פורום ביטוח לאומי
פורום ביטוח לאומי הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנושאי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי. נכות כללית, תאונת עבודה, זכויות רפואיות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
שאלה בנוגע לביטוח לאומי
בשנה הראשונה לאחר האשפוז הראשון שלי זה היה על "הפרעת אישיות גבולית עם תסמינים דיכאוניים"
בשנה השנייה זה היה על "הפרעה פיקטבית אצל הפרעת אישיות גבולית"
ובוועדה האחרונה זה היה על "הפרעה אפקטיבית"
בעוד חודשיים-שלושה תהיה לי שוב וועדה (רביעית במספר) ואני רוצה לקבל כבר נכות יציבה כי כל פעם מאריכים לי את הנכות וזה עושה לי חרדות שאי פעם יפסיקו לי את זה כי אין לי תמיכה מהצד (אין לי הורים) ואם יפסיקו לי את הקצבה אחזור למצב לא טוב שאני נורא חושש שיקרה כי פעם כשזה קרה כמעט פגעתי בעצמי..יש לציין שלפני מס' חודשים עשיתי אבחון פסיכולוגי מקיף והאבחנה שלי השתנתה מהפרעת אישיות להפרעה סכיזואפקטיבית
השאלה שלי האם כדאי לשלוח לביטוח לאומי לפני הוועדה גם את הדו"ח הפסיכולוגי המקיף שעברתי ששם כתובה האבחנה ואז יסתכלו יותר ברצינות על ההפרעה שלי (מכיוון שזה אבחון יותר מקיף), או שמא מספיק מכתב קצר מהפסיכיאטר המטפל? אני במעקב במרפאת בריאות הנפש גם בשיחות וגם אצל רופא.יש לציין שבפרוטוקול האחרון של הוועדה שהייתה לי ביקשו "דוח פסיכיאטרי עדכני מפורט" לוועדה הבאה
מה לעשות?תודה מראש וסופ"ש נעים
אלו מסמכים כדאי להגיש לוועדה הרפואית?
הסיבה שוועדות רפואיות קובעות נכות זמנית ולא צמיתה, נובעת מהסיכוי שהמצב הרפואי של המבוטח ישתנה באופן שישפיע על שיעור נכותו.
על-פניו בהחלט מומלץ להעביר לוועדה, רצוי מבעוד מועד, הן את מכתב הפסיכיאטר והן את האבחון הפסיכולוגי המקיף. זאת ראשית מאחר ונראה מדבריך שאלו מצביעים על בעיה כרונית ומתוך כך גדל הסיכוי שהוועדה אכן תקבע נכות צמיתה, שנית מאחר והוועדה ביקשה זאת, ושלישית כי ככל שהמסמכים הרפואיים העומדים בפני הוועדה מפורטים ומקצועיים יותר, כך 'קל' לה יותר לקבוע את סעיפי הנכות המתאימים למצבך.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בקשה למחיקת חובות לביטוח לאומי
שאלתי היא תוך כמה זמן עפ"י החוק ביטוח לאומי אמור לתת תשובה לגבי בקשה לביטול "חוב".
הנני מקבלת קצבת נכות כללית.
בטוח לאומי הודיעו כי יש לי חוב מאחר ששולמה לי קצבת יתר בטענה שאני רשומה כעובדת ואני לא עובדת וכן שכר יותר גבוה מהמוצהר.
העברתי את תלושי השכר וכתבתי כי תמיד עבדתי.
לאחר פנייתי הורידו מחצית מהחוב, אבל החליטו ששוללים לי למספר חודשים את הקצבה באמצע השנה (סיבה לא ברורה לי) וממשיכים לשלם למרות הפרוטול שיש לי נכות על חודשים אלה. הגעתי לסניף באופן אישי פעמיים, ואמרו לי "נכון את צודקת" אבל תגישי בקשה לביטול חובות.
הגשתי בקשה לביטול חובות למרות שלא ברור לי למה הייתי צריכה כי ברור שהטעות היא של ביטוח לאומי.
בנתיים מקזזים לי מהקצבה ע"ח "החוב" וכבר 4 חודשים שאני ממתינה לתשובה וכל העניין כולו נמשך כבר 7 חודשים.
מציטערת על האורך בהודעה .
תודה
תוך כמה זמן יש לצפות לתשובה מהוועדה לביטול חובות?
אין לנו אפשרות לדעת מדוע לא שולמה לך הקצבה תקופה מסוימת, ללא מידע נוסף (עיון במסמכים).
כאשר נוצר חוב עקב תשלום ביֶתֶר, למרות שיתכן שמדובר בטעות של המוסד ולא של המבוטח, עדיין חלה חובה על המבוטח להחזיר כספים אלו. בדרך כלל זה אכן ייעשה על-ידי קיזוז מקצבה שהמבוטח זכאי לה, כאשר רצוי להגיע להסדר תשלומים על-מנת שניתן יהיה למחוק קנסות והצמדה, ולא להסתמך על עצם הקיזוז.
במקביל על-מנת שהחוב יימחק כליל, יש אכן לפנות לוועדה לביטול חובות. ככלל, הפניה לוועדה זו צריכה להסתמך על מצב כלכלי, אולם חלק משיקוליה הוא בהחלט בשאלה אם החוב נוצר באשמת המבוטח או באשמת המוסד.
לא ברור מדברייך אם החוב (להשקפתך) לכתחילה מוצדק אם לאו. ככל שהתשובה על כך שלילית, הדיון צריך להתנהל מול המחלקה הרלוונטית בסניף. ככל שהתשובה על כך חיובית, אכן רק הוועדה לביטול חובות מוסמכת למחוק חובות כאלו, בחלקן או במלואן.
לצערי הוועדה לא נחשבת מהזריזות בארץ, דבר שנובע מעומס רב שמוטל עליה, ובהחלט יכול לקחת כמה חודשים עד שתתקבל תשובת הוועדה.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חופשת לידה על שכר סופרים
האם 'שכר סופרים' מזכה בדמי לידה?
הגדרתך במוסד לביטוח לאומי נקבע על-ידי הצו לסיווג מבוטחים וקביעת מעבידים (ראה קישור להלן), ולא על-פי המונח 'שכר סופרים' אשר קשור יותר לרשויות מס הכנסה ולא למוסד.
על-פניו עולה מדברייך שאת נופלת תחת סעיף 2 בתוספת השניה לצו, מה שאומר שאת נופלת תחת סעיף 3 לצו. ככל שאכן אלו תנאי עבודתך, הרי שמבחינת המוסד אכן אין כאן יחסי עובד-מעביד ואת נחשבת עצמאית מבחינתו.
השאלה אם ניתן/כדאי להגיש תביעה במקרה דנן, תלויה בנסיבות עבודתך המדויקות אשר לא פירטת לגביהן ועל כן קשה לייעץ לך בשאלה זו.
ברמת העקרון, ככל שתנאי עבודתך שונים מאלו המאוזכרים בתוספת השניה, בהחלט יתכן שניתן להגיש תביעה נגד החלטת המוסד אולם כאמור, ללא פרטים נוספים קשה לענות על כך.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ועדה רפואית למס הכנסה
אני בת 76 ומשלמת מס מפנסיה חודשית . ביקשתי ועדה רפואית ונקבעה לי נכות זמנית של 11 חודש . ביקשתי ועדה נוספת ולעת עתה יש באמתחתי 120 אחוזים : 20 לעיניים ,10 לאורטופד , 10 נוירולוג , 30 פנימאי, 40 כריתת רחם בגיל 43 ושחלה 10 .רציתי לדעת במקרה דנן מהו האחוז המשוקלל .אני אמורה להוסיף לקטארקט .
מודה מקרב לב ! יום טוב וחג פורים שמח .
אחוזי נכות משוקללים - פטור ממס
שלום לך,
חישוב משוקלל נערך מתוך 100% השלם.
מפחיתים תחילה את האחוז הגבוה 40% במקרה שאלתך,
היתרה 60%
מחשבים מהיתרה את 30% הנוספים (פנימאי) =18% מעגלים כלפי מעלה ל-20%
היתרה עתה 40% וכן הלאה על פי הדוגמא מעלה.
ניתן אף להיעזר במחשבון המצורף מטה.
לבדוק אחוזי נכות לקטראקט מתוך ספר המבחנים צפייה בספר הליקויים (קובץ pdf)
ללחוץ Ctrl+F פרק שישי ובהמשך לחפש ירוד (קטארקט). דרגת הנכות תקבע בהתאם לירידה בכושר הראיה.
בברכה ובהצלחה!
אחוזי נכות
צהריים טובים !
מודה על מהירות התגובה ועל התשובה המקיפה .
כל הכבוד לך .
רועי
כיצד להתמודד עם ביטול קצבת נכות?
לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לעיין במסמכים הרלוונטיים. ועדה רפואית של המוסד, כמו גם ועדה לבחינת אובדן כושר עבודה, מוסמכת לשנות את החלטתה ובהחלט מוכרים מצבים בהם ניתנו אחוזי נכות או אובדן כושר תקופה מסוימת ובהמשך, בהתאם לשיקול המקצועי של הוועדה, בוטלו או שונו.
ככל שהנך סבור שמצבך החמיר, תוכל, בעקרון שישה חודשים לאחר הוועדה הקודמת, להגיש תביעה להחמרת מצב, אולם יש לגבות תביעה כזו במסמכים רפואיים.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עבודה חלקית לאבטלה
בתקופת לימודיי עבדתי רק יומיים בכל חודש במשך שנה וחודשיים.
פוטרתי , האם חודשי העבודה הללו נכללים במניין 12 החודשים לזכאות דמי אבטלה?
מה סכום דמי האבטלה שאקבל?
תודה
תקופת אכשרה לדמי אבטלה
שלום לך,
כל חודש עבודה, נלקח בחשבון מבלי להתיחס לימי העבודה.
הבסיס לתשלום דמי אבטלה מחושב על פי השכר ב-6 חודשים קודמים, מחולק ב-150 למציאת השכר היומי שיהווה בסיס לתשלום דמי אבטלה.
ראי בהרחבה בקישור מטה, הכולל מחשבון לבדיקה מקדימה.
בברכה.
הארכת חופשת לידה ל15 שבועות
ילדתי 7.12.16. ראיתי לאחרונה פרסומים שחופשת לידה מתארכת ל15 שבועות במקום 14.
לפי חישוב של 14 שבועות חופשת הלידה שלי צריכה להסתיים ב15.3.17.
האם החוק חל עליי? האם אני אמורה לקבל הודעה מביטוח לאומי שאני זכאית לחזור ב22.3.17?
אושר בטרומית: הארכת חופשת הלידה
שלום לך,
האישור להארכת חופשת לידה עבר רק בטרומית.
נכון להיום, טרם נכנס לתוקף
ההצעות המפורטות בקישור, יועברו לוועדת הכנסת שתכריע היכן הן יוכנו לקריאה הראשונה
ראי בהרחבה מתוך הקישור מטה בנושא.
בברכה.
השלמת / הבטחת הכנסה
שאלה כזו , לגבי עוסק פטור , במשך תקופה לא מועטה.
ההוצאות היו רבות מההכנסות וכעבור מס' חודשים פנה לבירור זכיות או כל מידע רלוונטי לגבי התיק שלו (כעצמאי בביטוח לאומי) למעשה הוא קיבל מידע מהפקידה בביטוח לאומי מידע שאפשר לסגור את התיק אם הפעילות נמוכה מאוד ואין הכנסות.
אחרי תקופה ארוכה הוא מגלה שהוא היה זכאי להבטחת / השלמת הכנסה במשך תקופה ארוכה מאוד. השאלה שלי כזו. בעקבות אותו מידע שגוי הוא נאלץ להפסיק את הפעילות כעצמאי והעסק שלו נפגע מכך.
מה ניתן לעשות? האם ניתן לדרוש פיצויים מביטוח לאומי?רטרו וכו...אשמח לכל מידע שעשוי לסייע.תודה מראש
האם ניתן לתבוע את המוסד על מתן מידע שגוי?
שאלתך מתאימה יותר לפורום דיני נזיקין, אך ננסה לענות.
ככלל, העובדה שהמוסד מסר מידע שגוי משמש בדרך כלל לתביעת זכאות רטרואקטיבית לקצבה כזו או אחרת. במקרה שלך זה על פניו לא רלוונטי, אולם ככל שנגרם נזק ממשי מהמידע השגוי שנמסר על-ידי המוסד, ניתן עקרונית להגיש תביעה נזיקית בגין כך.
שים לב שהמקום לברר תביעה כזו היא בבית משפט השלום ולא בבית הדין לעבודה.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה
ילדתי לפני שבוע וכרגע בחופשת לידה, התפטרתי ממקום עבודתי אתמול האם עליי לגשת היום ללשכת התעסוקה לקבל דמי אבטלה?
החל ממתי אהיה זכאית לדמי אבטלה?
תודה
דמי אבטלה/חופשת לידה
שלום לך ומזל טוב!
לא ניתן לקבל דמי לידה ודמי אבטלה במקביל.
בחופשת לידה, אינך זמינה לעבודה שיפנו אותך אליה, חלק בלתי נפרד מתנאי הזכאות.
התפטרות שאינה מוצדקת, כמפורט מטה מתוך אתה מובטל, מזכה בדמי אבטלה בתום 90 ימי המתנה מההתפטרות.
במקרה בו התפטרת עם הלידה, תלקח תקופת ההמתנה גם מחופשת הלידה, כך תוכלי עם סיום חופשת הלידה להרשם כדורשת עבודה ולקבל דמי אבטלה.
יש לדאוג לסידור לתינוק שנולד, (בתום חופשת לידה מלאה), על מנת להמנע מרישום סירוב עם הפניה לעבודה, הגורר הפחתה של 30 מימי הזכאות ותקופת המתנה נוספת של 90 ימים.
בברכה.
למעסיק אין כסף לשלם חובוצ
פוטרתי ממקום עבודה. אני לא עובד שם כבר מספר חודשים. למעסיק אין כסף לשלם פיצויי פיטורין וכספי פנסיה שהוא חייב. חשבונות הבנק שלו חסומים. הבנתי שיש אפשרות לקבל את הכסף מביטוח לאומי. במה מדובר? האם הוא חייב להיות מוכרז פושט רגל? האם זה תקף למי שכבר לא עובד אצלו?תודה.
פשיטת רגל ופירוק תאגיד (זכויות עובדים) /תביעה בבית
שלום לך,
ראה בקישור מטה, מתי הביטוח הלאומי נכנס לנעלי המעסיק ומשלם במקומו.
אם זה אינו המקרה, יש לתבוע בבית הדין האיזורי לעבודה, הקרוב לאיזור מגוריך.
ראה הנחיות מתוך אתר כל זכות:
בברכה ובהצלחה!
פצויי רשלנות רפואית
תוספת "תלויים" בקצבת נכות
שלום לך,
הכנסה ממקור אחר, תשפיע על תוספת "התלויים" בקצבת הנכות עבור בת זוג ועד 2 ילדים אם משולמת בקצבה.
ראה להלן מתוך מהם סכומי הקצבה:
"כיצד משפיעות הכנסות אחרות (שלא מעבודה) על תשלום התוספת לבן/בת זוג וילדים?
אם סכום הקצבה שמשולמת לך, כולל תוספת עבור בן/בת והילדים, עולה על סכום קצבה חודשית מלאה ( 2,342 ש"ח ), ויש לך הכנסות אחרות (כגון פנסיה, שכר דירה, מלגה, קצבאות אחרות מהביטוח הלאומי או מגורמים אחרים, רווחים מהשקעות) - יופחת סכום ההכנסה האחרת מסכום התוספת המגיעה לך עבור בן/ת הזוג ו/או הילדים, ובכל מקרה, הקצבה שתשולם לך לאחר ההפחתה תהיה לכל הפחות בסכום של קצבה חודשית מלאה ( 2,342 ש"ח )."
https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/שיעורי%20הקצבה.aspx
בברכה.
תשלום על ימי מחלה
ימי מחלה/ דמי אבטלה
שלום לך,
בסיום עבודה, אין משמעות ליתרת ימי מחלה בתלוש השכר.
נכון להיום, להרשם בשירות התעסוקה כדורש עבודה, על מנת לקבל דמי אבטלה.
בברכה.
האם אני זכאית לדמי אבטלה כמפוטר?
האם אני רשאי להציג את מכתב הפיטורין מהמקום ממנו פוטרתי (בחולון) ולקבל אבטלה?
האם ניתן שלא לדווח על תקופת עבודה והתפטרות?
בפורום זה לא נוכל להמליץ אלא על דיווחי אמת למוסד, כמתחייב על-פי חוק.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חזרה ללשכת התעסוקה- מה התנאים?
מבקשת לדעת מה קורה במידה והחתמתי חודש בלשכת תעסוקה ואחר כך התחלתי לעבוד במשך חודשיים ועזבתי.
האם אני עדיין זכאית לחזור להחתים בלשכה? , האם יש להגיש מסמכים בשנית?
תודה
האם לאחר נסיון עבודה כושל אני עדיין זכאית?
ככל שכוונתך לדמי אבטלה, הזכאות שמורה לך לשנה קלנדרית אחת ממועד קביעתו. במילים אחרות, כל עוד לא חלפו 12 חודשים ממועד המכתב בו עודכנת לראשונה על זכאותך, התשובה חיובית. אין צורך להגיש מסמכים מחדש. די פשוט לשוב ולהתייצב.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נכות כללית
יש לי אחוזי נכות קבועים ועכשיו נוצרה לי עוד בעיה רפואית האם אני יכולה להגיש רק עליה מבלי שיפתחו את האחוזים הקבועים או שברגע שאני מגישה הם יכולים לפתוח?
בתודה מראש.
האם הגשת תביעה לנכות כללית על בעיה חדשה בעייתית?
לכתחילה עם הגשת התביעה החדשה/נוספת הוועדה תדון רק בפגימה הרפואית החדשה אשר בגינה הוגשה התביעה הנוכחית.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הבטחת הכנסה ועבודות מזדמנות
כמי שקיבלה הבטחת הכנסה בגלל אבטלה,רציתי לדעת כיצד אני צריכה להתנהל מול הביטוח הלאומי ומשרד התעסוקה בתקופה בה אני עוסקת בעבודות מזדמנות שאינן ממלאות משרה מלאה או אפילו משרה חלקית (פחות מ-25 ש"ש) .
האם עדיין אני נחשבת כמחוסרת עבודה? כיצד זה מתבטא מבחינת קיצבת הבטחת ההכנסה?
כיצד השתכרות נמוכה משפיעה על הבטחת הכנסה?
לא לגמרי הבנתי מתחילת דברייך אם מדובר בהבטחת הכנסה או דמי אבטלה.
ככל שמדובר בהבטחת הכנסה כפי שנראה מהמשך הדברים, עלייך לדווח על הכנסתך למוסד. ככלל, כל עוד הקצבה לה את זכאית גבוהה משיעור ההכנסה, תוכלי להמשיך לקבל אותה (היא תיקרא השלמת הכנסה ולא הבטחת הכנסה), בקיזוז הכנסותייך מעבודה.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מחלה ממושכת
הבטחת הכנסה, קצבת נכות ודמי אבטלה
ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות כללית ובמקביל ניתן אף לקבל דמי אבטלה (כמובן, אם ניתן להרשם בשירות התעסוקה כדורש עבודה).
אין מניעה בקבלת 2 הקצבאות במקביל, אלא אם יקבע בוועדה רפואית של שירות התעסוקה "אינו כשיר לחלוטין לעבודה". יש להודיע לפקידי/ת ההשמה על הבקשה לעבור וועדה רפואית מטעמם.
זכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה וכל עוד שומרים על 12 חודשי עבודה לפחות (תקופת אכשרה נדרשת).
הבדיקה נערכת לתקופה של 18 חודשים קודמים.
ניתן להגיש תביעה להבטחת הכנסה לתקופה בה לא תהיה לך הכנסה מעבודה, עד לבירור זכאותך לקצבת נכות.
בסיום ההליך, יקזזו תשלומים עבור הבטחת הכנסה/השלמת הכנסה, אם תקבע קצבת נכות מלאה (הגבוהה מהבטחת הכנסה/השלמת הכנסה).
לתקופה בה תתקיים זכאות לדמי אבטלה וקצבת נכות, לא תשולם תוספת "תלויים" לקצבה, עבור בת/בן זוג ועד 2 ילדים.
ניתן להיעזר בהגשת התביעה ללא עלות ב"יד מכוונת" ראה בהרחבה מתוך אתר כל זכות:
רפואה שלמה.
דמי לידה
עובדת אצל מעסיק זה 3 שנים
במידה ואחתום אבטלה מחודש שלישי להריון האם אוכל לקבל דמי לידה.
לא הבנתי את ענין היום הקובע.. ? אם לא הועסק 7 חודשים עד הלידה אני זכאית לדמי לידה או לא?
תודה רבה
דמי לידה - היום הקובע
שלום לך,
הפסקת עבודה בהיותך בהריון, מזכה בבוא היום לדמי לידה, על פי הגדרת היום הקובע=היום בו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בהריון, שהסתיים בלידה כמפורט להלן מתוך תנאי הזכאות:
אין מניעה בקבלת דמי אבטלה.
דמי הלידה יחושבו על פי השכר לפני פיטורייך על פי ממוצע השכר ב-90 הימים שקדמו לחודש בו הפסקת את עבודתך.
החל מהחודש החמישי, ההתיצבות בשירות התעסוקה הינה אחת לחודש.
בברכה ובהצלחה!
רופא גריאטרי
סיעוד - קביעת יכולת התפקוד
שלום לך,
דוח רופא גריאטר החל מגיל 90 או כמפורט להלן מ"פטורים מבדיקת יכולת התפקוד" (קביעת היכולת לתפקוד), כמפורט מטה בקישור בנושא.
בברכה.
"
פטורים מבדיקת יכולת התפקוד
במקרים הבאים לא יישימלא טופס הצהרה.
במקרים הבאים לא יישימלא טופס הצהרה.
אושרה לי נכות צמיתה אודה לתשובה תודה רבה
אושרה לי נכות לצמיתה אחרי תום זמניות
100% אי כושר ו 40% רפואי.
האם אני זכאי לתוספת קח"ן וכמה?
תודה לכל תשובה ובריאות לכולם אמן.
תוספת קח"ן בקצבת נכות
שלום לך,
תוספת הקח"ן בקצבה מותנת גם בסעיפי הלקות.
40% נכות מקנים החל מינואר 2017 על פי חוק ההסדרים 151 ש"ח.
ראה אם נקבעו לך סעיפי לקות כמפורט להלן מתוך "מהם סכומי הקצבה" (ניתן לראות קישור בהודעה הנעוצה מעלה בנושא חוק ההסדרים):
"סכום הקצבה החודשית הנוספת הוא בהתאם לאחוז הנכות הרפואית שנקבע לך:
- נכות רפואית בין 40% ל-49% - סכום התוספת הוא 151 ש"ח .
- נכות רפואית בין 40% ל-49% לפי סעיפי ליקוי 32א(1), 33 או 91 -סכום התוספת הוא 350 ש"ח .
- נכות רפואית בין 50% ל-79% - סכום התוספת הוא 350 ש"ח .
- נכות רפואית מ- 80% ומעלה- סכום התוספת הוא 451 ש"ח."
- בברכה.
לא דווח תשלום עבור ביטוח לאומי
אתמול הסתכלתי באתר של הביטוח לאומי בחשבוני האישי ולהפתעתי גיליתי שישנה חצי שנה (בה עבדתי ברצף שנתיים בחנות) מתקופת 2010 שלא דווח עליי לביטוח לאומי.
שוחחתי עם הנהלת החשבונות של המעסיק שהיה ב2010 ונמסר לי כי הכל היה תקין וכשביקשתי מהם טופס 106 או לחילופין 6 תלושי משכורת של אותה תקופה נמסר לי כי לא בטוח יהיה ניתן להשיג זאת, האם המעסיק מוכרח לשמור מסמכים אלו? אני צריכה הוכחה לביטוח לאומי כי עבדתי בתקופה זו וכן שילמו ביטוח לאומי.
תודה מראש
כיצד להתמודד עם אי-רישום תקופת העסקה במוסד?
שאלתך האם על המעסיק לשמור מסמכים אלו, מתאימה יותר לפורום הנהלת חשבונות (למיטב ידיעתי התשובה חיובית, לפחות לשבע שנים, אך איני יכול להתחייב על כך).
בכל מקרה, אם המסמכים לא ימַצאו מומלץ לפנות למוסד, לעדכן אותו על מקום העבודה הספציפי, ולדרוש שיבדקו מול המעסיק דנן אם הוא דיווח על עבודתך אם לאו. יתכן שניתן יהיה להסדיר את העניין באמצעות סנכרון מערכות אף ללא המסמכים הנ"ל.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דמי לידה
דמי לידה - היום הקובע
שלום לך,
לאור התיאור בשאלתך, אני מבינה שלא סיימת עבודתך בהיותך בהריון בתקופת דמי אבטלה, לכן תקופה זו לא תכלל במנין תקופות עבודה.
על פי הגדרת היום הקובע= היום בו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בהיותה בהריון המסתיים בלידה.
6 חודשי עבודה (מתוך 14 חודשי ם קודמים) יכולים להקנות מחצית דמי לידה( עבור 7 שבועות).
לנסות ולבקש לסיים את העבודה עד ללידה, על מנת לצבור את תקופת העבודה הנדרשת, לזכאות לדמי לידה מלאים.
תמיד מומלץ לבדוק בביטוח לאומי/אמהות, לקבלת מענה.
בברכה ובהצלחה!
שאלה
דמי אבטלה וקצבת זקנה
ניתן לקבל דמי אבטלה בתקופה בה המעביד מוציא לחל"ת לפחות 30 ימים בחופשת הקיץ.
הזכאות לדמי אבולה נבדקת לתקופה של 18 חודשים קודמים, בה יש לצבור באופן רציף/לא רציף, 12 חודשי עבודה לפחות.
דמי אבטלה לנשים וגברים משולמים עד גיל 67 לכל היותר.
מי שמקבלת קצבת זקנה, יערך מידי חודש חישוב ותשולם הקצבה הגבוהה מבין השתיים. לא ניתן לקבל את 2 הקצבאות במקביל.
בברכה.
באיזו לשכת תעסוקה להחתים?
פוטרתי ורוצה ללכת להחתים בלשכה, גרה בנתניה בשכירות ובתעודת רשומה כתובת קודמת בראשון לציון.
1.באיזו לשכת תעסוקה עליי להתייצב?
2. איזה סניף של ביטוח לאומי יכול לתת לי שרות?
תודה
על פי הכתובת בת.ז. בברכה.
תשלומי מזונות
האם עדיין חלה עלי חובת תשלום מזונות?
שאלתך מתאימה יותר לפורום דיני משפחה. הקביעה אם עליך לשלם מזונות אם לאו ובאיזה שיעור, כמו גם השאלה מה ניתן לעשות לגבי סירוב הילדים לראותך, תלויה בבית המשפט לענייני משפחה (או בביה"ד השרעי אם זה רלוונטי). למוסד לביטוח לאומי אין כל קשר לכך, והוא פועל (משלם מזונות לאשה וגובה אותם מהגבר) אך בהתאם לפסק הדין שניתן באחת מערכאות אלו.
בברכה,
אפרים דה-האס, עו"ד
מנהל פורום ביטוח לאומי
בני חשמונאי 7, עטרת
טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



