פורום דיני ביטוח

פורום דיני ביטוח הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום הביטוח הפרטי והציבורי. ביטוח חיים, בריאות, רכוש, סירוב תשלום תגמולים, התנהלות מול חברות הביטוח ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני ביטוח

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

קו"ח מאוחדת – ביטוח סיעודי…מצאתי כתבה…

נטלי 07/02/12
טענה: מאוחדת גבתה ביטוח סיעודי בלי הסכמה

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2938423,00.html

באמת ניתן להבין שעשו דברים אינם חוקיים...במשך כה הרבה שנים...

בתודה ובברכה!
נטלי
נטלי

ביטוח סיעודי

עו"ד יקי רנד מנהל 07/02/12
ככל שידוע לי, נתקימו בעבר הליכים משפטיים הנוגעים לגביית פרמיה בגין ביטוח סיעודי, ע"י קופות החולים השונות, כולל קופ"ח מאוחדת.
מומלץ להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום, באשר לתוצאות ההליכים המשפטיים הרלוונטיים החלים על עניינך, ובאם קיימים סיכויי תביעה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטוח למכונה אוטמטית לגיהוץ בגדים

דורון נחום 06/02/12
שלום,אני מעוניין להקים עסק של מכונות אוטומטית לגיהוץ בגדים בשירותים של מועדנים מסעדות וכ"ו,השאלה לי היא כזאת:נניח ואני מעוניין להציב מכונה אוטומטית(מופעל בשקלים לשימוש עצמי)במסעדה,(אדם במסעדה שנכנס לשירותים,יכול לגהץ את הבגד שעליו)האם למכונה שכזאת אני צריך ביטוח או שהביטוח של בעל המועדון מספיק?
תודה מראש.

ביטוח מוצר

עו"ד יקי רנד מנהל 07/02/12
להערכתי, אתה זקוק לביטוח חבות מוצר, אשר נועד לבטח אותך מפני סיכונים העלולים להיגרם כתוצאה מהשימוש במכונות, לרבות, נזקי גוף ורכוש לצד ג'.
לטעמי, ביטוח בית העסק, בו אתה מציב את המכונות, איננו נותן מענה ביטוחי מספק עבורך.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בבעל מקצוע בצורה מסודרת, בטרם כל פעולה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטוח אחריות - מכונה לגיהוץ

איציק רובינשטיין 11/02/12
ביטוח צד ג' של בעל המועדון מכסה את חבותו כלפי צד שלישי.
על בעל המכונה לבטח את חבותו כלפי צד שלישי בגין נזק שייגרם עקב רכושו.
חבותו יכולה להיות הן כבעלי הרכוש (צד ג' כללי) והן כ"יצרן" ככל שהמוצר יצא משליטתו הישירה (חבות המוצר).
באשר לנזק לרכוש עצמו (למכונה) - יש צורך בביטוח כזה או ע"י בעלי המכונה או ע"י בעל המועדון לטובת בעלי המכונה - בהתאם להסכם בין הצדדים.
כן יש לתת את הדעת לנזק לרכוש בעלי המועדון שייגרם ע"י המכונה - יש להסדיר פטור (הדדי) בין הצדדים. קיום ביטוח ע"י בעלי המועדון לרכושו אינו פוטר את בעלי המכונה מתביעת שיבוב של חברת הביטוח, אלא אם יוסדר פטור כזה ובהסכמת חברת הביטוח.
איציק רובינשטיין

ילדה שנפגעה בגן שעשועים

אלה 06/02/12
שלום,בתי בת 7.5, נפלה ממגלשה (גובה כמטר וחצי). כתוצאה מהנפילה יש לה קרע בטחול (דרגה 3). הינו מאושפזים בבית חולים במשך שבוע ולאחר מכן היא נשארה איתי בבית עוד 14 ימים. היום היא חזרה לבית הספר, אך עדיין יש מגבלות ואני מלווה אותה רוב הזמן: במשך 3 חודשים היא לא יכולה לבצע פעילות גופנית כלשהי, לרבות הרמת תיק בית הספר. היא לא נשארת בצהרון כיוון שיש להקפיד שלא תקבל מכה/ תיפול, וכו'.כמו כל התלמידים, בתי מבוטחת דרך בית הספר וכן להבנתי לעיריה יש ביטוח כנגד מקרים כאמור. האם אנחנו יכולים לקבל פיצוי כלשהו? תודה.

נפילה בגן שעשועים

עו"ד יקי רנד מנהל 07/02/12
ניתן לתבוע את העירייה ולקבל פיצוי, אך ורק במידה וניתן לבסס עילת תביעה כנגד העירייה.
ככל שמדובר בעילת תביעה נזיקית, יש להוכיח כי העירייה אחראית לנזק, על דרך רשלנות ו/או הפרת חובה חקוקה.
על מנת לבחון סיכויי התביעה, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בנזיקין.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דמי ניהול של 13%

פבל 04/02/12
האם גביית 13% דמי ניהל מהפרמיה ו-1% מהיסכון המצטבר זה תקין?
(בביטוח מנהלים)

דמי ניהול

עו"ד יקי רנד מנהל 07/02/12
למיטב ידיעתי, מדובר בשיעור דמי ניהול מקובל, אם כי יחסית גבוה, בכל הקשור לדמי הניהול מהפקדה.
מומלץ בכל מקרה להיוועץ בסוכן ביטוח.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שכט עו"ד בתביעה לאובדן כושר עבודה..

תומר 01/02/12
שלום רב.
הגעתי לסיכום עם חברת הביטוח, שהם ישלמו לי אובדן כושר עבודה עבור השנה האחרונה בסכום של 8000 שח לכל חודש (רטרואקטיבית)+ 20% שכט עו"ד. השאלה שלי האם חברת הביטוח תשלם בשני שיקים? אחד יגיע לי והשני יהיה לעו"ד?
תודה

שכ"ט עו"ד

עו"ד גיל קראוס 01/02/12
צהריים טובים,

בהנחה שמדובר בהסדר פשרה, אז בדרך כלל הסכום משולם בשיק אחד לפקודת עורך הדין, אשר מקזז את שכר טרחתו ומעביר אליך את היתרה.

מנורה מבטחים

חביב 31/01/12
שלום רב
אירע לי מקרה בעבודה לפני שנתיים בעבודה אז הגשתי בקש לתאונת עבודה בביטוח לאומי וחברת מנורה במשך השנתיים לא שילמה לי אף שקל בטענה שאם אוכר כנכה עבודה לא מגיע לי כסף מהם ולפני כחודש קיבלתי מכתב דחייה מביטוח לאומי ועכשיו אחרי שיחה איתם ושליחת מכתב הדחייה עכשיו הם באים אלי בטענה שרשום במכתב ששלח עו"ד שרששום שאני רוצה לערער אבל עיינתי במכתב ולא רשום שום דבר שקשור לערעור אולי הם לא יכולים להבדיל בין מכתב עו"ד למכתב ביטוח לאומי שרשום בו אם אני רוצה לערער זה סיפור אחר.
אחרי שיחה עם עו"ד שלי הוא שלח להם עוד מכתב לפני נקיטת הליכי בית משפט.
אם כך מתנהלות חברות ביטוח אז למה הם רוצים שנעשה ביטוח אצלם וביום התשלום הם מוצאים אלף סיבות בשביל לא לשלם ללקוח.
א שאלתי מה אתם מציעים לי לעשות העאם כדאי ללכת לבית משפט ואם כן כמ זמן לוקח בית משפט לתת תשובה האם כמו כל החלטה לפחות שלוש שנים
שתדעו יש לעו"ד שלי מסמכים שחתומים על ידי לקוח מחברת מנורה שהם מוכנים לשלם לו אבל בתנאי שיחתום על מסמך אם ישלם לו ביטוח לאומי אז הוא צריך להחזיר להם הכסף לי אפילו לא הציעו לי דבר כזה .

ביטוח אובדן כושר עבודה

עו"ד גיל קראוס 01/02/12
צהריים טובים,

קשה להשיב לשאלתך מבלי לראות את המסמכים הרלוונטיים ובפרט את תנאי הפוליסה.
מאחר ועורך הדין שלך שלח מכתב התראה, אני מניח שבמידה והם לא ישלמו השלב הבא זו הגשת תביעה.

אופן תשלום ביטוח לרכב

רעות 30/01/12
חברת הביטוח מתעקשת כי אין באפשרותי לשלם ביטוח חובה לרכב באמצעות שיק/משומן אלא בכרטיס אשראי בלבד. אני מעונינת לשלם למקיף + חובה בשיק. האם יש נוהל כזה שמחייב אותי לשלם להם בכ"א?

אופן תשלום ביטוח לרכב

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
אינני מכיר הוראת חוק או נוהל מחייב הנוגעים לדרך אמצעי התשלום לחב' הביטוח בגין ביטוח חובה ו/או מקיף.
אם מדובר בתשלום אחד, אינני מבין את התנגדות המבטחת לתשלום במזומן.
במידה ומדובר בתשלומים, יתכן וחב' הביטוח איננה מעוניננת להתמודד עם שיקים וסומכת יותר על גביית תשלומים בכרטיס האשראי, וככל שידוע לי, מדובר במדיניות לגיטימית אשר אינה אסורה כאמור

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אופן תשלוםדמי ביטוח רכב

איציק רובינשטיין 02/02/12
אופן התשלום האפשרי:
א. ביטוח חובה כרטיס אשראי לחברת הביטוח אשר תנפיק תעודה משולמת או תשלום עצמאי בבנק/דואר אשר עם קבלתו תוחתם התעודה
ב. ביטוח מקיף -לחברת הביטוח - כל אמצעי תשלום (ייתכן באמצעות הסוכן).

נזקי רכוש – עדות שמאי

יניב 29/01/12
שלום רב
עברתי תאונת דרכים בה נגרם נזק לרכבי. תבעתי את הרכב הפוגע וצרפתי לתביעה חוות דעת שמאי. שאלתי היא האם כשנקבע מועד לדיון אני צריך להביא אתי את השמאי שהכין את חוות הדעת או שהנתבע צריך להודיע לי אם הוא רוצה לחקור אותו? תודה לעוזרים

עדות שמאי

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
בעקרון, הנתבע צריך להודיע לך באם הוא מעונין לחקור את השמאי ואינך צריך לזמן השמאי באופן אוטומטי.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עדות שמאי בתוספת לחוות דעתו

דני גורביץ - שמאי רכ 30/01/12
מתוכן ההודעה אני מניח שהמדובר בתביעות קטנות. עקרונית, יש להגיש את חוות הדעת באמצעות עורכה (השמאי) ולאפשר לצד שכנגד לחקור אותו חקירה נגדית.
מאחר וכללי הפרוצדורה אינם מחייבים בתביעות קטנות וכל שופט נוהג כרצונו, אני מציע לך להגיש בקשה לבית המשפט טרם הדיון ולבקש אישור לזמן את השמאי לעדות. אם יינתן כזה אישור מובטח שכר השמאי שייפסק על ידי השופט. אם תביא את השמאי על דעת עצמך ולא יידרש לחקירה במהלך הדיון, תצטרך לשאת בשכר עדותו גם אם לא העיד.

דני גורביץ
שמאי רכוש ורכב

ביטוח מנהלים – פוליסה ותיקה

ניסים 29/01/12
שלום , ברשותי פוליסת מנהלים מסוג מעורב ( קרן ו' מ- אוקטובר 1989 נושאת תשואה מובטחת) פוליסה זו מסולקת כבר מספר שנים - שאלתי: האם אפשר להחיות אותה ? להעביר אליה הפרשות חודשיות או כספים שהצטברו מפוליסה מקבילה ? ( כנראה שסוכן הביטוח שלי באותה נקודת זמן המליץ לי ולא בחכמה לשנות לפוליסה נושאת רווחים )

ביטוח מנהלים

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
מדובר בשאלה אשר איננה בעלת אופי משפטי אלא דורשת ידע ספציפי בהוראותיה של פוליסה מסוג מעורב.
מומלץ להיוועץ הפעם, בסוכן ביטוח אשר אתה סומך על דעתו המקצועית.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איתור חשבון

י 29/01/12
1) למי יש לפנות בחברות הביטוח כדי לברר אם למנוח היו כספים? 2)האם השירות ניתן חינם? 3) ואלו סוגי זכויות יש לברר אם קיימים- האם קיים מינוח כללי שכולל כל זכות שהיא?4)האם חברות הביטוח יתנו את האינפורמציה למנהל עזבון זמני גם אם טרם ניתן צו ירושה או צו קיום צוואה?

מידע אודות זכיותיו הביטוחיות של אדם אשר נפטר

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
לטעמי, על מנת לקבל מידע מחב' הביטוח בדבר זכויותיו הביטוחיות של המנוח, יש להיעזר בצו שיפוטי מתאים.
נא שקול פניה לבית המשפט בבקשה לקבלת צו כללי המיועד לכל חברות הביטוח, אשר מורה להן למסור לך את מלוא המידע אודות זכויותיו הביטוחיות של המנוח.
להערכתי, יש להפנות הצו למח' פניות הציבור של כל חברה וחברה, על מנת שתיעשה סריקה מקיפה בכל המחלקות הביטחיות הרלוונטיות במטרה להתחקות אחר פוליסה בעלת זיקה למנוח.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה על מילוי פוליסה בלי סוכן

מעיין 28/01/12
היי ,אם בחברת ביטוח ללא סוכן (כמו ביטוח ישיר וכדומה) שואלים אותך על מחלות במערכת העצבים . זה כולל הפרעות נפשיות או רק דברים פיזיים?בכלל,  כדאי לענות רק על מה שנשאלת או לפרט כמה שיותר גם על דברים שלא שאלו ?שואלת פה כדי לא לשאול שאלות קיטבג שם ?

כיצד למלא הצהרת בריאות

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
מאוד תלוי בנוסח השאלה, ובסוג ההפרעה הנפשית ממנה את סובלת (במידה ואת סובלת).
בעקרון, במידה וההפרעה הנפשית, הינה אך ורק אחד מתסמיני המחלה העצבית, אזי, אין חובה לפרט אודותיה, שכן אינך נשאלת מהם הסימפטומים אלא אך ורק מהי המחלה ממנה את סובלת.
במידה ומדובר בהפרעה נפשית, אשר איננה נובעת ממחלה ו/או ליקוי עצבי, אזי, לכאורה היא בכלל לא רלוונטית לשאלה הנוגעת למחלות עצביות, ועל כן אין מקום לפרט.
עם זאת, למען הזהירות, אני ממליץ להיוועץ בפסיכיאטר אשר יוכל לעמוד על הקשר שבין ההפרעה הנפשית לבין השאלה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטוח אובדן כושר עבודה/ריסק לבעל אחוזי נכות

רעי 28/01/12
שלוםאני מוכר על ידי ביטוח לאומי כבעל נכות נפשית בשיעור גבוה (מקבל קצבה).כיום עובד במשרה חלקית ולומד באוניברסיטה, בעתיד מסיים תואר ומתכנן לעבוד במשרה מלאה.  מצוי בתהליך החלמה הדרגתי מתועד בתיק הרפואי. חוץ מזה - פיזית בריא.  בבוא היום כשתהיה החלמה מלאה,  מתכוון לוותר על הנכות של ביטוח לאומי . השאלה :  אם אחרי תקופה שאני עובד במשרה מלאה, מפסיק לקחת תרופות בהמלצת הרופא, ומוגדר על ידי הרופא המטפל כ"אדם שהחלים"   -  אני מעוניין לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה כדי למנוע מצב שבו אני מתדרדר לקו העוני במקרה שאני יום אחד מקבל התקף לב או סרטן חס וחלילה.   יש סיכוי שחברת ביטוח תאשר אותי על סמך מצבי הנוכחי (בהתחשב בתיעוד הרפואי המורכב - נכות, אשפוז) ?עשיתי בירור מול ביטוח לאומי ושם אמרו לי שאחוזי הנכות לא נמחקים מהמחשב שלהם, אלא רק מפסיקים לשלם קצבה למי שעובד תקופה.זה אומר שבעצם אני נחשב כנכה גם אם אני עובד, מתפקד לגמרי, והרופא שלי מאבחן אותי כאדם בריא לגמרי ?  עדיין מבחינת ביטוח לאומי אני רשום כנכה.  קצת מוזר. נכון ?מה עושים ? 

ביטוח אובדן כושר עבודה לאדם הסובל מנכות נפשית

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
בבואך לרכוש כיסוי ביטוחי עבור אובדן כושר עבודה, סביר להניח כי תצטרך למלא הצהרת בריאות, ויתכן ואף תידרש להתייחס לנכותך הנפשית (אשר אתה מחלים ממנה בהדרגה).
חב' הביטוח תוכל לקבל אותך כמבוטח, אך להחריג את נכותך הנפשית, דהיינו, ככל שבעתיד תאבד את כושר עבודתך עקב נכותך הנפשית לא תהיה זכאי לכיסוי, אך מלבד זאת, תהיה זכארי לכיסוי כמו כל מבוטח בריא.
יתכן וחב' ביטוח כזו או אחרת, תסכים אף לבטח אותך ללא החרגה (בהנחה ותהיה בריא לגמרי במועד ההצטרפות), אך סביר להניח שלא.
אינני חושב שהרישום בביטוח הלאומי פוגע בך, מה עוד ואין פרוצדורה של מחיקת רישום (כפי שיש ברישום פלילי).

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בוררות האיגוד השמאים או בהמ"ש לתביעות קטנות ?

פליקס 27/01/12
שלום רב,
בשנת 2009 היה ברשותי רכב בן חצי שנה שהיה מעורב בתאונה, הרכב בוטח אז בחברת שומרה בביטוח מקיף.
לאחר פנייתי לחברת הביטוח הגיע שמאי מטעם חברת הביטוח והרכב תוקן במוסך הסדר, דוח השמאי קבע ירידת ערך של 4% למרות שבוצעו ריתוחים לשלדה.
כשנה וחצי מאוחר יותר, לאחר מספר נסיונות למכור הרכב וביקור במכון קומפיוטסט התברר כי ירידת ערך של 4% לא תואמת את המציאות ולכן ע"מ למכור הרכב הייתי צריך לתת הנחה גבוהה בהרבה מ4%.
בעקבות המקרה, הזמנתי חו"ד משמאי רכב פרטי שלאחר שבדק את הרכב העריך כ16% ירידת ערך.
בעקבות ההפרש פניתי לחב' הביטוח בדרישה לשיפוי בגין ההפרש, חברת הביטוח מציעה לי הליך בוררות בועדה מטעם איגוד השמאים שעלותו 1500ש"ח אותם נשלם שווה בשווה.

האם עלי להענות לבקשתם ולהסכים להליך בוררות מול האיגוד או להמשיך בדרישה שלי בבהמ"ש לתביעות קטנות ?

אני יודע כי לשופט בבהמ"ש לא אמורה להיות הבנה בקביעת ירידת ערך ולכן ברגע שיעמדו מולו 2 חו"ד מטעם שמאים מורשים כנראה שיכוון לכיוון פשרה או שמאי שלישי מכריע.

מצד שני, אני מפחד כי השמאים בוועדת האיגוד הם בעצם אותם שמאים שעובדים עם חב' הביטוח וכי פרנסתם תלויה בחב' אלו במישרין או בעקיפין ולכן קיים סיכוי שהחלטתם תטיב עם חב הביטוח.

אציין כי הרכב נמכר לפני כחצי שנה, מה שנותר אלו 2 חווד וכ20 תמונות מהתאונה תיקון.

אשמח לעזרתכם,
תודה.

קביעת ירידת ערך ע"י איגוד השמאים

עו"ד יקי רנד מנהל 30/01/12
איגוד השמאים, הינו גוף בלתי תלוי, אשר בין יתר תפקידיו, עוסק בבוררות, גישור והכנת חוות דעת משפטיות.
הואיל ומדוברת במחלוקת לעניין הנזק, המתמקדת בהפרשי ירידת ערך, סביר להניח, כפי שציינת, כי בית המשפט ינסה לדחוף לפשרה, או הפניית התיק למומחה חיצוני.
במידה ואתה חושש לפנות להליך בוררות באיגוד השמאים, מתוך חשש לחוסר אוביקטיביות, תוכל לעשות זאת לא במסגרת בוררות, אלא במסגרת הליך משפטי, ותבקש כי איגוד השמאים ישמש כמומחה בית המשפט או כמגשר, אך לא כבורר, וזאת כדי שהכרעתו לא תחייב באופן גורף אלא תהווה מעין המלצה לבית המשפט (המלצה אשר בד"כ בית המשפט מאמץ).
במקרה כזה, בית המשפט ישמש עבורך כמעין "כלב שמירה" של איגוד השמאים, מבחינה זו כי יוכל לפקח על דרך עבודתו של האיגוד, לרבות מינוי שמאים אשר אין להם קשרי עבודה עם חברות הביטוח.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דחיית תביעת נכות ע"י חברת ביטוח אכ"ע

עוז 26/01/12
חברת ביטוח דחתה את תביעתי לנכות ולממש את הפוליסה שלי שכללה אכ"ע במקרה של נכות פיצוי או תגמול קבוע על נכות רפואית שנקבעה לי בשנה הזו ע"י ביטוח לאומי 60% זמני לשנתיים גם רפואי וגם אכ"ע
טוענת חברת הביטוח כי מחלתי היתה קיימת משנת 1997 לכן לא אוכל לתבוע רק במידה ועברו 60 חודש מרגע עשיית הפוליסה
בשנת 2008 בהתחלת עבודתי לא הייתי חולה רק במסגרת עבודתי החריפה מחלת ראות שלקיתי בה שוב בעבודה בגלל התנאים של אבק ולכלוך במחסן .
כמו כן לא החתימו אותי על הצהרת בריאות או טופס ויתור סודיות עשו את הפוליסה במסגרת עבודתי שמעסיק קרוב ל3000 עובדים כנראה התרשלו בעניין שלי .
עכשיו אני יודע כי באחריות המבטח לבדוק את עברי הרפואי ואם יש לו הסתייגויות עליו להודיע למבטח תוך פרק זמן הקבוע בחוק אם בכוונתו לבטח או להגדיל את מחיר הריסק
לא נעשתה כל פעולה או פנייה אלי פשוט המשיכו להוריד לי תשלומים כל חודש על ריסק ולא עלתה שאלת מחלתי מעולם
איפה אני עומד כיום ?

דחיית תביעה

עו"ד גיל קראוס 26/01/12
ערב טוב,

קשה להשיב לשאלותיך מבלי לעיין בפוליסה, במסמכים הרפואיים ובתגובת חברת הביטוח.
אני מציע שתפנה יחד עם המסמכים הנ"ל לעו"ד בתחום הביטוח, על מנת שיוכל לחוות את דעתו בעניין.

אי הכרה בדוח שמאי ע"י חברת הביטוח

שרית 26/01/12
שלום,לפני מספר חודשים ביצעתי תאונת דרכים שבה נפגע רכבי.האוטו הועבר למוסך שלי (לא מוסך הסדר), בחרתי שמאי מתוך הרשימה שחברת הביטוח סיפקה לי שהגיע למוסך וסיפק דוח שמאי.אישרתי עם חברת הביטוח שניתן לבצע התיקונים לפי הדוח, ואכן אישרתי למוסך לבצע התיקונים ומסרתי לו צ'ק בהתאם לדו"ח.לאחר שבוצעו התיקונים התקשר אלי אדם (בדיעבד - שמאי) מחברת הביטוח שאמר שהוא מעוניין, כחלק מהשירות שניתן לי, לבוא ולוודא שכל התיקונים שהמוסך אמר שבוצעו, אכן בוצעו.השמאי הגיע ואז אמר שבדיעבד, ולפי התמונות שהוא רואה מדוח השמאי, אחד הפריטים (חישוק) לא נפגע מהתאונה, או לא נפגע באופן שחייב החלפתו. מדובר ביותר מ- 3,000 ש"ח שהוא לא מאשר. עוד ציין שהוא מוכן "ללכת לקראתי" ולחייב אותי רק בהשתתפות עצמית נוספת (מעל 2,000 ש"ח). המליץ לי לפנות למוסך ולהחליף החישוק חזרה.במוסך אמרו לי שהחישוק סדוק כתוצאה מהתאונה ולא ניתן להרכיבו חזרה.אבל לדעתי זה בכלל לא רלוונטי: שאלתי את חברת הביטוח איך אני יכולתי לדעת? הרי אני זו שמשלמת לפי דוח השמאי. אם הם לא סומכים על השמאי, שיוציאו אותו מהרשימה או יתבעו אותו. אבל איך אני יכולה לאשר או לא לאשר אלמנט ספציפי מתוך דוח? ואם יש להם השגות על דוח השמאי הם צריכים לתת אותן לפני התיקונים, ואז אין בעיה.ביקשתי שלא יעבירו לי כל כסף אם הם לא נותנים לי את כל הכסף, אבל הם התעלמו מבקשתי והעבירו הכסף בניכוי שתי השתתפויות עצמיות.אני מעוניינת לתבוע הכסף חזרה (כנראה בבית משפט לתביעות קטנות?), אך רוצה לוודא שאני לא מפספסת משהו.תודה ויום נפלאשרית

קיזוז של חברת הביטוח

עו"ד גיל קראוס 26/01/12
ערב טוב,

על פניו, נראה כי קיימת לך עילת תביעה, בפרט לאחר שחברת הביטוח אישרה לך להתחיל בתיקון.
אם אכן מדובר בשמאי שאושר על-ידי חברת הביטוח וזו אישרה את הדו"ח שלו, בהחלט יש מקום לדרוש את מלוא התשלום.
אם קיימות התכתבויות בינך ובין חברת הביטוח, צרפי אותן לכתב התביעה.

אי תשלום על ידי מבטחת

דני גורביץ - שמאי 28/01/12
על פי חוזר המפקח על הביטוח, שומתו של שמאי החוץ הופכת להיות לשומה מחייבת ובמידה והמבטחת לא ערערה על השומה לשמאי מכריע עם שומה נגדית, המבטחת לא יכולה לקזז אגורה משומת הנזק.
פני במייל לנציב פניות הציבור אצל המבטחת ולדעתי הנושא יוסדר מיידית. במידה ולא את יכולה לפנות אלי במייל ואייעץ לך מה לעשות.

פגיעה בעבודה – עזרה

יורם 26/01/12
שלום רב
נפגעתי בזמן העבודה כשנפל עליי עצם כבד על הראש ונגרמה לי חבלה. פניתי לחברת הביטוח של המעסיק בדרישה לפיצויי בגין רשלנות וליקויים בנהלי עבודה. חברת הביטוח שלחה לי מכתב בו היא אומרת כי הא לא קיבלה מהמבוטח שלה כל הודעה בעניין התאונה והיא רוצה שאפנה אליהם דרכו. המעסיק מאוד בעייתי ולא משתף פעולה - מה עליי לעשות תודה

תאונת עבודה

עו"ד גיל קראוס 26/01/12
ערב טוב,

נא ראה את תשובתי לשאלתך הזהה בפורום דיני נזיקין.

פירוש סעיף בהסדר ישוב

מאור 26/01/12
שלום אני צריכה עזרה בפירוש הסעיף הנ"ל:היה ותיקבע אחריותם של .... ליאורע השריפה בשל כך שזו יצאה מפריט תכולה שבדירה,כי אז חברת הביטוח יחלקו שווה בשווה בכל חיוב שיוטל כלפי שולחת הודעת צד שלישי או כלפי כל תובע אחר לרבות שכ"ט והוצאות שיפסקו לטובת כל תובע.

פירוש סעיף

עו"ד גיל קראוס 26/01/12
ערב טוב,

קשה לפרש את הסעיף במנותק מיתר הסעיפים שמלווים אותו וההוראות הרלוונטיות.

דחייה וסרוב לשלם פיצוי באובדן מוחלט

מיקי שוהם 25/01/12
שלום לך.
חברת הביטוח התחייבה כשעשיתי את הביטוח לשלם תוך 10 ימים במקרה של אובדן מוחלט(הורדה מהכביש).
בפועל, מיד לאחר התאונה, העברתי לחברה את כל המסמכים הנדרשים על ידה, ובמקום לשלם תוך 10 ימים, התחילו למרוח אותי..
לאחר 15 יום, אמרו מאחר וזו תאונה עצמית(ללא מעורבים) הם דורשים ממני להפגש עם חוקר מטעמם. כעסתי למה חיכו כל כך הרבה זמן, הרי ידעו שהתאונה היא עצמית מהיום הראשון....?! ולכן סרבתי לשתף פעולה יותר ולא הייתי מוכן למשוך את הזמן ולהפגש עם החוקר, אלא רק לאחר תשלום תגבולי הביטוח וזאת לאור ההתמהמהות שלהם.
לאחר שבוע שלחו לי מכתב דחיה וזאת לטענתם בהתאם לסעיפים 22-23 לחוק חוזה הביטוח.
השאלה שלי, האם הם יכולים להתנות את תשלום תקבולי הביטוח בפגישה עם חוקר מטעמם? מה אומרת הפסיקה בעניין? (אשמח לקרוא פסיקה עדכנית אם יש..).
כמו כן, יש ברשותי מספר הקלטות שיחה עם סוכני המכירות של ביטוח ישיר הקובעים בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים כי במקרה של אובדן גמור .."הכסף אצלך בחשבון הבנק תוך 10 ימים"... האם זה לא חוזה ? האם זה לא מחייב אותם לעמוד בהסכם? הרי רק בגלל התנאים האלה עשיתי את הביטוח (הביטוח נרכש בטלפון)
אשמח לתשובתך המפורטת.

בברכה
מיקי שוהם

תשלום בגין אובדן מוחלט

עו"ד גיל קראוס 26/01/12
ערב טוב,

בדרך כלל, הזמן הסביר שנקבע בפוליסות הוא 30 ימים ואם התחייבו כלפיך לתקופה של 10 ימים, אז ההתחייבות קיימת.
יחד עם זאת, על פי החוק והפסיקה עליך לשתף פעולה באופן מלא עם חברת הביטוח לצורך בירור מלוא הנסיבות וחברת הביטוח אכן יכולה לדחות את תביעתך במידה ולא תעשה כן.
מאחר ובסופו של דבר המטרה הראשונה היא לקבל את הכספים בגין אובדן הרכב, אני מציע שתשתף פעולה עם חברת הביטוח וכך תימנע מניהול הליכים משפטיים שיכולים לארוך זמן רב.

כשהייתי אומר לאבי ז"ל "אבל כתוב בעיתון" היה משיב:

יוני 29/01/12
" אז תקנה בעיתון" מאז אני קונה רק אחרי שראיתי את פרצופו של המוכר.

ביטוח צד ג' לקליניקה שכורה

מיה 24/01/12
שלום רב,

אני פסיכולוגית ששוכרת קליניקה לעבודה למשך 4 שעות בשבוע.
לאחרונה הופנתה אליי שאלה ממקור שמפנה אליי מטופלים, האם עשיתי ביטוח צד ג' לקליניקה.
יש לי ביטוח אחריות מקצועית מרגע שהתחלתי לעבוד כעצמאית. ביררתי עם החברה ונאמר לי שביטוח צד ג' לקליניקה אינו כלול בביטוח אחריות מקצועית, ויש לעשות פוליסה נפרדת שעולה למעשה כמו פוליסת האחריות המקצועית.
אם הבנתי נכון ביטוח צד ג' הוא כנגד נזק פיזי שעלול להיגרם למטופל בשטח הקליניקה וללא קשר לעבודתי כמטפלת. נניח שימעד וישבור רגל בחדר. איני מבינה מדוע כשוכרת של הקליניקה למס' שעות עליי לשלם על פוליסה מלאה, כשברור שעוד 4-5 אנשים שוכרים את הקליניקה במשך השבוע. יתר על כן, במקרה שלי הבעלים של הקליניקה הוא פסיכולוג בכיר שעובד שם בעצמו יומיים בשבוע.
נאמר לי שהתביעה תהיה שמית ולכן כל שוכר אמור לעשות פוליסה כזאת למקרה שמטופל יתבע אותו. נשמע לי תמוה שתהיה כפילות של פוליסה על אותו מקום ל-4-5 אנשים.

אשמח מאוד להבהרה בנושא לגבי מהי חובתי בעניין הפוליסה במקרה כזה. האם אני אכן אמורה לעשות פוליסה נפרדת או שיש אפשרות לעשות פוליסה משותפת או להיכנס לפוליסה קיימת?
אם לא אעשה ביטוח צד ג' ומטופל יתבע אותי, האם אוכל לתבוע את בעל הקליניקה (בתקווה שלו יש ביטוח צד ג' על הקליניקה שלו)?

הרבה תודה,
מיה

ביטוח צד שלישי

עו"ד גיל קראוס 24/01/12
ערב טוב,

כעיקרון, אם קיימת פוליסת צד ג' למבנה ומטופל נפל בגלל רשלנות שקיימת במבנה, אז הוא יוכל לתבוע את הביטוח של המבנה אבל במקרה כזה צריך לבדוק את הפוליסה שהוצאה מכיוון שיכול להיות שהיא מוגבלת אך ורק למועדים שבהם המבוטח עצמו מפעיל את המקום.
מעבר לכך, רשלנות שלך (לא רשלנות מקצועית - למשל שפכת כוס מים ומישהו החליק) איננה מכוסה בפוליסת צד ג' של מבוטח אחר.
יכול להיות שניתן לבקש מבעל הקליניקה להצטרף אליו לפוליסה וכך לשלם פרמיות מופחתות. אני גם מציע שתתייצעי בעניין עם סוכן ביטוח.

תאונה

גלית 23/01/12
שלום לפני מס חודשים עשיתי תאונה בה אני אשמה. השבוע הגיע אלי תביעה מעו"ד
ע"י החברה שכוללת תשלום הנזק לרכב והוצ' עו"ד. לטענת התובעת נשלח לי מכתב
ובו דרישת תשלום, אך אני לא קיבלתי דבר ולא ידעתי על הדרישה. האם מספיקה
דרישת תשלום במכתב רגיל? האם אני חייבת לשלם לעו"ד? מאחר ולא קיבלתי שום
דרישת תשלום, לא נראה לי שזה הגיוני שהתיק אצל עו"ד. כיצד אוכל לשלם רק את
הנזק?
תודה

נזקי רכוש לרכב

עו"ד גיל קראוס 24/01/12
ערב טוב,

ראי את תשובתי לשאלתך הזהה בפורום דיני נזיקין

דרישת מסמכים רפואיים

אנונימית 23/01/12
אחותי נפטרה לפני מספר ימים. במשכנתא שלקחנו בשנת 94 היא לווה נוספת (ביחד איתי). כעת, הבנק וחברת הביטוח דורשים מאיתנו פרטי קופ"ח של אחותי עד שנת 1994 ואת כל המידע הרפואי (אשפוזים, בדיקות וכדומה) שעברה עד 1994. מסמכים כאלה קשה לנו מאוד לאתר, אם בכלל. האם הדירה שלהם היא סבירה? אם המטרה היא לבדוק את אמיתות תוכן הצהרתה לצורך הביטוח, לא היה עליהם לעשות זאת לפני שחתמה? 

דרישת מסמכים רפואיים

עו"ד אודליה דודקביץ 24/01/12
שלום אנונימית,
ראשית, הרשי לי להשתתף בצערך ובצער משפחתך.
חברת הביטוח זכאית לבדוק את אמיתות הצהרתו של מבוטח גם לאחר קרות מקרה הביטוח.
יחד עם זאת, חברת הביטוח היא זו שצריכה לאתר את המסמכים הרפואיים, ואתם יכולים לצאת ידי חובתכם בכך שהיורשים של אחותך ז"ל (לפי צו ירושה או צו קיום צוואה) יחתמו על טופס ויתור על סודיות רפואית, וכן יידעו את חברת הביטוח באילו מוסדות רפואים טופלה אחותך בשנים הרלבנטיות (קופת חולים ובתי חולים).
שלא תדעו עוד צער.

פיגור בהלואה כנגד פוליסה

אלכס 22/01/12
שלום  !ניתנה
הלוואה ב2001 ל24 חודשים כנגד פוליסה . שולמו רק 3 חודשים .לאחר מכן ועד היום
הופסקו יחסים בין חברה למבוטח . היום חברה דורשת תשלום כ פי3 מסכום המקורי
ומאיימת לפרוע פוליסה מסולקת לפי ערך פדיון . האם זה חוקי? האם לחברה הייתה זכות לשתוק במשך 11 שנים ולפנות לגבי חוב על ההלוואה רק עכשיו כאשר התברר גם כן שקיים ערך פדיון לזכותי בגובה דומה לסכום החוב? האם החברה יכולה לפדות פוליסה בעצמה כדי לחסות את החוב ואם כן - למה לא עשו זאת עד עכשיו, במשך כל השנים הללו? ואם לא - האם אני יכול לדרוש לפדות את הפוליסה בעצמי ולשאת משא ומתן לגבי חוב על הלוואה בנפרד? תודה רבה 

פיגור בהלוואה

עו"ד גיל קראוס 24/01/12
ערב טוב,

אתה שואל שאלות שקשה להשיב עליהן מבלי לבדוק את המסמכים, הפוליסה עצמה, התחייבויות והתכתובות בין הצדדים.
כעיקרון, על חוב כספי יש התיישנות של 7 שנים ממועד יצירת החוב ולכן צריך לבדוק אם במקרה שלך התביעה של הביטוח לא התיישנה בכלל.

קניתי רכב משומש מחבר , נתן לי את הביטוח שלו

ממממ 22/01/12
חברה  אני  רכשתי  רכב  מחבר   והוא נתן לי את  הביטוח החובה  וצד  ג  , לאחרונה  עברתי  תאונת  דרכים  ,  רכב  פגע  בי ,מה  בקשר  לנזקי  הגוף  -  האם  אני  מכוסה ???  נא  עזרתכם 

ביטוח חובה לאחר מכירת רכב

עו"ד יקי רנד מנהל 23/01/12
באופן עקרוני, במידה והפוליסה הייתה תקפה ביום התאונה, חב' הביטוח מחויבת לפצותך בהתאם לתעודת הביטוח אשר הוצאה למוכר הרכב.
חב' הביטוח תוכל להתנער, רק אם תוכיח כי לו הייתה יודעת מבעוד מועד על מכירת הרכב והעברתו לחזקתך, הייתה נמנעת מלבטח אותך.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטוח סעודי

חוה 19/01/12
שלום,

אני מבוטחת בביטוח סיעודי קבוצתי ע"י חברת הראל ובאמצעות ק.ג.מ (קרן גימלאות מרכזית) מאחר ובעלי ז"ל היה גימלאי של בנק הפועלים.
בשנת 2006 שילמתי פרמיה של 192 ש"ח וכעת דורשת חברת הביטוח באמצעות ק.ג.מ. סך של 488 ש"ח. האם העלאה של כ-150% בפרמיה במשך 6 שנים היא העלאה הגיונית ? ראוי לציין גם את העובדה שבעבר קיבלתי הודעה שהתגמול במקרה שחלילה אהיה סיעודית, יורד מ-6,000 ש"ח לחודש ל-4,800 בלבד. אם הייתי יודעת מראש שהפרמיה תעלה באופן כה משמעותי ולעומת זאת תגמול הביטוח במקרה הצורך ירד, יתכן שמלכתחילה לא הייתי עושה את הביטוח הנדון וכעת כל הכספים ששילמתי במשך שנים, היו נמצאים בחש' הבנק שלי. ביקשתי לקבל לידי את הפוליסה אך גם ק.ג.מ וגם סוכנת ביטוח של חב' הראל, התחמקו. תמוהה בעיני שאדם שמשלם ביטוח במשך שנים, לא יוכל לקבל לידיו את הפוליסה. אבקש את חוות דעתכם בנדון.

תודה,
חוה

ביטוח סיעודי

עו"ד יקי רנד מנהל 22/01/12
אני מסכים שקיים חוסר היגיון ביטוחי, בשעה והפרמיה מתייקרת, ולעומת זאת היקף הכיסוי פוחת. יתכן שזהו אחד החסרונות של ביטוח קלקטיבי (יש גם לא מעט יתרונות), אך לא הייתי משלים עם זה, והייתי בהחלט מבצע בדיקה יסודית ומקיפה, על מנת לגלות מהן זכויותייך הביטוחיות לאשורן. אין כל הצדקה לסירובם של הגורמים הביטחחים להעביר לידייך את הפוליסה, ועצם הסירוב מחשיד לכשעצמו.
התעקשי על קבלת הפוליסה, וכן בקשי לקבל פירוט הנוגע להיקף הכיסוי העדכני.
כדאי לפנות בכתב בדואר רשום.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה מצחיקה

יעלה 19/01/12
אבד לי צמיד טניס שהיה מכוסה בביטוח כל הסיכונים. לאחר שבועות של חיפושים התייאשתי והגשתי תביעה לביטוח. קיבלתי 25,000 שח וקניתי בהם חדש. עברו כמה חדשים ו.....מצאתי את הצמיד. פדיחה. מה עושים??

מציאת צמיד אשר אבד והמבוטח פוצה בגינו

עו"ד יקי רנד מנהל 22/01/12
במידה ואת רואה עצמך כאדם הגון, עלייך להודיע על כך לחב' הביטוח, ולהגיע איתה להסדר בנושא (לדוג': להעביר להם את הצמיד, אני מניח שאת מעדיפה זאת מאשר להחזיר את הכסף).
אני מניח, שלא מעט מבוטחים היו מסתירים את מציאת התכשיט, אך מדובר ביושרה אישית כאמור.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן