פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
הסדר טיעון
הסכמה להסדר טיעון
הסדר טיעון חייב על פי חוק להיות על דעתו של הנאשם ובהסכמתו.
אם נוצר מצב שהנאשם התחרט בכל שלב בטרם הוצג ההסדר בבית המשפט ובטרם נשאל על ידי השופט והסכים, אין הוא חייב להודות ואז ידחה השופט את התיק להוכחות.
עקרון זה נכון תמיד ואולם כאשר מדובר בעבירות קלות (למשל עבירות תעבורה ברף הנמוך) לא תמיד דורש השופט את נוכחותו של הנאשם ואז טוען הסניגור בשם הנאשם.
אף במקרה זה חייב עהסניגור לוודא כי הנאשם הבין את משמעות ההסדר והסכים לו.
בברכה.
משה גיל עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תסקיר
יש לי תיק עם עוד 2 נאשמים , אתמול נפגשתי עם רלת"ב וסוכם בינינו על ללכת לתסקיר מבחן ובמידה יהיה חיובי היא תצטרף להמלצה אזי מבחן ללא הרשעה היות והרקורד שלי נקי וחלקי בתיק קטן ...
יש לי כמה שאלות...
1- האם מודיעים על זה בהקראה בעוד חודש יש הקראה או אפשר לפני להודיע לבית משפט ?
2- האם צריך להפריד את התיק שלי מהנאשמים האחרים ?
3- כשאצטרך ללכת לתסקיר המבחן האם יש מאמר לקרוא שיעזור והאם יש לכם עצות להתנהגות שמה ומה צריך להגיד ???
תודה מראש.
תסקיר שרות מבחן
אשיב לך בקצרה:
1. כן - מודיעים בעת הדיון על ההסדר.
2. עניינך ייבחן בנפרד מבחינה פרקטית, אך בהעדר טעם ממשי - לא יוגש נגדך כתב אישום נפרד ועצמאי.
3. אינני מכיר מאמרים, אך זכור ששרות המבחן מעוניין לבחון 5 עיקרים: הודאה, לקיחת אחריות, חרטה, הפנמת הפסול ורצון להשתקם.
בהצלחה, ומי ייתן ולא תורשע.
צו הרחקה
צווים סותרים
התיישנות עבירה
האם מיום הביצוע או מיום הגילוי?
התישנות
בברכה.
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הדחת שופט
איך ניתן לפעול להדחתו מכס המשפט?
תגיש תלונה למשטרה
ממש לא למשטרה! אלא לנציבות קבילות שופטים
תקיש בגוגל תראה כיצד לפנות אליהם .
זה המקום
בהצלחה.
תלונה פלילית על שופט
בעיקרון, ניתן להגיש תלונה במשטרה כנגד כל אזרח בגין מעשים פליליים ובכלל זה אף כנגד שופטים. משטרת ישראל היתה אמורה לקבל את תלונתך. מאחר ותלונתך לא התקבלה, נסה לפנות לנציבת קבילות השופטים ויתכן ונציגים מטעמה יהיו מוכנים ללוות את תלונתך אם ימצא כי מדובר בתלונה של ממש.
גרימת פיטורי עד
יש לי הקשרים הנכונים עם ראש המוסד בו היא עובדת עד כדי לגרום לפיטוריה.
השאלה היא אם אני נכנס לקטע של "הטרדת עד" ???
הטרדת עד
פורום זה לא הוקם בכדי ליעץ למשתתפיו כיצד לנקום ולהזיק לאחרים מבלי להסתבך עם החוק.
אילו היה מחליט ביהמ"ש לזכות אותך (וזה איננו המצב) אזי היית יכול במקרים מסויימים לפעול בדרך משפטית כנגד המתלוננת.
בכבוד רב.
עו"ד גיל משה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הודאה ללא הרשאה
טעות חמורה!!!
מאחר ונסגר מחוסר עניין לציבור יש לזה השפעה כי זה יופיע לך בר.פ וישפיע על יכולתך לעסוק ברפואה ככל הנראה.
על כן עליך לפנות ע"י הגשת ערר על כך שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור ולא מחוסר אשמה לראש ענף תביעות במחוז בו סגרו את התיק ולערור על כך .
מוממלץ לעשות זאת במיידי אם אני לא טועה אתה יכול תוך 30 יום מיום שקיבלת את התשובה על סגירת התיק
בהצלחה.
הודאה ללא הרשעה
אם הנך סומך על עורך הדין המיצג אותך, נהג לפי עצתו.
בכבוד רב
משה גיל עו"ד
שימוש בסמים ומידת השפעתו על הוצאת רשיון עבודה.
תיק אשר ניסגר מחוסר עניין לציבור
בעיקרון לא מדובר בהרשעה שכן לא הורשעת בבית המשפט. עם זאת כאשר תיק נסגר בעילה של חוסר עניין לציבור, (בניגוד לעילה של חוסר אשמה) הרי שהרישום מופיע במחשב המשטרתי כתיק סגור.
סביר להניח כי מאחר ואין מדובר בהרשעה לא יפריע נתון זה לקבלת רשיון הרפואה שלך.
בהצלחה בלימודים
עו"ד גיל משה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תיעוד וידאו | נשלח מאתר
וידאו
לעניין הקבילות - כן. באופן עקרוני זו ראיה קבילה. אני מקווה שהקפדת על כך שלא יהיה אודיו, שאחרת זו האזנת סתר אסורה.
גש עם הראיה למשטרה.
מאסר עקב דוחות חנייה | נשלח מאתר
מאסר בגין קנסות
למען הזהירות אשיב לך תשובה פרקטית. גביה של קנסות שמקורם בדו"חות חניה מוסדרת בפקודת המסים (גביה). ישנם תנאי סף מקדמיים לנקיטה בהליכים אלו ואתה יכול לעיין במאמר מפורט שכתבתי בנושא (חפש בגוגל: "תנאי הסף להפעלת אמצעי גביה מנהליים").
אינני מכיר מקרה אחד, באופן אישי, של מי שנאסר בגין חובות מן הסוג שחלה עליהם פקודת המסים, למרות שבסעיף 10 קיימת אפשרות מאסר לסרבן מס שהוכח לגביו שיש לו יכולת לפרוע את החוב. ספק בעיני אם מאסר בגין חובות מעין אלה יעמוד במבחן חוקי היסוד.
על כל פנים, לרשויות יש כלים חזקים יותר מאשר מאסר - עיקולים, שעבודים ראשונים וכו'.
חנינה
בעלי נשפט בגין עבירות מין חמורות(כתב האישום כולל 5 סעיפים חמורים), הוא נשפט לחמש שנים בפועל+פיצוי+קנס בית משפט. הוא מרצה כבר שנה ושלושה חודשים בכלא. עקב נסיבות אישיות (תינוקת שאינו מכיר, הורים חולים ותשושים..) האם יש עילה לכתיבת חנינה?
תודה!
אפשר לענות בבקשה?
מסירת מידע לעובד.
פנתה עלי עבודת וביקשה לבדוק זכויותיה בנושא טיפול פוריות. קיבלתי תשובה והדפסתי לה. לאחר שפיטרו את העבודת היא הגישה תביעה לפיצויים עקב פיטורים ללא כחוק. המעביד שלי מאשים אותי שמסרתי לה מידע והיגיש נגדי תלונה במשטרה.
אני בטוחה שזה חובתי לספק מידע גם למעביד וגם לעובדים לגבי זכויתהם. במיוחד שמדובר על אתר פומבי עם פורום מומחים.
האם אני עשיתי עבירה או מעביד מאיים עלי?
מודה מראש,
אלינה
לקריאה נוספת: ביטול תלונה במשטרה >>
מסירת מידע סודי
בהנחה שהמידע שמסרת לאותה מפוטרת הוא מידע פומבי המופיע במאגרי מידע פומביים שהינם נחלת הכלל - לא מדובר בעבירה פלילית. האיסור על מסירת מידע סודי הוא אך ורק על מידע רגיש שנמסר לך ככזה בכובעך כעובדת ו/או מורשה של החברה.
אני סבור שהתלונה במשטרה היא נדבך ברצון שלו לפטר אותך. אני מניח, בזהירות, שהמשטרה תסגור את התיק. מה שכן - עליך להיערך מולו במישור דיני העבודה.
הגשת בקשה לסגירת תיק מחוסר אשמה למשטרה, היא אופציה רלוונטית גם כן.
עמותה לסיוע משפטי
שמעתי כבר כמה תלונות של אנשים בעניין, (אני מכירה את הבן אדם אישית). האם מה שהוא עושה זה עבירה? זה פלילי? מה אפשר לעשות על-מנת שאנשים תמימים ידעו שלא מדובר בעו"ד או משפטן אלא בשרלטן?
עמותה לסיוע משפטי
חשבתי שמדובר בסיוע של המדינה והגעתי לעמותה פרטית שלקחה את כל הכסף ועכשיו אני רודפת אחריהם שיעזרו לי!!!
תיזהרו!!!
(דורית אשמח עם תיצרי איתי קשר)
גניבה וזיוף
בבנק כיבדו זאת.הגשתי תלונה במשטרה הבאתי לבנק וטרם זיכו אותי.
בנוסף הבן זוג-פושט רגל ומכחיש וטוען שיתבע על הוצאת דיבה-בקיצור חולה נפ]ש בנוסף לכל צרותיו.ולגופו של עניין-מה הדין מבחינת נוהל הבנק לגבי זיכוי חשבוני?-האם כדאי לסגור את החשבון מפני שאין לי נושג אם גנב-שכפל עוד המחאות שלי.
זה דחוף מאוד
תודה
הזוגיות וצרותיה
בהצלחה,ומי יתן שבן הזוג הבא יהיה איש ראוי.
תמונה
התעללות בחיות
לא ציינת את גילו של הילד,כי גיל האחריות הפלילית מוגבל במשפטנו. יחד עם זאת,אולי עוד ניתן לטפל במתעלל הצעיר,ולעקור ממוחו הקודח את ההנאה ממעשיו,וייתכן ששילוב המשטרה יהווה טריגר להוריו לטפל בו במישור הפסיכולוגי,וככל שיקדם כן ייטב.
צר לי על החיה המסכנה.
שנה טובה .
יו טיוב
מעשה שובבות
בשאלתך לא ציינת מה גיל המעורבים ? מה תוכן הסרטון ? ועוד פרטים שעשויים ללמד האם אכן נעברה עבירה פלילית.
ייתכן גם שמדובר במעשה שובבות בלבד...
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
הכוונה לשינוי עילת סיום חקירה/סגירת ת ל"חוסר אשמה"
גניזה מחוסר אשמה
כפי שכבר ציינתי בתשובתי הקודמת, אין "רשימת טיעונים" אלא מדובר בטיעונים העולים מחומר הראיות.
משמעות גניזת תיק מחוסר אשמה היא למעשה השבת המצב לקדמותו טרם נפתח התיק...
מכאן שלא מדובר בדבר של מה בכך...
ממליצה לך להיוועץ בעו"ד פלילי.
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
שינוי סיבת סגירת תיק, מה בסיכויים? על מה להיסתמך?
מה השאלה ?
מדבריך עולה כי התיק נגנז, מה השאלה ???
אם התכוונת לשאול לעניין ערעור על עילת הגניזה ?
במידה וכן - אז אין טיעונים כללים, כל תיק ונסיבותיו הוא...
מאחר ומדובר בין הייתר בטיעונים משפטיים ממליצה לך להיוועץ בעו"ד (מתמחה בפלילי).
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
החזר ערבות
החזר ערבות
עליך לפנות לבימ"ש בבקשה להשבת כספי הערבות שהופקדו.
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
שימוש בפרטי כ"א לחיובים בתאריכים שונים וללא סיכ
רכשתי ביטוח חובה + מקיף טלפוני מסוכן, כעבור כחודשיים גיליתי כי בנוסף לחיובים שלא סוכמו מראש היו גם חיובים בתאריכים שונים מה שמעיד על שמירת פרטי האשראי שלי ומעילה באמוני.
האם קייים חשד לעבירה פלילית ?
הונאה בכרטיס חיוב
ייתכן ומדובר בהונאה בכרטיס חיוב.
ממליצה לך לברר קודם העניין מול חברת הביטוח ייתכן ויוברר לך כי מדובר באי הבנה ו/או בטעות אנוש שנעשתה בתום לב, אם לא פתוחה בפניך הדרך לפנות למשטרה ולהגיש תלונה.
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
זומנתי להעיד בבית משפט האם חובה עליי להתייצב?
כשעבדתי בחברה מסויימת לקוח רכש דרכי פעמיים ובפעם השניה הצ'קים לא נפרעו (עקץ את החברה ב- 40,000 ש"ח).
לאחר שעזבתי פנו אליי מהמשטרה ומסרתי עדות (אם אני זוכר נכון לא חתמתי על העדות וציינתי שאני לא מוכן להעיד בבית משפט).
לפני מס' ימים קיבלתי זימון לעדות מהפרקליטות האם אני חייב להגיע או לא?
אם אני חייב ולא אגיע, מה ההשלכות?
האם אני יכול לבטל את העדות?
מדוע מצויין בהזמנה מדינת ישראל נגד.... ולא החברה שעבדתי בה נגד....?
טענתי היא, אני לא מוכן להסתכן להסתכסך עם גורמים עברייניים.
תודה
עדות בבית משפט
ככלל בהליכים פליליים בשונה מהליכים אזרחיים, התובעת היא המדינה (באמצעות יחידת התביעה של המשטרה או הפרקליטות).
את עדותך במשטרה לא ניתן לבטל...
אם זומנת להעיד בבימ"ש חובה עליך להתייצב ובמידה שתבחר לא לעשות כן אתה מסתכן בכך שיוצא נגדך צו הבאה וזה מיותר.
החשש שלך מובן. תבקש מהתובע / פרקליט שיפטור אותך מלהעיד (הסיכויים שיסכים לא גבוהים בכלל)...אם זה לא יצליח תתייעץ עם עו"ד (פלילי כמובן).
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
הטרדה מינית לבית הספר
אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי בסוגייה קשה.
לפני כשנה גילתה לנו אחותי הקטנה שהיא הוטרדה מינית ע"י מורה שלה בבית הספר כשהייתה בכיתה ח .( כיום בת 21) הגילוי קרה כי היא הדרדרה מבחינה נפשית ואף אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי.היא הדחיקה את המקרה עד עכשיו וזוכרת אותו במעורפל. היא לא זוכרת אף אם היה אונסעם חדירה בפועל או לא.בכל מקרה מה שהיא כן זוכרת מזעזע. עברו בערך 8 שנים מהמקרה והגשנו תלונה במשטרה. המשטרה סגרה את התיק מחוסר עניין לציבור (איך אפשר לומר שפדופיליה זה חוסר עניין לציבור???) אח"כ ערערנו ושוב מחכים להתקדמות בנושא.
עצוב לי שכך זה מתנהל ואנחנו לא עומדים בזה.
השאלות שלי:
מה את מציעה לנו לעשות על מנת לקדם את התלונה ושהפושע הזה לא יסתובב חופשי? - יש לנו את שם הבית הספר והמורה.
כמו כן שאלה חשובה נוספת - האם ניתן לתבוע את הבית ספר על פי דיני נזיקין על ידי עו"ד פרטי ללא קשר לתביעה הפלילית?
הטרדה מינית
לעניין הערעור על גניזת התיק- ללא עיון בחומר הראיות בתיק לא ניתן להתייחס לשאלה האם אכן ההחלטה על גניזת התיק מוצדקת או שלא ואז יש הצדקה לערער עליה.
לעניין התביעה הנזיקית - עדיף להמתין להחלטה בעניין גורלו של התיק הפלילי ...
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
איום לגלות לאישה על רומן של הבעל
איומים
ככלל - גם איום על פרסום דבר מה כנגש אדם ו/או פגיעה בשמו הטוב מהווה איום ואם זה מלווה בדרישה לעשות או להימנע מלעשות מעשה זה אף עלול להגיע לכדי סחיטה באיומים...
ממליצה לך להיוועץ בעו"ד מאחר ויש חשיבות גדולה לאופן שבו ניסחת את הדרישה...בקשה...ייתכן ואפשר להקדים תרופה למכה.
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
תגובה על שאלה מעמוד קודם
אחזור על דברי- האם זאת התנהלות מותרת למשטרת ישראל להתשמש באחד מהחשודים כעד נגד הקורבן/מתלונן?
חשוד כעד וההיפך...
בהמשך לתשובתי אליך בעמוד קודם...
ככלל- תלונה במשטרה אין משמעותה "כל הקודם זוכה" ומכאן שמי שמתלונן עשוי להפוך לחשוד וההיפך החשוד עשוי להפוך למתלונן...הכל בהתאם להתרשמות החוקר !
עדותו של חשוד בדומה לכל עדות עשויה לשמש ראייה (כנגדו או כנגד אדם אחר).
אני מתרשמת שהסיפור שלך מורכב וממליצה לך להיוועץ בעו"ד, הפורום אינו תחליף ...!
בהצלחה.
שרונה קופפר, עו"ד
מצלמה נסתרת בחדר במלון, שמכוונת ישר למיטה
אני בטוח שזו מצלמה, אני בקיע בתחום אלקטורניקה, וגם פתחתי את המכסה שלה כדי להיות בטוח - ויש שם עינית. אשמח לעזרה במהרה. תודה!
פגיעה בפרטיות
מבחינה פלילית - באפשרותך לפנות למשטרה ולהגיש תלונה !
בהצלחה
עו"ד שרונה קופפר



