פורום דיני בנקאות

פורום בנקאות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות מול בנקים וגופים פיננסיים. חשבון מוגבל, ערבויות, משכנתאות, תביעות נגד בנקים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני בנקאות

עו"ד אבי זילברפלד

עו"ד, נוטריון ומגשר. מתמחה בדיני הבנקאות, ועוסק במשפט האזרחי – מסחרי.

עו"ד יעל מולר

ותק של 20 שנה בייצוג בנקים ומתן יעוץ משפטי בתחום הבנקאות, הוצאה לפועל ועריכת ייפוי כוח מתמשך.

בעיה רצינית שהבנק עשה לי בחשבון

רוני 10/06/10
איזשהו בנק עשה לי טעות בחשבון ואיכשהו נמחק מספר תעודת זהות שלי מנתוני החשבון שלי ולא יכולתי לעשות שום פעולה בנקאית. גיליתי את זה במקרה כשרציתי לעשות איזשהיא פעילה. הבנק טוען שזוהי טעות שלהם ואין לו מושג ממתי הטעות נעשתה.. יש לציין שאני לקוחה שלהם 14 שנה... מה אני צריכה לעשות?

בנקאות - מחיקת מספר זהות

עו"ד אבי זילברפלד 10/06/10
שלום רב,

אכן תקלה מוזרה.

אני מניח שהבנק יתקנה לאלתר.

ככל שנגרם לך נזק עקב כך, זכותך לדרוש /לתבוע אותו מהבנק.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כרטיסי אשראי חוץ בנקאים

נתי 09/06/10
לפני כ8 חודשים עשיתי הסדר עם אחד מכרטיסי אשראי החוץ בנקאים,כיום פניתי במכתב לבקשת עזרה להקלה לפריסה יותר גדולה או הקלה בריביו בציון סך החובות שיש לי בחוץ,עלי לציין שאני עומדת בכבוד בתשלומים,הוצאתי מכתב למנכל החברה ותשובתו בעל פה דרך אחד הפקידות שהתשובה שלילית ואשלח ערב לחתימה על ערבות, שאלתי ואם לא אשלח אז נאמר תהיה תביעה משפטית, הייתי בשוק על מה ולמה על מה תביעה על זה שאני משלמת?!מה דעתך

בנקאות - חוב לחב' כרטיסי אשראי

עו"ד אבי זילברפלד 10/06/10
שלום רב,

את העובדות את מכירה, או אמורה להכיר.

ככל שאכן אינך חייבת, אז האיום בתביעה חסר תוכן, ואף מחוצף.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

לא שילמו לי את הצ'ק איפה ניתן למכור אותו?? נמאס לי

בנימין 09/06/10
הסיפור שלי למי שזוכר עם הצ'ק של חברה שקיבלתי פרעון להיום.
באתי לבנק הם חייגו לבעל החשבון שנתן הוראה לא לשלם לי.
סכום קצת מעל 2000שקל!!!חודש ימים חיכיתי לכסף הזה בסוף עבד עליו!!
הצ'ק ללא קרוס ללא המילה "למוטב בלבד" ניתן להסב אותו...
נגמר הזמן למשחקים לא צריך הוצל"פ לא כאב ראש לא טירטורים.
אני מחפש מישהו שיקנה את הצ'ק או חברת גבייה מצידי למסור אותו
בריבית מסויימת.ואז אני רוצה לראות את הבן אדם לא משלם את הכסף.
נשבר לי מהמשחקים הללו של אנשים.
מי שמכיר מישהו שקונה צ'קים/ חברה מסויימת אנא מכם עיזרו לי..
אני חייב את הכסף הזה דחוף.
תודה רבה וערב טוב.
מייל שלי

מהליכים משפטיים כמו הוצל"פ ייקח זמן

שלומי סבג,עו"ד חשבונ 10/06/10
כעו"ד וחשבונאי חוששני שניהול מהלכים משפטיים כנגד החייב ייקחו זמן עד לקבלת הכסף. האפשרות השנייה והחוקית (ורק דרכים כאלה אוכל וארצה להציע בפנייך), היא לתת את הצ'יק לחברה לניכיון צ'יקים - יש המון חברות כאלה ובעזרת חיפוש קצר באינטרנט תמצא. היתרון בחברות כאלה, היא מהירות קבלת הכסף, החיסרון (והמשמעותי) הוא שלרוב תקבל סכום שנע בין 20%-40% מערך הצ'ק.
מקווה שעזרתי, וכמובן שכל כללי האתר ותקננו, חלים גם ביחס לתגובתי, לרבות הכלל בדבר שהאמור בתגובתי איננו מהווה כל תחליף, ליעוץ משפטי מסודר ותקין, והמלצתי לפנות לייעוץ שכזה - נראה כי מנהלי הפורום כאן עושים מלאכתם נאמנה - תוכל לפנות אליהם .
בברכה,
שלומי סבג, עו"ד (חשבונאי)
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חובות בכרטיסי אשראי

יותם 08/06/10
לאחרונה נפטר אבי והותיר אחריו חובות בכרטיסי אשראי בנקאיים.כלומר יתרות אשראי מנוצלות במלואן והחזר חודשי גבוה לחברות כרטיסי האשראי השונות. כיצד עלינו להתנהל? האם עלינו לפנות ישירות לחברות ויזה,ישראכרט וכיו"ב או לפנות לבנקים שהרי הם בעלי החברות באופן זה או אחר? כמו כן מה מקובל - האם ניתן להגיע להסדר מול כל חברה בנפרד ולהחזיר סכום קטן מידי חודש עד לסגירת החוב?

בנקאות - חובות בכרטיסי אשראי

עו"ד אבי זילברפלד 09/06/10
שלום רב,

ראשית, תנחומי.
שנית - לידיעתך: חובת היורשים ללשלם חוב המנוח הנה עד לגובה הסך שירשו מעזבונו.

לגופה של שאלתך:
ככל שמדובר בחיובים שהגיע מועד פרעונם, הם הוזרמו לחשבון הבנק, ועליך להתמודד מול הבנק כיצד לפרעם.

חיובים שטרם הגיע מועד פרעונם , רשומים בשלב זה רק בחברת כרטיסי האשראי, ועליך לפנות אליהם בניסיון להסדר.
מובן שאתה רשאי לפנות לכל גוף בנפרד.

בהצלחה !

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

החזר לבנק מה עושים אם לא עומדים בסכום?

דורה 07/06/10
שלום רב!
אני נמצא בהסדר חוב עם בנק דיסקונט בחוזה שחתמתי מול עו"ד הוסכם שאני אשלם בשנה ה- 1 500 שח בחודש אחר כך לאחר שנה 750 ולאחר שנה 1000
במשל שנה הצלחתי לעמוד בתשלומים של 500 שח לחודש כעת עם 750 אני מתקשה להחזיר להם את הכסף מה עליי לעשות?אינני מסוגל לעמוד בהוצאה הגדולה ומצד שני יש לי נכונות לשסיים את החוב עמם אך אני חייב איזושהיא התחשבות מה עליי לעשות?

בנקאות - הסדר חוב עם הבנק

עו"ד אבי זילברפלד 08/06/10
שלום רב,

אין פתרון קסמים: פנה לבנק, הסבר מצוקותיך, נסה להגיע להסדר נוח יותר. ככל שלא תצליח, פנה להתייעצות.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוות דעת של בנק

אודי 07/06/10
האם חוות דעת של בנק אחר מתחרה שיתן לבעל דין שבאותם נסיבות של הנתבעת לא היה ניתנת לה הלוואה בשל אותם נסיבות.
דהיינו ישנו מקרה של ניסיון להוכיח נגד בנק מסויים רשלנות במתן הלוואה ומתן ריביות גבוהות, לנתבעת יש קושי רב להביא חוות דעת מקצועיות של מומחים בנקאיים בשאלה לעיל.
ולכן ישנה מטרה לפנות לבנק מתחרה שיתן חוות דעתו בשאלה
קודם אשאל האם בנק מתחרה אכן יתן חוות דעת שכזו, והאם יש לה משקל בבימ"ש?

בנקאות - חוו"ד של בנק מתחרה

עו"ד אבי זילברפלד 08/06/10
שלום רב,

איני סבור שבנק יוציא "חוות דעת" בנושא, ואף אם יוציא, ספק רב אם יהא לה משקל, כי ככל שייכתב בה הינו כי אותו בנק סבור כך. אין זו חוו"ד מומחה ביחס לכלל המערכת הנקאית.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פקידה שלא ביצעה את מה שהובטח

דור 07/06/10
לפני מספר ימים פניתי לסניף הבנק שלי בבקשה להלוואה של 4000 ע"מ להגיע לסכום של קניית רכב
הפקידה - שהיא מנהלת צוות אמרה שהיא תגיש בקשה להלוואה ובכל מקרה להוציא 4000 מהעו"ש ולאחר כמה ימים תיכנס ההלוואה היא הוסיפה שלא תהיה שום בעיה ואני לא אגיע לחריגה מהמסגרת
עבר שבוע והיא לא עונה לטלפונים וגם מסתבר שהיא עברה סניף.
הבנק צלצל אליי להודיע שאני בחריגה ושעליי לכסות זאת אני ובעלי יום למחרת התייצבנו בבנק מול מנהלת הסניף והסברנו לה את כל הלך הדברים בסוף לאחר בירור מול אותה פקידה היא הבינה שזה סיפור וודאי ואינו מומצא ,אמרה שיום למחרת היא תחזור עם תשובה לאחר יומיים היא חזרה עם תשובה שהם מאשרים לנו הגדלת מסגרת בעוד 4000 במקום הלוואה .המצב אינו עזר לנו לא רק שאילולא אותה פקידה לא היתה נותנת את המילה שלה השיקולים שלנו להוציא את הסכום מהעו"ד לא היו כאלו מה עושים עכשיו האם יש לי זכות לפנות למפקח על הבנקים או שמא הבנק מורשה לעשות כל מה שבא לו?

בנקאות - הפרת הבטחת פקידת הבנק

עו"ד אבי זילברפלד 08/06/10
שלום רב,

זכותך להתלונן בפני מחלקת יחסי ציבור של הבנק, וכן בפני בנק ישראל.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הוראות החוק החלות על בנקים בנוגע ללווים

דנה 07/06/10
היכן ניתן למצוא את הוראות החוק/תקנות החלות על בנקים בנוגע ללווים?

בנקאות - חקיקה והוראות בדבר יחסי בנק - לווה

עו"ד אבי זילברפלד 08/06/10
שלום רב,

מקור מצוין להוראות חיקיקה בנושא שביקשת, נמצא באתר בנק ישראל.

לנוחיותך, מצ"ב הקישור:
http://www.bankisrael.gov.il/publheb/publhslf.php?misg_id=20

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חובת זהירות של בנק

חגית 07/06/10
ראשית, תודה מראש על הייעוץ. כך הם פני הדברים: אחותי הינה לקוחת בנק לאומי. לקחה משכנתא באמצעות בנק מזרחי טפחות, ומשלמת אותה מזה 15 שנה. לפני כשנה, מחזרה את המשכנתא, והבנק הציע לה לקבל הלוואה בסך 80,000 שתיכנס למשכנתא באמצעות כרטיס אשראי. אחותי שהינה במצב כלכלי גרוע , נשואה + 3, שמחה לקראת הרעיון ותוך מספר חוד' הסתיימו ה-80,000 ש"ח, ואולם, בנק מזרחי השאיר את הכרטיס אצלה, ועדכן אותה, שהכרטיס הופך לכ"א במסגרת אשראי של לא פחות ולא יותר 75,000 ש"ח, וכל חיוב של 10,000 ש"ח יועבר למשכנתא.
יובהר, שאין לאחותי חשבון בבנק מזרחי ולא נלקחו שום בטוחות ממנה. לימים אחותי שמה לב, כי החיובים אינם יורדים משום מקום, והיא פחדה לפנות לבנק לברר, היום, היא פנתה לבנק מזרחי והם מנסים להאשים אותה ולהטיל עליה את האחריות. האם אין זה אשמתם בכלל שהם נותנים בידיים של אחותי כרטיס "דג זהב"שכזה?? איך הם עושים דבר כזה?? מה אפשר לעשות מול הבנק? כעת היא חייבת משהו כמו ,80,000 ש"ח וכל זאת רק מזה שהם ממש פיתו אותה לכך. מצטערת שאני מלאה אותך, אבל ממש אשמח לייעוץ ממך. תודה.

בנקאות - חובת זהירות

עו"ד אבי זילברפלד 08/06/10
שלום רב,

אכן, קיימת חובת זהירות, ואף מוגברת מצד בנק כלפי לקוחותיו.

עם זאת, לא ניתן להשתמש בכך כ"מנטרה" לכל דבר, ויש לבחון חלותו על הנסיבות.

אם ניתן יהא להוגיח שהבנק ידע בבירור ש"מסוכן" לתת לאחותך כרטיס אשראי, יתכן ויש מקום לטענה.

אם לא - אין לה סיכוי. בתי משפט אינם אוהבים טענות כלפי הבנק בסגנון "למה נתת לי?".

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

טעות של הבנק

ורדה 07/06/10
אני הח"מ לקוחה ותיקה של בנק הפועלים. בתאריך 5/5/2010 ילדתי בת .

3. מאחר ואני שכירה התחלתי את חופשת הלידה באותו תאריך ואף הגשתי תביעה לדמי לידה מאת המוסד לביטוח לאומי בתאריך 23/5/2010 .

4. בתאריך 3/6/2010 התקשרו אליי ממוקד התפעול של בנק הפועלים וביקשו ממני לגשת לסניף האישי מאחר וחרגתי ממסגרת האשראי (לא נכנסה משכורת מאחר ואמורה לקבל את דמי הלידה כחוק) , על מנת להסדיר את העניין.

5. עוד באותו ניגשתי לסניף והפקידה ניסתה לשכנע אותי לקחת הלוואה לכיסוי יתרת החובה עד שיכנסו דמי הלידה לחשבון העו"ש. אני סרבתי בטענה שמדובר בימים בודדים והחשבון יתאזן.

6. במעמד הפגישה בסניף לא נאמר לי אפילו ברמז שכרטיס הבנקט שלי וכרטיס האשראי שלי עלולים להיחסם או להיבלע לאור מצב זמני זה.עם זאת, נהגתי בזהירות יתירה ולא השתמשתי בשני הכרטיסים הללו. .

7. בתאריך 6/6/2010 אכן, נכנסו דמי הלידה לחשבון העו"ש.

.8. היום ה 7/6/2010 מתוך ידיעה ברורה שחשבוני בזכות ניגשתי למשוך מזומנים מבנקט של בנק הפועלים , לתדהמתי הכרטיס נבלע !!!!!!!!!

9. בפניה טלפונית שעשיתי לסניף האישי שלי נאמר לי שהכרטיסים נחסמים אוטומטית שמזהים יתרת חובה אך הם עושים לי טובה והם מנפיקים לי כעת כרטיסי בנקט ואשראי חדשים.

10. לדעתי, בנק מוביל כמו הפועלים יכול לשחרר חסימה של כרטיסי פלסטיק אם רק יואיל בטובו ויבצע פעולה מיחשובית פשוטה מול חברת ישראכרט שהיא חברת בת שלו., לשם כך אין צורך להנפיק
מחדש כרטיסים חדשים ולחייב אותי בעמלות הנגזרות מכך.

מה דעתך על הסיטואציה החד צדדית הזו ,וכיצד עליי לפעול ?
בתודה

בנקאות - חסימת כרטיס אשראי

עו"ד אבי זילברפלד 07/06/10
שלום רב,

אכן, בהתאם להנחיות המפקח על הבנקם, חשבון לא רשאי להיות ביתרת חובה (הגם שלבנק יש זכות להעמיד מסגרת אשראי חד צדדית).

לפיכך, ראשית, עלייך לבדוק (ניתן אף דרך האינטרנט, ככל שהנך מנויה) מתי נחסמו הכרטיסים, והאמנם היית ביתרת חובה באותו מועד.

שנית, מציע שתפני לבנק בפניה בכתב, בו את מבקשת ביטוח החסימה מחמת הנסיבות שציינת.

שלישית, ככל שהבנק לא ייענה, את רשאית לפנות בתלונה למפקח על הבנקים.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שיק

אורן 07/06/10
אני עו"ד צעיר שעובד כשכיר.

מישהו רשם לטובתי שיק : לפקודת... X (השם שלי), עו"ד.

האם ניתן להפקיד את השיק והוא לא יחזור? הרי עו"ד זה שם תואר.
כלומר השם המלא שלי מופיע ואז התואר עו"ד

בנקאות - שם נפרע לא מדויק

עו"ד אבי זילברפלד 07/06/10
שלום רב,

לדעתי, ככל שתחתום חתימת היסב רגילה שלך, ותפקיד השיק לחשבונך, לא תהא כל בעיה.

למען הזהירות אתה יכול להפנות תשומת לב הפקידה לתוספת, ולבקשה לשים חותמת "זיכינו החשבון".

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קיבלתי צ'ק שמאיימים לבטל אותו אנא עיזרו לי בבקשה

בנימין 06/06/10
שבוע טוב ידידי היקרים.
יש לי בעיה ואני פונה אליייכם בקשה שאולי תיעצו לי שכן אין לי פתרונות.(ושוב תודה)
קיבלתי לפני שבועיים צ'ק של חברה מהמרכז.(סכום קצת מעל 2000שקל)
תאריך הפרעון לעוד יומיים. החברה מאיימת לבטל לי את הצ'ק.
שוחחתי עם הבנק אמרו לי לפנות במקום מגורי לסניף שלהם ששם יצלמו לי הצ'ק
יפקססו אותו אליהם והם הכל בסדר יתנו אישור לצ'ק ואני אקבל את כספי.(איני צריך להגיע למרכז)
השאלה שלי מה קורה ולא יתנו לי את הכסף במקרה והצק יבוטל.?
חיכיתי כמעט חודש ימים לכסף שמגיע לי.
אני אובד עצות אשמח לכל עזרה ופתרון כמו כן יכולתי למכור את הצ'ק בנכיון צ'קים
אבל לא רציתי לקחת ריזיקה שהצ'ק יחזור ואז אני אשא בנטל של הכסף.
הצ'ק ללא קרוס וללא מוטב בלבד. רק שמי רשום עליו.
תודה רבה לכל עוזרים ושבוע טוב

בנקאות - שיק בסכנת ביטול

עו"ד אבי זילברפלד 07/06/10
שלום רב,

ככל שאין קרוס וכיתוב "למוטב בלבד" , אתה יכול לסחר את השיק לצד ג', ובכך "להיפטר" מהשיק.

ככל שהשיק יבוטל, יהא עליך לפנות להוצאה לפועל.

לא ברור נסיבות ביטול השיק כפי שמאיימים אליך, אך אולי כדאי לך להזהיר את החברה בדבר תוצאות ביטול השיק (אולי מכתב דחוף מעו"ד ?).

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

יציאה מערבות ותוקף צ'ק

נתנאל 06/06/10
שלום,
חתמתי ערבות לקרוב משפחה לטובת הלוואה מגוף חוץ בנקאי.
לאחרונה הוא הפסיק לשלם את החזרי ההלואה כך שעיקלו את חשבונותיי. האם וכיצד ניתן להשתחרר מערבות (אם בכלל) בסיבות אלו?

שאלה נוספת: האם תוקפו של צ'ק פג לאחר שנה מיום נתינתו?
תודה מראש למשיב.

בנקאות - חוב ערב ומועד פג תוקף לשיק

עו"ד אבי זילברפלד 07/06/10
שלום רב,

לא ניתן להשיב תשובה מדויקת מבלי לקרות את מסמכי ההלוואה והערבות.
להערכתי, מאחר וכבר בוצע עיקול , הנושה לא יסכים לשחררך מבלי שתפרע את החוב לו ערבת, אך - ככל שהסכום מצדיק זאת - אני מציע שתפנה להתייעצות עם עו"ד במתמחה בתחום.

ביחס לשיק - השיק מתיישן לאחר 7 שנים. אמנם לא ניתן לפרעו בבנק לאחר חצי שנה מזמן פרעונו, אך ניתן לפתוח תיק הוצל"פ/להגיש תביעה על בסיס השיק אף לאחר מכן, ובתוך 7 שנים ממועד פרעונו.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערב להלוואה

שולמית שנקלר 07/06/10
שחרור מערבות
בשלב ראשון יש לבדוק האם הערבות שלך תקפה (האם ניתן לך גילוי מלא על מצבו של הלווה במועד החצימה על הערבות וכדומה);
אם יקבע שהערבות שלך תקפה, יש לבחון האם אתה מוגדר כערב מוגן והאם ניתן לפנות אליך טרם מיצוי ההליכים עם החייב העיקרי.
במידה והערבות תקפה, והבנק זכאי לממש את הערבות (והלווה הינו חדל פרעון) מומלץ מאוד לפנות לבנק ולהגיע להסדר.
יש לזכור כי הבנק מוגבל בשיעור ריבית הפיגורים שהוא יכול לגבות ממך כערב.
הסוגיה רחבה ומומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי על ידי אדם המצוי בתחום.

שולי שנקלר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטוח חיים מלווה משכנתא

מתמחה 06/06/10
שלום!
מקרה של זוג שלקח משכנתא, הבעל נפטר והבנק מתכחש לכיסוי המשכנתא במסגרת הביטוח חיים בטענה שהבעל לא מסר פרטים נכונים בתצהיר הבריאות שלו.
האם יש הלכות בנושא?
האם מישהו יכול להפנות אותי לפסיקה מרכזית הנושא?
תודה.

בנקאות - ביטוח חיים ללוקח משכנתא

עו"ד אבי זילברפלד 07/06/10
שלום רב,

יש פסיקה בענין חובות הבנק בנושא ביטוח חיים של לוקח משכנתא.
לא ניתן לספק השירות שביקשת במסגרת זו.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עמלת בנק מקובלת על חלוקת חשבון מנוח

חוה 04/06/10
מהי עמלת הבנק המקובלת לחלוקת חשבון מנוח בין יורשיו עפ"י צו ירושה? האם 0.5% מסך החשבון הגיוני?
הרבה תודה,
חוה.

בנקאות - עמלת חלוקת עזבון

עו"ד אבי זילברפלד 07/06/10
שלום רב,

לצערי, עמלות הבנק אינן מבוסוות על "היגיון" כשאלתך.

יש תעריפון עמלות לכל בנק. ניתן לעיין בהם גם דרך האינטרנט.
למיטב ידיעתי השיעור שציינת הוא שיעור העמלה במספר בנקים.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שלום רב אודה לתגובתך בנדון

מיכל 03/06/10
שלום רב,
ברצוני להתייעץ עימך לגבי טענות שניתן להעלות במסגרת התנגדות לתביעה לסכום קצוב שמוגשית על ידי ערבים בתיק הוצל"פ.
מדובר בערבות שנחתמה בשנת 1984 לטובת חייבת עיקרית שחתמה עם בנק (הזוכה) על הסכם הלוואה שעניינו משכנתא.
בשנת 1991 החייבת החלה לפגר בתשלומים לבנק, אולם רק בשנת 2002 הבנק הגיש נגדה תביעה בסדר דין מקוצר. החייבת לא התגוננה בהליך וניתן נגדה פס"ד. בשנת 2008 הוגשה תביעה נגד הערבים לאחר שניתן צו מיצוי הליכים כנגד החייבת, מבלי שהערבים הגיבו לבקשה לצו למיצוי הליכים שכן החומר לא הומצא אליהם וניתנה החלטה במעמד צד אחד.
ברצוני להתייעץ עימך לגבי טענת התיישנות -
התיישנות כנגד הערבים על פי חומר שקראתי היא מיום מתן ההחלטה בדבר מיצוי הליכים נ' החייבת, ולכן בנסיבות המקרה לא ניתן לטעון להתייישנות מאחר שטרם חלפו 7 שנים. אולם חשבתי שאולי ניתן יהיה לטעון כי מאחר שעילת התביעה כנגד החייבת נוצרה בשנת 91 (פיגור בתשלום לבנק) והבנק הגיש את תביעתו כנגדה רק בשנת 2002 (תביעה שהיא לא התגוננה והערבים לא היו צד לתביעה), הרי שהתביעה התיישנה גם כנגד הערבים וזאת לפי סעיף 7 לחוק הערבות שקובע כי הערבים יכולים לטעון טענות הגנה שעומדות לחייבת לרבות טענת התשיינות.
מה דעתך?

בנקאות - טענת התיישנות מצד ערבים

עו"ד אבי זילברפלד 04/06/10
שלום רב,

אני סבור כי בהחלט ניתן לטעון טענה זו.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

צריכה עצה דחופה

נטלי 02/06/10
שלום רב
יש לנו חובות ב 3 בנקים די גבוהים, לאחר משא ומתן הצלחנו להגיע להסכם עם 2 בנקים "הסדר חוב" ל 5 שנים סה"כ נשלם 4300 ש"ח בחודש, בלי הסדר עם ויזה שזה עוד 600 ש"ח בחודש
אבל בנק אחד לא מוכן להגיע להסדר , הם דורשים שניקח הלוואה בהחזר לא הגיוני כך שסך ההוצאות שלנו יגיע ל 7200 ש"ח בחודש
כרגע אני מובטלת ובעלי עובד, הסברנו להם שיש לנו עוד חובות לא עוזר כלום,,,, מה עושים?
אנחנו בחשבון משותף יש שם מינוס והלוואה שרק אני חתומה עליה וכרטיס אשראי על שמי , אנחנו כבר 6000 ש"ח מעל המסגרת , פרעתי את כול החסכונות שהיו אני אובדת עצות לא רוצה שזה יגיע לתביעה והוצאה לפועל כי אז נהיה מוגבל חייב באמצעים
מה עושים?

בנקאות - מו"מ עם בנק

עו"ד אבי זילברפלד 04/06/10
שלום רב,

לא ניתן לתת יעוץ רציני מבלי לבצע שיקוף מלא של מכלול הזכויות והחובות של התא המשפחתי.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חיוב בגין משיכה בבנקט,שלא בוצעה

ציפי 02/06/10
בתאריך 11/3 בשעה 20:00 בצעתי משיכה בסך 4000 ש"ח (הסכום המכסימלי)ממכשיר בנקט של הפועלים.למחרת בשעה 10 אני רואה באינטרנט 2 חיובים בהמתנה של סכום זה(מתברר שהית משיכה ב-9:40 למחרת בסניף אחר של אותו בנק.כרטיס הבנקט היה איתי כל אותו הזמן.התלוננתי מיד.ביקשתי צילום הארוע.התלוננתי גם במשטרה.לטענת הבנק,עפ"י בדיקה, המשיכה בוצעה באמצעות הכרטיס.בנוגע לצילום -טענו, שהושמד לאחר שבוע.מוכנים להחזיר מחצית מהמשיכה.סרבתי,מאחר ובקשתי לראות צילום היתה מיידית.מענה מהבנק הגיע רק כעבור חודשיים לאחר שהודעתי כי אפנה למפקח על הבנקים בגין העדר בקרה נאותה על כספי הציבור ,זלזול בלקוח ונסיון ללהרפות את ידיו ,וכן לביה"ד לתביעות קטנות.מה דעתכם?

כל מילה בסלע ! צודקת. תעמדי על שלך ותקבלי המגיע לך

יוסי אפשטיין, עו"ד 03/06/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בנקאות - חיוב בכרטיס שלא כדין

עו"ד אבי זילברפלד 04/06/10
שלום רב,

על פניו יש לך קייס טוב לבית משפט.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חשבון נאמנות

יוסף 01/06/10
שלום רב!!!
נא עזרתכם בעניין- ישנם זוג קשישים שלקחו הלוואות מהשוק האפור כדי לכסות תרופה שלא נמצאת בסל הבריאות הקשורה למחלת הסרטן ואין להם כסף להחזיר. מספר נערים במצוקה שגדלו אצל המשפחה הזו מעונינם לאסוף תרומות על מנת לכסות את החובות ומעונינים לפתוח חשבון נאמנות אצל עו"ד שאליו יועבר כל הכסף ובסוף איסוף התרומות יועבר הכסף לנושים. שאלתי היא האם מבחינת עו"ד הדבר אפשרי? האם הנושים לא יוכלו להטיל עיקולים על החשבון ברגע שיוודא להם שהכסף הוא עבור החייבים? נא עזרתכם בעניין

תרופה

רינת פלקראונבאום 01/06/10
נורא...חייבים לפנות לעזרה לכנסת לחברי כנסת שאוהבים אנשים
תפנו לחכ אדטו, ח"כ זבולון אורלב, ח"כ תירוש,ח"כ דיכטר,ח"כ דני דדון,ומהררררררררררר
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בנקאות - עיקול על חשבון נאמנות

עו"ד אבי זילברפלד 02/06/10
שלום רב,

ככל שיפתח חשבון מיוחד עבור צד ג', החשבון חשוף לעיקול בדיוק כמו כל חשבון בנק אחר.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הודעת דרישה לפני תביעה

שרון 01/06/10
שלום רב,

האם בנק מחוייב להודיע הודעה מוקדמת בדואר רשום לפני הגשת תביעה.
מה עושים במידה ולא שלח הודעה כזו?

תודה,
שרון

בנקאות - האם הבנק חייב להודיע בכתב שבדעתו להגיש תביעה

עו"ד אבי זילברפלד 01/06/10
שלום רב,

התשובה שלילית.
עם זאת, הפרקטיקה הנהוגה הנה שלפני הגשת תביעה נשלח מכתב התראה מהבנק, ולאחריו אף מעוה"ד של הבנק.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התניית בנק

יבגני 31/05/10
שלום רב לכולם , ברצוני להציג פניכם מקרה קצת יוצא דופן ולהתעייץ בנוגע המשך טיפול במקרה. הנני לקוח של בנק דיסקונט ג 3-4 שנים אם חשבון משכורת הכולל כרטיס אשראי בנקאי בתנאים של כרטיס אשראי חוץ בנקאי (לצורך העניין כרטיס אשראי אקטיב) , כולל הלוואה בסכום כולל של 38.000 ₪ סה"כ (נכון להיום) , לפני כשנה העברתי את משכורתי לבנק אחר , חסיתי חלק מהחובות מיידית על חשבון הלוואה אשר הנפיק הבנק השני, בחשבון נשארו תשלומי הלוואה ותשלומי כרטיס אשראי . תקופה מסוימת הפסקתי את ההפקדות לבנק הישן עקב חוסר העסקה או שכר נמוך . מייד לאחר שהתייצבתי מבחינת עבודה הפקדתי בבנק 15000 ₪ אשר כיסה את החוב בע"וש ופיגורי הלוואה . חודש לאחר מכן העברתי סכום כסף מספק לכיסוי החבות , כרגע לאחר חודשיים שלא הפקדתי כלום הגעתי לבנק על מנת להגיעה אמם להסתדר (לקחת את כל החובות בחשבון ריכוזם בהלוואה אחת מסודרת אם סכום חיוב חודשי נמוך יותר מזה של היום ) , לבקשתי הפקידה סירבה ומסרה שרק אם אני מעביר משכורת לבנק הם יהיו מוכנים לתת לי הלוואה אחת מרכזת לחשבון הנוכחי בדיסקונט , הדבר עומת מול סגן מנהל סניף הבנק .לאחר התיעצות בבנק הנוכחי הסבירו לי שכאשר לקוח אשר יש לו חובות בבנק ולא מפקיד משכורת מסודרת מגיעה על מנת להסדיר את החוב הבנק אמור להציעה לו חשבון הלוואה בלבד ללא דמי ניהול כולל הוראת קבע מבנק נוכחי . לאחר התייעצות ניגשתי שנית לבנק הישן על מנת לבקש חשבון הלוואה בלבד וסגן מנהל סניף הבנק סירב , מסר לי בתגובה שאו שאני משלם את החוב או שהם ממשיכים בהליכים מול העורך דין שלהם . הצעתי למנהל סניף הבנק לחסות את הפיגור בהלוואה ופיגור בע"וש בסה"כ 13000 ₪ ולפרוס את החוב לתשלומים שווים שלא יעלו על 700 ₪ לשמך תקופה בחשבון הלוואה בלבד על מנת שלא אשלם את הריביות והדמי ניהול המטורפים , לאחר שכנוע במשך כחצי שעה הסגן הסכים שאסלק את החוב בע"וש ופיגורים ונעשה הלוואה מרכזת . כאשר חזרתי אליו לאחר כשעתיים (הם היו בהפסקת צהריים ) לבק הוראת קבע על מנת שהבנק החדש יחתום אליה סגן מנהל הסניף סירב ומסר שלא עושים דברים כאלה , הדבר הראשון ששאל היכן ה 13000 ₪ , לאחר שהסברתי לו שוב שאני מעוניין לסגור את חשבון העו"ש ולהקים חשבון הלוואה בלבד הוא התחיל להתחמק מהדברים שאמר לפני כן, אני חושש שהוא מנסה בכל דרך להשאיר אותי בבנק הישן ולהמשיך לגבות ממני עמלות מטורפות (לפחות 300-400 ₪ מדי חודש) , הוא לא רוצה לסגור את חשבון העו"ש אלה להקים הלוואה חדש על החשבון הרגיל , דבר שלא מתאים לי כלל בגלל העמלות הגבוהות . לאחר התייעצות אם הבנק החדש מסרו לי שהדבר שבנק דיסקונט עושה אינו חוקי ף כאשר הלקוח לא מתחמק מאחריות ורוצה לשלם הם מחויבים להקים לי חשבון הלוואה מרכז אם הסדר הוראת קבע , מסרי לי בנוסף שבמקרה כזה אפילו אם נגיעה לבית משפט אוכל להציג את זה שרציתי לשלם אך הבנק לא הסכים (עשה לי התניה שרק בתנאי ואני אחזור יתנו לי את המבוקש) בהמ"ש יראה בחוב כחוב מבוטל מצד הבנק. האם הדברים שנאמרו לי ע"י נציג הבנק החדש הם נכונים ? מה אלי לעשות במקרה כזה? לנסות לגייס כספים על מנת לסגור את החשבון הישן ? לא לשלם כלל ולהגיעה לבית משפט ? או להמשיך לשלם כמה שאני יכול ובמקביל להגיש תביא לבית משפט (כולל עוגמת נפש וכו' ) ? תודה מראש .

בנקאות - האם דרישת הבנק לבטחון להלוואה מהווה התניית שירות פסולה

עו"ד אבי זילברפלד 01/06/10
שלום רב,

זכותו המלאה של הבנק לדרוש בטחון להלוואה שהלקוח מבקש ממנו, על אחת כמה וכמה כשיש לו ניסיון רע עם הלקוח.
עם זאת, הבנק לא יכול להכתיב ללקוח להעביר המשכורת, וזכות הלקוח להציע בטחון אחר להלוואה.

ככל שהלקוח לא מציע בטחון, הבנק אינו מחוייב לתת לו הלוואה.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חסכון

גדולה 31/05/10
שלום
לחמתי ז"ל היה חסכון בר מצווה במזרחי טפחות (היום נקרא כך) היא נפטרה לפני כ-5 שנים, לאחרונה מצאנו מסמך שיש לה חסכון בבנק הנל, שלחתו המסמך הנל לבנק (יש לצייןל שבעלי הוא היורש הבלעדי וגם כך כתוב בצוואה שלה של מה שיש לה עם זה חסכונות וכו שיך לו) עם מס החשבונות , בתשובה שקיבלנו מהם שתוכנית החסכון נסגר ב-87 וסכום המשיכה סופי 1400 שח ומפאת הזמן הארוך שעבר אין בידם מסמכים של החשבון שכן חובת שמירת מסמכים הינה לתקופה של 7 שנים.
ואם מקווים כי בכך הוהרו הדברים.
מה אלינו להסיק מכך, שהכסף כבר הוצא על ידי חמותי בזמנו?
שיש כסף אבל בגלל שעברו 7 שנים היא אפשר לקבלו?!

תודה על התשובות

בנקאות - חסכון ישן

עו"ד אבי זילברפלד 31/05/10
שלום רב,

תשובת הבנק מתחמקת ואכן בלתי ברורה.

תפנו ותדרשו לקבל אישור בדבר משיכת הכסף על ידה (הודעת בנק/דף חשבון). יש את זה לבנק למרות שעברו 7 שנים, ואין בתקופה שעברה בכדי לשלול מהיורשים קבלת הכסף, ככל שהוא טרם נמשך.
ככל שתתקלו בבעיה - פנו לעו"ד העוסק בתחום. סביר שיצליח לסייע לכם.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ציק בנקאי

יפה 31/05/10
מכרתי את דירתי ורכשתי דירה חדשה.

השבוע קיבלתי ציק על סך של 840 ש"ח וכשבעלי הלך לבנק להפקיד אותו בבנק הוא רצה גם לשלם עבור הדירה החדשה אז הבנקאי אומר שצריך לחכות 3 ימים עד שיראו את הציק ואז יהיה אפשר לשלם אותו האם זה נכון כי ציק בנקאי לא יכול לחזור אם לא היה לבן אדם שנתן לי את הציק עבור הדירה שלי אז לא היו מוציאים לו ציק בנקאי.

תודה על תשובתכם.

בנקאות - שיק בנקאי

עו"ד אבי זילברפלד 31/05/10
שלום רב,

הואיל ומדובר בשיק בנקאי, לדעתי התנהגות הבנקאית נעשתה בחוסר מקצועיות/חוסר תום לב.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מי הוא מומחה על פי חוק בתביעות נגד בנקים?

hainah9 31/05/10
מי הוא מומחה על פי חוק בתביעות נגד בנקים על חשבונות בנקים.
האם מומחה שאינו רואה חשבון ואו מנהל חשבונות אך בעל נסיון רב ורקורד בתחום יכול להיות מומחה, וחוות דעתו אם היא אמינה , ולא הוכח אחרת , יכולה להוות משקל בבית המשפט ???
ואיך בית המשפט והשופטים מתייחסים לכך ???
אודה לכם לשלוח תשובה מהירה במייל , בתודה רבה מראשץ

חיים
***צונזר ע"י המערכת -השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר****

בנקאות - מיהו מומחה לחשבונת בנקים

עו"ד אבי זילברפלד 31/05/10
שלום רב,

אין הגדרה בחוק ל"מומחה" לבדיקת חשבוונת בנקים.

ברור, שאחד המציג עצמו ככזה, יצטרך להציג רקורד בהתאם.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מיהו מומחה בבית משפט?

קול ייעוץשירותי מידע 08/06/10
מומחים לניהול בנקאי תקין -נותנים חוות דעת של כלכלנים בבתי משפט- אנו מצרפים רשימת לקוחות שייצגנו בבתי משפט .אנו עובדים עם עורכי דין שלנו שמומחים לניהול בנקאי תקין שאנו מלמדים אותם כי לצערנו אין עורכי דין כמעט שמבינים בבנקאות.כמו כן אנו עובדים עם כלכלנים ורואי חשבון מהאקדמיה ומהפרקטיקה.אלה צריכים להיות אמות המידה הנכונות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

משכנתא בתשלומים

חן 30/05/10
אם אנו לוקחים משכנתא בסכום של 900,000 ש"ח בתשלומים וקובעים מראש תבניות לחישוב ריבית בכמה מסלולים. לדוג': פריים, משתנה כל 5 וקבועה צמודה. את התשלום הראשון לוקחים בפריים, השאלה היא ברגע שניקח את יתר התשלום בהדרגה במסלולים האחרים( משתנה וצמודה) התבניות לחישוב ריבית שנקבעו מראש יישארו אותן תבניות? או שיש להם זכות לשנות בהתאם לתקופת לקיחת היתר? נשמח למענה דחוף!!! תודה

בנקאות - חישוב ריבית במסלולים שונים

עו"ד אבי זילברפלד 31/05/10
שלום רב,

אם הבנתי שאלתך , אתה מבקש לברר האם הבנק יהיה מוחייב לשיעורי הריבית שסוכם אתכם כיום, במועד העתידי בו תיקחו את הכסף בפועל.

אם זו השאלה, תשובתי שלילי: סביר להניח שהבנק הבהיר לכם כי השיעורים ש"סוכמו" כיום, נכונים להיום, ויכולים להשתנות בעתיד. אם לא סוכם כך, בקשו מהבנק הבהרה, ע"מ שלא להיות מופתעים בעתיד.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן