואת ההתנהלות של הצדדים בטרם כריתתו על-מנת להעריך סיכויי תביעה. מומלץ להסתייע בעניין פרטנית בעו"ד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הקבלן הפר את החוזה
קניתי דירה על הנייר.
נאמר לי שבמטבח יהיה חלון.
נתון זה מצוין בחוזה, במפרט (אפילו כתוב מה יהיה גודל החלון) ובשרטוט הדירה - שהקבלן חתם עליהם מולי.
הקבלן בנה בלי חלון (אפילו לא הגיש לעירייה בקשת היתר עם חלון).
מה עלי לעשות?
הפרת הסכם ע"י קבלן
יציאה מחוזה
בראשותי חוזה שכירות לדירת שותפים ובו סעיף היציאה מדבר על המצאת דייר חלופי במקומי, בתנאי שיהיה מקובל על המשכיר. כרגע נכנסים ויוצאים הרבה דיירים פוטנציאליים אך השותפים בודקים כל אדם בבררנות ולא מסכימים לאיש להכנס. כאשר פניתי למשכירת הדירה ענתה לי כי היא לא יכולה להכניס מישהו שלא נראה לדיירים הנוכחיים ושיש להסדיר את העניין בנינו למרות שהחוזה מולה ולא מולם. האם היא פועלת בניגוד לחוזה ואם כן כיצד עלי לפעול? ומה התרחיש הכי גרוע במקרה של תביעה? (בחוזה לא מעוגנים פיצויים למיניהם)
דייר חלוף
כעיקרון, על המשכיר לאפשר לך להביא דיירים חלופיים, שאחרת תטעני שהוא פועל בחוסר תו"ל.
עזרתך בבקשה
הדרך הנכונה לפעול בעת הפרת הסכם
האם, למשל, נקבע בהסכם שהפרה אחת או שתיים מאפשרות לך להעמיד את מלוא החוב לפירעון מיידי.
מומלץ להתייעץ עם עו"ד ביחס לדרך הפעולה המומלצת.
שבירת חוזה שכירות דירה
מצג שווא בשכירות דירה?
מצד שני, הוצג בפניך שהרעש הינו רק חצי שעה ביום.
כמו כן, העובדה שאין לדירה אישור חוקי עומדת לזכותך.
על כן מומלץ לפנות במכתב לבעל הדירה, ואם לא יצלח בידך להיעזר בעו"ד.
בהצלחה!
שכירות
זיוף הסכם שכירות
פני למשטרה בצירוף המסמכים הרלבנטיים והגישי תלונה בגין זיוף וניסיון לקבלת דבר במרמה.
במישור האזרחי - יש להוכיח את עניין הזיוף.
דירה להשכיר
הדיירת לא נמצאת בדירה כבר מה24 לדצמבר.ב16 לינואר אפשרתי לה לפנות את יתרת הרהיטים השבורים שהיו בדירה בליווי שוטר מתנדב, מאחר ולי אסור לפנות אליה. {לאחר 9 ימים ללא קשר איתה למרות נסיונות מצידי היא הופיעה במיסרון מאין ובקשה את יתרת הצקים לאחר שהודעתי שאת הצקים היא תקבל לאחר שתשלם את חובה על דצמבר היא הגישה תלונה שפרצנו לבית וגנבנו ממנה כסף וזהב דבר שהוכח כלא נכון}קודם נשלח מכתב למ"ס ת.ד שברשותה {מס שהיא מסרה לעורך הדין שלי}בדואר רשום . המכתב נשלח ב12 לינואר בו היא נדרשת לפנות את שאר המטלטלין שלה עד ל18 בינואר ולהודיע על פינוי בכתב, היה ולא תתקבל תגובה לפי המכתב אנו רואים עצמנו כרשאים להכנס לדירה. כמו כן אנו מודיעים במכתב שהודעה זו נשלחת לשם זהירות . אני רוצה לציין שהשוכרת הפרה מס סעיפים בחוזה המאפשרים לי לפנותה כמו כן ביידי תמסורות בפלאפון בו היא מודיעה על פינוי ב21 לדצמבר.תשלומים על שכירות דצמבר ינואר לא שולמו והצקים שלה חזרו.החוזה איתה הוא עד מאי ,שוכרים חדשים יש בנמצא ושוב אני מציינת שהיא לא גרה בדירה מאז דצמבר ופינתה אותה בי16 בינואר רישמית ותעדתי זאת בוידאו.אני יודעת גם בוודאות שגם אחרי שאתבע אותה הסיכוי שאראה כסף ממנה הוא קלוש מאחר ואין לה כסף לטענתה ואני נגררת לחובות תשלום משכנתא בגללה.
שאלתי היא..אם היא לא אוספת את המכתב הרשום ומאשרת קבלתו{דבר שבטוח שלא תעשה מאחר ואין בכוונתה לשלם..אני גם רוצה לציין שגובים שונים והוצאות לפועל שונות שלה מתדפקות על סף דלתי} פותר אותי מלמצוא אותה ומאפשר לי להכנס לדירה או להשכיר אותה ?? היכן אני עומדת מבחינת החוק אם היא מתעלמת מדואר רשום?כתובת היא ממאנת לתת לעורך הדין כך שאין לאן לשלוח שליח.
דירה להשכיר
מומלץ להתייעץ עם עו"ד פרטנית.
בהצלחה!
חוזה עם חברה מחו"ל
ברצוני לברר על דיני חוזים בין 2 חברות אחת ישראלית והשניה מחו"ל
איך צריך להחתם , באיזו שפה , במקרה של תביעה לאיזה בית משפט פונים
(לא נראה לי שלבית משפט ישראלי יש מרות על חברה מחו"ל )
האם לעו"ד צריכה להיות הסמכה מייוחדת כלשהי
ועד דברים שכדאי לשים לב אליהם ששונה מדיני חוזים פנים ארציים
תודה מראש
תניית שיפוט
תקיפותו של הסכם שיתוף במקרקעין
ההסכם חתום בטאבו ונמצא שם .
בתודה איתן
הפנה שאלתך לפורום נדל"ן
חוזה עם סוכנות נדל"ן
בעת חתימת החוזה אבי לא כל כך היה הבין מה הוא עושה ועכשו שבוע אחרי אנחנו מחפשים אפשרות לנסות ולבטל את החוזה או לפחות ולצמצם את תקופת זמן החתימה...
אם זה משנה הבית רשום על שם אבי ואימי ביחד ואימי כלל לא נכחה בזמן החתימה ואפילו לא נתנה את הסכמתה לדבר.
אשמח לתשובה לגבי מה ניתן לעשות
זכאות לדמי תיווך ובלעדיות במכירת דירה
ביחס לתקופה של ששת החודשים הראשונים - תוכלו לטעון טענות שונות (כי מלכתחילה ההתחייבות הייתה לתקופה שלא כדין) ואי חתימה של כל בעלי הנכס, אולם עדיין תהיה קיימת, ככל הנראה, לסוכנות התיווך עילת תביעה חוזית כלפיכם.
יחד עם זאת, יש טענות לכאן ולכאן, ומומלץ בהחלט להתייעץ עם עו"ד על מנת שימליץ לכם על דרך הפעולה הנכונה (ויש כזו), במקרה המתואר.
בהצלחה!
ביטול בילעדיות
1.הוא לא גורם יעיל בעסקה קרי לא ביצע תוך זמן סביר את כל מה
שהיתחייב בבילעדיות.
2.לא מילא את הטפסים כראוי,ניתן להיתלונן לרשם המתווכים והוא ינחה.
3.ביצע את ההחתמה כאשר לא היתה גמירות דעת של החותם,ואו נעשה מעשה בתום לב .
לכאורה יש לפעול את מנהל המשרד לביטול ,ואים אין הסכמה יש לפנות להכרעות משפטיות.
תתיעצו עם עו"ד מבין בחוזי נדל"ן
מה הדין ובאחריותו של מי?
מפגע בדירה שכורה כעילה לבטלות ההסכם?
ניתן אולי לטעון בגזירה שווה שמדובר במצב דומה.
פרקטית מומלץ לנסות ולהביא מדביר שוב על מנת לחסל המפגע.
פירוש חוסר תום לב במכירת בית,אחוז שכר עו"ד בחוזה
1.אחי אני מוכרים בית דו משפחתי כאשר השכן לדו נמצא בשלב מתקדם של ערעור בועדה המחוזית על פתיחת גן בביתו. יש קונה רציני והוא מעונין להתקדם כאשר הוא אינו מודע לעובדה הנ"ל.במידה ולא נציין עובדה זו בחוזה האם נהיה חשופים לתביעה מצידו על חוסר תום לב?מה הפתרון האולטימטיבי?
2.לכל אחד משנינו יש עו"ד משלו עקב חילוקי דיעות בינינו.
טרם דיברתי עם העו"ד שלי על השכר.
מה האחוז המקובל לעריכת החוזה? האם זה ברור שהאחוז הנ"ל ייגזר לא מהסכום המלא של הבית אלא מחציו?
תודה רבה.
דני
שכ"ט עו"ד
2. שכ"ט עו"ד נגזרת מהסכמה בינך לבין פרקליטך ועל פי שיקול דעתכם. מקובל שהשכ"ט נגזר באחוזיםמהעלות המלאה ולא מ"חצי הבית" .
סיום חוזה בטרם עת חייבת עזרה דחוף.
המשך יום נעים
חיובים בהסכם
טענה להפרת חוזה בעל פה
לפני יומיים קיבלה אמי הצעה מחברה לקבל ללא עלות פינת אוכל. התקשרנו לאותם שוכרים ואמרנו כי אנו מצטערים אך אנו לא מעוניינים בשולחן. הם טענו כי הם עוברים דירה ואין להם היכן למקם את פינת האוכל וכי אנו פוגעים בהם כלכלית כי לא מכרו את המוצר למישהו אחר.
הסברתי כי אני מצטערת אבל לא חתמתי על דבר ולא נתתי כסף על החשבון וכי הדבר לא נעשה בתיכנון ונוצר מצב בתום לב כי קיבלנו מוצר ללא עלות ולכן אנו מוותרים.
השאלה האם יש להם אפשרות לגשת לבית המשפט בטענה כלשהי?
יש לציין כי הם לקחו את השולחן בהובלה שכבר נקבעה לפנות את דירתם ולכן אני יודעת כי לא היו להם עלות נוספת של הפינוי וכי הם יכולים להמשיך ולמכור את המוצר או לחלופין לשמור אותו לעצמם.
הפרת הסכם בע"פ
שאלה בחוקייות גביית קנס מידיית
4/11/2009 קיבלתי מכתב התראה על חוב של 5000 ש"ח מתי שחזרתי מחו"ל
11/12/2009 שילמתי את החוב 415
10/03/2010 הגישו תביע על 5000 ש"ח
שאלתי פשוטה האם גביית הקנס באופן אוטומטי הוא חוקי? נצא מנקודת הנחה שהקנס מגובה בחוזה, שבמציאות אני לא בטוח שכן!
תודה מראש
טל
שאלה בחוקייות גביית קנס באופן אוטומטי
10/10/2009 חוייבתי בקנס של 990 ש"ח על כלמכשיר כ- 4 מכשירים 4000ש"ח ללא התראה באופן אוטומטי
4/11/2009 קיבלתי מכתב התראה על חוב של 5000 ש"ח ובאותו זמן חזרתי מחו"ל ורק אז נודע ךי על הבעיה
11/12/2009 שילמתי את החוב 415 ולבקשתי שיחברו אותי נתקבלתי בסרוב.
10/03/2010 הגישו תביע על 5000 ש"ח
שאלתי פשוטה האם גביית הקנס באופן אוטומטי הוא חוקי? נצא מנקודת הנחה שהקנס מגובה בחוזה, שבמציאות אני לא בטוח שאכן כן!
תודה מראש
טל




