פורום דיני חוזים
פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
הפרת חוזה ?
כעת בא המוכר בדרישה מאד מוזרה: הוא מבקש מאיתנו את כל הכסף הנותר, בתמורה יעביר לנו את הדירה על שמנו בטאבו, אך מוכן להתפנות רק לאחר 10 ימים מהיום הנקוב לפנוי הדירה בחוזה.
הוא מאיים שאם לא נסכים לבקשה זו, אזי יפנה לבית המשפט בטענה שאחרנו לתת לו 60.000 ש"ח למשך 20 יום.
בפני איזה סיכונים אנחנו נעמוד אם באמת נעטר לאיום, ניתן לו את סך כל הכסף לדירה והוא יעביר זאת על שמנו?
הפרת הסכם מכר מקרקעין
הפורום מהווה במה למתן מענה לשאלות משפטיות-נקודתיות ואינו יכול להוות תחליף ליעוץ משפטי מקום בו הוא נדרש. כדאי לבחון את העניין בעזרת עו"ד הבקיא בתחום אשר יבחן את הסכם המכר וינחה אתכם ביחס לפעולות הבאות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת הסכם
כזוג שכרנו דירה. שבוע אחרי החתימה וחודשיים לפני הכניסה לדירה נפרדו דרכנו והתקשרנו לבטל את ההסכם.
בעל הדירה לא מוכן לוותר ורוצה לתבוע את הצ'קים שניתנו לו לשנה מראש.
מה הזכיות שלי?
תודה, יעל
התנערות מהסכם שכירות
ככלל, עליכם לעמוד בהתחייבותכם גם אם כעת אינכם מעוניינים להתגורר בדירה. בהיעדר תניה בחוזה המאפשרת לכם ביטול מוקדם של החוזה בתנאים כלשהם, אתם יכולים לנסות ולסכם על הבאת שוכר חלופי לדירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הזמנת עבודה ותשלום מקדמה
הפרת הסכם
יש לבחון את ההסכם/הזמנת העבודה והתנאים הכלולים בו ואת הנסיבות בכללותן ולאור זאת לראות מה ניתן לעשות וכיצד רצוי לעשות זאת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שימוש במושכר ללא ידיעתי
הסיכום הוא שפעם בשבוע הם יכולים להראות הדירה ביום מסויים
ואם אני אינני נמצאת באותו זמן, הם יכולים להיכנס, בתנאי שהם יהיו עם האנשים שיבואו לראות הדירה
נסעתי לחו'ל למספר ימים, הם כנראה הראו את הדירה ביום המוסכם, ואולי לא רק... אבל...
גיליתי שתמונות רבות ואישיות של הדירה שאני שוכרת, עם הפרטים האישיים שלי, מופיעות באתרי מכירת דירות באינטרנט - זאת ללא הסכמתי !!! זו כבר פעם שניה שהם עושים זאת! בפעם הראשונה הערתי למתווך שבאתר שלו הופיעו התמונות והוא הוריד אותן. לא דיברנו על כך, אבל האם מותרת להם החוצפה לצלם בדירה ללא רשות מפורשת ממני?
מה אפשר לעשות?
תודה
ועוד שאלה
בחודשים הראשונים הגיעו מתווכים ואנשים בהמונים בשעות שונות ומטרידות
בחודשיים האחרונים הסדרנו את הביקורים לפעם בשבוע
האם ניתן לצמצם את המטרד? - כבר עברו חמישה חודשים ולא נראה כי יש התקדמות כלשהי במכירה.
תקופת השכירות
השתחררות מהסכם שכירות
ככלל, חוסר שביעות רצון אינה עילה לביטול חוזה. יכול להיות שהסכם השכירות עליו חתמתם מאפשר לך, בנסיבות מסוימות, להשתחרר מהחוזה. כמו כן יתכן ובחינת הנסיבות (שאתה מגדיר ככאלו שגרמו ל"חוסר אמון") יבססו עילת ביטול. יש לבחון את הדברים לעומקם ולאור זאת להחליט כיצד להתנהל.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סעיפים חוקים בהסם תושבות
נא להפנות את השאלה לפורום מקרקעין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה
עניתי לך למטה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה
הסכם שכירות בהתנהגות
בנסיבות שתיארת יש בסיס לטענה שהחוזה חודש לשנה נוספת (למרות שלא הייתה חתימה) ועל כן אתה מחויב לתנאיו ורשאי להשתחרר ממנו בהתאם לתנאיו. כמובן שאם תהיה הסכמה אחרת בעניין בינך ובין בעל הבית הרי שהיא גוברת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים על הפרת חוזה
פיצוי מוסכם בפינוי מוקדם של נכס מושכר
שנית, ככל שהמשכיר עומד בתוקף שתעזבו ואתם מוכנים, ברי כי כדאי שתגבו את עצמכם שלא תצאו נפסדים והסכום הוא הסכום שתסכימו עליו.
חוזה שכירות
השוכר מעוניין לקיים את ההסכם ולגור בדירה . מה הן הדרכים בהן יכול לפעול כדי לאלץ את המשכירה לתת לו מפתחות של הדירה . האם הוא רשאי להזמין פורץ ולהכניס את הרהיטם חזרה ולתבוע ממנה החזר הוצאות. איזה פעולות מותרות ומהירות יכול לבצע השוכר.
ביטול חוזה עקב הפרה
יש לבחון מה סוכם בחוזה והאם הפרת אותו בהתנהלותך. אם הפרת אותו והמשכירה ביטלה את החוזה הרי שהתנהלות מהסוג שאתה מתאר מהווה לטעמי השגת גבול ואתה עלול לשלם עליה מחיר. אם לא הפרת את החוזה המצב שונה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בעל הבית שיקר במודעה על גודל הדירה
הטעיה במו"מ
מדובר בהטעיה שיכולה להוות עילה לתביעה כספית.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דלת ואינטרקום חדשים
בהוצאות נקיון, חשמל, מים גז, ועד בית וכו´ עד... במלואם." אולם לאספות
הדיירים מוזמנים רק בעלי הדירות, והם אלה שמצביעים על בחירת ועד הבית ועל
החלטות שונות.
הבניין הוא בניין משותף בו עשר דירות ללא חניה וללא מעלית. שכר הדירה
בבניין הוא גבוה מאוד (אנחנו שילמנו כ-120 ש"ח, ואחרי מעבר לחברת ניהול
הסכום עלה לכ- 170, לאחרונה לקחו דיירים יחסית חדשים את ניהול ועד הבית
והסכום ירד בחזרה לכ- 120 ש"ח).
בגלל גביית היתר הצטבר בקופת הועד סכום של כמה אלפי שקלים. הועד החדש רצה
להשקיע בבניין והחליף את מחשב ההשקיה ועוד עבודות גינון מעבר לטיפול השוטף,
ועל כך לא הערנו כלום. אולם באספת דיירים הוחלט להחליף את דלת הכניסה לדלת
חדשה עם אינטרקום חדש ותיבות דואר חדשות מתוך הסכום שהצטבר. אנחנו כאמור
לא יכולנו להצביע או להשתתף באספה. כאשר שמענו על כך מועד הבית אמרנו להם
שזה אינו טיפול ושטף, ועליהם לגבות זאת מבעלי הדירות (זה כמעט בלתי אפשרי.
בעלי הדירות אצלנו לא משתפים פעולה, ורוב הדירות מושכרות), ואם הצטבר סכום
בקופה הם יכולים להחזיר לנו את הסכום או לגבות סכום נמוך בתקופה הקרובה.
ועד הבית החליט בכל זאת להתקין את הדלת החדשה בסכום שיוצא כ- 600 ש"ח לכל
דירה (כאמור, הם לא ערכו גבייה נוספת, אלא לקחו מקופת ועד הבית). הם סירבו
לבקש מבעלי הדירות (המשכירים) תשלום.
מאז הפסקנו לשלם את ועד הבית. הם באו אלינו בדרישה לתשלום והסכמנו לשלם הכל מלבד 600 ש"ח. האם אנחנו צודקים?
תשלום ועד הבית
את הדרישות שלך עליך להעלות בפני בעל הבית שממנו אתה שוכר את הדירה. ועד הבית הוא לא מי שאמור "לספוג" את חוסר הדיאלוג בינך ובין בעל הבית. ככל שבעל הבית לא מוכן לכסות את התשלום, יש דרכים לטפל בעניין (ובכל מקרה אינך חייב להמשיך את החוזה עמו).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בלאי נזק בדירה שכורה
אחריות לנזקים בדירה
באם חלוקת האחריות בין הצדדים מוסדרת בחוזה הרי שמה שהוסכם הוא המחייב, ועל כן, יש חשיבות מכרעת לנוסח החוזה.
ברמה העקרונית ובהיעדר התייחסות לכך בחוזה, האחריות לתיקון המזגן היא על בעל הבית, ככל שמדובר בבלאי סביר ולא בנזק שנגרם על ידי השוכר בהתנהלותו הרשלנית. עיקרון זה הוא המפתח למענה לשאלתך השנייה, כלומר, אתה עלול להידרש להתמודד עם טענה לפיה רשלנותך גרמה לנזק. מאידך, אין זה סביר למנוע ממך להכניס לדירה מכונת כביסה ועל כן אני מציע להידבר בעניין עם המשכיר ולקבוע יחד איך הדבר יעשה לנוחות שני הצדדים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
היי
זה אומר שהחבר שלי שנמצא בצבא לא יכול לישון אצלי כאשר הוא יוצא לבית ? והאם זה נקרא הפרת הסכם ? כי ההגיון שלי אומר לי שלא.
שאלה נוספת , אם בחוזה השכירות לא מצויין דבר על עניין הכנסת בעל חיים לבית אני הכנסתי ותבעו אותי על זה זה בטענה שהכלב גר איתי והפרתי את הסעיף הזה "מטרת השכירות היא למגורי השוכר בלבד."
שאלה
חוזה שכירות
שינוי תנאי שכירות
לדעתי את רשאית לדרוש לקבל את הדירה כפי שהוצגה בפניך, כלומר, עם רמת מיזוג דומה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה נגד מירס
במשך 4 חודשים בעלי ניסה לנתק את הקו באמצעות שיחות לשירות הלקוחות שלהם אך כאשר ראה שזה לא עוזר החליט להגיע אליהם פיזית. שם נאמר לו כי זו טעות מיחשובית ושהם ממש מצטערים וכבר מחר יהיה מנותק. כמובן שגם זו הייתה הבטחת שווא. לאחר זמן מה הגיע לשם שוב פעם אך הפעם כעוס ועצבני ואף איים לתבוע אותם. הפעם הוא גם קיבל מסמך שמודיע על ניתוק השירות ונותק לאחר חודש. למרות הכל אנחנו עדיין מקבלים חשבוניות מחברת מירס על תשלום עבור המכשיר בלבד (שלא כמו בחשבוניות הקודמות שחוייבנו גם עבור שירותי הוקי טוקי שנעשו ע"י האדם שגנב את המכשיר).
החלטנו לתבוע את חברת מירס בתביעות קטנות על כל ההתנהלות הכושלת והמרגיזה מולנו. לאחר שהם קיבלו את הכתב תביעה עורך דינם יצר קשר עם בעלי לנסות לבטל את התביעה ולהגיע לפשרה. בעלי לא הסכים וניתק את השיחה. אחרי כחודש קיבלנו כתב הגנה ממירס שמבקש לדחות את כתב התביעה בטענות מטומטמות כמו למשל "כיוון שמירס משווקת שירותים עיקריים נוספים, שאינם קשורים למספר שנוייד, כגון שירות ווקי טוקי, שהוא שירות מהותי יותר עבור רוב לקוחותיה, ומיכוון שיש לקוחות להם קו טלפון שני, במועדים הרלוונטיים ניוד המספר לא היווה ניתוק שלו משירותי הנתבעת".
אינני מבינה על סמך מה חברת מירס החליטה שאנו צריכים שירותים נוספים שלה ברגע שביקשנו לנייד לחברה אחרת????? במיוחד שאין לנו מושג אפילו שקיים דבר כזה שנקרא קו טלפון שני על אותו המספר????????????
בכל מקרה הגענו למועד הדיון ע"מ להתעמת מולם אך עורך דינם לא התייצב למשפט והשופטת פסקה לטובתינו. לאחר כשבועיים הם שלחו לנו שוב מכתב עם תגובתה של מירס על כך שלא התייצבו בשל טעות אנוש משרדית ולכן מבקשים לפתוח שוב את התיק. כמובן ששלחנו מכתב כתגובה.
אני מרגישה שהם מנסים לעייף אותנו ולגרום לנו לוותר.
אנא עיזרו לי להגיע מוכנה במידה והתיק ייפתח בשנית. הבנתי שיש חוק של הגנת הצרכן שבו לקוח רשאי לנייד לחברה אחרת ובמידה ולא ינותק תוך 3 ימי עסקים הוא יכול לתבוע על סך 10,000 ש"ח גם ללא הוכחת נזק. אני לא מצליחה למצוא את כל החוקים הרלוונטיים למקרה שלי.
תודה מראש, זיוה
הכנה לדיון בבימ"ש לתביעות קטנות
ביהמ"ש אינו מצפה ממך לגלות בקיאות. את נדרשת לתאר את העובדות אשר לטענתך מבססות עילת תביעה כנגד הנתבעת, הא ותו לא. בכל מקרה, לא ניתן לתת "הדרכה לקראת דיון" במסגרת הפורום. באם אתם סבורים שהדבר נחוץ, תוכלו להיפגש עם עו"ד בעל ניסיון בתחום אשר יסייע לכם להתכונן לדיון.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצוי מוסכם
עילת תביעה
עקרונית כן אם כי יש לבחון במה בדיוק מדובר ומה הנזק. בכל מקרה, הפורום אינו מיועד לביצוע חיפושי פסיקה אלא למתן תשובות לשאלות משפטיות עקרוניות לשואלים מן היישוב.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בעיה חמורה על בעלת הדירה
אני פונה בשם זוג עולים מרוסיה בני 50+.הזוג גר בדירה שכורה במשך כמעט שנה ולפני כשבועיים חתם חוזה עם בעלת הדירה.לפני מס' ימים קיבלה האישה (שכמעט אינה דוברת עברית) שיחת טלפון מבעלת הדירה שהציעה לה לקנות את הדירה בחצי מיליון ש"ח ואם לא אז היום באים אליה אנשים לראות את הדירה.יש לציין כי בעלת הדירה לא הזכירה את כוונותיה למכור את הדירה לא במעמד חתימת החוזה החדש כשבוע וחצי קודם לכן ולא אחרי עד לאותו יום.כאשר בני הזוג שבו הביתה מעובדתם חיכה להם מתווך עם אנשים שבאו לראות את הדירה וניסה להסביר להם בעברית שמהיום לפחות פעם בשבוע במשך השנה יבואו אליהם לראות את הדירה.בני הזוג ניסוי לדבר עם השוכרת ולהסביר לה שלא היו מסכימים לחוזה אם היו יודעים שבמשך שנה שלמה יצטרכו להגיע אחרי העבודה-יש לציין בשעות ערב מאחרות למדי ולקבל אורחים,כמו כן בזה זה לא נגמר בעלת הדירה התקשרה יומיים לאחר מכן-ביום ו' ואמרה ששוב באים לראות את הדירה וכשבני הזוג השיבו לה שאין הם בבית היא ענתה כי אין זה משנה וגם אם זה מאוחר בערב בכל מקרה יבואו אליהם ביום שישי.וגם כמובן ציינה שאין בכוחם לעשות שום דבר וכי "פה זה לא רוסיה"! ואם תצטרך תפנה אותם מהדירה! האם אין זה מרמה מה שעשתה בעלת הדירה?כיצד על הבני הזוג לפעול כעת?הם זוג הגון ושקט שמשלמים הכל בזמן ואין איתם בעיות כלל-אנשים הגונים שעובדים קשה.האם יש חוק כלשהו שיכול להגן עליהם?
תודה מראש
ביקור משכיר בדירה שכורה
שוכר לא יכול למנוע מבעל הבית מלמכור את דירתו ככל שלא ייפגעו זכויות השוכר לפי החוזה והדין. לכן, בשלב ראשון יש לבחון מה אומר הסכם השכירות.
במישור העקרוני (ומבלי להתייחס להסכם השכירות) הרי שלבעל הבית זכות לבקר במושכר בתיאום מראש ובזמן סביר. הצגת הדירה פעם בשבוע בפני רוכשים פוטנציאליים היא סבירה בעיני ונהוגה בשוק, לפחות ככל שמדובר בפרק זמן של חודשיים-שלוש עד למכירת הדירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
גביית ארנונה
אני משכירה דירה ורשום בחוזה שעליי לשלם את הארנונה באופן פרוס בצורה שתתווסף לשק השכירות.
בעל הדירה אמר שהוא שילם את הארנונה מראש ושזה עולה 300 ש"ח כל חודש.
במקרה בדקנו בעירייה וגילינו שהוא מקבל הנחה בעבור הדירה ושהוא שילם 1300 ש"ח לכל השנה.
האם זה חוקי לגבות ממני גבייה עודפת של משהו שהוא לא שילם?
מה ביכולתי לעשות?
תודה על העצה ושבוע טוב
תשלום ארנונה למשכיר בגין חלק יחסי בנכס
אגב, אם בעל הנכס היה מסכים עמכם על סכום חודשי של 300 ש"ח לתשלום הארנונה כסכום מוסכם ומקובל על הצדדים - הוא יכול היה לגבות סכום זה ללא קשר לתשלום על ידו בפועל.
הפסקת חוזה שכר דירה
פרשנות חוזה
האם חלפו כבר 3 שנים ממועד תחילת השכירות?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דירה שכורה
כשרות משפטית ואפוטרופסות
תודה
מינוי אפטורופוס
מינוי הוא מטבעו מכאן ולהבא (אם כי יכול להיות שמדובר במקרה של אפטרופסות טבעית שכבר "חלה").
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת חוזה שכירות יחידת דיור
כיום אני חתום על חוזה שכירות עם בת זוג.
החוזה חתום עד דצמבר 2011, ואני ובת זוגתי ניפרדנו ומאז עזבתי את הדירה.
ברצוני לצאת מהחוזה מכיוון שהיא לא מאפשרת לי להתקרב לדירה, ואני משלם עבורה.
אני כיום מחזיק במפתח לדירה ובת זוגתי מאיימת עלי שאם לא אפקיד אצלה את המפתח היא תתקשר למשטרה בטענה שאני מטריד ומאיים עליה.
ידיי כבולות.
בת זוגתי לשעבר אינה מעוניינת בשלב זה לעזוב ולא מוכנה להוציא אותי מהחוזה,
והבעל הדירה טוען שיש אפשרות לצאת בתנאי שאביא דייר חלופי אבל במחיר גבוהה מהמחיר שאני משכיר.
אודה לעצות.
בברכה,
אלי כץ.
עזיבת דירה
לא ניתן לתת יעוץ משפטי במסגרת הפורום ומבלי לבחון את החוזה ומכלול הנסיבות. כדאי להתיעץ פרטנית עם עו"ד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת חוזה עם הוט
הפרת חוזה עם חברת כבלים
על מנת לדעת אם יש בפעולת החברה משום הפרת חוזה יש לבחון, בראש ובראשונה, את הסכם ההתקשרות. באם פעלת בניגוד לאמור בו יקשה עליך לבוא בטענה כנגד החברה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עזבון כתובע
האם ניתן לצרף עזבון באופן "פורמלי" בלבד (כך טען עו"ד של הצד התובע)?
השאלה מתאימה לפורום בתי משפט.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכר טירחה
העו"ד ציין בפניי כי אני חייב לו את כל שכר הטירחה למרות שלא הושקעה
עבודה מעבר לשעה מאחר ולא היו לו כל המסמכים האם זה נכון לגבות 15000+מעמ על שעת עבודה ומה הפיתרון לבקשתו
אבקש לא לענות לי בשבת
תודה
שכר טרחה ללא טרחה
דרישה לשכר טרחה מלא מבלי שנעשתה כל עבודה היא מופרכת, לטעמי, גם בנסיבות בהם החוזה "עובד" לטובת עוה"ד. כדאי לשקול פנייה ללשכת עוה"ד בעניין (וקודם לכן, להזהיר את עוה"ד שבכוונתך לעשות זאת).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




