פורום עורכי דין
פורום עורכי דין הוא פינה של שיח על חקיקה ועל אתיקה, על פס"ד מקומם ובכלל, בכל נושא סתמי, עקרוני או חברי.
יהיה נפלא אם אנו, עורכי הדין, ננצל את הבמה כדי לתת הכוונה לא רק לקהל השואל אלא גם לנו, עורכי הדין, שכן עזרה קטנה יכולה לחסוך חיפוש גדול…
שאלה
כמה העתקים של בקשת רשות ערעור יש להגיש לבית המשפט העליון?
מדובר בבקשת רשות ערעור על פסק דין שניתן במחוזי שדן בערעור על פסק דין שניתן בבית משפט שלום.
בבקשה דן שופט אחד. האם ניתן להסתפק בעותק אחד או שצריך יותר?
תודתי מראש
כמה עותקים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המצאת כתבי בי-דין לתושב חוץ דרך כונס נכסים
קיבלת אישור להמצאה מחוץ לתחום?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פסיקה- בית משפט לענייני משפחה
תודה מראש
פנה לפורום דיני משפחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם יש אחריות משפטית לבעל העסק על האופן שבו לקוחות
שלום רב,
תיאור הסיטואציה: בניין מגורים וסמוך אליו ברחוב מספר עסקים (בתי קפה, בנק, חנויות וכו').
לבניין המגורים יש חנייה פרטית מאחוריו. לשביל הגישה לחניון הפרטי יש מחסום. המחסום נמצא ממש קרוב לפתח אחד העסקים.
שנים שלקוחות בית העסק הצמוד והאחרים מחנים את רכבם מול המחסום ובכך מונעים מדיירי הבניין להיכנס לחנייה. זה מטרד רציני כשמדובר בתופעה שחוזרת על עצמה כמה פעמים ביום, מדי יום, כל שנה.
לא פעם ביקשנו מבעל העסק שיבקש מהלקוחות שלו להפסיק להחנות ככה אלא להחנות במקומות החנייה לאורך הרחוב. הוא הבטיח ויתכן שעשה זאת, אבל המוכרים משתנים וגם הלקוחות משתנים. נדמה שזה לא פתרון יעיל.
במחסום תלוי תמרור כך שבבירור הלקוחות מודעים לכך שהם חוסמים גישה לבניין והזמנת פקחים עשרות פעמים בשבוע ובחודש זה כיבוי שריפה ולא פתרון מונע.
האם יש אחריות משפטית לבעל העסק על האופן שבו לקוחותיו חונים?
לא שאני מכיר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה עם עו"ד
לאחר שהייתי בפגישה במשרד עו"ד לייעוץ לתביעת נכות כללית/פנסיה בקשתי מהם לשלוח לי חוזה לעיון כדי להתייעץ עם עו"ד מטעמי. בתגובה הם ציינו כי הם לא מוציאים חוזה לדוג' וכי החתימה נעשית רק במשרדם, כמו כן הם ציינו כי כל משרד שמכבד את עצמו נוהג כך. האם אכן כך נהוג והתנהלותם לגיטימית?
שליחת חוזה לעיון עו"ד
לידור שלום,
לא שמעתי על כך כי ישנה מניעה לשלוח לחוזה לעיונו של הצד השני.
לגבי החתימה- הגיוני.
הייתי בודקת במשרד נוסף
חובת לבישת גלימה
האם בבית המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים האזוריים חובה על עורך דין ללבוש גלימה?
האם בתי דין אלה נחשבים לבתי משפט מיוחדים?
ואלו בתי משפט נחשבים למיוחדים ובהם ישנה חובה ללבוש גלימה בנוסף לבתי המשפט הידועים כמו העליון המחוזי והארצי לעבודה.
תודה רבה מראש וסליחה על הבורות.
מהם בתי משפט מיוחדים?
ירין שלום,
ניתן למצוא בין בתי המשפט המיוחדים את בתי המשפט לעניינים מנהליים ובית המשפט לימאות.
משיכת כסף לאחר הפטר חלוט
האם ניתן למשוך כסף מחברת ביטוח לאחר קבלת הפטר חלוט?
משיכת כספים לאחר קבלת הפטר חלוט
ורד שלום,
אין כל מניעה למשוך כספים מחברת הביטוח לאחר קבלת הפטר חלוט.
מסמכים מנט המשפט
האם שופט בשלום יכול לדחות תביעה בנימוק כי לא צורפו לתביעה כל המסמכים מערכאות הערעור בנושא מסוים של התביעה, אפילו שיש לו את מספר התיק ? הרי הוא יכול לראות בנט המשפט כל מסמך שהוא רוצה בקשר להליכים שהוא חושב שהם קשורים לתביעה.
השאלה האם צריך לצרף לבית משפט כל המסמכים בהיקף מלא למרות שגם ככה הם מופיעים בנט המשפט והשופט יכול למצוא אותם בנקל?
מה הנוהל בעניין?
לתשובתכם המסורה אודה.
צירוף מסמכים לתביעה
אוסי שלום,
אכן יכול השופט לעשות זאת. יש לצרף לכתב בית הדין שמוגש את כלל המסמכים עליהם טוענים ו/או נשענים בכתב (על אף העובדה כי כל מסמכים אלו קיימים במערכת הנט)- זאת היות שיש לצאת מנקודת הנחה כי לשופט כל החומר צריך להגיע "על מוכן" ואין הוא אמור להתעסק ו/או לבזבז זמנו באיתור החומר.
חיפוש חברה שאיני מצליח לאתרה
אולי אחד מהעורכי הדין היקרים שבפורום יודע משהו על קיומה? ואיך אני משיג את אמצעי ההתקשרות איתה? בתודה מראש! ג'קי
לצערי לא מכירה חברה זו
שאלה
הגשתי ערעור לבית משפט מחוזי בחיפה על פסק דין שניתן בבית משפט השלום בקריות.
הערעור שלי נדחה אך מנימוק אחר לחלוטין מזה שהתביעה המקורית נדחתה.
מה המשמעות של דחיית הערעור מטעם שונה לגבי הקביעות שבפסק הדין המקורי?
האם המשמעות היא שהקביעות העובדתיות והמשפטיות של הערכאה הראשונה התבטלו?
תודתי מראש
אין מספיק נתונים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם חייב יכול לפתוח בהליך פשיטת רגל חדש לאחר שהליך
תקופת המתנה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מדים
הגלימה מאד כבדה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יפוי
פנה לפורום מקרקעין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שעון נוחכות
עד עכשיו הייתי עובדת גם מהבית לדוג אם לא יכלתי להגיע או שהייתי מוסיפה שעות נוספות.
והמזכירה היתה משלימה את השעות בשעון נוכחות .עכשיו הגיעה מנכלית חדשה לעבודה.
וטוענת שאסור חוקית לגעת בשעון נוכחות חוץ מהחתמה אישית במשרד.
ואם מישהי שוכחת להחתים בעיתה ואין תשלום עבור היום הזה.
האם היא צודקת שאסור חוקית לגעת בשעון נוחכות?
אשמח לתשובה.
נוכחות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אישור עו"ד כי העתק מתאים למקור
האם עו"ד שאינו נוטריון יכול לאשר כי העתק נאמן (/מתאים) למקור?
מה ההבדל בעניין זה ביחס לנוטריון, ומה האיסורים העיקריים להם נדרש עו"ד לשים לב?
תודה רבה,
כוחו של אישור נוטריוני
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אובדן כושר עבודה
הגשתי תביעה לאובדן כושר עבודה למנורה מבטחים והיא אושרה, אך יש שגיאה בפרטי הגיל והתואר כלומר במקום מהנדס רשום הנדסאי.
האם יש השפעה על הסכום שאקבל כתוצאה מנתנונים שגויים אלו?
תודה.
טעויות בפרטים אישיים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בעיה בחוזה שכירות דירה
מה אפשר לעשות עם הסעיף הזה? אנחנו ממש במלכודת.
אפשרי לצאת מהדירה ולהשתמש בסעיף שהוא מפר כדי לא לשלם שכר טרחה לעורך דין? כי בסופו של דבר אנחנו יוצאות מהדירה בעל כורחנו כי הדייר השלישי מפר את החוזה והעורך דין לא עושה עם זה כלום.
מה אומר החוזה?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בוגר עם צרכים מיוחדים
בוגר עם צרכים מיוחדים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בוגר עם צרכים מיוחדים
עו"ד צבי שמיר שלום רב.
בתשובה לשאלתך. בני נמצא במסגרת ניצן. לפני שנים מספר עשה אותו מעשה כמו עכשיו ומאז הם בודקים לו את הפלאפון. מאחר ועשה מעשה מנהלת הדיור החליטה כי אסור שיהיה לו סמרטפון חכם ויש להחליפו לנייד פשוט ללא מצלמה וווטסאפ. הם טוענים שזאת התמכרות לתכנים מיניים אבל אנחנו טוענים שנייד פשוט יחזירו לימי הביניים וכי אין פה התמכרות. זה קורה גם אצל בוגרים רגילים.
זה יכול להחזיר אותו אחורה במקום להתקדם. האם יש זכות למסגרת לעשות זאת לבני. יש לציין שעד לאמצע שנת 2017 היה לו פסיכולוג ולמרות בקשתנו לחדש זאת לא קיבלנו חדש.
מצאנו לבני פסיכולוג פרטי והוא חתם על התחייבות שלא יעשה זאת יותר. האם אין בכך התחייבות של בני? במסגרת לא מקבלים זאת.
סכסוך שכנים על צמחיה שמאוד פריעה
לשכן יש גדר חיה עם צמחים שמאוד מפריעים לנו.
כבר 20 שנה אנחנו גוזמים את הגדר שלהם שנכנסת לשטח שלנו וההתעסקות עם הצמחים מאוד קשה.
אין לי להוכיח נזק כספי כי אני כל הזמן מסדר את הגינה שלהם.
יש לשכנים שצמח מסוג "בוגונביליה" שגדל בקצב מסחרר, יש לו קוצים גדולים מאוד והוא משיר הרבה פרחים - זה נורא להתעסק עם הצמח הזה.
יש גם עצים אחרים שמסתירים את השמש..
הסגת גבול על ידי צמחייה- האמנם?
דורון שלום,
הסוגיה אותה אתה מתאר עלולה להיות קצת מורכבת. סעיף 11 לחוק המקרקעין תשכ"ט-1969 אומר כי הבעלות בשטח מקרקעין כוללת גם את מה שיש מתחת פני השטח ומעל, בין היתר.
במקרה שכזה, על פי סעיף 51 לחוק המקרקעין, אם עץ ששורשיו נטועים מצמיח ענפין או מטעיו לכדי פלישה לשטחך, תוכל לסלקו משם ולבקש גם הוצאות בגין כך, בשל הסגת גבול.
בכל מקרה, עדיף לנסות ולפתור סוגיה זו ביניכם בטרם התערבות של בית משפט.
אור
אודה לתשובתכם
תיקון כתבי טענות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ארצות הברית
היה לי קשר רומנטי עם גבר נשוי בארצות הברית. היינו נפגשים פעם בשנה בארה"ב למשך 2 שבועות והשאר רק דרך שיחות טלפון והודעות.
אף אחד לא יודע על הקשר ואני לא מעוניינת לחשוף אותו כי הוא נשוי והמשפחה שלו ושלי לא יודעת כלום.
לפני כשבוע ידעתי שהוא נרצח (ראיתי הפרסום בפיסבוק.
באותה לילה דיברנו ביחד וסיים השיחה ואמר לי שיתקשר עוד 10 דקות. הוא לא התקשר ואני נרדמתי . ולאחר 3 שעות מסיום השיחה התעוררתי והתקשרתי אליו ושלחתי הודעה והוא לא קיבל אותם. הטלפון שלו היה כבר סגור.
המשטרה גילתה את הגופה למחרת בבוקר כ-12 שעה לאחר השיחה שלנו.
אני יודעת שבערב הזה (שנרצח בו) - אמר לי שהולך למכור אקדח שפרסם באחד האתרים למישהו (הוא היה אוהב gun show)
אני לא יודעת פרטים על הקונה ... אני רק יודעת שם האתר שהיה מפרסם בו
אני לא יודעת אם הקונה רצח אותו - או הוא עצר באיזה מקום ומישהו ראה שיש לו סחורה (היה בדרך gun show למחרת) ורצח אותו.
המשטרה לא יודעת מהי סיבת הרצח. ולמה הוא היה באזור - הם יודעים שהיה חובב gun show
אני לא יודעת מה עלי לעשות ? האם ליצור קשר עם משטרת ארצות הברית? האם להגיד להם את הפרטים האלה שאני יודעת?
האם עליי חוות דיווח
האם המשטרה תשמור המידע מפני משפחתו על הקשר שלנו
מצד שני המשטרה יכולה לקרוא כל ההודעות שלנו בפיסבוק/ ווטסאפ ואני כבר מניחה שיודעים עליי ובטוח ראו שיחות טלפון שלנו כי דיברנו כמה פעמים ביום
אני לא יודעת מה עליי לעשות
בבקשה תכוונו אותי. אני רוצה שהם יגיעו לרוצח אבל אני לא רוצה שהמשפחה שלו והמשפחה שלי ידעו על סיפור האהבה שלנו שנמשך יותר מ 10 שנים.
בבקשה מישהו יכול לכוון אותי אני משתגעת
תודה
עליך להתייעץ עם עו"ד הבקיא בדין הפלילי בארה"ב
בברכה,
צבי שמיר, עו"ד
מנהל פורום הוצאה לפועל
צה"ל 26, גן יבנה
טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איום בתביעה על אופניים שמכרתי
מכרתי אופניים חשמליים יקרים מאוד שבניתי לאדם. האופניים אינם חוקיים לנסיעה בכביש והכל כמובן צוין בפרטי המודעה עד הפרט האחרון (נועדו לשטח פרטי סגור מאושר או ספורט מוטורי).
לא נעשתה עסקה בכתב למעט חתימה על דף עם תעודות זהות והצהרה שמכרתי לו אותם תמורה הסכום הנ"ל. לאחר יום וכ30 ק"מ שהוא נסע הם שבקו חיים, מתוך רצון טוב לעזור ולצאת גבר נסעתי עד אליו ותיקנתי אותם, לאחר התיקון הוא עשה אתם תאונה קלה מולי. לאחר עוד יום הייתה לו תקלה אחרת ועוד פעם באתי וסידרתי לו אותם והסברתי לו שאני לא שירות תיקונים ומעכשיו הוא יסתדר לבד. לאחר מכן הוא נסע לחנות מוכרת שיעברו על האופניים - והם עשו את זה, ושם לטענתם הסוללה לא טובה ומסוכנת לשימוש, מחיר סוללה חדשה כשליש ממחיר האופניים. כרגע ישנם איומים בתביעה. רוצה לדעת האם באמת יש כאן איזה שהוא בסיס לתביעה בכלל. חשוב לציין ש3 פעמים האופניים יצאו ממני תקינות והוא אף עשה עליהם סיבוב של כ20 דקות לפני הקנייה והם היו תקינות לחלוטין, כמו כן לא היה ידוע לי (באמת ובתמים) על שום נזק שהוא. עוד משהוא זה שהבחור כרגע בשלילה, אני רוצה להבין אם זה לא בכלל יסכן אותו להגיע לבית משפט על זה כשהוא רוכב על כלי לא חוקי בשלילה.
מצד אחד אני באמת רוצה לעזור להם מה שאפשר ולצאת הכי בסדר, מצד שני, בסופו של יום עשינו עסקה החלפנו כסף, 3 פעמים הבאתי לו אופניים תקינות וכל פעם יש סיפור אחר ולא נראה שיהיה לזה סוף.
תודה
אנא פנה לפורום הפלילי
פרטים
כמובן שבשליחה יראו שם, ת.ז. כתובת. משכנתא. מ"ס חשבון בנק. לשאלתי,האם המידע הוא לי עצמי?או יכול אני לשלוח לאחרים?
והאם לאחר השליחה,אני מסתכן בחדירה לפרטיות? תודה
פגיעה בפרטיות?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ציון
באיזה כובע אתה פונה?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מס רכישה
פנה לפורום נדל"ן
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

