פורום דיני חוזים

פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני חוזים

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

עו"ד יעל גוליס

למעלה מ-15 שנות ניסיון בליטיגציה, חוזים, נדל"ן ומשפט מסחרי.

עו"ד עמית שלו

עו"ד עמית שלו מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי עם ניסיון של כמעט 20 שנה.

עו"ד שחר אילוז

בעל ניסיון עשיר בתחום הליטיגציה האזרחית-מסחרית ודיני החוזים.

ערר מול קופ"ח כללית בדבר זכאות לטיפול שלא עפ"י התק

מיקה 06/10/12
הנני חולה מזה שנים בבעיה רפואית שאובחנה ע"י רופאי הכללית רק לאחרונה. רופא מומחה של הכללית הפנה אותי עקב מצבי לבדיקה שתתבצע במסגרת ביה"ח. אני מבוטחת בכללית ופניתי עם הפניית הרופא לביה"ח תה"ש שם אושפזתי יממה ובוצעה הבדיקה הנדרשת. קיבלתי טיפול רפואי ונדרשתי ע"י ביה"ח לחזור ולבצע את אותה הבדיקה כעבור חודש ימים במטרה לבחון האם הטיפול מתאים לי.
הבדיקה החוזרת לא נעשתה במסגרת אשפוז ולכן נדרשתי להביא טופס 17 אך סורבתי ע"י הכללית. הפקידה אמרה לי שאוכל לבצע את הבדיקה רק בביה"ח קפלן שם אין בעיה לקבל טופס 17 ואילו אני (שטופלתי שנים בקפלן ובעייתי לא אובחנה על ידם והם מעולם לא מצאו לנכון לבצע לי את הבדיקה - סירבתי ופניתי לביצוע הבדיקה החוזרת בתה"ש על חשבוני). הגשתי ערר על ההחלטה שלא לתת לי טופס 17 ואז קיבלתי עם הזימון לערר את התייחסות הכללית שלפיה על סמך חוק בריאות ממלכתי רשאית הקופה להפנות אותי לטיפול רפואי לפי שיקול דעתה. נדמה לי שהם כתבו שהסתמכו על סעיפים 2(ד) + 23(ב) של החוק - הם פשוט צרפו לתשובתם רק את הסעיפים הרלוונטיים מהחוק.
שאלתי היא מה עלי לטעון בערר ואיך אוכל לגרום לקופ"ח כללית לאשר לי את מימון הטיפול שבוצע + המשך הטיפול הנדרש במסגרת ביה"ח תה"ש?
מצטערת על חוצפתי, אבל אשמח לתשובה דחופה היות והערר קבוע ליום ה שאחרי החג.
תודה

ערר

עו"ד דב קרנר מנהל 07/10/12
מיקה שלום,
שאלתך אינה מתאימה לפורום זה אשר עוסק בדיני חוזים.
אני מציע לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום על מנת לקבל ייעוץ וטיפול פרטניים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם ההסכם הזה בכלל חוקי?

נכה 04/10/12
רק בגלל ההסכם הדרקוני שלכם לא עובר אליכם.
הינכם מכנים "הסכם התקשרות" לפני חיבור אליכם באתר האינטרנט שלכם. בהתבוננות לעומק מתברר שאין בינו ובין שמו קשר ומפלה לרעה את הלקוחות.
הינכם מתחילים בדברים כאילו ההסכם הוא הצעה של הלקוח אליכם ולא אתם כלפי הלקוח. שהינה הטעייה לכשעצמה.
ההסכם נוסח באופן מלא על ידי מי מחברתכם ואתם זה שכיניתם אותו "הסכם התקשרות".
אם הסכמתו אינו קיבול של הלקוח כלפיכם דברים אלו מוציאים מכל תוכן את יתר הדברים.
ההסכם כתוב בצורה משפטית, ארוך, נראה כהסכם "אחיד" לכל דבר ועניין מצידכם כלפי הלקוחות.
אי לכך הנני מוסר לכם שההסכם איננו שירותי, ואינו מהעצים את שם חברתכם ולמעשה נראה כי אינו חוקי בעליל.
כן אבקש את משרד המשפטים ומשרד התקשורת לבדוק כיצד העניק לכם רישיון לצורך כתיבת הסכם כה דרקוני, מפלה תמיד כנגד הלקוח ואינו שירותי ואף תעריפים העלולים להשתנות ועוד מידע שבינו ובין תום הלב המרחק רב.
הוא כתוב בצורה כוללנית ואיננו מציג נתונים ברורים ומדויקים וללקוח אין אפשרות גם לבדוק הנושא טרם חתימתו (לדוגמה סעיף 42 לגבי שימוש של פי 3 מהצריכה הממוצעת לאותו סוג של מנויים).
שליחת מכתבים רשומים במקום מרגע קבלת המכתב שנשלח על ידכם על ידי הלקוח.
ועוד ועוד.
גביית תשלום על מסרונים וכיוצ"ב על אף שלא ברור אם יגיעו ליעדם ועוד כהנה וכהנה.
בפרק הפרטיות (סעיפים 51-58) הינכם מאזנים ללקוחות ולשיחותם הפרטיות! מעבירים את פרטיהם אם לא מסרו על כך? ראוי כי יהיה סירוב כוללני ורק מי שיסכים יועבר מידע כלשהו.
תשלום מיידי של 200 ש"ח על שיחות בחו"ל בסעיף 94 להסכם, עליו להופיע בצורה ברורה ולא מסתתר בין 118 סעיפים והסכם דרקוני זה. כמו גם אם אין הסכמה ספציפית שהלקוח אכן הסכים לכך הדבר לא יתרחש.
ספק בליבי שלקוח חותם V על אישור "קריאת ההסכם" הוא אכן את ההסכם.
סימון שכזה לא מקנה לכם כל רשות וטרם נגלו אלי ההסכמים הקובעים בחברתכם.
המידע מוסתר, והטלפון כוכבית 0058 איננו שירותי כלל. אין ידיעה מה התעריף של השיחה הזו מטלפון קווי המחייג אליכם ועוד.

להלן ההסכם המפלה והממש לא שירותי שספק אם מישהו באמת השקיע בכל קריאתו (הם אפילו לא בוחנים את הלקוח אם הבין על מה הוא מאשר ומסכים לכאורה)

הסכם

עו"ד דב קרנר מנהל 07/10/12
שלום,
תוכן הודעתך אינו ברור
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קיבול חוזה שכירות

יואב 04/10/12
לפני כשנה הייתי במגעים לשכירת דירה, הועבר חוזה במייל ובשיחות בעל פה אמרתי שחתימה תלויה בכך שאמצא מחליף לדירה בה אני מתגורר כיום. לא נמצא מחליף והודעתי לבעלים המיועד שלא אוכל להמשיך להתקדם ולחתום. לאחר זמן קיבלתי דרישה במייל שמבחינתו היה קיבול ואני חייב לשלם על השכירות לשנה. האם זה יתכן?

קיבול חזוה שכירות

עו"ד דב קרנר מנהל 07/10/12
יואב שלום,
על פניו טענת ה"קיבול" נראית קלושה.
עם זאת, תשובה מדויקת יותר תהיה חייבת להתבסס על מלוא הראיות, ובכלל זה התכתובות בין הצדדים וטיוטת ההסכם
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חיוב נוסף בשל עליית המע"מ והמדד

מיה 03/10/12
שלום,לפני שבוע וחצי התחתמתי והתקשרו אליי אתמול מגן האירועים וביקשו שאוסיף כסף בשל עליית המעמ והמדד. רציתי לשאול האם מותר להם לבקש כזו בקשה אחרי שסגרנו על מחיר ושלמנו 50% ואח"כ את היתרה יומיים לפני החתונה?תודהמיה

מזל טוב

עו"ד טל בוטל-שפיס מנהלת 04/10/12
ראשית, מע"מ יש לשלם עפ"י חוק, וכיום הינו 17%.
שנית, תבדוק את החוזה ביניכם. האם רשום בו כי ישולמו רכיבי המע"מ כדין וכן המדד
טל בוטל-שפיס, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה לגבי תעודת אחריות

גלי 02/10/12
שלום קניתי לפטופ עם 3 שנות אחריות, כולל תעודת אחריות, ולצערי הוא נפל ונשבר כמה חודשים אחרי הקניה.על המקרה הזה אין אחריות כמובן וביקשתי לתקן אותו בתשלום אצל החברה שמספקת את האחריות.נעניתי כי החברה תתקן לי את הלפטופ, אבל כל החלקים שיוחלפו במחשב מאבדים את האחריות שיש לי לעוד שנתיים וחצי.בתעודת האחריות לא מופיע שום התייחסות למקרה כזה.. האם על החברה להמשיך לספק לי את האחריות עד תום 3 השנים אחרי התיקון שאותו אשלם?אם יש צורך לצטט סעיפים מהתעודה אעלה אותם..

נא להפנות השאלה לפורום דיני צרכנות

עו"ד טל בוטל-שפיס מנהלת 04/10/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פסק דין הצהרתי

אפי 02/10/12
כנגד לקוח נפתח לפני שנים תיק הוצל"פ בגין ערבותו לחוזה.רק לאחרונה קיבל הלקוח את העתקי החוזה עם חתימתו כערב, ונתחזקה דעתו כי חתימתו זוייפה כערב.העניין הועבר לגראפולוגית שאישרה בדו"ח מסודר כי החתימה על ערבותו לכאורה לחוזה, אינה חתימתו.השאלה היא האם הדרך הנכונה היא לבקש פס"ד הצהרתי בעניין החתימה או להגיש ישירות תביעה כנגד מחזיק החוזה בבקשה לביטול ערבותו. ידוע ללקוח כי המחזיק לא הוא שזייף את חתימתו.

נא להפנות השאלה לפורום הוצאה לפועל

עו"ד טל בוטל-שפיס מנהלת 04/10/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

להביא מישהי לגור איתי אחרי חוזה השכרות

אורן 30/09/12
שלום רב ותודה מראש על העזרה.אני די חדש בכל הנוגע להשכרת דירה , חוזים וכולה, אני מעוניין להשכיר יחידת דיור של 1.5 חדרים, חברה שלי מחו"ל מתכננת לבוא בקרוב והיא תבוא לגור איתי, שאלתי היא כזו :כשאני חותם על החוזה ומרואיין אצל בעלי הדירה אני חייב להגיד להם את האמת שאני משכיר בשבילי ובלשביל בת זוגי שתכף תגיע מחו"ל? זה נראה לי יכול לפגוע בסיכויים שלי לקבל את הדירה. הם יכולים לעשות לי בעיות אם יראו שבת זוגי גרה איתי בדירה למרות שאמרתי להם שאני אבוא לגור שם? תודה רבה על העזרה

שכירת דירה

עו"ד אורי רשף 02/10/12
אורן שלום,
בעיקרון עליך להיות גלוי עם המשכירים בנוגע להיבטים השונים של השכרת הדירה, כולל האפשרות של הצטרפות זוגתך. הדבר נכון שבעתיים כאשר העניין מצוין במפורש בחוזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סיום חוזה שכירות

דודי 29/09/12
אני שוכר דירה זו השנה השניה.
אני מעוניין לסיים את חוזה השכירות טרם הזמן (נותרו עוד 8 חודשים).
בחוזה אין סעיף של קנס על יציאה מוקדמת או זמן שאני אמור לתת מראש. כמה זמן אני אמור להודיע מראש / מה עלי לעשות על מנת שלא אפר חוזה ובעל הדירה לא יפעיל את הערבויות שיש לי אצלו

סיום חוזה שכירות

עו"ד דב קרנר מנהל 30/09/12
דודי שלום,
על מנת לתת לך תשובה יש צורך לבחון את חוזה השכירות על מכלול תנאיו.
בכל אופן, מומלץ לתת הודעה סבירה, של כ - 90 יום, על מנת לאפשר לבעל הבית למצוא שוכר חלופי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הצהרה בכתב לבית המשפט

דניאל 29/09/12
שלום
חתמנו על חוזה מול ישוב בו אנו גרים. פרטי החוזה הוסברו לנו בצורה שונה ממה שהיום טוען הישוב והעניין עשוי להגיע לבית המשפט. ברצוננו לשאול האם חתימה של מספר אנשים (אשר היו איתנו בשיחות לפני שחתמנו) על הצהרה התומכת בדברינו עשויה לעזור בבית המשפט?
קיבלנו את אישור האנשים לכך.. אבל אנחנו לא מעוניינים כרגע לערב עו"ד אלא להחתים את האנשים על הצהרה קצרה וברורה. השאלה שוב אם הצהרה כזאת שלא בפני עו"ד יכולה בעתיד לשמש כ"ראיה" בבית משפט או אפילו מסמך שבית המשפט יוכל להתייחס אליו ?
תודה ושנה טובה

הצהרה בכתב לבית המשפט

עו"ד דב קרנר מנהל 30/09/12
דניאל שלום,
כל מסמך יכול להוות ראיה, וכך גם "הצהרה ברורה".
השאלה היא באשר ל"משקל" הראיה, וזה כבר תלוי בנסיבות המקרה, אופי ההצהרה וכן הלאה.
עם זאת, בנסיבות אותן ציינת, כאשר אתם עומדים מול גוף אשר בבודאי מתייעץ עם עורכי דין, ממש לא מומלץ להכין תצהיר או הצהרה "ברורה" ככל שתהיה, בלי להיוועץ עם עורן דין, אשר גם ידע לנתח את הסוגיה המשפטית והעובדתית הרלווטית וכן ידע איך לנסח את אותו תצהיר בצורה אשר תעלה בקנה אחד עם המטרה שלשמה הוא הוכן.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

החזר מקדמה- ביטול הסכם למתן התקשרות (צילום חתונה)

אדר 27/09/12
שלום רב,
הייתי רוצה לברר במידה ונחתם הסכם התקשרות למתן שירותי צילום לחתונה למעלה מחודש מראש וניתנה מקדמה של כ- 1000 ש"ח (כאשר הסכום שמועבר לנותן השירות הינו 8,000 ש"ח) כעת מבקשת הלקוחה לבטל את ההסכם (כ-4 ימים לאחר החתימה כאשר מתוכם היו יומיים של כיפור) ואילו הצלם מבקש לגבות 150$ מהמקדמה ולא להחזירם בטענה שהקדים טיסה על מנת לתת את השירות (החתונה נקבעה לתאריך 28.10.12) האם הלקוחה זכאית לקבל את מלוא סכום המקדמה. יודגש כי בהסכם ההתקשרות לא אוזכר כל סעיף הנוגע לביטול העסקה ולסכום ההחזר עבור ביטול ואם בכלל. בנוסף בתקנות הגנת הצרכן החדשות משנת 2010 (ביטול עסקה) אין איזכור למתן שירותים מסוג כזה (צילום). אודה למתן תשובה בהקדם.

בהזדמנות זו גמר חתימה טובה לכל אנשי הפורום

ביטול עסקה

עו"ד דב קרנר מנהל 30/09/12
אדר שלום,
על מנת לתת לך תשובה מדויקת יש לבחון את הסכם שבבסיס העסקה וכן לקבל פרטים מלאים בכל הנוגע לנסיבות ביטוח העסקה.
באופן עקרוני, ככל שמדובר על דמי ביטול, בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן, בכפוף כמובן לבחינת המידע החסר, ניתן לדבר על 5% משווי העסקה או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, כאשר דמי הביטול אמורים לכלול גם הוצאות או התחייבויות שלטענת העוסק הוצאו על ידו או שהוא התחייב בהן בשל ההתקשרות בעסקה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ימים בחוזה

איתמר 27/09/12
שלום רב!ברצוני לשאול, בד"כ כשמצויין בחוזה טווח ימים מסויים, האם הכוונה לימי עסקים או ימים רגילים?והאם יש הבדל בין סוגי חוזים בעניין זה?אציין כי בנידון דידן הנושא הוא חוזה מכר לדירה.תודה רבה!

ימים בחוזה

עו"ד דב קרנר מנהל 30/09/12
איתמר שלום,
בד"כ הכוונה הינה לימים "רגילים" אלא אם כן מצוין אחרת במפורש
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גולדה מאיר 5, נס ציונה

052-6371983

dovi@ivri-kerner.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוזה / הסכם פסול ?

אלי 26/09/12
שלום.
קניתי רכב חדש והתברר לי בספר האחריות כי החברה מגלגלת את האחריות במקרה וקיימת בעייה בצמיגים ליבואן הצמיגים למרות שיבואן הצמיגים לא היה חלק מהחוזה / הסכם בינינו .
הבעיה מתעוררת כאשר קיימת בעיה בצמיגים החברה מתנערת מכל אחריות ומגלגלת ליבואן הצמיגים וזה טוען שאין בעיה בצמיגים וקיימת בעיה ברכב , יבואן הרכב מסיר את האחריות מהצמיגים ומגלגל חזרה ליבואן הצמיגים ומכאן הקונה נפגע ועושה הסכם לדעתי פסול ולא חוקי .
מה דעתך האם אני צודק ?
תודה

היקף אחריות לרכב

עו"ד אורי רשף 02/10/12
אלי שלום,
אין ביכולתי להעריך אם החוזה תקין או לא. כמו שאתה יודע, ישנן הוראות חוק המחייבות משווק לספק אחריות למוצר חדש. קשה לי לראות איך החברה תתנער מאחריותה בנוגע לצמיגים אבל בעולם שלנו הכל אפשרי וצריך לבדוק לעומק את הסוגיה. כמו כן יתכן ומדובר בחוזה אחיד מקפח שבית המשפט לא יתן לו תוקף, כשייבחן את תנאיו, אך שוב הדבר מורכב מדי לשם מתן מענה במסגרת פורום זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

יציאה מחוזה שנחתם שלא בתום לב של המשכיר

אורלי 25/09/12
: שלום רב,אני שוכרת דירה מ2.12 ולאחר חודש גיליתי שהחוזה לא נחתם בתום לב:ישנו חוב של בעל הדירה על תיקוניי הגג משנים קודמות ועל מנת ל"כסות" חוב זה החתים אותי על 150 שח וועד בית בעוד שועד הבית עומד על 100 שח לדירה לכל הדירים בבניין. בנוסף, נציגת ועד הבית איננה מוכנה שאשלם יותר ואמרה לו כך כשהוא יתקשר אליה וביקש שתגבחה איתו ה ממני את חובו שלו. לאחר שיחה עם המשכיר בעניין ועל חוסר ההוגנות איים כי אם לא אשלם חוב זה במזומן לחברו, יעשה שימוש בצ'ק הבנקאי שנתתי לו על סך 6000!!! ישנם אין ספור דוגמאות של בריונות מצד המשכיר כלפיי כמו התעלמות מוחלטת מתיקונים בדירה (הוא התקין את ברז הגז בעצמו וחברת הגז באה וניתקה את הגז מחוסר הבטיחות בעניין-הייתה דליפה!. הודעתי לו על כך לפניי 4 חודשים והוא לא מגיב.בנוסף העביר את צ'ק הבנקאי שלי לגוף שלישי ללא ידיעתי.האם אוכל לבטל את חוזה השכירות מולו? אינני מעוניינת לתת את מיטב כספי לבריון וברצוני לעזוב את דירתו.אשמח לעצתך.גמר חתימה טובה (ויציאה מחתימות מרושעות)

יציאה מחוזה שכירות

עו"ד אורי רשף 02/10/12
אורלי שלום,
קודם כל- באשר לנושא דמי וועד הבית, קשה לי להביע דעה האם מדובר במעשה פסול של בעל הדירה או האם מדובר בתנאי מסחרי שאליו את יכולה להסכים או להתנגד. ככלל, על השוכר לשלם וועד בית בסכום שמשלמים שאר הדיירים, עם זאת אם מצוין בחוזה בינך לבין המשכיר גובה דמי וועד הבית ואת נתת הסכמתך לכך, יתכן שתצטרכי לעמוד בהתחייבותך. לבסוף- אם את מעוניינת לצאת מהדירה יתכן ותוכלי לעשות את זה על ידי מתן הודעה מתאימה למשכיר אך מומלץ בחום להיוועץ בעו"ד שיסייע לך בפרוצדורה וזאת כדי לבדוק את זכותך לצאת מהחוזה ולאחר מכן את הדרך הנכונה לצאת מהחוזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חתימת ערב שגר רחוק על שטר חוב

דניאל 24/09/12
שלום רב, אני עומד לחתום בחודש הבא על חוזה לדירה בדרום הארץ, עו"ד שמטפל בדירה ואצלו אצטרך לחתום על החוזה רוצה שאחתום על שטר חוב ואחתים גם ערב. הערב שלי מתגורר רחוק מאוד ממקום חתימת החוזה וזה כמעט בלתי אפשרי להביאו לשם.מה אפשר לעשות ? האם אפשר לחתום על שטר החוב אצל נוטריוו באיזור מגורי הערב ולהביאו לעו"ד שאצלו אחתון חוזה ? תודה רבה !





*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הדרום

החתמת ערב

עו"ד אורי רשף 02/10/12
דניאל שלום,
בעיקרון אתה צריך לשאול שאלה זו את עורך הדין שמבקש את כתב הערבות. עם זאת, אני לא רואה סיבה להתנגדות שהערב שלך יחתום על כתב הערבות לפני עורך דין הנמצא בקרבתו ויאשר את חתימתו. זה אמור לספק את עורך הדין של המשכיר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שיטת "שוטף + שלושים" הפוכה ב-012 סמייל…

hoky 24/09/12
תקופה ארוכה לא קיבלתי בכלל חשבונות מ- 012 ולא ידעתי שהם ממשיכים לחייב אותי בתשלום חודשי קבוע על האפשרות לחייג לחו"ל.
כשהבחנתי בכך ביקשתי את ביטול התשלום החודשי הקבוע של 8.59 ש"ח ונאמר לי שהחל מ- 1.7.2012 יבוטל התשלום הנ"ל.
בפועל - גבו מאיתנו את הסכום הנ"ל גם עבור תקופת החשבון 1-31 ביולי.

במקום להתנצל ולהחזיר את כספי, הפקידה שלהם מסבירה שהם עובדים לפי שיטת "שוטף + שלושים" ולכן אנחנו צריכים לשלם להם גם עבור כל חודש יולי...
היתכן? ככל הידוע לי השיטה מיועדת להקל על הרוכש ולא לסחוט מהלקוח תשלום עבור חודש נוסף.

נא להעלות את השאלה בפורום צרכנות.

עו"ד אורי רשף 02/10/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפרה יסודית

אלי 24/09/12
רציתי לדעת מה זאת הפרה יסודית?
האם היא מתייחסת רק לסעיף מסויים החוזה - שהוא סעיף יסודי, או שגם במשתמע, הפרה יסודית היא הפרה, שצד לחוזה לא היה נכנס לחוזה אילולא מתקיים?

גמר חתימה טובה!

משמעותה של הפרה יסודית

עו"ד אורי רשף 24/09/12
אלי שלום,
קיימים חוזים בהם מציינים הצדדים באופן מפורש, מהם הסיעפים היסודיים, שהפרתם תהווה הפרה יסודית. כשיש שתיקה בעניין זה, הכלל הוא שהפרה יסודית היא הפרה שניתן להניח לגביה שאדם סביר לא היה מתקשר באותו חוזה אילו ראה מראש את ההפרה ואת תוצאותיה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה לגבי סוף הסכם התקשרות עם חברה

רון 24/09/12
האם לאחר תקופת התחייבות עם לקוח ניתן עדיין להמשיך לחייב ?נניח ולקוח מחויב למחיר מקסימלי של 14 אלף שקל בשנה והוא משלם חודש בחודשו, לאחר שנגמרת השנה חייבים להזכיר לו שהיא נגמרה ? או שאפשר להמשיך לחייב אותו כל עוד השירות נעשה... אני שואל את זה בגלל שכאשר אני חותם עם חברת סלולר או חברת פתרונות אינטרנט לצורך העניין לא מודיעים לי שנגמר לי ההסכם ואני כביכול ממשיך לשלם כי אני מקבל את השירות... האם דבר כזה הוא חוקי ???עכשיו דיברתי עם חברה שמקדמת לי את האתר ואמרתי לה שההתחייבות שלי הייתה בכלל אמורה להיגמר לפני ארבעה חודשים, הם לטענתם אמרו שאני לא מחויב, אבל אם רציתי להפסיק אז הייתי צריך פשוט לבטל את השירות היות והם שולחים לי דוח"ות בכל יום ומעדכנים אותי בכל פעם לגבי השירות שלהם...האם אפשר לדרוש את הכסף בחזרה ? האם אפשר לתבוע אותם ? שלא נדבר בכלל על חברות סלולר גדולות שאני לא רוצה להזכיר את שמן... אתה חותם על התחייבות במחיר מסוים ואז ממשיך לשלם "כי לא הודעת להם שאתה רוצה להפסיק את השירות" מאיפה אני אמור לדעת שנגמר השירות ? למה שהם לא יודיעו לי ???

יש להעלות את השאלה בפורום צרכנות.

עו"ד אורי רשף 24/09/12
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

השוכרת נעלמה מהדירה

שלמה שטרן 24/09/12
אני משכיר דירה. לאחר 5 שנים החלטתי למכור את הדירה, נותרו 6 חודשים לסיום השכירות וברצוני לפרסם מודעה. אולם השוכרת נסעה לחופשה ארוכה.  היא לא עונה לטלפונים ורק ענתה פעם אחת ל-SMS שהיא בחופשה ותחזור עוד כמה חודשים. איך אוכל לבקר בדירה כשהיא איננה? האם ביקור של מתווך מותר ללא נוכחות הדיירת?כמובן שבחוזה כתוב שמותר לי למכור את הדירה וביקורים יעשו בתאום מראש.שלמה

שיתוף פעולה לשם מכירת דירה

עו"ד אורי רשף 24/09/12
שלמה שלום,
קודם כל, אני ממליץ לך לקבל את הסכמת הדיירת (גם אם זה באמצעות סמס) להציג את הדירה לקונים פוטנציאליים. שנית, הגם שהדיירת אינה חייבת לשהות בדירה (וכפועל יוצא לאפשר לך להציג את הדירה), הרי שעל כל צד לחוזה לקיימו בדרך מקובלת ובתום לב. כלומר, יש לבחון מה צד סביר לחוזה היה עושה בנסיבות העניין. להערכתי, יש מקום לבקש מהדיירת לשתף פעולה בהצגת הדירה ואם היא לא מרשה שיכנסו לדירה ללא רשותה, צריך לחשוב על מנגנון אחר, לדוגמה שמישהו מטעמה יהיה נוכח בדירה בזמן הצגתה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה שכירות סטנדרטי

לירז 24/09/12
שלום אני וחבר שלי חתמנו על חוזה שכירות סטנדרטי, קיבלנו את הדירה מלוכלכת ולא צבועה, בעלת הבית לא עונה ולא חזרת לטלפונים והודעות כבר שבועיים.
האם ניתן לתבוע אותה על הפרת חוזה?

שכירות דירה

עו"ד אורי רשף 24/09/12
לירז שלום,
אין דבר כזה חוזה "סטנדרטי". כל חוזה נבדל מחוזה אחר. לשאלתך בנוגע למצב הדירה כשקיבלתם אותה- אם לא מצוין בחוזה אחרת, הרי שהדירה צריכה להימסר לכם במצב סביר ותקין. אם אתם חושבים שמצב הדירה כה גרוע עד כדי כך שהוא מהווה הפרת חוזה, אתם יכולים להתריע לבעלת הדירה שאם לא תתקן את הפרתה (ניקוי הדירה), אתם תבטלו את החוזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערבות אוואול- בבקשה את תפנו אותי לפורום אחר…

איציק 24/09/12
אני עומד לחתום על ערבות אוואל כחלק מחתימה על חוזה שכירות של חבר- בבקשה אל תפנו אותי לפורום אחר... אני בטוח שכל עו"ד צעיר יודע להשיב...
1. מהי ערבות זו?
2. במה שונה מכל ערבות אחרת?
3. האם יש הגבלות או עניינים שמחייבים התייחסות בחתימה על ערבות מסוג זה?

ערבות אוואל

עו"ד אורי רשף 24/09/12
איציק שלום,
למיטב ידיעתי, ערבות אוואל משמעותה כי ניתן להגישה למימוש ישירות להוצאה לפועל (ללא דיון קודם בבית משפט) וכן במקרים מסוימים, תלוי בנוסח הערבות- ניתן לפנות ישירות לערב ללא פניה מוקדמת לחייב. לשאלתך השלישית- השאלה רחבה וכללית מדי וכל חתימה על מסמך מצריכה בדיקת התנאים הנקובים בו. אם אתה חושש בדבר התחייבותך, וזה טבעי, בקש מעו"ד שייעץ לך לגבי נוסח הערבות עליה אתה עומד לחתום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סכסוך על חוב בין 2 שותפים לדירה

אריאל צברי 23/09/12
שלום, אני שכרתי דירה עם שותף. התשלומים לעירייה היו משותפים לשנינו. כמה חודשים לפני סוף החוזה אני עזבתי את הדירה והשותף ביקש ממני לא לשבור חוזה שכירות מכיון שבעל הבית רצה להעלות את סכום השכירות החודשי. כעבור 4 שנים קיבלתי מכתב מעורך דין שיש לי חוב מהעירייה על תשלום ארנונה ומים שלא שולם מחודש שלא גרתי כבר בדירה הזו. שילמתי את החוב על מנת שלא יצבור קנס. האם אני יכול לתבוע את הסכום חזרה מהשותף? יש לי הוכחות שלא גרתי בדירה כבר בחודש שעליו יש את החוב.

השתתפות בחוב

עו"ד אורי רשף 24/09/12
אריאל שלום,
על פניו התשובה חיובית. אם נהגתם לחלוק בתשלומי הארנונה בתקופת שכירת הדירה, ניתן להניח שנוהג זה חל גם לגבי חובות עתידיים לגבי תקופת השימוש בנכס.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפרת חוזה

שרון 23/09/12
שלום,אני וחברתי חתמנו על חוזה קניית ציוד בשווי כ80000 אלף שקל,ולאחר כ4 ימים חזרנו באנו וביקשנו לבטל אבל לפצות ב10 אחוז המוכר לאחר פגישות מול עורכי דין לא הגענו לפשרה המוכר מעוניין ביותר,האם בבית משפט יכולים לפסוק ליותר מ10 אחוז,אציין שבחוזה לא רשום תנאי הפרה.

פיצויים בגין הפרת חוזה

עו"ד אורי רשף 24/09/12
שרון שלום,
בעיקרון הצד השני יכול לבקש מבית המשפט להורות על אכיפת החוזה ובמצב כזה תצטרכו לשלם את מלוא הסכום שהתחייבתם. לחלופין הוא יכול לבקש פיצוי בגין הפרת החוזה והדבר יהיה תלוי בנסיבות חתימת החוזה, כוונת הצדדים, גמירת דעתם וגורמים נוספים אחרים. לא ניתן לחזות מראש כיצד בית המשפט יכריע שכן כל מקרה נבחן לגופו ובהתאם לנסיבותיו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מוות כתנאי מתלה

דרור 23/09/12
האם ניתן לקבוע מוות כתנאי מתלה בחוזה? אין בכך למעשה עקיפה של דיני צוואות?

תנאי מתלה בחוזה

עו"ד אורי רשף 24/09/12
דרור שלום,
דרושים עוד פרטים ונסיבות כדי לדעת האם התנאי המתלה חוקי או לא.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דחוף אולי טעות בחוזה

מיקה 23/09/12
שלום, ההסכם גירושין מ2006 מסרתי את חלקי בבית לגרוש הכתובת נכונה אך כשקיבלתי השבוע נסח טאבו גיליתי שהמספר חלקה שרשום בטאבו הוא לא זה הרשום בהסכם גירושין שם המס' גוש נכון גם התת חלקה אך המס' חלקה שרשום בהסכם לא קיים בכלל, האם יש פה עילה לתבוע את ביטול ההסכם גירושין וחלקי חזרה בדירה מה ניתן לעשות בנדון?תודה

למיקה

עו"ד טרייה 23/09/12
מבלי לקבוע מסמרות בעניין, מהבנתי את שכתבת, כל הנראה חלה טעות סופר במספר החלקה ולא יותר מכך. לא עולה כל פגם בהסכם הגירושין בכל הקשור לחלק בנכס, שכן ציינת כי בהסכם עצמו מופיעים פרטיו הנכונים של הנכס.המלצתי היא שתעדכני את ב"כ הגרוש שלך בטעות בנסח הטאבו על מנת שיפעל לתקן. חובת תום הלב מחייבת פעולה זו לדעתי. שיהיה בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

טעות קולמוס

עו"ד אורי רשף 24/09/12
מיקה שלום,
יתכן ומדובר בטעות קולמוס (טעות טכנית בלבד) שאינה פוגעת בתוקפו של ההסכם. כדי לדעת האם אכן הטעות זניחה, כדאי שתבדקי את העניין מול עוה"ד שניסח את ההסכם עבורך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה הלוואה

אלי 21/09/12
אדם אשר קיימים ביני לבינו חילוקי דעות כספיים, ביקש ממני הלוואה.
אני חושש שבהגיע מועד ההשבה, הוא יחלט לי חלק מן הסכום עד להבררת המחלוקת בינינו.
אני רוצהלחתום חוזה הלוואה שבו ייכתב כי סכום ההלוואה יושב במלואו ללא קשר לתביעות המלווה, והתביעות יידונו בנפרד.
האם הדבר אפשרי מבחינה חוקית?

חוזה הלוואה

עו"ד טרייה 21/09/12
ראשית אתחיל בכך שאינני מבינה מדוע שתרצה להמשיך להתקשר עם אדם איתו יש לך מחלוקות כספיות. המלצתי היא להמנע מכך בכל מחיר. עם זאת ובקשר לשאלתך, למיטב ידיעתי אין מניעה לערוך חוזה בנוגע להלוואה, הכולל סעיף המותיר את המחלוקות הקיימות "מחוץ" לעניין ההלוואה הנוכחית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן