פורום פלילי

הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.

בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.

כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.

מנהלי פורום פלילי

עו"ד אמיר מורשתי

בעל משרד עצמאי העוסק במשפט הפלילי מזה 22 שנה.

עו"ד עדי בוקר

בעל ניסיון רב בתחום הפלילי סנגור משנת 2016.

עו"ד שחר לדובסקי

בעל ניסיון של למעלה מ-10 שנים בייצוג בכל סוגי העבירות הפליליות.

ניסיון לרצח

מקס 29/06/17
האם ניסיון לרצח הוא עבירה פלילית ומהו עונש בעקבות העבירה זו?

נסיון לרצח

עו"ד ירון שבס מנהל 30/06/17
מקס שלום,
אכן נסיון לרצח היא עבירה פלילית ועבירה מסוג פשע אשר העונש יכול להגיע עד ל-20 שנות מאסר.

מקווה שסייעתי לך.

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חקירת משטרה קצרה

ג. 29/06/17
שלום רב
זומנתי לחקירה על חשד ל"תקיפה סתם של קטין " דחיפה
של בני שהתפרע בבית ספר עם מכה שנתתי לו בטוסיק
בחקירה כלל לא שאלו אותי על האירוע הזה כלל ושאלו אותי האם אני מכה את ילדי קבוע .כמובן שאמרתי שלא.
הלכתי להוציא מרשם פלילי ורשום שזה מב"ד על חשד לתקיפה סתם עם תאריך הארוע כאמור של הדחיפה.

שאלתי איך זה שלא שאלו אותי בכלל על הארוע שבגללו זומנתי לחקירה וזה כאמור על פי תעודת יושר שהוצאתי בו רשום למעלה תאריך הארוע שכאמור הלכתי לבית הספר ודחפתי את בני עם פליק בטוסיק כי קראו לי להשתלט עליו ולקחת אותו לביתו.האם יכולים להאשים אותי מבלי שבכלל תושאלתי בחקירה על זה כלל וכלל?זו פעם ראשונה בחיי שבכלל נחקרתי ..מלבד זאת וחמור מזאת הבן של החוקרת שהינו קטין בעצמו,ישב כל העת לידה בחקירה כי זה היה חופש גדול,וממש הרגשתי אידיוט שאני נחקר ליד ילד .ברצוני לציין גם , שברווחה קראו לי עשו בחקור בית וקיבלתי מהם חוות דעת חיובית ביותר ממנהלת הרווחה שהבינה בדיוק מה שקרה ואת הקושי בלהשתלט על ילדי שהתפרע קשות בבית הספר.



תקיפת קטין

עו"ד ירון שבס מנהל 30/06/17
שלום רב לך,
קראתי בעיון שאלתך ואת התשובה אחלק כדלקמן:
1. עצם העובדה שלא שאלו אותך על האירוע מלמדת על חקירה רשלנית ומבלי לקבוע בוודאות, זה עשוי להואיל לך אם וכאשר התיק יתפתח.
2. מב״ד פירושו ״ממתין בירור דין״- זה אומר כי החקירה בעניינך טרם הסתיימה ועדיין לא התקבלה החלטה האם לסגור את התיק או להגיש כתב אישום.
3. לעניין החקירה במשטרה כאשר ילדה של החוקרת יושב איתה בחדר- כמובן שמדובר בהליך שאינו תקין בעליל. הייתי שוקל הגשת תלונה למח״ש בהקדם.

מקווה שסייעתי לך,
בהצלחה

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם שמוש בקלטת הינו חוקי כאשר הגיעה אלי ביד המקרה?

אביטל 27/06/17
שלום , 
לי ולגרושתי 3 קטינים משותפים במשמורתה של האם .
למיטב הבנתי זכותי כאביהן לחטט במכשירי הסלולרי שברשותם לצורכי ניטור הוריים ע"פ שיקול דעתי . 
כאשר עשיתי כן  גילתי להפתעתי הקלטה של שיחה משותפת  שקיימה האם עם 3 הקטינים ובה התייחסות למקרה עליו התלוננה במשטרה תלונת שווא של אלמ"ב והזנחת קטינים .  תוכן השיחה אינו רלוונטי לשאלתי רק אציין את חשיבותו שיש בו התאמה מלאה  לגירסתי כפי שמסרתי עת שנחקרתי במשטרה .
שאלותיי:
- הסללורי שברשות אחד הקטינים הועבר לרשותו מהאם לאחר ששידרגה מכשיר ישן . ברשלנותה מסתבר כי לא מחקה שיחה שהקליטה אותם .   האם מותר לי לחטט בסלולרי שברשותם כאשר הם נמצאים אצלי במסגרת הסדרי ראייה ?
- בהנחה  שכן , האם מותר לי להעתיק תוכן הקלטות בהם הם נשמעים מדברים ?
- האם אני יכול לעשות שמוש בהקלטה זו ולהעבירה לרשויות החוק (משטרה , פרקליטות ,ביהמ"ש) ?
- האם הסיכון בכך הוא יותר מ"ראיה לא קבילה" , כלומר האם אני יכול להיות מואשם במשהו ? 
אנא הנח/י שנתון שלא ניתן להאשים אותי בהקלטת סתר ושזיהוי המשוחחים בקלטת ברור ולא יכול להיות נתון במחלוקת וכמו כן שלא ניתן לטעון שהקלטת ערוכה .
תודה רבה !
















האזנה לשיחה מוקלטת בלי רשות

עופר בן אברהם 27/06/17
1. התרשמותי מניסוח שאלתך ושאלתך
הקודמת באותו עניין היא, שאתה
חיטטת בטלפון של גרושתך במטרה להתחקות
אחריה ולמצוא בו חומר נגדה, ורק
בדיעבד אתה מנסה לתרץ את המעשה בדאגה
לילדיך הקטינים. על כל
פנים, אם אמנם טובת הילדים
הניעה אותך, היית אמור
לפעול בשיתוף עם הגרושה, ולא
מאחורי גבה (ראה סעיף 18(א)
לחוק הכשרות המשפטית ואפוטרופסות),
ואם הילדים בוגרים דיים,
לדעתי, גם
בהסכמתם.
2. לעצם השאלה בדבר משמעות האזנה
בלי רשות לשיחה מוקלטת (להבדיל
משיחה חיה), ראה הדיון
המקושר מטה.


הסדר

מיכל 27/06/17
העורך דין שלי הגיע להסדר טיעון עם התביעה. ונקבע שיהיה תסקיר ולפי זה ההמ לצות לעונש . נקבע דיון. מה צפוי בדיון זה? על בסיס מה יוכן התסקיר?האם יפגשו רק אותי או גם את משפחתי? היכן? בביתי? /במשרדם?

יש לך עו"ד, מדוע לא תשאלי אותו את השאלות הללו?

שאול 03/07/17
האם לא לשם כך, בין היתר, שכרת את השירותים שלו?!

מי שמכין את התסקיר מחליט את מי עליו לזמן, על פי מבחן הרלוונטיות שלו לנושא.

שאלה בנוגע לתסקיר קצין מבחן

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 03/07/17
מיכל יקרה, תסקיר קצין מבחן נערך ע"י עובד סוציאלי אשר אמור להיפגש עימך במשרדו ולא בביתך ואם את לא קטינה, הרי שככלל הוא לא אמור להיפגש עם משפחתך.
העובד הסוציאלי אמור לתת סקירה כוללת אודותייך, לרבות התייחסות להיבט התעסוקתי, השכלתי, מצבך המשפחתי, רפואי- ככל שהוא מוצא לנכון,  עברך הפלילי, הסיבות בגינן ביצעת את העבירה , האם את זקוקה לקבל טיפול וטיבו ולבסוף התסקיר מגיע בדרך כלל עם המלצה עונשית.
וייתכן שבמקרה שלך ישנה הסכמה לסיים ההליך בעניינך בהתאם להמלצות התסקיר.
עצתי לך ליצור קשר עם עורך דינך ולברר עימו מה הוא מצפה מהתסקיר והאם הוא יכול גם לשבת עימך להכנה בטרם תפגשי עם קצין המבחן.
מקווה שהייתי לך לעזר
בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צדק נגד פלילי

נועם 26/06/17
שלום! במידה והורשעתי בעסקת טיעון על אלימות ויש בידי הקלטה של האדם שבו שומעים את האלימות שהוא מבצע כ 10 דקות האם יש על ההקלטה התישנות והאם אפשר למחוק את ההרשעה!!!

ערעור על הכרעת דין הנסמכת על הסדר טיעון

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 27/06/17
נועם יקר, איני יודע מהן הנסיבות של התיק - אך אם הודית במסגרת הסדר טיעון, הרי שחברת לקחת אחריות על המעשים ועתה לאחר שניתן גזר דין בעניינך לבוא ולבקש לחזור בך מההודאה, הרי שמדובר בצעד מאוד מורכב- הגם שאפשרי והכל תלוי בנסיבות המקרה.
כמובן, שישנה חשיבות לחלוף הזמן שעבר מעת הרשעתך והאם לא חלף המועד לערעור ( אם חלף, יש להגיש בנוסף בקשה להארכת מועד להגשת ערעור- בקשה שלא נענית בקלות ככל שחלף זמן רב יותר).
בנוסף, יש צורך להתמודד עם ההקלטה- מדוע היא לא נחשפה לפני שהגעת להסדר טיעון? האם היא אכן אותנטית ומשקפת בצורה  ברורה את כל האירוע באופן שאכן מזכה אותך? בקיצור המקרה שאתה מתאר הוא מורכב ביותר ואם אכן אתה חפץ לבטל הרשעתך- אתה חייב להיות מיוצג ע"י עו"ד פלילי עם ניסיון רב בתחום.
אשמח להיות לך לעזר,

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ללכת לביתו של שוטר ולשאולו לגבי מפגש ביננו

השואל 25/06/17
לפני כחודש עצר אותי בוחן תנועה לבדיקה שגרתית של הרכב. הוא צעק עלי אז התחלתי לצלם קטעים. בקטע אחד אני שואל אותו למה הוא עצר דווקא את רכבי והוא לא השיב. 
בדיעבד, הייתי צריך להתעקש על תשובה, כי נמאס לי ששוטרים מרגישים בנוח לא לענות.

תוכניתי , לגשת לביתו (לברר במשרד הפנים) להראןת לא הסרטון ולשאול למה לא השיב לי. בנוסף, למה משך אותי בסרטון נוסף שקיים. אחרי ההתדפקות על דלת ביתו לפרסם הסרטונים ברבים, ולגשת אולי למח"ש.

אני חושש שלגשת לביתו עלולה להיות הטרדת עובד ציבור ועלול לסבכני פלילית, היש דברים בגו?

האם מותר להגיע לביתו של שוטר אשר עיכב אותי לבדיקה?

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 26/06/17
שואל יקר, כששוטר מעכב אותך לבדיקה שגרתית של רכב/ רישיונות או מחליט לרשום לך דו"ח בגין עבירת תנועה שעברת- הרי הוא פועל בכובעו כעובד מדינה ולא כאזרח פרטי- ואף אם יחליט לתת לך דו"ח תנועה, הרי שהוא למעשה הופך להיות עד תביעה בתיק אותו מנהלת המדינה ואין המדובר בתביעה אישית שלו נגדך.
משרד הפנים לא אמור להמציא לך את כתובתו של השוטר ובכל מקרה אם הצלחת לברר את כתובתו האישית ואתה מתדפק על דלת ביתו הפרטית ומנסה לעמת אותו מול הסרטונים כשאתה מסריט את ה"אירוע"- ולאחריו אתה מפרסמו, הרי שאתה עובר על שורה ארוכה של עבירות שמטבע הדברים גם קל מאוד להוכיחם שכן אתה גם מתעד אותך מבצע את אותן העבירות.- מסקנה: הישמר בנפשך ואל תעז לפעול כפי שאתה מתאר בשאלתך!
מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ערער

עמיקם 25/06/17
שלום,
האם  חובתו על פי החוק  הפרקליטות (פרקליט) אמור לתת לי בכתב את סיבת סגירת התיק  ונימוקיה?
ועוד שאלה: הגוף שהחליט שלא לחקור או שלא להעמיד לדין פרקליטות וזה העביר את חוות דעתו ונימוקיו למחלקת עררים בפרקליטות המדינה, האם חובתו על פי חוק לתת לי בכתב את חוות דעתו וסיבת סגירת התיק ?
אודה לך מראש על תשובתך.

האם חובה על הפרקליטות לפרט לי את נימוקי הסגירה?

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 26/06/17
עמיקם יקר, ברמה העקרונית, הפרקליטות כפופה לחוק לתיקון סדרי המנהל (החלטות והנמקות)- 1958 , הקובע בסעיף 2א כי :" עובד הציבור שנתבקש כאמור בסעיף 2(א) וסירב לבקשה, יודיע למבקש בכתב את נימוקי סירובו".
יחד עם זאת, החוק לא מגדיר מהו היקף נימוקי הסירוב ולעיתים די בנימוק תמציתי. כך למשל, סעיף 3 (4) לחוק פוטר מחובת מתן נימוקים  "כשגילוי הנימוקים עלול, לדעת עובד הציבור, לפגוע שלא כדין בזכותו של אדם זולת המבקש"- בנוסף, חוות הדעת על נימוקיה המוגשים למחלקת העררים בפרקליטות המדינה ע"י הפרקליט אשר סגר את התיק, נחשבים כמסמך פנימי אשר ככלל לא יומצא לעיונו של המבקש לשנות את ההחלטה בדבר סגירת התיק.
מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רכישת סם לשימוש

אנונימי 24/06/17
שלום,
הכרתי בחור ונוצר בינוני סוג של קשר חברירומנטי ואף מיפגשי מין,אני החלטתי עפ''י בקשת הבחור לעזור לו כספית,לאחר כמה פגישות הצלחתי לגלות על הבחור כי ישב בבית סוהר על סכר בסמים והיה גם כמה פעמים בהשתכליות פסיכיאטריות,בנתיים נוצר קשר מאוד הדוק ביני לבין הבחור שאם שכיום גילית שאת הכסף שאני עוזרת לו הוא משתמש בו לצורך קניית סמים לשימוש עצמי,אך לו מוכר,רק קונה לעצמו ואף כמה פעמים במפגשים ביננו לאחר שמסרתי לו כסף ניגש לקנות את החומר לעצמו ואני חיכיתי לא בדיוק לייד קצת רחוק,כניראה כי הבחור לא רצה שאהייה מעורבת או שלא אדע איפה נמצא בדיוק הדירה או המקום שממנו הוא רוכש את החומר,שאלתי אותו אם זה לא מסוכן הוא טוען שזה הרבה פחות חמור ממי שמוכר,ואני עברי נקי ביותר ואני מאוד חוששת מה עליי לעשות במצב כזה?,האם לנתק את הקשר עם הבחור?,והאם לפנות למשטרה עם מידע זה כי אני בסך הכל לא רוצה לפגוע בבחור מצד שני אני לא רוצה להיות שותפה לפשע או לדבר עבירה,יש לציין כי אני לא משתמשת ולא מנסה ולא אשתמש לעולם בסמים והבחור עצמו גם לא ניסה להגיד לי לקחת או לנסות.

רכישת סם לשימוש-המשך לשאלה

אנונימי 24/06/17
ושאלה נוספת חשובה האם אני מדווחת למשטרה אני רוצה לדעת האם זה הופך אותי גם למבצעת פשע כי אני לא רוצה שום קשר לזה ואם אלך למשטרה הבחור יכול להגיד שנתתי לו כסך בכדי לרכוש וידעתי בעבור מה זה לכן אני שואלת את עצתך עו''ד יקר מה הכי טוב לעשות במצב שכזה.

חברי משתמש בסמים -האם חובה לדווח למשטרה על כך?

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 26/06/17
פונה יקרה,החזקת סם לצריכה עצמית היא עבירה מסוג עוון ואין לך כל חובה לדווח למשטרה עליה .בנוסף, לפחות עד עתה, כשלא ידעת שהכסף שאת נותנת לבן זוגך נועד לשם קניית הסמים- לא ניתן לראות בך כשותפה/ מסייעת לעבירות.
ייתכן שמעתה, אם את מחליטה להמשיך ולסייע לו כלכלית בכדי שהוא ירכוש הסמים, הרי שניתן לראות בך כמסייעת לדבר עבירה.
לעניין פנייתך לגבי מתן ייעוץ האם כדאי לך לנתק קשר עם בחור אשר התברר לך בדיעבד, כי הוא בעל עבר פלילי בגינו אף ריצה מאסר בכלא ( סוחר סמים ) , הסובל מבעיות פסיכיאטריות, צורך סמים ( מקווה שלא קשים ) תוך שהוא נעזר בך כלכלית כשהוא "מוכר" לך תירוצים לגבי הסיבות להן הוא זקוק לכספך כשבפועל הוא משתמש בכספך לקניית סמים ולבסוף מעמיד אותך במצבים מאוד לא נעימים עד כי את חוששת להימצא בסיטואציה של חשודה בסיוע לעבירות החזקה ושימוש בסמים , הרי שלצערי, אינני משמש כיועץ זוגי ולא אוכל לענות לך על השאלה הזאת.
מקווה שבכל זאת הייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עבודות שירות

אנונימי 23/06/17
שלום,
נישפטתי והורשעתי  והוחלט בבית המשפט כי עונשי יהייה עבודות שירות למשך כחצי שנה,השאלה שלי היא כזו,במידה וישנם ימים שאני לא מרגיש טוב וניגש לרופאה שלי לקבל אישור מחלה האם האישור תופס בכדיי בשלא אגיע באותם הימים , ולמי מגישים את אישור המחלה?,שאלה נוספת,האם במידה והאישור תופס במצב כזה אני אמור להשלים את הימים שהחסרתי או שלא,אשמח לתשובה,תודה רבה ושבת שלום.

המשך לשאל תעבודות השירות

אנונימי 23/06/17
אני אוסיף ואשאל גם במצב כזה למי מודיעים כי לא מרגישים טוב ולא מגיעים ולמי מוסרים את אישור המחלה,תודה ושבת שלום.

עבודות שירות

עו"ד ירון שבס 24/06/17
שלום רב,
על העדרות בשל מחלה יש להודיע בהקדם לאחראי במקום בו אתה מרצה את עבודות השירות.
כמו כן, יש להודיע על כך לשב״ס.
לשאלתך בדבר- האם אישור מחלה אשר לא נגרמה כתוצאה מעבודות תיחשב במניין עבודות השירות?
התשובה היא שלא. ספירת ימים תחשב רק אם נפצעת או חלית באופן ישיר כתוצאה מעבודות השירות.

בהצלחה,

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

משפט בגיאורגיה

ונסה 22/06/17
שלום, 
עצרו את בעלה של חברה שלי בגיאורגיה. הם אזרחי ישראל ופשוט יצאו שם לנופש והוא נעצר על עבירה שביצע ב 2007 בצרפת. זיוף כרטיס אשראי ושימוש ב 1600 יורו. 
האם צריך להגיש לבית משפט פה בקשה שזה ידון פה ולא שם? הם אומרים ששם זו עבירנ של 15 שנה ןהם ביקשו להישפט בישראל ובית המשפט שם ענה שאי אפשר. 

מעצר מחוץ לישראל

עו"ד ירון שבס מנהל 22/06/17
ונסה שלום,
קראתי את שאלתך ולצערי אם הבחור נעצר וחשוד בגאורגיה אז שם הוא ישפט במידה ורשויות החוק יחליטו כך.
בעניין זה ומבחינה משפטית לישראל אין סמכות לשפוט את הבחור כאן- קל וחומר אם הוא נעצר בגאורגיה.
עם זאת לדעתי והמלצתי היה ומדובר באזרח ותושב ישראל הים לערב את משרד החוץ בעניין.

מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פריצה לרכב לחילוץ כלב

חימי 20/06/17
שלום רב,
למזלי לא חוויתי מקרה כזה, אבל אני רוצה לברר זאת מבחינה חוקית: האם פריצה לרכב לצורך חילוץ כלב שנעול שם ללא בעלים נחשב חוקי?
הסיטואצייה הינה כדלקמן:
רואים כלב נעול בתוך רכב העומד בשמש. הרכב נעול. אחד (או כל) החלונות פתוחים רק קצת (לא פתוחים לגמרי).
הבעלים/נהג אינם בסביבה. הכלב נראה/ לא נראה במצוקה (!).
מה עושים? מבחינת החוק האם פריצה וחילוץ זה פלילי? מתקשרים למשטרה? אם הכלב נראה במצוקה ואין זמן עד שתגיע ניידת? מה צריך לעשות במסגרת החוק?
תודה.

פריצה לרכב לשם חילוץ כלב

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 20/06/17
חימי שלום רב,
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך ולקהל גולשינו היא להתקשר למשטרה במקרים מאין אלו ע"מ שהם ישלחו ניידת ויפרצו לרכב או יאתרו את הבעלים.
במקרה קיצוני בהם לא ניתן אפילו לחכות לניידת המשטרה, הרי שייתכן ותעמוד לך הגנת הצורך הקבועה בסעיף 34י' לחוק העונשין הקובעת כי "לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי להצלת חייו, חירותו , גופו או רכושו, שלו או של זולתו, מסכנה מוחשית של פגיעה חמורה הנובעת ממצב דברים נתון בשעת המעשה, ולא היתה לו דרך אחרת אלא לעשותו" - מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חלק מנהלי במאסר

אלון 18/06/17
ברצוני לברר בעניין של תקופת מאסר של 33 חודשים (לפני ניכוי שליש) מהו החלק המנהלי שמורידים ?

שאלה בנוגע לשחרור מנהלי מהכלא

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 18/06/17
אלון יקר, מי שנדון ל 33 חודשי מאסר- הרי שתקופת המאסר המנהלית שצפויה לרדת לו עומדת על שבעה שבועות.
מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עיכוב שלא כדין – כלה בדרך לטבילה במקווה

ענבל 16/06/17
שלום רב, הסיפור שלי הוא כזה. לפני כשבוע, במוצאי השבת, יצאתי מפתח ביתי בסביבות השעה 20:30 לכיוון המקווה, הממוקם במרחק כרבע שעה נסיעה מביתי.  את הטבילה היה עלי לבצע בשעה 21:00 לשם טיהור שלפני החתונה - המיועדת להיערך למחרת היום, ביום א'. נהגתי ברכב, לצדי ישבה קרובת משפחה של החתן, ומאחורה שתי בנותיי  בנות  9 ו- 12. במהלך נסיעה ברכב, הבחנתי כי מאחוריי נוסעת ניידת משטרה המסמנת לי לעצור בצד הדרך. עצרתי בצד הדרך, בעוד אני משוחחת עם חברה באמצעות הדיבורית הקבועה לרכב. השוטר בדק את רישיונותיי ולאחר מכן, לתדהמתי הרבה, טען כי דיברתי בטלפון נייד בזמן נהיגה, דבר שלא היה ולא נברא!!!! הסתכלתי עליו המומה, אמרתי לו שהמכשיר הנייד שלי לא ברשותי בכלל!!! גם הבחורה שישבה לידי - קצינה בקבע הסתכלה עליו המומה ואמרה לו שהוא טועה אבל אותו לא עניין דבר מלבד רישום הדוח השקרי נגדי. החלק הקשה בסיפור הוא שאני בדרכי למקווה לטבילה שלפני החתונה, וללא אותה טבילה, לא יתאפשר לי להתחתן למחרת היום, חתונה עליה שילמתי מכיסי סך של 200,000 ש"ח!!!! הסברתי לשוטר כי אני ממהרת למקווה אשר עומד להיסגר, וכי אם לא אגיע, לא אקבל אישור להתחתן, כל תחנוניי נפלו על אוזניים ערלות, והנוכל במדים החזיק אותי כ 45 דקות במקום ולא נתן לי להמשיך אל היעד !!!! במהלך ההמתנה, התקשרה אלי הבלנית מהמקווה מספר פעמים, גרסה בפניי כי היא נאלצת לסגור את המקווה וכי אין באפשרותה להמתין לי. כל זאת בעוד כ-10 נשים ממתינות להגעתי במקווה, ממתינות לחגוג את שמחתי!!! בסופו של דבר קיבלתי דו"ח שקרי, אשר נערך פרי מוחו ודמיונו של השוטר, אשר ככל הנראה חייב לעמוד במכסת דוחות מסוימת על חשבון גבם של אנשים תמימים תוך ניצול מעמדו לרעה. ממש פושע בחסות החוק!!! בסופו של דבר הגעתי למקווה באיחור משווע, הייתי במרחק של 5 דקות מלפספס את יום החתונה שלי, חתונה עליה שילמתי כאמור סך של 200,000 ש"ח ואליה הוזמנו כ 500 אנשים!!!! הבלנית גערה בי על שאיחרתי ועל כך שאילצתי אותה להשאיר בשבילי את המקום פתוח, מעבר לשעות הסגירה. אני רוצה להבין, האם מותר לשוטר במדינת ישראל, לבדות מליבו עבירה שלא הייתה ולא נבראה, ובעטיה לבצע עיכוב???? האם ניתן להגיש תלונה במח"ש כנגד השוטר?? האם ניתן לתבוע את משטרת ישראל על עיכוב שלא כדין??  כל ההתנהלות של השוטר תועדה בוידאו לרבות איומים לעצור אותי על העלבת עובד ציבור, בשל דבריי כי הוא עושה מעשה שאינו חוקי - דבר שהנו אמת לאמיתה, וכי איך האמת יכולה להעליב???  השוטר הפך אותי לכלה בוכייה ביום שמחתי, שוטר חסר לב, חסר מצפון, וחסר מוסר!! לא מעניין אותי הדוח הכספי שבוודאי יבוטל, לא מעניינות אותי הנקודות, אני רוצה שהשוטר יסולק לאלתר ממשטרת ישראל, על כך שהוא בודה דוחות שקריים מליבו, וכמעט, במרחק 5 דקות בלבד, מנע מכלה להתחתן!!!! 

שוטר הפועל בניגוד לחוק

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 18/06/17
ענבל יקרה, קראתי בעיון רב את שאלתך ולא יכולתי שלא לחוש בכאב ובתסכול העצום שחשת ערב חתונתך ואני מקווה מאוד שהצלחת להתנתק מהאירוע המצער הזה בזמן חתונתך.
לעניין שאלתך, הרי שכמובן שאסור לשוטר לבדות מלבו עבירות שאין להן שחר וכי בהנחה וצדקתך תתברר, הרי שאכן אין מקום לשוטר זה להמשיך בשרות במשטרת ישראל.
את בהחלט יכולה לפנות למח"ש בנושא וכן לקצין פניות הציבור במרחב הרלוונטי בכדי שהדברים יתבררו.
מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

משמעות פלילית של סחיטת ספוג לפיו של אדם שנפטר

יגאל 16/06/17
שלום רב,

האם סחיטת ספוג מלא בסבון לתוך פה של אדם שמאז החל להשתעל וכעבור מספר חודשים נפטר מזיהום קשה בריאות 
נחשב מבחינה פלילית כהמתה?

עבירת המתה

עו"ד ירון שבס מנהל 16/06/17
שלום רב,

שאלתך מורכבת והתשובה לכך איננה חד משמעית.
עבירות גרם המוות מחולקות ל 3 סוגים:
1. רצח
2. הריגה
3. גרם מוות ברשלנות.
בעבירות רצח או הריגה מחוייבת התביעה להוכיח מחשבה פלילית של אותו אדם שכביכול ״סחט״ את הספוג בפיו של המנוח וכן שאותו מעשה גרם להחמרה בריאותית שבגינה נפטר ללא שיהיה איזשהו אירוע מנתק בדרך, כדוגמת זיהום שנבע בכלל ממשהו אחר. גם העובדה שהמנוח נפטר תקופת זמן ארוכה לאחר המעשה קצת בעייתית ויהיה זה לא קל להוכיח שמעשה סחיטת הספוג גרם בעקיפין למוות. בנוסף, תיק שכזה בנוי ממארג ראייתי והראיות צריכות להיות חזקות ולהצביע על כך שהאדם שביצע זאת ביצע זאת והכל מתוך מחשבה פלילית לבצע זאת.
לגבי גרם מוות ברשלנות, בגדול- אם סחיטת הספוג לפיו המנוח נעשתה בטעות ללא מודעות וללא מחשבה פלילית לגרום למנוח נזק כזה או אחר (גם זה דרוש הוכחה) אזי יכולה להתגבש עבירה של גרם מוות ברשלנות.
שואה תחתונה- הכל כמובן תלוי בחומר הראיות של התיק.

מקווה שסייעתי לך.


ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מותר לעובד ציבור לקבל מתנה גם ללא תמורה ?

שושי 15/06/17
רציתי לדעת האם עובד ציבור רשאי לקבל מתנות מאדם כלשהו גם ללא תמורה לכאורה?

מתנות לעובדי הציבור

עופר בן אברהם 15/06/17
1. האיסור על קבלת מתנות, הקבוע בסעיף 2(א) לחוק שירות הציבור (מתנות),
מתייחס רק למתנה, אשר "ניתנה לעובד הציבור באשר הוא עובד הציבור", כלומר:
אם המתנה ניתנה לו בלי קשר לתפקידו כעובד הציבור (וכמובן לא מתוך מחשבה
פלילית על שוחד), היא מותרת.
2. לפי סעיף 2(ב) לחוק, האיסור אינו חל על:
“(1) מתנה קטנת ערך וסבירה שניתנה לפי הנהוג בנסיבות העניין”; לגבי זה נקבע בפיסקה 42.761(א) לתקנון שירות המדינה, כי עובד הציבור חייב לפנות לוועדה המשרדית בבקשה לקבוע אם המתנה שקיבל מקיימת את התנאי;
“(2) מתנה מחבריו לעבודה, לשירות או לתפקיד של עובד הציבור;
“(3)
פרס שהוענק לעובד הציבור על הישגיו מאוצר המדינה וכן פרס שהוענק לעובד
הציבור על הישגיו שלא מאוצר המדינה אם ניתן להענקתו פומבי בדרך שנקבעה
בתקנות".


סמכות ואחריות שופט במתן צווי חיפוש ותפיסה

אייל 15/06/17
מה חובתו של שופט במתן אישור לצו חיפוש ותפיסה במחשב? האם הוא יכול לאשר בקשה להוצאת צו ללא אזהרה בחוק? אני נמצא בסכסוך גירושין עם אישתי שבמסגרת ההליך ,באו אלי שוטרים הביתה עם העתק צו לחיפוש במחשב בלי פרטי המבקש , אזהרתו בחוק ע"י השופט ונימוקים של השופט לאישור? האם קיימת חובה כלשהי של שופט על פי חוק ?

צו חיפוש

עו"ד ירון שבס מנהל 16/06/17
שלום רב,
אם הבנתי את שאלתך נכון, אתה שואל האם יש סמכות לשופט לאשר צו חיפוש ללא אזהרה וללא פירסום מבקש הצו על הצו.
אם אלו השאלות אז התשובה להן היא שיש לשופט סמכות.

מקווה שסייעתי לך

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כתיבת ספר

נירה 13/06/17
במסגרת כתיבת ספר שבו מסופר על ילד מאומץ שהוריו המאמצים רוצים להבריח אותו לחו"ל, הנני מעוניינת לדעת איזה עונש נותנים במידה והם נתפסים כאן בארץ?
אשמח לקבלת פרטים בהרחבה בכדי שנדע לשלב זאת בעלילה.
תודה מראש!!

השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 14/06/17
פורום זה נועד לתת ייעוץ ראשוני בלבד ובלתי מחייב לשאלות הגולשים- ונראה שאם את מעוניינת לעשות עבודה רצינית, ראוי לראיין סניגור בתחום.
בשולי הדברים, אף השאלה אינה ברורה, שכן ככלל ילד מאומץ ככל ילד ביולוגי זכאי לטוס עימם לחו"ל ואף לחיות עמם בחו"ל מבלי שהדבר יחשב "כהברחה" או ביצוע עבירה פלילית- כך שיש לקבל את מלוא הנתונים והנסיבות  של עלילת הסיפור כדי להבין מדוע את מכנה זאת "הברחה" וכאמור הפורום אינו המקום המתאים לכך.


בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מסלול עוקף משטרת ישראל

עזרא שוורץ 12/06/17
הוגשה נגד בן משפחה תלונהבמשטרה שנסגרה בעילה של "החלטה שלא להמשיך לחקור/להעמיד לדין". 
יש לי אפשרות להכיח באותות ובמופתים, כי זאת תלונה שקרית, שנועדה להכשיר את הקרקע לבקשה להוצאת צו למניעת הטרדה מאיימת.
שאלה:
האם הדרך היחידה העומדת בפני להגיש תלונה היא דרך משטרת ישראל, או שניתן לפנות ישר לפרקליטות ?
השאלה מתעוררת, עקב תלונות קודמות שכללו היזק לרכוש בזדון, תקיפות, והסגות גבול, שהמשטרה (בין אם עקב זלזול במתלוננים, רשלנות, עומס או רצון לחפות על הנילון) סגרה בורה גורפת, פעם אחת אחרי 10 ימים בלבד מהגשתה ופעמים אחרות יצרו מראית עין של טיפול על ידי השהיית הסגירה .

בקשה לשינוי עילת סגירה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 14/06/17
עזרא יקר, אם אני מבין נכון את שאלתך, הרי שאתה מעוניין שהמשטרה תשנה את עילת הסגירה מעילה של " החלטה שלא להמשיך לחקור/ להעמיד לדין" לעילה של "העדר אשמה".
ניתן לפנות לגורם שסגר את התיק בבקשה לסגירת התיק מחוסר אשמה ולצרף את הראיות, האותות והמופתים שבידך ואם הגורם מסרב לכך, ניתן אף לפנות למחלקת העררים בפרקליטות המדינה. בכל מקרה חשוב מאוד בטרם הגשת הבקשה להשיג את חומר הראיות בתיק ובשל שמדובר בבקשה שהינה משפטית שמטרתה לשכנע, כי על פי הפסיקה והחוק, מן הראוי לגנוז התיק בעילה של העדר אשמה, הרי כדאי מאוד להיעזר בעו"ד המתמחה בפלילים לצורך כך.
מקווה שהייתי לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שינוי עילת סגירת תיק

דני 14/06/17
כבוד העו"ד אתה מטעה פה אנשים בקשר לשינוי " עילת סגירת תיק"
הם עוד עלולים לחשוב שהם לא צפויים להעמדה לדין ולעונש מאסר בפועל.
לסגירת תיק לחוסר אשמה זה אולי דברים קטנים חסרי משמעות או אם אדם לא ביצע בכלל עבירה ויש לו אפשרות להוכיח זאת!

מלווה בהסעות ילדים

רחל 11/06/17
שלום רב.ראשית,
תודה רבה על הפורום הנפלא!
ברצוני לשאול לגבי מלווה בהסעות תלמידים: קורה לא פעם שההורים לא ממתינים לילד בתחנה בה הוא יורד. מדובר על ילדים קטנים במקום סואן. הילד נחשף לסכנה ממשית. האם יש חקיקה בענין? מה על המלווה לעשות עם הילד שהוריו לא מממתינים לו כשההסעה מגיעה? המלווה נמצא במצר כי ההורה לא מגיע ועליו להמשיך את המסלול. שלא יוריד את הילד ויקח אותו לביתו? איך מסתדרים עם זה לפי החוק?תודה רבה,
רחל.

הסעת ילדים והחוק

עו"ד ירון שבס מנהל 12/06/17
רחל שלום,
שאלה זו צריכה להתברר בפורום תעבורה ואינה מתאימה לפורום הפלילי.
עם זאת מצ״ב לינק של משרד התחבורה בו יש שאלות ותשובות לנושאים שונים באשר להסעת ילדים ותלמידים.
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&id=94

בהצלחה ומקווה שסייעתי.

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

ליאת 11/06/17
שלום,

במסגרת חקירה באזהרה נלקחו לי טביעות אצבע ותמונות (למרות שלא רציתי להצטלם) אך אמרו לי שזה חלק מהתהליך.
האם זה חוקי?
אם כן האם יש דרך להסיר זאת מהמאגר? במידה וכן דרך מי?

נטילת טביעות אצבע וצילומים מחשוד

עופר בן אברהם 13/06/17
סוגיה זו כבר נדונה בפורום זה
לפחות פעמיים, והתשובה
לשאלותייך בתמצית:
האם זה חוקי? כן;
האם יש דרך (חוקית)
להסיר את התמונות והצילומים
מהמאגר? לדעתי לא.
להרחבה ראי הדיון המקושר מטה
והמקושר אליו.


האם מפקידים שיק של נפטר ביודעין זה עבירה פלילית ?

ל 11/06/17
אבא שלי נפטר לפני כחודש , ואח של אבא שלי הגדול הביא לו כסף בזמן שהוא היה חולה
50,000 . עכשיו יומיים לפני שאבי נפטר אח שלו ביקש מימנו להכין לו שיק על סך 36,000
( מה שנשאר מה-50,000) ואמר שהוא יוסיף כסף נוסף ויקנה לאבא שלי אוטו על מנת שיוכל
להתנייד ( אבי היה על כיסא גלגלים, ולא היה כסף לאוטו) עכשיו אחריי יומיים אבא שלי
נפטר נסגר לו החשבון וכול החובות שלו בלבד עברו לאמא שלי ( 100,000 חובות ) אח שלו
מטריד אותנו ומאיים עלינו עם שוק אפור כדאי שנחזיר לו הכסף אנחנו בנתיים הגשנו
תלונה במשטרה נגדו ונגיש גם צו הרחקה . האח לפני יומיים הלך לבנק והפקיד את השיק עם
שמו של אבי המנוח כמובן ביודעין שאבי נפטר רציתי לדעת האם זאת עבירה פלילית ?

זיוף שיק

עו"ד ירון שבס מנהל 12/06/17
שלום רב,
על אף העובדה המצערת שאביך נפטר ואחיו הפקיד את השיק לאחר מכן, וככל שלא זייף את השיק והשיק ניתן לאחיו כדין, לא מתגבשת כאן עבירה פלילית.
לגבי תוקפו של השיק- תוכל לקבל יותר אינפורמציה בפורום הוצאה לפועל שכן הפורום הפלילי אינו מתאים לכך.

מקווה שסייעתי לך,
בהצלחה

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

המשטרה לא מסיימת חקירה מעבר לשנה

אהרן 07/06/17
שלום.

הבת שלנו בת 8 הותקפה  על ידי אבא של ילדה מכיתתה מכיוון שחשב שהקישה על דלת ביתם והוא רדף אחריה תפס אותה בשערה וחנק אותה. באותו היום קיבלנו דו"ח רפואי והגשנו תלונה במשטרה. את האירוע ראו עוד שלוש ילדות. אין לנו היכרות קודמת עם התוקף ואינני יודע אם הוא מוכר למשטרה. הילדה נחקרה על ידי שוטרת באזרחי( לא חוקרת ילדים). בחקירתו טען כי אני איימתי עליו שאגיש תלונה על תקיפה מינית (טענה שקרית) מאז עברה שנה והמשטרה לא זימנה את הילדות לעדות ולא קידמה את החקירה. בפניותי לחוקרת נאמר לי שזה עדיין בחקירה. אני מעוניין לפנות לגורמים במשטרה או אחרים שיקדמו את החקירה הזאת. 
לאן עלי לפנות כדי שיבדקו מדוע החוקרים לא מסיימים את החקירה? תודה

חקירת משטרה

עו"ד ירון שבס מנהל 09/06/17
אהרן שלום רב,
בנושא זה אתה רקטי לפנות למחלקת פניות הציבור של משטרת ישראל אשר כפופה לסמפכ״ל 
https://www.police.gov.il/portal.aspx?mid=39
בנוסף- ממליץ לך לשלוח מכתב למפקד התחנה בה התנהלה החקירה.

מקווה שסייעתי לך.
בהצלחה

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

דרך מנחם בגין 65, תל-אביב

052-6316993

yaron@sheves-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חקירת משטרה

עו"ד ירון שבס 09/06/17
אהרן שלום רב,
בנושא זה אתה רשאי לפנות למחלקת פניות הציבור של משטרת ישראל אשר כפופה לסמפכ״ל 
https://www.police.gov.il/portal.aspx?mid=39
בנוסף- ממליץ לך לשלוח מכתב למפקד התחנה בה התנהלה החקירה.

מקווה שסייעתי לך.
בהצלחה

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

טיהור שם ברישום משטרתי (חוסר אשמה)

בני 06/06/17
בשל תלונת שווא שנפתחה נגדי במשטרה נפתח תיק שנסגר לאחר מכן מחוסר ראיות .
אי  מחיקת התיק לחלוטין יוצר כתם בעברי הנקי וכאזרח שומר חוק.
מבקש לדעת כיצד ניתן לתקן את הנ"ל ברישום המשטרתי על מנת שהרישום לא ישפיע על  עתידי (גם המקצועי) וימחק לחלוטין מהרישום.
אדגיש ואמר כי בין התלונה למציאות אין קשר  ואני חף מפשע ושי על כך עדים.

בקשה לשינו עילת סגירה

עו"ד אמיר מורשתי מנהל 06/06/17
בני יקר, כחשוד בעבירה שהתיק כנגדו נסגר מחוסר ראיות, יש לך זכות לבקש לצלם את חומר הראיות ( או לפחות לקבל את עיקריו ) ולהגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה.
היות ומדובר בבקשה משפטית שאמורה לשכנע, כי מבחינה משפטית לא היה מקום לגנוז התיק מחוסר ראיות כאם מחוסר אשמה ( ואני באופן אישי נוהג לצרף לבקשה ראיות נוספות שיכולות לתמוך בבקשה ) מומלץ מאוד להיעזר בעו"ד פלילי בנושא.
אשמח להיות לך לעזר

בברכה,



אמיר מורשתי, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן

טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

מנהל הפורום הפלילי

דרך ז'בוטינסקי פינת השחם 1, פתח תקווה

03-6126260

Morashtiamir@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

לבני

דני 06/06/17
בני האם ידוע לך לפני כמה זמן נסגר התיק נגדך?

האם מותר לגורם מצד מי שהאשימו אותו בתלונה לגשת

יהודה אביהו 05/06/17
לפנות למתלונן ולבקש ממנו לבטל את התלונה.

המשך שאלה

יהודה אביהו 05/06/17
מדובר על תלונה כנגד קטינים על שבירת רכוש. (בלטות לא מחוברות וחלון במועדון נוער).
ורצון של ההורים והילדים להיפגש עם מי שהגיש את התלונה שהוא מזכיר המקום שאינו תושב המקום.

בית משפט לעניינים מקומים

דוד 03/06/17
שלום הורשעתי בבית משפט לעניינים מקומים רציתי לדעת אם זה נחשב לתיק פלילי ? 

המשך לשאלה

דוד 03/06/17
בהמשך לשאלה אני הורשעתי לפני 7 שנים בעבירה פלילית ואני מחכה שזה יתיישן אם זה הולך להשפיע לי על ההתיישנות ואם יש לי תיק פלילי כתוצאה מהרשעה בעניינים מקומיים יש לציין שלא אמרו לי כלום בבית משפט על הליך פלילי אז אני לא יודע הולך לקרות עם זה 

הרשעה פלילית- הבהרה

עו"ד ירון שבס 03/06/17
שלום רב,

בגין איזה אישום הורשעת בבית משפט לעניינים מקומיים?

בברכה, 



ירון שבס, עו"ד

מנהל פורום פלילי



דרך מנחם בגין 65, תל אביב

טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il
דילוג לתוכן