פורום דיני עבודה

פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני עבודה

עו"ד נטלי אבני

מלווה מזה למעלה מ 15 שנים מעסיקים ועובדים רבים בכל הנוגע לתחום של דיני עבודה.

עו"ד דן קלדרון

בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום דיני העבודה. עוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה.

עו"ד משה בן בסט

מתן ייעוץ משפטי וליווי שוטף לעובדים ומעסיקים וייצוג בבתי הדין לעבודה.

בהמשך להודעתי הקודמת

דנה 08/11/11
בהמשך להודעתי הקודמת בגין תרגיל שהבוס שלי עשה לי והחליט לפטר אותי מתפקידי הנוכחי ובהמשך לכך שהחליט לפטר אותי בכלל ולא להחזיר אותי לתפקידי הישן אחרי 9 חודשי עבודה (החל מה-7/2/11) למרות בקשתי לחזור לתפקיד הישן החלטתי להתפטר
שאלתי היא- כמה ימי הודעה מוקדמת עליי לתת למעביד שלי על מנת להשתחרר עבור עבודה אחרת

תודה

הודעה מוקדמת

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
מהו הותק שלך במקום העבודה?

חישוב חופשים בשכר גלובאלי

לירון 08/11/11
שלום, השכר שלי הוא גלובאלי לפי חודש, לא לפי שעות. העבודה מא' עד ו'. איך מחשבים את החופשים?

חישוב חופש לעובד גלובלי

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
לוקחים את שלושת החודשים הרצופים שבהן השתכרת הכי הרבה בשנה האחרונה, מחברים את השכר עבור חודשים אלה ומחלקים ל- 90. התוצאה היא עלות יום חופשה.

סעיף נגד תחרות

רועי 08/11/11
שלום רב.לפני מספר ימים קיבלתי הצעת עבודה מחברה בחו"ל, המתחרה בחברה בה אני עובד כיום.איני בכיר בחברה ואין פה עניין של לקוחות או סודות שאני יכול לקחת עימי. הבעיה היחידה היא שבתלוש המשכורת שלי משולם סכום גבוה מהמשכורת על סעיף נגד תחרות. (כמובן שדבר זה נכתב בחוזה אך לא אוזכר כאשר סיכמנו על גובה המשכורת).מה הסיכויים שלי במקרה זה? כמה סיכון אני לוקח אם אקבל את העבודה בחו"ל?תודה,רועי.

תשלום עבור אי תחרות

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
הסיכון הוא שתיאלץ לשלם למעסיק הנוכחי את כל הכספעים ששולמו לך עבור אי תחרות. בנוסף, המעסיק יוכל להפעיל בצו מניעה את תניית אי התחרות.

התפטרות לאחר חופשת לידה בתנאים

דנה 08/11/11
יצאתי לחופשת לידה לפני כחודש וחצי. לפני כן, עבדתי במקום עבודה כ-3 שנים במשרה מלאה (8.5 שעות). במידה ואני מתנה את חזרתי לעבודה בכך שאוכל לעבוד משרה חלקית (5 שעות) וזאת מאחר ואין לי סידור לילד מעבר לשעות אלו, ובמידה והם מסרבים- האם התפטרותי עדיין תחשב כפיטורין המזכים אותי בפיצויי פיטורין?

התפטרות לאחר לידה

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
כן. כל עוד את מתפטרת תוך 9 חודשים ממועד הלידה על מנת לטפל בילד- תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. במקרה שלך את גם מסבירה שאת חייבת להפחית בשעות העבודה בגלל הילד ועל כן לא יכולה להיות מחלוקת שהמדובר בהתפטרות עקב טיפול בילד.

פיטורים בתנאים של אחוזי משרה משתנים

דליה 08/11/11
אני עובדת 4 שנים בחברה באחוזי משרה משתנים, כשהבסיס המוסכם הוא 40%. במהלך השנה האחרונה זה נע בין משרה מלאה ל-40% וכרגע אני ב-80% משרה עד סוף השנה. קיימת אפשרות שבסוף דצמבר אפוטר. האם בתקופת ההודעה המוקדמת (ינואר 2011) אני אמורה לקבל שכר לפי 80% או 40%?

בהתאם להיקף המשרה שבו תעבדי במועד סיום העבודה.

עו"ד שי בן נתן 09/11/11

ימי חופשה לעובדת בהיריון

אודליה 08/11/11
יש לי עובדות בהיריון שלוקחות ימי מחלה. במטרה לבוא לקראתן וגם לקראת החברה ולא לפגוע להן במשכורת ובתלושים אני מעוניינת לשלם להן במקום ימי מחלה חלקיים ימי חופשה מלאים. בהנחה שהעובדת מסכימה, האם התהליך הזה בכלל אפשרי וחוקי מבחינת חוקים של דיני עבודה?
תודה

החלפה בין ימי חופשה לימי מחלה

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
זה אפשרי ומותר בהסכמתה צדדים.

פיטורים בגלל גיל

חנה 08/11/11
אני בת 46 ועובדת בבנק גדול כעובדת אאוטסורסינג מזה 4 שנים.
מדי פעם הבנק משנה את מדיניותו ובשנה האחרונה החליט שאו שאנשים נקלטים כעובדי בנק או שהם "מוסטים" החוצה בתנאים אחרים, גרועים יותר.
בשיחה על כוס קפה עם המנהלת שלי התברר לי שהסיבה העיקרית המוכתבת מלמעלה לגבי לאי קליטתי היא הגיל, אם אקלט אהיה בת 47 וזה גיל מבוגר מדי לבנק. היות שמדובר בהחלטה בלתי חוקית בעליל, שאין לי דרך להוכיחה למרות שנאמרה לי (אך לא הוקלטה), מה באפשרותי לעשות ?

אפליה מחמת גיל

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
פני בדחיפות לייעוץ אישי אצל עו"ד- הוא כבר יסביר לך כיצד יש לפעול.

מכתב למעסיק, אודה להבהרות

אילן 08/11/11
אודה אם תאיר את עניי בנושא הספציפי ,לאור בעיה מול מעסיקי והיות ולא שילמו לי פנסיה החל מהחודש השביעי החלטתי  להוציא לחברה בה אני עובד מכתב ובו דרישה לתשלום רטרואקטיבי לקרן הפנסיה לפי צו הרחבה הכולל סעיף 14.היות ואני לא מרוצה מרמת השכר בחברה (נשחקה) והם דווקא מאוד מרוצים ממני בכוונתי להתפטר לאחר שיסדירו זאת.שאלותי הם1)האם יופקדו לקרן תגמולים וגם פיצויים כלומר גם ה 5 שלי 5 שלהם ועוד 8.3 לפיצויים.2)אם יסדירו לי את הנושא ואכן ישלמו לי , אז במידה ואתפטר האם חובה עליהם לשחרר לי את הקרן כולל הפיצויים3)תוך כמה זמן עליהם לשחרר לי את המסמכים של הקרן אם אני מתפטר4)המדובר בחוק צו הרחבה משנת 2008 הכולל סעיף 14,. יש לי קרן פנסיה של כלל, האם כדאי לבדוק עם נציג כלל בנוגע לחתימת המעסיק על סעיף 14 , שמעתי שקיימת אפשרות למעסיק לא לחתום על סעיף 14.האם בכלל זה פועל לגבי כי אני עובד 18 חודש ונפתחה לי קרן פנסיה החל מהחודש ה 14תודה רבה מראשאילן

אין שלום

זאב 08/11/11
אילן שלום,

 

קראתי את הודעתך ואשמח להתייחס
לחלק משאלותיך.

 

1.החל משנת 2008 אין התניה
על סעיף 14, הוא חלק בלתי נפרד מהסדר הפנסיה לפיכך המעסיק אינו צד לסעיף זה.

2.הפנסיה היא תמיד שלך כולל
מרכיב הפיצויים גם אם אתה מתפטר.

3.שיחורר הקרן הוא מידי עם
קבלת מכתב הפיטורים כולל טופס 161.

 

שים לב שבכל מקרה לא כדאי למשוך
כספים מקרן פנסיה.

 

 אתה מוזמן לשלוח פרטי התקשרות לכתובת האי מייל הבאה,
ונציג של כלל ייצור איתך קשר על מנת לבדוק כיצד ניתן לסייע:

 achmashp@clal-ins.co.il

 

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על
שאלות נוספות

           

זאב, כלל פנסיה וגמל

 

 

                       

כל האמור לעיל אינו ייעוץ ואינו
מהווה תחליף לייעוץ אישי הניתן בכפוף לחוק.

הפרשה לפנסיה, סעיף 14 ופיצויים

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
1. לא בטוח בכלל- תלוי בענף בו אתה עובד. האחזוים שציינת אינם האחוזים הנקובים בצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק- שם האחוזים יותר נמוכים. אם אלו שיעורי ההפקדה עליהם הוסכם- כן.
2. כן.
3. תוך 15 יום מיום סיום יחסי העבודה.
4. אם צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק חל עלייך- הוראות סעיף 14 כבר מובנות בתוכו ואין צורך להוסיפן.

מה הדין בקשר לספירת וותק לפיצויי פיטורים?

מה העיקרון? 08/11/11
עבדתי 25 שנים במקום עבודה כעובדת מסורה וללא כל הפרעה ובעיה.
לפני מספר שנים בגלל יחס מחפיר של המעסיק בעבודה מולו ולעיני כל ולכן עזבתי את העבודה, כי כבר עלו מים עד נפש וכבר לא יכולתי יותר להמשיך בעבודה ולסבול את היחס, למרות שהתרעתי בפני המעסיק בעניין כמה פעמים בע"פ אבל לא בכתב, והועזבתי לאחר שתנאיי הורעו משמעותית, ואי אפשר היה באותן נסיבות שאמשיך לעשות ולעבוד כי הדבר היה פשוט בלתי אפשרי.
אחרי חודש וחצי, פנה אלי המעסיק מרצונו שוב לעבוד כעובדת מן המניין עפ"י בקשתו המפורשת וחזרתי לעבודה עד הלום באותם תנאים, אותו תפקיד ובאותה צורה ושיטה, כאשר שוב פוטרתי סופית מהעבודה אחרי מספר שנים של עבודה מאז.
האם העובדה כי התפוטרתי במהלך התקופה וישבתי בבית כחודש וחצי, מונעת ממני לתבוע את המעסיק על פיצויי הפיטורים על כל שנות עבודתי? האם ייתכן ובכל זאת יסתכלו על כל כל התקופה כמקשה אחת ואוכל לתבוע פיצויים על הכל?
האם בעצם ספירת הוותק מתחילה מחדש ורק מהיום בו התחלתי לעבוד חזרה בעבודה או שסופרים ומחשבים את כל זמן העבודה ב-25 השנים הללו ואותם חודש וחצי שהייתי בבית לא משנים דבר?
מה דינם בעצם של אותו חודש וחצי שהייתי בבית. האם מתחילים בעצם את הספירה מחדש או שסופרים את כל 25 השנה? מה העיקרון?
אציין כי לא קיבלתי כל פיצוי בזמנו לאחר שהתפוטרתי ואני רוצה לתבוע, השאלה האם הרצף הוותק נפגע או שזה נספר חלקית? או שבכלל לא רלוונטי?
תודה

ותק לפיצויים

עו"ד שי בן נתן 09/11/11
יראו את כל התקופה כתקופה אחת. הפסקה של חודש וחצי אינה מנתקת רצף עבודה.

בונוס לחישוב הפנסיה

אפרת 07/11/11
שלום,
המשכורת שלי מורכבת משכר בסיס,מנסיעות ומבונוס.האם על פי החוק הבונוס הוא חלק מהשכר הברוטו לחישוב הפרשות פנסיה/ביטוח מנהלים.האם המעביד יכול להחליט שהוא לא מפריש לפנסיה מהבונוס? ואם ע"פ חוק המעביד חייב ולא שילם במשך כל שנות עבודתי אצלו,האם הוא חייב להסדיר את החוב רטרואקטיבי.
תודה אפרת

אימתי בונוס נחשב חחלק מהשכר הכולל

עו"ד עדי פריאנטי 08/11/11
בונוב יחשב לחלק מהשכר הכולל במידה והוא ניתן תמיד וכפיקציה. במידה ולאו הוא לא יהיה חלק מהשכר הכולל.

חוק פנסיה חובה והסדר מיטיב

דרור 07/11/11
אם הבנתי נכון כאשר חוק פנסיה חובה חוקק מעסיקים שענו על ההגדרה של הסכם מיטיב לא היו צריכים לעמוד בתנאים של החוק כגון : לבעל פוליסה קיימת הפרשה תוך שלושה חודשים ורטרואקטיבית ולמי שאין פוליסה תוך חצי שנה.
ואז בספטמבר 2010 חוקק עדכון לחוק פנסיה חובה שאומר שגם אם מקום העבודה עונה על הגדרת הסכם מיטיב עדיין הם צריכים לעמוד במינימום הנדרש על ידי חוק פנסיה חובה ולהתחיל להפריש לאחר שלושה חודשים לבעל פוליסה קיימת.
אני הגעתי למקום העבודה בנובמבר 2010 עם פוליסה קיימת ולמרות זאת הם לא מוכנים להפריש לי לפנסיה רטרואקטיבית (התחילו רק עכשיו להפריש)
האם מגיע לי שיפרישו לי מהיום הראשון כמו שאני חושב?

כן, במידה הוהגעת לעבודה עם קרן פנסיה קיימת המעסיק שלך מחויי בלהפריש לך ממש מיומך הרשון לעבודה.

עו"ד עדי פריאנטי 08/11/11

המעסיק טוען שצו ההרחבה החל רק בספטמבר 2011

דרור 09/11/11
המעסיק שלח לי מייל שבו מצורף צו הרחבה עם תאריך של ספטמבר 2011 ,האם היה הסכם גם בספטמבר 2010 ?
האם בכל זאת מגיע לי מהיום הראשון ? והאם יש לינק שבו אני יכול לראות את צו ההרחבה ב2010?

הכרעת מוטב בסוגייה

ללא 07/11/11
כשרשם בבית דין אזורי מבקש הסכמת הצד הנתבע להעביר הסוגייה שעניינה.... להכרעת מוטב על יסוד סיכומים בלבד.
האם הכרעה בסוגייה משמעותה פסק דין כולל?
או האם משמעותה החלטה לסוגייה X בלבד?
איך ניתן לדעת למה התכוון הרשם?

פורום זה אינו עוסק בעניינים פרצדורליים.

עו"ד עדי פריאנטי 08/11/11

עובד בשכר ועובד במשכורת

דליה 07/11/11
אני עובדת 5 שנים בחברת תקשורת על בסיס שכר שעתי.האם בכל מקרה אני עובדת בשכר או שישנם חריגים המאפשרים החשבות כעובד במשכורת?

עובד יוומי שעתי

עו"ד עדי פריאנטי 08/11/11
יש הבדלים רבים בין עובדים יומיים /שעתיים לבין עובדים חודשיים. הסטטוס לא משתנה לגבי חוקי דיני העבודה אנא כווני את שאלתך לא ברור לי מה את רוצה לדעת.

שכר מינימום

דליה 07/11/11
האם עמלות מכירה יכולות לבוא במקום שכר מינימום ?

עמלות מכירה במקום עמלות מינימום

עו"ד עדי פריאנטי 08/11/11
כן, כל עוד אתה עובר את המינימום או מקבל עמלות לגובה שכר המינימום. באם לא תגיע לסכום עמלות לפי המינימום על המעסיק לשלם לך את ההפרש לשכר המינימום . הפרש שהוא יוכל לגבות ממך משכר גבוה מאוחר יותר שתקבל.

נסיעות

מור 07/11/11
היי
אם אני עובד במוצאי שבת , האם המעסיק צריך לשלם לי עבור נסיעות או שבגלל שזה שבת לא?
במידה וכן היכן יש אסמכתא לכך בחוק?
תודה

תשלום עבור נסיעות

עו"ד עדי פריאנטי 08/11/11
המעסיק צריך או לדאוג לך להסעה או לתשלום דמי נסיעות לפי הקבוע בצו הרחבה.

ביטול עבודה לעובד יומי

מיכל-ר 07/11/11
שלום
ברצוני לשאול, אני עובדת בחברה על בסיס יומי מפרויקט לפרויקט.
אתמול קבעתי עם הבוסית שאני מגיעה היום ומחר והבוקר בשעה 9 היא התקשרה לבטל את העבודה אליה הייתי אמורה להגיע בשעה 11 (שעתיים לפני תחילת העבודה).
האם החברה חייבת לשלם לי תשלום כלשהוא בעקבות הביטול על היום?
הרי פיניתי עבור היום את עצמי ולא מצאתי עבודה אחרת ברגע האחרון להיום...
אודה לתשובתכם

תשלום עבור ביטול יום עבודה

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
בהחלט. ברגע שאת עמדת לרשות המעסיק והוא זה אשר ביטל את עבודתך את זכאית לתשלום.

חברה פושטת רגל

אריה 07/11/11
המעביד שלי הודיע לי לפני שבוע שאם החברת לא תימכר השבוע הוא מכריז על פשיטת רגל.איך אני יכול להבטיח את שכרי ואת כל זכויותי? אם יש ברשותו ציוד שווה ערך האם כדאי לי לעקל את הציוד לפני שמישהו אחר יעשה את זה?...............

חברה בפשיטת רגל

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
חברה לא יכולה לפשוט את הרגל אלא להתפרק אלא באם הוא מעסיק פרטי ולא תחת ישות משפטית של חברה. אני מצעיה לכם - כעובדים לתאגד ואז להגיע עם הרה יותר כח לעו"ד אשר ייצג אותכם בהליך זה שהינו הליך מורכב גם מול החברה, גם מול בית המשפט וגם מול המוסד לביטוח לאומי.

המשך

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
אך כמובן ששכחתי לציין כי זכויותכם בחברה כנושים מבוטחים בדין קדימה די מובטחים.

חולה במחלה ALS

רינה 07/11/11
בעלי חולה בALS מזה כ7 שנים,הוא עובד במפעל כמיקלים המיצר במיוחד חומרי הדברה הוא עובד שם 38 שנים ומחלתו אינה תורשתית האם יש מקום לתביעה?

מחלה עקב העבודה

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
אני מציעה לך בענין זה לפנותלפורום ביטוח לאומי.

אי תשלום פיצויים

יעקב 07/11/11
שלום,
אבי בן 69, עבד בשש שנים אחרונות בחברת ניקיון. לפני כשלושה חודשים (באוגוסט) הודיע לחברה בה עבד, שהוא החליט להתפטר ולצאת לגמלאות. בעת מסירת מכתב פיטורים, הודיע החברה שהיא מוותרת על מתן התראה מוקדמת וביקשה לא להגיע יותר לעבודה.
בחודש ספטמבר, אבי קיבל משכורת עבור שעות העבודה שעבד באוגוסט אך עד עצם היום הזה לא בוצע לא גמר חשבון וגם לא שולמו דמי פיצויים (התפטרות עקב פרישה לפנסיה). בכל פעם שאבי פונה עליהם תמיד עונים לו שהתיק שלו עדיין לא הגיע מהסניף המרכזי.
מכוון ששמעתי שכל חברות הנקיון/שמירה ידועות כלא משלמות את המגיע לעובד בעת פרישה, ברצוני להגיש נגדם תביעה בבית הדין לעבודה.
אשמח לקבל הכוונה בנושא,
תודה מראש,
יעקב.

הגשת תביעה בבית הדין

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
אני מצעיה לך ראשית על מנת לא לסחובאת אביך בית הדין ראשית לפנות אליהם בכתב וללקבל מהם תגובה רשמית ואז באם לא תשלם לו החברה את המגיע לו לפנות להסתדרות אשר במקום עבודתו. או לפנות אלינו בשנית. בהצלחה.

תאונת עבודה

שירית 07/11/11
היי.
עובד שעבר תאונת עבודה וקיבל תחילה אישור מהרופא לחצי שנה כך שהיתה לו הכנסה מהמעביד למשך כל החצי שנה.
הוא עובר טיפולים פסיכיאטרים (בנוסף לבעיה פיזית שאינו יכול לעבוד, הוא גם נפשית הרוס: בחרדות ודכאון).
רופא המשפחה לא מוכן לתת לו אשור לחצי שנה נוספת, ולכן המעביד טוען שאינו יכול לשלם לו ללא אשור רפואי.
השאלה - האם הפסיכיאטר רשאי לתת לו אשור רפואי לחצי שנה. כלומר, האם אשור של הפסיכיאטר יכול לשמש כאשור למעביד?
מה שקורה שכרגע אין לו כל הכנסה. מה הוא יכול לעשות? האם עליו לתבוע את בטוח לאומי? האם יש לו זכויות נוספות?

תאונת עבודה

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
עקרונית העובד צריך להביא אישור מרופא תעסוקתי בלבד לגבי מצו הבריאותי - האם יכול להמשיך לעבוד או שלאו ואם כן באיזו עבודה וכמיה שעות ביום.

פיטורין בעקבות פציעה בצבא

אסתריקה 07/11/11
שלום.
עובד במקום פרטי שנפצע בצבא. המעביד מפטר אותו מאחר והוא לא כשיר יותר לבצע את העבודה שעשה עד כה.
השאלה-
1. מה זכויותיו של העובד מצד המעביד, מעבר לפצויי פיטורין?
2. האם המעביד רשאי לפטרו בגלל הסיבה הזו?
3. האם מגיע לו משהו מהביטוח לאומי ו/או מהצבא?

עובד שנפצע בשרות מילואים

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
ראשית עובד שנפצע בשרות מילואים יכול תבוע את משרד הבטחון או את ביטוח לאומי - תלוי מהיהסיבה לפציעתו. הואיל ולא מסרת מדוע פוטר - מה היה תפקידו ומה לא יכול לבצע עקב פציעתו קשה לי להשיב לך על שאלתך.

הודעה מוקדמת וחופשה

אופל 07/11/11
שלום אתמול התפטרתי מעבודתי ובמקביל לכך הודעתי על כך שאני נוסעת משלישי הקרוב עד שלישי הבא לחו"ל היום המנהל שלי הודיע לי על כך שאני אקנס על כך כיוון שזה בתקופת ההודעה המוקדמת ולא רק שאני לא אקבל כסף על החופשה אלא  גם ינכו ממני תשלום על החופשה.. רציתי לדעת אם זה חוקי.. תודה

קיזוז בימיחופשה לקבלת קנס

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
לא זה בהחלט לא חוקי. נכון שבאם קיימים לך ימי חופשה את יכולה לנצל אותם והמעסיק יצטרך לקזז לך ימים אלו. אבל אין לו כל סבה לקנוס אותך. קנס בכל מקרה הוא סנקציה אסורה.

הודעה מוקדמת

שמחה 07/11/11
שלום וברכה,
יש לנו עובד שעובד כבר למעלה מ 10 שנים על חוזה שלא נחתם מעולם.באותו חוזה לא חתום קיים סע' המחייב אותנו להודיע 90 יום מראש על סיום עבודה.
כרגע אנו מעוניינים שייסים את עבודתו איתנו ואנו מצידנו מסרנו הודעה מוקדמת ונתנו חודש להודעה המוקדמת.
אנו מעוניים שייסים את עבודתו עם תום תקופתה של ההודעה המוקדמת ולא לאחר 90 הימים.

האם זה בסדר מבחינתנו?
או שמא עלינו לשלם לו גם על החודשיים שלא יעבוד בהם?
תודה.

מתן הדעה מוקדמת

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
באם עליכם ליתן לו תקופה של הודעה מוקדמת 90 ימים אזי או שתשלמו לו על כך ללא מתן הודעה מוקדמת או שתעסיקו אותו ותשלמו לו שכר.

החלטה לגבי חלק מהסוגיות

ה 07/11/11
התקיים דיון מקדמי 1 אצל רשם. הדיון התקיים רק בנוכחות הצד השני ללא נוכחותי עקב מצבי בריאותי והוראות הרופאים להמנע ממתח. ישנם סוגיות רבות לדיון, ובקשה שלי לתת פסק דין ללא דיון ועל סמך סיכום כתוב שהגשתי עקב מצב בריאותי. באם הצד השני יסרב למתן פסק דין באופן הזה, האם ניתן לבקש בנסיבות שהתיק יעבור למוטב למתן החלטה רק לגבי סוגיית ההתיישנות שפחות מצריכה דיון הוכחות (ולא לפסק דין לגבי מלוא הסוגיות)?
אם זה ניתן האם אוכל להיות רגוע שלא יטענו ושזה לא יראה בהמשך כאילו שוויתרתי על יתר הסוגיות?

אני מצטערת אבל לא ניתן להשיב בפורום זה על עניינים פרוצדורלים

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11

דיון מקדמי הצעה והוספת טענת העברת הנטל

צ 07/11/11
כאשר בדיון מקדמי 1, צד ב' מציע הצעה לצד א' הצעה שקבלתה תסיים את ההליך המשפטי בבית הדין.
תוכן ההצעה הינה בעצם התניות שהתנה צד ב' טרם הדיון המקדמי,ואשר הכחיש ושיקר כי לא התנה אותן.
תוכן ההצעה וההתניות הקודמות המוכחשות על ידו, מחריגות את צד א' מיתר העמיתים ומהדין. כעת לאחר שצד ב' לראשונה בפרוטוקול באמצעות ההצעה נותן אות אמת לגבי ההתניות שהתנה, צד א' האמור לתת עמדתו להצעה הנ"ל רוצה להוסיף טענה כי בגלל שההצעה וההתניות שקדמו לה מחריגות אותו (את צד א') מיתר העמיתים ומהדין הכללי נטל ההוכחה צריך לחול על צד ב' כמחריג. שאלתי היא איך ניתן להכניס טענה זו שתתווסף ליתר הטענות שנטענו עד היום, באופן שהשופט יוכל להחליט לגביה. (ולא רק במסגרת ההצעה שצד ב' יכול לסרב לה).
תודות על הפורום ועל העזרה.

לא ניתן להשיב בפורום זה על עניינים פרוצדורלים

עו"ד עדי פריאנטי 07/11/11
דילוג לתוכן